Коментари - Отхвърлиха предложение МС и ДКЕВР да намалят цените на тока | Днес.dir.bg

Отхвърлиха предложение МС и ДКЕВР да намалят цените на тока

Парламентарната икономическа комисия отхвърли проекторешение, с което правителството и ДКЕВР да намалят цените на тока.

Обратно в новината

Коментари - Отхвърлиха предложение МС и ДКЕВР да намалят цените на тока | Днес.dir.bg

Коментари

В същото време пред парламента хората искат: -промяна в изборния кодекс, -прекратяване на сделките с монополите и -спиране на процедурите по приватизационните сделки. Алооо, нови и стари "народни" представители, чувате ли? Знаете ли, какво правят хората в градовете на България? Пука ли ви?

за януари ми доиде да плащам 490 лв ток за февруари е 570 лв кажете ми хора какво да правя ,исках да направят проверка и ми казаха че трябва да заплатя 74 лв таха за извршване на проверката

Госпожо какво отопляваш ? Дворец или замък ? Аз отоплявам 290 м2 къща и съм платил 430 лева !

40м2 в кaща климатик даикин 18 ,и готвя на керамичен котлон

Уважаеми коментиращи и уплътняващи работно време. Моля, отворете страницата на НАП и вижте прихода в хазната от данък върху лихвите по депозитите на гражданите за м. януари 2013 г. ЗА КАКВО ЩЕ БЪДАТ ПОХАРЧЕНИ ТЕЗИ ПАРИ?! ЗА ТЯХ ДЪРЖАВАТА НЕ Е ПОХАРЧИЛА НИТО ЕДНА СТОТИНКА И ТЕ ИДВАТ ЕЙ ТАКА ДАРОМ. Как ли се усмихва наглото човече Симеон Дянков на простотията на българския народ? Вярвайте, че ще си тръгне по-богат от всякога, а и не само той. Няма да свалят цената на тока; Няма да свалят цената на водата и парното; Няма да изгонят ЕРП-тата; Нищо няма да направят. ЛЪЖАТ НИ!!!!

И знаеш ли защо ! Защото все сме свикнали някой друг да ни върши работата, а народът го е казал " Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се" и когато някой излезе на улицата ние му се присмиваме. Тъп и мизерен народ сме, от самото си създаване та досега.

Мизернико подъл, използваш клишета, лишени от смисъл, за да ругаеш моя народ!

ЕРП-тата ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАДПИСВАТ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК и НЕ УВАЖАВАТ ЖАЛБИТЕ НА ХОРАТА, ДОРИ ГИ ИЗКЛЮЧВАТ ЗА НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ. ЕРП-тата - ВЪН!

Сайта на Главна прокуратура: "Разширяване обхвата на проверката в областта на енергетиката 12.03.2013 Днес, 12.03.2013 г., във връзка с депозирания от министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев сигнал до прокуратурата, главният прокурор г-н Сотир Цацаров с разпореждане разшири обхвата на проверката на държавните органи и търговски дружества работещи в областта на енергетиката, за извършени нарушения или престъпления. Проверката ще обхване и:- Сключените дългосрочни договори за изкупуване на електроенергия и разполагаемост с AES 3C Марица изток 1 ЕООД и Енел Марица изток 3 АД;- Договор за залог от 31.11.2005 г. в полза на AES 3C Марица изток 1 ЕООД и договор за залог от 01.02.2002 г. сключен между НЕК ЕАД и Енергийна компания Марица изток 3 АД в полза и на Контур Глобал Марица изток 3 АД като обезпечение, покриващо размера на задълженията на НЕК ЕАД за бъдещо месечно плащане на мощност и електрическа енергия, с предмет на залога вземания на НЕК ЕАД от електро-разпределителните дружества, както и други задачи по преценка на извършващите проверката.За целта е създаден съвместен екип от прокурори от Софийска градска прокуратура и служители на Държавна агенция Национална сигурност. Ръководител на екипа е градският прокурор Н. Кокинов.Оперативното ръководство е възложено на заместник главния прокурор при Върховна касационна прокуратура /ВКП/ - г-н Борислав Сарафов и заместник главния прокурор при Върховна административна прокуратура /ВАП/ - г-н Камен Михов.Работата на проверяващите ще бъде координирана ежедневно и трябва да приключи в срок до 22.03.2013 г. В рамките на една седмица след посочената дата, екипът ще изготви доклад за констатациите от проверката, които ще бъдат огласени пред обществеността.

Дано да е, защото съм невеж, уличен лумпен, нощуващ на пейката в градинката, но защо ми минава мисълта, че задачката на ВАС и ДАНС може да бъде покриване на уличаващите документи, а проверяващите да докладват, че не са открили никакви следи за нарушения или престъпления в областта на енергетиката?

Вие ни го навряхте със вашите /комисионни/ договори , сега искате други да ви оправят бакиите , а ние всинца да платим мосрафа-ебати железната/БКП/БСП/ логика!Абе Миков що би миньорите?

"С 10-дневен срок за приключване Прокуратурата разшири проверката по договорите за двата американски ТЕЦ-а"- правенсвят. бг "...Главният прокурор обаче е разпоредил проверката да обхване и сключените дългосрочни договори за изкупуване на електроенергия и разполагаемост с " AES 3C Марица изток1" ЕООД и "Енел Марица изток 3" АД.Ще бъдат проверени още договор за залог от 31.11.2005г. в полза на " AES 3C Марица изток 1" ЕООД и договор за залог от 01.02.2002г. сключен между "НЕК" ЕАД и "Енергийна компания Марица изток 3" АД в полза и на "Контур Глобал Марица изток 3" АД като обезпечение, покриващо размера на задълженията на "НЕК" ЕАД за бъдещо месечно плащане на мощност и електрическа енергия, с предмет на залога вземания на "НЕК" ЕАД от електро-разпределителните дружества, както и други задачи по преценка на извършващите проверката.Проверката ще се върши от екип прокурори от Софийска градска прокуратура (СГП) и ДАНС, като ръководител на екипа е градският прокурор на София Николай Кокинов. Оперативното ръководство е възложено на заместник главните прокурори Борислав Сарафов и Камен Михов.Работата на проверяващите ще бъде координирана ежедневно и трябва да приключи до 22 март. След това екипът ще има една седмица, за да изготви доклад за констатациите от проверката, които ще бъдат огласени пред обществеността, се казва в съобщението на прокуратурата..."

Май господата, дето взимат решенията, не се трогнаха от размириците (ако може да се нарекът такива). Нищо няма да се промени. За всичко е виновно невежото ръководене на държавата. В България всеки е повече от другия, затова е и такова положението. Внасят се предложения, които не са минали на предварително одобрение от внеслите ги. Важно е да изпъкнем с едни гърди напред пред останалите безделници.

Това пианде -Миков няма ли най-после да се махне от политическият живот в Б-я???

НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ ТРОЙНИ СМЕТКИ ЗА ТОК -ЧАКАМЕ КОРЕКЦИЯ ЗА М.ДЕКЕМВРИ.

Що за малоумници предлагат подобно нещо..."потребителите, ползващи по-малко ток щяха да плащат по-ниска цена от тези, които потребяват повече. " Тези хора не знаят ли, че не всеки разполага с парно в дома си. Аз живея във Варна и там една част от града имат парно, а другата част нямат парно и се топлят на ток. Има и такива, които са минали на твърдо гориво, но заради това не се диша в града и все отчитат наднормено замърсяване на въздуха. С какво право някой си решава, че ще ме накаже да плащам по-скъп ток. Ало, г-н Миков и сие, за пореден път показахте, че или не мислите или не виждате по-далеч от носа си.

Само увисване на дървета на тези ще промени нещата- нищо повече.

Прав е другарят Миков. никакво намаление на тока! Ми нали Тец "Мариците" уж Костов ги беше подписал, а се оказа че по времето на НДСВ и Симеон и после при Тройната, с подпис на Р. Овч. ОЩЕ по времето на царя.

Червените капути сега предлагат какви ли не законопроекти само и само да се харесат на избирателите,а след като се докопат до властта ще се отметнат от всичко. Народа вече на няколко пъти им видя сеира и няма как да се залъже отново да ги връща на власт!

Драги коментиращи, докато се ровите в блатото: кой бил мутра, кой бил червен, или син боклук, кой бил мръсно ченге и кой не - народът ще си остане на този хал, на който е сега. За 23години не ви ли стана ясно, че точно на тази основа ни яхнаха и дръпнахме назад. И за това ни състояние сега, не сте ли се замисляли, че вината е в самите нас.

На твоите разсъждения се е опирал и Краля Слънце, преди Френската революция, както и Руския император, преди Ленин да го свали. На мръсни, червени манипулатори, като теб, дължим дереджето си...

Колко ли мозък може да има една мисирка?

със заковано и грешно мислене дължим дереджето си!

Звучите на Воевода по име. - Имате Цели четиридесет-и-пет Минути да Ви Видя всред Нас-Всички. (на жълтите павета)

Нека напишат кои депутат от коя партия е гласувал с против кои въздържал се и кой против? Това публикувайте .... ако смее те!

Имате още Цели два часа, 'наши' 'избранници'. Да си отидете с Мир ! (след Надлежно издължаване към Всички-Нас Данъкоплатците до наностинка и с лихвите) Ако-ли И Това не проумеете - не ви спасява дори и всички да се разболеете.

ИНАЧЕ СЕ ВРЪЩАМЕ НА СВЕЩИ, ДЪРВА И ВЪГЛИЩА! МИНЬОРИТЕ НЯМА ДА ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА! НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ, ВЪПРЕКИ СТАРАНИЕТО НИ ЗА ИКОНОМИЯ НА ТОК- НАСИЛА СМЕ ЗАСТАВЕНИ ДА ПЛАЩАМЕ ДОБАВКИ НА АЛЧНИ ЕНЕРГИЙНИ МАФИОТИ! НЕ СТЕ СПОСОБНИ ДА НАПРАВИТЕ НЕЩО ДОБРО НА НАРОДА КОЙТО СЪСИПАХТЕ ЗА 23 Г. ! НАРОДЕН СЪД ЗА ВАС! ИЗМИТАЙТЕ СЕ ЗАВИНАГИ! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ !

луд ли си ? много лажеш и мислисг, че някои ти вярва, особено този минус при сергеяа. баба ми 19-ти набор няма да ти повярва, застото колкото и да е все осте помним троините крадци.

Намаление на тока ще има когато хората разрушат със сила фотоволтаиците-те вдигат и ще вдигат най-много цените на тока, а от тях печели само мафията.Разберете го най-сетне!!!!!!

Вярно е! ТЕЦ-овете на Румен Овчаров произвеждат евтин и народен ток! А след изборите когато построим и Белене, тока ще е направо безплатен!

Наистина си куха лейка-писах,че те най-много вдигат цената.А тецовете 1 и 3 са американски и договорени от Костов, а не от Овчаров!И за да те светна-1 мегават от Козлодуй струва 44лв., а от волтаиците струва 650лв! Е ?????

Еиии, МНОГО се загрижи този Миков за бедните хора, точно в края на мандата на този парламент , ама КАК така винаги комунистите стават най "хуманни" НАКРАЯ !? ПОКАЗНИ АКЦИИ ЗА ТОВА КОЛКО СА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ХОРАТА... Цццц типично за тази партия - демагогията!

Това звучи популистки и глупаво.Значи мойте родители ползват хладилника си от преди двадесет години , както и по-стара пералня и т.н.Те не са клас А.Тогава ще потребяват повечко от мен и хайде те по едни цени а аз по по -малки, щото съм купила уреди клас А.Това ми звучи като с цел да спечелят някой друг глас на изборите.Другото предложение относно не спирането на тока щото не е платен-отново ми е тъпо.Тогава кво значение има дали ми го спират или не-просто ще спра да го плащам.Всичко това ми звучи еднакво тъпо както и и когато имаше предложение да плащаме две цени за вода.Значи аз като се къпя всеки ден да плащам повече , щото комшията си мие само очите с два пръста всеки ден и се къпе веднъж на две седмици.

Е защо да е тъпо предложението да не ти спират тока,ами в момента е зимен сезон и сметките са неприлично високи и не всеки може да извади накуп толкова пари а и да има и плати това значи да седи гладен.Нека хората да поемат малко въздух нека някой да не говори от собствената си камбанария и да раздава присъди.А и самите дружества да бъдат по гъвкави защото и те са виновни за ситуацията с това по голямо като дни месечно отчитане ,не казвам че не трябва да се плаща но примерно ако е внесена по голяма част от сумата за плащане да не ти извиват ръцете и да ти спират тока.А и сметките по нататък следващите месеци ще отиват надолу така че ще може по спокойно да се плащат.

ами ограничавайсе, като не можеш да плащаш. Хората са казали, че трябва да се разпростираш според чергата си.

Комунизмът отдавна отмина, госпожо/господине, че да ползваш без да плащаш.

ти или си малоумен или болен ? остави да видим кои сте е и какво сте направи. много си прост преди осте да е дошал човека и ти да го определяш какав е. гоце, болен, доган и прамова ли са по-добри ? или ти си от хората на трактора ?

От 1998 до 10,3,2013 г., цената на тока е скочила 2.7243 пъти! Кой ни управляваше през този период? година - обща цена с ДДС (лв/кВтч) - управляващ (промяна на цената) до 1990 г.- 0,03333 - Т.Живков (само за информация) 1998 г.- 0,064296 - Костов (база) 1999 г.- 0,07194 - Костов (+11,89%) 1.8.1999 г.- 0,0872 - Костов (+21,21%) 1.8.2000 г.- 0,0904 - Костов (+3,67%) 1.10.2001 г.- 0,0996 - Симеон II (+10,18%) 1.7.2002 г.- 0,1288 - Симеон II (+29,32%) 1.7.2003 г.- 0,1552 - Симеон II (+20,50%) 1.7.2004 г.- 0,1764 - Симеон II (+13,66%) 1.10.2006 г.- 0,154 - Станишев (-12,70%) 1.3.2007 г.- 0,128328 - Станишев (-16,67%) 1.7.2007 г.- 0,13846 - Станишев (+7,90%) 1.7.2008 г.- 0,157056 - Станишев (+13,43%) 1.7.2009 г.- 0,152628 - Станишев (-2,82%) 1.7.2010 г.- 0,15564 - Бойко (+1,97%) 1.7.2011 г.- 0,15856 - Бойко (+1,88%) 1.7.2012 г.- 0,180132 - Бойко (+13,60%) 5.3.2013 г.- 0,17516 - Бойко (-2,76%) При управлението на ... се промени крайната цена (%) Костов (+40.60 %) Симеон II (+95.13 %) Станишев (-13.48 %) Бойко (+14.76) Данните са от платени фактури за ток през периода 1998-2013 г.

Хубаво си дал цените за да се види кой как е действал,само че една поправка дал си средна цена между дневна и нощна,нали знаеш че нощната е 8 часа а дневната 16 часа т.е .дневната е доста по висока от средната трябва да се има в предвид това. Цената преди намалението ето каква е дневна - 0.21322,нощна -0.1329.

начин на изчисляване: от 1.7.2004 дневна = 0.174 лв/кВтч нощна = 0.093 лв/кВтч за разпределение = 0 лв/кВтч общо лв/кВтч без ДДС = 0.1742/3+0.0931/3+0=0,147 общо лв/кВтч с ДДС = 0,1471,2=0,1764 общо евро/кВтч с ДДС = 0,1764/1,9596=0,090018 евро/кВтч изменение спрямо 1.7.2003 = +13,66% от 1.10.2006 дневна = 0.146 лв/кВтч нощна = 0.093 лв/кВтч за разпределение = 0 лв/кВтч общо лв/кВтч без ДДС = 0.1462/3+0.0931/3+0=0,128333 общо лв/кВтч с ДДС = 0,1283331,2=0,154 общо евро/кВтч с ДДС = 0,154/1,9596=0,078587 изменение спрямо 1.7.2004 = -12,70% от 1.3.2007 дневна = 0.07966 лв/кВтч нощна = 0.0355 лв/кВтч за разпределение = 0.042 лв/кВтч общо лв/кВтч без ДДС = 0.079662/3+0.03551/3+0.042=0.10694 общо лв/кВтч с ДДС = 0,10694*1,2=0.128328 общо евро/кВтч с ДДС = 0.128328/1,9596=0.065487 изменение спрямо 1.10.2006 = -16,67%

Още интересно инфо: от 1.3.2007 дневна = 0.07966 нощна = 0.0355 за разпределение = 0.042 от 1.3.2013 дневна = 0.08472 (+ 6.35 %) нощна = 0.02723 (-23.30 %) за разпределение = 0.08041 (+91.45 %)

Тошко, ада дакажеа заплатите при Виденов и какво направи Костовза да излезем от кризата? Ей, червен мултак, не всеки тук е като теб червен глупак!

От 1.1.1998 до 1.1.2013 г., минималната работна заплата е скочила 6.3662 пъти! Кой ни управляваше през този период? година - МРЗ (евро) - управляващ (промяна на цената) 1.1.1998 г.- 24.85 - Костов (база) 1.1.1999 г.- 31.19 - Костов (+25.51%) 1.8.1999 г.- 34.26 - Костов (+9.84%) 1.8.2000 г.- 38.35 - Костов (+11.94%) 1.10.2001 г.- 43.65 - Симеон II (+13.82%) 1.7.2002 г.- 51.24 - Симеон II (+17.39%) 1.7.2003 г.- 56.52 - Симеон II (+10.30%) 1.7.2004 г.- 61.35 - Симеон II (+8.55%) 1.10.2006 г.- 81.81 - Станишев (+33.35%) 1.3.2007 г.- 92.03 - Станишев (+12.49%) 1.7.2008 г.- 112.49 - Станишев (+22.23%) 1.7.2009 г.- 122.71 - Станишев (+9.09%) 1.7.2010 г.- 122.71 - Бойко (0%) 1.7.2011 г.- 122.71 - Бойко (0%) 1.7.2012 г.- 148.28 - Бойко (+20.84%) 5.3.2013 г.- 158.2 - Бойко (+6.69%) При управлението на ... се промени МРЗ (%) Костов (+54.33 %) Симеон II (+59.97 %) Станишев (+100,02 %) Бойко (+28.92 %) Според официалната статистика, равнището на безработица в България е: през 2000 г. около 18 %; към март 2007 г. е 8,92 %, към третото тримесечие на 2008 г. - 5,1 %; към декември 2008 г. - 6.27 %; към февруари 2012 г. 12,4 %.

спират тока без да се обаждат и искат такса за включване!

червения кулски пияандурник не позволи да се намали цената на тока. това би трябвало да е заглавието на материяла.

не лажи бе червен боклук. станишев ли по-добре сте ни оправи-роден в украина син на цлен на политбъуро.

не лажи бе червен боклук. станишев ли по-добре сте ни оправи-роден в украина син на цлен на политбъуро.

На мен не ми е висока цената на тока, много са ми добавките към тока

Балами от всичски страни на България, съединявайте се! Сега ще дойде и Кунева да ви оправи като Симеон за 800 дни! А преди нея ще ни оправя Марин Райков, роден в САЩ, през 1960 год., в семейството на Живков дипломат във Вашингтон...

Защо не продължи - преди М.Райков ни "оправяше" член на БКП, мутра от СИК + физкултурник ЦвЦв + наследници на членове на Политбюро на БКП и агенти на ДС. Сега измисления "президент" ще съставя правителство от нови агенти, но този път двойни - на ДС и на КГБ. "БЪЛГАРИ ЮНАЦИ".

Коментари - Отхвърлиха предложение МС и ДКЕВР да намалят цените на тока | Днес.dir.bg

Отхвърлиха предложение МС и ДКЕВР да намалят цените на тока

Парламентарната икономическа комисия отхвърли проекторешение, с което правителството и ДКЕВР да намалят цените на тока.

Обратно в новината

Коментари - Отхвърлиха предложение МС и ДКЕВР да намалят цените на тока | Днес.dir.bg

Коментари

В същото време пред парламента хората искат: -промяна в изборния кодекс, -прекратяване на сделките с монополите и -спиране на процедурите по приватизационните сделки. Алооо, нови и стари "народни" представители, чувате ли? Знаете ли, какво правят хората в градовете на България? Пука ли ви?

за януари ми доиде да плащам 490 лв ток за февруари е 570 лв кажете ми хора какво да правя ,исках да направят проверка и ми казаха че трябва да заплатя 74 лв таха за извршване на проверката

Госпожо какво отопляваш ? Дворец или замък ? Аз отоплявам 290 м2 къща и съм платил 430 лева !

40м2 в кaща климатик даикин 18 ,и готвя на керамичен котлон

Уважаеми коментиращи и уплътняващи работно време. Моля, отворете страницата на НАП и вижте прихода в хазната от данък върху лихвите по депозитите на гражданите за м. януари 2013 г. ЗА КАКВО ЩЕ БЪДАТ ПОХАРЧЕНИ ТЕЗИ ПАРИ?! ЗА ТЯХ ДЪРЖАВАТА НЕ Е ПОХАРЧИЛА НИТО ЕДНА СТОТИНКА И ТЕ ИДВАТ ЕЙ ТАКА ДАРОМ. Как ли се усмихва наглото човече Симеон Дянков на простотията на българския народ? Вярвайте, че ще си тръгне по-богат от всякога, а и не само той. Няма да свалят цената на тока; Няма да свалят цената на водата и парното; Няма да изгонят ЕРП-тата; Нищо няма да направят. ЛЪЖАТ НИ!!!!

И знаеш ли защо ! Защото все сме свикнали някой друг да ни върши работата, а народът го е казал " Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се" и когато някой излезе на улицата ние му се присмиваме. Тъп и мизерен народ сме, от самото си създаване та досега.

Мизернико подъл, използваш клишета, лишени от смисъл, за да ругаеш моя народ!

ЕРП-тата ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАДПИСВАТ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК и НЕ УВАЖАВАТ ЖАЛБИТЕ НА ХОРАТА, ДОРИ ГИ ИЗКЛЮЧВАТ ЗА НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ. ЕРП-тата - ВЪН!

Сайта на Главна прокуратура: "Разширяване обхвата на проверката в областта на енергетиката 12.03.2013 Днес, 12.03.2013 г., във връзка с депозирания от министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев сигнал до прокуратурата, главният прокурор г-н Сотир Цацаров с разпореждане разшири обхвата на проверката на държавните органи и търговски дружества работещи в областта на енергетиката, за извършени нарушения или престъпления. Проверката ще обхване и:- Сключените дългосрочни договори за изкупуване на електроенергия и разполагаемост с AES 3C Марица изток 1 ЕООД и Енел Марица изток 3 АД;- Договор за залог от 31.11.2005 г. в полза на AES 3C Марица изток 1 ЕООД и договор за залог от 01.02.2002 г. сключен между НЕК ЕАД и Енергийна компания Марица изток 3 АД в полза и на Контур Глобал Марица изток 3 АД като обезпечение, покриващо размера на задълженията на НЕК ЕАД за бъдещо месечно плащане на мощност и електрическа енергия, с предмет на залога вземания на НЕК ЕАД от електро-разпределителните дружества, както и други задачи по преценка на извършващите проверката.За целта е създаден съвместен екип от прокурори от Софийска градска прокуратура и служители на Държавна агенция Национална сигурност. Ръководител на екипа е градският прокурор Н. Кокинов.Оперативното ръководство е възложено на заместник главния прокурор при Върховна касационна прокуратура /ВКП/ - г-н Борислав Сарафов и заместник главния прокурор при Върховна административна прокуратура /ВАП/ - г-н Камен Михов.Работата на проверяващите ще бъде координирана ежедневно и трябва да приключи в срок до 22.03.2013 г. В рамките на една седмица след посочената дата, екипът ще изготви доклад за констатациите от проверката, които ще бъдат огласени пред обществеността.

Дано да е, защото съм невеж, уличен лумпен, нощуващ на пейката в градинката, но защо ми минава мисълта, че задачката на ВАС и ДАНС може да бъде покриване на уличаващите документи, а проверяващите да докладват, че не са открили никакви следи за нарушения или престъпления в областта на енергетиката?

Вие ни го навряхте със вашите /комисионни/ договори , сега искате други да ви оправят бакиите , а ние всинца да платим мосрафа-ебати железната/БКП/БСП/ логика!Абе Миков що би миньорите?

"С 10-дневен срок за приключване Прокуратурата разшири проверката по договорите за двата американски ТЕЦ-а"- правенсвят. бг "...Главният прокурор обаче е разпоредил проверката да обхване и сключените дългосрочни договори за изкупуване на електроенергия и разполагаемост с " AES 3C Марица изток1" ЕООД и "Енел Марица изток 3" АД.Ще бъдат проверени още договор за залог от 31.11.2005г. в полза на " AES 3C Марица изток 1" ЕООД и договор за залог от 01.02.2002г. сключен между "НЕК" ЕАД и "Енергийна компания Марица изток 3" АД в полза и на "Контур Глобал Марица изток 3" АД като обезпечение, покриващо размера на задълженията на "НЕК" ЕАД за бъдещо месечно плащане на мощност и електрическа енергия, с предмет на залога вземания на "НЕК" ЕАД от електро-разпределителните дружества, както и други задачи по преценка на извършващите проверката.Проверката ще се върши от екип прокурори от Софийска градска прокуратура (СГП) и ДАНС, като ръководител на екипа е градският прокурор на София Николай Кокинов. Оперативното ръководство е възложено на заместник главните прокурори Борислав Сарафов и Камен Михов.Работата на проверяващите ще бъде координирана ежедневно и трябва да приключи до 22 март. След това екипът ще има една седмица, за да изготви доклад за констатациите от проверката, които ще бъдат огласени пред обществеността, се казва в съобщението на прокуратурата..."

Май господата, дето взимат решенията, не се трогнаха от размириците (ако може да се нарекът такива). Нищо няма да се промени. За всичко е виновно невежото ръководене на държавата. В България всеки е повече от другия, затова е и такова положението. Внасят се предложения, които не са минали на предварително одобрение от внеслите ги. Важно е да изпъкнем с едни гърди напред пред останалите безделници.

Това пианде -Миков няма ли най-после да се махне от политическият живот в Б-я???

НЯМА ДА ПЛАЩАМЕ ТРОЙНИ СМЕТКИ ЗА ТОК -ЧАКАМЕ КОРЕКЦИЯ ЗА М.ДЕКЕМВРИ.

Що за малоумници предлагат подобно нещо..."потребителите, ползващи по-малко ток щяха да плащат по-ниска цена от тези, които потребяват повече. " Тези хора не знаят ли, че не всеки разполага с парно в дома си. Аз живея във Варна и там една част от града имат парно, а другата част нямат парно и се топлят на ток. Има и такива, които са минали на твърдо гориво, но заради това не се диша в града и все отчитат наднормено замърсяване на въздуха. С какво право някой си решава, че ще ме накаже да плащам по-скъп ток. Ало, г-н Миков и сие, за пореден път показахте, че или не мислите или не виждате по-далеч от носа си.

Само увисване на дървета на тези ще промени нещата- нищо повече.

Прав е другарят Миков. никакво намаление на тока! Ми нали Тец "Мариците" уж Костов ги беше подписал, а се оказа че по времето на НДСВ и Симеон и после при Тройната, с подпис на Р. Овч. ОЩЕ по времето на царя.

Червените капути сега предлагат какви ли не законопроекти само и само да се харесат на избирателите,а след като се докопат до властта ще се отметнат от всичко. Народа вече на няколко пъти им видя сеира и няма как да се залъже отново да ги връща на власт!

Драги коментиращи, докато се ровите в блатото: кой бил мутра, кой бил червен, или син боклук, кой бил мръсно ченге и кой не - народът ще си остане на този хал, на който е сега. За 23години не ви ли стана ясно, че точно на тази основа ни яхнаха и дръпнахме назад. И за това ни състояние сега, не сте ли се замисляли, че вината е в самите нас.

На твоите разсъждения се е опирал и Краля Слънце, преди Френската революция, както и Руския император, преди Ленин да го свали. На мръсни, червени манипулатори, като теб, дължим дереджето си...

Колко ли мозък може да има една мисирка?

със заковано и грешно мислене дължим дереджето си!

Звучите на Воевода по име. - Имате Цели четиридесет-и-пет Минути да Ви Видя всред Нас-Всички. (на жълтите павета)

Нека напишат кои депутат от коя партия е гласувал с против кои въздържал се и кой против? Това публикувайте .... ако смее те!

Имате още Цели два часа, 'наши' 'избранници'. Да си отидете с Мир ! (след Надлежно издължаване към Всички-Нас Данъкоплатците до наностинка и с лихвите) Ако-ли И Това не проумеете - не ви спасява дори и всички да се разболеете.

ИНАЧЕ СЕ ВРЪЩАМЕ НА СВЕЩИ, ДЪРВА И ВЪГЛИЩА! МИНЬОРИТЕ НЯМА ДА ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА! НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ, ВЪПРЕКИ СТАРАНИЕТО НИ ЗА ИКОНОМИЯ НА ТОК- НАСИЛА СМЕ ЗАСТАВЕНИ ДА ПЛАЩАМЕ ДОБАВКИ НА АЛЧНИ ЕНЕРГИЙНИ МАФИОТИ! НЕ СТЕ СПОСОБНИ ДА НАПРАВИТЕ НЕЩО ДОБРО НА НАРОДА КОЙТО СЪСИПАХТЕ ЗА 23 Г. ! НАРОДЕН СЪД ЗА ВАС! ИЗМИТАЙТЕ СЕ ЗАВИНАГИ! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ !

луд ли си ? много лажеш и мислисг, че някои ти вярва, особено този минус при сергеяа. баба ми 19-ти набор няма да ти повярва, застото колкото и да е все осте помним троините крадци.

Намаление на тока ще има когато хората разрушат със сила фотоволтаиците-те вдигат и ще вдигат най-много цените на тока, а от тях печели само мафията.Разберете го най-сетне!!!!!!

Вярно е! ТЕЦ-овете на Румен Овчаров произвеждат евтин и народен ток! А след изборите когато построим и Белене, тока ще е направо безплатен!

Наистина си куха лейка-писах,че те най-много вдигат цената.А тецовете 1 и 3 са американски и договорени от Костов, а не от Овчаров!И за да те светна-1 мегават от Козлодуй струва 44лв., а от волтаиците струва 650лв! Е ?????

Еиии, МНОГО се загрижи този Миков за бедните хора, точно в края на мандата на този парламент , ама КАК така винаги комунистите стават най "хуманни" НАКРАЯ !? ПОКАЗНИ АКЦИИ ЗА ТОВА КОЛКО СА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ХОРАТА... Цццц типично за тази партия - демагогията!

Това звучи популистки и глупаво.Значи мойте родители ползват хладилника си от преди двадесет години , както и по-стара пералня и т.н.Те не са клас А.Тогава ще потребяват повечко от мен и хайде те по едни цени а аз по по -малки, щото съм купила уреди клас А.Това ми звучи като с цел да спечелят някой друг глас на изборите.Другото предложение относно не спирането на тока щото не е платен-отново ми е тъпо.Тогава кво значение има дали ми го спират или не-просто ще спра да го плащам.Всичко това ми звучи еднакво тъпо както и и когато имаше предложение да плащаме две цени за вода.Значи аз като се къпя всеки ден да плащам повече , щото комшията си мие само очите с два пръста всеки ден и се къпе веднъж на две седмици.

Е защо да е тъпо предложението да не ти спират тока,ами в момента е зимен сезон и сметките са неприлично високи и не всеки може да извади накуп толкова пари а и да има и плати това значи да седи гладен.Нека хората да поемат малко въздух нека някой да не говори от собствената си камбанария и да раздава присъди.А и самите дружества да бъдат по гъвкави защото и те са виновни за ситуацията с това по голямо като дни месечно отчитане ,не казвам че не трябва да се плаща но примерно ако е внесена по голяма част от сумата за плащане да не ти извиват ръцете и да ти спират тока.А и сметките по нататък следващите месеци ще отиват надолу така че ще може по спокойно да се плащат.

ами ограничавайсе, като не можеш да плащаш. Хората са казали, че трябва да се разпростираш според чергата си.

Комунизмът отдавна отмина, госпожо/господине, че да ползваш без да плащаш.

ти или си малоумен или болен ? остави да видим кои сте е и какво сте направи. много си прост преди осте да е дошал човека и ти да го определяш какав е. гоце, болен, доган и прамова ли са по-добри ? или ти си от хората на трактора ?

От 1998 до 10,3,2013 г., цената на тока е скочила 2.7243 пъти! Кой ни управляваше през този период? година - обща цена с ДДС (лв/кВтч) - управляващ (промяна на цената) до 1990 г.- 0,03333 - Т.Живков (само за информация) 1998 г.- 0,064296 - Костов (база) 1999 г.- 0,07194 - Костов (+11,89%) 1.8.1999 г.- 0,0872 - Костов (+21,21%) 1.8.2000 г.- 0,0904 - Костов (+3,67%) 1.10.2001 г.- 0,0996 - Симеон II (+10,18%) 1.7.2002 г.- 0,1288 - Симеон II (+29,32%) 1.7.2003 г.- 0,1552 - Симеон II (+20,50%) 1.7.2004 г.- 0,1764 - Симеон II (+13,66%) 1.10.2006 г.- 0,154 - Станишев (-12,70%) 1.3.2007 г.- 0,128328 - Станишев (-16,67%) 1.7.2007 г.- 0,13846 - Станишев (+7,90%) 1.7.2008 г.- 0,157056 - Станишев (+13,43%) 1.7.2009 г.- 0,152628 - Станишев (-2,82%) 1.7.2010 г.- 0,15564 - Бойко (+1,97%) 1.7.2011 г.- 0,15856 - Бойко (+1,88%) 1.7.2012 г.- 0,180132 - Бойко (+13,60%) 5.3.2013 г.- 0,17516 - Бойко (-2,76%) При управлението на ... се промени крайната цена (%) Костов (+40.60 %) Симеон II (+95.13 %) Станишев (-13.48 %) Бойко (+14.76) Данните са от платени фактури за ток през периода 1998-2013 г.

Хубаво си дал цените за да се види кой как е действал,само че една поправка дал си средна цена между дневна и нощна,нали знаеш че нощната е 8 часа а дневната 16 часа т.е .дневната е доста по висока от средната трябва да се има в предвид това. Цената преди намалението ето каква е дневна - 0.21322,нощна -0.1329.

начин на изчисляване: от 1.7.2004 дневна = 0.174 лв/кВтч нощна = 0.093 лв/кВтч за разпределение = 0 лв/кВтч общо лв/кВтч без ДДС = 0.1742/3+0.0931/3+0=0,147 общо лв/кВтч с ДДС = 0,1471,2=0,1764 общо евро/кВтч с ДДС = 0,1764/1,9596=0,090018 евро/кВтч изменение спрямо 1.7.2003 = +13,66% от 1.10.2006 дневна = 0.146 лв/кВтч нощна = 0.093 лв/кВтч за разпределение = 0 лв/кВтч общо лв/кВтч без ДДС = 0.1462/3+0.0931/3+0=0,128333 общо лв/кВтч с ДДС = 0,1283331,2=0,154 общо евро/кВтч с ДДС = 0,154/1,9596=0,078587 изменение спрямо 1.7.2004 = -12,70% от 1.3.2007 дневна = 0.07966 лв/кВтч нощна = 0.0355 лв/кВтч за разпределение = 0.042 лв/кВтч общо лв/кВтч без ДДС = 0.079662/3+0.03551/3+0.042=0.10694 общо лв/кВтч с ДДС = 0,10694*1,2=0.128328 общо евро/кВтч с ДДС = 0.128328/1,9596=0.065487 изменение спрямо 1.10.2006 = -16,67%

Още интересно инфо: от 1.3.2007 дневна = 0.07966 нощна = 0.0355 за разпределение = 0.042 от 1.3.2013 дневна = 0.08472 (+ 6.35 %) нощна = 0.02723 (-23.30 %) за разпределение = 0.08041 (+91.45 %)

Тошко, ада дакажеа заплатите при Виденов и какво направи Костовза да излезем от кризата? Ей, червен мултак, не всеки тук е като теб червен глупак!

От 1.1.1998 до 1.1.2013 г., минималната работна заплата е скочила 6.3662 пъти! Кой ни управляваше през този период? година - МРЗ (евро) - управляващ (промяна на цената) 1.1.1998 г.- 24.85 - Костов (база) 1.1.1999 г.- 31.19 - Костов (+25.51%) 1.8.1999 г.- 34.26 - Костов (+9.84%) 1.8.2000 г.- 38.35 - Костов (+11.94%) 1.10.2001 г.- 43.65 - Симеон II (+13.82%) 1.7.2002 г.- 51.24 - Симеон II (+17.39%) 1.7.2003 г.- 56.52 - Симеон II (+10.30%) 1.7.2004 г.- 61.35 - Симеон II (+8.55%) 1.10.2006 г.- 81.81 - Станишев (+33.35%) 1.3.2007 г.- 92.03 - Станишев (+12.49%) 1.7.2008 г.- 112.49 - Станишев (+22.23%) 1.7.2009 г.- 122.71 - Станишев (+9.09%) 1.7.2010 г.- 122.71 - Бойко (0%) 1.7.2011 г.- 122.71 - Бойко (0%) 1.7.2012 г.- 148.28 - Бойко (+20.84%) 5.3.2013 г.- 158.2 - Бойко (+6.69%) При управлението на ... се промени МРЗ (%) Костов (+54.33 %) Симеон II (+59.97 %) Станишев (+100,02 %) Бойко (+28.92 %) Според официалната статистика, равнището на безработица в България е: през 2000 г. около 18 %; към март 2007 г. е 8,92 %, към третото тримесечие на 2008 г. - 5,1 %; към декември 2008 г. - 6.27 %; към февруари 2012 г. 12,4 %.

спират тока без да се обаждат и искат такса за включване!

червения кулски пияандурник не позволи да се намали цената на тока. това би трябвало да е заглавието на материяла.

не лажи бе червен боклук. станишев ли по-добре сте ни оправи-роден в украина син на цлен на политбъуро.

не лажи бе червен боклук. станишев ли по-добре сте ни оправи-роден в украина син на цлен на политбъуро.

На мен не ми е висока цената на тока, много са ми добавките към тока

Балами от всичски страни на България, съединявайте се! Сега ще дойде и Кунева да ви оправи като Симеон за 800 дни! А преди нея ще ни оправя Марин Райков, роден в САЩ, през 1960 год., в семейството на Живков дипломат във Вашингтон...

Защо не продължи - преди М.Райков ни "оправяше" член на БКП, мутра от СИК + физкултурник ЦвЦв + наследници на членове на Политбюро на БКП и агенти на ДС. Сега измисления "президент" ще съставя правителство от нови агенти, но този път двойни - на ДС и на КГБ. "БЪЛГАРИ ЮНАЦИ".