ВМРО: Защитете българите в Украйна от посегателства!

Спешно писмо до президента Румен Радев, министър-председателя Огнян Герджиков и министъра на външните работи Ради Найденов изпрати Красимир Каракачанов.

Обратно в новината

Коментари - ВМРО: Защитете българите в Украйна от посегателства! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Естествено руските мекерета че ще се опитат да внесат вражда между украинци и българи....да не забравяме в ВМРО има доста агенти на ДС-КГБ... А в миналото:Така на 18 срещу 19 май 1934 г. Военният съюз извършва държавен преврат. Според Петър Хаджииванов, непосредствен участник в преврата, първоначалният план за провеждането му е предвиждал цар Борис III и семейството му да бъдат избити. За тази цел е подготвена група от протогеровисткия клон на Вътрешната македонска революционна организация, която трябвало да бъде пропусната в Двореца от офицерите от Военния съюз, охраняващи входовете към него, под ръководството на подполковник Тодор Кръстев. В последния момент решението е отменено, като самият Хаджииванов е изпратен да предаде на Кръстев заповед да не допуска никого в двореца. Според други изследователи превратът е югославски проект за ликвидирането на България. Хората, с които сръбското разузнаване е най-тясно свързано, са някои земеделски водачи около Г. М. Димитров и Коста Тодоров, кръгът на Кимон Георгиев и Дамян Велчев, протогеровистите Лев Главинчев и Перо Шанданов, социалистът Димо Казасов. В нощта на преврата на западната граница е струпана сръбска войска. Да се справят с царя, ако откаже да подпише указа за новото правителство, са натоварени Лев Главинчев и Перо Шанданов. Царят подписва. Отменена е Търновската конституция, разпуснато е Народното събрание, забранени са политическите партии, революционните организации и профсъюзите. Въвежда нова система в държавното управление: назначаване на кметовете от централната власт, създаване на държавни професионални организации. Забранени са траурните шествия по случай годишнината от Ньойския договор. Навсякъде в страната се провеждат лекции и сказки, в които се пропагандира Балканска федерация от връх Триглав (Словения) до Черно море и от Бяло море до Дунав със столица Белград и Интегрална Югославия под династията на Караджорджевич.

Минавал съм с кола през Болгород и региона. Нашите хора там са много трудолюбиви и смирени. А такъв красив паметник за опълченците няма в нито един град в България.

Това е идиотска провокация! Аз също искам да видя адекватна реакция от българските власти! И да се докладва това в ЕС. Защо винаги се чува за правата на този и онзи народ а българите винаги са бита карта! А ние тука пазим паметника на Съветската армия, пазим трабанчето на Мони Паси в чест на НАТО и кво ли не.

интересно на 3ти март ще се вее ли усрайнското знаме на Шипка при така създалите се обстоятелства?

А дали пък провокацията не е руска, все пак на руски е написано а в Украйна живеят и много руснаци. Ако е националистично не би ли трябвало да е написано на украински? Питам само...

Хайде стига с тия твоите конспиративни теории, че се излагаш здраво. Банален стана вече. Поне 3 пъти го писа това във форума, под различни никове.....

Конспирации има само в твоята глава май скрита в ушанката. Друг пост не съм правил. Това че има още пет човека дето мислят подобно на мен само ме радва.

Българските институции мълчаха като п....и за разрушеня паметник в Македония, сега за една кофа боя ще направят нещо...дръжки

Време е да си ги приберем тези хора. И без това от ЕС ни дадоха пари за бежанци - поне да са наши тия, които ще заселваме в малките общини. Едва ли някой кмет, или обюински съвет ще откаже паспорти на такива (българи).

Ако сега официална София замълчи, значи нашите "ръководители и институции" са пълни ПОДЛОГИ!!!!

Някакви отчаяни акции на боярышниците, за да развалят братските българо-украински отношения. Много плоско и елементарно, точно като за путлерастка манипулация.

Хасане, хич недей да се правиш на българин, та ти даже български не говориш правилно, ами някакъв укро-питеко-татарски плещиш.....

всъщност надписите 'чемодан, вокзал, Москва/София' не трябва да се тълкуват в лош смисъл. Това са реклами, насочени към самите украинци и подканящи ги да хващат пътя към нормалните държави, защото откакто почна демократизацията, в Украйната куче да вържеш-няма да стои!

Не разбрах - нима президент Радев е намацал паметник? Ама и той става вездесъщ , като Путин. Кога успя да прескочи до Украйна?

Те тези дето направиха преврата си говореха, че неукраинците трябва да бъдат изгонени от Украйна. Първият закон приет тогава в парламена, където реално бяха заложници, бе за забрана на чужди езици за официални по места и това включва българският. Някой трябва да им напомни, че местното население на Киев е русъ, от където сигурно идва руснаци. Много вероятно тъй наречените националисти да са от някакви околни малцинства. Лидер им е Бандера, самообявил се за фашист в есето си "Фашисти ли сме?"

Украинците се насраха, а ние ги подкрепяме срещу Русия за да угодим на еропедалите и Чичо Сам? Големи боклуци излязохме накрая?!

Това стана ясно,когато те забраниха заедно с руския и български език. Но никой не е обърна внимание на този "демократичен" жест. Най-отвратително,когато почват да се борят с паметници. Така демонстрират безпомощност

Стига ма! Като забраниха в Македония българския език - мълчахте. Като го забраниха в Сърбия - ръкопляскахте. А сега сълзи леете за българския език. Кой ви вярва на вас руснаците?

Ти голям балък си!!!Това направено умишлено от путлеристите, да скарат украинци с българи!

я първо научи добре български, пък тогава ни обяснявай!

Да, трябва да покажем на Украйна че сме Държава и силна нация ! Време е да покажем на тези изроди от Хунтата че не обичаме да ни унижават разни и винаги ще им покажем зъби !

бг да ги кани да се преселят тук,какво толкова слозно? всички го правят и си прибират сународнизите само ние се влачим и не си знаем интереса.

Да бе, ще дойдат да работят за 460 лева и да слушат глупостите на Боко Тиквата.

По-добре да не се обръща никакво внимание. Колкото повече внимание им обръщаш толкова по-значими се чувстват. Някой Хари Потър много умело размахва вълшебната пръчица за разбунване на отколешни противоречия.

Не е ли Малкия Мук?

Прекратяваме всякакви отношения с Укро бандитите ! Изпращаме войска в Болград за защита на Българите ! Нека Укрите да нападат , ще видят по Пет на нож !

Иди в Донбас. Там постоянно търсят доброволци, че бързо се свършват.

Ти се подигравай но ще дойде Видов ден и ще ви хвърляме в Дунава да си ходите по бързо във вашата Усрайна !

Тва се е македонска работа. Тъпите макета искат да скарат България и Украйна. Знаят, че докато България и Украйна са заедно, нищо лошо не може да ни се случи. И можем да си ги поделим с албанците и никой няма да посмее да бъде против. Всъщност нищо чудно и Путин да им е платил.

Лилипуткин здраво се намеси! за да се скарат двата народа: български и украински!!!!!

За съжаление това е обстановката в тази доскоро мирна страна. 5 милиарда долара от сащ напомпаха национализма ,там палят, бият , пребиват,убиват всеки който не угажда на новата колониална власт. Жалко за тях , жалко и за нас.

Само едно е решението , гонете всички с Укро паспорти марш от България , щом се заканват на Българите ! Тук боядисваха Паметници с Пари от Украинското Посолство !

До всички неграмитни идиоти: не знаете ли откъде са дошли българите в сегашна България? Коя е последната ни Родина? Къде е била Кубратова България? Я първо почетете и после пишете глупости...

зъщо така знаем, че това недоразумение усрайна по това време не е съществувала. Нито пък е имало древни укри.

Аз

Ко?! НЕ!!! Нашите братя украинци, борещи се за демокрация и независимост от Путинска Русия, не могат да направят такова нещо! Путин лично се е промъкнал там и е надраскал паметника, за да внесе напрежение между два братски, проевропейски народа. Абе... ко стана... в последно време не сме рисували паметника на Съветската армия, нещо... Що така...

писмо на българите с тази дата има и клип в нета -"На бандеровците не е достатъчен геноцидът срещу нашия народ за последните 25 години. Не им стигат и политически убийства на българите. Никога няма да забравим нашите герои Милев и Николов, изгорени в Одеса. Днес дойдоха да мобилизират българите на война срещу Донбас. Хората излязоха на митинг и не му позволиха да прочете заповедта", пише в мрежата бесарабският българин Пeотр Рибаков.

могат да защитят българите там. Те ходиха преди време там и са изкарали курсове за спецназ .

Ами и Плякналиеффф. Той е карал КУРсове по СПЕЦНАГЪЗ

Време е Българското Правителство да се дистанцира от помощ за Украйна , политическа и икономическа ! Пътя по който е тръгнало Правителството в Киев няма да доведе до мир в Украйна ! Там от няколко години върви Гражданска Война ! Украинското Посолство трябва да се блокира и да не се дава възможност техния Посланик да ходи по студия и да плаче като вдовица за Ху ! Българите са там когато не е имало даже помен от Украинци , Руския Император е дал земята да се заселят Българи които са бягали от Османските Поробители ! Правителството трябва да обяви Персона нон грата на техния Посланник и протест пред Посолството на Украйна за оскверняване на Български паметник !

симо

ВЕЛИКИ ПОСТИ...Цели се да се пречисти човек и да отхвърли лошото и ЗЛОТ0 от своите действия и помисли....Личи си кои са християните тук.

Одеска област е завзета от Руската империя по времето на Екатерина Велика ! Тези земи намиращи се столетия между славяни и Кримски татари са били напълно безлюдни от постоянните набези на татарите ! Екатерина води политика на заселването им с българи от България ,руснаци и "укри" от блатата на централна Малоросия ! Така ,че българите имат същите права над тези земи ,както всички останали и никой няма право да ги гони от там...

нащи политици им даи да квичат за "възродителния процес" ама да се застъпят за българите не смеят

Зад всяко подмолно действи и пропаганда в Украйна, стоя рашистите. Знаем как свалиха пътнечиския самолет, знаем за снайперистите на Майдана, които се оказаха рашисти, но винаги обвиняват Украйна. Не ви вървят номерата другари монголоидни примати !!! Няма как да скарате два братски народа - българския и украинския !!!

Абе, Путин оня ден ведях ,че се промъква до паметника с четка и кофичка боя. Само той е

украйнците не бяха ли добрите?

Снова Путин виноват.... нали така тъпи соросоиди?

симо

Плевнелиев, че пак те споменавам и ...накърнявам доброто име------нали ТЕЗИ били ни освободили!!!!!

По гнусни отрепки от укро-фашистите има само соросоидите. За пари не само държавата ще продадат и мака и баща си.

тъй да се каже на украинци харесали творби от София и те решили да тръгнат по демократичен път.

тези "творби в София " ги правеха платени соросоиди ,а не българи !

Знам това, и вярвам ,че в България повече интелигентни хора - отколкото подобни "творци". Които сега погледнали отстрани на свои действия.

Много лесно е да се реши проблема. Просто МВнР трябва да заплаши, че България ще признае Крим за руски и да разпореди на посланика ни в ЕС да блокира изпълнението на всякакви програми и споразумения с Украйна. Спират парите, спират облекчаването на визовия режим...

Не съм наясно, но кой е по-голяма заплаха за българите в Украйна? Руснаците или украинците?

Изобщо не ми пука, кой е. Укровластите са длъжни да им осигурят нормален живот. Ако ще циганите да са направили поразията с паметника.

симо

Ти пък какво си????бял нож,бял гъз???

Дайте им българско гражданство! България има нужда от българи!

още миналата година имаше бунтове в много български села в украина заради насилствената им украинизация и масовата мобилизация за ATO , през това време обаче плевела се целуваше с порошенко

СЕ, Се СеРе!!СГАН ФАШИСТКА!!

България не се грижи за гражданите на собствената си територия, камо ли за хора в други държави. Всеки в Бесарабия които иска да е българин, нека заповяда да живее в БГ.

НЕ ОЧАКВАЙ ПУТЛЕРОВАТА ПОДЛОГА ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРИТЕ В УЕКРАЙНА!!ПОДЛЕЦИТЕ, ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ ПОЗИТАНО 20 -СЪЩО!!!ТОВА Е БАНДА ПРЕДАТЕЛИ И РОДООТСТЪПНИЦИ, СГАН, КОЯТО ТРЯБВА ДА ЛБЪДЕ ИЗХВЪРЛЕНА В СИБИР, ПРИ ЛЮБИМИТЕ ИМ СЪВЕТСКИ БРАТЯ, ИМУЩЕСТВОТО ИМ КОНФИСКУВАНО И РАЗДАДЕНО НА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СЕ ЗАВЪРНАТ У НАС БЪЛГАРИЯ ОТ БИВШАТА И НАСТОЯЩА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО-СеСеСеР-то и путлерорусия!!!!

еби си майката бе предател,да не би путин да е надраскал нашия паметник в укрохохлията бе,мамицата ви на вас предатели мръсни

Вълчанов

Путин лично не е, но путенци - със сигурност :)

Значи украинци-нацисти се изплюли те във физиономия и отново Путин виновен или "Путинова подлога". В детски години да не те изтървавали на глава многократно?

Вълчанов

наташке, все още никоя организация в Украйна не е поела отговорност за стореното. Ако това е дело на украински националисти, със сигурност щеше веднага да се разбере! А и няма логика точно украинците, на които им изпращаме толкова оръжие и боеприпаси, да ни мразят! Маскалска завера е това, на ваш путинчо.

А колкото до ВМРО, атака и разни други "патриоти", то и врабците в България знаят, че те са катраници на Путин и маскалското княжество от Ордата.

Ейй,Каракачане,загрижи се първо за БЪЛГАРИТЕ в ...БЪЛГАРИЯ!

Постановки от селски вечеринки стил КГБ.А пък Каракачанката сички знаят че е руски кавал

На УТРЕПКАТА ПЛЮВНАЛИЕФФ ПРИЯТЕЛЧЕТАТА.

естествена реакция на украинците. Тук също мразим русофилите, които поставят россия над България. Е няма значение, къде живееш, каква националност си ... русофилистик ли си, си предател за родината при всички случаи. Българите в Украйна трябва да са преди всичко украински граждани и да милеят за Украйна.

И като милеят за украйна, направо да спират честването на българските празници сами да почват да си цапат паметниците.

То да беше само това ,а насилствената мобилизация и пращането им да се бият в Донбас , а бандите укро-фашисти които обикалят българските села и им обясняват че трябва да говорят само на украински език ....!?

щом са в Украйна ще говорят на украинска мова! Аз като съм тук на какъв език говоря? Като им се говори на български да си ходят в Бълхария!

а ,ние как ви позволяваме да си говорите на цигански на вас циганите!?

Тук си прав!

Някой да ти пречи да си приказваш с украинци на украински? Ако искаш даже на руски може да си приказвате.

Нищо чудно и провокация да е, във връзка с 3 март. Но пък, от друга страна, отрепки, пишещи се патриоти и националисти, има навсякъде. Малко ли подобни има и в България? Само че, за разлика от тези, в Украйна, нашите "любят безпределно матушка рассия"! :) Та не би трябвало нищо да ни учудва. Специално украинците едва ли има защо да ни мразят. До сега никъде не съм чел от тях лоши неща за България и българите. По-скоро работа на смердовете-мужици ще да е.

Каракачанов налапа путиновия

мършо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Това е стара стратегия "Разделяй (насъсквай едни срещу други) и владей. Като руснаци и "украинци", като българи и "македонци", като сърби и "хървати", като християни и мюсюлмани, като мъже и жени, "комунисти"-"демократи"...

Ми като оня, "комендат" на Майдана, от чиято хотелска стая се стреляше със снайпер и срещу протестиращи и срещу полиция.

Вълчанов

Да, същото, което правеха и по време на пуча в маскава! Почеркът е един и същи, но винаги има рибоци, които кълват на голата маскалска кукичка.

1000000% това е дело на рушнаци, за да предизвика напрежение между БГ и Украйна. Стар и изтъркан трик, както при футболните фенове, които пращат свои в другата агитка, да правят мизерии и накажат другия тим. Залагам 100 000$ че това е дело на рашисти, които много ни мразят заради приятелството с братския Украински народ !!!

Ти кат се насереш в гащите, сигурно казваш на майка ти че някой ти е погодил долен номер...нали бургерфлипер?

мамичката ти и боклук клошарски

Има едни руснаци и българи, които Израел направи свои граждани, като това се случи за България в 1948 година. Обаче техните роднини в СССР (Украйна) проведоха за благодарност специално за българския народ конгрес, ТАЕН КОНГРЕС на "Световния еврейски конгрес", в Москва през 1988 година. Там се е гласувала и приела само една РЕЗОЛЮЦИЯ, "ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД". Всичко случващо се сега с нас, съществува вече ЯВНО в нашето-моето битие от тази "програма". Затова е и следствието, "Оскверняване на паметник в Болград". Не търсете руснаци за маскари, а ХАЗАРИ.