Доналд Тръмп наруши дипломатическата практика към Китай

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп наруши дипломатическата практика и разговаря по телефона с президента на Тайван.

Обратно в новината

Коментари - Доналд Тръмп наруши дипломатическата практика към Китай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Непукист от всякъде. Даже не му трябва мижавата им президентска заплата. Има си достатъчно свои мъни, за да се подписва на ведомост за някакви си 300-400 000 долара. Свежа струя в черния Бял дом. Не го мислете него. Ние, ние да му мислим с нашето НОИ и ведомостите сега, зимата!

Пореден знак, че Китай тепърва ще има проблеми със САЩ. Първият държавен глава, който бе приет лично от Тръмп след избирането му беше японския министър-председател. Голям минус за Китай и категорична подкрепа за Япония! Дори настоящия държавен секретар ясно предупреди китайците, че Япония може да стане ядрена държава за една нощ и никой не знае какви още оръжия могат да сътворят. А да плашиш японци с Китай е като да плашиш куче със салам. Вторият знак беше звучния шамар за Китай с разговорът с тайванския президент. Знакът е ясен - внимавайте какво правите с Тайван и Япония. Със сигурност това значи и "внимавайте и с Хонг Конг". Китай от дълго време си просеше такава реакция и я получи. Китай е изключително крехка държава с големи претенции. Спрат ли още повече инвестициите там ще трябва да ядат камъни.

Китай се управлява от агресивни комунисти,така че Тръмп никога няма да ги толерира повече от Японците.

NEWS ''US sells weapons, but I cant get a call? Trump baffled about outrage over his Taiwan phone call'' ''САЩ продават оръжие,но аз не мога да приема обаждане?'' коментира Тръмп,шокиран относно агресивната реакция по повод телефонния му разговор с Тайван. ''Just last year, the Obama administration sold $1.83 billion of defensive weapons to Taiwan against Chinas objections. In response, US Department of States Bureau of Political-Military Affairs David McKeeby defended the sale, saying US arms sales to Taiwan are guided by the Taiwan Relations Act and based on an assessment of Taiwans defense needs. ''Само през миналата година администрацията на Обама е продала оръжия за защита от действията на Китай на стойност 1,83 милиарда долара.В отговор на изнесените данни ,завеждащия Бюрото по военно-политически отношения при Департамента на САЩ Девид Макийби казал,че продажбите на оръжия са контролирани от Закона за Взаимоотношения с Тайван и се основават на оценката за нужда от оръжие с цел защита. ''While the US interacts with Taiwan commercially, even selling it weapons, the State Department says that the US and Taiwan enjoy a robust unofficial relationship. Докато САЩ взаимодейства с Тайван,продавайки им дори оръжие,Държавният Департамент твърди,че САЩ и Тайван ''се радват на здрави неофициални взаимоотношения'' Така,че Сорос,който направи''Китай'' велик съвсем тенденциозно,за да съсипе Щатите и да ползва китайските комунисти като пешки в сатанинските си игри отново раздухва абсолютни глупости чрез контролираните от него медии в САЩ,защото не може да си седне на кирливия нацистки задник,че Тръмп спечели изборите,а той не може да го върти на пръста си ,както прави с Обама и Хилъри.

НА СОЦИАЛНАТА СТРАНИЦА НА ДОНАЛД ТРЪМП Е ПУБЛИКУВАНА СНИМКАТА МУ СЪС ЦИТАТ ОТ ИЗКАЗВАНЕТО МУ ПО ТОЗИ ''ИНСЦЕНИРАН ОТ МНОГОТО ПРОБЛЕМИ'',РАЗДУХВАНИ ОТ СОРОСОИДИТЕ ЧРЕЗ МЕДИИТЕ,КОИТО НЕ МОГАТ ДА СИ СЕДНАТ НА КИРЛИВИТЕ ЗАДНИЦИ ОТ ЗЛОБА:''President- elect Donald J. Trump said The President of Taiwan CALLED ME today to wish me congratulations on winning the Presidency. But, the stupid Main-Stream Media, went crazy fabricating the real truth by lying and reporting that it was the other way around. Not! This country need to quickly drain all the swamps in the USA.'' В текста ясно се казва''Новоизбраният Президент Доналд Джей Тръмп каза:''Президентът на Тайван ми се обади днес ,за да ме поздрави с победата на Президентските избори.'' По-нататък следва коментар,който е на коментатора на случилото се:''Но глупавите медии като полудели изфабрикуваха поредната лъжа като изкривиха истината и разпространяват неверни новини,че е било обратното.Необходимо е да се пресушат''всички блата'' в САЩ''( под ''всички блата'' се има впредвид всички онези,които разпространяват неверни лъжи и долни твърдения)....

Tака, така. Bсе повече ще се очудват от проявите на Дъмп поклонниците на кремълския жид.

ТАЙВАН ЗА КИТАЙ Е КАТО МАКЕДОНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ,КАТО ПАКИСТАН ЗА ИНДИЯ И ДРУГИ РАЗДЕЛЕНИ ПРИНУДИТЕЛНО НАРОДИ!!!КИТАЙ Е В ПРАВОТО СИ ДА ПРОТЕСТИРА ПРОТИВ ЗАЯВКАТА НА ТРЪМП ЗА ПОДКРЕПЯНЕ НА ТОВА РАЗДЕЛЕНИЕ!!!РАНО ИЛИ КЪСНО КИТАЙ ЩЕ СИ ВЪРНЕ ТАЙВАН!!!

Време е САЩ, Европа и Русия да се обединят търговски и да натрият носа на Китай! Дръпнатите копелета трябва да бъдат поставени в ъгъла и всяка маймуна да си знае мястото! Трябва най-сетне Путин да добие кураж да постави въпроса за нелегалното разселване на китайци в необитаеми руски територии. Главата на змията трябва да се отреже докато е време!

Още не встъпил в длъжност и тези се ядосват, той си подготвя бъдещите взаимоотношения, а те защо ще се чувстват пренебрегнати, да не би острова да се е преместил по-близо до САЩ в географско отношение... единствено всичко е в резултат на бъдещи икономически сделки, било то да повлияе по някакъв начин върху нестабилността на валутата $ - а тя ще продължава да расте и всеки би искал да търгува със Съединените Американски Щати...

Тръмпича е пичага, последователен, не цепи басма никому.

Последователен? Последно ще я вкарва ли в затвора и ще разкара ли лобистите от Вашингтон? :)))

Тръмп - слон в стъкларски магазин! Както се и очакваше разбира се.

Тоя ще фалира САЩ от воле ! Китайците , като си поискат дълга , на Тръмп ще му омекне и ще стане последният президент на САЩ .

Дълговите книжа си имат падеж, а САЩ си обслужват акуратно задълженията. Не им бери грижа на хамърите :)

Това с "фалита" е някакъв хоремагски фолклор. САЩ не могат да фалират във валутата, която си печатат сами, без БОРД и без ЕК на главата. Риска пред тях е девалвация на зелените пари. Ако трансформацията на властта в ръцете на Тръмп мине както трябва, долара (по мое мнение) ще поскъпне. Но, при успешно оспорване на избора му може да видим всякакви пируети на валути и индекси. Колкото до събитията в Европа и света - те вероятно ще са подкрепящи долара. А и жокера с вдигането на лихвения процент още не е изигран.... Ако имате противоположно мнение - опровергавайте на воля. Темата е интересна.

и акъл на евреите даваш как да въртят еврейските далавери

Дрогаре, нали много се радвахте, когато избраха Тръмп? Игнорирахте предупрежденията на по-умните от вас, че на нов началник и на малко прасе не бива да се радваш, защото не се знае какво свиня ще стане, ама вие - не. Тръмп, та Тръмп. Е, по всичко личи, че може да плямпа за "сближаване" с Русия, ама май не. Ето и отдел за борба с руската намеса в политиката на други държави ще прави, ще назначи онова откачено копеле в отбраната, сега си прави гаргара с Китай, и то дори преди да е встъпил в длъжност... Каза ви се на вас, че републиканците хич не си падат по Русия, ама вие си хрупате шишарките и се радвате. Тръмп, та Тръмп. Нали знаете - внимавай какво си пожелаваш, че може и да се сбъдне.

Президентът на тайван ми се обади да ме поздрави. Това е всичко. Аз не съм го търсил. САЩ продават оръжие за милиарди долари на Тайван, та какво е едно обаждане на президентът им. ВИЖТЕ ДОБРЕ КАК НИЕ ПРЕИНАЧАВАМЕ ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ДА ДИСКРЕДИТИРАМЕ ТРЪМП. РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ ЩЕ СИ ПЛАТИМ ЗА ТОВА

Кампанията по оплюването на Тръмп работи на пълни обороти. След 19.12 може и да си даде почивка, барем за Коледа и НГ.

Конгреса даже забрани всяко военно сътрудничество с Русия! Май се задава нова студена война? И кой пак ще я спечели, пигмея Раша или Гиганта САЩ? Мухахахахаха!

Това, което Маймуняка прие, ще бъде отменено веднага след 20 Януари, когато Козяка ще ви спре субсидиите. Порвият разговор, проведен по инициатива на Тръмп е с Путин, който има 38% рейтинг в САЩ, а Обама е със 17%. Кой е президент на САЩ бе Лумпур ?

Ти за това ли буча против Тръмп? Събратята ти щото се оляха да го плюят. Не разбирам, защо си измисляш опоненти, които били "изненадани" от действията на Тръмп. За мен той действа точно така, както съм и очаквал. Последователен, честен и логичен.

Тръмп са изхрачил в лицето на Чайан - Бухахахаааа....скоро ще се изхрачи и в дзурлата на Раша

А на теб ще се изпразни в устата...ха ха ха

НЕДАЙ СИ БОЖЕ 1.1 МИЛИАРДА КИТАЙЦИ ДА СЕ ИЗСЕРАТ ВЪРХУ САЩ , КАЛИФОРНИЯ Е ПОТЪНАЛ ОТМАЛЛ ОТ ЛАЙНАТА ИМ САМО :))

Нема как да стане дорогой, ако не ти е известно, от ориза се хваща перманентен ЗАПЕК!

Китайците да не погледнат към Сибир! А Калифорния я дели цял океан, не е като от Куба до Маями.

,,СТРОГО СЕКРЕТНО' В НЕГО Е ИСТИНАТА ОТ СВЕТОВНИ АНАЛИЗАТОРИ НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ОТ ЛЮБОВ КЪМ ПИСАНЕТО /не се отнася за всички/

Тръмп, ако е в състояние, да си оправи т. нар. държава, че отделните щатове даже и шофьорските книжки не си признават, пък после да вдига стойки на гиганти като Китайската народна република.

САЩ е в незавидна позиция, единственият и съюзник е разпадащия се склерозирал ЕС.

Важното е, че Русия има много съюзници - Украйна, Грузия, Азербайджан, Турция... и навсякъде обичат да чукат руски девочки!

А теб негрите от американските бази у нас те разчекнаха....

Ся тръмпи ще се чуе и с Порошенко по телефона и гнома от Маскве ще се разциври и той! МУХАХАХАХА

Тръмп кефи. Как само яко го набива на путлерастката сган.

Скоро ще се оригат на тръмпови клетки с опашчици.

завиждаш ли?

Я виж ти.. дошъл ти акъла в главата, най-после. То не било толкова страшно Тръмп да спечели изборите.

Икономическата криза в света предстои - това е факт. До сега политиците и централните банкери само замазваха положението. Но въпреки това ще има по-засегнати, по-малко засегнати и дори печеливши играчи. Не е вярно това, че сме обречени да сме от първата група.

"Не е вярно това, че сме обречени да сме от първата група. " Вероятно е да сме просто обречени.

Точно обратното казах. Обективно имаме всички шансове дори да спечелим от ситуацията. Субективно погледнато - пълно е с предатели и неграмотници, които е много вероятно да ни тласнат към разруха.

жалкото сборище от държавици, наречено САЩ ще накриви шапката на исполина Китай.... ташак

Тръмп просто е последователен. Той обеща икономическо възраждане на САЩ. За съжаление икономическото възраждане на Европа и САЩ леко удря китайския интерес. Нищо лично, просто бизнес.

Икономическо възраждане на Европа и САЩ не е възможно. Поне не без значителни болки и пълна мизерия за милиони от гражданите им. Който си мисли че в България е зле, той не знае че истинската мизерия още не е започнала.

ще пасете овце и ще садите картофи, друг начин няма

Виж сега кухите фрази и необоснованите твърдения не доказват нищо. Може би само показват какви са пристрастията на този, който ги артикулира, и до там.

за съжаление не си прав. Путин взе Крим заради комплекси. Китай може и най-вероятно ще преглътне всичко (в т.ч. "островите" в южнокитайско море). Но не и Тайван. От поне 10 години китайците имат възможността да си вземат острова, но проявяват търпение поради очевидни причини. Това е коз който ще играят или при добра международна конюнктура или при сериозен вътрешно политически проблем.

Тръмп ши тричи Путин

Историята доказва, че никой не може да тричи РУСИЯ !

Напротив доказа обратното. Комундетата и германския агент, яко изтричи Русия

Тук има мнения на хора, които надали знаят къде се намира Тайван и за какво иде реч. Но, дрънкат тъпотии без никаква база. Тайван, или както се нарича Република Китай, е сред 15-те водещи икономики в света. Там има гениални постижения на високите технологии, като 3-та по височина сграда в света (до неотдавна бе първата), скоростен влак с над 300 км/час, страхотна електронна промишленост, медицина и образование на супер ниво, лека и аграрна промишлемост сред водещите в света и т.н. Там боготворят Чан Кай-ши, мавзолеят на когото е огромен и място за поклонение. Тайван се развива независимо от Китай и ние можем само да се възхищаваме на тази държава, която е остров с около 45 хил. кв.км. и население от над 50 млн. Но се ръководи от умни хора, а не от Бай Х-й.

Преди 70 години Тайван е бил остров с блата и населен от няколко племена аборигени. Същото е и в Сингапур. Да сравним, какво постигна България за същото време под Руска окупация? Циганизация!

циганизацията ни я натресе ЕС

Ми да е честит на тръмпанарите анти-системния президентин...нали това искаха - разрушаване на системата

Ако нямаш какво друго да напишеш, освен едната обидна дума, по-добре не пиши нищо.

общинските власти на ню йорк са пуснали петиция до тръмп за компенсиране от него на разходите по охраната на Trump Tower,изчислени на около 1 000 000$ дневно !

Голям праз. Тази "новина" ли те развълнува? Или не се сети какво друго против Тръмп да напишеш?

Ей Дира ма хайде какво правите не знам човек една реклама не може да изгледа тъкмо започва и вие хоп...:)))

Прочетох коментарите.До тук само тролене.Има десетина смислени коментара,но ако знае някой нека да обясни,но така по човешки.Защо Китай скочи,като ужилен от тази новина.

скочил е така, на ужким, по дипломатически

Тайван несъществува, има Република Китай и КНР, като втората е комунистическа, а първата е така наречения Тайван. Това разделение е станало 49 -година при гражданската война, комунистите не са успели да завладеят острова и там остава старото управление. Тайван не признава Китай за Държава. Лошото е че САЩ се меси като не признава Тайван при положение че той реално е наследник на стария обединен Китай. Сега малко разведели ли се защо скачат като ужилени. Ако Китай сега реши да анексира Тайван, ще има американската подкрепа.

Справка: "Генералисимус Чан Кайшъ (изговаряно още Дзян Дзиешъ, в повечето български и руски стари източници се среща като Чан Кайши) е китайски политик и държавник, партиен лидер и офицер - маршал и генералисимус." Континентален Китай "скача" заради Тайван защото в "Китайско море", според геоложките проучвания, вероятно има нефт. А там където има нефт, ИМА И АМЕРИКАНСКИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ.

Arkadiy Andreev

Благодаря че ме светна.И пак питам? А сега да се очаква ли някоя цветна Революцийка?Или САЩ се страхуват от Китай?

и с Тръмп и без Тръмп САЩ отива на боклука, тук таме ще остане някой читав щат, а другото ще бъде територия населена с лумпени, както си е било и преди де

Да им пратим ли и ние малко Авганци и Сирийци?

с фалкона на боко

да плюеш по тези, които те превъзхождат!

по кила ли

щото нали путлер победи и тръмп му е слуга тръмп досега: пожела свобода за куба говори с тайван назначи за министър на отбраната краен русофоб - лудото куче добре събудихте ли се вече??? а така а сега ще разберете какво означава републиканци на власт :))))))

Ти не си нормален. Дръж си злото при теб.

злото е в кремъл и избива деца в алепо и украйна аз съм добър човек

Имам коректно и добро отношение към Китай. Но трябва и те да имат такова отношение към другите държави. Това тяхно желание да заграбят Тибет, Тайван и какво ли още не, е повече от порочно. Имат огромна територия, която и без това не могат да управляват добре, какво повече искат?

Знаеш ли какъв е конфликта им? Когато Китай сваля монархията и тръгва по комунистическия път, На остров Тайван отива до тогавашната управляваща клика и не признава тази посока по която тръгва Китай, смятайки ги за тайванска провинция (Колония или там както го разбирате)

Че то Тайван е анексиран от китайската... династия Кинг, и после си го менкат с японците;)

само какви изцепки идват за радостната публика.

Светът е интересно място за живеене!

Ако няма война, мизерия и болести - да.

Последно - Тръмп комунист ли е или не е комунист?

А бе, вие и хипи ще го изкарате.

Прагматик... вече няколко пъти сменя партийната си принадлежност;)

Пък говорил с Тайван, който си е отделна държава! Уникална държава, уникални журналисти!

Оправданието на Тръмп беше: Абе, значи може да им продаваме оръжие, но не може да говорим по телефона? И според мен просто не знаеше какво е положението в случая. Все пак, ако Тръмп започне война с Китай, резултатът ще е същия като Хилари да беше започнала война с Русия. Положението е такова, че Русия и Китай никога няма да се предадат. Не и докато има Америка на картата.

ДА ЗНАЕТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТРЪМП ЗА МЕН Е ПРЕЗИДЕНТА НА БОГАТИТЕ И ОПРАВДАНИТЕ!!!!!!!!!!!!!

Аз не виждам логиката да се очаква, че милиардер от републиканската партия ще води по-лява политика от мулат от средната класа от демократическата партия, каквото виждаме сега да се случва в България! Матр'яла такъв!

И Кастро е бил наследник на богата латифундистка фамилия, пък я какво направи.

СЕГА ДА СЕ НАДИГРАВАМЕ ЛИ? АКО Е ТАКА ЗНАЯ ЧЕ АЗ ЩЕ СПЕЧЕЛЯ.ПОСЛЕ ДА НЕ РЕВЕШ!!

Жалките комуняги пак заплашват с убийства :))))))))))))))

ще ви смажеме бе, кулаци мазни

С бастуня ли, бе?

Ах как ще се хилиш на прасетата, когато заръфат дебелия ти охранен задник:)))))))

Че кой ще ви плаща пенсиите после?

Не се радвайте предварително на Тръмп, че светът ще стане по-мирен.Като гледам лицето на Флинт с излъчване на хищник и Бясното куче никак не е радостно. Тръмп даде зелена светлина за доставка на ПЗРКв ръцете на джихадистите от Нусра за сваляне на самолети и нещата ще загрубеят още. Мистура заяви, че демокритично на джихадите убийци от Алепо да се даде възможност да излезат от котела и да се защитават равнопоставено на друго място.

Брекзита, избора на Тръмп, сега евентуален избор на "крайнодесния" кандидат на Австрия се представят като голям удар срещу Джордж Сорос, че дори и като победа на "социалистическата идея". Ще ви дам жокери. След Брекзита Сорос извлече огромни печалби, тъй като инвестира в злато. Преди изборите в САЩ Сорос също инвестира в злато, от което също спечели. Изборите в Австрия дали няма да му донесат нови печалби, скоро ще разберем!

И как по точно печелиш от злато което е с 12-13% по евтино сега отколкото тогава...

Човече, има ли значение, каква е цената сега! Той го е купил на цена преди увеличението му и го е продал при пиковите му цени! Друг е въпроса, че с огромните количества вероятно и той самият влияе на повишаването и спадането на цената му.

Стига с тоя Сорос! Вие го изкарахте велик...от всяко място и международно положение..печелил. Печели дръжки..я сравни курса на златото след като стана т.н. Брекзит. От курс за унция злато от 1300-1340$...ТОГАВА , сега е...1177$..виж сам!!!

Сорос не е велик! Само може да предизвика финансови кризи на когото си поиска, включително на Русия, Китай, Великобритания, както вече го е правел! Иначе и той има неуспешни сделки, не винаги е печелил. Веднъж е загубил около 20 хил. долара, при това когато долара е бил много по-скъп.

Ще става тя,каквато ще става. Движението е към всемирен хаос.

Роналд Тръмп е надежда за цялото прогресивно човечество и той ще го оправдае.

"прогресивно" не е най-точната дума в случая...

Драги ми прости и още по прости селяни и вся остальная сволоч. Вие като демократи трябва да харесвате Тръмп понеже той е предпочетен пред болнавата Хилъри от същите тези ционисти или мултимилиардери или банкерите които управляват света. А какво ще кажете за новия шеф на Пентагона "Бясното куче" за който движещата сила или неговата сентенция е " Приятно занимание е да се убиват хора". А какво ще кажете за срещата на Путин и Кери в Рим, столицата на Римската империя. А вие къде сте в цялата тази ситуация. Може би в скоро време ще нахраните свинките които по комунистическо така и не бяха нахранени.

Естествено че селяните се радваме за Тръмп! Не се съмняваме, че ще постигне впечатлителни резултати, като Сирия е само началото.

Сволоч е обръщение към руснак. Тръмп има още много запаси неизползван напалм предназначен за комунистическите ви тикви.

Личи си че за тръмпи не влиянието е важно а кинтите. За него врага ще бъде Китай а не Русия.

че освен възможността си да финансира собствената кампания, освен възможността си да иска заплата от 1 дола като президент, може и да изненадва със самостоятелни решения в политиката. Много от нас не му вярвахве преди това.

Каква нечувана радост кипи във форума на дир-а заради неадекватните действия на оранжевия получовек, който с агресивната си тъпота ще вкара планетата в трета световна война...

Сега Тръмп от добрите, или от лошите е?

От добрите е разбира се. Злата вещица Хилари Клинтън е от лошите!

Скоро евреите ще въведат електронното гласуване, за да могат да манипулират резултатите от всички избори по света и да избират управници, които на тях са им удобни. Втори път няма да допуснат грешка като тази с избирането на Доналд Тръмп - президента на народа.

Пак евреите виновни... С какво ли са се оправдавали древните жители на европа, преди да научат за съществуването на Юдея?

с финикийците...

Тръмп все повече ме кефи с изявите си. Тоя президент май ще преобърне сегашната ми неприязън към Америка в положително уважение към същата.

Америка вътре за американците като организация е РАЙ и подредена като аптека, НО за всички, които са отвън е хищник, който се храни с тях. Леопардът се храни с газели и заици. Няма как да се промени. БГ е на трапезата на хищниците като мезе и вече е захапана. Може да оцелее само ако хищникът сам си счупи зъб или някой му го счупи

за разлика от русия - мизерия и вътре, мизерия и вън.