Вносно е 90% от месото в България

Под 20% е българска суровина в произведените у нас месни продукти. Вносът за целия ЕС на меса е 82%, а за България той е 88-92%, без да е отчитан сивият сектор.

Обратно в новината

Коментари - Вносно е 90% от месото в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А беше време, когато ние изнасяхме по света........

Педеруските ревльовци по добре да обяснят що Румъния изнася мляко по цяла Европа. Или що фирми като Дерони изнасят продукция за цял свят? Що кайма смляна от месо по 4.50 килото е по крехка от БДС готова кайма на български производител.

Не ме интересува за къде изнасят чорбаджии от Румъния и Дерони, за мен е важно какво слагам на масата си и то НЕ благодарение на правителството и законите в тази държава, а защото все още има свестни, макар и малко производители в селата. Ти по-добре обясни защо през 1995г. във всяко българско село всяка втора къща имаше крава, а днес има по една крава във всяко второ българско село само? Или мутрите, които ограбваха производителите бяха "педеруски", а не чисти българи? Нашият велик поет на Освобождението не напразно постави чорбаджиите-изедници от български произход пред турските сердари в забележителното си произведение "Хайдути".

Ти май оспорваш лидерството на Щерев като еталон за дебилизъм,май? Ако така караш, скоро Щерев ще ти диша праха в областта! Давай! И не спирай! Глупостта няма лимити и нищо не може да те ограничи, освен ......собствената ти глупост!

Аржентинското говеждо било по-нискокачествено от българското. Що говорите тъпотии? Пържолите от нашенски крави стават само за гьон. Аржентинското месо е едно от най-добрите.

И аржентинското говеждо, и новозеландското агнешко са хем качествени, хем по-евтини от нашите меса.

Ще ни тровят ами. Повдига... Ми се това. Не е. Месо което продават ми внас няма вече животни всичко. Остана в. Миналото жална. Ни майка

Ех ,докъде ни докараха "реформаторите " след 25 години "реформи " /ликвидиране / на производството !? През социализма ,когото бяхме 9 милиона България освен че се изхранваше сама ,но и изнасяше още толкова за други страни !

При "комунизма" 100% от месото беше българско, освен това се изнасяше много. Сега 90% е американско, пълно с отровни химикали, флуор, ГМО, хормони..

Изнасяше се за СССР и там българското сирене беше рубла и половина. Имаше един виц, в който се казваше, че слънцето залязва на запад, а доматите - на изток.

ЕС е---а мамата на българското производство...

Виждам, че дежурните, центови педераси са налазили и тази, уж необвързана с любимият им запад тема. Колкото и да лъжете боклуци скапани, не може да промените истината. Преди 30 години ядяхме ИСТИНСКА храна, а сега ядем имитации, от които хората си заминават преди да навършат 50. Майната ви, уроди платени!

Но на съвременните еничари и техните господари не им пука,с думи само нищо не става,гьонсуратството им е безгранично

е ужасно свързана с любимия на някои Запад. Иначе за останалото си прав!

Дааа бе, българската суровина била най-хубава и най-качествена. Видиш ли месото от останалия свят, било шан боклук. То щото българските месни продукти не съдържат същите химически добавки, ама дай да им ударим едно рамо. Не ме интересува произхода на даден продукт,ако ще и да идва от планетата Марс, стига да ми харесва на вкус и да ме удовлетворява цената му.

Уважаеми, Дърти! Потърсете в интернет информация относно това как се правят добавките, които придават приятен вкус на храната. Сигурна съм, че след това ще мислите по друг начин.

дъртия е прав. аз "нормално" телешко месо не съм видял по магазините в европа, не само бг. карфур и в париж продава някакви жилави филета. нишо общо с "rancher's cut" телешки пържоли дебели по 4 cм.

Не много отдавна ,едни наши тарикати обясняваха,че са се разбрали със шейховете от Дубай да им изнасяме по 200-300 хил. агнета,защото арабите много ги търсели.По преди, един гявол ни обясняваше кво ще стане,когато всеки китаец си купи по един кибрит от България...а бе щури хора.

не са щури хора,мутри са и охранители

Каквото и да си говорим, не може да се отрече,че при комунидите имаше хубава социална, здравна и хранително вкусова политика.Правеха го за да няма атентати срещу живков и това беше порочно.Сега тия номера ги върти орбан във Унгария.По добре е,когато има проблеми,всички се шашкат насам натам, карат се,бият се и става демокрация, нещо,като анархия- всеки прави каквото си иска.Така е и в лудницата- много си е гот,всеки се обявява за какъвто си иска -Нерон,Христос,Петър Първи.... и всички му вярват.Това вече е истинският кеф!

То какво ли има в тази държава освен алчност и простотия, че да има агнета.

Миналата година за пръв път купих свинско месо от Кауфланд - изключително жилаво като гума, груба едра структура на дебели конци /представете си става дума не за говеждо, а за свинско месо/, нямаше сваряване, нямаше омекване това месо. Следващият път в който ще купя може би ще бъде за да дам на кучетата около блока да видим те как ще реагират на това тъй наречено "месо".

Абсолютна истина!Ако ги имахме тези неща,контрабандата щеше да аут.Сега изкупуват от складовете им за запаси бракувани мръвки и ни ги продават.Мно-о-о-ого умни!Лабораториите по КПП-тата-частни,печатници за пари.Пълен отврат!

Ако животновъдството е развито в страната-ще има прясно месо,мляко и т.н....ще печели народа,а при внос-МУТРАТА-ТЪРГОВЕЦ купува най-некачественото и продава скъпо и прескъпо....и сътветно печели мутрата.А тези които унищожиха секторите са управляващите....

Приятел мутрата се занимава с други работи, а ЕС ни отвори като пазар, заля ни с огромни вериги магазини, където да си пласират фирата, утрепвайки бг производителя, а паркингите пред тях са пълни от коли и по касите има опашки от потребители. Чакащи да платят за фирата на промоция.

Убедих се,че някои са бая изперкали.Да твърдиш,че по тодорово време не е имало качествени български меса, риба на символични цени,плодове, зеленчуци и млечни продукти,значи си или някой 20 годишен хашлак или обикновен партиен лъжец.Да не ви обяснявам за здравеопазване и образование,че ще ви прилошее,като се сравнят със сегашните.

Така е много по зле бяха всички тези неща.

не беше точно тъй ! имаше купони ! периодично ! ааа дефицит имаше винаги !

не мога да разбера едно само, как така българското било много качествено, а вносното все боклук, ми ако нашето месо верно е толкова качествено както твърди незнайно кой, , ми ние ше ги убием от износ беееее хаха :))

Ми кой ще те остави да изнасяш бе еййййй, глупендер? Нали това е целта западът да произвежда и да изнася, а ние да внасяме. Или си заблуден или си трол.

Аржентина ли е запада, бе тъпунгер? Или Румъния?

неможем да ги убием с качество застото западняците са националисти и дърят на родното стимулиране а ние с ме овце да стимулираме чуждото.

Айде стига лъжи - вижда се колко знаеш за ония времена. Хлябът не се купуваше от "кварталния супермаркет", а от хлебарници и фурни... а как ухаеше само топлия хляб! ГМО пшеница нямаше, и не се използваше фуражна пшеница за брашно. В брашното нямаше "подобрители", консерванти и пр. Е-та, и съответно хората нямаха алергии към глутен. Да, асортимента на хранителни продукти беше сравнително малък и някои деликатеси бяха дефицит, но всичко беше по БДС.

Остави го този нещастник, пич, той изобщо не вдява за какво пиша !!

Абе тия , Нежни, свински Кълки, само ги, от- варям, и, ако мога, ги "праскам"? Бабата е, Върхът : Тудорка ! Фтора е, слет турчина Муса! Когато го може, и тя, праска Гмеж гнусна, Герберастията?

Много лъжете бе! Във всеки окръжен и по-голям град имаше месокомбинати с фризери и хладилници на по няколко етажа. В районите с овощни насаждения имаше огромни хладилници за нулеви и ниски плюсови температури за съхранение на плодовете. С наш'те плодове и зеленчуци хранехме и Русия, и цяла Източна Европа. По износ на вино бяхме на 5-то място в света, а по производство на различни плодове и зеленчуци се нареждахме между 10-то и 14-то място в света. Такива са данните публикувани във френския Атлас економик от 1979г., такива са и в Куид за целия период от края на 70-те години до 1988г включително.

за хумор, бихте нарекли снимката "Йордан Йовчев на висилка"! Между другото, не пускайте такива директни фотоси, много е некултурно /меко казано/ и неапетитно. Висят като части за Франкенщайн след акция на загинали български шофьори по пътищата на родината ни. Приятна, нежна и усмихната вечер!

Предпочитаме да нямаме чувство за хумор!

и ти ли? Аз защо имам някакви други спомени? Да не е защото бях малък и нищо не разбирах, или пък сега съм дърт изкукал комунист! А бе, все тая! Сигурно ще намерите някаква "логична " причина.

върха на тъпотията е да кажеш че месото от аржентина (която е една от най-големите износителки) е некачествено, щото видиш ли, цената му била по ниска от на нашето. на нашите производители пак друг им е виновен, че цените са им високи и това ги прави неконкурентоспособни. що не се замислят, че няма как да сложиш цена, която ти гарантира за една година избиването на всички инвестиции, и в същото време да си конкурентен на пазара. и тука същата работа като с горивата, веригите бензиностанции обясняваха как нямало вариант да се понижи цената, в същото време марешки им показа, че с по ниски цени и по голяма оборот в края на крайщата реализираш по-висока печалба, отколкото с надути цени и свити продажби

Е нямаме си памперси....грешка пампаси и ляноси! Май и говедари!/гаучос/!!!!!:)))

ами нямате си! как ще си имате, като ликвидирах текезесетата? а беше време, когато 90% от месото в изнасяно в СИВ беше българско. набивайте сега аржентински генномодифицирани свине, хранени с американска ерзац-царевица и хормони, и да ви е сладко!

Затова 70% от хората са в ДОБРО ЗДРАВЕ ???

хайде сега! Още малко ще изкараш, че хората са умирали от глад. Чак пък толкоз!

Дано не е човешко /моля те боже/!

Вместо да дават пари за система за пръстови отпечатъци, да инвестират в лаборатории за да знаем какви боклуци ядем.

идеята ти е чудесна, но.........Държавните институции нямат интерес от това гражданите да са информирани по този въпрос. Този вид информация някак е в ущърб на европейските ценности, което е доста странно, но..... Имайки предвид политиката на ЕС спрямо България, всъщност няма нищо странно, напротив, някак закономерно е сякаш.

За какво ти е лаборатория , като ти и сега си знаеш че ядеш боклуци ! Ако ти ги напишат поименно , по- вкусно ли ще ти е ??? А пръстовите отпечатъци са с цел да се види дали си мутирал или не , в случай че не можеш да докажеш със снимка отпреди 26г . , че това си ти !

Европейската алчност зарази и българите, но ние го караме по-тежко от тях, понеже сме изгубили имунитет. Какво друго освен патология е да тровиш сънародниците си, умишлено с разни палмови или фекални масла, само и само да трупаш пари, които не можеш дори да изхарчиш. Този свят се нуждае от сериозен катаклизъм, който да постави хората пред измиране, за да изберат. До тогава обаче, можем да минем с един закон, който да криминализира използване на вредни, отровни и без хранителна стойност субстанции в хранителни продукти. Във всички случай трябва да отговаря собственикът, а ако такъв не се яви, цялото производство да се конфискува в полза на държавата.

Все някой ни е виновен на нас, то ако не са американците, ще са руснаците, ако не са руснаците ще са европейците, ако не са и те, ще са циганите, ако не са циганите ще са турците и така нататък ;)

Видели сме и тако и вако, но го различава "демократичният избор", който някой направи вместо нас. Законите си бяха добри, конституцията също, но пречеше на краденето. Не ни вменявай вина, всичко е привнесено от вън!

Аз имах щастието да поживея при социализма (35 години) и да приемам качествена храна- хляб който миришеше на хляб, сирене и кашкавал от мляко, месо от 120 кг. прасета, кокошки , зеленчуци без нитрати, плодове - ябълки, праскови, кайсии, дини, пъпеши - българско производство ! Някои се заяждат заради бананите, но ще ви кажа като си помисля за другите нашите плодове, бих заменил бананите за тях с удоволствие ! Да ги ядат маимуните ! Никога няма да забравя кебапчето и шкембе -чорбата преди 50 г. Сега съм на 62 г, и затова ви пиша тези неща ! Сега имам голяма къща, два автомибила, модерно оборудване, гражданин на света, НО всичко това е за сметка на нещо друго загубено безвъзвратно !! Не ми се пише повече !

снабдяване от цека, десе и други подобни ведомства, в почивните им станции за 1 лев на ден спане, ядене и пиене на корем.

Недей да пишеш повече - схванахме идеята ! Ако обаче кокошките са били по 120кг. - ти си живял доооста преди социализма , ама тогава пък не си бил ''бизнесмен'' , защото това беше '' мръсна и загнила дума '' и нямаше как да имаш 2 бр. коли - Ама пък имаше луканки и шкембе и сирене - Да ама пък беше социализъм и ако беше бизнесмен тогава - отиваше в Белене - Ама пък имаше хубави луканки ........?! Ни тъй - ни тъй ! Ама пък вярно луканките бяха хубави ...!!!

Предният ми коментар беше в кръга на шегата - нищо лично ! Нека само да уточним нещо : Аз също съм живял през онова време и мога да се съглася с всичко казано , НО : Качеството на храната не се е влошило защото социализмът си е отишъл , а защото хората станаха много по-алчни и безскруполни и никой не се интересува от нищо друго освен от бързи и големи печалби ! И сега би могло да се произвежда хубава и качествена храна , която би осигурила и доста работни места , но има големи корпоративни интреси това да не се случва ! То е горе -долу като с болестите - Ракът например отдавна би могъл да бъде излекуван ,но много хора нямат интерес от това , а се измислят нови болести с умисъл ! Мисълта ми е ,че Хората се извратиха и загубиха разума си за сметка на парите и затова става така !!!

Чудесно, приятел, схаванал си за какво съм писал ! Знай, че пропагандата , агитацията, противопоставянето и омразата не са ми по вкуса !

Ей на тоя народ няма угодия ,преди 1989г да си купиш нещо вносно можеше само с връзки и по втория начин и всеки недоволстваше от тези ограничения . сега всичко е вносно и пак всички недоволни :-)

А знаеш ли защо ?! Нищо му няма на народа , ами и социализмът ни беше извратен също като демокрацията ! Какво пречеше да има вносни стоки ?! - НИЩО , ама НЕ , защото това беше превилегия само за визшите етажи на БКП : И хубавото уиски , водка , цигари и дрехи и коли , екскурзии и т.н ! Народа пак беше в кочината с наведена глава . И сега е същото - ''Демокрацията '' е превилегия само на отбрана класа ( тези отпреди ) сега ''бизнесмени '' с офшорки - А хората са пак в кочината ! Стана ли ти ясно защо хората са недоволни ?????!!!

Че е вносно, вносно е, ама поне да беше месо, а то рога, копита и перушина с химически добавки!

Спрете да купувате месо и деликатеси,ами само риба купувайте да им се развали всичко вносно:)

Като няма държава ,така ще е имаме само празнодумци ...!

Честита ни демокрация, вече близо 30 години! Да ви е сладко, гласуващи и негласуващи гражданье! Докъде ни докараха - земята пустее, внасяме 40-годишно месо от аржентински говеда, а децата ги виждаме 1-2 пъти годишно на Терминал 2...

И от американският резерв от времето на Винету.

През далечната 1988 бях работна група на ротационен принцип от войници на Софийския гарнизон на складова база за месо на армията ,нещо като Родопа,намираща се точно срещу военното гробище в орландовци! Всеки ден разтоварвахме по няколко камиона с огромни френски говежди бутове ,дълбоко замразени/пакетирани във финна материя ,като дамските чорапогащи с различен печат -от 1965 г до 1975г! Толкоз за прехваленото социалистическо качествено производство,контрола върху храни ,грижи за армията и др!

Не лъжи!Защо не се поразходиш малко из България, но поглеждай малко и настрани от пътя!Ще видиш десетки изоставени кравеферми, овцеферми и птицеферми! Руините им стоят като след 50 годишна световна война!Кога са строени, според теб, по Хан Крумово време ли?И какво са произвеждали? Къде е отивало? А че тогава сте разтоварвали вносно говеждо за армията, какво пък и тогава е имало "Ненчевци"...

Помниш на некому оная работа. И в най _ забутаното и малко село имаше АПК с ферми , овчарници , пилетарници , а за разтениевъдството да не изреждам. От месокомбинат Родопа постоянно се изкупуваше продукцията. Отделно от това всяко семейство си имаше в двора лично стопанство.

Дрогари с твоя манталитет вече яко крадяха,соца беше до 1982 !

ПРЕЗ 1972 ГОДИНА СЛУЖИХ В СТРОИТЕЛНИ ВОИСКИ В МАРИЦА ИЗТОК 2 КОВАЧЕВО МЕСОТО С КОЕТО НИ ХРАНЕХА БЕШЕ С ПЕЧАТИ FRANSE

Наслушали сме се на организации, които само се оплакват. Чудно ми е какви прави тази организация на производителите в България, че не може да накара държавата да заработи за българските производители? Според мен , нищо не прави...

Е, че то и българското месо не е месо. Някой път като отида в магазина и искам да купя ХУБАВА луканка - няма. Като прочета на етикета на ДЕКЛАРИРАНИТЕ съставки и ми се изкривява физиономията. Добре че от време на време като отидем на село можем да ядем месо със сол... и никакви други добавки.

Интересно е че Българина за Айфоня пари има,дори и да го изплаща две години по 100лв,а пари за качествена храна и месо пари няма,все гледа да набара във търговските вериги -50%намаление,или да гледа по касетки и рафтове за преоценено месо,и салами със червени етикети:)но за Айфоня пари има:)от глад умри,но гъзар бъди,това е Българският манталитет:)

Каза българина.

Честно казано. Без да обиждам никого, без да насаждам мнение. но всичко това е смешно. Някаква трагикомедия. Ревем, че сме енергийно зависими от руснаците . Но май ние нямаме нито един независим сектор. Нямаме избор купуваме самолети и техника от НАТО, (конкуренция нет :)). Купуваме електроника от Китай( конкуренция нет:)) Купуваме зарзават от Турция и Гърция (тоже конкуренция нет :)). Купуваме месо също от ЕС. А къде е българското? Искаме нещо да се случи, но някак не участваме в този процес.

Прав си, просто чакаме някак си от самосебе си да станат нещата...

То, че за неща като тежка индустрия още не сме дорасли, но за гледане на крави и прасета...

Строяхме контейнеровози и танкери, които още плават по океаните. Как да не сме дорасли?

Балос и Мамата: А бе кви са тия Свински дълги бедра, кажете, Молля ?

Дайте шанс на младите телета да правят кариера!

someone

ами 20% ще е българското месо. то кои да го произвежда - останаха баби и дядовци на 90 години. никога не съм срещал нито един млад българин да се занимава с такова нещо.

Е как да се занимават, като по цял ден заработват с платена пропаганда по форумите.

Оти блажите? А, ваша си работа било. Ами правете опашки при докторята. И они са ора - сакат и те да блажат.

Яж си кълновете секто и не се барай с месарите, да не станеш преждевременно тор за кълнове.

Свободна конкуренция, друзя! Българите - клошарите на Европа. Следователно за българите определяща е цената, което означава, че ако не предложиш цена - гориш. Въобще не ме интересува от къде е мръвката, т.нар. родно производство по нищо не се отличава от вносното. Дори смятам, че вносното може и да е по-добро. Защо? Защото в БГ местниО бизнесмен гледа да спечели незабавно и в името на бързата печалба е готов на всичко, а на вън, за да си на пазара трябва да направиш име. Затова предпочитам западна стока пред родните боклуци, рекламирани като връх на сладоледа. Примери колкото искаш - Тандем, КЕН, Маджаров, Белла, Житница и т.н. Всички тези произвеждат ужасяващи гнусотии, но на какви цени продават... особено Маджара, нямам думу! Същото е и с млякото, българско масло например не купувам - не става. Виж немското или Президент е друга бира. Казах бира, българската е като немската, сякаш има спирт в нея, виж чешката и английската по са ми на вкус.

Защо няма новина за количествата внос плодове, зеленчуци, млечни продукти, дрехи, техника и други стоки? Тогава нещата ще добият друга картина.

нима няма внос на плодове и зеленчуци? полски ябълки, турски домати, моркови от майната си, холандски картофи .... а бе пълно е!

Вносното е евтино.. .ама... го произвеждат по американска технология: В ЩАТИТЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ХОРМОНИ НА РАСТЕЖА при отглеждането на говедата. Говеждо, произведено в Щатите, е третирано с хормони, които са нездравословни и потенциално опасни при консумация. В САЩ производителите залагат на количеството, а не на качеството. Там производството е в огромни промишлени мащаби. Това е и една от причините за ПО-ЕВТИНОТО ГОВЕЖДО В ЩАТИТЕ В СРАВНЕНИЕ С ЕВРОПА. В САЩ всички животни изглежда са произведени от стандартизирана крава. Там по-голямата част от едрия рогат добитък прекарва само първите месеци на живота си във ферма, където се храни с трева. Оттам говедата се прехвърлят (понякога на хиляди километри), за да бъдат подложени на угояване. Американските крави носят чип зад ухото си, който отделя синтетичен хормон на растежа. С ХОРМОНИ СЕ ПЕСТЯТ ВРЕМЕ, СРЕДСТВА И СЕ ТРУПА МУСКУЛНА МАСА. Затова в САЩ кравите пристигат в депата за угояване тънки-тънки и два месеца по-късно те са вече културисти и имат три пъти по-голям обем...

Не само в Щатите но и една държава в "много Западна Европа" (подсказвам - остров) и там кравите ги хранят с хормони за да дават повече мляко. Ефекта е че млякото от кравите също е с хормони и хората, а особено дамите пиещи това мляко имат по-големи... сещате се кое.

Внимавайте! Вода и боклуци в месото в хипермаркетите!/кошмарно видео/ месоДвукилограмовите едри пилeта в хипермаркетите, всъщност тежат 1400 грама, ако от тях се изтиска водата, разприказваха се бивши работници в големите вериги. Те лично ставали свидетели как пилето се инжектира с вода. Всеки купувач също може да види дупките по кожата на охладеното пернато. И даже ги е виждал, но не е направил връзката. Шунката пък, която трябва да е чисто месо, всъщност е само половината месо. Останалото е хитър начин да се увеличи грамажа особено на промоционалните продукти. Освен вода, там се инжектира и нишесте, за да не потече около продукта.месо1 Има специална машина, която се казва тублер и тя боцка не само пилета, но и свинско месо и малотрайни колбаси. Едно от нововъведенията е на колбасите да се инжектира течен пушек и те да бъдат обявени за пушени. Хем са по-тежки, хем по-примамливи като артикул. Големи далавери стават и с така нареченото овкусено месо. Това е продукт, който е на ръба на развалянето и би трябвало да се хвърли. Тогава в хирермаркетите се подхожда по няколко начина. Първият е месото да се оваля във всякакви подправки по възможност по-лютиви и по-миризливи, за да не се усети дъха на мърша. Затова овкусяването става с чесън, или с лют червен пипер, като се добавя и кетчуп. Другият начин е да се пратят на топлата витрина и там да се приготви от месото прясна храна за домовете. Третият е доста драстичен. Месото се изпира. Да, правилно четете, пере се. С вода и химикали, които отмиват миризмата и му придават свеж вид. Такова прано месо се познава по това, че тук-там е розово, тук-там червено. И понеже се примесва с пресни мръвки, е трудно да се определи коя е минала през пералнята и коя е годна за ядене. Бъдете бдителни, предупреждават бивши работници. Или купувайте от места, където сте сигурни, че търговците няма да ви излъжат и да ми пробутат мърша.

О пресвета простития! Кой супермаркет ще боцка месото с вода бре? Това се прави от производителя, маркета само продава.

gangnam style

Има Има,там където са най големите промоции,и винаги са цените -50%сети ли се???

Това от кога е новина ? . И децата знаят че на Българският пазар всичко е втора употреба автомобили , дрехи , храна . Просто гордият Български Европеец всички го третират като човек втора употреба , когато нещо е за изхвърляне то се пакетира в лъскава хартийка и стриктно се подрежда на рафтовете на "големите"инвеститори в големите хипермаркети . Които не вярва нека си купи свинска пържола от Сърбия и от хранителна верига по избор .

да но пък сега имаме избор ... да ядем лай... от жълта, червена или синя опаковка ...