”Таен служител” разкри жестоки условия на труд в супермаркет

КТ "Подкрепа" установи изключително лоши условия на труд в големите търговски вериги след проверка с "таен служител" на синдиката.

Обратно в новината

Коментари - ”Таен служител” разкри жестоки условия на труд в супермаркет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-лошото от всичко е че не само в големите хранителни вериги е така.Работих в маг.за мебели и беше ужасно-цял ден без възм.да починеш,6 работни дни,лошо отношение на шефовете и т.н.Ако се оплачеш от инспекцията ги уведом.кой е подал оплакване и следва терор и ти удържат пари(санкция)Каквито пари ти дадат в запечатан плик-това е окончателно.Не знаеш какво си изработил и какво ще ти платят.Ако попиташ не ти обръщат внимание.Ужас!!!Добре че се отървах!Благодаря на Бог!

Трябва глоби да има за такива работодатели започващи от 10хил и нагоре. В заведенията е същото уж 2 дни на седмица почиваш и хоп - 1 на 10 дена.

Така е, има текучество на кадри, но на кой му пука всъщност? Купувал съм си многократно от плодзеленчука на промаркет и прави впечатление честата смяна на персонала. Бяха някакви сирийци, негри, какви ли не, само българи не съм виждал или е било съвсем за кратко.

Стига сте питали за името бе, идиоти. Не прочетохте ли статията? Там си е написано с големи букви: ПРОМАРКЕТ !!!! Айде сега прочетете пак статията

Пише "топлата витрина на "Промаркет", бе. Аз не знам дали има или няма супермаркети с това име - може само топлата витрина да е притежание на ПроМаркет, а самият магазин да е друг. Както Кенар имат топли витрини в Била, например.

ЕДНА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ.Коя. Такъв вид информация трябва да се преустанови. Веригата си има име и ние няма да пазаруваме оттам следващите две години. Да си ходят, откъдето са дошли.Това е целта на името.

Щом като въпросната фирма, дето ѝ крият името, е стар познайник на Инспекцията по труда, и щом само миналата година е имало 10 проверки по сигнал, значи налаганите санкции не са ефективни!

добре но обществото трябва да се съберем и да решим - по-добре гладни и безработни отколкото с такъв бизнес - искам да кажа, че при наличието на такива нарушения на фирмата трябва да бъде отнето правото да наема персонал перманентно - просто този бизнес трябва да спре да съществува веднага. никакви други коментари няма нужда да се правят.

Стига анонимки. ИМЕТО. Гражданите ще го накажем с бойкот, който ще послужи и на други отворковци.Това е шамарът, който законът няма да направи.

AbuTalib

По-добре ще бъде Подкрепа да хване Горбачов за ушите и го докара да поработи в този супермаркет три месеца, за да види какво носи криминалната му перестройка.Той обрече милиони и милиони на почти робски труд жалко съществуване.

Все едно аз разказвам за 2,5месечния си трудов опит през 1998 / 07м.-09м./ - във веригата "Фантастико" - мръсни кожодери и мошеници явно са всички - !!!!

Не са се променили много - по-надолу писах една моя мацка преди три години как направо се съсипа за краткото си пребиваване при тия боклуци. Оттогава ги бойкотирам безусловно.

Капитализъм в действие. Мачкат те,докато си работоспособен-после умираш. Бай Тошо беше умен човек. На посещение в чужбина,капиталистическа страна, му показват широко усмихнатите момичета-продавачки в известна търговска "суперверига". При сравнението с нашите местни строги и намръщени продавачки той отговаря:"Да, така изглежда усмивката на страха..."

ChatGPT

Абсолютно прав си. Интересно, че дори в статията признават, че практиката е заимствана от чужбина

Така ли, аз пък помислих, че това Ванга го е казала

Ако говорите за "LIDL", абсолютно вярно е! Запознат съм в детайли! Това е немски капитализъм в грубо действие! Помните: "славяните са тор в германската нива" - Гьобелс.

Защо не посочат името на фирмата . Със кеф аз и семействот ми и роднините ми няма да пазаруваме от тях . Явна са си КУПИЛИ МЪЛЧАНИЕТО от мръснисе ни инспекциии!

Проркет колко по-ясно да ти го напишат? ДА не мислиш че Била ще дадат ваучер за храна за ПроМаркет?! Между другото във Фант*тико не е много по-различно. За други вериги нямам наблюдения.

Тази логика е валидна за всички големи вериги , не знам откъде ще пазарувате .... явно избора не е голям.

Изхода е да се направи казионен провсъюз, където задължително всеки работещ да членува(така ще има кой да се бори за правата на трудещите се). И ако се нарушават права - да се затварят фирмите :) Като навремето във фашистка Германия !

Това е така, заради "високият" ни стандарт. Хората са без работа и перспектива за каквото и да е. Поради липса на избор се съгласяват на всякакви условия и експлоатацията е пълна. Това важи за повечето фирми и фирмички. Важи и за структурите на държавната администрация, там пък трябва да си човек от правилната партия, иначе си аут. Просто нямам думи - образование, стаж, езици и ..... носи каси и чисти тоалетни за 14 лв. заплата. Засрамете се Цецки, Батковци, Куневци, Костовци и всички вие знайни и незнайни крадци на животи човешки.

Някой замислял ли се е как е във веригите бензиностанции, банките, беригите за бързо хранене. За съжаление положението е още по-зле - ниско платени служители за сметка на огромни печалби.

Като има кои да работи при такива условия...

Има, за съжаление!

ChatGPT

Ами то да седим в къщи и да не работим няма да нахрани децата ни

Еми като се налага да се яде от време на време...

има частни болници които с месеци не плащат заплати. През това време так анаречения собственик инвестира парите в друга посока докато на края не се осере и на новото място.

е променян Кодекса на Труда. И промените са винаги в полза на смотаняците бизнесмени. До такава степен че българския работник да е виновен за всички проблеми на некъдърника дето е решил да харчи пари и да се прави на велик. П овремето на Борисов 1 бе приета възможност фирмата да заяви че е в криза и по този начин да плати на робтника с 45% по малко от договорената заплата. Що обаче не вземе работодателя да направи работника съдружник като не му плати 4-5 месеца. За тва щото българите са глупаци.

ТАЯ ВЕРИГА СА ,,ЛАВКА " НА ЛЪБИМАТА НИ ПАРТИЯ ДПС И СВИНЯТА ПЕЕВСКИ

ПРО МАРКЕТ СА НАЙ ЗАГУБЕНАТА ВЕРИГА В КОЯТО СЕ ВЛИЗА САМО ПОГРЕШКА

така е но за жалост ми е най близката точка от която мога да си купя нещо след тежък работен ден но в най скоро време отварят лидл на няколко метра та смятам че тмаркет ще фалира и то за дни :)

Във всички вериги е така. Няма нужда да ги изброявам, защото ще ме нападнат, а и няма изключения! Заплати на близка до минималната заплата (това си е и със съгласието на повечето служители де), експлоатация, глоби, ревизии и пак глоби, продавач-консултант значи роб - всичко се очаква да върши. Рядко можеш да отидеш до тоалетна. Ако си късметлия поне шефа ти в магазина не е психопат/слагач, но бая рядко се случва. Текучеството е страшно, ама не им пука - млади готови за да робуват все си намират. Инспекцията по труда е изцяло платена (идват, говорят и си тръгват) и после жална ти майка ако си пуснал сигнала и си още там.

за съжаление колкото и странно да звучи, само ние-клиентите можем да накажем въпросния маркет... за Бога Братя,не Kупувайте от там...после и от другите и т.н.

Подкрепа си търсят клиенти!Ако се наложи да действат -никакви ги няма!

Ама чакайте! Това е действащата от години система в Америка! Нали именно с тази цел се правят "Реформите" от Реформаторите! Значи са постигнали целта си! Тоталната доминация на "работодател" над "работник" е точно същото като при отношенията "робовладетел" към "роб"! Разликата е, че сега нямаш ангажимента да поддържаш роба жив - това си е негов т.е. наш проблем! А стимулирането на доносничеството за пари, дори и да е неверен доноса, си е висша евро-атлантическа ценност! Нали точно това искате! Ами ето ви го!

ProMarket

Веригата от репортажа, е "Про Маркет" . Ако знаете и имате смелостта И ОСНОВАНИЕТО ЗА ТОВА напишете видно подобни на тази фирми , за да може все пак хората да се предпазват и да си имат "едно на ум"...

Във всички комунистически фирми е така. Те непременно трябва да докажат, колко вълчи е капитализмът.

Добре направили проверка установили нарушение и какво от това-никакви последствия даже и не се съобщава коя е търговската верига.Защо??????????? Нека да се знае и да няма кандидатстващи за работа в тази верига. Всичко и фалшификат в тази наша Държава,затова умните,знаещите и можещите заминаха в чужбина,където там оценяват по ум не по шуробажонавщина. Българио и г-да УПРАВНИЦИ на къде пътуваме???????????????????????????

В МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ Е ПО СЪЩИЯТ НАЧИН. СТОИШ ПРАВ ПО 10 -12 ЧАСА, И СИ НА РАБОТА В СЪБОТА, ДАЖЕ И В НЕДЕЛЯ .

За сметка на това пък те карат да лъжеш клиентите да си купуват ненужни за тях стоки, планове и т.н., особено по-възрастните, като по-доверчиви :)

Тъпо е , ужасно е жалко изучени , добри специалисти , да работят в чужбина , защото цената на труда в БГ е под прага на оцеляването ! Не е ли "мазохизъм" да си работник при такивава работодатели ?! Правителството дреме, депутатите си "чешат макарите" и никой от "ония горе" не му пука , че ще дойде време да ги "забършат с парцала", (израз на премиера ни) ! Може ли 1937 год.(?) България да е била 7-ма сила в Европа , а сега да сме на "цедката" - последни ?! След четвърт век лъже "демокация" се оказа , че може !

Бас хващам, че във всяка една българска фирма -о т най-богатата до най-бедната, действат едни и същи принципи на работа, а те са - "огромно текучество, създаване на фалшиви очаквания у кандидат-служителите, "отровна" работна атмосфера, санкции, глоби, насърчаване на доносничеството"

"шестдневна работна седмица, огромно текучество, създаване на фалшиви очаквания у кандидат-служителите, "отровна" работна атмосфера, санкции, глоби, насърчаване на доносничеството." Това е масова практика особено при "големите чуждестранни инвеститори" с български мениджмънт.

В другите европейски страни глобата за "черноработници" е фиксирана на 5000 евро за злоупотребилите фирми . В БГ винаги оставят "прозорчета" за "наши хора"- (демек за тия,които си плащат) - те минават "гратис". Мафията е задушила обществото ни като плевел , докарала ни е до просешка тояга , затова и много българи работят за "жълти стотинки" , не осигурени без договори ! Освен това при "избори" са задължени да гласуват за посочени от работодателя кандидати . Затова са и прословутите икономически "обръчи" около всяка една партия , "баницата" е разпарчетосана и ако не си "политически надежден" (демек,ако не си наш човек) си аут ! Но това не ни пречи да се биеме в гърдите до посиняване , че следваме "предписанията" на еврокомисиите . Резултатът - последни в ЕС по всички икон.показатели и първенци по корупция и беззаконие в съдебната система !

не оповестявате!Името на веригата! на някой другар, кой друг може да има верига?

Ако е веригата от репортажа, то това е ProMarket

Ще се пробват да ми причинят нещо подобно и ще им изгори магазинчето още същата вечер!

Див, див капитализъм. Само че в други страни се борят, стачкуват, търсят си правата. Тук не е така. Да им преседнат дано крадените от хората пари.

Веригата е Промаркет. Изключително лоши условия на труд. Дано само след като е установено това да има резултат - санкции, глобии и пр.

Хубаво е да си коригирате информацията. Заплатата, която е получил служителят не е 14 лв., а 140 лв. +50 лв. ваучер за половин месец. Не че има голяма разлика, но все пак.

Ало 101 , това заплата ли е ,дори да е допусната печатна грешка с една нула по-малко.Има минимална работна заплата в страната, която е почти три пъти над посочената сума , дори след поправянето на грешката.За какъв ЕС говорим изобщо , за какво достойнство на граждани на държава от ЕС.Африканците са по-добре

Много вероятно е да става въпрос за Бодинор, там има огромно текучество и много застояла стока. Смърди още от входа.Собствениците непрекъснато се хвалят, че са българска фирма.

кажи ми, къде няма голямо текучество, щом за нико пари искат да им робуваш денонощно?

Хубаво е да публикуват името на веригата. А и още нещо, това, което описват важи за всички фирми в България, не само за хранителни вериги, но и за офиси, големи и малки институции и предприятия, отровната атмосфера е цел на всички началства - разделяй и владей, хората не се мотивират, не се водят от лидери, не се вдъхновяват, те се сплашват постоянно, мачкат, тъпчат и пречупват.

Докато не се публикуват в публичното пространство "черните списъци" на такива фирми , докато няма гласност , а само болка и търпение , така ще бъде вечно ! Много обичаме да споменаваме една доста "мазохистича" поговорка : "Наведена главица - сабя не я сече" ?! Затова сме стигнали дотук...!

Taka е навсякъде в малки и големи фирми, български и чуждестранни.

Капитализъм. Печалбата, жълтия метал са водещите, няма място за сантименти, за хуманност.

"Маркс твърди, че заплатата непрекъснато ще намалява заради "резервната армия на труда". Капиталистът винаги се стреми да плаща колкото се може по-малко за положения труд и на него му е много по-лесно да го прави, когато съществува голям брой незаети работници. Според Маркс високото ниво на безработица няма да позволи заплатите да нараснат, въпреки резкия скок на печалбите: хората, уплашени да не останат без работа, няма да напуснат работните си места, независимо от ужасните условия за труд."

Защо слагате минуси - нима това не е истината или не ви отърва да се знае?

"когато съществува голям брой незаети работници. Според Маркс високото ниво на безработица няма да позволи заплатите да нараснат..." По този примитивен начин расъждават и нашите пишман бизнесмени, учили в РАБФАК! То и затова бизнеса им е толкова успешен и затова и работешите за тях са толкова доволни! Истината е проста, но не е за прости хора, като верните и предани на Марксизма идея! Работници е имало по врмето на Маркс. Тогава други почти е нямало! Днес е доста по-различно! Това което си написал може и важи само и единствено за тези, които са на длъжност ОБЩ РАБОТНИК! В наши дни има и една друга категория, която не е били позната на Маркс, по обясними причини. Тогава не е имало ДНЕШНИТЕ ВИСОКО ОБРАЗОВАНИ СПЕЦИАЛИСТИ! РАЗЛИКАТА МЕЖДУ СПЕЦИАЛИСТА И ОБЩИЯ РАБОТНИК Е ОГРОМНА! Който работодател не го е разбрал това, никога няма да успее да изгради успешен бизнес! А един ДОБЪР СПЕЦИАЛИСТ, който се създава с години наред, е ценен за компанията до степен такава каквито са му способностите! Колкото по-кадърен е един специалист, толкова по-добре платен трябва да е от работодателя, ако иска да го има! ТУК БЕЗРАБОТИЦАТА В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЩЕ ИМА И ДОСТАТЪЧНО МНОГО ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ! ОБЩИ РАБОТНИЦИ - ДА, НО НЕ И СПЕЦИАЛЕСТИ! Ето това е разликата в мисленето на развитите западни старни и на нашите пишман бизнесмени! А вторите не са виновни, че някой им е внушил едни глупости. Те сами са си виновни, и то само за това, че са повярвали на тези неистини!

Какво ще последва? И защо не се съобщава фирмата.

За да има "ОФШОРКИ" - има и "РОБИ" , които ги " хрантутят" или се сещайте за пчеличките,които събират медеца и търтеите,които са готованците в кошера . Но е така, защото "монополистите" преди време "унищожиха" дребния бизнес , където стотици хиляди българи си изкарваха прехраната . Едрия монопол диктува цените на пазара , цените на труда и ред други далавери , които им пълнят тлъстите сметки в "Офшорните" компании . НЯМА ПРИЛОЖЕНИЕ ДУМИЧКАТА "ДЕМОКРАЦИЯ" В ОБЩЕСТВА , В КОИТО "СРЕДНАТА" КЛАСА Е НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 10% ! С мизерия за 70% от едно такова общество като нашето може да се очакват само негативни резултати...!

Тъкмо снощи в Лице в лице по ТВ се говореше за анонимните свидетели. В Бя не е прието да се проверяват сигнали от такива, дори да е очебийно, а никой не смее да застане пред името си, за да не си изпати. А после пък М. Манолова гостуваше при Слави. Еми действайте.

"КТ "Подкрепа" установи изключително лоши условия на труд..." Добрутро! Това е редовна практика в много, много фирми в България, а държавните институции, които се издържат от труда на тези нещастни хора, се правят че не знаят и си затварят очите. Това НЕ Е ДЪРЖАВА!!!

Глоба, глоба, затваряне на заведението. Толкова е просто.