17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са детайли. Важното е дали сградата ще бъде съборена и теренът рекултивиран. Това вече се случи с едни тарикати няколко километра по на юг.

Ами като синът също живее в Шабла, кой друг да му разреши !? Арменският поп ли да му издаде разрешение? Значи всички могат да строят, но членовете на семейството на архитектата- не. Ба*си законите.

Някой завистник подава сигнал, и корумпетата от комисията се занимават с въшкарски истории, за да се правят на активни!

Когато приемеш заемането на такава позиция, трябва да си наясно с ползите и недостатъците. Ще му разреши главният архитект, когато майка му напусне поста. Кой е казал, че такива позиции са до гроб.

Май в тези ситуации, тук архитекта обявява конфликта на интереси и се решава от друг заместващ.

Айде стига с тия поръчкови статии. Сетила се Мара да се побара. Къде бяхте досега? Като ви свирнат само , и вие тичате през глава да затриете някой, дето до вчера сте му целували гъза. Затова никой не ви вярва и всички ви мразят, вас журналистите

Значи, крадеш, мамиш, злоупотребяваш - няма страшно, една глобичка и всичко е наред.

Да им конфискуват вилата! На 100 % парите за нея не са читави!

Там си бяха, ама кметът на Шабла е от партията на бившето тиквено величие, та затова сега "откриха" как седят нещата.

Герберастите не сте наясно с понятието "конфликт на интереси", нали? По Апартаментгейт викахте "ами на улицата ли да живеят" за герберастите, които случайно бяха уцелили промоция на жилища под пазарните цени, хи хи хи!

Даже да се случи, едва ли всичката тази работа ще бъде платена от нечие чекмедже. Пак от бюджета. Гарантирано от...

тази е дребна риба. Кога КОНПИ ще погне и ще накаже тези с милионите, разни тулупи с кюлчета, Пилета с ферми за норки, разни джуджета, и т.н.?

тези дето пълнят чекмеджета с кюлчета злато и пачки по 500 евро дори глоби не плащат!

мирише ми на следната схема: "Ще одобря проекта за 5-6 къщи, ама една за мен. Прехвърляш я на сина ми и готово." После сина я разширява и става двойно по-голяма... Пито-платено. Бележка: Всяка прилика с реални лица и събития е случайна!

Това не е адекватно наказание. Това е наказание за циганска държава. Това ако това се случи във европейска държава, властите ще съборят цялата къща, ще накарат архитектката да плати разходите по събаряне и разчистване до последната стотинка, и после пак ще я глобят. Ако имота не беше на синът ѝ, архитектката щеше да бъде осъдена допълнително да възстанови парите на собственика. Накрая щеше да плати не 10 а 200 хиляди и по-важното, проблема щешда да бъде решен и в края на краищата къща там нямаше да има. Пейзажът щеше да се запази. Другите главни архитекти нямаше и да си помислят да правят такива цигански работи. В Булгаристан обаче ситуацията е друга. Адекватни закони няма и адекватни наказания няма. Културата ни е циганска. Още от времето на Османската имепрерия като са ни възпитали че всичко се разминава безнаказано така си я караме и до ден днешен. Сигурно има някой булгаристанец който си казава "Ееее браво, глобиха я, евала на съда." Само че пробелма не е решен. Къщата ще грози пезажа и ни напомня че живеем в циганска (както казват макетата: татарска) държава. Останалите главни архитекти ще знаят че само срещу 10 хиляди лева ще могат да си вдигнат къща навсякъде в България. После да я продадат доста по-изгодно. А с парите да изпратят децата си в чужбина, че тая България е станала голяма кочина.

Ако е само 10 000 глобата да се наредя и аз за първата линия по морето..

Първо защо да не разполагам в собствения си имот. Имам парцел за застрояване и защо изобщо ми е нужно разрешение от държавата? Това сега собственост ли се води и чия? Уж моя ама на държавата Второ откъде накъде няма да имам право да получавам административни услуги ако служителят, който трябва да даде резолюращия подпис се пада случайно мой роднина? Нещо на ограничаване на правата мирише тук.

аха щото разреширла на сина си да строи. Вероятно с изправни документи и ако не и беше син пак щеше да разреши. Защото не може да забрани.

Не защото е увеличила площа за застрояване на сина си,а защото е дала изобщо разрешение да се строи до брега на морето след като закона забранява.

Голяма част от текста в новината е манипулативен. Село Тюленово не е имало и няма КУРОРТНА ЗОНА. Строежът е в строителните граници на селото, това, че не беше изградена улицата при започването на строежа не е проблем на собственика , а на общината. В селото има още десетки имоти на първа линия и частни и общински , така че ще има още строежи, които ще са си съвсем законни.