”Таен служител” разкри жестоки условия на труд в супермаркет

КТ "Подкрепа" установи изключително лоши условия на труд в големите търговски вериги след проверка с "таен служител" на синдиката.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кои са тези магазини? Защото най вероятно са на "наши" бизнесмени говори да ти вземат и ризата от гърба!

Подкрепа оправи металургията, сега се е захванала с веригите ;)) Тези до каквото са се докоснали е приключвало. Аз да бях на мястото на веригите, щях да съм в паника.

Нещо не разбрах тоя''таен служител'' как така сам напуснал и от колко места е вземал заплата, Както сам казва условията ги е знаел ама видите ли вените и краката го заболели??

ДА, Кажете коя е въпросната верига магазини, защо трябва да ги криете, казвате им името, фалират след 6 месеца и толкова. Какво сложно и трудно има в това?

сега разбирам защо слуvителите в тези магазини са нел=безни, не изслушват клиентите, все бързат. обикновено няма хора, които да попиташ за нещо. намалили са броя на слувителите до минимум . като един човек изпълнява 3 функции и се чака на ихформацията, печелят яко,

''Фреш маркет'' 100% Само не разбрах като се знае кои са работодателите и чии са ,като станат ясни нарушенията =съвременно робство какво следва?

Като го прочетах стигнах ди извода че синдикатите си търсят място от ктдето да цицат,"Тайният''служител какво точно е направил????освен да се оплаква и сам да напусне???? Не защитавам веригата защото навсякъде наемния е използван ама нали трябва да живее се примирява но на управляващите не им пука защото това се знае а и милионите дето си трупат работодателите са очевадни и освен от наемния няма кой дру да им ги осигури

Какво сложно, ми българска му работа - да поимитират журналистическа дейност. В такава статия ако не може да бъде назовано името жирналистите в цивилизования свят назовават причината поради която това не може да бъде направено. Тия тук хич и не си помислят колко смехотворен материал са сътворили именно и само заради това.

И като са установили всичко това, какво са направили Подкрепа, или просто си установяват да се намират на работа?

Фалират ли? Все едно веригата Будка да фалира, защото хората разбраха, че е собственост на Любимеца на народа ;)) Само ще вдигнат оборота!

нещо ми се струва че подкрепа пак искат да смучат пари отнякъде,откриха топлата вода,защо когато се отвориха западните вериги,щото за тях става въпрос те не реваха а сега понеже вече няма откъде да смучат пари реват за оня със сцепената глава,не защитавам веригите,там винаги е царял робския труд,но защо един проф съюз да смуче пари без да е работил и 1 минута

И какво ще последва за подобряване на условията на труд, че не разбрах?!

Е как какво, ще идат да поискат оставката на министъра, защото той лично отговаря за всеки от нас и е длъжен да ни бърше дупетата, защото сами не можем. Робска нация сме ....

Ше се самосезирате ли за нарушения в трудовото право, или трябва някой да ви сезира? Или нарушения няма, щото хранителните вериги си плащат на когото трябва?

защо се крие името на фирмата нали е демокрация

бонус в размер на триста лева, ако през първите три месеца не боледуваш.........е това е най-абсурдния бонус в целия свят

те какво очакват да правят в магазин. да не искат на компютър с мишката да редят краставици? като ги мързи да учат нека хипарстват и да се търкалят между щандовете

Това е демокрацията. В тази фирма има демокрация. Разбирай капитализъм, робство.Всичко това си е чиста проба престъпление. Но правозащитните организации защитават кучета и котки. Хората са на заден план :)

Демокрация не означава слободия и безотговорност.

Проблемът е съвсем прост - ако назоват съответната верига без да имат пряки доказателства за извършена злоупотреба от страна на фирмата отиват на съд и свят ще им се завие. Това чудо "таен служител" е само хвърляне на прах в очите на хората, че видите ли се работи. А реално нищо няма да се случи. Реално трябва такива проверки да се осъществяват от инспектори от бюрото по труда под прикритие. НО! Както всичко в България ако се организира акция бъдещият работник ще бъде изпят на шефа още преди интервюто. Всичката ни работа е такава и за това сме на това дередже и всичко живо се изнася от тази територия. Защото всеки е познат на всеки. Я да дръннат една глоба съизмерима с тримесечната печалба на съответната фирма, например?!?

Искам да знам коя е търговската верига.Имам конституционното право да съм информиран.А и не желая да стъпвам в такива вериги.

Може да се разбере къде е работела въпросната тайна служителка като се чукне в ной кой и е внасял там осигуровки ала бала.

И какво като е направена проверката, но не се съобщава името на магазина? Просто да вдигнем малко шум...

Ми общо взето всяка, в дъното са българските такива, там е шок и ужас, виж им служителите, изглеждат изстрадали дори на външен вид.

Глупости, информацията в НОИ не е достъпна публично!

Нарочно пиша непрвилно името на една верига, за да не изтрият поста, но вие се сещате. Там се дебнат жестоко касиерки и при оборот от стотинки над точната цифра уволняват. Нагласени интриги, следене, топене пред шефове. Служителите се държат прекалено любезно, като наплашени. Най-изплашени служители съм виждал в лодл. Всъщност навсякъде е така, капитализма е робство и да са ни честити щедрите инвестиции. Напускайте тези кожодери и търсете коректна работа, нека фалират веригите на изедниците, които задържат с месеци пари на български фирми и ни пробутват западни боклуци.

100% става дума за ФАНТАСТИКО АЗ ги зареждам всеки ден и който е ходил много добре знае за каккъв безумен АД става на въпрос. Страшно тъпа политика имат И ние доставчиците висим на рампите по 2-3 часа за да ги заредим тия СМЕШНИЦИ !!! Ама така е като 80% от работниците там са слабо мотивирани и Оправия НЯМА :)

В робовладелския строй е така! А друг измислен досега няма! При капитализма човек експлатира човека , а при комунизма е обратното! Най-справедливия строй се нарича анархо-комунизъм, но на никой не му стиска да пробва дори!

обещание за заплата от 800 до 1225 лева За съжаление обещаното не е като даденото.

Еми обиколи супермаркетите по два пъти и сам ще разбереш. Най-идиотското е, че клиентелата също ги мачка, щото претенциите са им зловещи, пазари за 3 лева, а иска червен килим да му опънат. Хората са си тъпаци, честно ти казвам.

Даже много късно започнаха да проверяват, да пробват в туризма, там какво ги очаква, ама те там не ходят..

Щото ни е такова мисленето ! Роби , роби и роби ще си умрат тия дето се съгласяват да работат при такива условия. Никога няма да работя на такова място. Аз работих в България във фирма където получавах 1400 лв. и то за 6 часа работа , айляшка и въпреки всичко това си бих камшика в чужбина. Осигуровки на минималната , лъжат те , ай сектир от тука ! Ако всички мислеха като мен ,такива неща нямаше да се случват !

оо новобранец,помниш ли казармените години когато беше булката на взвода

Синдикатите гледат да набутат работници при тях за членски внос. Иначе за какво правят експерименти без мерки. А за подреждачите на плодове и зеленчуци какво да кажа? Ако за това се дават 1000 лв. България щеше да процъфтява.

И тия какво, пак ли откриват топлата вода?! Ами почти навсякъде в БГ е така! ХОРА-РОБИ работят в търговията, шивашките, трикотажни фабрики, във фирмите за преработка на зеленчуци, меса, мляко, в мините...Почти навсякъде се осигуряват на минимална работна заплата, като работят по 10, 12 часа, някъде БЕЗ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ! По лошото е, че това навсякъде се знае от Инспекциите по труда!!!

Синдикатите искали да участват в управлението на фирмите....от КЪФ зор?

Май не си чувал за гръцките бонуси? +800 евро ако идваш навреме на работа и....

Че такава експлоатация няма само в БГ. Частникът си е частник, той коли, той беси. Като не им изнася да ходят в западните страни. Там ще мият чинии без да подвиват крак по 8-10 часа, после ще тичат да чистят нечий дом за още 4 часа, но ще си докарват един добър доход. Аз пък съм ядосана на обратното, идете в данъчното или в съвета, или в която и да е държавна институция. Там 100 човека седят и си клатят краката, работят си по 8 часа, взимат си редовно заплатиците и когато работодателят /разбирай всички ние/ дойде и поиска да му се свърши някаква работа може и някое мръщене да отнесе.

Едва ли проблема идва от работниците...е вярно навсякъде има мърши, които ги мързи да гледат :)

Е, и ?...Какво предприе Подкрепа срещу тази търговска верига ? Или само с щел...изнуда да попълни касата си ....

А ти пък очевидно НЕ !

My comments have been deleted all the time,I agree IT IS Fantastico.