Валери Симеонов напомни, че Светият синод писмено отказал да канонизира Левски

В сърцата на всеки един от нас най-великият българин е Васил Левски, каза председателят на НФСБ от трибуната на парламента по повод 182-годишнина от рождението на Апостола на свободата

Обратно в новината

Коментари - Валери Симеонов напомни, че Светият синод писмено отказал да канонизира Левски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На 01.06.2019 г., един ден преди честването на Христо Ботев, Георги Любенов с гост проф. Кирил Топалов, по БНТ 1направиха чудовищно"откритие" и поставиха на обсъждане "темата": -Имало ли е турско робство? В момента, когато се чества рожденната дата на идола на България - ВАСИЛ ЛЕВСКИ, отдал живота си за ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ПЕТСТОТИН ГОДИШНОТО ЗЛОКОБНО ТУРСКО РОБСТВО, какво можем да кажем за Българската "национална" телевизия и за тия двамата???

вАЛЕРИ не си достоен да споменаваш името на Левски Имай малко лично достойнство и не мърси името му.

ЧЕ НИКЪДЕ ЛЕВСКИ НЕ СПОМЕНАВА, ЧЕ СЕ НАДЯВА РУСИЯ ДА НИ "ОСВОБОДИ"! Напотив, на такъв въпрос той отвръща" Ние си имаме НАШЕ ДЕЛО,...!

ТИ КАТО ИЗЧЕЛ ВСИЧКИ ПИСМА ОСТАВЕНИ ОТ ЛЕВСКИ ЛИ СЕ ИЗКАЗВАШ?! ИЛИ КАТО ОБИКНОВЕН МУНЧО?!

Абе вие луди ли сте? Как ви звучи св. Левски ,като св.Дух и св.Елена ли? Я не го тикайте в черквите,неговото място е по площадите на България и нейните улици и булеварди.

с изписани икони на СВЕТИ ЛЕВСКИ!

Левски не е бил светец. Най-великият българин в историята е, но не е светец. Не може някой който е убивал да е светец.

И на него се пишат убийства!

Църквата не порицава убийствата в името на вярата.

Цар Борис 1 не е извършил убийство, а съд над тези, които са се опитали да го убият. Същите тези са съдени по тогавашните закони на България. И са изпълнени присъди само над водачите, а що се отнася за "децата и целият му род", то това са фантасмагориите на един чул-недочул "писател".

А Христос като е убил, защо му правите метани и му палите свещи!!! Прекалено опростенческо мислене!

И кой е убил? Ти наред ли си с централния мозък или си драскаш без да си прочел?!

КОГО Е УБИЛ БЕ,МУНЧО?! УБИТ СИ ТИ И ТО ПО РОЖДЕНИЕ! АБЕ КАК ВИ ТЪРПИ ЗЕМЯТА ДА ХОДИТЕ ПО НЕЯ БЕ?!

А, ти сигурен ли си, че стотиците канонизирани от църквите “Светци” никога не са убили някое живо същество ? Просто е забравено , или добре прикрито !! Народът е казал : Прекален Светец и Богу не е драг !

Левски е борец за свобода , а не светец.Синода си има своите съображения,но и те потвърждават ,че свободата на България той е поставял над религията.Глупава е изобщо идеята за какнонизирането му.

Светият синод с лимузините и ролексите.

Не мога да разбера каква е тая мания с канонизирането на Левски.Това смесване на църковното и светското няма да помогне на никого.Нито Левски ще стане по-свят нито църквата по-земна.Занимават се с простотии нашите избраници любими май.Има ли въобще българин на който Левски ще му се издигне в очите ако го запишат в църковните тефтери заедно със свети Онуфри покровителя на шарените грънци и света Петкана покровителката на чекръците за вълна?

И правилно отказва. Левски е осъден по три члена като единият е за убийството на момчето ратай, което той пред съда признава. Църквата не оправдава убийството под какъвто и да е претекст да е то. църквата осъжда затова и войните. Това е Божа заповед и нито една църква по света не би дала опрощение за това, камо ли да канонизира убиец.

а къде блееше църквата като разстрелваха децата на Ястребино

Децата от Ястребино са разстреляни като комунистически терористи, в съответствие с тогавашните закони!

Църквата не осъжда убийствата в името на вярата - цар Борис I.

Александър Невски е воювал като мюсюлмански васал! В името на чия вяра той е убивал?

само глей да не попаднеш на някое загоряло мюсли, щото ти че дадеш фира , а он направо в албанския Рай че го приемнат :-))))

Левски се е борил срещу турците и е предрекъл факта , че като ни освободи Русия и ще ни пороби . И затова не е приемлив за евразийските ни попове с досиета на агенти !

Къде Левски е споменал Русия? Уточнил ли е кой от нашите освободители? Щото последния освободител има няколко военни бази в Разградения двор! А Територията бавно но славно се обезкървява. Населението се топи, особенно можещото да мисли население. Рафинирано се убива България! И някои се радват....

Първо,това не са думи на Левски и е потвърдено от мин. на културата.Русия не се споменава никъде и Левски е работил за всеобщо въстание ,което все по вече е разбирал,че няма да стане с тоя "не сме народ а мърша".Пишете глупости,вярвате си и ги повтаряте и преповтаряте,без да влагате никакъв разум.

от баба Тонка! Така че ВЯРВАМ НА НЕГО, а не на мин кура!

Левски отдавна е канонизиран от българския народ. Не ни трябват някакви "титли" от ДС старчета с обратни резби. Героите НЕ умират, славата е вечна !

когато от небето гледа какви ги вършат поповете от синода?

е избил 52 бойлски рода и ръцете са му окъпани в кръв.Покръстването е принудително и кърваво с методите на испанската инквизиция и турците.

Да говориш глупости ти идва от вътре, защото си забравил да търсиш и разсъждаваш!

канонизира ЗА БЪЛГАРСКИ СВЕТИЯ , руснак на който приносът му към България е че АНАТЕМОСВА ПЪТЪР ДЪНОВ!

ДА,УЧЕНИЕТО НА ПЕТЪР ДЪНОВ НЕ СЕ ПРИЕМА ЗА КАНОНИЧНО ОТ ЦЪРКВАТА И ТЯ ЗНАЕ ЗАЩО! ТИ ОЧЕВАДНО СИ МАЛОУМЕН ТРОЛ,КОЙТО ИМА ЗА ЦЕЛ ДА ПЛЮЕ ПО БПЦ! АКО ИМАШЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЕЛЕМЕНТАРНИ ПОЗНАНИЯ,ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ,ЧЕ ВСИЧКИ ВЪПРОСИ В ЦЪРКВАТА СЕ РЕШАВАТ НА ЦЪРКОВНИ СЪБОРИ И ЗАТОВА ТЯ Е СЪБОРНА ЦЪРКВА! САМО ПАПАТА РЕШАВА ЕДНОЛИЧНО И ЗАТОВА ТОЙ ОТДАВНА Е ИЗВЪН ИСТИНСКОТО ХРИСТОВО УЧЕНИЕ! БПЦ СЕ РЪКОВОДИ ОТ КАНОНИТЕ ОСТАВЕНИ ОТ СВЕТИТЕ ОТЦИ И АПОСТОЛИ НА ЦЪРКВАТА И НЕ СЕ ОТКЛОНЯВА ОТ ТЯХ! НЕ ВСЯКО УЧЕНИЕ,КОЛКОТО И ДА Е УЖ ДОБРО,СЕ ПРИЕМА ЗА КАНОНИЧНО,ДОРИ СЪЧИНЕНИЯТА НА НЯКОИ ЦЪРКОВНИ ПИСАТЕЛИ! НО ТОВА Е НЕЩО,КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОСМИСЛИ ОТ ЕЛЕМЕНТАРНИ МОЗЪЦИ!

с антибългарските решения които взема под диктовката на Москва! Не отиде на църковен събор, А ВИСЧКИ ДРУГИ ОТИДОХА-ДОРИ И СРЪБСКАТА!

Кой е той бе Безименний !??

Колко пъти да му обясняват на тоя твърдоглавец Симеонов, че Васил Левски не е съден за подривна дейност , а за нещастното , случайно убийство на младеж , при престрелка на Дякона с турски заптиета!Дали е убит от Дякона или от турски куршум не се знае , но е обвинен Васил Левски!Затова като човек уличен в убийство ТОЙ не може да бъде канонизиран според църковните канони!

Е ВОЮВАЛ НА СТРАНАНА НА МЮСЮЛМАНИТЕ! КАКВО, МИСЛИШ Е ПРАВИЛ ТОЙ?

На убийствата в името на вярата църквата гледа с друго око.

Убийството на младежа не е при престрелка и не е случайно, а умишлено. Убит е с нож, самият Левски описва в едно писмо как е извършил убийството - за да затвори устата на младежа, който е можел да го издаде на турците.

На кой му дреме за църквата? Това си е една добре смазана машина, която прибира последните пари на бедните и прости хорица. Само погледнете, хомосексуализма е на почит при "божиите" служители (църквата уж не позволява тези неща). Сходно е поведението на "светите" хора от Ватикана, те обаче залитат повече по деца. Има още примери, няма смисъл да ги споменавам. Който няма акъл да вярва в дядо Коледа, Исус, Алах и подобните герои.

НА МЕНЕ МИ ДРЕМЕ! В МОМЕНТА УЧА БОГОСЛОВИЕ! А НА ТЕБЕ ЗА КАКВО ТИ ДРЕМЕ,ЗА БИГ БРАДЪР ЛИ?! АЙДЕ У ЛЕВО,ПРИ МЕКИТЕ КИТКИ!

чакай малко, бе! аз мислех, че меките китки сте точно тия, дето учите богословие и после ставате попове и църковни лица? или се бъркам нещо? църквата е посмешище, отдавна изгубило пътя и никога не е спазвала собствените си закони. чао

Ей, ВалеритУ! Няма си тикаш мръсната гага у работите на Светия Синод! Тва канонизацията на Светци да не ти е поръчка за изработна на лого! Що за безумие и нахалство?! Някакъв политически гамен ще държи сметка какво решение е взел Светия Синод?! Щом са казали НЕ, значи има защо! И никой не оспорва изключителния принос на Васил Левски за освобождението на България! Това са съвсем различни неща! Ама от къде зелени тикви, като ВалеритУ, ще улавят тия тънки работи!?!

и ЦАР БОРИС ПОКРЪСТИТЕЛ нямаше да обявят за светия. ОТВРАТИТЕЛНИ СТЕ!

Отвратителен си ти - щом искаш светия да бъде убиец, грешен човек - това е Левски. Божи служител извършил убийство, за да запази тайна. Светците са ги горели на клада за Вярата. Нежно ви го казаха поповете, ама не ви увират главите - и в ада не ви увират.

Александър Невски е ВОЮВАЛ НА СТАРНАТА НА МЮСЮЛМАНИТЕ!!! КАКВО МИСЛИШ Е ПРАВИЛ ТОГАВА?

Бре,изтрили ми коментара! Айде пак! Този безбожник Симеонов да си гледа ресора,че не останаха българи в българия! Да си гледа и морето и заведенията,да мери с шумомера и да не се бърка ама хич в работите на църквата! Няма умствен капацитет нито да осмисли , нито разбере нищо свързано с вярата! Впрочем, къде е неговата любовница-настояща зам.министърка,дето и трябваше една седмица да се подготви за поста, но я скриха далеч от очите ни и не знаме дали се е подготвила?!

Знаем,че лицето симеонов разбира от всичко,но в дадения случай по добре си замълчи.По добре чети посланията на Левски и си задай въпроса кое изпълнихте,но ти си опорит човек и ще кажеш "всичко"знам!!!

има си основателни причини бре Валерка , мамин сине !

Има да! Масква не дава!