Арести за ”възмутените” по цял свят

Протестите на "възмутените" обхванаха десетки градове в цял свят. Обявени като мирни демонстрации с исканията за нов финансов ред и справедливо разпределение на ресурсите, на места те прераснаха в ожесточени сблъсъци с полицията.

Обратно в новината

Коментари - Арести за ”възмутените” по цял свят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом ги гонят значи са прави.Този протест има смисъл,но закъсня.все пак по добре късно отколкото никога.

Има логика в написаното.За съжаление и аз виждам така нещата.Мисля,че само Бог и добрите сили са в състояние да спрат тези самозабравили се алчни и безскруполни представители на Дявола/Сатаната/Антихриста/Тъмните сили.Аз вярвам в Бог!

дядо ти Бог и добрите сили, че отдавна не са се явявали на Земята - има-няма едно няколко хиляди години поне :) докато хората оставят някой друг да им свърши работата, мутрите и алчните политици и концерни ще си прибират паричките и ще ви цакат

Не,страшно е че има такива безбожници като тебе...дано не съжаляваш един ден за богохулството си.Ами като си толкова боен вземи направи нещо...като да се наплюскаш например.

вече има основа за организиране на нова революция с цел преразпределение на световното богатво, което сега е несправедливо концентрирано; този път трябва да е направена добре, за да не се получат еврейско-болшевишките извращения от началото на 20ти век; новият световен ред на еврейските банкери от ню йорк (няколко фамилии, управляващи сащ, чрез федералния резерв, а оттам тормозещи целия свят) е добър за малка част от човечеството и пагубен за останалите, а това рано или късно води до революция, колкото и безумно да ви звучи, уважаеми съфорумници; по подобен начин са подценявали ситуацията предишни поколения и знаем какво се е случвало

прярно е чуството да виш че има поне малко булгари които не са коне с капаци а нечетени, образовани хора с обширен мироглед които виждат и знаят какво става по света а не само в суседното село. "свалям шапка" на господина не на чифутина

системата"?Дали е така лесно,като да си смениш чорапите,или домашните чехли?У нас през 1944 г.едни не особено умни люде смениха една система с друга,която не проработи,и не след дълго се върнаха на старата и изпитана!Сега пък трябва да минат нови 45 г.,за да се възстанови изоставената някога система!Така че:"Не се надявайте"Човечеството е достатъчно зряло,за да не се занимава с подобни глупости,само заради това,че няколко банки,са отпуснали кредите на неплатежоспособни клиенти!Във финансите има т.н. "Несъбираеми вземания",които ще бъдат отписани в краен случай,ще се увеличат загубите и намалят печалбите,но т.н. обществена система ще запази своя характер,защото не е създадена тази ,която да я замени!

НАЛАГА СЕ ВЪОРЪЖЕНА СЪПРОТИВА. ЖАЛКО, ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИЯТ ТОЛКОВА МНОГО И ДОБРИ "ИКОНОМИСТИ" ... НО МОЖЕ БИ НЕ ВСИЧКО Е ИЗГУБЕНО - МОЖЕ ПОНЕ КУЧЕТАТА ДА СЕ НАХРАНЯТ С ТЯХ :)))))))))

АЛО,ЗАЩО ПОТЪПКВАМЕ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА.КЪДЕ Е ДЕМОКРАЦИЯТА.ХОРАТА ИСКАТ СМЯНА НА СИСТЕМАТА ЗА БЕЗОГЛЕДНО ГРАБЕНЕ И ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА БЛАГАТА. ТОВА Е МНОГО ПО СИЛНО ОТ ЖЕЛАНИЕТО ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ПРОМЯНА.КОЙ ДА ВИ ПРАТИМ ДА ВИ ДЕМОКРАТИЗИРА ФИНАНСОВО,А?

...как се сменя една система и то работила стотина години. Айде опитай да смениш твоята система-за година от беден да станеш богат. Ако ти се вижда невъзможно, иди до сервиза и ги накарай да ти сменят цялата спирачна система. И като ти връчат сметката, ще се плеснеш: аман ми е системата...

Значи в БГ са пияни лумпени, а по света ВЪЗМУТЕНИ.

комунизмът е идеологията на шумерите за идеалното общество и по нататък развито от персийския цар Кобадес. но приложено върху пещерния тип хомо сапиенс и яхнато от червено-сини мръсници се стига до тука.

Идва време за нов световен ред!

"щурмуваха дори църква, изтръгнаха разпятие от стената и разбиха статуя на Дева Мария". Знаем кой подклажда всички бунтове и революции в Европа и по Света... Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава.

Много станахте всезнаещите. Поне кажи кой.

да вземат пример от бг,кротуваш,живота ти е поносим,това е истината за бг *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

тединце от уса,много на сериозно се вземаш.това е губеста позиця.затова не се сарди че не ти варви взивота. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако питате Бенатова, сигурно и тези хора са дрогирани и пияни футболни фенове.

Онези, за които говориш бяха дрогирани и пияни футболни фенове.

Миролюба млъкни!

Предстои великото събуждане и изтрезняване! - Никой няма да бъде подминат, вкл. отвъд Голямата вода. И тогава ще ви се прииска да се телепортирате обратно...

Тука, нобранци-американци, още под впечатление на провинциалната си мизерия от БГ, не могат още да се нарадват, че могат да връщат телевизора си в Walmart, и така да го ползват безплатно един месец :) И през ум не им минава че от много работа предимно се гърбавее и нищо добро не може да дойде. Че с многото си работа увеличават рабството си всеки ден. Е, бачкайте, дано поне да ви дойде акъла един правилен съвет на децата си да дадете един ден.

добре казано *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

С това социалистическо мислене никога няма да мръднеш по-нагоре във всяко едно отношение. Може би трябва да включиш и едно-две нови нещица в клишираната си философия за живота. Например :Knowledge is power; Work smart not hard и т.н.

която някои заядливо наричат капитализъм,име използвано обикновено в трудовете на велики пияници и сексманияци нарекли себе си,основоположници на еди какво си,е показала своите големи достоинства и в близките столетия ще си остане непоклатима,макар и с някои дребни козметики!Ползващите кредити ,няма система,при която да не ги връщат,както те искат!При това ,кредитите им са с удивително ниска лихва!А ако си въобразявате ,че има шанс за комунизма,недейте,въпреки,че много искам онези лумпени да попаднат в мръсното менгеме на комунистическата система!Тогава ще стане "олеле мале"-ще настанат такива катаклизми,в сравнение с които метежа от 1917 г.ще изглеждат като невинна игра на "стражари и апаши"!Тези свободни хора,не познават ужаса на комунистическото мракобесие,завалиите!Ще поскачат,ще строшат 4 витрини ,па ще си седнат на четирите букви,удоволетворени и укротени!Хайде със здраве!

За комунизма няма шанс, но и за неолиебрализма също. Благодарения на него "глобалистичния затвор"- Китай татова таковата на Америката, прибра и производствата и сега чичо Сам стои на пачи крака- няма средна класа, няма производства, няма как да си връща огромни външен дълг освен да печата облигации и да държи с последни дихания и войни долара като първа световна валута. Какво ли чака света при една следваща война на Хамериката? Има шанс единствено от сега нататък само европейската welfare state. Впрочем ,вчера на Уолстиийт скандираха, че искат шведския модел в САЩ.

Тези наистина не знаят каква бедност идва от комунизма. Дано имат предвид корекции на капитализма, а не социализъм от комунистически вид, че жална им майка! Хубаво е да им прожктират малко филмчета за болшевики и режима им - там, където се организират във Фейсбук. Предполагам ще им дойде като студен душ. Дори и от днешните соц страни да е филмчето. Да заснемат територии на бившата ГДР, в която са налети 105 милиарда и все оше е като че са ръсили с хербициди - неадекватни хора, бедни, ниско квалиффицирани и без бъдеще, даже когато са поставени в една от най-добрите икономики на света. Далеч от болшевизма, той е чума за света.

стига си заблуждавал хората демагог такъв стандарта на живот който имахме по времето на социализма и сега го нямат на запад

Имам смътни спомени, че комунизма идва от Германия - Das Manifest der Kommunistischen Partei

Няма значение строя,важното е да се живее спокойно,което би се случило ако хората са по-малко алчни и по-малко политизирани...

ами тя тази система си е жив капитализъм колкото и да не ти харесва това.Сега виждам колко прави са били комунистите навремето като ни учеха какво представлява този капитализъм

Сигурно не си чувал за Теодор Драйзер и Ърнест Хемингуей? Впрочем някои от моите познати вече разбраха каква бедност може да докара капитализма и вече си спомнят с добро име за социализма, майкар, че тогава са били още деца.

Ти си жалка мижитурка . Комунизъм ще има за в бъдеще и той ще е вечен . Това искат хората и такива мишоци като теб ще ги пратим на бесилото . Лявата идея е жива и ще лъководи света . Това е бъдещето на света .

Във всяка една тема ,в която се засяга Америка коментират все едни и същи хора-неуспели ,некъдърни неудачници с 1лв в джоба и много злоба.Дами и господа ,не в виновна нито Америка нито нито една друга успяла държава в свята за това че има страни като България .Въновни сте вие мързеливи и хленчещи хора ,как може имигрант да дойде в САЩ и за 3-4 години да се развие повече от колкото за цял живот в България и Америка да е лоша ?Злобейте колкото си щете ,това ви остава ,ааа също и да пиете по една домашна довечера и да гледате Слави,той ги разбира нещата много съшо като вас

ходи да гушкаш теди от уса, тъпак.

забележка:произнася се юесеи, приятелю, а такова понятие като "уса" не съществува:освен в масква........

Още малко и ще помисля, че вие май напълно заслужихте 11 септември

За кулите, може и да са "заслужили", но за сграда номер 7 и пентагона е почти сигурно, че са на самообслужване. От там, и за "близнаците" е почти сигурно кой е спонсора на терористите. Само, че си го крият.

Отговори на 2-та ти въпроса написани с 18 изречения: 1. Америка не е развита държава с 1 билион задължения към останалите страни от света 2. Ако да изтеглиш 5 кредита за 4 години е символ на успех - да ви таковам на успеха ....

Абе дришък , точно такива като теб смотаняци няма да ни поучават . . И точно обратното е-точно вие- двама трима гнусни американофилчета- плотени писачи като теб , Теди -уса и пр. измет пишете във възхвала на вашите омразни от цял свят идоли . Ти виждаш какво става- целият свят се надига срещу капиталистите и омразните- сащ . Вижда ви се края вече . И тъпчо , не наричай-хората мързеливи .Мързеливи са точно твоите идоли ,които на чужд гръб печелят милиарди за сметка на обикновенният човек . Но това няма да продължава дълго време . Наближава времето когато ще заличим всички капиталисти от лицето на земята и подкрепящите ги като теб жалки мижитурки . Ах , как ми се ще да те срещна- ще напълниш гащите и ще избягаш с 300 , жалък ,алчен мишок .Смърт на капитализма . Свобода за народите .

има набиране средства и правила на разпределяне. разликата е дали парите управляват обществото или обществото управлява парите. не се заблуждавайте , че сто човека управляват света. тях ги управляват парите, които искат от всеки вложен да получат 100 а ако са 1000 идеално и то да си ги върнат утре, иначе изпадат и ще дойде друг да им слугува. справка манастирски ливади без ДКЦ детска градина училище та те ни носят печалба.

добре казано,явно си чел фирмата *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Първо ти не знаеш трите имена на този икономист-научи ги от мене!В комунистическата система,когато нямаше никаква информация за този учен,аз по собствени пътища,глупецо,съм научил толкова много неща и за неговите научни теории,използвани и в регулацията на пазара,че ти едва ли знаеш и една четвърт,така че,я по-скромно и най-важното научи се да уважаваш другите,а не да се държиш като "дървен философ"...,впрочем защо "като"?А това ,което коментирам не засяга самата личност на Кейнс.Ти си просто едно заядливо и простичко човече!Все пак-бъди жив и здрав!

Хе хе, като ги знаеш, що не ги кажеш? Куха лейка си , дори не и дървен философ. -:)

Променете си името на Идиоти за България !

Джон Мейнърд Кейнс

Куха лейка е на бабати внука.Платен драскач.

пари им под краката на мръсните капиталисти,това е началото на края на мръсния капитализъм

Соцаилизма падна , следва го капитализма а сега на къде?

Робовладелство и феодализъм не че вече не са масово явление.

Не ги разбирам тези работи, но шеф на банка, шеф застрахователна компания да взима заплата 40000-120000лв, при заплатите на обикновение хора 800лв... И те също са пролетарии като нас, не са собственици... Това е неморалното!!!

Гледайте филма Inside job. Там подробно е обяснено как Американците създават финансовата криза, за да могат да се налапат преди това с пари. И тези който я създадоха сега са в правителството на Обама. Долу Америка - нещастници абсолютни. Индианска държава си е била и такава ще си остане!

Приятелче, в този филм се обвиняват директно предимно европейски банки. Или не си го гледал и повтаряш казано от някой друг или не си разбрал нищо. На какъв есик го гледа? Испански или английски?

Това е началото на края на световния ред, който се наложи през последните 100г. Сблъсъкът между бедните и богатите ще бъде ожесточен и според мен ще доведе до граждански войни по целия свят. Но така е, не може една шепа алчни олигарси да експлоатират 90% от населението на Земята. Това неминуемо ще доведе до срив.

не се лъжете че капиталистите и банкерите ще се размислят . разчувствуват и разделят с милионите блага и печалби. Нужна е нова ВОСР . Законите на общественото развитие на Маркс , Енгелс и Ленин са си в сила.

маика ви долна!тия са екстремисти,а ония в либия са борци за свобода?атомна бомба със сила достатъчна да разцепи тази планета населена с изроди!!!

браво, много добре казано

Ами разбира се, акулите ползват държавните ресурси в своя полза. За тях няма закони, няма отговорност. С поставени лица владеят държавите. Примерно Дянков изпълнява поръчка - да се държат българите бедни и да се намалява населението на територията.

Да, поръчката на Дянков е да краде парите на бедния Българин. Сега САЩ има една единствена външна политика- да краде парите на другите, понеже няма.

Дянков неможе да произвежда блага, той само преразпределя това с което разполага и то доста успешно. А тези които могат в голямата си част са избягали като тебе в usa и само драскат по форумите! Можеби се надявате някой ден тук да стане рай та да си дойдете.

Абе смотан многознайко.САЩ са единствени дето могат да печатат "фалшиви" пари дето им викат долари колкото си искат и да ги продават на другите.Като не си в час де се вреш.И къв си ти,че да коментираш чуждите мнения.Платен драскач.Да си чувал за военно-промишлен комплекс и как функционира.а да си чувал кой го е измислил.Бе кво да ти обяснявам,нямаш акъл да проумееш елементарни неща,а си тръгнал чуждите мнения да критикуваш.

НЕ МОГАТ ВСИЧКИ НИ ДА АРЕСТУВТ. АКО НЕ МОЖЕМ ДА ПРОМЕНИМ СВЕТА, ТО СВЕТА ДА ХОДИ НА МАЙНАТА СИ!

силата е изцяло в рацете на милярдите хора по света, силата е в мнозинството! струпаните милиони долари в банковите сметки на стотина-двеста алчни прасета по света няма да ги спасят от гнева на справедливо разярените миларди хора по света. да ступкаме главите на мрусните капиталисти преди те да са стукали нашите!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Уваажеми, моля чете повече и повече мислете. Наистина е време за смяна на модела Пътят е връщане към традиционните ценности и производства. Кризата се създаде от АЛЧНОСТ и ВИРТУАЛНИ ПАРИ. ЦАЙТГАЙСТ - ЕДИН ФИЛМ ОТ ПРЕДИ 4-5 ГОДИНИ ЯСНО РАЗКРИВА МАШИНАЦИИТЕ НА БАНКИТЕ. Хората трябва да осмислят поведението си - покупки, плащания ,труд. Тези протести са добро нещо, но в дадената ситуация, само малко ще отпуснат парата на хората. А това е в полза на алчните Владетели на света. За бога братя не купувайте -1-2 месеца. Това е лечението

О, наивници наивни ... Някой си играе играта чрез вас, душици. Фамозен манипулаториум е Фейсбук, и някой добре си го ползва. Социална мрежа, а? Световна банка от лични данни, която самите ние градим заради играта на някого ... И световна сигнална система.

не са "възмутени"те, а мързеливи и некадърни, ама иначе нагли.........ние им казваме американските гърци, хи хи хи....то всеки иска да има добър стандарт без да се зори и мори , но само умните и способните го постигат,и то с работа от сутрин до вечер ,а не спротести.....бои по каските и арести!къде се намират те.сган такава мързелива.я колко земеделска земя има в америка за обработване, ама не се хващат-висят пред уолстриит и завиждат на стандарта на умните и можещите.пролетариатски лумпени.

Tedi,социална блуднице,как ни липсваше...

Още едно зомби! беги си яж салатката и си пий ракийката! На такива като тебе (на 25г. задлъжнели към банки и до края на живота си работят за да платят данък лихва) им казват ЖИВИТЕ ТРУПОВЕ. Това са хора , които ги интересева само едно - да са сити роби... 99% от американците са такива! От такива хора прогрес не чакай!

Tedi USA, дано морна да не ти се налага да пиеш вода. Дано никога, като българка да ти се наложи да чуеш: "американска гъркиня". Но не бъди сигурна, че няма да ти се случи. Понеже всички Човеци сме взаимно свързани, ако ти си от Човешкият Род, може и да ти се случи и на тебе да участваш в протестни демонстрации: "Да окупираме Уолстрийт!" на Reptillian world, НЯКОГА?!

Де да беше така както пишеш тук. Има доза истина, но това за умните, зависи какво разбираш под умни. Акулите по-умни ли са от крила. Да ядат го, но не могат без него Ако не си гледал Цайтгайст - гледай. Мисля ,че се изписва Zeithgeist

Zeitgeist - духът на времето

Тедии, ти не си и стъпвал/а в САЩ. За пореден път пишеш неща като писач, който никаква представа няма за нещата и хората тук.

кажи ми къде си-даи телефон-веднага ще ти звънна-аз съм съм със юс селулър.

аиде бе, от ю ес ес, цял следобед чакам да си дадеш телефончето...........само да не злезе с код в обеля, примерно?

Tedi, това, че ти си омъжи за афроамериканец за де се настаниш в САЩ не ти дава право да обиждаш гърците. Не че византийците са ми много драги, но все пак по-добре американски грък отколкото афроамериканската ...

ама кои ти е казал ,че съм омъжена?нещо маи импровизираш, маи маи?

кои сте тези вие, ма. защото и аз съм в US но ви казвам че такива като нас работят яко, защото иначе и това което получаваме няма да го получаваме, ако работим като "кореняците" американци уволнението ти е в кърпа варзано. така че не се напъваи много, дано не те слушат хората които не са тук и не знаят а само от служове нещо са понаучили.

не разбрах какво точно искаш да се изкажеш?ако може малко по-смислено, моля те......

Никога не съм смятал,че улицата не трябва да бъде мястото,където да изразиш несъгласието си,протеста от някаква съществуваща несправедливост!"Възмутените",обаче,можеше и да не се "възмущават",ако бяха проявили повече разум,предвидливост и най-важното предпазливост!Във финансите това е едно от основните изисквания, при водене на финансовата отчетност!Това са анархистични изстъпления на хора,които не са бедни и притиснати в ъгъла от съществуващата система,а жертви по-скоро на собствената алчност,отколкото на тази на банкерите!А пък капиталистическата система ,въобще не им е виновна,защото при "справедливата"комунистическа система,те въобще няма да имат право да строят,ако не са "крайно нуждаещи се" и включени в трета група,т.е. с по-малко от 4 кв.м. жилищна площ на човек!Това означава ,че четиричленно семейство трябва да живее на по-малко от 16 кв.м. и да няма жилище освен това,за да има право да кандидатства успешно ,с някаква мъглява перспектива,за жилище!

Не се кичи с името на Джон Мейнард Кейнс. Нищо не разбираш от неговите идеи, нито може да се обосновеш. Со здраве!

Не бъди толкова сигурен и не се прави на толкова отворен! Този свят, който беше до сега си отива (харесва ли ви или не) -и е въпрос на време да се събудите за тази реалност. А, който предпочита да заема любимата поза на щрауса - проблемът си е лично негов.

Пак си в грешка - ДОСЕГА е една дума :))

цял свят им гледа сеира на тия протестиращи лузъри в щатите вече им викат Flea Party - въшльовци :)

Flea - значи бълха,но това няма значение.Я иди да подпомогнеш големите финансови институции,като изтеглиш някое и друго заемче,и помоли работодателя си да ти намали заплатата,като солидарност с кризата.

Заемче тегля, когато ми трябва, работодател съм самият аз, така че не знам как мога да си намаля сам заплатата :)

хахах от Tea на Flea Party :). хитро. но все пак капитализма от идилистична икономика се превърна във "всеки си граби колкото може и играе за себе си". Обаче се оказа, че едни могат да грабят много повече от други и тези други сега протестират. А и наистина нямам желание да играя играта прееби другарче до края на живота си... Ако градим вместо да се крадем всички ще сме милионери!!!

Почти го уцели. Въшльовците се надяват, че правителството ще опрости техните заеми, така както подкрепи (финансово) банките.

Невероятен английски! r, ти си просто тъпак просто щото не правиш разлика между flea и louse, демек между "въшка" и "бълха". Ама толкоз ти е въшешкия мозък. Хората протестират срещу онова, което и на тебе ти влиза на два ката, но вероятно на тебе ти е гот, а?

Много добре знам какво е flea, обаче "въшльовци" повече ме кефи от "бълхари". Освен това форумните Мунчовци повече кълват на "въшльовци" и не правят голяма разлика между бълха и въшка. Честно казано, самите въшльовци не знаят за какво протестират. Така им викат, защото от 17-ти Септември досега осраха и опикаха района на Уолстрийт. Да не говорим, че от тогава не са се къпали :)

Бълха или въшка - все едно. Не издребнявай.

трябва да се изпълнят исканията на мнозинството, което протестира

Два въпроса: 1. Дали е мнозинство 2. Дали исканията им са такива, че да могат да се изпълнят, или трябва просто да се вземе предвид спешна нужда от промяна на режима на спекулантите. Ако просто се изпълнят искания на лумпени (повечето протестираши са такива), то лумпенски ще бъде и ефектът, което ние разумните граждани не щем. Нешата не са прости и търпят развитие. При всяко положение протестите ще са полезни, ако спрат до някъде и ще са вредни, ако продължат безкрайно. Самите рпотестиращи ще започнат да губят, както и хората като цяло. Истината е някъде по средата, не трябва да се дърпа чергата до скъсване.

Началато на края на КапитализЪма!

Човекът ви пита как ще се докажете? И Яне Янев и Алексей Петров разправят, че не са от мафията. И на вас ли толкова да вярваме колкото на тях?

Ами иди в сайта ни и прочети бе. Там мислим, за разлика от главите на Янето и Трактора? С МИСЛЕНЕ И НАУЧНО ТВОРЧЕСТВО СМЕ СЕ ДОКАЗАЛИ!

Тия хора май са ги заблудили...Новия финансов ред трЕбва да искат от своите си правителства. Ако имат основание, разбира се. Ние тук нямаме претенции и затова ни казват, че трЕбва да се намаляват заплати и т.н. И нЕма митинг, нЕма дявол...

Демонстрациите в някои страни са породени от справедливия протест на хората,но в това има голяма доза субективност!Протестиращите са едни "велики"потребители,живели добре години наред,десетилетия дори,но сега се оказа ,че са живели на кредит!Например в САЩ са построени от такива като тях ,а и от тях самите 4 000 000 жилища,с цел продажба и печелене на значителни доходи!Не успели да ги продадат изгодно,но в същото време те трябва да връщат кредитите ,използвани за построяването им,и това ги поставя в безизходица,подтикнала ги към тези крайни мерки!Така не става-нито в САщ,нито в Италия,нито в Англия,нито във Франция,нито където и да е!Системата е с недостатъци,но точно тези няма да създадат по-добрата!

Така е, Потребителските кредити ги донесе неолиберализма на САЩ. Той вече доказа своята несъстоятелност. но хората и в САЩ и в Европа търсят изход и новия път за развитие.Търсят се нови идеи за бъдещето. Спиралата на Маркс се повтаря. Джон Мейнард Кейнс беше стъпил на Маркс, като разви идеите си . Сега известните американски икономисти Пол Кругман, Макъл Хъдсън и други са стъпили на Кейнс, спиралата продължава.

Глупости на търкалета. Лошите кредити ги донесе алчността на идиотите, които сега протестират. Защото банките си искат обратно парите. Безплатен обяд няма.

а бе ти само тази думичка "неолиберализъм" май знаеш...като папагал си. Лошите кредити идват от там, че образованието в САЩ и Европа е платено, а да си купиш къща без кредит е невъзможно. Хората са принудени да ги теглят, а после се самозабравят. Имам една приятелка американка, учи Театър и вече дължи над 60 000 долара...как ще ги изплаща със тази своя специалност не ми ясно.

Не мислите ли, че трябва да станете по-открити за да ви повярват хората и да дойдат при вас?

Тегленето на кредити създава парите.Спре ли живота на кредит,какъвто е начина на живот на запад,спира голяма част от потреблението.Така е и у нас.Кредитната задлъжнялост на българите е около 54 милиарда лева,затова имаше потребление през последните години.Живот назаем.Затова основната грижа на политиците по света е да се наливат (печатат)"свежи" пари в банковата сфера.Модела работи,но до определено ниво.Предстои смяна на модела,но се изчаква нещо...

Нещата са много по-прости. Икономиката и стандарта произлизат от енергията, а тя засега идва от горивата. Горивата станаха скъпи и затова трябва да се работи повече и да се получава по-малко. Ама на МНОГО не им харесва!! Оставете всички посткомунистически и постанархистки глупости. С това само някои фондации и агенти си изкарват хляба.

Това е доктрината на новия световен ред ли е ? Смешник! Що не кажеш първо ти от кой се спонсорираш и второ да плеснеш с ръце и се извисиш в небесата?

Само забрави да кажеш, че 70% от цената на горивата по цял свят са някакъв вид акцизи и такси.Така, че не горивата поскъпват, а някой ги поскъпва както му е угодно на него. ЗА това става въпрос, за този НЯКОЙ!

Тези протести са демонстрация на безидейност и безсилие. Това е все едно да излезеш да протестираш срещу лошото време. Какво се иска? От кого се иска? В какъв срок се иска? Какво ще стане, ако исканията не се удовлетворят? Колкото и да е масово това движение, колкото и да е шумно, то не е протест, а безпомощен плач. Системата успя да превърне западното ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО в НАСЕЛЕНИЕ. Което е жалко за всички нас.

"рибо", вижда се че кълвеш на жидски илюзии. "Тясната улица"- Wall Street е мястото, където е разположен и вегитира туморът АЛЧНОСТ, с неговият причинител - СРЕБРОЛЮБИЕ. ("Колкото повече, толкова повече!")

Това ли е прословутата "американска мечта" или социалистическата революция започва?!

Ама Дорче, ти мъж нямаш ли си ма? Какво си се захванала да оправяш света, като една манджа не можеш да сготвиш? Я ела в кухнята, че децата са гладни. Пиша ти от хола, че нещо си се заключила в стаята. Ела, няма да те шамаросвам много. Апостолов.

Май оня модератор, бившия Костовист ,сега се пребоядисал се ГЕРБерист и заклет америакнофил е дошъл на смяна , а? -:))))

Кой всъщност измисли термина "възмутени" ? Дали ако подобни митинги бяха в Москва нямаше да ги наричат "реформаторите" ?

решението е просто: 1, Фабриките и производството да се върнат на запад. Стига са пълнили търбуха на Азия. Фирми с централа в определена страна да нямат право на изнасяне на повече от 40% от производството си извън съответната страна. 2, Всички основни социални услуги (здравеопазване, образование, затвори и тн.) на запад стават отново държавни. 3, Лобизмът се забранява със закон. 4, Банките задължително с бордове и с контролно участие на съответната държава. 5, Партийната принадлежност да се премахне. Да останат само сенатори отговарящи пред определена област, които не изпълняват нарежданията на дадена партийна централа. Жалко , че тези неща просто никога няма да се случат....

Нашто момчурляче, онова бе, чи.утолизчето да тича у Израел, да докладва, че ние сме с ФедРезерв. С ФедРезерв напред, към светли бъднини! Ура другари! И да не земете да правите и у нас такива мискинлици като по цял свят!

Ти ко си мислиш, бе? То кото е за целиот свет, то ша е и за гол Хасан=Ганьо.

Тея горките амамериканци видели протестиращите и изпаднали в паника ще се изпопребият. Смях смях смях