17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дреме ни

След 20 години България няма да съществува.Ще остане само един спомен-за един много древен,но много прост народ.

В Сливен влизат 90 на 100 пенсионери, но от тези 90 поне половината са от квартала под гарата и ясно какво ще свършат.

В Сливен, батко, много раждаме, ама не работим. Тази сметка не ти е вярна.

Най интересното е че никой не се чувства виновен. Всички българи си мислят че са жертви! Някой друг им е зрал в гащите! Те нищо лошо не са направили....просто са си били шута защото - ето го "любимото" ми обяснение и довод –-> Защото никой му предлагал условия!!! Не му предлагали среда!!! Не се държали честно и възпитано с него!!! ТОЙ...нашият мамин българин който очаква някак си нещата да му се предлагат! Условия, заплати, възможности и среда. Трябва да му ги предложиш!! Той чака...някой да му предложи :-) Чакали са Аспарух и племето му зад Дунава, Византия да му предложи..нали :-)

пишете така назидателно? Ако не сте някъде в чужбина, сигурно се чувствате безкрайно комфортно в кочината, на каквато е замязала страната ни, или пък с огромно удоволствие карате кола при опасностите изникващи по пътищата или ходите подскачайки по разнебитените тротоари.

явно е претръпнал/а или харесва да живее сред боклуци и замърсена природа. Висока заплата не е стимул за живеене в нездравословна среда. Въздухът е доста замърсен стщо. А какво ли ще стане, ако всеки, който може, успее да се засели в някое девствено кътче в страната ни и там след време придойдат твърде много нискокултурни новобогаташи?

След като не си изхвърлям боклуците, където ми падне, не се возя с лека кола и по възможност ходя пеша, за да не замърсявам допълнително въздуха или да съм предпоставка за пътно-транспортно произшествие, опитвам се да поддържам градинката пред блока чиста и засадена с цветя, ми се иска и другите хора да са толкова загрижени за общото благо. А общината да върши адекватни дейности така, че градът да изглежда приветлив и обстановката по улиците да не е живото-застрашаваща!

Щом бедняци гласуват за десни капиталистически партии

Ликвидация

Същото, че и по-зле, е в Русия. Само че там няма демокрация.

Да благодарим за това,че България се топи вече 32 години на всички управлявали досега! А не да ми се оправдават сега със Слави,че не бил съставил правителство и вкарал държавата в хаос,в хаос я вкараха тия ,с които той не иска коалиция! 32 години управление и 1/3-та от населението на държавата избяга в чужбина или умря в болниците ни превърнати в касапници,32 години безнаказаност и липса на справедливост,пълна липса на правосъдие,див феодализъм,разстеж на цени и замразено заплащане на труда,би брутална мизерия,катастрофа за 80% от населението,а феодали и олигарси с милиони в банките,десетки луксозни имоти в България и чужбина,скъпи лимузина,разгулен живот....

по тоа случай,некъде къде 2093 - 96 година послучай 700 години от завоеванието българските земи по естествен път ще преминат в турско

Сливен, където 90 млади заместват 100 възрастни В Сливен почти няма останали индустриални предприятия за разлика от преди 30г и ако от пазара на труда излизат 100 технически грамотни човека, то влизат 90 берачи на желязо и жрици на Афродита.

Според мен обаче основен фактор е, че чичаците и лелките сме свикнали с мисълта, че животът трябва да е труден и гаден и не разбираме естествения стремеж на младите да искат да живеят щастливо. Големи бастуни сме станали и младите биха бягали по-малко ако ние не бяхме толкова скучни, осъдителни и изискващи. Не, че на Запад им е много добре ама тук така или и аче им е гадно, а там им е гадно, но за повече пари.

Лошото е, че представите за "щастлив живот" на младите, се формира от Холивудските бози и Чалгаджийските телевизии.

Да бяха само парите... Ами всеки ден убити на пътя, ами всяка нощ побои и престрелки, ами грешно интубирани или с приспивателно повръщащи? Да продължавам ли да изброявам причини?

Благодарете на ГЕРБ-ДПС-БСП мутренската задруга за това! 20 години младите българи не спряха да заминават за чужбина, не виждайки бъдеще в Мутристан и ефендито Джипко Банкянски Паша

Аз съм мотордджия.

Вие продължавайте да ни гоните от България, пък после ревете... Държава няма, институции също, справедливост и сигурност -0, заплащане на труда мизерно на фона на инфлацията, имоти надути до безобразие... Ми не става, махаме се . Хайде кажете ми с какво България е по-добра от Испания? Да питаме Зуека? Накрая ще останете комунистите само тук, еми бъдете щастливи, ние си тръгваме... Е, вие сте свикнали да сте чуждопоклонници, ще позабравите руския и си поприпомните турския... голяма работа, област Румелия...

Отчасти на това се дължат ниските заплати и пенсии. И на раздутата администрация. Ниска раждаемост съчетана с емиграция води до това. Ако коефициентът беше, да кажем 110, заплатите щяха да са приблизително двойни, а пенсиите тройни. Затова и западните икономики приемат радушно емигранти отвсякъде. По последни данни малко под 80 процента от тях работят, тоест допринасят, което е напълно достатъчно.

еврака квадрата...

...скоро и 3000

Няма значение, важното е че цените на имотите скочиха 10 пъти и още ще растат.

Най-големия инвеститор в България в продължение на години са еигрантите. Следователно България произвежда най-добре емигранти

Ако имаше работа и пари кой ще бяга от родината

Това вече не е причина за бягство . Питай Зуй Паша да ти каже !

да, съгласен съм, работа малко и за мизерни пари. В момента кадърните, работливи, интелигентни, дори и да не са толкова образовани, млади у нас могат да си осигурят почти съпоставим със Западна Европа стандарт. Разбира се, по-лесно е това да се случи в София, Варна, Пловдив или друг по-голям град. В момента хората, които се махат от България, просто не могат да търпят и не вярват да се промени бай ганьовщината, мърлявщината, а и циганизацията на страната. Иначе именно малкото като пропорция кадърни хора в трудоспособна възраст вдигнаха реално заплатите в определени сектори - просто вече няма кой да работи или нивото на работещите е трагично.