Защо денят започва така?

Защото в аптеките вече ще ни дават лекарствата по Здравна каса само с електронни рецепти.

Световната №2 и четирикратна шампионка от Големия шлем Наоми Осака шокиращо се оттегли от "Ролан Гарос". 

А може би, защото днес е празникът на утрешните надежди - децата. 

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic 

А какво ще кажете за това?

Ускореното ваксиниране на персонала в туристическия сектор е важен показател, който се следи от чуждите туроператори и потенциални гости на страната ни. Изводът е направен на онлайн среща вчера на експерти от министерствата на туризма, на здравеопазването и на външните работи заедно с представители на туристическия бизнес и летищния оператор на летища Варна и Бургас. 

Дискутирани са теми, като възможността да се увеличи възрастта на деца, освободени от тестване, привличане на руските туристи, които да изберат България като предпочитана алтернатива на Турция, отлива на немски туристи за сметка на Гърция, Испания и Турция. 

Ключова тема е била възможността за премахване на тестовете за граждани от ЕС и държави, сред които и важни туристически пазари за България. Според експертите предстоящото въвеждане на дигиталния зелен сертификат, както и осигуряването на зелени коридори за автобусния превоз ще бъдат усетени като важна стъпка за успешния туристически сезон. 

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.