Коментари - Замислят Обществен съвет и компенсаторен фонд в енергетиката | Днес.dir.bg

Замислят Обществен съвет и компенсаторен фонд в енергетиката

След среща в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че цената на тока не трябва да се вдига прибързано и под натиск.

Обратно в новината

Коментари - Замислят Обществен съвет и компенсаторен фонд в енергетиката | Днес.dir.bg

Коментари

Енергийно дружество с договор за поливане на цветя за 2 млн. лв!!!Средната заплата в държавните дружества от енергетиката е 3100 лв. В Българския енергиен холдинг средното възнаграждение е най-високо - около 4500 лв., в ТЕЦ "Марица-изток 2" - 3800 лв., в "Булгаргаз" - 3600 лв., в "Булгартрансгаз" - 3660 лв., в АЕЦ "Козлодуй" - 4300 лв. Това съобщи по време на изслушването на членовете на КЕВР в Народното събрание депутатът от Реформаторския блок Найден Зеленогорски. Годишните разходи за заплати и други възнаграждения в държавните дружества от сектора са 780 милиона лева. Зеленогорски потвърди изнесеното по-рано от Делян Добрев, че дружество от енергетиката има договор за поливане на цветя за 2 милиона лева. Според него почивните станции на дружествата от енергетиката губят всяка година по 20 милиона лева. И после,защо поскъпвал тока!??? Токът поскъпва заради огромните разходи по поливане на цветя,хотели и почивни станции,кражбата на ток от циганите и най вече заради лакомията на енергийните дружества ,най вече техните собственици,които искат да стават все по богати на гърба на народа!!!!!

лъже, както лъжеха и Делян Добрев и Домусчийски, че чистачките в АЕЦ получават по 2700 лева заплата! Чистачките в АЕЦ получават 300 лева заплата! Тия лъжат непрекъснато! За всичко!

що са прави на сценарист на Слави.. сметката не ми е шоу..

Колкото повече се правят на интересни, толкова по силно собственият им бумеранг ще ги грухне по главите! През 2012. само за два месеца са вкарали в експлоатация почти 1000 мегавата ВЕИ. От тези ВЕИ пичовете изкупуват тока по 80 стотинки за киловатчас, а го продават на гражданите по 16 стотинки. Е, нема как да не са вътре! Продължавайте да лъжете пичове, това ви остана! А междувременно Борисов прави циркове. Щял да излезе да протестира срещу високите цени на тока. Егати смехорията. Срещу себе си ли ще протестира? Срещу собственото си правителство? Срещу измисления от него КЕВР? Ами грабвай Борисов тъпана и вувузелата и излизай на улицата. Ще направиш страхотно шоу!

Близо 10 000 арменци и тази вечер се събраха на протест срещу високите цени на тока. В столицата Ереван те се събраха пред президентския дворец, за да припомнят на управляващите кой ги е избрал. Демонстрациите се провеждат за пореден ден и се стигна до сблъсъци с полицията. Исканията на арменците са за отмяна на повишението на цената на електроенергията.

MUTRO+MAFIOZO=BG

Koi izbra CACAROV za prokyror ,koi golqm prestapnik e vkaral v zatvora ? Zashto e Glaven ? Neka da vidim delata my ?

KOI e vinoven za energetikata?

А какво и е на енергетиката?. Едиственият все още читав отрасъл. Скоро няма да е така.

че няма начин да не се вдигне цената на тока и ревеха като изоглавени за дупката в НЕК,сега бизнеса се озъби и запяха друга песен. Вече не им вярвам нито за дупки,нито за ями...явно като почнат насаме да си изкарват кирливите ризи ...работата заспива.

Konkyrsite za energetikata sa za 100 000 000 000 I nqkoi smel da gi pokaje aa?

tromava I slaba sadebna Sistema b BG I tova kazva Evropa ,no nashte ne im pyka I taka

Zashto nqma v zatvora xora v energetikata sled kato e v tova polojenie?

А, ... че то само от сектор енергетика ли са за затвора?!

ли е че шефовете на чез и евн взимат по 120 бона на месец без други луксозни семейни разходи

ЧЕЗ и ЕВН са частни компании и по преценка на съвета на директорите, шефовете им могат да получават по 500 бона на месец. Това не е работа на простите скотове.

Най ме кефи Иван Иванов. Не помирисвал енергетика стана шеф на КЕВР. Енергийната мафия ще го изяде и изкара през аналното си отверстие. Шушулката бе пич. Балансираше великолепно между различните интереси. Беше на 70г. а чукаше 20 годишни студентки. Велик.

то и ти си за чукане..;)

Цената на тока ще расте заради безумията на 2-3 правителства,но основната вина е на ИванКостовата шайка!След като ГЕРБ вече два мандата се водят пот техния акъл,сега ще духат супата!На всичко отгоре направиха този вредител Иван Иванов председател на КЕВР!?

Мафията задружно бяга от отговорност. И няма държава. Няма Парламент. Няма премиер. Няма президент. Няма законност и ред.

Договорите подписани от Костов за американските централи, и до днес тровят българския народ. Колко жалко, че този наглец продължава да е жив и неосъден.

Договорите могат да бъдат атакувани в съда за корупция. Но Темида я няма.

Краденето и рекета по стария начин няма как да продължи. Тази система трябва да бъде убита. И забравена.

....."ЕНЕРГИЙНИ ПРОМЕНИ"........РАЗБИРАЙ "ЕНЕРГИЙНИ КРАЖБИ'....((((((((((((((((((((((((

Соросоидната хунта и "предприемачите" синчета на дъртите комунисти/Домусчиев например/ изведнъж се разбраха!Как така стана,че старото крадливо котило пак се разбра и събра?

Бушоните на управляващите трябва да се махнат. И всеки министър да носи своята лична отговорност. А премиера общата отговорност. Бойко да не лукави и да не се крие като плъх.

Дончев, който е философ по образование и Делянчо, който е специалист по дините ще правят реформа в тежък отрасъл като енергетиката. История с предизвестен край.

A ти какво ти е образованието? Tракторист ли?;)

Нищо срамно няма в това човек да си вади хляба като тракторист. Стига да си върши добре работата.

Tези като чуят за цени на тока и започват да ги хапят мухите! умират от страх Bалери Cимеонов да не се оттегли с хората си и тези да паднат отново! 3а това са тези всички гимнастики, защото Cимеонов им даде срок до 01 юли.2015!;)

Комисията и политиците /управляващи/,искат да ни ''УБЕДЯТ'',че цената трябва да се увеличи ,а НАРОДА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА КУПУВА ----СКЪП---ТОК.

КЕВР трябва да се закрие. И нови избори за Парламент. Политиката в енергетиката се определя от управляващите. И те трябва да носят цялата отговорност. Главният прокурор също трябва да бъде избран по нормалния начин. Да върнем Темида.

Обща позиция: Токът да не поскъпва Както се казва токът/царят/ е гол.

DIDA

Бля, бля, бля....А пък храбрият български народ опъва каиша!

КРАДЦИ,РАЗБОЙНИЦИ,ДАЛАВЕРАДЖИИ,ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ...

Имам контрапредложение - токът да поевтинее с 20%.

Намалете бордовете до трима човека, от който единия е изпълнителния директор на всички държавни фирми в енергетиката! Съкратете и обслужващия персонал - секретарки, технически сътрудници, шофьори и други. Не нормално контактор струващ около 30лева в магазина, един от ДЪРЖАВНИТЕ ТЕЦОВЕ да прави търг и ЗАКОННО ДА ГО КУПУВА на 300лева! Огледайте се внимателно и може би ще може да намалите разходите на АЕЦ, ТЕЦОВЕ и ВЕЦ с около 200 милиона годишно! Има европейски директиви забраняващи държавната помощ за енергетиката? От първи юли 2015г. нека да се спазват да спре преференциалното изкупуване на тока и може би цените ще трябва да паднат с 10 процента на тока за промишлеността и ето производство на по конкурентни стоки и износа да нарасне с още 10 милиарда евро.

То да бяха само едни контактори... То дори моливи и химикалки се купуват на баснословни цени... да не говорим за безбройните "модернизации" и подобрения....

герберска е такава. Сега се страхуват да не ги изритат заради тока, щото предния път бяха проспали малоумно гешефтитет в енергетиката, сега ще ги изритат заради циганите. Щото онова недоразумение в МВР, твърди че имало битови инциденти...и айде пак кръвно, айде пак криене,абе, стар филм.

Никой не търси първопричините за дупката в енергетиката.Всички са се вторачили в управлението на ГЕРБ.А това че за проекта Белене са похарчени милиони без да има възвращаемост от тях никой не повдига въпрос.А че Цанков камък погълна пари колкото за един атомен бло пак никой нищо не знае.И накрая ГЕРБ виновен за сегашната ситуация.

пратят в затвора виновните! Какво ми разтягат локуми герберски?

АЕЦ Козлодуй "продава" енергията по 2ст./коловатчас колкото бе по времето на Живков. Редно е и бензина да стане 20ст. литъра колкото бе при Живков, а нафтата 7ст. И да се въведе пак чл.1 в Конституцията, а Жени Живкова да стане председател на Държавния съвет. Венсеремос.

И като се събуди....мокър.

Не подвеждай с неверни твърдения! Бензина и нафтата може да са били на тези цени, но кажи през КОЯ година точно! Защото в края на 80-те бензина беше 1.10лв/литър при тогавашната мин.заплата 120 лв. Цените които ТИ посочваш са някъде от 70-те години. А тогава мин.заплата е била... вероятно 50лв.

DIDA

През 1975 г. инженер започваше работа със 110 лева, чистачка в завод - 90 лева. Ръководител конструктивна група вземаше 147 лева, ръководите конструктивно бюро - 160 лева, асистент във ВУЗ -160 лева, стругар (фрезист) - около 200 лева... 20 дневна семейна карта на море струваше 10-12 лева, обяд в заводски стол излизаше 20 до 60 стотинки, студентски купон - 20 ст. Славни времена бяха тогава.....

Това, което най-много ме радва е, че през зимата скотовете ще останат на тъмно и студено. А ГЕРБ ще загуби изборите.

МЕНТА СТОЯНОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАДЛА В ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЗАД НЕЯ СТОЙ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ,ТЯ ПЪК СТОЙ ЗАД КМЕТА НА ПЛОВДИВ И ТОЙ КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО ПОД НЕЙНО КОМАНДВАНЕ.МЕНТА Е ИЗГОНЕНА ОТ НАП ПЛОВДИВ ЗА УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ НА ЦАР КИРО ТЯ МУ Е ВОДИЛА И СЧЕТОВОДСТВОТО И МУ Е УКРИВАЛА ПАРИТЕ,СКОРО МУ ВЪРНАХА И ХОТЕЛА НА ЦАР КИРО НА ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ.МЕНТА Е ВИНОВНА И ЗА ФАЛИТА НА КТБ И ЗА ТЕГЛЕНЕТО НА 16МИЛИАРДНИЯ ЗАЕМ ТЯ ЩЕ ВЗЕМЕ ЕДИН ПРОЦЕНТ КОМИСИОННА.МЕНТА Е ЗАД СКРИТОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ С ДПС,ТОВА МНОГО ЯСНО СЕ ВИЖДА В ПЛОВДИВ НО И В ДЪРЖАВАТА Е СЪЩОТО,ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ТРЯБВА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЗАЩОТО НИ ВКАРВАТ В ДЪЛГОВА СПИРАЛА И ИГРАЯТ С ДПС .ЗАД 70% ОТ ЗЕЛЕНИТЕ ЦЕНТРАЛИ СТОЯТ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ И СА ВИНОВНИ ЗА ЦЕНИТЕ НА ТОКА.К0Й СТОЙ ЗАД ЧУЖДИТЕ ВЕИта

Само където ,Корумбашев и съпругата ,на Кадиев /и двамата от бсп /,държат ----ЗЕЛЕНАТА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ...

Ами ако може така е идеално.Намалете и цената на водата,както и на газа.А не е лошо да видите и цената на дизела,че е колкото във фалирала Гърция.Има и други неща,но като намалите тези,може и да ви преизберат,освен че ще влезете в книгата на Гинес.)

450 000 булгаристански скота ще отидат на почивка и ще им занесат евра. За какво са им нови заеми?

Може ли някой да осветли колко е средната работна заплата в БЕХ, НЕК и на останалите заети в енергийният сектор в контекса на средната работна заплата в България?

ЯКИ ЗАПЛАТИ ,.....И БОЛ БОНУСИ ОТ ДКЕВР...

В енергийните компании в Германия месечната заплата е от 15 000 евра нагоре. В булгаристан ако не се е около 1000 евра.

Труден отговор! Работниците си получават заплатите и по някаква премиика, която не е много голяма.Това важи за "добрите" електроцентрали. В централите на Ковачки даже инженерите вземат мизерно ниски заплати 600-800 лв или от този порядък! В АЕЦ положението е по-добро. Там редовите инженери и физици получават 2-3000 лв. чисто, като в тези пари са включени всички добавки и премии и са след данъци. От време на време се раздават допълнително за Коледа, за почивка... но те не са много. По-характерното е, че в по-високите длъжности премиите растат неимоверно много. Инженер с ранга на шеф на цех може да получи целева награда 1-2 пъти в годината от 30-50 000 лв. За по-високите постове не искам и да споменавам. Отделно в държавните централи си има разни отдели и отделчета дето се занимават със съвсем различни дейности от електропроизводството. Разбира се има и отдели дето се занимават с доставки дори на канцеларски материали. Естествено там ЗАДЪЛЖИТЕЛНО има по някой с прякор "Мистър 10%". Сещайте се за какво става въпрос.

И.Й.Костов ,и Р.ОвчЪ .,продадоха на 50% ТЕЦ и ВЕЦ-овете ,на американските компании,като другите 50% ,запазиха за себе си . С това те засекратиха договорите за 15 години ,и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАКУПУВАНЕ НА СКЪПИЯТ ИМ ТОК ОТ ДЪРЖАВАТА .... ПО-ГОЛЯМА СИГУРНОСТ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ,...НЯМА... Тримата доаени на прехода ,...А.ДОГАН,И.КОСТОВ,и Р.оВЧъ,..СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА ----БЪЛГАРИЯ. --А.ДОГАН---,РАЗДАВА БАНИЦАТА В ЧУЖДА ДЪРЖАВА . --И.Й.КОСТОВ ,...БАЩАТА НА КОРУПЦИЯТА . --Р.ОВЧЪ.,..ИСПОЛИНЪТ В ЕНЕРГЕТИКАТА,И ОСНОВЕН КРАДЕЦ.

Няма ли затвори за тези крадци?

съд няма. Затвори колкото искаш!

Правителстово на СДС начело с Иван Костов в края на маандата си сключи договорите за американските централи.А не Р.Овч.

И Р.ОвчЪ ,е на хранилката.

Веднъж опарен ,много те е стах от топло ,а камо ли от горещо . Така Бойко трепери кати чуе ТОК и увеличаване на цената му . Така ,че само малко натиск от страна на олигарсите и Бойко не ще да посмее да вдига цина на ел. енергията . Бъдете спокойни!!!

Абе щом ще има обществен съвет тя работата е ясна, цената на тока ще се вдигне само че за плащащите българи, за тъмнозелените няма значение каква е цената те ток не плащат...Колкото за родните бизнесмени и за тях цената няма да се вдигне та нали те са КОМУНЯГИ назначени за КАПИТАЛИСТИ, да сте видяли някаде КОМУНЯГА да плаща?

Никакви помощи за НЕК и БЕХ...,от държавата,с парите на народа. НАПРАВО РАЗПУСКАНЕ И ЗАКРИВАНЕ ,НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТЯХ ,ако искаме евтин ток....

Дано боко удължи срока поне с месец. Животоспасяващо ще бъде за народа ни Верваме му.

Типична физиономия ала кой ми сра в гащите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Токът да не поскъпва" КАК ТАКА ДА НЕ ПОСКЪПВА! А как ще заведа Шуши на Малдивите?

Томиславчо първия път "токът"ви изяде главите и вий па си пъхате главата дето не може да ви влезе пръста,пак ще патите!!!!!!!!!!!!!!!!!

ТОЗИ ЕРМЕНКОВ, Е ПЪЛНО КУКУ!!! ТЕЗИ ИДИОТИ, КОИТО НАТРУПАХА ЗАЕМИ, ЗАДЪЛЖЕНИЯ, ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА, ИМА НАГЛОСТА ДА ГОВОРИ ЗА НЕСВЪРШЕНА РАБОТА!!!! КАКВОТО И ДА ЛЪГОТЯТ И ДА МАНИПУЛИРАТ, НАРОДА ПОУЗРЯ И НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВА.

Коментари - Замислят Обществен съвет и компенсаторен фонд в енергетиката | Днес.dir.bg

Замислят Обществен съвет и компенсаторен фонд в енергетиката

След среща в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че цената на тока не трябва да се вдига прибързано и под натиск.

Обратно в новината

Коментари - Замислят Обществен съвет и компенсаторен фонд в енергетиката | Днес.dir.bg

Коментари

Енергийно дружество с договор за поливане на цветя за 2 млн. лв!!!Средната заплата в държавните дружества от енергетиката е 3100 лв. В Българския енергиен холдинг средното възнаграждение е най-високо - около 4500 лв., в ТЕЦ "Марица-изток 2" - 3800 лв., в "Булгаргаз" - 3600 лв., в "Булгартрансгаз" - 3660 лв., в АЕЦ "Козлодуй" - 4300 лв. Това съобщи по време на изслушването на членовете на КЕВР в Народното събрание депутатът от Реформаторския блок Найден Зеленогорски. Годишните разходи за заплати и други възнаграждения в държавните дружества от сектора са 780 милиона лева. Зеленогорски потвърди изнесеното по-рано от Делян Добрев, че дружество от енергетиката има договор за поливане на цветя за 2 милиона лева. Според него почивните станции на дружествата от енергетиката губят всяка година по 20 милиона лева. И после,защо поскъпвал тока!??? Токът поскъпва заради огромните разходи по поливане на цветя,хотели и почивни станции,кражбата на ток от циганите и най вече заради лакомията на енергийните дружества ,най вече техните собственици,които искат да стават все по богати на гърба на народа!!!!!

лъже, както лъжеха и Делян Добрев и Домусчийски, че чистачките в АЕЦ получават по 2700 лева заплата! Чистачките в АЕЦ получават 300 лева заплата! Тия лъжат непрекъснато! За всичко!

що са прави на сценарист на Слави.. сметката не ми е шоу..

Колкото повече се правят на интересни, толкова по силно собственият им бумеранг ще ги грухне по главите! През 2012. само за два месеца са вкарали в експлоатация почти 1000 мегавата ВЕИ. От тези ВЕИ пичовете изкупуват тока по 80 стотинки за киловатчас, а го продават на гражданите по 16 стотинки. Е, нема как да не са вътре! Продължавайте да лъжете пичове, това ви остана! А междувременно Борисов прави циркове. Щял да излезе да протестира срещу високите цени на тока. Егати смехорията. Срещу себе си ли ще протестира? Срещу собственото си правителство? Срещу измисления от него КЕВР? Ами грабвай Борисов тъпана и вувузелата и излизай на улицата. Ще направиш страхотно шоу!

Близо 10 000 арменци и тази вечер се събраха на протест срещу високите цени на тока. В столицата Ереван те се събраха пред президентския дворец, за да припомнят на управляващите кой ги е избрал. Демонстрациите се провеждат за пореден ден и се стигна до сблъсъци с полицията. Исканията на арменците са за отмяна на повишението на цената на електроенергията.

MUTRO+MAFIOZO=BG

Koi izbra CACAROV za prokyror ,koi golqm prestapnik e vkaral v zatvora ? Zashto e Glaven ? Neka da vidim delata my ?

KOI e vinoven za energetikata?

А какво и е на енергетиката?. Едиственият все още читав отрасъл. Скоро няма да е така.

че няма начин да не се вдигне цената на тока и ревеха като изоглавени за дупката в НЕК,сега бизнеса се озъби и запяха друга песен. Вече не им вярвам нито за дупки,нито за ями...явно като почнат насаме да си изкарват кирливите ризи ...работата заспива.

Konkyrsite za energetikata sa za 100 000 000 000 I nqkoi smel da gi pokaje aa?

tromava I slaba sadebna Sistema b BG I tova kazva Evropa ,no nashte ne im pyka I taka

Zashto nqma v zatvora xora v energetikata sled kato e v tova polojenie?

А, ... че то само от сектор енергетика ли са за затвора?!

ли е че шефовете на чез и евн взимат по 120 бона на месец без други луксозни семейни разходи

ЧЕЗ и ЕВН са частни компании и по преценка на съвета на директорите, шефовете им могат да получават по 500 бона на месец. Това не е работа на простите скотове.

Най ме кефи Иван Иванов. Не помирисвал енергетика стана шеф на КЕВР. Енергийната мафия ще го изяде и изкара през аналното си отверстие. Шушулката бе пич. Балансираше великолепно между различните интереси. Беше на 70г. а чукаше 20 годишни студентки. Велик.

то и ти си за чукане..;)

Цената на тока ще расте заради безумията на 2-3 правителства,но основната вина е на ИванКостовата шайка!След като ГЕРБ вече два мандата се водят пот техния акъл,сега ще духат супата!На всичко отгоре направиха този вредител Иван Иванов председател на КЕВР!?

Мафията задружно бяга от отговорност. И няма държава. Няма Парламент. Няма премиер. Няма президент. Няма законност и ред.

Договорите подписани от Костов за американските централи, и до днес тровят българския народ. Колко жалко, че този наглец продължава да е жив и неосъден.

Договорите могат да бъдат атакувани в съда за корупция. Но Темида я няма.

Краденето и рекета по стария начин няма как да продължи. Тази система трябва да бъде убита. И забравена.

....."ЕНЕРГИЙНИ ПРОМЕНИ"........РАЗБИРАЙ "ЕНЕРГИЙНИ КРАЖБИ'....((((((((((((((((((((((((

Соросоидната хунта и "предприемачите" синчета на дъртите комунисти/Домусчиев например/ изведнъж се разбраха!Как така стана,че старото крадливо котило пак се разбра и събра?

Бушоните на управляващите трябва да се махнат. И всеки министър да носи своята лична отговорност. А премиера общата отговорност. Бойко да не лукави и да не се крие като плъх.

Дончев, който е философ по образование и Делянчо, който е специалист по дините ще правят реформа в тежък отрасъл като енергетиката. История с предизвестен край.

A ти какво ти е образованието? Tракторист ли?;)

Нищо срамно няма в това човек да си вади хляба като тракторист. Стига да си върши добре работата.

Tези като чуят за цени на тока и започват да ги хапят мухите! умират от страх Bалери Cимеонов да не се оттегли с хората си и тези да паднат отново! 3а това са тези всички гимнастики, защото Cимеонов им даде срок до 01 юли.2015!;)

Комисията и политиците /управляващи/,искат да ни ''УБЕДЯТ'',че цената трябва да се увеличи ,а НАРОДА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА КУПУВА ----СКЪП---ТОК.

КЕВР трябва да се закрие. И нови избори за Парламент. Политиката в енергетиката се определя от управляващите. И те трябва да носят цялата отговорност. Главният прокурор също трябва да бъде избран по нормалния начин. Да върнем Темида.

Обща позиция: Токът да не поскъпва Както се казва токът/царят/ е гол.

DIDA

Бля, бля, бля....А пък храбрият български народ опъва каиша!

КРАДЦИ,РАЗБОЙНИЦИ,ДАЛАВЕРАДЖИИ,ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ...

Имам контрапредложение - токът да поевтинее с 20%.

Намалете бордовете до трима човека, от който единия е изпълнителния директор на всички държавни фирми в енергетиката! Съкратете и обслужващия персонал - секретарки, технически сътрудници, шофьори и други. Не нормално контактор струващ около 30лева в магазина, един от ДЪРЖАВНИТЕ ТЕЦОВЕ да прави търг и ЗАКОННО ДА ГО КУПУВА на 300лева! Огледайте се внимателно и може би ще може да намалите разходите на АЕЦ, ТЕЦОВЕ и ВЕЦ с около 200 милиона годишно! Има европейски директиви забраняващи държавната помощ за енергетиката? От първи юли 2015г. нека да се спазват да спре преференциалното изкупуване на тока и може би цените ще трябва да паднат с 10 процента на тока за промишлеността и ето производство на по конкурентни стоки и износа да нарасне с още 10 милиарда евро.

То да бяха само едни контактори... То дори моливи и химикалки се купуват на баснословни цени... да не говорим за безбройните "модернизации" и подобрения....

герберска е такава. Сега се страхуват да не ги изритат заради тока, щото предния път бяха проспали малоумно гешефтитет в енергетиката, сега ще ги изритат заради циганите. Щото онова недоразумение в МВР, твърди че имало битови инциденти...и айде пак кръвно, айде пак криене,абе, стар филм.

Никой не търси първопричините за дупката в енергетиката.Всички са се вторачили в управлението на ГЕРБ.А това че за проекта Белене са похарчени милиони без да има възвращаемост от тях никой не повдига въпрос.А че Цанков камък погълна пари колкото за един атомен бло пак никой нищо не знае.И накрая ГЕРБ виновен за сегашната ситуация.

пратят в затвора виновните! Какво ми разтягат локуми герберски?

АЕЦ Козлодуй "продава" енергията по 2ст./коловатчас колкото бе по времето на Живков. Редно е и бензина да стане 20ст. литъра колкото бе при Живков, а нафтата 7ст. И да се въведе пак чл.1 в Конституцията, а Жени Живкова да стане председател на Държавния съвет. Венсеремос.

И като се събуди....мокър.

Не подвеждай с неверни твърдения! Бензина и нафтата може да са били на тези цени, но кажи през КОЯ година точно! Защото в края на 80-те бензина беше 1.10лв/литър при тогавашната мин.заплата 120 лв. Цените които ТИ посочваш са някъде от 70-те години. А тогава мин.заплата е била... вероятно 50лв.

DIDA

През 1975 г. инженер започваше работа със 110 лева, чистачка в завод - 90 лева. Ръководител конструктивна група вземаше 147 лева, ръководите конструктивно бюро - 160 лева, асистент във ВУЗ -160 лева, стругар (фрезист) - около 200 лева... 20 дневна семейна карта на море струваше 10-12 лева, обяд в заводски стол излизаше 20 до 60 стотинки, студентски купон - 20 ст. Славни времена бяха тогава.....

Това, което най-много ме радва е, че през зимата скотовете ще останат на тъмно и студено. А ГЕРБ ще загуби изборите.

МЕНТА СТОЯНОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА КРАДЛА В ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЗАД НЕЯ СТОЙ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ,ТЯ ПЪК СТОЙ ЗАД КМЕТА НА ПЛОВДИВ И ТОЙ КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО ПОД НЕЙНО КОМАНДВАНЕ.МЕНТА Е ИЗГОНЕНА ОТ НАП ПЛОВДИВ ЗА УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ НА ЦАР КИРО ТЯ МУ Е ВОДИЛА И СЧЕТОВОДСТВОТО И МУ Е УКРИВАЛА ПАРИТЕ,СКОРО МУ ВЪРНАХА И ХОТЕЛА НА ЦАР КИРО НА ЦЕНТЪРА НА ПЛОВДИВ.МЕНТА Е ВИНОВНА И ЗА ФАЛИТА НА КТБ И ЗА ТЕГЛЕНЕТО НА 16МИЛИАРДНИЯ ЗАЕМ ТЯ ЩЕ ВЗЕМЕ ЕДИН ПРОЦЕНТ КОМИСИОННА.МЕНТА Е ЗАД СКРИТОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ С ДПС,ТОВА МНОГО ЯСНО СЕ ВИЖДА В ПЛОВДИВ НО И В ДЪРЖАВАТА Е СЪЩОТО,ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ ТРЯБВА ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЗАЩОТО НИ ВКАРВАТ В ДЪЛГОВА СПИРАЛА И ИГРАЯТ С ДПС .ЗАД 70% ОТ ЗЕЛЕНИТЕ ЦЕНТРАЛИ СТОЯТ ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ И СА ВИНОВНИ ЗА ЦЕНИТЕ НА ТОКА.К0Й СТОЙ ЗАД ЧУЖДИТЕ ВЕИта

Само където ,Корумбашев и съпругата ,на Кадиев /и двамата от бсп /,държат ----ЗЕЛЕНАТА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ...

Ами ако може така е идеално.Намалете и цената на водата,както и на газа.А не е лошо да видите и цената на дизела,че е колкото във фалирала Гърция.Има и други неща,но като намалите тези,може и да ви преизберат,освен че ще влезете в книгата на Гинес.)

450 000 булгаристански скота ще отидат на почивка и ще им занесат евра. За какво са им нови заеми?

Може ли някой да осветли колко е средната работна заплата в БЕХ, НЕК и на останалите заети в енергийният сектор в контекса на средната работна заплата в България?

ЯКИ ЗАПЛАТИ ,.....И БОЛ БОНУСИ ОТ ДКЕВР...

В енергийните компании в Германия месечната заплата е от 15 000 евра нагоре. В булгаристан ако не се е около 1000 евра.

Труден отговор! Работниците си получават заплатите и по някаква премиика, която не е много голяма.Това важи за "добрите" електроцентрали. В централите на Ковачки даже инженерите вземат мизерно ниски заплати 600-800 лв или от този порядък! В АЕЦ положението е по-добро. Там редовите инженери и физици получават 2-3000 лв. чисто, като в тези пари са включени всички добавки и премии и са след данъци. От време на време се раздават допълнително за Коледа, за почивка... но те не са много. По-характерното е, че в по-високите длъжности премиите растат неимоверно много. Инженер с ранга на шеф на цех може да получи целева награда 1-2 пъти в годината от 30-50 000 лв. За по-високите постове не искам и да споменавам. Отделно в държавните централи си има разни отдели и отделчета дето се занимават със съвсем различни дейности от електропроизводството. Разбира се има и отдели дето се занимават с доставки дори на канцеларски материали. Естествено там ЗАДЪЛЖИТЕЛНО има по някой с прякор "Мистър 10%". Сещайте се за какво става въпрос.

И.Й.Костов ,и Р.ОвчЪ .,продадоха на 50% ТЕЦ и ВЕЦ-овете ,на американските компании,като другите 50% ,запазиха за себе си . С това те засекратиха договорите за 15 години ,и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАКУПУВАНЕ НА СКЪПИЯТ ИМ ТОК ОТ ДЪРЖАВАТА .... ПО-ГОЛЯМА СИГУРНОСТ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ,...НЯМА... Тримата доаени на прехода ,...А.ДОГАН,И.КОСТОВ,и Р.оВЧъ,..СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА ----БЪЛГАРИЯ. --А.ДОГАН---,РАЗДАВА БАНИЦАТА В ЧУЖДА ДЪРЖАВА . --И.Й.КОСТОВ ,...БАЩАТА НА КОРУПЦИЯТА . --Р.ОВЧЪ.,..ИСПОЛИНЪТ В ЕНЕРГЕТИКАТА,И ОСНОВЕН КРАДЕЦ.

Няма ли затвори за тези крадци?

съд няма. Затвори колкото искаш!

Правителстово на СДС начело с Иван Костов в края на маандата си сключи договорите за американските централи.А не Р.Овч.

И Р.ОвчЪ ,е на хранилката.

Веднъж опарен ,много те е стах от топло ,а камо ли от горещо . Така Бойко трепери кати чуе ТОК и увеличаване на цената му . Така ,че само малко натиск от страна на олигарсите и Бойко не ще да посмее да вдига цина на ел. енергията . Бъдете спокойни!!!

Абе щом ще има обществен съвет тя работата е ясна, цената на тока ще се вдигне само че за плащащите българи, за тъмнозелените няма значение каква е цената те ток не плащат...Колкото за родните бизнесмени и за тях цената няма да се вдигне та нали те са КОМУНЯГИ назначени за КАПИТАЛИСТИ, да сте видяли някаде КОМУНЯГА да плаща?

Никакви помощи за НЕК и БЕХ...,от държавата,с парите на народа. НАПРАВО РАЗПУСКАНЕ И ЗАКРИВАНЕ ,НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ТЯХ ,ако искаме евтин ток....

Дано боко удължи срока поне с месец. Животоспасяващо ще бъде за народа ни Верваме му.

Типична физиономия ала кой ми сра в гащите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Токът да не поскъпва" КАК ТАКА ДА НЕ ПОСКЪПВА! А как ще заведа Шуши на Малдивите?

Томиславчо първия път "токът"ви изяде главите и вий па си пъхате главата дето не може да ви влезе пръста,пак ще патите!!!!!!!!!!!!!!!!!

ТОЗИ ЕРМЕНКОВ, Е ПЪЛНО КУКУ!!! ТЕЗИ ИДИОТИ, КОИТО НАТРУПАХА ЗАЕМИ, ЗАДЪЛЖЕНИЯ, ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА, ИМА НАГЛОСТА ДА ГОВОРИ ЗА НЕСВЪРШЕНА РАБОТА!!!! КАКВОТО И ДА ЛЪГОТЯТ И ДА МАНИПУЛИРАТ, НАРОДА ПОУЗРЯ И НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВА.