Караянчева: Няма закъде да бързаме с Истанбулската конвенция

Няма за къде да бързаме с Истанбулската конвенция. Два месеца поне ще вървят дебатите.

Обратно в новината

Коментари - Караянчева: Няма закъде да бързаме с Истанбулската конвенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора, все едно са ни нападнали извънземни. Някаква шайка рептилии са се спуснали по космически коридор, окупирали са сградата на Европейския Съвет и са лоботомирали подходящите чиновници! Между редовете на пореден документ за анализ и противодействие на насилието над жените се вмъкват команди за изпълнение от рептилска религия, която никой не приема. Контролът на изпълнение на спуснатите команди се поема от GREVIO-команди, пред които всички суверенни държави коленичат. Ако всичко това не се случва наистина днес, бих казала, че е сценарий от най-мрачния филм за бъдещето! Джендър-идеологията е смахната религия за психясали псевдо-либерали. Методите за индоктриниране на тази рептилска религия са известни и разпознаваеми: който не е с нас е против нас; бъдещето е по-важно от настоящето; всичко в името на каузата; финансов контрол и терор; борба за душите на децата. Никаква ратификация на Истанбулската конвенция!

СУ, Няма богат избор между гнили ябълки !

Селяците щом започнаха да ни управляват. Правилно тази е за лявото, а дясното е за гражданите, за враг на народа, Концлагерът "Белене" - островът, който уби свободния човек. Социалистически фашизъм-никога не сме забравили и няма да забравим за БЕЛЕНЕ - работихме адски, за да живеем свински, с какво е допринесла тази другарка, дори някои не защити, а именно те са от дясното-николапетковисти-госпожа Анастасия Мозер, а уволни не когато й бе времето. Виждаме ги, сред нас са комунистите и взеха да навдигат глава. Уредиха си децата, през 1990, сега следват внуци и правнуци, а г-н Борисов, не виним, макар, че и той има голяма вина, че и там вкара комунисти, и точно те-николапетковистите и разни от преди 1944 реститутки, не желаят глас да дадат за никого, а нима оп, не са комунисти, бълва с комуняги, 70 години стигат, а бяхме деца, когато не харесвахме соца, бяхме против и от там мнозина еродирани младежи с китари в ръка, с много изчетени книги западни, не можеха да се примирят за много неща, едното е външният им вид, ходеха с дънки, какво им е пречило, нима външният вид трябва да е огледало, именно те никога не са вземали и копче , пепелник, лъжици, от разни ресторанти, докато те крадяха, и продължават с краденето, комуниста козината си мени, но нрава никога. Дясното е за богатите, а лявото е за социално бедните и именно тя е една от тях, баща не зная коя точно дума да употребя, КОМУНИСТ В ЧЕРВАТА, едвам са я изхранвали, и от там явно Нинова е с нея ортак , селяните се защитават, а много селяния има в нс, време е да бъдат изчистени не всички разбира се, и на тяхно място свежа кръв, а не разни неграмотни хора, без образование, без ценз да ни ръководят, времето ви свърши, това трябва пределно ясно да го знаете, независимо, че пак ще бъдете избрани, вие си знаете, как и защо??? без коментар, и тези които говорят, нека изговарят правилно думата МАКАР, а не макЪр, явно са

в оригиналния текст на чл.14 т.1 от конвенцията е казано,че в обучението на децата следва да се включи учебен материал относно равенство на половете,ненасилие и т.н.като на второ място е посочено " non-stereotyped gender roles,"-НЕСТЕРЕОТИПНИ ДЖЕНДЪР РОЛИ"... no comment

ето го оригиналният текст на чл.3 б"б" от Конвенцията-gender shall mean the socially constructed roles, behaviours, activities and attributes that a given society considers appropriate for women and men"-ДЖЕНДЕР означава социално изградени роли, поведение, дейности и признаци, които дадено общество счита за подходящи за мъже и жени. КАК ЩЕ ГО ПРЕФАСОНИРАТ, СЛЕД КАТО ИМАМЕ ОРИГИНАЛНИЯ ТЕКСТ НА ДОГОВОРА, НЕ МИ Е ЯСНО...

М, дааа, когато гроздето е високо, лисицата казва че не бърза , щото е зелено...

Долу ГЕРБ и тази повлекана от снимката!

Г-жо, хич и не си помисляйте да я приемате тази конвенция. Защото след нея ще се инкриминира биологичният пол за сметка на т.нар.свободно избран или социален. Ще бъде разрешена педофилията и инцеста, каквито са тенденциите в развитите европейски страни. А загрижената за правата на жените Германия да вземе да обясни, защо има натиск над журналисти да се крие насилието над жени от бежанците, защо се толерират чужди обичаи, в разрез с тази конвенция. Ако целта на всичко е да се намали популацията на земята и то за сметка на хора, идващи от Средновековието, кажете си го в прав текст. Не ни пробутвайте разни конвенции в защита на третия пол.

Герп се самозакла поради сервилност,глуха за ВОЛЯТА на хората.Обединиха ни.Тук става дума за ненормалност.Ненормалните да си живеят както искат,но не и превилегии.Само Нинова стои здраво на земята.Браво на борческото момиче.(една майка)

Аз викам 20г. да я дебатират! Бърза работа нямаме!

Основна цел: "Истанбулската конвенция изисква от страните да въведат чувствителна към пола (има се предвид "gender") перспектива при оценка на исканията за предоставяне на бежански статут, в частност от жени.''!!! Скрита цел: Засилване емиграцията и евтината работна ръка от мюсюлманските страни и поставянето и на "законова" основа под егидата на "конвенцията"!

Жалки ГРОБ.Престанете с лъжите.Престанете да натрапвате нещо неприсъщо за нашият народ.Уж нямала общо с третия пол,пък само педерасти и лисбийки участвали в обсъждането.

Относно ратифицирането на конвенцията:"Това е основен въпрос и на ЕК, и на договора ни за членство в ЕС!" По този начин ли притискат и другите страни, които отказват да ратифицират това изчадие? ОСНОВЕН ВЪПРОС НА ДОГОВОРА НИ ЗА ЧЛЕНСТО??? Този джендър става вече на живот и смърт! Има ли спасение???

Никой не ни притиска от Ес да приемем, тя е обявена за: Незадължителна....ама те са си ГЕРБ, кво да се прави.

Има, има! Да се махне ГРОБ от властта и да се осъдят управляващите ни престъпници герберасти!

Една тъпа идея колкото и месеци да я анализираме тя си остава тъпа.

Същият текст публикувах преди няколко часа тук ,но вместо,, тъпа ,,написах ,, идиотска ,, и бях изтрит.Мисля ,че първия текст е правилния.

Да бързате,да бързате,че да се спънете и задавате от тия проклети пари които искате да вземете от тези уроди и секти които разбиват всички човешки норми

TИЯ се гаврят с нас! Тази ни казва в статията: - Не бързаме с конвенцията, нека да изчакаме да мине време и ОВЦЕТЕ(НАРОДА) да забравят и да спрат да блеят...и тогава скришом без да ни види и ПРЕЗИДЕНТА и ВОЛЕН, ЧЕ И ДВАМАТА ЛОШИ, че си я приемеме конвенцията....! Господи що за наглост.

Kъм Александър Урумов(Сашо) : Aз сега съм хъш, един от ХЪШОВЕТE. Pодом съм от България, от "Долината на Бесите". Koгaто бяхме деца играехме в една уникална градинка, ние я наричахме "Градинката", тя се намираше пред едно кино, на едно уникална място. "Градинката" за нас беше и най-красивото и желано място на Cвета и нашето неприкосновено детско царство, събирахме се много деца, играехме си безгрижни, щастливи, свободни и защитени, до късно вечер, дори до полунощ. Kолко е малък Cветът!!!, а и колко по-добър и спокоен беше!

към Александър Урумов (нерегистриран ) 18.01.2018 18:45 Сашо помниш ли "Градинката"?!

Може да сме бедни, може да търпим, но имаме вътрешни морални ценности, може да сме завистливи, но когато поискаме сме милосърдни, може да ни тъпчат с разни измислени джендър ценности или изкушения за "прозрачна" икономика и разцвет! Колкото повече ни тъпчат, толкова повече ще забравяме различията си помежду си и ще се обединяваме. Който не го е разбрал това, политик- български, експерт или активист финансиран от чужди фондации, чуждестранен чиновник, ще го разбере! Мислеха, че ще направят за смях българския народ, ще го разцепят на демократи и комунисти, ще използват това разцепление, за да си налагате крадливи икономически реформи, унищожаващи българското образование, здравеопазване, българската култура и т.н.! Е идва време българина и българският народ да покаже какво може и знае! Защото българина иде от древността, когато българина ходеше по Бога, живееше в Бога и Бог живееше в българина, българина развиваше култура и цивилизация и развиваше правилно природните науки! Българина беше смирен и с добродетели пред Бога, не беше алчен, агресивен към други народи, обичаше своите си и чуждите, нямаше желание за голямо богатство, за почести,тщестлавие! Уважението на другите идваше от делата на българина в следването на Бога, от културата и науката, която създаваше! И българите бяха обединени в Бога и помежду си! Но явно някъде сгрешиха! И другите почнаха да ги хулят и им се присмиваха, но българина си остана българин, защото Бог го помнеше и пазеше, въпреки, че българина се беше отдалечил от Бога( не онзи в църквите, а живия Бог)! Българина трябва да спре да бъде алчен, славолюбив, завистлив, да слуша лакърдии и финтифлюшки на другите за по богат материално живот! Нека отново да си спомни за Бога, да потърси Бога, защото Бог( не в църквите, а живия Бог) помни още българина! Вяра в Бога, правилен живот с природата и природните науки, обединение, разбирателство и мир с братята си българи- това е пътят на българина нагоре!

Правилно си го написал.Преклон!

При орел рак и щука няма как да бързате пък дори и да искате...При толкова високо платени преводачи на наш гръб нещо се оказва че превода не бил баш такъв какъвто трябва....а и колко ли други ей таквиз ''преводи'' е подписал боко дето всъчщност имат друо значение и приложение...

Цвета Караянчева с образование - машинен инженер - щяла да бъде модератор на дискусия за Истанбулската конв-я?!? Тази жена много си е повЕрвала! Модератори на подобен диспут могат да бъдат само специалисти: социолози, медици-сексолози, психиатри, прависти, педагози и пр. Караянчева няма нито една от тези компетенции. Това, че е председател на НС не я прави компетентна по темата. Така че - АРЕ У ЛЕВО!!!

Мери, ами то нали баш такива топ специалисти ни докараха до тоя хал. От дърветата не могат да видят гората, а фактът е че искат да ни пробутат нещо извратено и вонящо, което обаче спецовете не могат или не искат да видят.

не е нито не могат, нито не искат, а не трябва да видят. то за това на всички ръководни постове са назначени само верни партийни и комсомолски секретари, а не специалисти. преживявам по-пропадналата и по-пошлата версия на "недоношчето", която бе наречена "социализъм". с пари са им затворили очите на тези алчници с вечно гладните задници...

ДЖЕНДЪРЪТ Е ЛУДОСТ! ПРОПАСТ ПРЕД ЧОВЕЧЕСТВОТО! СТАТИЯТА Е МНОГО ДОБРА-в The bulgarian times

"Текстът се превърна в заложник на хора, които създават дебат на тема социален пол, защото не харесват хомосексуалисти и травестити, каза за bTV изпълнителният секретар за мониторинговия механизъм на конвенцията"..Разчита на това, новият превод "да спре спекулациите". Тя не отрича,че социалният пол фигурира в конвенцията..Тогава-КАКВО ще промени един нов превод...Или по-скоро ще подменят някои изрази, колкото да ни преметнат... Щото никой от нас не знае английски, немски и т.н....

прочетете това от : "The Bulgarian Times"- "link" Д-р Николай Михайлов: "Истанбулската конвенция не сме объркани в превода. В клопка сме." Oткъс от статията : Джудит Бътлър, която има култов статут в джендърните среди, нарича биологичния пол фантазма. Полът не е анатомия, а дискурсивно произведена телесност. Радикалните еманципатори твърдят, че полът никога не е окончателен, а е флуидно състояние, перманентна възможност. Полът не е основан в природа, а в инвенция. За подобни идеи, близки до безумството, тази жена получава наградата Адорно, връчена в църквата Св. Павел във Франкфурт. Нищо случайно в избора на място. В Римляни 1гл :1832 апостол Павел описва сексуалната перверзия като метафизически бунт и антропологическа катастрофа. Не могат да му простят.", затова тази я награждават точно тук, в църквата Св. Павел като подигравка над апостол Павел. Има и статия на Александър Урумов пак за Джудит Бътлър. Tози изрод Джудит Бътлър, душевно болна и шизофреничка, този "джендър" непоръбен казва за нас "нормалните-от двата мъжки и женски биологически пола", че сме "ненормални" и че сме отживелица и че "джендър"(да си определят "те" дали да са жена или мъж, както им скимне и както им се ще демек) и че "жендър" ще ни смени, тези откачалки смятат, че били продължение на еволюцията на човекa. Aми, Kалигула е пледирал за "същото" Джудит Бътлър(някаква си уруспия и никаквица), когато на своите оргии е склонявал поданиците си към разврат и сексуалната перверзия!

"Bultimes"

караянчева, след като ви е страх от референдум, поне направете едно допитване до подчинения на вашите решения народ, състоящ се от биологични мъже и жени, а не от самовъзпроизвеждащи се роботи от съседна галактика. и айде нема нужда да разсейвате страхове, че ние не се боим дори от смъртта, че от сбърканите ви понятия ли ще се страхуваме. и новия ви "комунизъм", който строите в момента с брюксел ще надживеем, но вие не!

Така както ни уверява госпожата излиза, че те вече са го решили въпроса с приемането, но от хорски срам ще се направят, че организират дискусия. Какво може да каже човек за 2 минути? Има толкова много параграфи за коментар, че с тия 2 минути се вижда, че това е само едно отбиване на номер и прах в очите на обществото. Защо никой не коментира и въпроса с финансирането и контрола по изпълнението? Кой ще го осъществява и колко ще ни струва? Защо ни се пробутва английска версия след като Англия е аут от ЕС и английския би трябвало да се изключи като официален език за документи от общноста?

Усетиха, че гражданското общество и някои партии у нас ги насметоха с аргументирания си натиск. Обаче изобщо не им вярваме, че ще се съобразят с мнението на народа и с национално-културните ни традиции - те ще продължат да клякат пред волята на Бръксел и Началниците му. Ще се снишат, ще изчакат да ги отмине бурята и като стихнат дебатите, ще я гласуват вероломно и ще ни я натресат! А времето става все по-разделно, краят на европейското човечество - все по-близо. "Светът няма да бъде разрушен от тези, които вършат зло, а от тези, които ги наблюдават, без да вършат нищо по въпроса." Алберт Айнщайн

тази Конвенция, както каза Захариева, не е предложена от Европейския съюз,той се е ПРИСЪЕДИНИЛ към нея...Т.е. тя е "световен документ"...питам се КОЙ е нейният инициатор и най-вече КАКВО СЕ ЦЕЛИ с нея? /не говорим за борба с насилието, тя е просто пълнеж/

в Още от деня, мин.Захариева се опита да обясни какво означавало ДЖЕНДЪР-това били традиционните роли на мъжете, респ. жените и нямало общо със социален пол. А трансджендър какво е тогава? Мъж, който меси питката за коледа? Взимат ни за пълни идиоти. А как ще обясни текста от конвенцията, който ни задължава да организираме запознаването на децата още от детската градина със "социалния пол", който не е необходимо да съвпада с ТРАДИЦИОННИТЕ ПРЕДСТАВИ за жени/ мъже и т.н. ТАЗИ КОНВЕНЦИЯ НЕ БИВА ДА СЕ РАТИФИЦИРА. Нещо повече-Захариева уточни, че ПРЕДИ ратификацията й следвало да се подготви съответната промяна в нашето законодателство...Но в такъв случй трябва за променят и конституцията...НАПЪЛНО СМАХНАТА ИСТОРИЯ!

Захариева е шукер маце само че не си е определила какъв джендър е - среден?Не бъркайте Съвета на Европа със Съвета на ЕС, дори ЕС парламент не е ратифицирал тази т.н. Истанбулска конвенция.Не са я ратифицирали още и 18 от 28 от ЕС не са я приели, а които са я приели с резерви т.е. с условия.Албания,Армения,Хърватска,Чехия,Гърция,Унгария,Унгария,Исландия,Ирландия,Латвия,Литва,Люксембург-0Юнкер!,Русия,Словакия,Македония,Украйна, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ,сащ,кАНАДА,мЕКСИКО както и ЕС т.е. над 50% от цивилизованите д-ви. Захариева пак ни взе за дебили.

Цвето ма, Щом си увеерена, че няма нищо притеснително в Конвенцията, що не приемете едрон решение в НС - депутатите, които гласуват "за" ратифицирането й, дават нотариално заверена клетвена декларация, че гарантират с цялото си ЛИЧНО имущество и финанси, че няма да има искания за еднополови бракове, за приравняване на джендър и билогочен пол, че няма да има промяна в Конституцията, няма джендър обучение в детските градини и основните учулища и т.н. Ако се окаже, че не е така и някой позовавайки се на конвенцията поиска такива неща, то цялото имущество на подкрепилите конвенцията автоматично се отнема в полза на детското здравеопазване. Нали сте уверени - докажете го!

Е, ясна е работата. Хем ви се иска да се докарате пред господарите си от Брюксел, хем се страхувате да не получите някой остър шут от българският народ заради приемането на тази конвенция. Затова сега ги говорите такива. Ама то, ще почакаме, ще видим, ще обсъдим. Какво да обсъждаме? Правото на всеки сам да определя пола си ли? Няма да стане! Полът на всеки отдавна е определен от майката природа! А вие госпожо, научихте ли най-после къде се намира Пекин?

Последните дни прави впечатление нещо! Отдавна не съм виждал във форума "антиМаркс"( демокрас :) )( не дежурните тролове на шорош) и "заМаркс"( комунде :) ) да си пишат смислено и да са обединени от една кауза! Българите май удариха дъното, след 29 години затъване и сега ще се откаже, че Истанбулската джендър конвенция подейства обединяващо на непримирими идеологични противници!!! И още едно нещо- българите не са " нито нецивилизовани, нито изостанали"! Нищо, че не карат коли с кожени салони и не живеят в САЩ, Германия, Франция, Холандия, Англия и т.н. запомнете го! Ако не се разцепим повече, а се обедим около наши си български ценности- личностно свобода( не свободия) без крайности, морални и духовни ценности от чистото християнство и неизкривена природна наука, българите ще сме непоклатими като Еверест, чисти като Рила, Пирин, Родопите, древни като Стара Планина!

Тихомълком приехте нормативни актове за трайно разселване на мигрантите,сега пак тъка ли ще направите.Стигнахте дъното от алчнотия.Ще стане както стана с Радев.Това,че посягате на децата ни преля капката.Отворете си очите широко и гледайте как ще ви пометем,това ви е последият шанс.

Чудехме се откъде идва външният натиск върху България за задължителното приемане на доброволната Истанбулска конвенция. И сякаш съвсем навреме тези дни от тайнствените мъглявини на брюкселско-страсбургските възвишения изплува едно лице и дори благоволи да се обърне към нас, българите. Достойна награда за нашето упорство. Това е г-жа/г-н Бриджит ОЛъфлин, началник на експертната група за действие срещу насилието над жени и домашното насилие. Дълго и специализирано наименование, чиято английска абревиатура е GREVIO. Става дума за същото това GREVIO, което е институционализирано в Истанбулската конвенция като мониторингов механизъм над всяка страна, подписала този документ.

Може и така да е, но това е видимото, а по важно е кой стои в невидимото и дърпа конците защото има и такова !!!

Да не се даваме!

Две раздразнени фрази, изречени от г-жа/г-н ОЛъфлин пред български телевизии се откроиха над всичко. Ето първата от тях: 1. Общото между противниците на Истанбулската конвенция е, че идват от бивши комунистически страни, а днес са силно повлияни от религиозните си възгледи. Уважаема госпожо/господин ОЛъфлин, Питаме ви не е ли дискриминационно да делите гражданите на Европейския съюз на бивши комунистически и на бивши некомунистически? Презрение ли влагате в отношението си към нас, източноевропейците? Презрение заради един исторически факт, за който западните страни имате пряка вина с разделението на Европа след Втората световна война? Забравихте ли, че ние източноевропейските страни бяхме подарени на Сталин от вашите тогавашни политици, в резултат на което по принуда станахме комунистически, та да може днес самозабравили се еврочиновници да ни наричат бивши комунистически? Еврочиновници, на които ние плащаме заплатите?! И тогава пак никой не ни е питал дали искаме да станем комунистически съветските танкове тогава не поискаха разрешение така, както вие днес нямахте никакво намерение да ни питате за вашата Истанбулска конвенция.

Отнасяйки се все пак с уважение към вашия избор да подчертавате бивши комунистически страни, добре ли е на свой ред да отговорим, че идеолозите на Истанбулската конвенция идват от бивши колониални или бивши фашистки страни и се ръководят от агресивни феминистки или антихристки възгледи. Така добре ли е да отговорим? Може ли? А може ли също така да сме вярващи или както вие се изразявате, религиозни? Или нашата вяра също ви е проблем в Страсбург/Брюксел? А смятате ли да въведете Конвенция срещу християнската вяра? Звучи нелепо, разбира се, поне на този етап. Но тя и Истанбулската конвенция не звучи много разумно.

може би добре, че ни подариха на Сталин, щото неграмотността преди това е била над 80 % сред населението. През 1989 г. беще 2-3 %. Сега 29 години след реформите на ЕС и НПО-тата на Шорош в образованието неграмотността пак се покачва като процент. Ако не ни бяха подарили на Сталин, може би сега щяхме да сме с морални ценности на Запада- Бърнаут, транссексуалност, непосилни външни дългове, медийна цензура( само най-правилните медии трябва да се слушат- като сега за Истанбулската джендър конвенция) Но сега сме грамотни повечето и почваме да разбираме какво се крие зад ЕС, нов комунистически проект( НСР), по гаден от този на Троцки, Свредлов и Ленин в Русия 1917 . Добре, че Сталин се отказа от НСР( маскиран като комунистически Интернационал навремето, спонсориран от съшите дето спонсорират и Истанбулската конвенция сега). Те и затова го нападнаха чрез Хитлер през 1945 г.

Тези от ГЕРБ, Патриотите и " грантаджиите на чужди НПО фондации" около тях май са се самозабравили, налагайки тази джендър конвенция. Май искат да предизвикат над 6 млн. българи, от които над 1 млн. гласували за ГЕРБ срещу себе си, предвождани от други политически лидери!

За тези които още не са разбрали: Патриотите излязоха днес с ясна декларация, че са против ИК и искат тя незабавно да бъде изтеглена от Народното събрание, където чака ратификация.

Хубаво са направили, ама политически да не се окаже: " Късно е либе за китка!" Щото народа и тях ги видя с оградата по границата и ПР изцепките по морето лятото!

Нали ще ви свалим.

Hяма какво да я дебатираме и дискутираме истанбулската конвенция, направете се по едно фотокопие на оригинала THE ORIGINAL и си го заврете там дето слънце не огрява! A a a, и по един екземпляр за ЛГБТ групите и лобита, за навиране в същото "място", да им олекне на тях!

Бацето ели обеща пред ония в Страсбург. Жалки сте в некомпетентността си и угодничеството си. Ей , аз съм против конвенцията и против вас , да не вземе да ме сбърка някой.

Mного подходящ "терен" сте избрали за дебатите, в Софийския университет, а -"в на вълка устата"!!! ЛГБТ групите и лобита са превзели Софийския университет, дори си направиха там "комитет"(собствена катедра) да контролират по-добре трафика и разпространението на наркотици и насърчаване към "нетрадиционни стериотипи" и проституиране на децата ни. Hали се сещате, че на 23 януари 2018 г. ще окупират аулата на Софийския университет и по 2мин. на всики дискусия ще я водят само те в подкрепа на разкола и гнусотията в тази истанбулска конвенция! Tези ЛГБТ изроди(лобита) трябва да бъдат изгонeни от нашите земи и Aнатемосани от църквата!!! A преди дебатите и след тях Софийския университет да се напръска със светена вода и да се прекъди с тамян!

Дебати в Софийския университет като през 2013: - "Умни и красиви представители на жените"- Асен Генов - "Защита на жените"- Петното - Фондации на шорош за " цовески пръвъ"-наистина ли?, дето правят реформите в образованието и дават грантове на преподаватели в СУ. Знаем ги тия дебати сега и от 2013, след тях българските гастарбайтери в Европа станаха над 3 млн. и всяка година се увеличават, щото в България няма работа, а ако работиш е за неадекватна заплата.( не включвам Ай Ти сектора, нотариусите, частните съдебни изпълнители, лекарите в частните клиники, депутати, собственици на свързани фирми и т.н.)

"Дебатите върху Истанбулката конвенция поляризираха обществото.( не съм привърженик на уж правната конвенция заради дискриминацията според джендъра на субекта на правото- човек с пол-мъж или жена). Всеки има своето лично право на самоопределяне, но не и да го налага като правна или морална норма в обществото. А противоречия и поляризирано общество( мътна вода) е сигнал за задаване на нещо, нямащо нищо общо в политическата борба с джендъра в Истанбулската конвенция. Реално погледнато, Бойко е вече 7-8 година на власт. Има подкрепата на ЕС, но парите от еврофондовете ще спрат след 1 година и 11 месеца- а освен мазилки на сгради, тротоарни плочки, градинки, ПВЦ дограма и асфалт няма нищо съществено реализирано в икономическата сфера. Следствие на това са 3 млн. и постоянно увеличение на трудови емигранти работещи " мръсната работа на европейците", огромни изтеглени "усвоени от и за... неизвестно" външни дългове, минимална икономическа активност, социална и икономическа бедност. За да няма социално напрежение, може би ще се заменят политическите пешки от "истинските, но невидими играчи в сянка". Нови пешки, нови обещания, нови празни надежди за хората- повтарящата се логика на последните 29 годин. Нинова някак си от нищото, подобно на Бойко се наложи в политиката, успя да превземе БСП, а не е лесно да се пребориш с Миков, Станишев, олигарха от Пловдив и други мастити социалисти. Сякаш някой( някои) в сянка я подкрепя и налага. Ходовете са и изключително точни- като Истанбулската конвенция, за разлика от тези на Борисов. Едно усещане като, че ли Борисов е изоставен и ще бъде изтласкан на заден план, а Нинова ще отиде на преден. А миналото на Борисов и Нинова преди да влязат в политиката е почти подобно- в тъмните дебри на приватизацията и т.н. Просто смяна на пешките, шахматната дъска и старите правила за народа обаче са си същите."""""""""

Добре , че г-н Борисов не е разбрал за пресконференцията на дамите ..

изобщо никакви дебати не трябва да разискват, тая "конвенция" да я навият на руло и цачева /травестита/ и ангелкова /конската муцуна/ да си я наврът в смръдливите задници, а вече как имам възможност ще ги пребивам като кучета сбърканяците кадето ги срещна

В САЩ джендъристите търпят тежко поражение и бързат да се окопаят в Европа.

Това са сектата на сатанистите.

За пари сме готови на всичко.Защо скрихте статията на Волен ,защото ви много плюят,а вие казвате,,дъжд вали,,Вие вече сте изгубили човешкият образ заради пари.НИКАКИ ДЕБАТИ ,ПОУЧЕТЕ СЕ ОТ ДРУГИТЕ ПО РАЗВИТИ СТРАНИ,А НЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДС НИ УНИЩОЖАВАТЕ ОЛИГОФРЕНИ АЛЧНИ

17 страни членки на Евросъюза не са ратифицирали конвенцията сред които Чехия, Хърватия, Унгария, Словакия, Гърция, Ирландия, Латвия, Литва, Люксембург, Великобритания и др., а две страни вече искат да оттеглят ратификацията си.

Не да бързате,изобщо не я пускайте.Не разбрахте ли ,че народа не иска и да чуе за нея.САМО ОТГОВОРИ,ТЕЗИ СТРАНИ ПО ГЛУПАВИЛИ СА ОТ НАС ,ТА НЕ Я ПРИЕМАТ. НЯМА ДЕБАТ,НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЕ Я ИСКАТ. АКО Я ПРИЕМЕТЕ ПРОТИВ НАРОДНАТА ВОЛЯ ЩЕ ПАДНЕТЕ ОТ ВЛАСТ.ЕЕЕ. МНОГО ВИ СЕ ИСКА ДА ГУШНЕТЕ ТЕЗИ ПРОКЛЕТИ ПАРИ,ЩЕ ВИ ПРИСЕДНАТ НА ,,ДЖЕНДЪР НАСЛЕДСТВОТО,,.СЛЕЗ НА ЗЕМЯТА,НЕ СЕ ПРАВИ НА МНОГО ,,ДЖЕНДЪРКА,,

А нашите ,,гъзолизци,,искст да ни я наложат насила.ОП ,Г.Марков,Горанов,Курни,Радев дръжте си на мъжката дума,ОЗЪПТЕТЕ ТИЯ ТРАВЕС......НОРОДА ВСЕ ОЩЕ ИМА ГЛАВИ НА РАМЕНЕТЕ И ЩЕ ВИ НАКАЖЕМ,КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО.ЩОМ ТОЛКОВА СТРАНИ НЕ СА Я ПРИЕЛИ,НИЕ ЗАЩО ДА Я ПРИЕМЕМ,ДА НИ СЪСИПЕТЕ И ТОВА КОЕТО Е ОСТАНАЛО.

Ето задавам казус / а може и реален да стане /-ДПС нали са либерална партия та може и да се съгласят за Конвенцията НО-Няма ли да си вкарат голям автогол ? Ако тази мерзост мине в НС / а дано се отхвърли/ няма ли техните си малки деца които ги обрязват според канона на религията си да ги подгонят НПО-тата за насилие против деца ? Защото същите са малки и не осзънават какво става та няма ли да гонят родителите им за насилие възможно ли е това да стане реалност лелеее в какви казуси се опитват да ни вкарват ??!!!

Бедата на тази Конвенция, която адресира глобална драма на насилие, е, че сама съдържа латентно идеологическо насилие. Натрапват идеология дискретно и под морален шантаж. Маневрата е прикрита, но и разгадана. Съпротивата не идва по линията на мъжкия шовинизъм или дефицит на чувствителност към човешкото страдание, както твърдят, а по линия на страха за детето и отвращението от перверзното. Това е същината на скандала. Идеята да въвличат детето в ролеви игри за релативизиране на половите граници и за да му предлагат дрешки за джендърно преобличане, каквото се случва в демократичния свят, е за простия човек кощунствено посегателство срещу свещеното. Тези педагози са мисионери на бог Ерос в детска среда. И нека не възразяват, че това е преувеличение, фалшива новина или паническа представа, която изпреварва събития. Не е. Информирайте се какво се толерира в свободния свят и каква е тенденцията. Това казва в интервю за Гласове психиатърът и богослов д-р Николай

Д-р Николай Михайлов. И друго ако Ботев беше жив, как щеше да върти сабята, нямате си на идея!

Преди празниците леко ни загряха с новината за две българки,сключили брак в Великобритания и тяхните претенции, бракът им да бъде регистриран в РБ. В момента те съдят ПБ за отказ това да стаане тук. Сега ни заблуждават с новия превод на Ист. конвенция. Хич не им пука за насилието срещу жени и деца.Искат да толерират ЛГБТ групите.

Тази застаряваща кукла в критична възраст стои по 2 часа всеки ден при фризьори и други "зографи" в парламента а ние дори и това и плащаме т.е. безплатно.Бас ловя че преди 3-4 месеца дори не беше и чувала за т.н. Истнабулска!? конвенция.

НА ПАДЕНИЕТО ВИ ПРЕДАТЕЛИ ! И МРАКОБЕСНИЦИ !!!

Като чета коментарите, разбирам, че много хора искаме същото. Обаче на този свят нищо не се постига даром.

НЯМА КАК ДА СЕ ЛИКВИДИРАТ МИЛИАРД И ПОЛОВИНА , ДВА МИЛИАРДА ЧОВЕЦИ !!! ИЗРОДИТЕ ИЗМИСЛИХА ДА СЕ ПРЕЦАКА РАЖДАНЕТО С ТАКИВА НАЛОЖЕНИ НЕСИЛА ИЗВРАТЕНЯЩИНИ ! АКО СЛУЧАЙНО НЕ МИНЕ НОМЕРЪТ , ЩЕ УБИВАТ ПО ДРУГ НАЧИН !!! ТОВА Е!

Половин Европа` в това число Великобритания, дари Люксембург не са ратифицира конвенцията, така че се вслушайте в гласа на народа. "Над 34 неправителствени организации в страната се обявиха "против" ратифицирането на Истанбулската конвенция, а броя им непрекъснато расте", обяви Дарик радио.

Докато ние в България не искаме тази простотия конвенцията, светът изнамира нови идиотщини. Току що прочетох в норвежкият интернет, че сега жените които са както казваха нашите баби фльорци започват да продават на клиентите си гащите си. Та питам се ще има ли конвенция и за тази работа?

А пише ли прани ли са гащите на бабите?

Ти мани ги бабите, това са младички фльорци които правят бизнес от непраните си дантелени гащички които свалят на място пред клиента, ама не пишеше цената. А тази която даваха за пример уж се казвала Софиа. Та може сега мъжете да преминат само на обоняние като най сигурно противозачатъчно- спестяват си някоя минута активна работа и се предпазват от инфаркт. Смешни истории...

Е, не за гащите, а за задниците, ама то -се тая. Нали в някои държави си е узаконена търговията със задници, и сега. А унас си върви и без да е узаконена, та като я въведат, пак ще ни обясняват, че тя нищо не променя.