Строителите излизат на мирна демонстрация с 1000 машини в София

Предупреждават политиците: "Чуйте и ни вижте! Вие вършете вашата работа и ни осигурете спокойствие, за да вършим ние нашата"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колоната на протестиращите ще се води от "Джи Пи груп" а ще завършва от служителите на АПИ

Истината не винаги е приятна. Много от ремонтите да с ниско качество. Съществуващия контрол е недостатъчен и компрометиран. Не виждам защо да недоволни.

Може би щях да имам реституиран имот под сградата на парламента, ако бях нагъл измамник. Ама, не може ли така и така строителите сте там с машинариите, да ми прекопаете имотеца, че да мога да го оградя с колчета. Сега се замислям, дали нямах имот от един прачичо и под министерският съвет :D

" . . . европейските фондове осигуряват над 80 на сто от заетостта в сектор "строителство". И толкова от пачките които тъпчат в джобовете си строителните чорбаджии ! Особено провинциалните ! Дето съсипаха цели квартали в София ! И окепазиха Иванчева, която се опита да защати квартала си от тях ! Щели да протестрират . . . Естествено, щом не излезнат танковете доколкото имаме, и не направят на паздерки техниката им, тяхната . . . !

1.На колко се оценяват тези машини? 2.Колко получават водачите на тези машини 3.На колко се осигуряват 4.Какви норми спазват и как замърсяват въздуха 5.Замърсяването на колко стари коли се прави от една машина 6. Имали път или магистрала да е направена като хората

Докъде я докарахме, даже и мафията да стачкува!

Некадърници...

oIo

"национално предателство, защото може да доведе до спиране на фондовете" Аа хахахах, протест на строителните работници. Къде бееее черняциии. Още при миналата криза трябваше да умрете от глад. При тази със сигурност ще дадете фира. Значи национално предателство е да се спрат еврофондовете, а не е предателство да папате и с гъзовете си от тях? Това е най-тъпия сектор в държавата - строителите.

GP group ще участват ли в протеста ? За един приятел питам...

Това се казва новина. Какво още можем да очакваме до Нова година? Предполагам ще последва протест на милостивите сводници и честните проститутки. Веднага след него - протест на човеколюбивите дилъри на наркотици и техните клиенти. Този протест спокойно може да се съчетае с шествие на умните и жалостиви мутри, като в него могат да се включат и всякакви други човекоподобни с животински и зеленчукови прякори. По нататък за да не ни е скучно може да видим Обединен коледен протест на политици, депутати, прокурори, съдии и адвокати под наслов "Правим ВСИЧКО за народ, а той дебилът му с дебил не ни разбира." Навръх Нова година ни очаква протестното автошествие-поход на родните олигарси. Автомобили под 3500 кубика и на възраст повече от 1,5 години няма да се допускат. Собствениците на следните автомобилните марки могат да вземат участие: Ролс-ройс, Бентли, Бюгати, Ламборджини, Ферари. По изключение AMG и BMW7.

Да се готвят комбайнери и трактористите, че то сезонът свърши малко да видят какво става у Софията. Браво, протести до Коледа , да изядем прасето след това и след Нова Година пак протести, аз залагам на тираджиите да дойдат в София.

И некадърните строители решили да излезат на протест...за какво не е ясно

Строителната мафия иска да се бие с политическата.Срещата ще се играе на Граф Игнатиев.Съдия от БФС.

И ТОЗИ ПРОТЕСТ АКО НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА, ЗДРАВЕ МУ КАЖИ! ЯСНО Е КОЙ ИМА ИНТЕРЕС ОТ ТОВА! РАЗБИРА СЕ, ВЛАСТТА!!!

Съвсем са сбъркали тия по кое дърво да лаят! Като толкова искат спокойствие за "работата си" да се обърнат към началствата си за дето им предоставят хем най-евтините и некачествени материали хем плащащи най-малко въпреки спестеното!Пък и толкова да не се зъбят защото ако се направи проверка на трудът им веднага ще се види точно колко им струва трудът,които и без това заминава на вятъра след първият дъжд!!!

и чак в последното изречение е квинтесенцията на статията, страх ги е от това: " да бъде направена НЕЗАВИСИМА ПРОВЕРКА на строителството на магистрали и първокласни пътища"

Най-големите крадци в България щели да протестират.Искали държавата да продължи да ги захранва с пари,а те да санират и строят некачествено.Молете са да няма по-силно заметресение,защото всичките им т.н.строежи ще се окажат фалшиви както всичко в България.

Ге Пи Груп ще участва ли?

в челото на колоната ще са. Веднага след тях следват невинните душички от Трейс.

За какво ще протестират тези перачи на пари ? Затова че си оставиха ръцете навсякъде ли .Посочете ми пет блока от които поне три да не са без Акт 16.За асфалти и магистрали - да не говорим,под всякаква критика е.По -точно е да се каже крадци,перачи на пари и измамници са немалка част от тях.Все пак има и коректни мижду тях,но нищо не се прави ,за да се разкарат бандитите.

хех, крадците, мошениците и некадърниците се обидили, че им викат такива, ами то по делата се познават. И няма нужда дори да се доказва корупция - резултатите са видими и няма друг начин по който да се е стигнало до това положение. Ако изобщо има читави строители и професионалисти - да протестират пред шефовете си - мутри, а не по развълнуваните пътища и в опустошените градове.

Аре стига с тези маскаради бре! Излиза се на не мирна демонстрация с АК!

Това вече минава всякакви граници по наглост. "Големите"в бранша са на държавна,обществено-поръчкова хранилка от години.Вижда се,какво"творят"-безобразно некачествени ремонти,лошо ново,"мащабно"строителство.Примери-столичните булеварди,станали нарицателно за"качество",Квадрат 500,софийското ларго и пр.,и пр. Средните и по-малките,изграждат нови блокове и кооперации.С изключения,разбира се-лошо качество,набързо претупана работа и свръх цени!!! Излиза на"протест"бранш,който е супер добре финансиран,разглезен и с високи доходи.Това е един организиран политически протест,срещу търсенето на истината,как се харчат от тях,корупционно едни пари.От нашият джоб и от Европа.Безобразие.

Тия строители кои закони настояват да се спазват? Че трябва да осигуряват паркоместа за всички имоти в жилищните сгради, или че трябва да спазват плътността на застрояване, или 1200 евро/м2 на зелено им се виждат малко? Тия 1000 машини по улиците на София ще бъдат ли проверени документите, гумите, чистачките, зимната течност за чистачки, да не се окаже че повечето са за спиране от движение. Какви глупости говоря, нали герп са организатори на протеста.

Браншът знае, че ако се направи проверка на пътищата, ще стане страшно. Ще се окаже, че повечето от половината пари са изчезнали. И ще трябва да отговорят към кого са отишли отчисленията. Тогава ще стане още по-страшно. Всичко ще се разплете. Но трябва да знаят, че те не печелят от подобна позиция, защото така се запазват порочните практики. В тяхна полза е всичко да се осветли и да бъде честно - освен ако и те не са в играта и не искат тя да продължи.

Със сигурност са в играта. Очевидно ще протестират тези които печелят поръчките, не онези които реално работят.

Нямам нищо против вас работниците строители.Въпроса ми е ,защо качеството не е добро? Не се подвеждайте от работодателите ,които ви плащат ниска работна заплата и ви доплащат на ръка.Мислете за староста си .Собствениците предприемачи богатеят в пъти ,а вие едвам връзвате от заплата до заплата.Вдигнете се срещу тях ,както е в нормалните държави с нормални профсъюзи.

За гарнитура може протестите на строителната мафия да се доокомплектоват със синдикатите на джебчиите и телефонните измамници! Ще е по-колегиално сродните организации заедно да протестират...

...вие гледайте ние да не излезем ,че ни писна от некачествени пътища и строежи ….поне си замълчете .Ако се чуствате засегнати ,защо не искате експертиза на пътищата с която би се доказало /ако сте прави /,че строите качествено ….

Боклуците така и не разбраха, че с подобни (макар и правилни, в някои случаи) искания, само безвъзвратно настройват обществото срещу себе си.

Как ще има корупция в строителството? Това е абсурд, всеки знае, че между частни субекти (ЮЛ) корупция НЕ може да има, тя вирее само в държавния сектор. Навремето процента рушвет за една чешка фирма, която завършва на ЕЗ беше в цената на техниката обявена в тръжната процедура. Как се влиза в ТЕЦ Марица Изток - по същия начин. В частния сектор не може да има корупция, не е имало и няма да има. Ха-ха.

Да разбираме, че искат да продължава корупциата в бранша. Да не може да бъдат проверявани. Да водят работниците си на едни осигуровки, а да плащат на други. Да строят с едни материали, а да изписват други. Въобще кражбите на народна пара и преразпределението да вървят и никой да не може да им каже гък.

goose

"защото може да доведе до спиране на фондовете в България, които осигуряват над 80 на сто от заетостта в сектор "строителство"." С други думи - само с еврофондове могат да оцелеят ... После пак някой да ми каже, че строителството в БГ не е див балон.

смятай, щом може да затворят толкова техника и ресурс за един ден на каква печалба са тия мафиоти. Големи български строителни компании=мафия!

Ако ги закарат тези машини на магистралите, ще ги построят за една година.

Една улица, к'во ти улица- тротоар не могат да направят като хората... Строят жилищни комплекси без улици, без жизнено пространство, без паркоместа около тях, без детски градини... Всичко се уплътнява само и само повече за продаване да има... И после бил мръсен въздуха... Ами айде наблъскайте тридесет смръдливи селски говеда в една стая, предназначена за четирима...Е как няма да е мръсен въздуха!?!? И всичко това благодарение на АЛЧНИТЕ "строители" и "инвеститори", плащащи смешни пари на работниците, в повечето случаи без договори и осигуровки...

Няма по- обезобразени от строители градове в ЕС от тея в България бе....все едно не с два леви ръце, не с два леви крака , ами с два леви гъза асфалтиране улиците и тротоарите и въобще строите

Строителната мафийка...

После не се чудете ,защо има прахови частици,цяла София кръстосват и никой не мие

какви сторители сте вие бе, няма един път, един ремонт, дето да изтрае повече от месец, ремонт на ремонта, нерегламентирани подизпълнители, некачествени материали, кражби, застроихте всичко, дано фалирате всички големи строителни компании, да останат само малките, дето наистина ще вършат работата качествено и без компромиси.

" според организацията вероятно целта на атаките е дори и ликвидиране на българските компании преди началото на големите проекти по европейски програми и по този начин на чужди компании да бъде предоставен българският строителен сектор" ---- Отлична идея! Ще е по-качествено строителството и работниците ще са по-добре платени! "От Камарата са обезпокоени от безотговорното според тях говорене, което те определят като национално предателство, защото може да доведе до спиране на фондовете в България, които осигуряват над 80 на сто от заетостта в сектор "строителство". ----- Още по-добре! Трейса, Джипито, и всички останали строителни мафиоти ще загинат по естествен път.

Българина трябва да се научи че получава това за което плаща.

То се плаща, ама яко се краде.Затова българина не получава това, за което плаща ! Трябва стротелнарта мафия да се научи, че търпението на народа се изчерпа, и наглостта и няма да и помогне !

И да плаща за ивършения труд.