Средната заплата в СУ скочила с 53% за 4 години

За спешни нужди на висшето училище са нужни 40 млн. лева

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълен лъжец. И крадец. Заплатите са смешни. Добри са само на избрани от него ДПС гяури като Божанин, Михайлов и Изебала Маринова. Сега филиал искал да открива. Анастас Герджиков не беше крал само от филиали. Открадна милиони от Фонда за научни изследвания. Сега точи университета през ремонти на общежитията, чрез фактури за по 30 000 за правна помощ; чрез хонорари от по 9000 лева за майка си Мария Герджикова, която на 80 и кусур години ходи да проучва нагласите за изучаване на български език в Унгария. Затвор!!!

освен да разтяга локуми, през живота си нищо друго не е свършил... "Специалист" по римска история ли е, някаква такава глупост... Абсолютен локумаджия и палячо... и син на мама, естествено. Назначи си го небезизвестния Любо Спасов - вездесъщият "доктор" и декан Медицинския факултет, дето сега е следствен за злоупотреби.

Качество трябва, качество. Количествените промени водели до качествени. Дрън, дрън, ярини. Водели - ама според диалктическия материализъм. Той умря 1989та. При демокрацията колкото повече, толкова повече, следва дай още, а качеството си го..... някъде. За мен проблемите в образованието са качеството му. То преди все ревяхме без пари не става. Сега има пари и става още по-зле. Обвързване трябва на заплатите с качеството на обучението, с нивото на продукта, с доволните от студентите работодатели, с мястото на СУ всред университетите по света. И кво - ако тая глупост я направим дето я предложих те заплатите ще паднат май.

А броят на студентите продължава да намалява...

А за тези 4 години с колко процента са скочили цените на хранителните продукти, на консумативите, на различните такси, на учебници и помагала, на лекарства...да изброявам ли още....или за тези неща просто си затваряте очите.

Не сме усетили...

"скочи" от 800-тно до под 1000-но място в световната класация на университетите за 4 години. Ето това е реалният принос на ректорчето...

Ами ако беше скочила с 20% щяха да имат милиони за нуждите си а не пак да вземат от нашите пари за да се позакърпят.. Колко нагъл трябва да си да казваш как си увеличаваш заплатите ама покрива ти няма пари да го поправиш..

Че си съсипахме образованието...знам отдавна, но това, че учени хора, с научни титли и публикации по целия свят могат да оставят една сграда да стане...пълна развалина...научавам сега, няма друго обяснение, че “трябват” толкова пари за ремонти!

СУ в сегашния си вид е един кърлеж на наша издръжка. Ежегодно бълва хиляди безработни, сервитьори и продавачки, но не и специалисти с реално приложение на придобитите знания. Необходимо е преосмисляне на приоритетите, снижаване на разходите и преориентиране към специалности с реално значение при подобряване и осъвременяване на учебната програма. А който иска да учи това, което му е интересно (или просто да се запише в каквато специалност го приемат), да бъде така добър да си плаща сам, няма причина да бъде субсидирано от държавата обучението на хора, които няма с труд по специалността си (и съответно с платените данъци) да платят за това обучение. Освен всичко друго, издаването на дипломи на толкова много хора и по толкова много безсмислени специалности обезценява образованието на всички останали. И тогава вярвам, че ще се намерят пари за ремонти.

Нали си купихме, супер модерни, 50 годишни ф-16...

Ама те ще дойдат в шестък.

Не плачи и не тъжи,защото идват други времена. Очаквай парички от ЕС за обещания СУПЕР КОМПЮТЪР. Подготви терена за изкуствения интелект и други мечтани джаджи.Добре,че те подсетих.

А защо всеки следващ ремонт на покрива струва все повече?

Инфлация може би...

За тия пари ще се построи нов университет! Какви 10мил. за покрив, ще го позлатяват ли! Ей писна ми от тия кражби бе, това не е нормална държава!