Откриха два стари снаряда в двора на „Токуда”

При изкопни работи на паркинг на столична болница са открити два снаряда. Сигналът е подаден малко преди 17 часа, съобщи пресцентърът на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Откриха два стари снаряда в двора на „Токуда” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПАРТНЬОРСКИ БОМБИ СЕ ОТКРИВАТ ВЪВ ВСЕКИ ИЗКОП. Да преместим паметника на Американските летци до изкопите

И такъв паметник ли имаме? Американските летци, тези дето бомбандират София?

Точно така. Продажниците позволиха паметник на бомбардиралите София. Нека вдигнем и паметник на Осама Бин Ладен, защото бил направил добро на Афганистан в началото на 80-те години под ръководството на американците. Забележка: Паметникът на бомбардиралите София се крие на територията на посолството, но се вижда от улицата към правителствената болница.

Имаме, само не знам да имаме паметник на защитавалите небето на София. На мястото където се смята, че са паднали останките на самолета на Списаревски има малък възпоменателен знак, то трудно може да се нарече и параклис, изграден на доброволни начала от хора, които помнят...

добре,че не са евакуирали пазиентите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Погребите бяха до Борисовата градина, но никога не са били част от нея. Болница Токуда е на територията на погребите, както и района около нея. След премахването на погребите там имаше саморасли джанки и храсти. Входа на погребите беше от бул. Вапцаров и по тази причина и до сега няма улица, която да излиза на булеварда.

Лозенец беше презиран от комунистическите дебили, защото считаха, че това е квартала на бържоазията, затова не го развиваха, не го топлофицираха и оставиха калдаръмени улиците, отделиха район, където издигнаха луксозни жилища за шибаната комунистическа висша номенклатикура и ДС.

Ало софиянцити нерде гара Пионер нерде Тукуда.Нещо май ни си знайти гръдъ ъ.

Мафията изградена от обикновени боклуци, презастрои София и не бяха пощадени погребите от Първата Световна война.. Ей БОКЛУЦИ, , , няма къде да се паркира в Лозенец заради застрояването на Борисовата градина ( в частта си Погребите, Хладилника), заради застрояването на Южният парк( около Американското посолство - включително и самото посолство)... Дано се върнето на селооо!!!

останали от бомбардировките от нашите приятели американците!

Само празна кратуна, в която дрънкат копейки може за пръдне такава мисъл. Тези райони на София никога не са били бомбандирани. Всички живеещи наоколо знаеха, че там е имало погреби. Дори ние децата наричахме района -Погребите.

че света(историята) започва от тяхното идване в София. Новите софиянци, да са добре дошли, но поне да научат историята, географията и обноските в града, който им дава работа, жилище и образование на децата им. Е 73 прости ама се размечтах.....

Имаш плюс от мен НО са бомбардирани и са горели три дни, това е документирано.

Района се е казвал "Погребите". Гара "Пионер" се е казвала така и по царско време. И не е заради "Двореца на Пионерите", който беше в Семинарията, а заради "Първа Пионерна Дружина", която е била там. Също там са били погребите на същата. Района е силно бомбардиран и заради намиращата се северно от Семинарията водна кула - главния разпределител на водата в София. Това обяснява и многото бомбени ями около Телевизионната кула.

А погребите са любима цел за бомбардиране. Не забравяйте това. Също е имало и силна зенитна защита. Сигурно е имало от 88 мм зенитни оръдия в тази зона. Не е изненада, че там се намират снаряди.

Не е Токуда, а ACI BADEM

Точното наименование включва и двете имена.

Като деца си играехне по тези места и се наричаха"Погребите". По жп линията идваща от гара Пионер имаше 2 големи навеса с 50-60 бракувани оръдия от Първата световна война и се катерихме по тях. Даже на повърхността на земята в парка понякога намирахме ръждясали патрони. Малко по- близо в района на Плачковица Бабуна планина, Кораб планина и Милин камък беше Зенитен полк. После там направиха блок и живееше Добри Джуров, а отсреща Панчо Владигеров.

Тъкмо мислех да напиша нещо подобно. Копаехме по поляната, където сега е бензиностанцията и онова, частното училище. Намирахме куршуми и едни силно ръждясали топчета.

Милко Балев , накрая на Бигла.

Айде - и последния таен склад на българската армия беше разкрит.