Как ще преобразят центъра на София

Градската градина в София стига до сградата на галерията, а автомобилният трафик се изнася отдолу, предвижда проект-победител за обновление на центъра на града.

Обратно в новината

Коментари - Как ще преобразят центъра на София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сичката я Мара втасала, сал пткта не си сресала...

на София трябва да започне от незабавното отстраняване на Петър Диков, приятелят на бизнеспарковите крадци и бандити Плевнелиев и Борисов. Диков направи от София кочина, няма никава идея и върши само имотни далавери с брат си Калин Диков също архитект.

Не пипайте жълтите павета, продажници!

Като гледам проекта,повече отива за заглавие:"Как ще обезобразят центъра на София"!

От това, което видях ми хареса възможността да има зелена пешеходна зона край Перловска река и градината пред галерията. И др. зелени площи са добре като идея, но знайте, че в големите жеги, трябва да има по някое дърво, под което да се стоят хората на сянка. Ако е само площ без сянка, ще бъде гола и обезлюдена като много такива подобни площи в столицата. И някъде видях шатра, от типа на тези в централна гара - това е много грозно недоразумение, не го повтаряйте.

Т.е. поредното неизползваемо и нефункционално нещо. А къде отиват колите, които искат да паркират в центъра? Площада има тази възможност в момента. А колите, ако не се извеждат директно на Цариградско, само ще си седят в задръстване отдолу.

... а една хубава джамия няма ли да издигнете там?

Пак ще се харчат пари за ЛУКСове по центъра. А крайните квартали ще тънат в дупки, мръсотия, хаос и тъмнина. Бравос!

КОМУНИСТИТЕ НЕ СПРЯХА С РУШЕНЕТО НА СТРАНАТА! Не знам дали сте били скоро в Шумен? През 80-те комунистите изровиха целия възрожденски център на града! Издълбаха една огробна дупка, 50 метра длъбока и около 500 метра широка. Събориха десетки старинни постройки! Изляха хиляди тонове бетон, после се отказаха да строят, а сега центъра на Шумен е обезобразен! (задайте в гугъл- Каква я мислехме, каква стана: Центърът на Шумен) 30 години по-късно комунистите продължават да ровят 50 метрови дупки по центровете на българските градове и да изливат бетон! Нищо не се е променило!

Комунистът се ражда, за да руши, краде и убива!

Как да обезобразим центъра на София, а и не само него? -------------------------------------- Да унищожим България! Не може да има толкова добро място за живеене! За какво имаме хубав климат, ако не го съсипем? За какво имаме плодородна земя, ако не я натровим? За какво имаме история, ако не я заличим? Да бетониране! Да асфалтираме! Да дупчим и копаме! Да градим грозно и наклонено! Да боядисваме в черно, сиво и гадно червено! Напред! Разрушението е с нас!

Махнете го тоя Ал.Невски, че е неестествено голям и само загрозява ! И без това религията е опиум за народа ! По-добре деЦка площадка да има там...и чешмичка...Или по-добре паркинг и чешмичка ! А Народната Библиотека ми кажете кому е нужна !? Кой сега чете книги !? Анахронизъм някакъв, само заема място, ако се махне и тя ще се разшири доста към Докторската градинка. Мислете преди всичко ! И други ценни идеи имам !

Градът на бъдещето,това е Астана в Казахстан.Казахстан от пустиня е превърнат в рай.Масово се залесява ,много цветя,растителност.Тука в България е обратното,рая е превърнат в пустиня.На времето туристите са се възхищавали на българската природа,идвали са заради нея,сега е почти унищожена.

Аз пък не мога да разбера от снимката следното - как хората в неравностойно положение(инвалиди) ще стигнат до фонтана?

Не си го забелязал само ти. И аз дето не съм архитетка виждам, как майките с деца и стари хора ще трябва да преодоляват стълби, ако искат да видят фонтана. Или да минават само по един път до там.

Не се накрадоха гробаристите!!! ОПРАВЕТЕ СТОЛИЦАТА, А ПОСЛЕ НАЛИВАЙТЕ ПАРИ В НОВИ РАЗРУШЕНИЯ И НЕСКОПОСАНИ ПРОЕКТИ!

Трудно е да се намери друг пример, със столица по света, за нарцисизъм и самовлюбеност, както е нашата. Даже философията за европейска стилица на културата осмърдяхте. За такава трябва да е друг град, а не столицата. И всичко това ще стане до 2019? От къде пари? Или пак всичко ще е за сметка на останалата част от държавата. Просто безумия, след безумия в тази държава.

...Много тъп саит. Защо пишат в новините за Софийски Университет ??? Това е нарушение ( както са писали - уж за нарушаване Закона за Банките ) на закона за Университетите.... А също и защо от този саит пишат новини за Народното Събрани ??? Ами че това трябва да е нарушение на Закона за Народното Събрание. Ако има нарушение, когато някои пишат мнения за банки или фирми, затова че пишат мнения, то тогава, и този саит прави нарушение като пише изобщо някакви новини за Софийски Университет, Народното Събрание или други фирми. ИНАЧЕ ИЗЛИЗА ЧЕ ОТ ТОЗИ САИТ ПРАВЯТ ЦЕНЗУРА !!!.!!!.

За кого ще се прави това?За мръсните цигани,които до 2019 ще са още повече,за сметка на българите,които до тогава ще са намалели с пъти.Пълна порнография!

Аз пък искам КАТЕДРАЛА пред НДК, на мястото на многоъгълния пето*ник!!!

ПЛАН - КЪДЕ Е ОБСЪДЕН И ПРИЕТ ОТ ОБЩЕСТВОТО И ОТ СПЕЦИАЛИСТИ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА СТОЛИЦАТА ? ПОСЛЕДНИЯТ ПРИЕТ Е ОТ 60.ТЕ ГОДИНИ !! СПРЕТЕ ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК ДИКОВ !

Не съм софиянец, но това, което е замислено е грешка. Така се унищожава историята. Ако има пари, да се преобразят крайните, изостаналите квартали, а не да се разкопава и унищожава вече направеното.

Дайте и по-настрани от центъра,а?Щото чужденците за да стигнат до центъра да го видят, трябва да минат през крайните квартали.

Добре де ще го кажа с по - меки думи, въпреки , че не заслужавате: Селяндури, за да е чисто в София, пазете чистота а не мърморете, че все някой друг ви е виновен!

Центърът трябва да е "човешки" - тих и спокоен - без клаксони и пушеци! Това трябва да е зона без автомобилно движение!

ХОРАТА БЕТОН НЕ ЯДАТ! СОЦИАЛНИЯ МИНИСТЪР СПЕШНО ДА ИНДЕКСИРА ДОХОДИТЕ, ДА УВЕЛИЧИ ПЕНСИИТЕ, ДА УВЕЛИЧИ МИНИМАЛНАТА и СРЕДНА ЗАПЛАТА, а АКО НЕ ИЗПЪЛНИ ЗАРЪКИТЕ ДА СИ ХОДИ! ХОРАТА УМИРАТ ОТ ГЛАД! СТАРИ ХОРА РОВЯТ В КОФИТЕ С БОКЛУК, А уж СОЦИАЛИСТИТЕ ЩЕЛИ ДА ИЗЛИВАТ ПОД СОФИЯ НЯКОЛКО МИЛИОНА ТОНА БЕТОН! БЕТОНА НЕ СЕ ЯДЕ!

То хубаво, ама за да ти индексира заплатите социалния министър, трябва финансовия да тегли още един заем от 3-4 милиарда лв. А и тези пари ще могат да отидат само за държавните служители. В частните фирми как ще вдигнеш заплатите ?? Или за тях ще трябва да се изръси министъра на икономиката, а ? А че бетона не се яде, и асфалта същ - иди обяснявай на Бойко и на Станишко .... те обаче знаят, че в асфалта и в бетона има голяяяяяяма далавера! И ще ти кажат да духаш супата. :)))

Как как , както и в другите градове, всичко ще се направи така че управляващите да могат да откраднат най много пари Който и да е на власт ще видите че турски фирми и с турски материали а вероятно и турски работници ще правят ще правят центъра

СПРЕТЕ ДА УНИЩОЖАВАТЕ ГРАДА ! КАКВО ХУБАВО НАПРАВИХТЕ ДОСЕГА ? УНИЩОЖИХТЕ ЗЕЛЕНИНАТА - ОСНОВНО ПРЕДИМСТВО; САМО ШОСЕТА ЗА КОЛИ ; ПРАЗНИ ПАРКИНГИ И ДЖИПОВЕ ПО ТРОТОАРИТЕ , МУЗЕЙ НА СОЦ ИЗКУСТВОТО - ТОВА Е РЕАЛНОСТТА-АРГОГРУП С ОБЕКТИ НА ВСИЧКИ КЛЮЧОВИ МЕСТА В СОФИЯ И Т.Н. ВАЖНО Е ДА ДОКОПАТЕ ПАРИЧКИТЕ

За предстоящите кражби е ясно! След като съсипаха Витошка и Ларгото, мръсните , крадливи и селски ръчички се решиха на по-мащабни акции в стил Вълко Червенков.селяндура Диков и началници систематично изтриват всичко софийско в София и я превръщат в безличен и безхарактерен мегдан!

ТЕя луди ли са, бе. За едните комисионни са готови да разсипят столицата. Какви пешеходни зони, олигофрени такива... То и сега едвам се придвижвам Какви зони на две нива-- та това са стотици милиони. Крадци недни - всички архитекти в столична община да се уволнят!!!!

Да вкарат колите отдолу още от подлеза на министерски съвет, а отгоре да е същата равнина, без стълби, налагащи изкачване.

Ще има смисъл, ако колите излизат директно на Цариградско, но за тези, които са за централната част, не виждам платно?

В Калифорния обявяват бедствено положение за вода, а тука Фандъчето си прави фонтани, но нали трябва до последно да се паланджоса бюджета на София, а хората да стачкуват от безпаричие.

Ти си червен боклук нали? И Австралия има пожари, това означава ли , че трябва да изсечем всички гори на територията на България за да нямаме пожари?

Скоро и на горите ще им видим сметката. От обръча фирми на ДПС

БЕТОНА НЕ СЕ ЯДЕ ХОРАТА БЕТОН НЕ ЯДАТ! ВДИГНЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ ! 26 Март 2011 Сергей Станишев: Хората не ядат асфалт! "Тракия", хубаво - обаче хората не ядат асфалт", каза Станишев и визираше пенсионерите, безработните, социално слабите, съкратените и въобще всички 24 февруари 2011 Корнелия Нинова Хората не ядат асфалт от магистралите, заяви Корнелия Нинова от БСП на брифинг в парламента. 23 февруари 2011 Социалистите: Хората не ядат асфалт, вдигнете заплатите Социалистите поискаха социалният министър спешно да индексира доходите, да увеличат пенсиите, минималната и средната заплата, а ако не изпълни заръките да си ходи. Този ултиматум към управляващите постави парламентарната група на БСП

Интересно какво ще пишеш, когато и БЦП-арите започнат да правят магистрали като Бойко, само да се договорят с олигарсите за комисионната ... то май Бойко се издъни при тях, само успяха да достроят стотина км. от единствената магистрала в България....

ей не пипайте центъра на София - това което виждам за нищо не става кой ще стои там в летния пек и зимния студ - не лишавайте града от миналото му!!!!!!! Оставете площада на гражданите - вижте от гарата какво остана след софиянски - един голям клозет!!!!

Абе то не е лошо да се пипа, ама преди това трябва много да се мисли и то за хората, а не за милионите, които ще се прилапат!!!

Браво на Фандъкова!

И малкото простор ще се изгуби. Някой да вижда предимства, както за колите, така и за пешеходците или майки с деца и велосипедисти? От пешеходна пътека - стълби, измислено кръгово - и много бетон. Това съгласувно ли е с гражданите?

Грозен си ти бе , селяндур! На кой са му притрябвали коли в центъра на София? А това което наричаш "кръгово" е пешеходна зона а не пътна, колите ще минават в подлез.

Грозота на фона на грозен език. Какво ще правят пешеходците на тоя припек?, А как ще се изкачват инвалиди като тебе и майки с деца до тази тапа, осрана с кучеши изпражнения?

Колите могат да минат отдолу и без да се нарушава простора отгоре. За дървета така и никой не е помислил.

Българското око е неопитно и лесно се лъже от лъскавина. Гледайте в името не кякой усвоен лев и печалби за някой фирмички да не загубим идентичността на София. Защото много ме съмнява да се направи истински стойностен проект, който да даде за културата и идентичността на града.

Петър Диков май е слънчасал .. през зимата. как ще се прави подземен път пред двореца, като там е пълно с археология ??? Или и там ще направят една недомислица, както около ЦУМ, дето хем останките се рушат, хем не се виждат добре, хем движението е ужасно ..... Петрееееее А по Перловска река, да и стесниш коритото и да сложиш бентове, на река дето през пролетта може да стане много пълноводна - ужас! Ще удавиш хората около Военна академия при силно снеготопене ! И като си говорим за проектиране, защо никой не обръща внимане на бул. Тодор Александров ? Това е естествената възможност за разширяване на центъра - чак до Западен парк. Няма регулиране на строителството, няма общ архитектурен план, всеки строи на парче и колкото си иска високо и грозно ... а иначе - Юруш на парите от проектите!!! Браво ГЕРБ! Надминахте и БСП и ДПС взети заедно, само дето Цанков Камък не успяхте да построите в центъра на София...

Ще преобразят грънци. В София няма един здрав тротоар, те какви картинки са изтипосали. Не може само да крадеш чрез грандиозни проекти, трябва и поддръжка.

В грешка си братчед, всички до сега доказват, че е напълно възможно само да се краде и да не се поддържа почти нищо...

С тая стълба към шадраван? Можеше да се проектира като площад, на който да продължават да се провеждат концерти, а тук градинката ще се използва за изхождане на домашни любимци, а пейките ще могат да се ползват само извън горещите и студени месеци (щото няма сянка).

АБЕ ДРУГО СИ Е ЖЕНА ДА Е НАЧЕЛО - ПРОСТО ТУЛУПИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ КОМАНДВАТ ИНАЧЕ САМО ЗА ПЛЮСКАНЕ И ДРУГО СА ВЪВ ВЛАСТТА.

Интересно, къде ще отидат жълтите павета? В Бояна, Драгалевци, Симеоново!

Кой продаде Кристал и кой разреши на мястото на ресторанта в центъра на градината да стане офис и апартамент?

ОТ КОГА ХОРАТА ЗАПОЧНАХА ДА ЯДАТ БЕТОН? БЕТОНА НЕ СЕ ЯДЕ ХОРАТА БЕТОН НЕ ЯДАТ! ВДИГНЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ ! 23 февруари 2011 Социалистите: Хората не ядат асфалт, вдигнете заплатите! Социалистите поискаха социалният министър спешно да индексира доходите, да увеличат пенсиите, минималната и средната заплата, а ако не изпълни заръките да си ходи. Този ултиматум към управляващите постави парламентарната група на БСП. 26 Март 2011 Сергей Станишев: Хората не ядат асфалт! "Тракия", хубаво - обаче хората не ядат асфалт", каза Станишев и визираше пенсионерите, безработните, социално слабите, съкратените и въобще всички

Не мисля, че тези проекти правят терена по добър. Има ли смисъл всичко това да се променя, за да се направи една полянка с шадраван?

Колко ще ми дадеш да не ти я направя, а?

ХОРАТА БЕТОН НЕ ЯДАТ! ВДИГНЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ ! 23 февруари 2011 Хората не ядат... асфалти от магистрали. Социалният министър спешно да индексира доходите, да се увеличат пенсиите, минималната и средната заплата, иначе по-добре да си ходи, подгряха градуса на финала на парламентарния ден социалистите. Корнелия Нинова и Меглена Плугчиева отделиха време, за да активират управляващите за драстичния ръст на цените на храните. Те съобщиха, че хората харчат 40 % от доходите си за храна. 24 февруари 2011 Корнелия Нинова "Хората не ядат асфалт от магистралите," заяви Корнелия Нинова от БСП на брифинг в парламента.

Много ми хареса централната част пред стадиона! Там и сега са задръствания, а след премахване на светофарите и кръговото движение с допълнителни шест пресечни пешеходни пътеки ще бетонира тази зона с коли forever. А мостчета през Перловската река без парапетчета? За отрезвяване на футболни фенове и закъснели посетители на Борисова градина? Чудно, прекрасно! Най-хубаво ще да е и достатъчно скъпо!

В момента,Столицата прилича на всичко друго,освен на Столица.Лоша инфраструктура,мръсотия,задръствания,разбити тротоари,безразборно паркиране,изобщо мъка.Би трябвало,да се започне широкомащабно и истинско преустройство,така щото градът да стане по-приветлив,по-красив и най-вече,по-удобен за живеене.Само с козметика....няма как с пудра и грим,да се скрият огромните бръчки на София.Дълбоко се съмнявам в начина,по който всичките прекрасни намерения,ще се реализират.Съмнявам се и в качеството на продукта.Както и в цената,която ще се плати накрая.Няма как,да живееш в съвременна България и да вярваш,че обществените поръчки,ще бъдат истински и честни.Дано,тази снимка,се случи и то във възможно най-добрия си вариант.

и защо центъра, градът е много очукан, от всичките му входове са само гета, разбито и олющено, кварталите са мазало, те взели центъра да оправят и то как, това на снимката на нищо не прилича, там другарите отново да си построят гробницата най-добре, страната е затънала в .айна, те ще си лапат парички по проектчета за центърчето

Щото туристите като дойдат в София, не ходят в Обеля , а в Св.Неделя и Св.София,затова тряя да оправят центъро.

туриста идва да речем със самолета и разгледа центъра и после какво гледа, нали ще ги разведат до рилския ман, търново, боровец, банско или де да знам къде и ще трябва да огледа от автомобил за какво иде реч или ще им слагат превързки на очите и хоп на ски в банско директно, даже направо и приспивателно да им дават

Е, сега ще падне голямо грабене! При всяка рекотструкция се появяват нови милионери. А Софиа ще си остане все така мръсна, селска, скучна, сива, зле осветена, провинциално проста, пренаселена, неудобна, ориенталска, без облик, без атмосфера, без любими кътчета, тясна, миризлива, отблъскваща. И така е от 1878 година до днес и во веки веков. Пълно отражение на своята измислена десница.

И с джамия в центъра. Никога няма да се отърси от Ориента.

Редно е да се махне и стария конак наречен национална художествена галерия че току виж мюфтийството си го е поискало.

Мюфтийството скоро ще поиска цяла България. Това е съдбата на просто и продажно население. Струва ми се ,че историите за националните борби са чиста измислица за създаване на "национална"гордост,след като търпят едно "мюфтийство" да си "развява коня" в уж "независима" държава. Жалко и за държавата и за народ ,който няма национално достойнство. ЖАЛКО

да дадът на краинете квартали да си оправят градинките около блоковет с тия пари Ще има поне за 3000 градинки в около локовите пространства. или да оправят тротоари и градинки тогава ще стигна за 1500 такива в кварталите който живеят хората/възрастни деца, ние които работиме/. Центъра го лъскат през2-3 години вече ми омръзна.

Браво! Няма ни дървета, ни храсти! Фонтана ще го спрат - това е добре! Има модерна отворена градска тоалетна унисекс - браво, модерно! О кошмар - има трева! Да се изкорени! И да има 4 табели с новия химн на София "Тук птици не летят, дървета не растат еднички ние гръб до гръб, в земята врастваме се тук! Гори днес цялата планета и над Родината е дим. А значи нужно е едно победа. Не, за цената ние няма да спорим! (2)"

дървета ли ? какво беше това .. чувал съм че в европа имало ... но какво е незнам :(

Тези проекти ще уемат целия ресурс на СО и ние от жк СвОБОДА И НАДЕЖДА ЩЕ ТЪНЕМЕ В КАЛ И ТЪМНОТИЯ е това справедливо ли е ?По този начин те си увеличават цените на техните имоти ,а обикновенните хора да мрат както си искат.

С толкова правописни грешки, и палати да ви построят, все тая...

Vibudhi

София е такава от повече от 120 г! Да не допуснем унищожаването на стария център на София, с цел спечелване на пари от "проекти" на наши хора - Фъндъкова, Диков, Герб и др.! Ако някой наистина се е загрижил за хората живеещи в София, би трябвало да се създаде план по 4-те посоки на света! Какъвто е първия план на немския архитект, изродил се по-късно в подобие на ракова клетка! Улиците във всеки град и село трябва да са ориентирани в 4-те посоки на света, за да може въздуха да се пречиства лесно и да не сме първи по замърсяване в Европа! Не е добре да се строят високи здания, защото те спират естествения поток на въздуха и отнемат от слънцето, което намалява температурата и светлината в съседните сгради - през зимата!Входовете на сградите би трябвало да бъдат от Изток и Север! Ако искаме да сме здрави, успешни, работоспособни, съзидателни и без негативни тенденции и конфликти! Това е препоръката на Древните Архитекти от Стхапатя Веда - Ведическо Знание, запазило се в Индия и до днес! Сутрешните лъчи на слънцето трябва да влизат във сградите още със съмия изгрев - това, което не знаят съвременните "ар-хитекти"! Първия час от изгрева е най-полезен за здравето на хората и техния живот! Не случайно древните градове и селища намирани от археолозите у нас са разположени по 4-те посоки на света! Не бетона и тревата правят града зелен а дърветата, които масово се сечат в София понеже пречели на тази или онази "фирма" или били твърде големи и "опасни"...за някой?! Никой не бива да бъде лишаван от слънце, чист въздух, чиста вода и чиста храна!