Гогов допусна, че цената на предлагания газ в България дори може да бъде понижена.
Очаква се цената на руския газ по действащите договори да се повиши, но местният добив от находищата край Калиакра и Каварна да компенсира увеличението с по-ниските си цени, заяви шефът на "Булгаргаз", цитиран от "Фокус".
Договорената цена от местен добив на природен газ е около 30% по-ниска от тази на руския газ.

Увеличават се шансовете цената на парното от 1 януари да бъде понижена, заяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев по повод на изказаната днес от "Булгаргаз" прогноза.
От 1 октомври тази година няма да се променя цената на топлинната енергия, защото промяната в цената на природния газ е незначителна, посочи Семерджиев.
Минималните процентни изменения на цената на природния газ не могат да повлияят върху цената на парното, добави той. Ограничили сме максимално приходите на "Булгаргаз" с цел да се получи приемлива цена, както за топлофикациите, така и за всички потребители, коментира Семерджиев определената от 1 октомври цена на природния газ, която ще бъде по-ниска с 0.94 процента в сравнение с действащата.
Дружеството предлагаше понижение с 1.36%.

Запазва се увеличението на цената на топлинната енергия от 1 юли - 11.68% средно за страната. За софийската топлофикация скокът през юли беше най-голям - с близо 19%, за Русе, Враца и Габрово - повишението бе около 16%, а за ТЕЦ-овете в Плевен, Сливен и Перник - с близо 13%.