В останали без гробища села погребват починалите в дворовете

Кметът на с. Глогово многократно е сигнализирал за проблема, но нямало подходящ общински имот

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дотук ни докара 12 годишното пагубно управление на ББ и ГЕРБ. Скоро ще поГЕРБваме и държавата България, благодарим ти Бойко Българоубиецо.

В София отдавна няма места - само урни за кремирани.

В Глогово са мюсюлмани и обичаите им изискват всеки починал да се погребва в нов гроб.Иначе няма да има проблем починалият да се погребе при майка му, починала преди 30 години.

Няма драма, на починалия не му пука, за близките е удобно. Няма санитарен проблем, насалението е малко.

Кремирайте труповете на площада. Може да се вразумят всички и да се ваксинират.

Лапай негърски паламарки модераторе !

Повръща ми се вашата журналистика. Къде няма място в 3-4- 5 да са областни града. В селата няма пукнат човек... 500 000 за 10 години... ги няма.

ОГЪН.....огън и жупел са спасението !!! грозно, но факт...хем по-малко място, хем-по сигурно !!!

бахмааму, този ковид без маски и ваксинация на какво е способем а?

ти между другото много си противоречиш.... под някои от статиите си напълно против мерки и огрничения, но тук , може би без да искаш , си оцелил ... да ...какво може неспазването на мерки и указания да донесът на населението !!! Без да търсим първоизточника (кой и как докара тоя вирус) , вирусът е факт... и начинът по който можем да се предпазим от него е ВАКСИНАЦИЯ И СПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ, ОПРЕДЕЛЕНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО(без значение временно или постоянно)

Вижда ми се адски гнусно червеи и други гадини да дълбаят дупки и ядат тялото ми след като умра. Ако мога да избирам, бих предпочел кремация. Макар че, като пукна, едва ли ще ме вълнува този проблем.

Съвсем ще изпушиш

Явно си един от многото с психичните проблеми след изолацията и злоупотребата с Интернет.

Глупости. Като фанатизирани православни християни приемаме само погребението. Всичко друго е недопустимо.

Щом има съобщение за смърт значи има и труп, който следва да бъде задължително предаден на траурна агенция. Която следва да се оправя с детайлите и да гарантира, че всичко е по закон и по стандартите срещу съответното заплащане, което може и да е под формата на задължително предаден заем от държавата, което задължение после може да бъде продадено на който иска да го купи. Така хем се отваря нова ниша за бизнес, хем проблема отпада. А случайните трупове следва да се идентифицират и задълженията да бъдат поети от най-близките роднини - тези от първи ред в удостоверението за наследници. Съвсем на анархия го ударихте значи - не може всеки да си прави каквото си поиска

Ти къде прочете,че е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО предаване на траурна агенция????

траурната агенция идва, само ако и се предоставят поне 500-600 лв за начало. по нататък - горна граница няма....

"Кремация" се нарича - освен вс. други предимства, ти спестява и мисълта, какво се случва с любимите хора след заравянето им под земята...до кога ще лижите задниците на поповете.

Глупости. Като фанатизирани православни християни приемаме само погребението. Всичко друго е недопустимо. АЛО, КОЙТО НЕ Е ПРАВОСЛАВЕН ТРЯБВА ДА БЪДЕ УБИВАН!

Какво цъкате минуси, мърши безбожни?! КОЙТО НЕ ВЯРВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ УБИВАН!

Таман през тях няма да мине македонска магистрала.

Защо на някои гробове има петолъчка вместо кръст?

Защото си прост

някои персони имат толкова дълги носове, че вечно са наврени където не трябва?

Защото са мръсни юдео-болшевики. Просто е.

А ти си мръсен нацист, като те гледам как се подписваш.

вместо кръст, защото погребаният е бил комунист. Преди имаше много, сега по-малко!

Държа да подчертая дебело, че новината е изсмукана от пръстите на краката. В целия район Тетевен, по ВСИЧКИ села, хората масово си имат семейни гробища, от най-древни времена! На мои роднини са погребани близките от поне последните 200 години в семейно гробище! Бебета, деца, възрастни хора и т.н. И да ви кажа, тогава Ковид не е имало. Единствено по Тошово са се опитали да направят нормални гробища, но никой не е искал да се погребват там хората....

Ти си обиколил ВСИЧКИ села и ти е пределно ясно какво се случва ? Никога не съм чувал за семейни гробници по селата, това са богаташки измишльотини. По селата традиционно хората се погребват в гробища, които обикновено са близо до селото.