Путин: Опитите за създаване на еднополюсен свят се провалиха

Опитите за налагане на еднополюсен ред в света се провалиха и балансът на световната арена се възстановява, заяви президентът на Русия Владимир Путин.

Обратно в новината

Коментари - Путин: Опитите за създаване на еднополюсен свят се провалиха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еднополюсен свят НЯМА как да съществува. Дори в индуизма си имат своята "Света троица", и Вишну и превъплащенията му поддържат равновесието на земята!...

малкия човек с големите желания. Той очаква с Тръмп да седнат и да си поделят сферите на влияние в света от миналия век, но не е питал военнопромишления комплекс, който всъщност винаги управлява САЩ.

оставете ги да умрат от глад, въпреки, че тогава стават агресивни пияници

Опитите на Жужето да си докара УМ в кухата тиква, СЕ ПРОВАЛИХА!! Няма по жалко същество от недъгаво Жуже с малко мозък в празната и уродлива кофа на раменете!!

Путя бии гадовете, няма значение от каква националност са щом са такива

Трепете соросоядите-По единично БЕЗСЪД И ПРИСЪДА!!! НА МЯСТО КЪДЕТО ВИ ИЗЛЯЗАТ НА ГЮМЕ! Това е единственния начин да ги изтрепем до 10-то коляно!!! СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ.

ДавамТигГоФоСтата мазна, швестер руски!! Такива неандерталци като теб след 09.09.44-та са избили над 200000 българи, които са били цвета на нацията!! За това сме на тоя хал сега, обградени от полуидиоти като теб, останал е само некачествен матРял!! Като се гледаш какъв си урод, смятай твоите Чавета каква смрад ще са/или вече са!!

Къв свят си трътвал да създаваш,бе,мушмурок....Дребно човече със свръх мераци.Още ги държат простите ватенки на водку и сельодку.Ква Русия,ква армия....Отиваш в глубинката и ти увисва ченето.Още не смеят пътища да си направят,за да си останат непревземаеми.Само от Москва до Питер,ма тях винаги могат си ги резнат-гайрятят на блокади.Те тва управлява късака-кална кочина.

Мноо си зле бе олигофрен!

Офшорното колко ли милиарда открадна от мужиците? Едва ли са само онез в панамската сметка.

можете да си мечтаете за такъв държавник!

Като си тъп проЗт и не ставаш за нищо си мечтаеш за капути като вовка и правешкия цървул да те " оправят " ;))

Де бой,де....Кат са фаниш за палците,тогаз щи шепна изотзад в ушенцето за кво мечтая....

С недоразумения като Кузя полюс не се става :)))

Двуполюсният свят е много по-опасен от еднополюсния. А многополюсният свят е още по-опасен. Така че човечеството не върви на добре. На което комуноидите, разбира се, се радват. Просто от омраза!

ЕВАЛА НА ПУТИН !

Поне в Русия на власт има само един полюс и той не е положителен :)))

СВЕТЪТЪ СИ Е ПАК ЕДНОПОЛЮСЕН ЗАЩОТО САМО С ОРЪЖИЕ И ЕДИН ЛУД ВЪРХУ НЕГО НЕ СЕ ПОСТИГА СИЛНА ДЪРЖАВА.ТОВА Е МАНТАЛИТЕТ ОТ 19-ТИ ВЕК.СВЕТЪТ ВЪРВИ КЪМ ВЪРХОВИ ПОСТИЖЕНИЯ И НОВИ ОТРИТИЯ ЗА БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА ХОРАТА.РУСИЯ Е ДЪРЖАВА НА ГЛИНЕНИ КРАКА КОЯТО НЯМА ПРОМИШЛЕНОСТ.ТЯ НЯМА МЪЗМОЖНОСТ ДА НАПРАВИ ЗА ХОРАТА СИ ДОРИ ЕДНИ ПРИБОРИ ЗА ХРАНЕНЕ КОИТО ДА СА КОНКУРЕНТНО СПОСОБНИ.

от известно време са се наляли доста пари на сороските тролове или така ми се струва.

Като чете човек глупостите на родните руско-съветски мекерета направо да се чуди как още не са емигрирали в Русия. Но най-интересното ще се случи след като се установят да живеят там. Да видим как ще могат свободно, без да ги подслушват да използват Интернет, Защото руснаците в Крим след "присъедияването" им към Русия ясно видяха колко струват приказките за свобода на словото. Путьо им забрани да участват в манифестации, даже и в такива в подкрепа на Русия. Това да не ви е Украйна, бе. Дето всичко можете да си правите. Тук е Русия - най-големия концлагер в света.

ДАЖЕ ДИРБЕГЕ-ТО ПИСА КАК ПУТИН ЗАПОВЯДАЛ ДА ДИГАТ ПЕНСИИТЕ В КРИМ. ЗАНЕТЕ ЛИ КОЛКО СЕ УВЕЛИЧИХА ПЕНСИИТЕ. ТОЧНО НУЛА, А МЕДВЕДЕВ НА ВЪПРОС КОГА ЩЕ ГИ ВДИГНАТ КАЗА "Денег нет, но вы держитесь"

Е съвсем скоро БГ ще се превърне пък в НАЙ-ГОЛЯМАТА КОЧИНА!

В България интернет не се подслушва, така ли ? Търсенията в google-то не се записват, Facebook не се съхранява вечно ? Дано да е така. Ама май не е. Щото Ешелонът и баба Меркел записа, какво остава редовите юзери. Не само всичко остава, но и моментално може да се изведе на екрана - кой какво, кога е писал. Оруел нервно пуши в ъгъла, ама няма авторски отчисления.

Четейки коментарите, става ясно че Вавилонските кули, НАТО и ЕС, се рушат и настъпи страх и паника сред евгогейските тролчета ....

Става ясно ,че любимата ти Россия обеднява с всеки изминал ден!...

от коментара бълва страх и паника ...

Още един самальот падна в морето от Кузи,ко стаа таварщ Путин???Прехвалената ви техника нещо буксува яко.Едно стоманено въже ще ви унищожи целия самолетен състав...

"Лудите говеда", "измислена пасмина", "соросоиди" и т.н., браво генийчета, защо тогава все на запад са Ви очите, защо едно време само на най-верните другари се разрешаване да ходят в гнилия запад и защо сега децата на другарите масово се изселиха във Вирджиния, а не в любимата Русия. Вие не обичате Русия, не обичате руския народ, а обичате диктаторите на Русия и алчно чакате трохи от тяхната трапеза.

Ами така е, което е истина е истина. Тая измислена пасмина в Хамерика, сама си вкара автогол:) Затова и сега там има негърски бунтове, и трепят чернокожите наред! А на политическата сцена, вече никой не ги бръсне за вуна. След като почнаха да предават собствените си хора-Садам Хюсеин, Хосни Мубарак, вече никой не им варва..И никой не сика да работи с тях. А сега дори изнервиха и китайците! Хамерика е ена треторазрядна бананова република, на международната сцена,. Една Горна Волта с ракети и много негри, латиноси и жълтури..Тъжно, но истина....

лошо било в ФАЩ. Глад ,студ , мизерия , бой , Содом и Гомор , Спин. За това децата на нашите рубладжии изпращат децата си в Русия ,а не в Геяропа или кравария.Само дето никой не ска да дружи с Пута кремълски късокраки освен ердо.

Лудите говеда имаха шанс да постигнат нещо в световен мащаб...Но както се казва, квото и да я правиш лудата крава..тя си остава просто говедо!!! Алчноста да грабят и да се тъпчат като свине, ги погуби! Факт! Българите имаме такава поговорка: Гъз, глава затрива! Така стана и с говедаарската лакомия! За да заграбят петрола на Ирак и хероина на Афганистан, те започнаха една камара войни....И затовя вече целия свят ги мрази! Американец е нарицателно за лудо говедо! Факт!

Рубладжиите имаха шанс да постигнат нещо в световен мащаб. Имаха всичко - и природни ресурси и хора, а след разпада на СССР и някаква степен на свобода. Но както се казва, каквото и да го правиш едно комунде то си оставя просто комунде - тъп болшевик. Алчността да присъединяват територии ги погуби. Не само в в Чечня а и Афганистан 1979 - преди това и в Чехословакия 1968 и в Унгария 1956. Все дават зор да "освобождават" някого. От какво точно - не е ясно. Лакомията за чужди земи и 'освободителният" порив доведоха до агресията в Грузия и преди 2 години в Украйна. И затова цяла Европа ги мрази. И не само Европа. Освен отявлените руско-съветски мегерета като др. Мадуро и други мадурковци всички ги мразят. особено съседите им. Руснак е станал нарицателно за агресор. Факт.

"Опитите за създаване на еднополюсен свят не успяха", каза руският лидер. Ми да, руският полюс даде фира!

А руския и китайския вече са на място:)

В задника ти!...

Прав е Путин, вече пак имаме 2 полюса, Северен и Южен! Русия е по средата, ама там трети полюс няма! Цък, цък, Язък!

цък-цък - цвък-цвък

Много лошо:"една от водещите страни в света, една от водещите икономики, водеща военна сила". Този Путин защо не си е прочел опорните точки за икономиката на САЩ? "Прогнила, куха, срината, фалирала, кредитен балон" - те това трябва да се говори за икономиката, която издържа 95% от международните организации от всякакъв мащаб. ООН-22% САЩ Русия ?%, Световна банка - САЩ най-големия акционер, Русия - ?, Юнеско - САЩ- 22%, Русия-? %, МВФ - 16,75% от гласовете въз основа на внесени средства за издръжка, Русия - 2,39 %. Нали за да има двуполюсен модел, трябва да се разпредели що годе по равно и издръжката на този световен ред? Нека Русия поеме своя адекватен финансов дял на претенциите си за величие! Иначе става като в българската поговорка - "на гол тумбак, чифте (атомни) пищови".

не съм чул Путин да говори за прогнила американска икономика.Това го говорят американски нобелови икономисти-че икономиката на САЩ е финансова пирамида без реаленн сектор, а ДЖ.Стиглиц я определи като бананова република без банани.А това каква е вноската на САЩ и кого издържа,освен да издържа олигархият си която получава всички поръчки /ВПК/ и "свободата" на спекулантите от Уол стрийт, които фалираха фин.система през 2008г., другото което американската икономика издържа и прави вноски е само за терости и от типа ИДИЛ и Ал нусра за сваляне направителства и нищо повече.

Gugnelid

Не забравяй да кажеш, че финансира с напечатани доларчета от самите тях. Дайте на Боко да печата Евро и му гледайте сеира :)

съм против баланса. Светът ще загине във вечното противопоставяне на едни олигарси на други. Аз съм за забранената идеология, която изравнява социалното състояние на хората, отрязайки главите, които много стърчат над общата маса. Съжалявам за лицемерието, което минава за дипломация, но това е мое лично мнение

путин е прав! опитите на нормалните хора да направят тъй, че всеки да живее нормално в собствената си страна се провалиха! благодарение на путин! за това хората от цял свят ще бягат в нормалните страни, а русия ще продължава да е , и да крепи другият полюс! полюсът на нищетата,мизерията и диктатурата !

А Русия ще продължава да е , и да ми крепи дедовия! Скоро идва Тръмп и заедно с "Бясното куче" набързо ще въведат ред, джуджетата да си бръмчат в пещеричката!

Тръмп и кое "бясно куче" ? Ония дето Путин ги назначи.А да направо Путин саге ще умре от страх/смях/.

а в Русия полюсите къде са? ... В Лубянка?

Силно почват руснаците, ама икономика нямат за да са глобален играч- едни суровини и оръжия не стигат. Трябва много още да им дръпне икономиката и да станат поне малко привлекателни за младите и умни хора по света.

ама не думай нямали икономика.Стига бе Ккакво се разбира по д икономика.Да не би САЩ да има-Има ама един спукан дериватен финнасов балон.За 15 годино в САЩ са унищожени 55 хиляди завода и загубин 22 милиона раб.места.Сатистика.Докато русия разчита на реална икономика и бавно но сигурно ще си върваят напред .За 12 години увеличиха БВП 13,5 пъти.ПО паритет на покупателна способност са 5-ти в двета /3,773 трилиона долара БВП./Така че не се косете.

И защо тогава, с великата им икономика, курсът на рублата се движи в пълен синхрон с цената на нефта? Интересно отде изрови тази смешна статистика че били 5ти при положение че изчислен точно по паритет на покупателната способност БВП е около $25000 (реално $10000-хаха) на глава от населението. Не са и в 1вите 10...

Колкото по развити стават алтернативните източници на енергия, толкова по-бедни стават руснаците. Правете си извода след време кой къде ще е!

Русия ще катастрофира жестоко,това всички го виждат.Само зомбирания руснак и простия атакист ,не го виждат...

Сигурно тая мантра са я повтаряли и нацитата през ВСВ? Ама какво стана, червеното знаме се развя насред Берлин?

Под катастрофа се разбира мизерният живот на народа и ново голямо изоставане във високите технологии, което бе признато и от президентът Путин в Новогодишното обръщение.

За суто 33 ката чу ли как цопнало в морето, заради ВЪЖЕТО...

ще катастрофира главата ти.Ако вече не е.

най после да се махнат тия бой червени сини и да дойдат хора може и не може виждаме какво стана в европа и света размирици и борба за цвят

Когато професионалните тролове от двете страни на барикадата, които са напрaвили лъжата и ниските професия, разберат какво символизира орела на на националните символи на двете страни , тогава може би ще си стиснат ръката. Ще се окаже че работят за един и същи работодател. Разделяй и владей и ангажирай хората в безсмислени изкутвени конфликти и каузи. И понеже разума е дефицит а страстите горещи, това безумие не се очаква да спре до самият край.

За русофилите - американците срещу руснаците да бягат последните пак не могат ги стигна както по БВП така и по стандарт на живот. Има си и поговорка, в която се казва: къде е на камилата сливата, а къде е на комара шишката.

Нали се сещаш, че щатите винаги си остават откъм страната на сливата. А отделно след 15-20г., ако пак така я карат, от тази страна ще дойде юана, да смени долара.

в америка съм бил доста пъти и там 95% ядът спагети и бикмак и парчета пица защото дюнера не е популярен и са под наем и доста хора работят на 2 МЕСТА там има голямо разделение на класите не като тука на мен неми допада да работя не 2 местата както и да се реда на опашка да почна работа на който му харесва чао в америа

то хубаво ама и ти не си вярваш за мега супер стандарта на живот в САЩ.Аз ти го преотсътпвам безплатно тоя стандарт.Само с митове не се живее.А за руснаците не грижи те така или иначе са един най платежоспособните клиенти като туристи и купувамчи по цял свят.Може да си направиш справка.

Основния лост за управлението на съвременния свят - американският долар като световно платежно средство, още при създаването си като такова е заложено в двуполюсния модел. Долара няма покритие със стоки и суровини в САЩ. Долара е на единия полюс и оставен в един еднополюсен модел, остава без покритие. Затова вътрешния им дефицит към момента се оценява на около 190-200 трилиона долара. Откъде ли дойдоха тези цифри през последните 50 години? А щом модела е двуполюсен и полюса на долара беше изкуствено създаден преди 300 години, сетете се къде е първия полюс, избиран за тази система през онова време??? Той е съществувал, в почти завършен вид. Трябвало е едно последно усилие, през 1917-1919 г. е станало. И Путин просто тактично напомня даденостите.

на русия зависи единствено и само от цената на петрола, и от нищо друго. Ако това може да бъде "полюс", здраве му кажи. По-скоро е една перманентна пол.ция.

Защо забравяш другите стратегически суровини и горива? Обогатения уран? Газта? Титаниевите части за Иропланите? Ракетните носители? Нали утре ще трябва да си заредиш електромобила - пак ще пускаш пари в джоба на Кремъл :):):)

основа на икономиките на страните от третия свят. Там е Русия.

прочети 2007 какво е решила русия и в какво почва да се развива до сега не прозвеждаше много неща а изнасяше суровиноте сега всичко почва да се произвежда всико правят се фабрики всякъкви з

Ти луд ли си бе, еврогеецо? Чие е бъдещето, на голите чукари в Япония, и на отровената Европа, в която пчели не останаха дори? Ама те имали икономика...стоки и услуги...стоки стъкмени в Китай, и услуги...един подстригал друг, или му продал почивка на Карибите? Цялата световна икономика лежи върху ресурсите - земя, вода, храни, материали...най-много от тях имат точно руснаците.

путин е живо доказателство , че Русия може да съществува еднополюсно - с един отрицателен полюс на власт безкрайно :(((

Путин и компания когато направят БВП колкото на САЩ, а не колкото на отделен американски щат, настигнат американците по брой нобелови лауреати и 10 авионосни групи вместо сегашния си параход Кузнецов ще могат да говорят за многополюсен свят. Дотогава болните им фантазии ще будят само присмех.

Началото на края на еднополюсният модел настъпва, когато на 7 май 2000 г. след проведени избори Путин става титулярен президент на Русия.

Пропускаш да отбележиш че когато става дума за Русия и нейния пожизнен президент,думата избори винаги трябва да е в кавички - те са честни и обективни колкото в Централноафриканската република.

Ах защо не си наш президент Вова..!!!

Много е лесно, влака за Москва. Ще поживееш, ще поработиш и паспорт ще ти дадат.

Ако Вова е другият полюс, да ти се изакам на полюса И какво ще направи Вова като български диктатор? Ще нападне Румъния? Ще насочи ракети към Германия? Смешник си ти и твоят Вова

Възстановил се вика балансът на силите. А кога ще се възстанови и рублата, а тавариш пу?

утре

Путин е най-великия гробокопач на Русия!С все сили се опитва да я затрие...

Прав е Володя! Лудите говеда сами се издъниха! Имаха своя шанс, но най-бездарно и по еврейски лакомо го проиграха! Можеха и за в бъдеще да са лидери...Но тяхната лакомия ги затри, като в нашата поговорка: Краварски гъз, глава затрива!! Палеха войни навсякъде по света, за да грабят нефт петрол хероин..И това настрои целия свят срещу тях! Вече всички мразят лудите крави! Дори техните съюзници, грешка на езика-техните васали не ги обичат! Защото всички видяха как съсипаха Югославия и допуснаха ислямксия радикализъм в Европа!! Как заграбиха най-нагло петрола на Ирак..Как окупираха Афганистан за да заграбят хероина там..как пробваха да отслабят Русия, защото видяха конкурент в нея..И как провоцират Китай, защото губят позицията си в Азия и Тихия Океан..Вече никой не ги бръсне за слива в целия свят..След толкова запалени и загубени войни и поражения! Факт!

И кат са сабудил , пръсите в контакта ...

Великият анализатор на световните политически и социално-икономически процеси АК-47 да обясни защо в най-богатата на природни ресурси държава в света средната заплата и пенсия са по-ниски отколкото в България - безспорен факт.А рубладжийските пропагандатори,които са го заблудили нека да ни осветлят защо пращат децата си да учат в САЩ и Западна Европа,а не в любимата му Русия.

Няма да ти го обясни по една много проста причина: За да обясниш нещо , трябва първо да го проумееш, а за това се иска ум. При АК-47 този артикул липсва, или е безнадеждно обвит в червена идеологическа мъгла.

Това изобщо не е вярно, провери данните за средна и минимална заплата. Или ти считаш за факт обещанията на разни популисти в България относно размера на тези възнаграждения?

Е то ти и останалите еврподлоги имате толкова акъл...Че чак прелива от гъзовете ви....Човека говори с факти, а вие говорите с дрисни....Затова и вече никой не ви бръсне за сливи, теб и останалите сорсчета жалкари:)

Интересно, ако Путя нарича САЩ една от водещите икономики, дали не се опитва да внушава, че и Раша се числи към тях?

и какво искаш да кажеш,понеже не правим рекламирани фордове и кадилаци,не можем те пратим на оният свят като милиардер ли,човека казва,евала,промивате мозъците на зооекземплярите с мъниста,обаче ние ще защитим едни вярващи в божийте ценности проповядващи елементарна Справедливост,единствената ценност различаваща ни от животните и за това си имаме ракети като вашите и бъдете сигурни,че при нужда ще ги използваме...банковите сметки са без значение...бедни ми духом

хаха КАгебеист разправя за божиите ценности. Откога бе? много станахте християн комунистите

Е да, навремето диваците изяли Кук, сега техните съвременници имали били ракети. Само не разбрах как това го вързваш с божиите ценности :) и дали Путя също смята, че банковата му сметка е без значение. Освен ако не е решил да става отшелник заради духовното богатство.

Молодец е Путин! Тинята ФАЩ все повече потъва, това което е сега ще им се стори рай. Другата година година още повече наркомански кравари ще спят на улицата!

Все повече се провалят и опитите на Путлер да възстанови СССР чрез лъжлива пропаганда и военна атресия срещу съседни държави.Когато курсът рубла/евро надвиши 100/1 кремълската мафия ще се чуди къде да се скрие от гладните и озверели мужици.А руските подлоги в България не искат да обяснят защо в най-богатата на природни ресурси държава средната заплата и пенсия са по-ниски отколкото у нас.

Като чета коментарите в тоя порнографски форум, почвам да съжалявам, че руснаците напразно са си проливали кръвта да освобождават Европа от Кафявата чума. Така отдавна досега да са станали на сапун или да говорят вече на немски болшинството от влизащите днес неблагодарници в Еврогейския съюз

На кой му пука за твоето съжаление? На Путин ли? Почвал да съжалява. Кпой си ти бе путьо съжалителен?

Балкана и оставиха опълченците и потомците на Казанските българи да отразят атаката при Стара Загора... или това няма значение..

Който не слуша и не разчита думите на Путин ще страда,това е сигурно.

Щели да противодействат на руското медийно влияние-къде го видяхте бе, аз не съм чувал нищо по нашите водещи медии. А какво е това, Европейският съюз да приеме някакъв си закон за не знам си какво против Християнството-тези нормални ли са или всички са ИСЛЯМИЗИРАНИ вече?

за реалностите глух.

Еднополюсен модел не е удачен за човечеството.Този свят ;Космоса; е сътворен от противоположности и вечната борба между тях го поддържа и движи напред.В противоположностите е прогреса ,но всичко с РАЗУМ РАЗУМ РАЗУМ -В РАЯ- отпускане ,мир, спокойствие...заспиване-хубаво ,но не е на хубаво -АДА--войни ,унищожение ,убийства.....гибел-жестоко ,не е добре ЗА МЕН НЕЩО ПО-СРЕДАТА НО С УМ,УМ,УМ

Полюсите наистина са два: на единият полюс са американците с космическата си флотилия от космически совалки Х-37В и летящи чинии с ядрен двигател TR-3B / можете веднага да ги видите като напишете на гугъл-търсачката тези техни инициали/, а на другия полюс са мужиците със Запорожеца.

Аман от фантасти! Както се казва"...И като се събуди-двата пръста у контакта и г.зо ти светка!!!"

"летящи чинии с ядрен двигател" На тоалетната си чиния така ли и викаш вече?

Подобни инфантилни коментари са доста забавни.

шмъркането и ГМОто не прощават!!! къде са тия "ядрени" двигатели? Само в Яндекс нали? А на живо?