Коментари - Според 56% от хората, ако данъците им останат там, където живеят, то ще стане по-добро място | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В София по-голямата част пришълци си се модят адрес по родно място. А познайте къде им отиват реално данъците.

Ако данъците останат в общините, ама и държавата да продължи да им дава колкото досега, нали? Типично соц. Това просто прави повече пари. А парите откъде ще дойдат? Как откъде - от инфлацията. Или не - от повишаването на данъците. Или държавата да си повиши събираемостта и оптимизира разходите. Звучи чудесно, но това просто прави повече пари в бюджета, а за какво ще отидат, все ще е от полза. Включително да се оставят местните данъци у общините и да им се дава и от бюджета, но какво общо има това с темата - това са съвсем други теми

Нищо ли не каза или аз нищо не разбрах? Мм

goose

Ако данъците ми останат в София като на останалата половин България, която се е събрала тук - всичко останало с население под 100 000 души просто ще умре.

Че те и сега са си умрели. Но със сигурност в София се вкарват повече пари отколкото се отчитат от данъци. За София изобщо не трябва да става и дума. Тук говорим за малките населени места. Там е проблема. Общината прибира парите а за селата няма пари да почистят и главните улици. Само преди избори ако се асфалтират някой и друг квадрат улици. Факт. Някой и друг квадрат казвам. Транспорта на пътностройните машини сигурно е повече отколкото асфалта който се полага. За селата остава само едно улично осветление което не е резнато много много.

goose

Всъщност в София остават около 24% от данъците, събрани тук. Всичко останало се преразпределя в цялата страна.

И тогава северна България тотално ще се затрие

"Според 56%, ако....." Според 56% от какво? От патиците в езерото? И вие се наричате "редактори".....