Дете и учителка са в болница след катастрофа с микробус, превозващ ученици, станала на пътния участък между селата Труд и Граф Игнатиево. 

Сигналът за инцидента е получен в полицията след 13.10 часа днес, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив. 

Според предварителната информация джип "Гранд Чероки" е предприел обратен завой и е отнел предимството на микробус "Фолксваген Крафтър". Той пътувал в посока Карлово, като превозвал седмокласници от пловдивско училище, които отивали на екскурзия. Джипът бил управляван от жена на 55 г. Пробата ѝ за алкохол е отрицателна.

След инцидента в болница "Свети Георги" в Пловдив са откарани едно дете и учителка за изследвания. Те са контактни, в добро състояние, съобщиха от лечебното заведение. 

Движението по пътя Пловдив-Карлово не бе преустановено, но за кратко имаше затруднения в трафика. На място полицейски екипи регулираха движението.

При друг инцидент - на изхода на Карлово в посока Баня, жена и дете бяха откарани в болница след катастрофа на три автомобила, съобщиха от полицията в Пловдив. 

Сигналът е получен към 14 ч. По предварителни данни са се сблъскали три автомобила, единият от които се е преобърнал.

Катастрофата затрудни движението по главния път Пловдив - Карлово. Трафикът и в двете посоки се извършва по обходен маршрут през Карлово - село Марино поле - Баня. В момента са извършва оглед, изясняват се причините и обстоятелствата, довели до произшествието.