Съдът в Страсбург разреши разпятията в клас

Европейският съд по правата на човека постанови, че разпятията в класните стаи в европейските училища са допустими, предаде Асошиейтед прес. Решението обвързва всичките 47 страни членки на Съвета на Европа.

Обратно в новината

Коментари - Съдът в Страсбург разреши разпятията в клас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слава на Господа, Едно правилно решение, вярата е изключителна важна за човека, поради едно от естествата му- като духовно същество.

Няма нищо лошо във вярата, но защо трябва да се демонстрира по този начин? Като врява някой да следва повелите на учението си, да дава пример с живота си и готово. Но не, трябва агресивно да показваме в какво вярваме, нали? :) Аз например вярвам, че повечето хора са задници. Не е нужно да правя нищо, за да го демонстрирам. Хората си се справят достатъчно добре :D

Ами вярвай си в това за задниците, щом те кефи. Но това си е само твой проблем. Европа е сторжер на християнството и е нормално държавите да отстояват християнските ценности, като се бранят от всевъзможни задници.

Някой може ли да назове "милите българчетA" генерирали подобно свинство? А може би скоро в училищата трябва да станат задължителни и "свастиките"?!? Къде остана идеята за демокрация и право на избор? Знае ли аудиторията, че в Германия властите нямат и понятие, че съществува "ортодоксално християнство"??? В данъчната декларация нашата религия (към която принадлежа около 35%) може да бъде обявена като "друго вероизповедание", а са обявени над 20, включая и "югоизточно мбухотианска"? А в същото време някои наши "изр.ди" са гласували за право на разполагане на католически символи в класните стаи??? Кои са те? Моля назовете имената на тези ГЕНИ(тал)И!!!

Ти изобщо знаеш ли какво пишеш и сдпоред теб какъв е християнския символ? Или може би ти изповядваш "югоизточно мбухотианство"?! Келеш с келеш!!!

Ти отец Иван от Вупертал ли си, или просто грешка? Ти от символика имаш ли понятие? Има ли разлика между католически и ортодоксални символи? Че си католик - стана ясно, но не е ясно дали си демократ или си за терористичното насаждане на ТВОЯТА вяра!?!

ти му даваш пръст а то цялата ръка иска да ти отхапе.... нагли изроди и истински тумори са това!

Както се казваше в една книга: "Не беше ясно на коя страна е, но си личеше, че е силно емоционално ангажиран със случая." :D

Здравият разум у европейците е надделял. Слава Богу, България този път е била откъм правилната страна.

За най-голямо съжаление и за пореден път на позицията на разкола и терора!!!

Докъде я докарахме... ами някое цигане може да се смути, ако наблизо няма джамия! Няма ли да е прекрасно, ако в двора на всяко европейско училище има минаре, а междучасията се оповестяват от мюезина?! А ако е еврейче - и синагога?! Ами ако изповядва будизъм?! Тогава какво?! Ами ако се огорчи, че другите деца са бели, а то е черно, защо всички да не се боядисат зелени, да имат равни граждански права?!

Давам повече от половин глас в твоя полза

докъде я докарахме... ами някое цигане може да се смути, ако наблизо няма джамия, няма ли да е прекрасно, ако в двора на всяко европейско училище има минаре, а междучасията се оповестяват от мюезина? ами ако се огорчи, че другите деца са бели, а то черно, защо всички да не се боядисат зелени, да има равни граждански права?

Съвсем правилно решение са взели съдиите. Нека децата от малки знаят какво е "да си носиш кръста" и как се влиза в Царството Небесно.