Коментари - Стотици шахти и пътни знаци откраднати в София | Днес.dir.bg

Стотици шахти и пътни знаци откраднати в София

За първите три месеца на годината от столичните булеварди и улици са изчезнали 530 решетки на улични шахти, съобщи пред БТА Георги Тодоров - директор на дирекция "Транспортна инфраструктура" на Столичната община.

Обратно в новината

Коментари - Стотици шахти и пътни знаци откраднати в София | Днес.dir.bg

Коментари

Аз пък знам ,че всички крадат в тази държава . Крадат та пушек се вдига ! То си има и хорска поговорка "крадеца вика дръжте крадеца" най-голями обвиния се сипят от най-големите апапи . Ако попитам крадете ли отговора ще е НЕ ! И защо не крадете след като крадците не ги съдят ? Чудя се , ако взема да попитам балъци ли сте или така сте си тъпи какво ли ще ми отговорите . Крадете или не крадете на мен ми дреме на бялата ми шапка , но ако крадете от мен не е хубаво . Та какво ли исках да Ви кажа .... МАФИЯ ! МАФИЯ! МАФИЯ! Който разбрал - разбрал , който не негов проблем !

Тия пунктове за изкупуване на метали трябва да се забранят! Само проблеми носят като взимат такива шахти стимулират да се крадат още повече!

Я някой да дойде и да види около "Женски пазар" какво чудо е. Крадат циганите всичко, което може да се открадни. Фандъкова и Петър Диков обещаха да започне разрушаване на пазара. Да, ама не. А идват избори и ще ни обещават пак.

Това да не ти е матура по български. Не е необходимо да си завършил българска филология зада имаш гражданска позиция.Аман от даскали!!!

От кога се крадат шахти, а не капаци?

вапрос:каде отиват тези откраднати шахти и знази?

Всеки разправя ,че роми и клошари крадат шахти,кабели и релси.Истината е,че това е добре организирана кражба от определени бизнескръгове,които работят в сферата на цветните метали.Имат си много яко лоби в парламента и не допускат да се приеме закон,който да спре кражбите.Факт е,че колкото повече управляващи министри се заканват,че ще ограничат тия кражби,толкова повече те се увеличават.А приемането на прехвалените правила все се отлага и отлага.

И НЕ БЕЗ участието на фирмата, поемаща поръчката по направата на нови шахти. Бе важното е парите да се въртят!

Не съм много съгласен. Просто в момента има много хора, пощуряли от глад. Най-вече роми, безработни и подобни. Един приятел има нивичка в краен квартал на София и има невероятни проблеми с оградата, постоянно му я крадат, заради метала. Крадците се знаят кои са, но оправданието им е, че нямат пари за хляб, нито работа в момента, поради кризата в строителството. И наистина е така. Съвсем отделен въпрос е, че и полицията отказа да реагира на сигналите на моя приятел. Това правителство е едно от най-антисоциалните от началото на прехода досега.

Води се война! Крадливите роми да бъдат съдени за тероризъм, предумишлен опит за убийство и т.н., а тричленки да правораздават по бързата процедура! За първа кражба - конфискация на МПС-то на крадеца, глоба от 5 000 лв. и едномесечно полагане на обществено полезен труд, за втори опит - тричленка, съд и продажба на органите на заподозрените!

Аз циганин не съм видял да краде шахта. Но клошари съм виждал и то няколко пъти! Някой нарочно накланя общественото мнение, че цигани крадат шахтите за да не го следят него;) Циганите в София отдавна си продават цигари по пазарите и не се занимават с железа.

Не е вярно ,истината е ,че циганите крадат всякакъв метал.Вчера един ма...л рано сутринта блъскаше външната ни врата на входа,щеше да счупи стъклото.Един съсед го попита какво иска,а той: "Да проверим има ли в мазето метал" .Добре ,че го изгониха.

Ба, тия кражби да не са отвчера? Крадат циганите за "мафията скрап"! Всичко е навързано със столетницата. Да не би в пунктовете да не виждат какво се носи и какво приемат? Мафия!!!Циганите не са виновни, а онези, кито ги закрилят, защото са техен електорат!!!

"Разбира се, че не са виновни." И за това, че ни разбиха и обраха мазите снощи не са виновни. Да ги хвана аз някой път и да ги заключа докато крадат и ще им покажа на тъмно кой е виновния;) Като няма държава сами трябва да се оправяме хора.

Като ги хванеш и ги затвориш в мазето ми се обади -ще ти услужа с питбула да си поговори стях -много ги обича!

Главите ще почнат да крадат на управляващите, защото няма кой да им прилага законите. А с тези заплати, ниски пенсии и увеличение на безработицата ще се увеличат и кражбите. Липсват трезвомислещи управленци.

Като разберем кой ще спечели обществената поръчка за новите капаци, ще разберем и кой е поръчал кражбите! А циганите крадат за да оцелеят.

Ба. Хайде да почнем всички да крадем за да оцелеем.... Глупости.

Освен, че 120 лева наистина е завишена цена, но поне като ги подменят да ги бяха подменили навсякъде, че ми писна да си хвърлям гумите на по 10 000 км.

"Една чугунена решетка струва 120 лева" (без монтаж)! Охаа общината е облажила с тая обществена поръчка! 120 лв за някаква си чугунена решетка, не е ли лееееееееееееко скъпичко бе братя общинари?

Маааалко по скъпичка/с 50-60 лв/от капак,от епоксидна смола.

Ето това е една от основните причини, поради която никога няма да ни приемат в Шенген - тъмните братя и техните набези! Саркози веднага си е представил как изчезват всички капаци на шахти и дръжки на асансьори, както и лебедите до Елисейския дворец.

Твърде много пожелателни и препоръчителни действия от официалните власти - полиция, кметства, гражданите да са съвестни и да съобщават за нарушения и нито дума за хората, които са в основата на тази вандалщина и за мерките срещу, тях. Явно тази престъпна мафия на вторичните суровини е много мила на всички правителства, които не правят нищо срещу нея. Само общи приказки и завоалирани добри намерения.

Факт е, че проблемът изисква строги мерки. Въпреки, че общината прави всичко по възможностите си, явно трябва по-ефективни да бъдат полиция, съд, за да може виновниците да получат наказание. Трябва и ние гражданите да сме по-бдителни и в подобни ситуации да сигнализираме институциите.

Наблюдавам напоследък, че някои шахти са направени от един нов материал като пластмаса, и е много издръжлив, ако се направят всички шахти от тази материал кражбите значително ще намалеят. Дано новия закон за забрана на изкупуване от вторични съровини на тези видиве метели задейства още повече. В моя квартал също абсолютно всички шахти си стоят на местото!

Наблюдавай колкото си искаш! Ама докато не сложат двайсетина снайперисти по покривите дето да наблюдават чугунените шахти нощем - няма да има спасение ... гумени куршуми ще свършат работа!!! щото металните ще ги крадат ...

Аз също смятам,че трябва да има по-сериозни наказания за тези които крадът, но не и чак толкова крайни както някои споменха.

Срамота и после големи европейци сме били. За жалост много голяма част от обществото са свикнали да обвиняват някой за злободневните проблеми на града ни. Трябва обаче сами да приемем факта, че ние не допринасяме особено много. Това е недопостимо! Големите европейски столици нямат подобен проблем, не заради управляващите, а заради културата на своите жители. Смятам, че настоящето управление полага достатъчно усилия, но това не би станало и без нашата подкрепа. Все пак това е нашият град!

Хаха, предлагам ти да си първия от малкото доброволци, които ще бъдат командировани в кварталите Факултето, Филипс, Столипиново и други, за да изгражда моралните устои на по-тъмната част от българското население.

В ЕДНА БИВША СЪВЕТСКА РЕПУБЛИКА ПРОБЛЕМА СЕ РЕШИ ЗА 24 ЧАСА. ОБЯВИХА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКА СУРОВИНА ВСИЧКИ ЦВЕТНИ МЕТАЛИ. /МЕТАЛИ, А НЕ граждани/. СМЪРТНА ПРИСЪДА ГРОЗЕШЕ ВСЕКИ, КОЙТО СЪБИРА, ПРИТЕЖАВА, ИЗКУПУВА ИЛИ ПРЕРАБОТВА ЦВЕТНИ МЕТАЛИ. ЗНАМ ЗА ОСЪДЕН /не циганин/ ВЪВ ВАРНА ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 30 ГОДИНИ, ЗАРАДИ МЕДНИ ДИСКОВЕ, ПРЕДАДЕНИ НА ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ. СЪСЕДКАТА Е БИЛА ИЗКУПЧИК, И Е ВОДИЛА ДОКУМЕНТАЦИЯ КОЙ КОГА КАКВО ПРЕДАВА. НАРОЧНО СЕ ПРАВИМ НА ПО-ДЕМОКРАТИ ОТ САРКОЗИ. ТОЙ ВЕРВИ КЪМ ХИТЛЕР, А НИЕ КЪМ БУЛГАР-ВАЛД. ЕКС-ПРЕЗИДЕНТА СТОЯНОВ ДЕМОКРАТИЧНО СИ ТОПА ТОПКИТЕ В ЖЕНЕВА. УТРЕ ДО НЕГО ЩЕ БЪДЕ ПЪРВАНОВ. ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА, А ТОЗИ КОЙТО ТРЯБВА ДА Я ПОЛЗВА - БОГ ДА ГО ПРОСТИ.

тука в германя.състо има пунктове за вторични суровини.само че като занесех метал не ти пластат на теб,а ти пластас на тях-че хората ти рециклират боклуците.има си дни в месеца в които си оставяш пред вратата всичко метално което е ненужно ,минава фирмата и ти го прибира.е това е .

Да се закрият пунктовете за вторични суровини! Щом не може държавата да ги контролира, а собствениците да спазват правилата -да се закрият! Всички страдаме от тази безумна търговия, какво е това събиране на желязо по полето? Нали някой си е правил ограда, поливни съоръжения. Или капаците на шахтите приличат на непотребни предмети без собственици? Призовавам за закриване на пуктовете за желязо и метали!

за никого не е таина, че това е циганска работа. наскоро цигани откраднаха гранитните паметници на моите родители и разбиха и ограбиха кащата ми два пати. циганите са оставени да вилнеят безнаказано, като вместо да бадаят изтребвани икато опасни хишници *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В моя квартал всички шахти си стоят. От доста време не съм виждал липсващи шахти. Преди празниците даже имаше ремонт на пътищата.

Тебе съм те запомнил с лъжите ти! Кажи в кой квартал живееш (на София), за да ти "повярвам"!

Мога да кажа, че в моя квартал от доста време вече няма откраднати шахти. Даже преди празниците минаха и работиха по пътищата.

В моя квартал, София-Ц, бул В. Левски, отсечката от Ялта до кино Дружба (бившите), циганите откраднаха всички декоративни предпазни решетки на дърветата и сега по тротоарите е пълно с кал и кучешки изпражнения! Това е в идеалния център, а какво остава в останалите квартали, един бог знае!

По долу бях писал, че пунктовете за изкупуване на черни и цветни метали, трябва да се контролират от дьржавата,за което много се извинявам;-Аз просто забравих, че няма дьржава.

Не забравяй, че освен ер-малък ь има и ер-голям Ъ, за да го използваш където трябва!

Призовавам всички да съборим тъпите знаци за еднопосочност в Гео МИЛЕВ. Аман от откачени идеи на общината. Фадъкова да не дреме, а да си озапти заместниците "организатори" на движението из малките квартални улици. Все пак за тези знаци се харчат нашите пари. Но нищо наближават избори и макар да не съм любител на олигофрените от БСП няма да гласувам и за сегашните пишман "регулатори" на движижението.

Кратунковците в управлението ни всеки ден народът ги навиква, но те са толоква заети със себе си, със своя егоизъм да получават рушвети и да вършат далавери, да си ползват 10 дни великденска ваканция на Бахамите, че не им пука, че някой трябва да възпре мангалите, било със строг закон било със сила, да крадат шахти, табели, вследствие на което стават произшествия на пътя, помрачаване на празниците. Дупедатите ще се завърнат от топлите страни ни лук яли, ни лук мирисали и няма и да разберат че някъде у нас е имало 3-дневен траур заради тяхния хаир.

Циганите за България са ураган, която помита всичко нормално. Но ако не се вземат мерки от властта, като към редови български граждани/а не като към "евтини"гласоподаватели/ България ще бъде окончателно унищожена от тях. Виновни се не само циганите, техните цигански покровители но и българските политици от последните 20 години

нали уж приеха някакув закон, с които се забранява на вторични суровини(или там каквото е) да изкупува метали? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

След толкова години не можаха ли да разберат, че трябва да правят въпросните капаци от яка пластмаса, а не от метал? Тогава никой няма да ис прави труда да ги краде. В България обаче взема десетки години нещо да се възприеме и внедри. Затова висчко крета, защото всеки път избретяват отново колелолото...

Отвратен съм вече от поведението на циганите. Те не са малцинство, а са български граждани като всички нас и са длъжни да спазват законите на тази държава, което включва: плащане на сметки за ток, вода и пр. Не може вече да си затваряме очите, защото били бедни, "онеправдани" и едва ли не вечно ние им потъпкваме правата - НЕ. Те са хората, които се ползват с най-много права в тази държава. Дойде и тяхното време да поемат отговорност за действията си!!!

Ивчо, кефиш ме бате! Ти от коя планета падаш обаче ? или циганин си виждал само на картинка, а ?

Аз съм за демократично решение на проблема. Ако ром бъде заловен за кражба или търговия на пътни знаци, табели или капаци за шахти да бъде съден по бързото производство за опит за убийство (при първо престъпление). И то не да лежи 5 месеца в Бобов Дол, а да бачка минимум 5 години безвъзмездно и да почиства корита на реки, паркове, планини, да копае канавки и т.н., и т.н.

търпете и ще си спасите душите!

....но не и дупетата ....!

Пишете цифри! Kолко пари ни струват циганите? По груби изчисления за година даваме над 10 милиарда евро за да издържаме тези паразити. Това включва всички видове помощи, загубите от неплащане на данъци и осигуровки, програми за интеграция, болничното им лечение, разнасянето на болести, щетите от всички видове кражби, разходи за следствия и дела, престоя им в затвора, неплащането на ток и вода, делата в Страсбург и т.н. Ето защо сме бедни...

по-добре питай как швейцарците са разкарали всичките си цигани и другото некачествено население - еднопосочен билет за САЩ и един чувал с картофи! ... Хитлер ряпа да яде!!!

Метали се крадат от 20 години. Толкова ли е трудно 240 депутати /кратуни/ да приемат един закон, който да отнема лиценза на недобросьвестни собственици, които приемат метали явно крадени. Ако се допитате до общественото мнение, всички частни пунктове за вторични, черни и цветни метали, трябва да бьдат контролирани от дьржавата.

Трудно е! За кратуна. Още по-трудно е ,ако е депутатска. А най- трудно е ,когато депутатска кратуна цица от собствениците на точно тези фирми.

Браво,братя и сестри цигане,дерзайте,още може.След като пунктовете за изкупуване на метали,имат поведението на заложните къщи,нищо чудно-крадете на воля.

Толкова ли е трудно да направят няколко мобилни екипа, които се занимават с проверка на пунктовете на метали и борба с крадците. При първо нарушение глоба 5 000, второ 10 000 и накрая отнемане на лиценз. А за премахнатите пътни знаци мисля че основният проблем е че се слагат на безумни места. Изведнъж за да се прибереш в къщи трябва да въртиш половин километър по разкъртени квартални улички.

Е ДА АМА-тези пунктове още през 1990г бяха създадени от "СПЕЦИАЛНИ ДРУГАРИ"...

Толкова ли е трудно на тези изделия да се означи, че са собственост на съответната община- специален текст или знак да се направи, още при изработването им- леене или щанцоване.

Ако откраднат нещо от моя двор кой плаща? Само аз! Ако откраднат от улицата - пак аз, ама с вас. За дома отговарям аз, за улицата ...??? Трябва да се съди държавата и общините при злополука с липсващ знак или капак на шахта. При загубено дело да се поема персонална отговорност от длъжностно лице в институцията. Тогава ще е друго.

Да дадем награда и помощи на циганите дето са го направили щото са цигани и като малцинство защитавано от ЕО не бива де се пипат. А на полицията да им дадем ордени задето не са отишли във вторични и не са спипали виновниците опазвайки малцинствения вид.

Много хубаво изказване, ако на циганите освен помощи им се и закарат до пунктовете за вторични суровини откраднатото мисля, че ще е по-добре. Гадна сган........

Цигани, идете в Косово.Там никой не събира старо желязо, защото няма заводи и няма как да го претопяват.Пълно е със изхвърлени стари коли, вагони, релси и каво ли не от метал.Ще направите много пари и ще им почистите територията.

Безумие е това с еднопосочното движение. След като има и страница в Facebook, която се каза "Квартал "Гео Милев", не желае еднопосочно движение, а улици без дупки" значи положението е нетърпимо.

Хайде стига с тези групи във Фейсбук! Банални станаха.

Много интересно е защо тия капаци не ги заварят ? И без друго се сещат изключително рядко да ги чистят. За едно почистване пак може да се пререже заварка ,да се почисти и пак да се завари и по ефтино ще излезне на столична община. Но според мен имат далавера защото постонно някоя фирма произвежда капаци за столична община ;)

kgb777kgb

Сигурно това е 20 път , който пише , но никой не ме чува ! ВСИЧКИ каруци ТРЯБВА да бъдат забранени в рамките на София ! Всеки циганин, който иска да се препитава чрез каруца да бъде изнесен извън околовръстното !!! Всеки спипан с крадена шахта да бъде осъждат по бързото производство на ТЕЖЪК принудителен труд / каторга/ докато не изработи щетите от кражбата !!! Мангал никога няма да работи , като му скъсаш гъзаот принудителна работа няма да помисли да краде решетки !!!

Дааа прав си! Нека да заменят каруците с РИКШИ! ... така поне ще полагат и малко физически труд /теглене/ а не само да мъчат кончетата ... отделно от това ще се преориентират от метал към пластмаса - заради теглото :)))

Имаше една бг фирма която прави пластмасови капаци за шахти, но никоя община няма интерес към това. Което е странно. Даже по ГОсподари на Ефира ги даваха.

Странно е само на пръв поглед. Ако не крадат шахтите, няма и да се налага някой да ги подменя. Няма далавера, ерго не е странно.

Коментари - Стотици шахти и пътни знаци откраднати в София | Днес.dir.bg

Стотици шахти и пътни знаци откраднати в София

За първите три месеца на годината от столичните булеварди и улици са изчезнали 530 решетки на улични шахти, съобщи пред БТА Георги Тодоров - директор на дирекция "Транспортна инфраструктура" на Столичната община.

Обратно в новината

Коментари - Стотици шахти и пътни знаци откраднати в София | Днес.dir.bg

Коментари

Аз пък знам ,че всички крадат в тази държава . Крадат та пушек се вдига ! То си има и хорска поговорка "крадеца вика дръжте крадеца" най-голями обвиния се сипят от най-големите апапи . Ако попитам крадете ли отговора ще е НЕ ! И защо не крадете след като крадците не ги съдят ? Чудя се , ако взема да попитам балъци ли сте или така сте си тъпи какво ли ще ми отговорите . Крадете или не крадете на мен ми дреме на бялата ми шапка , но ако крадете от мен не е хубаво . Та какво ли исках да Ви кажа .... МАФИЯ ! МАФИЯ! МАФИЯ! Който разбрал - разбрал , който не негов проблем !

Тия пунктове за изкупуване на метали трябва да се забранят! Само проблеми носят като взимат такива шахти стимулират да се крадат още повече!

Я някой да дойде и да види около "Женски пазар" какво чудо е. Крадат циганите всичко, което може да се открадни. Фандъкова и Петър Диков обещаха да започне разрушаване на пазара. Да, ама не. А идват избори и ще ни обещават пак.

Това да не ти е матура по български. Не е необходимо да си завършил българска филология зада имаш гражданска позиция.Аман от даскали!!!

От кога се крадат шахти, а не капаци?

вапрос:каде отиват тези откраднати шахти и знази?

Всеки разправя ,че роми и клошари крадат шахти,кабели и релси.Истината е,че това е добре организирана кражба от определени бизнескръгове,които работят в сферата на цветните метали.Имат си много яко лоби в парламента и не допускат да се приеме закон,който да спре кражбите.Факт е,че колкото повече управляващи министри се заканват,че ще ограничат тия кражби,толкова повече те се увеличават.А приемането на прехвалените правила все се отлага и отлага.

И НЕ БЕЗ участието на фирмата, поемаща поръчката по направата на нови шахти. Бе важното е парите да се въртят!

Не съм много съгласен. Просто в момента има много хора, пощуряли от глад. Най-вече роми, безработни и подобни. Един приятел има нивичка в краен квартал на София и има невероятни проблеми с оградата, постоянно му я крадат, заради метала. Крадците се знаят кои са, но оправданието им е, че нямат пари за хляб, нито работа в момента, поради кризата в строителството. И наистина е така. Съвсем отделен въпрос е, че и полицията отказа да реагира на сигналите на моя приятел. Това правителство е едно от най-антисоциалните от началото на прехода досега.

Води се война! Крадливите роми да бъдат съдени за тероризъм, предумишлен опит за убийство и т.н., а тричленки да правораздават по бързата процедура! За първа кражба - конфискация на МПС-то на крадеца, глоба от 5 000 лв. и едномесечно полагане на обществено полезен труд, за втори опит - тричленка, съд и продажба на органите на заподозрените!

Аз циганин не съм видял да краде шахта. Но клошари съм виждал и то няколко пъти! Някой нарочно накланя общественото мнение, че цигани крадат шахтите за да не го следят него;) Циганите в София отдавна си продават цигари по пазарите и не се занимават с железа.

Не е вярно ,истината е ,че циганите крадат всякакъв метал.Вчера един ма...л рано сутринта блъскаше външната ни врата на входа,щеше да счупи стъклото.Един съсед го попита какво иска,а той: "Да проверим има ли в мазето метал" .Добре ,че го изгониха.

Ба, тия кражби да не са отвчера? Крадат циганите за "мафията скрап"! Всичко е навързано със столетницата. Да не би в пунктовете да не виждат какво се носи и какво приемат? Мафия!!!Циганите не са виновни, а онези, кито ги закрилят, защото са техен електорат!!!

"Разбира се, че не са виновни." И за това, че ни разбиха и обраха мазите снощи не са виновни. Да ги хвана аз някой път и да ги заключа докато крадат и ще им покажа на тъмно кой е виновния;) Като няма държава сами трябва да се оправяме хора.

Като ги хванеш и ги затвориш в мазето ми се обади -ще ти услужа с питбула да си поговори стях -много ги обича!

Главите ще почнат да крадат на управляващите, защото няма кой да им прилага законите. А с тези заплати, ниски пенсии и увеличение на безработицата ще се увеличат и кражбите. Липсват трезвомислещи управленци.

Като разберем кой ще спечели обществената поръчка за новите капаци, ще разберем и кой е поръчал кражбите! А циганите крадат за да оцелеят.

Ба. Хайде да почнем всички да крадем за да оцелеем.... Глупости.

Освен, че 120 лева наистина е завишена цена, но поне като ги подменят да ги бяха подменили навсякъде, че ми писна да си хвърлям гумите на по 10 000 км.

"Една чугунена решетка струва 120 лева" (без монтаж)! Охаа общината е облажила с тая обществена поръчка! 120 лв за някаква си чугунена решетка, не е ли лееееееееееееко скъпичко бе братя общинари?

Маааалко по скъпичка/с 50-60 лв/от капак,от епоксидна смола.

Ето това е една от основните причини, поради която никога няма да ни приемат в Шенген - тъмните братя и техните набези! Саркози веднага си е представил как изчезват всички капаци на шахти и дръжки на асансьори, както и лебедите до Елисейския дворец.

Твърде много пожелателни и препоръчителни действия от официалните власти - полиция, кметства, гражданите да са съвестни и да съобщават за нарушения и нито дума за хората, които са в основата на тази вандалщина и за мерките срещу, тях. Явно тази престъпна мафия на вторичните суровини е много мила на всички правителства, които не правят нищо срещу нея. Само общи приказки и завоалирани добри намерения.

Факт е, че проблемът изисква строги мерки. Въпреки, че общината прави всичко по възможностите си, явно трябва по-ефективни да бъдат полиция, съд, за да може виновниците да получат наказание. Трябва и ние гражданите да сме по-бдителни и в подобни ситуации да сигнализираме институциите.

Наблюдавам напоследък, че някои шахти са направени от един нов материал като пластмаса, и е много издръжлив, ако се направят всички шахти от тази материал кражбите значително ще намалеят. Дано новия закон за забрана на изкупуване от вторични съровини на тези видиве метели задейства още повече. В моя квартал също абсолютно всички шахти си стоят на местото!

Наблюдавай колкото си искаш! Ама докато не сложат двайсетина снайперисти по покривите дето да наблюдават чугунените шахти нощем - няма да има спасение ... гумени куршуми ще свършат работа!!! щото металните ще ги крадат ...

Аз също смятам,че трябва да има по-сериозни наказания за тези които крадът, но не и чак толкова крайни както някои споменха.

Срамота и после големи европейци сме били. За жалост много голяма част от обществото са свикнали да обвиняват някой за злободневните проблеми на града ни. Трябва обаче сами да приемем факта, че ние не допринасяме особено много. Това е недопостимо! Големите европейски столици нямат подобен проблем, не заради управляващите, а заради културата на своите жители. Смятам, че настоящето управление полага достатъчно усилия, но това не би станало и без нашата подкрепа. Все пак това е нашият град!

Хаха, предлагам ти да си първия от малкото доброволци, които ще бъдат командировани в кварталите Факултето, Филипс, Столипиново и други, за да изгражда моралните устои на по-тъмната част от българското население.

В ЕДНА БИВША СЪВЕТСКА РЕПУБЛИКА ПРОБЛЕМА СЕ РЕШИ ЗА 24 ЧАСА. ОБЯВИХА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКА СУРОВИНА ВСИЧКИ ЦВЕТНИ МЕТАЛИ. /МЕТАЛИ, А НЕ граждани/. СМЪРТНА ПРИСЪДА ГРОЗЕШЕ ВСЕКИ, КОЙТО СЪБИРА, ПРИТЕЖАВА, ИЗКУПУВА ИЛИ ПРЕРАБОТВА ЦВЕТНИ МЕТАЛИ. ЗНАМ ЗА ОСЪДЕН /не циганин/ ВЪВ ВАРНА ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 30 ГОДИНИ, ЗАРАДИ МЕДНИ ДИСКОВЕ, ПРЕДАДЕНИ НА ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ. СЪСЕДКАТА Е БИЛА ИЗКУПЧИК, И Е ВОДИЛА ДОКУМЕНТАЦИЯ КОЙ КОГА КАКВО ПРЕДАВА. НАРОЧНО СЕ ПРАВИМ НА ПО-ДЕМОКРАТИ ОТ САРКОЗИ. ТОЙ ВЕРВИ КЪМ ХИТЛЕР, А НИЕ КЪМ БУЛГАР-ВАЛД. ЕКС-ПРЕЗИДЕНТА СТОЯНОВ ДЕМОКРАТИЧНО СИ ТОПА ТОПКИТЕ В ЖЕНЕВА. УТРЕ ДО НЕГО ЩЕ БЪДЕ ПЪРВАНОВ. ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА, А ТОЗИ КОЙТО ТРЯБВА ДА Я ПОЛЗВА - БОГ ДА ГО ПРОСТИ.

тука в германя.състо има пунктове за вторични суровини.само че като занесех метал не ти пластат на теб,а ти пластас на тях-че хората ти рециклират боклуците.има си дни в месеца в които си оставяш пред вратата всичко метално което е ненужно ,минава фирмата и ти го прибира.е това е .

Да се закрият пунктовете за вторични суровини! Щом не може държавата да ги контролира, а собствениците да спазват правилата -да се закрият! Всички страдаме от тази безумна търговия, какво е това събиране на желязо по полето? Нали някой си е правил ограда, поливни съоръжения. Или капаците на шахтите приличат на непотребни предмети без собственици? Призовавам за закриване на пуктовете за желязо и метали!

за никого не е таина, че това е циганска работа. наскоро цигани откраднаха гранитните паметници на моите родители и разбиха и ограбиха кащата ми два пати. циганите са оставени да вилнеят безнаказано, като вместо да бадаят изтребвани икато опасни хишници *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В моя квартал всички шахти си стоят. От доста време не съм виждал липсващи шахти. Преди празниците даже имаше ремонт на пътищата.

Тебе съм те запомнил с лъжите ти! Кажи в кой квартал живееш (на София), за да ти "повярвам"!

Мога да кажа, че в моя квартал от доста време вече няма откраднати шахти. Даже преди празниците минаха и работиха по пътищата.

В моя квартал, София-Ц, бул В. Левски, отсечката от Ялта до кино Дружба (бившите), циганите откраднаха всички декоративни предпазни решетки на дърветата и сега по тротоарите е пълно с кал и кучешки изпражнения! Това е в идеалния център, а какво остава в останалите квартали, един бог знае!

По долу бях писал, че пунктовете за изкупуване на черни и цветни метали, трябва да се контролират от дьржавата,за което много се извинявам;-Аз просто забравих, че няма дьржава.

Не забравяй, че освен ер-малък ь има и ер-голям Ъ, за да го използваш където трябва!

Призовавам всички да съборим тъпите знаци за еднопосочност в Гео МИЛЕВ. Аман от откачени идеи на общината. Фадъкова да не дреме, а да си озапти заместниците "организатори" на движението из малките квартални улици. Все пак за тези знаци се харчат нашите пари. Но нищо наближават избори и макар да не съм любител на олигофрените от БСП няма да гласувам и за сегашните пишман "регулатори" на движижението.

Кратунковците в управлението ни всеки ден народът ги навиква, но те са толоква заети със себе си, със своя егоизъм да получават рушвети и да вършат далавери, да си ползват 10 дни великденска ваканция на Бахамите, че не им пука, че някой трябва да възпре мангалите, било със строг закон било със сила, да крадат шахти, табели, вследствие на което стават произшествия на пътя, помрачаване на празниците. Дупедатите ще се завърнат от топлите страни ни лук яли, ни лук мирисали и няма и да разберат че някъде у нас е имало 3-дневен траур заради тяхния хаир.

Циганите за България са ураган, която помита всичко нормално. Но ако не се вземат мерки от властта, като към редови български граждани/а не като към "евтини"гласоподаватели/ България ще бъде окончателно унищожена от тях. Виновни се не само циганите, техните цигански покровители но и българските политици от последните 20 години

нали уж приеха някакув закон, с които се забранява на вторични суровини(или там каквото е) да изкупува метали? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

След толкова години не можаха ли да разберат, че трябва да правят въпросните капаци от яка пластмаса, а не от метал? Тогава никой няма да ис прави труда да ги краде. В България обаче взема десетки години нещо да се възприеме и внедри. Затова висчко крета, защото всеки път избретяват отново колелолото...

Отвратен съм вече от поведението на циганите. Те не са малцинство, а са български граждани като всички нас и са длъжни да спазват законите на тази държава, което включва: плащане на сметки за ток, вода и пр. Не може вече да си затваряме очите, защото били бедни, "онеправдани" и едва ли не вечно ние им потъпкваме правата - НЕ. Те са хората, които се ползват с най-много права в тази държава. Дойде и тяхното време да поемат отговорност за действията си!!!

Ивчо, кефиш ме бате! Ти от коя планета падаш обаче ? или циганин си виждал само на картинка, а ?

Аз съм за демократично решение на проблема. Ако ром бъде заловен за кражба или търговия на пътни знаци, табели или капаци за шахти да бъде съден по бързото производство за опит за убийство (при първо престъпление). И то не да лежи 5 месеца в Бобов Дол, а да бачка минимум 5 години безвъзмездно и да почиства корита на реки, паркове, планини, да копае канавки и т.н., и т.н.

търпете и ще си спасите душите!

....но не и дупетата ....!

Пишете цифри! Kолко пари ни струват циганите? По груби изчисления за година даваме над 10 милиарда евро за да издържаме тези паразити. Това включва всички видове помощи, загубите от неплащане на данъци и осигуровки, програми за интеграция, болничното им лечение, разнасянето на болести, щетите от всички видове кражби, разходи за следствия и дела, престоя им в затвора, неплащането на ток и вода, делата в Страсбург и т.н. Ето защо сме бедни...

по-добре питай как швейцарците са разкарали всичките си цигани и другото некачествено население - еднопосочен билет за САЩ и един чувал с картофи! ... Хитлер ряпа да яде!!!

Метали се крадат от 20 години. Толкова ли е трудно 240 депутати /кратуни/ да приемат един закон, който да отнема лиценза на недобросьвестни собственици, които приемат метали явно крадени. Ако се допитате до общественото мнение, всички частни пунктове за вторични, черни и цветни метали, трябва да бьдат контролирани от дьржавата.

Трудно е! За кратуна. Още по-трудно е ,ако е депутатска. А най- трудно е ,когато депутатска кратуна цица от собствениците на точно тези фирми.

Браво,братя и сестри цигане,дерзайте,още може.След като пунктовете за изкупуване на метали,имат поведението на заложните къщи,нищо чудно-крадете на воля.

Толкова ли е трудно да направят няколко мобилни екипа, които се занимават с проверка на пунктовете на метали и борба с крадците. При първо нарушение глоба 5 000, второ 10 000 и накрая отнемане на лиценз. А за премахнатите пътни знаци мисля че основният проблем е че се слагат на безумни места. Изведнъж за да се прибереш в къщи трябва да въртиш половин километър по разкъртени квартални улички.

Е ДА АМА-тези пунктове още през 1990г бяха създадени от "СПЕЦИАЛНИ ДРУГАРИ"...

Толкова ли е трудно на тези изделия да се означи, че са собственост на съответната община- специален текст или знак да се направи, още при изработването им- леене или щанцоване.

Ако откраднат нещо от моя двор кой плаща? Само аз! Ако откраднат от улицата - пак аз, ама с вас. За дома отговарям аз, за улицата ...??? Трябва да се съди държавата и общините при злополука с липсващ знак или капак на шахта. При загубено дело да се поема персонална отговорност от длъжностно лице в институцията. Тогава ще е друго.

Да дадем награда и помощи на циганите дето са го направили щото са цигани и като малцинство защитавано от ЕО не бива де се пипат. А на полицията да им дадем ордени задето не са отишли във вторични и не са спипали виновниците опазвайки малцинствения вид.

Много хубаво изказване, ако на циганите освен помощи им се и закарат до пунктовете за вторични суровини откраднатото мисля, че ще е по-добре. Гадна сган........

Цигани, идете в Косово.Там никой не събира старо желязо, защото няма заводи и няма как да го претопяват.Пълно е със изхвърлени стари коли, вагони, релси и каво ли не от метал.Ще направите много пари и ще им почистите територията.

Безумие е това с еднопосочното движение. След като има и страница в Facebook, която се каза "Квартал "Гео Милев", не желае еднопосочно движение, а улици без дупки" значи положението е нетърпимо.

Хайде стига с тези групи във Фейсбук! Банални станаха.

Много интересно е защо тия капаци не ги заварят ? И без друго се сещат изключително рядко да ги чистят. За едно почистване пак може да се пререже заварка ,да се почисти и пак да се завари и по ефтино ще излезне на столична община. Но според мен имат далавера защото постонно някоя фирма произвежда капаци за столична община ;)

kgb777kgb

Сигурно това е 20 път , който пише , но никой не ме чува ! ВСИЧКИ каруци ТРЯБВА да бъдат забранени в рамките на София ! Всеки циганин, който иска да се препитава чрез каруца да бъде изнесен извън околовръстното !!! Всеки спипан с крадена шахта да бъде осъждат по бързото производство на ТЕЖЪК принудителен труд / каторга/ докато не изработи щетите от кражбата !!! Мангал никога няма да работи , като му скъсаш гъзаот принудителна работа няма да помисли да краде решетки !!!

Дааа прав си! Нека да заменят каруците с РИКШИ! ... така поне ще полагат и малко физически труд /теглене/ а не само да мъчат кончетата ... отделно от това ще се преориентират от метал към пластмаса - заради теглото :)))

Имаше една бг фирма която прави пластмасови капаци за шахти, но никоя община няма интерес към това. Което е странно. Даже по ГОсподари на Ефира ги даваха.

Странно е само на пръв поглед. Ако не крадат шахтите, няма и да се налага някой да ги подменя. Няма далавера, ерго не е странно.