Вътреболнични инфекции и източване на пари в Националната хематология

От болницата ще обжалват резултатите от проверката за починали пациенти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо за размисъл: Клинична пътека/КП / 251 Левкемии - 850лв.; КП Лимфоми 252 - 665 лв.; КП Хеморагични диатези и анемии - 570 лв. Ако някой някъде по света излекува болен с левкемия за тези пари получава Нобел!Така,че източване НЯМА.Лъжат Ви! Има недофинансиране и от това страда лечение, хигиена,заплати, липсва персонал. Тези КП са "трите заболявания" за които се води статистика за смъртноста.Ако журналистите не бяхте толкова неуки и безхаберни щяхте да прочетете какви заболявания се включват в пътеките.Жокер: не са три както твърдят те. Толкова грешки и толкова манипулации в един така кратък репортаж! Това само един много подкупен журналист го може!

Основен бич за здравеопазването ни. По статистика на СЗО у нас годишно от вътрешно болнични инфекции умират 33 000 души. Реалната цифра сигурно е значително по голяма. Чудно ми е как сме живи още.

ЕМИ ТО Е ТАКА ПО ПОВЕЧЕТО БОЛНИЦИ, ОСОБЕНО ДЪРЖАВНИТЕ. САНИТАРКА- 600ЛВ И СА МАЛКО КАТО БРОЙКА, ЩЕ ИЗЧИСТИ, АМА ДРУГ ПЪТ, А СКОРО И СЕСТРИ НЯМА ДА ИМА, ХИЧ ДАЖЕ, ПЪРВО В ПРОВИНЦИЯТА, ПОСЛЕ И В СОФИЯ. ТУЙ Е ПОЛОЖЕНИЕТО. С ТРИЦИ МАЙМУНИ НЕ СЕ ЛОВЯТ..., А ЗГРАДНИЯТ ФОН Е В ПО-ГОЛЯМАТА СИ ТРАГИЧЕН.

Бях придружител там - видях как сестра си прибра обезоболяващите и ги вписа, а нас остави да се гърчим от болката...

През 2014 година бях оперирана в Пирогов счупена кост. Оперецията беше направена перфектно, но условията на етажа бяха кошмарни, една обща тоалетна на целия етаж. Казват, че и на другите етажи е същото. Една санитарка ми каза:"Няма тук мъже или жени. Има болни".

Не купувайте нищо от tvboutique и фирма Скайшоп България ЕООД. Лоша стока, лошо отношение. Моля, споделяйте, за да стигне до повече хора.

вливат само физиолигичен разтвор и ти си умираш с кеф

А ония герберски хиени искат да вдигат здравните вноски - демек искат да има още повече за крадене. Ама аз няма да дам нито лев!

"...три различни бактерии, липса на организация за контрол на вътрешноболничните инфекции, пропуски във воденето на медицинската документация и нерегламентирано усвояване на средства по клинични пътеки. От гледна точка на лечебно- диагностичния процес се прави всичко, което се прави в Европа и по света", заяви д-р Бойко Пенков, заместник-министър на здравеопазването." И в Европа ли е така-бактерии, инфекции, грешна документация и крадене, опс. "нерегламентирано у(при)свояване на пари"!?!?!?

Източване на пари, а? Ама иначе вчера пак отправяха призиви за кръводаряване за една родилка, пък да си платят за кръводарители не можело, щото било хуманен акт, негодниците крадливи лицемерни.

Направи ми впечатление наказанието за установено нарушение в болницата - 500 лева!Та това е смешно, ако в кварталното кафе не ви чукнат касов бон за кафето, вафлата, дъвката..., глобата е минимум 500 лева.Оказва се, че е само толкова и при застрашаването на човешки животи!Не е упомената и на кого точно се налагат тези глоби.Ако те се налагат на болничното заведение или отделението, пука ли му на доктора, сестрата, санитаря?Друго би било, ако се санкционират с подобна сума конкретни служители и парите автоматично им се отнемат от заплатата.Следващият път вероятно ще си помислят, искат ли да си ходят без заплата или е по-добре да направят всичко по силите си и спазват медицинските стандарти.

Пациентите в подобни отделения са силно имунокомпроментирани,но поддържането на съответен хигивнен режим е скъпо,болницата е търговско дружество,следователно има интерес да пести.Често такива болни се сдобиват с тежки вътреболнични инфекции и се превеждат за лечение в други болници,където умират или се лекуват продължително.

не усазнават че да крадат пари от болници е все едно да режеш клона на който седиш.... всичките сте пумияри.... пиявици скапани....

Всеки в тази наша държава може да хвърли вина върху лекар.Дали е справедливо или не да му мисли набеденият.Има си одит и други които ще решат истината.

На умрелите след операция от тромби и инфекции, това са елементарни неща, които и четвъртокурсник студент в Америка няма да допусне, защото там отнемат практиките и отиват в затвора

Статистика?

Има извадена, намери си я. Не съм ти личния ти справочник.

А то пациентите крадат като луди от здравната с фалшивите пътеки, нали! Пък въпросния одит, за същия ли става въпрос, дето преди 2 месеца го почнаха с разследване за корупция? И който всеки път изкарва невинни лекарите, ама със сигурност без връзка със споменатото разследване, а?

Масово в болниците се пишат фалшиви епикризи, изписват се недавани на болния лекарства, извършват се ненужни (дори вредни) процедури и понякога пациентите се изписват в по-тежко здравословно състояние отколкото са били преди хоспитализация. Ако всеки пациент след лечение попълни анонимен анкетен лист, който да се запечата от него в плик и се предаде в съответното поделение на здравната каса, може би ще се постигне подобрение в контрола върху работата на болничните заведения.

Няма, няма да се постигне. Тези от Здравната каса и те са в кюпа. Съвсем им е ясно, че се краде, но правят само формални проверки и заключенията от тях може да удовлетворят само слабоумен.

Вътреболнични? , хахаха, ей откъде ви намират такива "гении" не знам :)))

Просташкият манталитет на изпечрни лъжци и хитреци у докторите се сформира още докато са студенти от неквалифицираните, посредствени индивиди с малоумната измислени професорски и доцентски титлички из медицинските университети, имам лични наблюдения върху тая заразна простащина и тарикатство в предклиниката в му в софия

Посредствени преподаватели, опасни бъдещи лекари

Обаче в клиниката студентите се учат как да се борят с инфекциите.

Едва ли простотията и тарикатлъкът са повече, отколкото в други висши училища.

Искате да кажете, че не сте наясно дали още в университета стават изпечени мошеници, или след това? ;)