Тръмп водел "сенчеста външна политика в Украйна"

Ню Йорк Таймс" пише, че Доналд Тръмп е търсел доказателства, че Украйна се е намесвала в президентските избори в САЩ през 2016 г., но не само - а и в изборите през 2020 г.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп водел "сенчеста външна политика в Украйна" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това ,което се наблюдава в момента в Украйна е,че всеки чужденец който е изпратен там като някакъв посланик,консултант и представител гледа да отмъкне колкото може!?вече излязоха достатъчно данни как се краде!Оствката на Кърт Волкер също поставя доста въпроси -напр.той е бивш представител на Raytheon,която произвежда Джавелините.Затова ли САЩ дадоха на Украйна Джавелини и какво е получил Волкер за това!Той подаде оставка след посещението на Р.Джулиани ,адвокат и доверено лице на Тръмп,бивш прокурор и кмет на Ню Йорк -изобщо тежка артилерия!?Много е вероятно ,е ,не highley likely, Джулиани да е разкрил нещо от мръсните сделки на Волкер!?Но за мен това разграбване говори,че бъдещето на Украйна като държава е много несигурно!Дали няма да я разпарчелосат след 5-10-15 г и всеки да вземе каквото му хареса от остатъците!?

Прочетете много внимателно следните редове - и се замислете над тях какво точно означават - разбира се това се отнася за онези, които има с какво да мислят: “...след като през 2014 г. Русия анексира Крим, Тръмп е попитал защо САЩ толкова държат на принципа да се противопоставят на завземането на територия. Тогава Тръмп окачествява като "много конфронтационно" решението на администрацията на Барак Обама да наложи санкции на Русия.” Значи според Тръм “много конфронтационно” е не заграбването на чужди територии, а реакцията срещу това, вкл. и само със санкции! После някои сд чудят какво и защо става с този свят!

- там правили ли са референдум?

говори ли ти нещо името на украинския олигарх Виктор Пинчук? Потърси инфо, ако те заинтригува фактът, че по данни на The New York Times, от 2006 г.Пинчук е налял във Фонда на Клинтън около $13 млн. Това не е нищо ново, знае се отдавна и няма да е трудно да намериш публикации по въпроса.

Явно тези служби се държат от "демократите". Вместо да разследват, как като вицепрезидент Джо Байдън прави единият си син директор на газонефтена компания в Украйна. Очевидно възползване от държавната власт, за частни цели. Май на това му викаха търговия с власт.

Специалният прокурор Робърт Мюлер обяви на 29 май официалното приключване на разследването за предполагаемата намеса на Русия в президентските избори в САЩ.Обръщението му беше излъчено от CNN. Във връзка с приключването на разследването Мюлер се оттегля от държавната служба и се връща към личния си живот. Според думите му, той се въздържа от коментира по време на разследването, но докладът говори сам за себе си. След което обяви оставката си. И действително, доклада говори сам за себе си- в него няма абсолютно нищо, доказващо намесата на Русия в изборите на САЩ. И това всичко,след като Плевнелиев 28 пъти пуска език на Порошенко !! Къде ни е външното министерство, разузнаването ни ,къде е? Еееееееееех ! Демократ да си в Америка, а и по света...даже и в София !!

А бе честно казано урките ще го духат

Ами те си го духат от 2014 та насам

От цялата тая дандания ми се струва, че Байдън определо ще загуби рейтинг, но това ще бъде за добро, тъй като неговата песен вече е изпята. Демократите имат по-смислен кандидат в лицето на Бърни Сандърс. От друга страна Тръмп няма да спечели, а също ще загуби рейтинг. Скандалите край него стават все повече и в крайна сметка чашата ще прелее. На много от републиканците отдавна им е дошло до гуша от почти ежедневните скандали, които предизвиква Тръмп и които са лоша реклама на партията пред американските избиратели. А и в крайна сметка има нещо вярно в народната мъдрост, че когато двама се карат, третият печели. Въпросът е дали този трети ще е от републиканците или от демократите.

Байдън е загубил рейтинг (отбелязват, че е максимално нисък) - тъкмо обратното на Тръмп. Очаквам Хилъри Клинтън да се кандидатира отново, с оглед интервютата които дава. Макар че и там има някаква украинска следа, но тя умее да се оправя като феникс. Тя няма да се откаже от амбицията си докато е жива. Американците да си решават какво и що в крайна сметка.

Само дето рейтингът на Тръмп през последните 2 дни чупи нови рекорди. Тази поредна фалшива новина му гарантира преизбирането. Между другото самият Тръмп нареди да разсекретят разговора със Зеленски, и в него няма нищо нередно. Самият Зеленски каза същото

Министерството на правосъдието на САЩ излезе със същото становище.

Точно социалсита Бърни няма как да стане :)

отвсякъде.

има новина от днес, която май няма да й допадне. Държавният департамент на САЩ бил активизировал разследването на делото (което бе прекратено от подалия оставка шеф на ФБР, мисля, Коми), свързано с воденето от г-жа Клинтън служебна кореспонденция през личната й поща от времето, което е заемала длъжността държавен секретар през 2009-2013 г. , според съобщение, публикувано във вестника The Washington Post. По смътни спомени тя беше подляла тогава вода на Сандърс. Което се било разбрало точно от тази нейна поща, която била хакната.

Niki_leo, добър коментар. Само да добавя че Байдън и без този скандал губеше рейтинг. Сега може смело да се каже че вън от играта. Доста вероятно е Тръмп да бъде уволнен от Конгреса (импийчнат) или той сам да си подаде оставката преди това да стане както Никсън направи навремето. Републиканската партия е раздвоена откакто Тръмп просташки се скара с Мърсър който един от най-влиятелните републикански кукловоди в американската политика. Всички в републиканската партия разбираха че Мърсър няма да остави нещата без отговор. Няма и 10тина дена по-късно се появи "загрижен" агент на ЦРУ който изкара информацията за пазарлъците между Тръм и Зеленски. Както се казва с един куршум два заека - елиминира едновременно Тръм и основния кандидат на Демократите. Дали наистина това е ход на Мърсър можем само да гадаем. Такива неща никога не стигат до пресата. Но определено човек от неговия калибър е в състояние да организира такова нещо.

казвам го най-непредубедено. демократите засега нямат конкурентен кандидат и са разединени. но както и да е, има поне половин година докато процедурата, обявена от Пелоси, продължава. Нещо повече, дори някои демократи като нищо ще са против. при всички случаи интригата е голяма. Зеленски е една пешка без значение в тази игра, която ще се пържи на два огъня. Не - на три огъня, защото си е позволил да се оплаква от ЕС.

Този Тръмп е изключително лош и неудобен. Няма нова война, вече 3 години, не застава зад бездетниците и безродниците в Европа, спира мигрантите...Много не- либерално, много! А какво ще правят евреите, педерастите и негрите??? Ще духат тромпета, още един мандат

страницата на ЛГТП, грижовно поддържана от администрацията на предишния президент. ужасен човек.

В случаят с Украйна да не забравяме, че през далечната 1939 малкият мустак обещава на тогава безпаричното и безработно немско общество ферми в Украйна- планът е бил заселване на тези земи с германци. Това донякъде обяснява защо сега Меркел гледа през пръсти на всичко което става в Украйна. Същевременно по тези земи както и в Полша е имало вного евреи. Ако обърнем лъка както казват - в момента евреите си връщат за тази политика която тогава са преживяли. Та от двете сили- украинци- евреи и германци се оказва, че трябва да се намеси и трета- американците. И така- американци и украински евреи против Германия. Това ще доведе до разделяне на Украйна колкото и Зеленски да врещи по интернационални форуми за,, загубата ,,на Крим.

И Донбас тоже наш!

но рейтингът на Баяйдън вчера беше паднал с 8 пункта, а този на Тръмп се беше повишил горе-долу с толкова.

Вече е Баябадън !?

разбери ме и мен. Всички са баялдисали. Особено в Украйна.

Ха, разузнавателната общност твърдяла че Русия се е намесвала в американските избори... и същата тази общност е автор на доносът с който демократите искат да започнат процедурата за импийчмънт на Тръмп, та в крайна сметка тази разузнавателна общонст за кого работи, за благото на страната си или за болните амбиции на някои членове на Демократическата партия;)

Трите основни Въоръжени сили на САЩ.. ..Армия,Флот ,Военно въздушни сили ... ..твърдо са заявили ,че много бързо.. .. САЩ Трябва да Изместят Военният си Фокус от Русия към Китай ! Трябва да бъдат изместени ,военни,оръжия,бази,Финанси .. от Източна Европа към Далечният Изток . Според Американската Армия , САЩ закъсняват с това изместване и трябва да го направят възможно най-скоро. Това са убийствени новини за хилядите българи живеещи като работят за интересите на ..."ЕвроАтлатическите" си партньори .

По малко се приближават до ситуацията на Труман- Труман почти неочаквано спечелва отново изборите. Освен това се решава да употреби .....над Хирошима и Нагазаки. Явно военните отново искат да покажат мускули по този начин, но ситуацията е променена и ще си навлекат само проблеми.

От цялата дандания, най-после излезе насред мегдана отдавна известния на познаващите историята и можещите да мислят факт, че Украйна не само никога не е била държава, (само спорна територия между Русия и Полша, населена с руснаци, поляци и смесица от двата народа, които говорят същата смесица от двата езика, наречена за удобство "украйнски"), но и, макар и голяма като територия и стратегическа като положение, ще си остане една зле скрита в ръкава карта между големите покерджии и нейните интереси НИКОГА няма да се вземат предвид.

Не си много прав. Украйна като държава може да не е имало, но има хора, които живеят на тази територия и са със самосъзнание на отделна нация. И това не е смес от поляци и руснаци, а от поляци, казаци, руснаци, татари и разбира се много евреи. Все пак не забравяй, че Русия е федерация в която има около стотина националности и много автономни републики. Казаците са имали нещо като държава по някое време. Това е била Казашката Сеч. Татарите са имали също нещо като държава - Кримското Ханство. Така че не може така опростено да се представят нещата. А враждата през вековете между поляци и казаци е ожесточена и е описана в книги и филми като например "Тарас Булба" и "Богдан Хмелницки".

Тръмп водел "сенчеста външна политика в Украйна", а Помпео тръгва на обиколка из Балканите за възпиране на руското влияние :) Дълбоката държава срещу Тръмп...

Значи Обама вкара 5 милиарда долара за да свалят Янукович и направят майдан и това не е сенчеста политика, а Тръмп че иска да извади на светло делаверите на демократите и Байдън за кражби на милиони било сенчеста политика.

Май само България не е е намесила в избори САЩ2016. Що така сме в страни от модата?

$5 не ни достигнаха да се включим в играта.

Хакерите ни бяха заети с по-спешни прониквания.

пак се натръмпва