Това потвърди директорът на Агенцията за приватизация Емил Караниколов. В предаването "Неделя 150" Емил Караниколов обясни: "Ние направихме, по тяхно искане, среща с инвеститора още тази седмица във вторник. На тази среща беше казано, че въпреки че Агенцията продължава процедурата, това не означава, че при всички положения ще бъде сключен договор с тях. Ако те отговарят на тези изисквания, които ние сме заложили като цели, съответно ние ще разгледаме и ще внесем в надзорния съвет проект на договор".

На 1 август стана ясно, че компанията "Бритиш-Американ Табако" се е отказала от участие в конкурса за приватизация на "Булгартабак Холдинг", съобщиха от Агенцията по приватизация. Единственият останал кандидат е с руски капитали. Така оферта за "Булгартабак" вече може да подаде само компанията БТ Инвест ГмбХ, Австрия, която е купила информационен меморандум за холдинга. Крайният срок за подаване на депозит и обвързващи оферти е 15 часа на 29 август.

По информация на "Стандарт" и Медиапул от неотдавна  зад "БТ Инвест" ГмбХ стои правителствената банка на Русия ВТБ (Внешторгбанк). ВТБ е втората по големина руска банка и правителството притежава 75,5% от акциите й.
Сред дъщерните й компании има и лизингова, застрахователна, пенсионен фонд, факторинги др. Има 12 дъщерни банки - в страните от ОНД, 4 в Европа - Австрия, Кипър, Германия и Франция, също така в Грузия, Ангола и Виетнам.