Коментари - 90 000 софиянци с по-висок данък сгради | Днес.dir.bg

90 000 софиянци с по-висок данък сгради

София ще остане с едно от най-ниските нива на данък "сгради" у нас - 1,875 промила, както и най-ниските сред европейските столици, тъй като там данъкът е в проценти от данъчната оценка.

Обратно в новината

Коментари - 90 000 софиянци с по-висок данък сгради | Днес.dir.bg

Коментари

а аз като имам 2 кенефа у нулева зона ли ще попаднем и с колко лажна ще ми се повиши данъка? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не е висок данъка. Дори е нисък за ЕС. За масови цени на апартаменти над 100 000 лева данък и смет е нормално да е дори двойно и тройно над сегашните 100- 200 лева. По добре е такса смет да се събира по местоживеене главно и един съвсем малък процент да има за самото жилище. Поддръжката на жилище все пак предполага някаква смет дори да не се живее там , но не и в този размер. ПРОБЛЕМА Е КАК И ЗА КАКВО СЕ ХАРЧАТ данъците. Как работи общината. Не може тотални мизерници и боклукчии като българите пък били те и софиянци да плащат по-малко от народи дето по принцип не цапат.

Фандъкова, какво става с проекта за "Женски пазар" и реализирането му? До кога ще се търпи тая мръсотия?

Общинският съвет одобри разхода. Задайте въпроса си към директора на "Пазари възраждане"

И ние така си плащахме известно време данък, който не е е трябвало да плащаме! Е, не го връщат! А Фандъкова защо излъга? Тия суми дето ги пише горе сигурно са за квадратен метър, защото мойте данъци за смет и такса сгради са 1200 лв. за около 250 кв. общо

Какви,са тия глупости за 2009г. и за 2010г. за кв.Г.Баня данъка за 120кв/м и 240кв/м имот е 780лв. Какви 100 какви 200лв........

Абе учителката(фандъкова):докога ще го държиш това недоразумение да е зам.кмет?Този мустакатия къде е роден?Аз не съм гласувал за ГЕРБ на изборите за кмет , ама тези дето са гласували - надали са избрали да им повишават данъците!? Докога ще ви търпим некадърни общинари?Да споменавам ли онзи измамник от центъра за градска мобилност, оназ бабка от инспектората, и още и още...Лошо ни се пише с хора като тези-те се имат за нещо повече от нас, а вярвайте ми те са боклуци!!! Не ми е спокойно , щото като се самозабрави и напусне реалността човек почва да върши по-големи простотии!!!Ще цитирам:"Моля те Господи , НЕ ИМ ПРОЩАВАЙ ТЕ ЗНАЯТ КАКВО ВЪРШАТ!"

На печелившите честито

Данък сгради=коефициент (предполагаема платежоспособност на живущите в зоната). Напълно по социалистически-да се събира пари от "богатите", за да има за бедните и за друго, вкл. и за самореклама.

Редно и справедливо е данък смет да се плаща индивидуално по ЕГН за цялата страна.Той с нищо не е обвързан с площа на жилището.Аз също питам защо Б.Б. повиши в София с 60% стойността на апартаментите при очевидното сваляне на цените на жилищата през 2009.Сега "наследниците" при липса на въображение повтарят същото.Герджиков ли ще докара тези 90000 гласове за ГЕРБ на изборите или играе друга "игра"

Спокойно. Колко пъти ви казаха управляващите,че данъците няма да се увеличават. Налозите за недвижимите имоти, колите пък и за колко още други неща, не се броят за данъци. Само, дано когато решат да ни бесят да изяснят въпроса с въжетата - ние ли да си ги купим или синдиката ще ни ги осигури? Както и Фердинанд още на времето го е казал,за друго не ставаме освен за доене и стригане.Пазете овчици безценните си кожици, че да можете да им давате вълна на господарите-робовладелци.

Днес от в. "Монитор" разбрах, че не е трябвало да плащам досега данък сгради за къщата си, която е паметник на културата. А плащах на сляпо към 30 г.!!! Е, сега какво, някой ще ми върне ли нещо, апаши нйедни?

Това, че ти си тъп и не се интересуваш какъв е реда си е лично твой проблем.

Министърът е прав! Липсата на канализация е сериозен проблем на баровските квартали, щото боклуците които живеят там не могат да утекат в правилната посока. Затова будалите тип електорат ще платят с по-големите данъци с новото райониране, понеже 30% партийна комисионна няма как да бъде отчетена при инфраструктурно европейско финансиране. Ако южната мутродъга бе така финансирана, щеше да има ревизия на проекта с преизчисление на проекта, а сега ще мине само с преглед на комисионните.

Роби на ГРОБ .Това сме ние и такива ще си останем

Интересно... Какви са били резултатите в тези квартали на предишните избори?

МАЛКО КРАДЪТ НЕНАСИТНИТЕ ГЕРБ-ери СЕГА ПОНЕ НЕИМ ПОДАРИЯ ТЕЛЕФОЧЕТА ФАНДЪКОВА ЧЕ ИМ ГИ КУПИ ЯКИТЕ ТЕЛЕФОНИ че ЛЪЧО МОЗИКА с ОБИКНОВЕННО МОБИФОНЧЕ ТРУДНО СЕ СПРАВЯ и не му става . СВЕЩИ НА ДЕЦАТА СИ ДА КОПУВАТЕ С ТИЯ ПАРИ ДЕТО СЕ ГЛАСИТЕ НЕОСНОВАТЕЛНО ДА НИ ОЩАВИТЕ

В коя зона влиза Бояна не разбрах?

Герджиков, не се прави на много умен, защото като им писне на хората накрая ще изяде някой шамарите! Банишора ще я сложиш в друга зона само ако преасфалтираш всички улици в квартала, които са от времето на Тодор Живков, както оправиш осветлението в подлезите, оправиш тротоарите и започнеш редовно да миеш и чистиш улиците! Докато това не стане и дума не ща да чувам за друга зона. А ако мислиш че ще се наложиш помни, че ще дойдат избори и тогава ще стане забавно за някои!

Алоооо Бесника за какво се напъвате моля . Я виш КРИВА РЕКА уж ще минем у първата зона а приличаме на ФАКЛУТЕТО дупка до дупка ,помияри на всяка крачка , мангустите дебнат да краднат , наркоманите са във всеки вхот се бодят с дрога от докторите и за капак клетите провинциялисти дошли на свиждане с колата си която няма къде да паркират . Медицинска академия паркингът и е от времето на фаитоните в София а от тогава до сега колко се е промени ситуацията а ? А Фандъкова защо никои не и задава въпроса какви бяха тия евреи на връх Никулден или вече София вече е ЕРУСАЛИМ за тая ЧФКА

Герберите се готвят да се махат от София и парламента! Е, важното на софиянци да им е зле!

В морето има достатъчно вода ще ти послужи

Да живее Бойко! Да живее ГЕРБ! Да ни управляват още сто години!

Абе умнико, и вие не сте по-бедни, а и няма да ви оставят и вас.Колко му е да ви треснат по-високи данъци за Центъра и за кварталите покрай морето. кмета ви нали и той е от ГЕРБ.

...на който не му харесва да си ходи на село, я вижте какъв е данъка във Виена например и околностите, и после говорете....

Как да го видим бе Ристо? С тези доходи не можем да отидем до Виена, а камо ли да платим виенските данъци. А ни се ходииииии..... Казват, че във Виена беряли пари от дърветата и вместо дъжд валят евра.

И, Ристьо - бих отишъл с удоволствие в Плевен, защото е подреден, изчистен и хубав град! Но за моята работа там бих вземал 600-700 лева, но в София вземам почти 3 пъти повече! И от мене да знаеш - там хората на 250-300 се радват!

Селски, аз съм от София, преди селяните в общината да дойдат в София!

Данък сгради е бил винаги поносим като сума, но такса смет... тя вдига неправомерно и несправедливо данъчната сума, която се плаща на общината. Докато не направят такса смет на брой живеещи в апартамент , няма да има оправия. Не е редно двучленно домакинство да плаща същия размер сборен общински данък за панелка, който плаща и съседът му с пет души семейство и същата квадратура на жилището .

Преди всичко и на този етап, данъкът е висок. На заден план, когато се реши в наша полза въпроса за височината,може да се мисли за 2 ма и за 5 ма. Разделение не е нужно никому. И на двамата и на петимата.

аз живея сам в центъра, имам минимум отпадъци, единственото успокоително е че мангустите (да ме извиняват добрите животни) не плащат никакъв данък и такса смет, а мърсят най-много , не изхвърлят боклук обаче, щото не ползват контейнери, освен за предаване на вторични

Да спрем да пълним гушите на тия мързеливци и лентяи.До тук плащах съвестно без голямо желание.Сега спирам да плащам с наи голямо желание.

а кои са те- преди янчулев , мафиански , антоан николов , сега бойко , даскалката- реститутка фандъкова - се отбор юнаци , но не и от лявата алтернатива . аз от както се помня , 20 години ,левите не са докосвали властта .така ,че не ми се оправдавайте , седерастчета , вие сте виновни , вие и никой друг . левите не са управлявали софия , повече от 20 години .сигурен съм ,че против лявата идея тук пишат тъпи младоци , които си нямат напредстава как се живееше преди 1989 г. тука пишат преидимно алчни , неориентирани ,десни младоци .

Стани ти бе ,да те видим...този такъв,онзи онакъв ...

Бюджета на София за 2000 г. е близо 417 млн. Бюджета на София за 2010 г. е 1214 млн. лева. ББ е биш член на БКП. Колко от общинарите на ГЕРБ за бивши БКП не знам, но се вижда че последните 8 г. общо взето вие управлявате София задкулисно. Само за последните 2-3 г. бюджета на София е колкото всички Бюджети при Софиянски взети заедно. Левите са във власта 16 години от тези 21 години. Нищо че официално в София не са печелили. Все пак правителствата взимат огромни постъпления от София и орязвайки бюджета на София, както намерят за добре могат да вляят на процесите тук. Та "мафиянски" с тези мижави бюджети направи: Метрото -пусна го и задвижи целият проект нататък. Договори и японските къртици. 2. Над метрото направи бул. Т.Александров, удвои целият бул. Сливница, като от 2 лентово паве, го направи 4-5 лентов асфалт, който вече над 10 г. се държи без дупки. Нагоре направи бул. Баба Парашкева, Въведе еднопосочните движения в центъра. Ремонтира основно Мария Луиза и Витошка заедно с подземната инфраструктура. Ремонтира цар Симеон от Ботев до Раковска. Пусна подлезите в Подуене и направи Ботевградско Шосе 4-лентово и в двете посоки и пусна широкорелсовите трамваи. Направи бул ген.В.Вазов и втори мост към бул. Дудуков. Направи пробива от К.Величков до бул.България. Мостовете на Пиротска, Цар Симеон, Сливница. Пробива при надлез Надежда към Константин Величков и самият бул.К.Величков, бутна двулентовия мост на Опълченска и направи трилентови двете посокиа, направи пробив при централни гробища и кво ли още не. По бетонните спални Люлин, Младост, Надежда, Дружба има правени неща, но там не ги знам. Обнови автобусния парк на София. Промени облика на центъра, като даде 20-годишната дупка Централни Хали макар и за уж смешни пари. Вече повече повече от 10 години си работят Халите, вместо да седят като Централна баня неизползваеми и рушешти се. (Централна баня я стегнаха вече за няколко десетки милиона, а за Халите не беше дадена и стинка). Направи градинката пред Банята с фонтан и цветни светлини, фонтана пред президенството и кво ли още не. Обаче пропагандата срещу Софиянски е много яка и тя в крайна сметка натежа. Скроиха му няколко измислени дела, създадоха му кризата с боклука и стачките на Суходолци и той се предаде. Не че нещо с боклука оттогава се промени, ако не броим идеята на ББ за балиране (вярно е и че беше притиснат), която създаде огромни смрадливи области в София и в последствие излезе златна на общината със стотиците милиони дадени за извозването на балите. Сигурно е гушнал нещо, то всеки в кацата смед ще се оближе, но ако погледнеш е направил много.

Това си е живо навиване на инфлацията, а нали нямаше да има промяна на данъците. Вън то ва правителство от кабинета, най-позорното и некомпетентно от виденово жрема е насам.

Тези са най-наглите, най-крадливите и най-малоумните хора на света. Да се готвят тази зима, яе ги спукам от сигнали за дупки, непочистени улици, тротоари пред общински сгради, кучета, котки. 1.Няма рампа за колички в южния парк. 2. Всички кофи са изпочупени по нашата улуца. 3. Има дупки като кратери. 4. Няма тротоар. 5. Няма обществен транспорт. 6. Няма паркомета. 7. Кално и мръсно е. 8. Дърветата не са подрязани. Всичко това в Лозенец. Гответе се господа от столичен инспекторат, паркинги и гаражи, столична община, титан и всички други. Чашата преля. Вие искате, сега аз ще искам от вас, всичко което е ВАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ. А на изборите ще Ви оценя според заслугите Ви - Слаб (2). Даскалицата знае каква е тази оценка. Майната Ви.

Това не е само в Лозенец а повсеместно но на общината не и пука за тези от които събира пари а гледа как повечко да събере за да има какво да си харчи

Проблемът е, че отново се върви по утъпкания, но порочен път - да се свлича кожата до голо на малкия човек с малката заплата. Вкарайте инвестиции, повдигнете стандарта, пък тогава увеличавайте данъците. Тук всичко е наопаки - първо идва паякът или скобата, а след 10 години евентуално се строи паркинг.

не може един селяндур и бивш шестак като герджиков от плевенско, преселил се в софя, да ми диктува положението. а фандукова- селянка от самоков, и герджиков да знаят, че идват избори и идва металата, за непосилното бреме:)))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като си кореняк,задника да ти е як!Честито,нали сте си ги избрали с вдигнати 2 пръстчета

Аман от комплексари. Щом се мислиш за нещо повече да беше станал ти управник. Ама затова се иска ъкъл, а не софийско жителство. Едно време в нашето село като дойдеше някое софийско дупе и започнеше да се прави на голяма работа, такъв бой отнасяше, та забравяше от къде е.

"До Куреняк", ударенията са на "шестак" и "избори" в това което е написал човека. Страда цялото туземно население в София. И селяците и кореняците. Хайде стига илюстрации на вица за селянина рибар, който хванал златната рибка и разделение.

Браво! напълно подкрепям, но искам да добавя, че трябва да знаят, за какво е този бойкот. И освен бойкота - стачка. Да не им гласуваме и да не ми работим. Друго няма какво да ги стресне. А така работи им се и си вярват, че са ни излъгали, че има демокрация и лъжата им ще бъде вечна.

Към всички , които участват в коментарите на тая статия , моля , ако някои е разбрал, би ли ми обяснил цитирам: "Данък за сгради масивно строителство / 80 кв.м/ в четвърта зона е 190 лв. в трета - 161 лв."

Голяма работа и без това заплатите в София са по големи, а цените по малки пък работа има колкото искаш.

Човек трябва да внимава какво си пожелава! Само да ти кажа, че на запад от България собствеността върху недвижим имот в големите градове е привилегия за малцина. Пример: къща 90кв.м РЗП с 400кв.м двор- 3800Е данък (намира се на 35км от столица на централноевропейска държава)

Живи да ги оплачеш тези на запад. Със заплатки от по 400-500лева, да ги карат да плащат 3800 евра данък. Е, вярно улиците им улици, чистотата им чистота, транспорта им транспорт. Но това е само поради това, че никой не краде от данъците им, за разлика от тук.

Всички които живеете някъде другаде просто не давайте мнение ,живейте си спокойно там и не се обаждайте,когато живеете тук си изказвайте мнението

а данък смет?

София ще остане с най-ниските нива на заплати в ЕС...мисля че това е по правилно като съждение .Цялата статия е една боза.

София ще остане с най-ниските нива на заплати в ЕС...мисля че това е по правилно като съждение .Цялата статия е една боза.

Крушката която свети през две преки нощно време не може да изгори ток за 10лв месечно. Нещо са се объркали. 1 кв.м. запълвани на дупка струва 50-70 лева. С моя данък пълнят 2 квадрата и плащат тока за крушката която е на две преки от дома. А къде отива данъкът на другите от блока? А на тези от улицата?

Идиотски искания на семпли чела от общината, спрете се! не пийте кръв, ще ви задави... Няма да спра да пиша против тази малоумна идея, дано измежду общинарите се намерят умни глави и да отхвърлят тази идея

Идиотско искане е и такса електромер,но щом ги траем ще ни вкарат и нея в з-д-и-а

Българинът се отказа от всички луксозни стоки. Отказа се от нормално здравеопазване и човешка храна. Слиза все по-надолу - останало му е едно панелно жилище от социализма и някаква си там мизерна, непълноценна храна - боб, хляб, зеле. Цените на луксозните стоки падат, но се увеличават тези, които горкото население ползва всекидневно, мислейки че може да си ги позволи. НЕ МОЖЕТЕ, ДРАГИ СЪГРАЖДАНИ ДА ИМАТЕ СОБСТВЕНО ЖИЛИЩЕ, ПЪК БИЛО ТО И ПАНЕЛКА!!! Ще трябва да плащате! Просто вие трябва ВИНАГИ да плащате!

Коментари - 90 000 софиянци с по-висок данък сгради | Днес.dir.bg

90 000 софиянци с по-висок данък сгради

София ще остане с едно от най-ниските нива на данък "сгради" у нас - 1,875 промила, както и най-ниските сред европейските столици, тъй като там данъкът е в проценти от данъчната оценка.

Обратно в новината

Коментари - 90 000 софиянци с по-висок данък сгради | Днес.dir.bg

Коментари

а аз като имам 2 кенефа у нулева зона ли ще попаднем и с колко лажна ще ми се повиши данъка? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не е висок данъка. Дори е нисък за ЕС. За масови цени на апартаменти над 100 000 лева данък и смет е нормално да е дори двойно и тройно над сегашните 100- 200 лева. По добре е такса смет да се събира по местоживеене главно и един съвсем малък процент да има за самото жилище. Поддръжката на жилище все пак предполага някаква смет дори да не се живее там , но не и в този размер. ПРОБЛЕМА Е КАК И ЗА КАКВО СЕ ХАРЧАТ данъците. Как работи общината. Не може тотални мизерници и боклукчии като българите пък били те и софиянци да плащат по-малко от народи дето по принцип не цапат.

Фандъкова, какво става с проекта за "Женски пазар" и реализирането му? До кога ще се търпи тая мръсотия?

Общинският съвет одобри разхода. Задайте въпроса си към директора на "Пазари възраждане"

И ние така си плащахме известно време данък, който не е е трябвало да плащаме! Е, не го връщат! А Фандъкова защо излъга? Тия суми дето ги пише горе сигурно са за квадратен метър, защото мойте данъци за смет и такса сгради са 1200 лв. за около 250 кв. общо

Какви,са тия глупости за 2009г. и за 2010г. за кв.Г.Баня данъка за 120кв/м и 240кв/м имот е 780лв. Какви 100 какви 200лв........

Абе учителката(фандъкова):докога ще го държиш това недоразумение да е зам.кмет?Този мустакатия къде е роден?Аз не съм гласувал за ГЕРБ на изборите за кмет , ама тези дето са гласували - надали са избрали да им повишават данъците!? Докога ще ви търпим некадърни общинари?Да споменавам ли онзи измамник от центъра за градска мобилност, оназ бабка от инспектората, и още и още...Лошо ни се пише с хора като тези-те се имат за нещо повече от нас, а вярвайте ми те са боклуци!!! Не ми е спокойно , щото като се самозабрави и напусне реалността човек почва да върши по-големи простотии!!!Ще цитирам:"Моля те Господи , НЕ ИМ ПРОЩАВАЙ ТЕ ЗНАЯТ КАКВО ВЪРШАТ!"

На печелившите честито

Данък сгради=коефициент (предполагаема платежоспособност на живущите в зоната). Напълно по социалистически-да се събира пари от "богатите", за да има за бедните и за друго, вкл. и за самореклама.

Редно и справедливо е данък смет да се плаща индивидуално по ЕГН за цялата страна.Той с нищо не е обвързан с площа на жилището.Аз също питам защо Б.Б. повиши в София с 60% стойността на апартаментите при очевидното сваляне на цените на жилищата през 2009.Сега "наследниците" при липса на въображение повтарят същото.Герджиков ли ще докара тези 90000 гласове за ГЕРБ на изборите или играе друга "игра"

Спокойно. Колко пъти ви казаха управляващите,че данъците няма да се увеличават. Налозите за недвижимите имоти, колите пък и за колко още други неща, не се броят за данъци. Само, дано когато решат да ни бесят да изяснят въпроса с въжетата - ние ли да си ги купим или синдиката ще ни ги осигури? Както и Фердинанд още на времето го е казал,за друго не ставаме освен за доене и стригане.Пазете овчици безценните си кожици, че да можете да им давате вълна на господарите-робовладелци.

Днес от в. "Монитор" разбрах, че не е трябвало да плащам досега данък сгради за къщата си, която е паметник на културата. А плащах на сляпо към 30 г.!!! Е, сега какво, някой ще ми върне ли нещо, апаши нйедни?

Това, че ти си тъп и не се интересуваш какъв е реда си е лично твой проблем.

Министърът е прав! Липсата на канализация е сериозен проблем на баровските квартали, щото боклуците които живеят там не могат да утекат в правилната посока. Затова будалите тип електорат ще платят с по-големите данъци с новото райониране, понеже 30% партийна комисионна няма как да бъде отчетена при инфраструктурно европейско финансиране. Ако южната мутродъга бе така финансирана, щеше да има ревизия на проекта с преизчисление на проекта, а сега ще мине само с преглед на комисионните.

Роби на ГРОБ .Това сме ние и такива ще си останем

Интересно... Какви са били резултатите в тези квартали на предишните избори?

МАЛКО КРАДЪТ НЕНАСИТНИТЕ ГЕРБ-ери СЕГА ПОНЕ НЕИМ ПОДАРИЯ ТЕЛЕФОЧЕТА ФАНДЪКОВА ЧЕ ИМ ГИ КУПИ ЯКИТЕ ТЕЛЕФОНИ че ЛЪЧО МОЗИКА с ОБИКНОВЕННО МОБИФОНЧЕ ТРУДНО СЕ СПРАВЯ и не му става . СВЕЩИ НА ДЕЦАТА СИ ДА КОПУВАТЕ С ТИЯ ПАРИ ДЕТО СЕ ГЛАСИТЕ НЕОСНОВАТЕЛНО ДА НИ ОЩАВИТЕ

В коя зона влиза Бояна не разбрах?

Герджиков, не се прави на много умен, защото като им писне на хората накрая ще изяде някой шамарите! Банишора ще я сложиш в друга зона само ако преасфалтираш всички улици в квартала, които са от времето на Тодор Живков, както оправиш осветлението в подлезите, оправиш тротоарите и започнеш редовно да миеш и чистиш улиците! Докато това не стане и дума не ща да чувам за друга зона. А ако мислиш че ще се наложиш помни, че ще дойдат избори и тогава ще стане забавно за някои!

Алоооо Бесника за какво се напъвате моля . Я виш КРИВА РЕКА уж ще минем у първата зона а приличаме на ФАКЛУТЕТО дупка до дупка ,помияри на всяка крачка , мангустите дебнат да краднат , наркоманите са във всеки вхот се бодят с дрога от докторите и за капак клетите провинциялисти дошли на свиждане с колата си която няма къде да паркират . Медицинска академия паркингът и е от времето на фаитоните в София а от тогава до сега колко се е промени ситуацията а ? А Фандъкова защо никои не и задава въпроса какви бяха тия евреи на връх Никулден или вече София вече е ЕРУСАЛИМ за тая ЧФКА

Герберите се готвят да се махат от София и парламента! Е, важното на софиянци да им е зле!

В морето има достатъчно вода ще ти послужи

Да живее Бойко! Да живее ГЕРБ! Да ни управляват още сто години!

Абе умнико, и вие не сте по-бедни, а и няма да ви оставят и вас.Колко му е да ви треснат по-високи данъци за Центъра и за кварталите покрай морето. кмета ви нали и той е от ГЕРБ.

...на който не му харесва да си ходи на село, я вижте какъв е данъка във Виена например и околностите, и после говорете....

Как да го видим бе Ристо? С тези доходи не можем да отидем до Виена, а камо ли да платим виенските данъци. А ни се ходииииии..... Казват, че във Виена беряли пари от дърветата и вместо дъжд валят евра.

И, Ристьо - бих отишъл с удоволствие в Плевен, защото е подреден, изчистен и хубав град! Но за моята работа там бих вземал 600-700 лева, но в София вземам почти 3 пъти повече! И от мене да знаеш - там хората на 250-300 се радват!

Селски, аз съм от София, преди селяните в общината да дойдат в София!

Данък сгради е бил винаги поносим като сума, но такса смет... тя вдига неправомерно и несправедливо данъчната сума, която се плаща на общината. Докато не направят такса смет на брой живеещи в апартамент , няма да има оправия. Не е редно двучленно домакинство да плаща същия размер сборен общински данък за панелка, който плаща и съседът му с пет души семейство и същата квадратура на жилището .

Преди всичко и на този етап, данъкът е висок. На заден план, когато се реши в наша полза въпроса за височината,може да се мисли за 2 ма и за 5 ма. Разделение не е нужно никому. И на двамата и на петимата.

аз живея сам в центъра, имам минимум отпадъци, единственото успокоително е че мангустите (да ме извиняват добрите животни) не плащат никакъв данък и такса смет, а мърсят най-много , не изхвърлят боклук обаче, щото не ползват контейнери, освен за предаване на вторични

Да спрем да пълним гушите на тия мързеливци и лентяи.До тук плащах съвестно без голямо желание.Сега спирам да плащам с наи голямо желание.

а кои са те- преди янчулев , мафиански , антоан николов , сега бойко , даскалката- реститутка фандъкова - се отбор юнаци , но не и от лявата алтернатива . аз от както се помня , 20 години ,левите не са докосвали властта .така ,че не ми се оправдавайте , седерастчета , вие сте виновни , вие и никой друг . левите не са управлявали софия , повече от 20 години .сигурен съм ,че против лявата идея тук пишат тъпи младоци , които си нямат напредстава как се живееше преди 1989 г. тука пишат преидимно алчни , неориентирани ,десни младоци .

Стани ти бе ,да те видим...този такъв,онзи онакъв ...

Бюджета на София за 2000 г. е близо 417 млн. Бюджета на София за 2010 г. е 1214 млн. лева. ББ е биш член на БКП. Колко от общинарите на ГЕРБ за бивши БКП не знам, но се вижда че последните 8 г. общо взето вие управлявате София задкулисно. Само за последните 2-3 г. бюджета на София е колкото всички Бюджети при Софиянски взети заедно. Левите са във власта 16 години от тези 21 години. Нищо че официално в София не са печелили. Все пак правителствата взимат огромни постъпления от София и орязвайки бюджета на София, както намерят за добре могат да вляят на процесите тук. Та "мафиянски" с тези мижави бюджети направи: Метрото -пусна го и задвижи целият проект нататък. Договори и японските къртици. 2. Над метрото направи бул. Т.Александров, удвои целият бул. Сливница, като от 2 лентово паве, го направи 4-5 лентов асфалт, който вече над 10 г. се държи без дупки. Нагоре направи бул. Баба Парашкева, Въведе еднопосочните движения в центъра. Ремонтира основно Мария Луиза и Витошка заедно с подземната инфраструктура. Ремонтира цар Симеон от Ботев до Раковска. Пусна подлезите в Подуене и направи Ботевградско Шосе 4-лентово и в двете посоки и пусна широкорелсовите трамваи. Направи бул ген.В.Вазов и втори мост към бул. Дудуков. Направи пробива от К.Величков до бул.България. Мостовете на Пиротска, Цар Симеон, Сливница. Пробива при надлез Надежда към Константин Величков и самият бул.К.Величков, бутна двулентовия мост на Опълченска и направи трилентови двете посокиа, направи пробив при централни гробища и кво ли още не. По бетонните спални Люлин, Младост, Надежда, Дружба има правени неща, но там не ги знам. Обнови автобусния парк на София. Промени облика на центъра, като даде 20-годишната дупка Централни Хали макар и за уж смешни пари. Вече повече повече от 10 години си работят Халите, вместо да седят като Централна баня неизползваеми и рушешти се. (Централна баня я стегнаха вече за няколко десетки милиона, а за Халите не беше дадена и стинка). Направи градинката пред Банята с фонтан и цветни светлини, фонтана пред президенството и кво ли още не. Обаче пропагандата срещу Софиянски е много яка и тя в крайна сметка натежа. Скроиха му няколко измислени дела, създадоха му кризата с боклука и стачките на Суходолци и той се предаде. Не че нещо с боклука оттогава се промени, ако не броим идеята на ББ за балиране (вярно е и че беше притиснат), която създаде огромни смрадливи области в София и в последствие излезе златна на общината със стотиците милиони дадени за извозването на балите. Сигурно е гушнал нещо, то всеки в кацата смед ще се оближе, но ако погледнеш е направил много.

Това си е живо навиване на инфлацията, а нали нямаше да има промяна на данъците. Вън то ва правителство от кабинета, най-позорното и некомпетентно от виденово жрема е насам.

Тези са най-наглите, най-крадливите и най-малоумните хора на света. Да се готвят тази зима, яе ги спукам от сигнали за дупки, непочистени улици, тротоари пред общински сгради, кучета, котки. 1.Няма рампа за колички в южния парк. 2. Всички кофи са изпочупени по нашата улуца. 3. Има дупки като кратери. 4. Няма тротоар. 5. Няма обществен транспорт. 6. Няма паркомета. 7. Кално и мръсно е. 8. Дърветата не са подрязани. Всичко това в Лозенец. Гответе се господа от столичен инспекторат, паркинги и гаражи, столична община, титан и всички други. Чашата преля. Вие искате, сега аз ще искам от вас, всичко което е ВАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ. А на изборите ще Ви оценя според заслугите Ви - Слаб (2). Даскалицата знае каква е тази оценка. Майната Ви.

Това не е само в Лозенец а повсеместно но на общината не и пука за тези от които събира пари а гледа как повечко да събере за да има какво да си харчи

Проблемът е, че отново се върви по утъпкания, но порочен път - да се свлича кожата до голо на малкия човек с малката заплата. Вкарайте инвестиции, повдигнете стандарта, пък тогава увеличавайте данъците. Тук всичко е наопаки - първо идва паякът или скобата, а след 10 години евентуално се строи паркинг.

не може един селяндур и бивш шестак като герджиков от плевенско, преселил се в софя, да ми диктува положението. а фандукова- селянка от самоков, и герджиков да знаят, че идват избори и идва металата, за непосилното бреме:)))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като си кореняк,задника да ти е як!Честито,нали сте си ги избрали с вдигнати 2 пръстчета

Аман от комплексари. Щом се мислиш за нещо повече да беше станал ти управник. Ама затова се иска ъкъл, а не софийско жителство. Едно време в нашето село като дойдеше някое софийско дупе и започнеше да се прави на голяма работа, такъв бой отнасяше, та забравяше от къде е.

"До Куреняк", ударенията са на "шестак" и "избори" в това което е написал човека. Страда цялото туземно население в София. И селяците и кореняците. Хайде стига илюстрации на вица за селянина рибар, който хванал златната рибка и разделение.

Браво! напълно подкрепям, но искам да добавя, че трябва да знаят, за какво е този бойкот. И освен бойкота - стачка. Да не им гласуваме и да не ми работим. Друго няма какво да ги стресне. А така работи им се и си вярват, че са ни излъгали, че има демокрация и лъжата им ще бъде вечна.

Към всички , които участват в коментарите на тая статия , моля , ако някои е разбрал, би ли ми обяснил цитирам: "Данък за сгради масивно строителство / 80 кв.м/ в четвърта зона е 190 лв. в трета - 161 лв."

Голяма работа и без това заплатите в София са по големи, а цените по малки пък работа има колкото искаш.

Човек трябва да внимава какво си пожелава! Само да ти кажа, че на запад от България собствеността върху недвижим имот в големите градове е привилегия за малцина. Пример: къща 90кв.м РЗП с 400кв.м двор- 3800Е данък (намира се на 35км от столица на централноевропейска държава)

Живи да ги оплачеш тези на запад. Със заплатки от по 400-500лева, да ги карат да плащат 3800 евра данък. Е, вярно улиците им улици, чистотата им чистота, транспорта им транспорт. Но това е само поради това, че никой не краде от данъците им, за разлика от тук.

Всички които живеете някъде другаде просто не давайте мнение ,живейте си спокойно там и не се обаждайте,когато живеете тук си изказвайте мнението

а данък смет?

София ще остане с най-ниските нива на заплати в ЕС...мисля че това е по правилно като съждение .Цялата статия е една боза.

София ще остане с най-ниските нива на заплати в ЕС...мисля че това е по правилно като съждение .Цялата статия е една боза.

Крушката която свети през две преки нощно време не може да изгори ток за 10лв месечно. Нещо са се объркали. 1 кв.м. запълвани на дупка струва 50-70 лева. С моя данък пълнят 2 квадрата и плащат тока за крушката която е на две преки от дома. А къде отива данъкът на другите от блока? А на тези от улицата?

Идиотски искания на семпли чела от общината, спрете се! не пийте кръв, ще ви задави... Няма да спра да пиша против тази малоумна идея, дано измежду общинарите се намерят умни глави и да отхвърлят тази идея

Идиотско искане е и такса електромер,но щом ги траем ще ни вкарат и нея в з-д-и-а

Българинът се отказа от всички луксозни стоки. Отказа се от нормално здравеопазване и човешка храна. Слиза все по-надолу - останало му е едно панелно жилище от социализма и някаква си там мизерна, непълноценна храна - боб, хляб, зеле. Цените на луксозните стоки падат, но се увеличават тези, които горкото население ползва всекидневно, мислейки че може да си ги позволи. НЕ МОЖЕТЕ, ДРАГИ СЪГРАЖДАНИ ДА ИМАТЕ СОБСТВЕНО ЖИЛИЩЕ, ПЪК БИЛО ТО И ПАНЕЛКА!!! Ще трябва да плащате! Просто вие трябва ВИНАГИ да плащате!