Виктор Орбан призова за ограничаване на пълномощията на Европарламента

"Само този, който не харесва демокрацията, мисли за това", отвърна Давид Сасоли

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напълно подкрепям Орбан. За мен ЕС има бъдеще единствено като обединение на незавсими държави. Всеки опит за обединение под формата на конфедерация или федерация ще е край за ЕС с 27 държави. А за държава "ЕС" и дума не може да става

Този е ненормален

Като нашия Радев

Ето затова ви биха шута, герберастчета. Стягайте се за РР2!

Орбан е пич ,до като са Калитковци и Калинките от БСП ДПС, ГЕРБ или ДБ в управлението на държавата нищо добро няма да стане ,но малодушния и заспал народ си го е заслужил да го крадат и ограбват .

Колко от вас правят разлика между Европейски парламент, Европейски съвет, Съвет на Европейския съюз, Европейска комисия и знаят коя какво прави? Любимата на всички Унгария, може да блокира всичко в ЕС, като просто откаже да подкрепи каквото и да било. Не чрез европейските си парламентаристи, а чрез унгарското правителство и министри. Те просто трябва да откажат, да подпишат каквото и да е и всичко спира... Защо не го правят ли? Кинти. Няма да си получат парите. :) А, без парите, ще се окаже, че мъжкарската поза, "аз сам се оправям" няма как да я държат. Затова говорят глупости пред хора, които си нямат предстваа как работи системата, но обичат да чуват, как някой друг им е виновен, пък та са всъщност готини и само, ако ги нямаше лошите... След това си разпределят едни кинти от едни европейски пари и направо не могат да повярват, че има кой да им вярва на тях. Простичка система, ама върши работа. :)) Вижте какво е Съвет на Европейския съюз и какво прави. :)) За ратифицирането от национланите парламенти не сте ли чували?

А, до ограничат еврофондовете не иска ли? Или тях да ги увелчат, само контрола да се намали... Ма, тоз Орбан нашенче излезе. :))) Пари му дай, акъл не му трябва. :)))

Европарламентът е сборище на налудничави хора от 27 държави. От България няма един нормален и достоен. Погледнете дебелака Ал. Йорданов - типичен седесарски гербераст, прост, нагъл, продажен ...

Китайския пудел Орбан да си затваря плювалника. След 2-3 години ще го гонят с камъни унгарците.

ВЛАСТТА КОРУМПИРА! Докато националните политици и партии подлежат на контрол от населението, то ЕП и ЕК не подлежат на контрол и това изроди първоначално добрата идея на ЕС!

За

Щото демокрацията е да ти казват какво да правиш отвън, нали?

Идеята Евогейски съюз е създадена с идеята за свободно движение и търговия на ЕВРОПЕЙЦИТЕ. С времето се превърна в една машина за ислямизиране на Европа, налагат се квоти да се заселват маймуни. ЗАДЪЛЖАВАТ страните членки да се ислямизират и изпедерастяват.

1. Сасоли изкривява думите на Орбан. Той не говори за разпускане или закриване на ЕП, а за ограничаване на правомощията му или още по-точно - да не му се дават нови правомощия. И това е в рамките на необходимите промени в ЕС. Ако не станат, Съюзът върви към два варианта - разпадане или диктатура. В крайна сметка, това е и дебатът за същността на ЕС - съюз на суверенни страни или ЕСССР. Друго измерение на този въпрос е и как да се вземат решения - с консенсус или с някакво мнозинство. Генерално погледнато - глобализъм и световно правителство или национални суверенни държави. 2. Има логика в това искане на Орбан. Защото, системата на организация на избирането на евродепутати е доста недемократична. Колкото по-голямо е населението на една страна, толкова повече депутати в ЕП има тя. А точно това не е правилно. Да се бяха поучили от системата на САЩ, която осигурява равнопоставеност в представителството на федералния Конгрес на всички щати - независимо от това, колко са големи и какъв е техния принос напр. в БВП на страната като цяло. 3. При сегашната ситуация в ЕП, европейските партии се стремят да привлекат колкото се може повече членове (национални партии) и търпят/премълчават какви ли извращения в техните действия в страните им. Напр. ЕНП години наред, вкл. и за изборите на 4 април подкрепят ГЕРБ, независимо че националната политика на тази политическа пасмина няма нищо общо с демокрацията, но пък има много общо с мафиозната клептокрация.

Принципно Орбан въобще не е прав! Никой не е вкарвал насила Унгария в ЕС! Орбан небрежно забравя, че всеки един съюз - военен, политически, икономически, финансов и т. н. се крепи на компромиси между неговите членове! Ако някой съюзен член е постоянно в деструктивна позиция, то той явно е сбъркал мястото си и е редно да напусне! Да вземем, като пример, САЩ и техният негатив по отношение държавното устройство - руската Федерация. И двете са построени на федеративни принципи, но... само на пръв поглед! ПП: такива новини, които намекват за разногласия сред членовете на ЕС са балсамец за наранените рублоробски душици...

Сашеееее, мнооо си Проз. Орбан не иска промени, иска да остане това за което се е съгласила Унгария при влизането си в ЕС. Едва ли при подписването са казвали “ще заселим 2млн бежанци на ваша територия, а отделно ще изпедерастиме бъдещите поколения” !!!!

И как се изпедарястява поколение, бе гьон? :))) Бегай да манифестираш, че след това те чака ленински полусъботник... :)))

Сашко, Сашкооооо много си тъпо парче. Хубавото е че засега си платено тролче, но “като сняг запръска…..” ко ши праиш?

Демокрацията е власт на народа, а тия от европарламента не ги е избирал народа, следователно са недемократични.

Вие, в РэФия, не гласувате на избори за Европейски парламент. Защо коментираш неподготвен? Къде гледа груповият ти отговорник?!

Принципно Орбан е прав, Европарламента е доминиран от разни марксисти, глобалисти , екофашисти, неолиберали - чернолюбци, гей-педрази и ислямисти. Но иначе Обединена Еврпа е верният път. Просто трябва ремонт на системата.

Трябва сериозен ремонт на ЕС. Отклони се от принципите си и залитна в тоталитаризъм брутално!

Като не му харесва ЕС, защо не изкара Унгария от него? Или му е удобно да яде европари, докато събира евтини точки като уж е срещу ЕС?

Стига с тази мантра за "европари", Тези европари са начин да се "купят" местните политици, за да слушкат! Демек чиста корупционна практика, която изобщо не е в полза на държавите и техните граждани! Ние колко европари усвоихме и какво? лапнаха ги приближените фирми и толкова! Да не говорим, че всяка държава има вноска и "европарите" не са толкова много. Също това, че сме отворили пазара си за техните фирми компенсира тези "европари". Вие като искате ЕС да стане СССР, си го стройте така! Нормалните хора не искат социализъм и централизация от Брюксел!

С всичкото, което си изписал, само потвърждаваш, че Орбан плюска европари бе, ганювец.

Много правилно! Трябва националните парламенти, като реални представители на народите да могат да налагат вето на европарламента. Малко ли глупотевици натвориха! Даже краставиците изправиха марксистите окупирали всички фракции на европарламента.

Ех, ако имаше повече орбановци... Германско-френският ДИКТАТ отвращава хората от евроатлантическите ценности. ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ценности са ДИКТАТУРА на МАЛЦИНСТВОТО НАД МНОЗИНСТВОТО. Баста!

Браво на Орбан! А този чиновник от ЕС да отива по дяволите. Много се страхуват да изгубят големите си заплати, които ние плащаме на тях. И вее се оправдават с демокрация. Тази дума вече се възприема като ругатня.

Давид Сасоли иска да каже, че Само този, който не харесва демокрацията (както я разбира ЕС бюрокрацията) мисли за разпускане на Европейския парламент, другите трябва да стоят на задните си лапички и да аплодират тъпизмите му.

Донякъде Орбан е прав,но има много трески за дялане в ЕС.Това не е ЕС КОЙТО Е СЪздаден преди 60 години.Преди светът е бил друг,а сега е променен на 180 грдуса.И трябва да се съобразяваме с всичко.Донякаде е вярно че Германия и Франция командват ЕС,но нали все трябва да има някой по наперени страни ,за да дават някакъв тласък за развитие.Но изцяло трябва да се промени ЕС С НОВИ договори и отношения между страните.

на Орбан!!! Доказва за пореден път, че е горд мъж и че защитава националното достойнство на Унгария. А ние с гайдите, и с наколенките пред руснаци и американци, се осираме тотално.

Ще перифразирам един велик български държавник: ЕС е едно недоносче ... отива се към деполитизиране на икономическите отношения ...

Увеличаване правомощията на ЕП и ЕК води до заличаване националната идентичност на държавите и народите им! Стига вече с тези фрази за демокрация! Под маската на демокрацията на всички ни се налагат нечии различни от нашите собствени интереси, виждания и начин на живот!

"Само този, който не харесва демокрацията, мисли за разпускане на парламенти" Европейската мантра за демокрация и подмяна на темата ... прийоми на нео-либералните сициал фишисти от ЕК. Орбан не иска разпускане на ЕК, а суверенитет на националните органи от евро-бюрократите, властта да се върне в държавите, а не ЕК да командва цяла Европа в интерес на Германия и Франция и ущърб на останалите, за това и УК-то напусна това ЕС!

Браво на Орбан.

Хубав ден за независимост, и ние трябва да си имаме такъв. Останаха само съветските агенти.

Е руски агент бе боклук неграмотен. Ако тук имаше руски агенти сега щяхме да цъфтим

Не е лесно са си прост либерастки гъзолизец.