Заплаха от 2 млрд. лева глоби заради заменки

България е заплашена от над 2 милиарда лева глоби заради заменките на земи и гори.

Обратно в новината

Коментари - Заплаха от 2 млрд. лева глоби заради заменки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧУК

Лишаване от партийни субсидии за 20 години напред!Така,ще се възвърнат загубите!

най големите заменки станаха по времето на Софиянски на него да му държат сметка !

СЪСЕЛА - В ЗАТВОРА БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА И КОНФИСКАЦИЯ НА ЦЯЛОТО ИМУЩЕСТВО!!!!!!!

СТРАННО, и аз си помислих абсолЮтно същото, щом прочетох проклетото заглавие! ЦАЦАРОВ, ТОРБА С ЛАЙНА - СЪСЕЛ А В ЗАТВОРА - НЕМЕДЛЕННО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЧУК

Нищо не ни остава,освен да прибавим тези два милиарда към общия дълг от 7 милиарда-които дръпна правителството на Орешарски!

Хората осъществили тези замени трябва моментално да се съдят. Ето затова е неoбходима лична отговорност от всеки, а не колективна зад фасадата на партии и други организации. Наказателна отговорност за депутатите и за съдиите.

Това, според Ковачев, означава, че страната ни може да получи глоби от над 2 милиарда лева, които ще бъдат удържани от държавния бюджет. Какво му плащаш.Орешарски взима още два милиарда заем и се разплаща.

И овцете пак си блеят и пасат кротко.

тези 2 милиарда ще ги плащаме ние с нашите данъци, а управляващите си накупиха имоти за без пари! На тях не им пука, че ще бетонират природата, или че всички плажове ще станат платени с вход 50 лв. ... те са си техни.

ИМАМ ВЪПРОС- ЗАЩО ДОСЕГА ПО ТОЗИ ВЪПРОС НЕ СЕ Е ИЗКАЗАЛА ГОСПОЖА ВАРАДЕРИЯ ИБРИКЧИЕВА? ТЯ НАЛИ Е БОРЕЦ ЗА ЗЕМЯТА - ПАЗИ Я ОТ ИМАГИНЕРНИ ПОТЕНЦИАЛНИ КУПУВАЧИ, А Я ПОДНАСЯ НА ТЕПСИЯ НА КОАЛИЦИОННИТЕ ДРУГАРИ-КРАДЦИ??

Кико

Хората осъществили тези замени трябва моментално да се съдят. Ето затова е непбходима лична отговорност от всеки, а не колективна зад фасадата на партии и други организации. Затова пълна промяна: 110 депутати, обща мажоритарна листа без имена на партии, мандатност на депутатите (два мандата). Наказателна отговорност за депутатите и за съдиите.

2 000 000 000 : 7 000 000 = 286 Ура другари, народа черпи !

А бе, пообъркАл си малко сметката;о) От 7 000 000 извади последователно: - 1 млн. индобългари ( дето само вземат и никога не дават); - 1,2 млн. пенсионери ( те душа берат с тези "увеличени " пенсии и не върви да им вземаме увеличението); - махни децата до 18 г. или поне до 14; - махни и всичкото депутат, министър, управленец и т.н. държавен хрантутник ( и те само прибират и секвистират). И като теглиш кертика ще трябва да умножиш 286 поне по 4 и черпнята ще ни излезе солена!

Айдеее, поредната притоплена за хиляден път, пропагандно-медийна, предизборна диария от "зелените" НПОта собственост на Иво Прокопиев...Айде измислете нещо по-свежо и оригинално, че се изтъркахте до болка...

Ей Тома! Това е заради тебе!!! Хрантутник на Прокопиев и Цветелина Бориславова!

Нищо не може да се направи защото самите измамници по заменките са си перманентно във власта, истината са протестите и оставка след оставка, това финансово истощава олигарсите а парите макар и по малко се разпределят между избирателите,много е важно да се постъпва като тях, гйон суратлийски, затова оставка без обяснения.

България, Рай за престъпниците !

Има една приказка - "посмали Манго"... То бива медийни простотии и безуми сензационни заглавия, ама с това "зелените" се пооляха - заради заменки на 4000 декара (ако приемем че всичките са незаконни) щели да ни глобят 2 000 000 000 (!!!). Айде по-полека с числата, все пак...Това да не е средата на Манхатън, или пък на Марс - какви са тези безумни стойности. Невъзможно е ЕС да налага подобни абсурдни глоби за каквото и да било, без някаква разумна връзка с реалните цени на земята, където и да било в ЕС. Впрочем за "зелените" на Иво Прокопиев ли става дума, или за други техни зелени събратя...

Аз пък знам за един циганин, дето на третата кражба на желязо му дадоха три години ефективно. Друг пък, затова че блъснал две деца на пешеходна пътека му дадоха 8 години. Големи наказания бе, за нищо.... Че и Европейците така. Ще ни наказват те, за такова дребно ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Кафяви! Държавата е получила 2 пъти повече гори отколкото е дала. Какъв им е проблема. Искат парче от баницата или са готови да плюят до дупка. Защо не рипаха срещу Фидосовата дървена мафия или мангалите които режат де що им падне?

Аз имам 35 декара гори в село Долна Трънка. Искам да ги заменя за 3 декара на Боровец. Държавата ще е на огромна далавера, нали, другарю?

от Долна Трънка все им се струва че в Боровец е по хубаво, защото освен прасета нищо друго не са видели. А иначе 35>3 и това се учи някъде!

а ти защо не рипа? как е възможно да сте готови да турите кръста на България, стига само да ви целуне по челото станишев:)

Няма страшно Ние Ще плащаме !

Здравейте циркаджии :). Нали помните какво ви каза навремето Любо Пенев-Чичовото. Е, сега аз ви го повтарям :)))

"Комунизмът" е останал само в твойта кратуна.

Станишев е за обесване.

Боко е виновен. Боко...

Ама мощнооо

Мафиотите начело с председателя на ПЕС крали, а пък данъкплатците да платят по този повод 2млрд. на ЕС. Трудно я разбирам тази европейска логика, сигурно съм задръстен.

И знаете ли кой подписа разрешенията за заменките - тогавашния зам. премиер Калфин, по заповед на министър- председателя Станишев. Ами те да плащат тези 2 млрд. лева. И понеже не са откраднали чак толкова, да ги отлежат в затвора.

До колкото знам по нито един сигнал на зелените Европейската комисия не е глобила България. Онези просто си пращат сигнали, за да правят ПР, а хората въобще не разбират за какво иде реч. Кой иначе ще отрази как Тома Белев събира цветенца по полянките. Явно сега иска да се кандидатира за евро депутат или нещо такова. Много парици падат там.

Костов е виновен и Борисов. Да се знае от електората, така каза Ахмед Доган.

Български демократи - мутромилиционери, кредитни милионери, връзкари, сикаджии и прочее изроди - КРАДЕТЕ! Крадете и с гъза си! Разрушавайте тази измислена държава на нискокултурни тъпанари, лъжци, крадци, измекяри, коне с капаци, словестни порнографи, фашизоиди, маймуни и диванета - направете я пустиня и бягайте оттук. Изете при милия ви Запад и там направете същото, което сторихте с родината си.

+++

Ааааами! Тия народни хора - комундетата - да се откажат от келепира? Нье! Вие ще плащате за техния кеф.

Всичкото хубаво, НО има една подробност? Защо глобяват държавата, след като тя е потърпевша? Защо не глобяват причинителите на тия нарушения? Все едно някой болен дава пълномощно другиму да му управлява живота. Пълномощникът му изтегля парите от банката и му продава имотите. Накрая решават да глобят болния, защо апартаментът му е продаден на неизгодна цена.

Просто решение: 1) Всички заменки с нарушения се обявяват за невалидни; 2) Чиновниците, които са ги подписали се уволняват, забранява им се да работят държавна работа за 10 години и при повече желание може да пробват и да ги съдят. 3) На придобилият заменката се забранява да прави бъдещи заменки за 10 години. И нещата си идват по местата. А ако обявят БСП извън закона и национализират имуществото й - още по-ефикасна работа.

Е защо само десет години, та това са два мандата време. Или важното е да се бие тупана.

Защото държавата в БГ са група мафиоти, които ги гледаме в парламент, президентство, партии, и големи фирми, хотели, ТИМ и сие. Малко е глобата, защото народът търпи.

Не се страхувайте - серГея ще поеме политическата отговорност, каквоти и да означава това! Финансовата отговорност ще е наша!

"Благодаря" на всички гласували за хамстера! Но за жалост и аз ще плащам глупостта им!

съгласен съм с глобата , но да я платят долните алчни властници и корумпираните служители на държавната и общинска администрация през чиито нечистоплътни ръце са минали всички измамни дела за заменките

СЕГА ПИШЕШЕ, ЧЕ СЕ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ НА ДЪРЖ.АДМИНИСТРАЦИЯ. ЯВНО МНОГО СА ЗАСЛУЖИЛИ.

тоя кОВАЧЕВ продавач на редосеялки и селскостопански инвентар откога взе да разбира от право и правни вьпроси

Схемата е проста, но нагла и ефективна. Нашите бандитски партии правят криминални сделки и едни хора бъркат дълбоко в джоба на данъкоплатеца. След това поредната еврокомисия обявява санкции на България и прибира следващата порция пари от джоба на данъкоплатеца. Както виждате и едните и другите бандити излизат сухи от водата, като при нашенските може да гръмне само някой предварително поставен бушон. Питам се каква трябва да е икономиката на държавата, за да удържи на такива масирани грабежи и да не я фалират?

Много точно - "Нашите бандитски партии" - без уточнения, защото всички са в един куп. Нещо, което много писачи в този форум не искат или не могат да разберат. И че ние само се дърляме, а друг си плете кошницата. Така че - внимавайте на следващите избори, когато и да са те!

Орешарски е супер експерт - намерил е решение - ще тегли заем 2 милиарда и после всички българи плащат ...

Голяма работа. Електората ще плати и тези милиарди. 2 повече или по-малко - все тая. За електората става въпрос.

Че то всичко е ясно. Вижте кой е направил тези заменки, кой ги е подписал, и кой се ползва от тях, и му забранете да ръководи БСП, ПЕС, и да става Евродепутат. Да се проследят и роднинските връзки на заинтересуваните. То бива да си облизваш пръстите от меда, ама да си натопиш ръцете до лактите, като притова се пишеш честен социалист.... Станишев, за теб става дума, ако не си се сетил още.

Както някой цигани влизат целите в кофите за боклук, така и Станишев се гмурка със скок в кацата с меда. Лошото е че това е масова дисциплина сред родните безродни политици.

Абсурдите край нямат !!!! Индивиди с явен небългарски произход посягат на свещенната наша земя . Други чуждоземни примати решават , че за пладнешкия грабеж трябва да плащаме всички Българи !? Кога точно загубихме държава и суверенитет ?!

Другари, горите ще ни трябват като излезем пак в нелегалност

В играта "Дама" това се нарича "тракач". Ако не оправим заменките-глоба за държавата-данкоплатците плащат. Ако ги оправим-"ощетените " съдят държавата/ с добри адвокати/печелят- данъкоплатците... Е ,те това е "тракач"!!!

Ако има нещо нередно при заменките, да се гледат конкретно. Крайно време е да излизаме от ЕС. Малко е като воденичен камък вързан на шията на потъващ. Само ни командват, вместо ние да си определяме политиката, според нуждите и да се оправяме. Все повече си мисля, че без ЕС ще се оправим много по-добре. Макар по принцип да няма крайно оправяне, а това да е постоянен процес.

И много интересно как ще наказват България за периода 2003-2009, при положение, че ставаме член на ЕС през 2007 година? Те не могат да ни наказват, за период в който не сме били в ЕС. Най-вероятно просто надуват балон. Не че съм за заменките - напротив. Освен при реална необходимост, като строежи на пътища там и така на татък.

На крива ракета , космоса и пречи

Браво другарю. Не на колониализма. Елате на Позитано да се запознаем. Има много запазени другарки.

Голяма смехория - Тома Белев излязъл да говори за заменките. Свършиха ли пеперудите да брои за 1-2 милиона или делфините, че това сега го заболя? Ох, в каква държава живеем...

В държава, в които хора като Цеко държат на заплата такива като теб за да плюят...

Не че нещо ама Симеонче и Сергейката са от монархо-комунистическата дружба..те са тези които плаща да се плюе по всичко което не им изнася..заменките подписани от тях примерно...

Всяка година се реанимират прословутите заменки, за да има за какво да се дърлат. В случая любимите ми НПО

чета коментарите и виждам, че никой не се сеща за основният виновник за заменките - този, който създаде модела за преразпределяне на земите в "бащинията му", както казваше Величеството Му!

НАЛИ БОЛНОТО УЖ ЗАЩИТАВАЛО БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ? ЗАЩО НЕ ГЪКВА СРЕЩУ ИСТИНСКИТЕ КРАДЦИ,КОИТО Я ИЗКРАДОХА, АМИ ГИ КРЕПИ ВЪВ ВЛАСТТА!!!

Luna0102

А тези с нотариални актове още не могат да си вземат земята- на тях им предлагат стотинки или част от парцел в някое забутано село. Да живеят обирджиите на България, дано спечелят още един мандат, че да се довършат малоумните им поддръжници.

то е ясно че сме страхлив народ , ами поне тези отвън да свършат работата и да ги махнат тези скапаняци крадливи!

Един пие, друг плаща-жална ни майка с тия комунисти !

Покрай ДПС-то вече и татковците ни се оглеждат в тъмното!

Тежки дни се заредиха за хамстера,Моника спешно трябва да мисли нови опорни точки :))

Що не смениш плочата, а? Тази вече се изтърка, ставате досадни! А случайно да знаеш, че такива заменки са правили и Кобура, и Боко - и то в не-по-малки мащаби?

Боко обеща и ги спря като взе властта, факт пред който можеш само да замълчиш

Това е най-голямото и нагло престъпление в най-новата ни история и то направено законно :(. Коствено държавата е ощетена с милиарди. Група хора взеха на безценица най-хубавите места и земи в тази държава!

шайка бандити от БСП-ДПС!