Момиче на 11 години направи опит да се самоубие заради отношението на баща си. Случаят е от 26 март от софийския ж.к. "Захарна фабрика".

Мъжът - назован само с буквата С. - на 42 години, вече е задържан и привлечен към наказателна отговорност за това, че чрез жестоко отношение към дъщеря си - 11 годишната Е., е довел последната до опит за самоубийство - Е. скочила от терасата на 3-тия етаж на апартамента, който обитавала, съобщават от Софийска градска прокуратура.

За тормоза в НПК се предвижда от 2 до 8 години затвор.

С. е осъждан за извършена от него кражба, както и за противозаконно отнемане на чужд лек автомобил.

Предвид изключително високата обществена опасност на деянието, както и с оглед личността на извършителя, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 29.03.2019 г. - за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

При първоначалният преглед на медиците е установено, че детето е с комоцио, контузия на главата и гърба. Закарано е в противошоковата зала на "Пирогов", където е оставено на лечение.