София се опасва с велоалеи заради коронавируса (снимки)

Два коридора свързват шест трасета в мрежа, пускат бус лента на бул. "Патриарх Евтимий"

Обратно в новината

Коментари - София се опасва с велоалеи заради коронавируса (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вижте "велоалеята" в Студентски граг - широка 60см, преставлява отделена с обикновена боя част от шосето.Не знам кой и как е одобрил такава пародия на велоалея, но това е блестящ пример за усвояване на пари без да се върши реална работа!

Незнам защо се правят велоалеи като , въздуха е отвратително , непоносимо мръсен в СОФИЯ?Това е поредният геноцид над хората . Хора аз съм горд велосипедист , не карайте МОЛЯ колелета в София . Мърсотията на въздуха ще ви погуби . Имах си проблеми с дробовете и колело в София не карам , товаря велосипеда на колата и за здраве карам по планините и в провинцията където няма трафик.ПОСЛУШАЙТЕ МЕ , МОЛЯ!!!

Докато велосипедистите не започнат да учат Закона за движение по пътищата (и да го спазват), нищо няма да се промени. Ще си карат по пешеходните зони, в насрещното по еднопосочни улици, в паркове сред малки деца, по пешеходни пътеки с мръсна газ. Трябва да им се конфискуват велосипедите, когато не спазват правилата за движение. Нали и те, като всички останали (мотористи, шофьори, пешеходци) са ДЛЪЖНИ да спазват правилата за движение по пътищата? Или са нещо повече?

Г-жо Фандъкова, велоалеите сигурно са необходими, но 100 пъти по-необходими са детски ясли и детски градини. Кога ще чуем , че се строят такива. В Люлин положението е трагично. Направете нещо!

Аз съм велосипедист!!! Това с вело алейте в СОФИЯ е пълна Пародия!Аз не карам по велоалейте поради простата причина че, те не стават за каране на висока скорост и въобще за каране на колело. По велоалейте се движат всички освен велосипедисти,те са майки сколички,баби с бастуни , леля Куна с торбите,даже и нагли Водачи на автомобили.Карам си по шосето , давам си мигачи с ръцете и е много по удобно и бързо. ТЕЗИ ВЕЛОАЛЕЙ КОЙТО СА НАПРАВЕНИ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО , ВСИЧКО Е ДА ОТКРАДНАТ НЯКОЙ ЛЕВ . Когато видя някой полицай да глоби някой пешеходец на велоалея или някой наглец паркирал с автомобила си , там и велоалеите не ги рисуват по тротоарите , тогава сигурно ще може да каже общината , че има велоалеи .

Пак ли нарисуваха тротоарите? Кога ще разберат, че велоалеи не се правят така?

Хората работещи в общината да ходят един ден от седмицата с колело на работа , тогава може и някоя свестна велоалея да направят.

Когато видя български политик да се движи с велосипед на работа тогава ще призная , че сме нормална държава.Не разни мафиоти от НСО да се правят на американски полицаи с черни очила.Излегнали се държаните коли и с бясна скорост да дигат пушилка по прашните софийски улици.Самоковката да даде пример и си спомни за велосипеда.Стига кюрфишеци и уж загриженост.Има пари за гепене и те трябва да се усвоят своевременно.

велисипедното какво означава ?

Е как селянин да опише София? Все едно сляп и парализиран по рождение да опише финала на 100м гл. бягане на олимпиада

Крадливото Фани , пак за бълъци иска да ни хвани, с две банки боя намаза три булеварда и отново реши да ни прави на идиоти! Докато е кмет тази Гербаджийска мър...ша , София винаги ще е потънала в корупция и мизерия . Докато ГЕРБ управлява София , ще управлява и страната !!!

А алеи за циганските мръсни каруци кога ще има? Фандъкова забравя за своя любим електорат

Каруците са със специален режим на движение! Те са наши избиратели!

около Парламента ще слязат ли от колите! Безплатният им паркинг няма ли да стане паркинг за велосипеди,а и до Парламента да има велоалеи

на циганите какво ще правим? Ще има ли каруцарски алеи?

Добър е плана и трябва да обхване и междуградските и междуселските пътища по 80 cm банкет и край на натоварения трафик и на бензиностанциите (включително държавните).

Егати описанието, всеки ден карам по тоа трасе и пак не мога да разбера кво са написали. Да бяха сложили една карта!

Ейиии най сетне!

@ ! Тази Фалшива Кметица се хили като пача ! Давай си ОСТАВКАТА Фандъкова и си върви на Село да копаш компири ! Такава наглост го има само в лошо възпитани Селяни и Селянки ! Бегай Фандъкова , тази работа не е за теб ! Истинския Кмет на град София е Мая Манолова !

Манолова е от Кюстендил, тя не е ли 'селянка'? Аз доколкото знам само кореняк-софиянците са 'граждани'.

Разликата между софянеца и кореняк софянеца, е че кореняк е изплатил ипотеката

Не се наврешя ей.

ОСТАВКА НА НЕКАДЪРНОТО И КОРУМПИРАНО УПРАВЛЕНИЕ Не може булевард с 4 ленти да се превърне в тапа с една лента, 2 велоалеи, буслента и платен паркинг. Тъпата учителка от Самоков дали е дошла до това мероприятие с колело или с колата на НСО

Какви са тези глупости? Велоалея заради коронавируса.

Защо кметицата и придружаващите не са на дистанция или с маски? Трябва глоба ,като за водещите в ,,Две капки вода".

Щото не е обикновен жалък гражданин като теб, тъпако. Затова. Сега си трай и спазвай шибаните мерки!

По-полека с ВИП персоните - обяснението е - не се носят маски на открито, а само в затворени пространства. Това за жалкия гражданин е пресилено, освен ако не го погледнеш от друг ъгъл - жалък гражданин , с такъв кмет.

CK OFF!

Велоалеи - добре. Но защо само в София? Другите градове- и малки и големи не са ли в България? Като правите нещо добро - правете го за всички. Придвижването с велосипеди в Европа отдавна е нормален транспорт. Отдавна така пътуват там и министри и премиери. Това е полезно и за здравето и за гъмжилото от коли и за джоба. Направете програма за цялата страна и започвайте изграждането.

Леле, Шофьора ще вози министрите с колело...

Ако велоалеите са като в Пловдив - горко ви София :)

Не заради хората, а заради коронавируса...

Какви са тези странни идеи за бус ленти и велоалеи при толкава тясна улица като "Патриарх Евтимий" за една столица?! Трафика съвсем ще се блокира заради няколко разхождащи се велосипедиста. Тролеите сега си преминават. Заради корона вируса ще се движим повече с коли, едва ли с колелета. Те мъчете хората! А къде са паркингите в центъра като мислите да махате паркоместа заради велоалеите!?

В белите държави хората масово се движат с велосипеди. Мога само да приветствам откриването на нови вело-алеи в София!

Като станем от белите държави може и да го приветстваме...

То я белите държави даже и жените се движат с велосипеди

Да в Азия са страшно побелели. Аз в Европа не съм видял един булевард затъкнат с велоалея

В белите държави избирали се такъв кмет. Явно не.

По Прага трафикът напълно блокира заради велоалейте, ама колоездачи те се карат пак по тротоара.

Пак лъже тая. Преди целта и беше да направи софия зелена. Е направия, навсякъде изникнаха нови блокове, кооперации и всякакви сгради. Като ги боядисат в зелено и ще стане Зелена София. Не и вярвам и на думичка на тая мръсна даскалица.

Как нямате поне малко достойнство бе гербераси... То бива бива бълване на всякакви глупости ама вие направо сте изтъкани от такива щом като водопад ги ръсите.... Какво общо има този вирус с велоалеите?????

приличат на синури от картофените ниви на самоковско.

Може би все пак ще измие наистина улиците, тази пача селска

Да ти платя една лазерна епилация? С това панталонче ще ти се спари джодженът. Лято е. Мий улиците, потънали са в прахоляк.

ДАРЯВА НА г-жа Фандъкова серия процедури, (цели крака + бикини зона) Свържете се с нас на телефон 0700 10 600 още днес, за да си запишете час за безплатна консултация.

Придвижването с колело е евтино и бързо, не знам защо толкова скачате срещу него. В София може човек да се придвижва по някой направления съвсем спокойно с колело. Проблемът е, че като се придвижиш от вкъщи до работа трябва да си оставиш някъде колелото - и то да го намериш там, където си го оставил. В многократно посочвания за пример град Амстердам, колелета се оставят навсякъде от собствениците им, но после учувадщо - там ги намират. В София, ако си оставиш така колелото и за 2 минути, няма да го намериш или ще го намериш разглобено - без гуми, без калници, без верига - всичко, което може да се отмъкне, ще се отмъкне. Това е реален и то нерешим проблем и затова няма скоро да се развие този вид придвижване, колкото и велоалеи да има в града.

всичко е така, но да намаляваш пътните платна, в стратегически места заради 2 колоездача също е идиотизъм. пример надлез надеждал Сутрин е тапа, има 2 ленти . Една стои праздна за колоездачи. Пътувам всеки ден и не съм видяла жив колоездач. Веднага да спомена ,че нямам кола

Пич, и аз карам колело. Имам и 2 деца обаче. Не мога да ги заведа на училище с колела. Не мога и до магазина да отида даже, много е стръмно. Адмирирам улесненията за колоездене в града ни, но нека не бъдат за сметка на дискриминирането на всякакъв друг вид транспорт. С въпросните велоалеи се творят невероятно глупости. Личи си, че никой от творците им не е и помирисвал колело. Цели булеварди се стесняват за велоалея с нула велосипедисти по нея. Нямаме даденостите на Амстердам. Нямаме и едва ли ще имаме някога тяхната култура. Много по-близо сме по манталитет до Италия и Гърция, където мотопедите са много по-многобройни от колелата. Нека все пак се мисли за удобствата на всички, а не на една шепа върли велосипедисти, които рано или късно стават и те семейни и се слъскват с всички неудобства на велосипеда.....

Като вън е 40 градуса как ще караш колело? А като натрупа сняг? А децата как ще водиш? Стига с тая Холандия дето си седи целогодишно между 10 - 20 градуса. И дори там няма идиотия да запушиш булевард с велоалея

Имам документ че, улицата се мие по два пъти в седмицата :)))))))) Не се мие а само се прибират пари за това :)))))

Нали щеше да миеш улиците всяка седмица? Хората ги мият дори с дезинфектанти.

Пълни малоумници!!! Вие на тая хуйня по бул. България велоалея ли и викате??? Усвояват се едни пари и това е. Мърши долни, Господ ще ви съди боклуци!

детски градини,зелени площи и места за отдих кога? За колелетата и тротинетките разбрахме.

А кметицата ЕДИН път качила ли се е на колело? На автобус? Разхождала ли се е по тротоари и градинки без да се броят ПР акциите наречени инспекции ?

То поне да имаше велосипедисти на тези велоалеи...На час я мине един я не мине...а зимата нема никой.

Щом пак си дойдохме на темата за велоалеите значи всички други проблеми са решени. Интересно кога ще видим Фандъкова, Здравков и членовете на СОС, които ни радват с идеите си да яхнат колелетата на път за Московска??? След милиони похарчени за велоалеи виждаме, че ефектът за трафика е по-скоро негативен. Опитаха и с тротинетки и пак нищо, останаха само блокираните места за тях, празни отдавна. Явно е, че градът ни не е готов за този вид транспорт. А и няма как да бъде другояче град, който не е равен като тепсия, и в който половината деца учат на Мин 5км от дома си. Факт е, че неучебни дни трафикът е поне наполовина. Защо не мислят върху това???

Манастирски ливади изток се презастроява , няма зелени площи няма площадки , градинки, а тя за велоалейки ми говори. Селски притки дето нищо не разбират от градска инфраструктура издигнали ги за параван на престъпната дейност на ГЕРБ мафията.

То и улици и тротоари няма там.

Някой разбра ли защо тази се хили като п.ча? Явно, че велоалеите са по- важни от заплатите на хората, бездомните и здравето на народът като добра здравна служба. А иначе вече миждам как Цацаров, Борисов , Каракачанов и други сядат на колелата и ползват велоалеите....

За София Пак небивалици. Тук таме ще се появи велоалея и толкоз. Толкова блокове се настроиха с балкони , висящи над улиците - как ще ги разширят? Толкова коли има паркирани в уличките - къде ще се дянат? Защо не се стимулират работни места в цялата страна? София става едно ужасно претъпкано, частично подредено само в центъра място.

Щото е договорила %-та...

За алеи незнам но да направя някоя градина че немогат да осигурят 50% от необходимите места

Мото за следващи избори: "София УЧИ колоездачите да карат ПО велоалеите!" а дано...

ама надали. Защото тия не се съобразяват с нищо, за тях правила не важат. А пази боже, някой пешеходец да върви по тротоара. За парковете няма да говоря. Оня ден карах един да чете табелата на алеята, че пише разрешено за кучета, а не за велосипеди. Следващия път овчарката ще си достави удоволствие да гони колело.

Правилата най-добре се спазват от ниско прелитащи БМВ-та и Ауди-та помислете по-добре за писти за приземяването им !

В гробищата?

Т.н. "велосипедисти" са най-бруталния хаос-фактор в движението в София. Защото не признават никакви правила и не ги спазват. Какво да обясняваш на българи за правила?

Незнам, обаче заради начина на мислене на такива като теб ме е страх да оставя колата и да се кача на колелото. От което се издушаваме и двамата в задръстванията. Мисля, че трябва да приложат още по-груби мерки към шоферите и да ги свалят насила от колите. Щом успяха маски да наденат на целокупното население, какъв им е проблема да измислят ограничения за колите в центъра и точка.

Съгласен съм! Когато се научиш да пресичаш само на зелено, да не караш по пешеходните пътеки и да не караш в насрещното, особено в еднопосочни улици! И си сложи каска. Аз не съм ти противник! Противници са ти всички тези, които не спазват правилата. Ако видиш някой на улицата, или на шосето, който спазва ЗДП, това съм аз!

Дреме ми за кола или велосипед в центъра, просто не ми трябва превоз там. Но не искам, когато си разхождам детето и кучето в парка, отвсякъде да ме връхлитат колела и тротинетки, особено електрически. И аз да съм им виновен, че се разхождам бавно по алеята.

Винаги карам с маска и каска , винаги карам най-вдясно до тротоара , винаги карам по велоалея където има , винаги подавам сигнал като правя маневра , винаги бутам велосипеда като съм на тротоара или на пешеходната алея и винаги спазвам светофарите на кръстовищата !

Просто няма по-точно описание на хаоса с велосипедистите. Към тях добавям и тротинеткаджиите.