Вносно е 90% от месото в България

Под 20% е българска суровина в произведените у нас месни продукти. Вносът за целия ЕС на меса е 82%, а за България той е 88-92%, без да е отчитан сивият сектор.

Обратно в новината

Коментари - Вносно е 90% от месото в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да приложат блестящата идея на Москов и да въведат пръстови идентификатори за всички заклани животни. Да видим тогава как ще краднат алчните лекари, опа, месопреработватели!

А относно агнешкото. Ще ядем вносни, защото българското охладено агнешко тръгва от 16 лева килото от производител/кланица. Румънското охладено тръгва от 10 лева килото от кланица до българската граница. Новозеландското замразено тръгва от 5.50 франко пристанище Варна.

"Вносът за целия ЕС на меса е 82%, а за България той е 88-92%, без да е отчитан сивият сектор." Това е малко подвеждащо. В България почти всичко е внос. Останалото е препакетиран внос. Вноса на месото е от Германия, Полша, Испания и други страни от ЕС. Но тези страни не внасят, защото очевидно си произвеждат сами и изнасят, така че ЕС не внася месо!

деер

Сега на кого да благодарим?

Картинката е още по-зле! До това ни доведе великата Демокрация!Не че комунизма беше добре ама поне се ядеше истинско месо и продукти! Щом ни докараха до там да купуваме китайски чесън и боб....заболя ме главата!

Това новина ли е? Отивате в първия "български" магазин и гледате, че повечето стоки са вносни, а останалите са направени с вносни продукти. Запитайте се. Какво произвежда и изнася България и има ли местна икономика? И как после страната няма да е най-бедната в ЕС.

Истинско, ако се добереш до него, другарю...

евтино аржентинско говеждо , за сметка на по качественото българско ????? това направо убива с простотията си ! та аржентинското е еталон за говеждо в цял свят , бе гове...до неуко!

Не знам , за какъв ръст на ''икономиката'' в България говори всяко НОВО правителство , СЛЕД КАТО ИМАМЕ ВНОС НА СТОКИ ,.....''САМО'' 93% . Възможно ли е да има ДЪРЖАВА при такова производство , от 7 % ????????????????????????? Не познавам по света такава държава ,..... със 93 % ВНОС НА СТОКИ!?

И какво стана със онова 20годишно замразено месо,което хванаха преди години внос за България,изпапахме ли го,под формата на деликатеси:) И кои вериги продават такова???

Да и това беше една от многото причини поради които влязохме в кошмарния еврогейски съюз - нищо да не произвеждаме и да бъдем пазари за боклуците на гейовете и така докато съвсем изчезнем. Дано Бог не допусне това да стане.

Да живее сивият сектор! Удома ядем основно месо от сивия сектор: всеки месец ни доставят между 5-10 кг. телешко, пилешко или свински родно производство. Това, което в България се нарича "сив сектор", в Унгария, Словения, Полша и т.н. цивилизовани централноевропейски държави е квалифицирано като защитено родно производство и се продава на специални фермерски базари.

ква стана тя да оставим БГ ами великият ЕС който бил мега турбо качествен производител внасял 82 % от месото от страни извън ЕС.Малее.

Аз така го разбирам: свалиха соца, разфирмироваха ТКЗС-тата, държавните ферми и птицекомбинати, щото това е лошо производтво и лоша икономика, и сега всичкото месо е внос. Да живее капитализма и глобализацията. И накрая човек се пита: А ние какво произвеждаме изобщо? Това ли е цъфтящата (пазарна) икономика, дето ни я обещаваха?

Толкова сгодно се изхарчи, че вече се продава от него всеки ден под формата на кремвирши, шунка и т.н. рекламирани по ТВ от симпатични дечица.

сетих се: произвеждаме емигранти!

Забавлявам се да слушам вой на некадърни български бизнесмени (животновъди, в случая). Какво слагат в саламите е отделен въпрос, но не може да се сърдиш на хората, че ядат евтино месо от чужбина. "Българите предпочитат евтиното аржентинско месо пред качественото българско"... Сравняваме май круши с ябълки, а това е НИСТИНА смешно, всеки знае, че Аржентина е най-големия производител на говеждо, а да наречеш "евтиното" аржентинско лошо е върха на тъпотията. А кой каза, че българското месо е хубаво??? Това, че е по-скъпо, не значи, че е по-хубаво... Тези хора работят с технологии отпреди 100 години, високата цена в резултат от НИСКАТА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА, а не на нещо друго... докато това не се осъзнае, нашите животновъди ще бъдат винаги назад...

равносилно е на пълно икономическо робство

Това не е вярно и е написано подвеждащо. Всичкия внос в България е предимно от страни от ЕС, което нямаше как да се случи, ако тези страни внасяха.

ти знаеш ли как се "произвежда" месото в Аржентина? По каква технология?

Липсва дотация и държава, която да защитава интереса на българският производител.

Аржентинското е от ГМО телета, отглеждани в малки клетки от раждането си по американски стандарт. Тези животни освен, че са със изменен геном, никога не са виждали майка си и не са ходили на дневна светлина. Те всъщност изобщо не ходят, затова е толкова крехко месото. Да ти е сладко, колега!

90% внос на стоки, 10% износ на хора.

Фуражите, с които се хранят също са ГМО, а телетата се инжектират с хормон на растежа.

Не яжте колбаси - от тях няма никаква полза, а само вреди. Освен това, трайните колбаси са и адски скъпи. Не яжте говеждо - българското е жилаво и за нищо не става, вносното е или скъпо, или старо. Взимайте си от време на време българско свинско - то поне се познава, както и български пилета без добавки. Това ви е напълно достатъчно, защото с месото по принцип не бива да се прекалява. И тогава подобни истерични новини ще бъдат без значение за вас.

Отивате в Гърция. Отивате в магазин и ще видите, че повечето продукти са си местни гръцки, а не внос. Гръцки износ обаче има в България.

наи-голям добитък има в кремъл

да но пък сега имаме избор ... да ядем лай... от жълта, червена или синя опаковка ...

Това от кога е новина ? . И децата знаят че на Българският пазар всичко е втора употреба автомобили , дрехи , храна . Просто гордият Български Европеец всички го третират като човек втора употреба , когато нещо е за изхвърляне то се пакетира в лъскава хартийка и стриктно се подрежда на рафтовете на "големите"инвеститори в големите хипермаркети . Които не вярва нека си купи свинска пържола от Сърбия и от хранителна верига по избор .

Внимавайте! Вода и боклуци в месото в хипермаркетите!/кошмарно видео/ месоДвукилограмовите едри пилeта в хипермаркетите, всъщност тежат 1400 грама, ако от тях се изтиска водата, разприказваха се бивши работници в големите вериги. Те лично ставали свидетели как пилето се инжектира с вода. Всеки купувач също може да види дупките по кожата на охладеното пернато. И даже ги е виждал, но не е направил връзката. Шунката пък, която трябва да е чисто месо, всъщност е само половината месо. Останалото е хитър начин да се увеличи грамажа особено на промоционалните продукти. Освен вода, там се инжектира и нишесте, за да не потече около продукта.месо1 Има специална машина, която се казва тублер и тя боцка не само пилета, но и свинско месо и малотрайни колбаси. Едно от нововъведенията е на колбасите да се инжектира течен пушек и те да бъдат обявени за пушени. Хем са по-тежки, хем по-примамливи като артикул. Големи далавери стават и с така нареченото овкусено месо. Това е продукт, който е на ръба на развалянето и би трябвало да се хвърли. Тогава в хирермаркетите се подхожда по няколко начина. Първият е месото да се оваля във всякакви подправки по възможност по-лютиви и по-миризливи, за да не се усети дъха на мърша. Затова овкусяването става с чесън, или с лют червен пипер, като се добавя и кетчуп. Другият начин е да се пратят на топлата витрина и там да се приготви от месото прясна храна за домовете. Третият е доста драстичен. Месото се изпира. Да, правилно четете, пере се. С вода и химикали, които отмиват миризмата и му придават свеж вид. Такова прано месо се познава по това, че тук-там е розово, тук-там червено. И понеже се примесва с пресни мръвки, е трудно да се определи коя е минала през пералнята и коя е годна за ядене. Бъдете бдителни, предупреждават бивши работници. Или купувайте от места, където сте сигурни, че търговците няма да ви излъжат и да ми пробутат мърша.

А зеленчуци и плодове може ли да ядем, защото и те са внос? Всъщност, какво препоръчваш да ядем, което да не е внос?

ами върнете си соца и си гледаите живота, тогаз

изядохме нечии бракувани запаси от нечии държавни резерви. Лошото е, че този вид "изяждане" продължава и май никога няма да спре.

Вносното е евтино.. .ама... го произвеждат по американска технология: В ЩАТИТЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ХОРМОНИ НА РАСТЕЖА при отглеждането на говедата. Говеждо, произведено в Щатите, е третирано с хормони, които са нездравословни и потенциално опасни при консумация. В САЩ производителите залагат на количеството, а не на качеството. Там производството е в огромни промишлени мащаби. Това е и една от причините за ПО-ЕВТИНОТО ГОВЕЖДО В ЩАТИТЕ В СРАВНЕНИЕ С ЕВРОПА. В САЩ всички животни изглежда са произведени от стандартизирана крава. Там по-голямата част от едрия рогат добитък прекарва само първите месеци на живота си във ферма, където се храни с трева. Оттам говедата се прехвърлят (понякога на хиляди километри), за да бъдат подложени на угояване. Американските крави носят чип зад ухото си, който отделя синтетичен хормон на растежа. С ХОРМОНИ СЕ ПЕСТЯТ ВРЕМЕ, СРЕДСТВА И СЕ ТРУПА МУСКУЛНА МАСА. Затова в САЩ кравите пристигат в депата за угояване тънки-тънки и два месеца по-късно те са вече културисти и имат три пъти по-голям обем...

Защо няма новина за количествата внос плодове, зеленчуци, млечни продукти, дрехи, техника и други стоки? Тогава нещата ще добият друга картина.

Свободна конкуренция, друзя! Българите - клошарите на Европа. Следователно за българите определяща е цената, което означава, че ако не предложиш цена - гориш. Въобще не ме интересува от къде е мръвката, т.нар. родно производство по нищо не се отличава от вносното. Дори смятам, че вносното може и да е по-добро. Защо? Защото в БГ местниО бизнесмен гледа да спечели незабавно и в името на бързата печалба е готов на всичко, а на вън, за да си на пазара трябва да направиш име. Затова предпочитам западна стока пред родните боклуци, рекламирани като връх на сладоледа. Примери колкото искаш - Тандем, КЕН, Маджаров, Белла, Житница и т.н. Всички тези произвеждат ужасяващи гнусотии, но на какви цени продават... особено Маджара, нямам думу! Същото е и с млякото, българско масло например не купувам - не става. Виж немското или Президент е друга бира. Казах бира, българската е като немската, сякаш има спирт в нея, виж чешката и английската по са ми на вкус.

Оти блажите? А, ваша си работа било. Ами правете опашки при докторята. И они са ора - сакат и те да блажат.

Вземи си български домати от пазара - аз предпочитам от парниците около Кресна. Има достатъчно български лук, марули, краставици, тиквички, репички. През май и юни има достатъчно български ягоди и череши, през лятото - градински домати, праскови, пъпеши, дини..., през есента - грозде. Какво още искаш? По принцип, не е добре да се преяжда, та даже и с плодове и зеленчуци.

Яж си кълновете секто и не се барай с месарите, да не станеш преждевременно тор за кълнове.

О пресвета простития! Кой супермаркет ще боцка месото с вода бре? Това се прави от производителя, маркета само продава.

има гръцки вериги - там 80-90% от стоките са гръцки. Но има и западни вериги (същите като у нас, да не им пиша имената) - там е като при нас, тоест съотношението е обратно. В малките магазини стоките са предимно гръцки.

someone

ами 20% ще е българското месо. то кои да го произвежда - останаха баби и дядовци на 90 години. никога не съм срещал нито един млад българин да се занимава с такова нещо.

Дайте шанс на младите телета да правят кариера!

Балос и Мамата: А бе кви са тия Свински дълги бедра, кажете, Молля ?

нима няма внос на плодове и зеленчуци? полски ябълки, турски домати, моркови от майната си, холандски картофи .... а бе пълно е!

Има Има,там където са най големите промоции,и винаги са цените -50%сети ли се???

Честно казано. Без да обиждам никого, без да насаждам мнение. но всичко това е смешно. Някаква трагикомедия. Ревем, че сме енергийно зависими от руснаците . Но май ние нямаме нито един независим сектор. Нямаме избор купуваме самолети и техника от НАТО, (конкуренция нет :)). Купуваме електроника от Китай( конкуренция нет:)) Купуваме зарзават от Турция и Гърция (тоже конкуренция нет :)). Купуваме месо също от ЕС. А къде е българското? Искаме нещо да се случи, но някак не участваме в този процес.

Интересно е че Българина за Айфоня пари има,дори и да го изплаща две години по 100лв,а пари за качествена храна и месо пари няма,все гледа да набара във търговските вериги -50%намаление,или да гледа по касетки и рафтове за преоценено месо,и салами със червени етикети:)но за Айфоня пари има:)от глад умри,но гъзар бъди,това е Българският манталитет:)

Каза българина.

Е, че то и българското месо не е месо. Някой път като отида в магазина и искам да купя ХУБАВА луканка - няма. Като прочета на етикета на ДЕКЛАРИРАНИТЕ съставки и ми се изкривява физиономията. Добре че от време на време като отидем на село можем да ядем месо със сол... и никакви други добавки.