Инспектори гледат сметките за ток

Извънредни проверки в трите електроразпределителни дружества започват съвместно Министерството на енергетиката и Комисията за енергийно и водно регулиране.

Обратно в новината

Коментари - Инспектори гледат сметките за ток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Потреблението се е качило с 12 %, а ЕВН отчитат почти 20 % увеличение на сметките, значи са надписали с поне 7-8 % сметките на хората, а това не е ли незаконно присвояване?!

Разберете , електромерите се командват от централата на дружеството до т.н. поносима цена, всичко друго дето го гледаме уж отчитане и др. подобни е за заблуда. същото гроб ни подготви и за водата , но неуспяха да го приемат законово,

Тази сутрин спряха парното на ул. Светлоструй 10 с цел да се намали сметката!

Смешното е,че даже когато жилището е необитаемо и няма работещ нито един уред,електромера навъртва сметки по над 50 лева.Сигурно е заради студеното време?

Изключи си бойлера и духалката и сметката ти ще падне до 19 стотинки!

Смешното е, че жилището е необитаемо, а има електромер, щото собственика е тъпак!

То да е само тока и парното, Веригите пак опитват да вдигнат цените на основните храни! Сиренето в Лидъл гони 15 лева!

светкавично излезе статийка, че студовете тласкат нагоре сметките за парно, демек подгответе се. имам чувството, че тук се упражняват по принцип някакви социолози и анализират настроенията за едно-друго. между другото няколко мнения по същество по други теми и назад във времето не ми бяха публикувани - сметнали са ги за неудобни. казано беше учтиво и по същество. да пътуват. няма да пиша повече във форума, само плюсове и минуси. успех на всички да сте живи и здрави!

Проблемът е че евтината енергия от АЕЦ се изнася и е под 10% в енергийният микс. На народа се продава скъпата енергия от ТЕЦ, ВЕЦ и ФЦ. Сметката може да падне на половина ако се завиши процента от АЕЦ. НО ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ ЩЕ Е НАЗАГУБА!

А скъпия ток, ти ли ще го продаваш?

При пазарна икономика всеки си търси пазар и ако го намери продава.

Забравихте призива "За бога, братя, не купувайте!"!!!!!

Вижте си сметките ! Ток от АЕЦ - 7% Останалите от ТЕЦ и ВЕЦ. Като не искате ЯЕЦ ще плащате скъпата американска енергия.

Много манипулативно! Дай калкулация колко от електроенергията на ТЕЦ на въглища се продава за износ!? Защо искаш да излъжеш зе "необходимостта" втора АЕЦ Кажи -колко е износа на тези централи на въглища, къде е останалото електричество от Козлодуй. Не се прави на партиен инструктор от времето на ТАТО. (Да не ви прави впечатление че в САЩ карат много автомобили, дори и негрите! Причината е че нямат добре организиран обществен транспорт!)

Данните са от официалната фактура на ЧЕЗ Електро България за декември 2016! Стр 2 - Съгласно закона за енергетиката и Наредба 3 за лицензиране на дейностите в енергетиката.

изказвания се слагат минуси започвам да си мисля, че са пуснали глутницата доставчици на ток и парно да имитират доволни граждани. АМИ НЕ СМЕ ДОВОЛНИ. Но не се съмнявам, че работещите там са доволни. В тях е ножа, в тях е хляба, нали така?

Завишение, завишение, колко да е; освен ако не искат да ми надуят сметката. На 5то число записвам показаниата дневна -нощна. Гледам какво съм навъртял в Кв, после умножавам по крайната цена и този път сметката ми е Х 2 (ами то не спря да духа, в помещението където е водомера -духалка 680 вата иначе проблем. В спалнята, където не отоплявам през нормално време сега работи духалка х4 часа. Януарската ми сметка ще да е още 1/3. Мое пресмятяние ХХХ. 00 лева в праверка сайта е ХХХ. 07 лв. Но има един проблем контрагентите за засичане на тока и подаване данните към дружеството смятат че не са длъжни да опазват таблата. Замръзнала бравичката -той чупи вратата. Посред нощ ми спира тока, действам аварийната група, идват -таблото пълно със сняг изключила защитата. Онзи ден минава да отчита, вратата я вее вятъра вързах я с тел -до следващото отчитане. Преди педесеттина години отчетника щеше да е в клетката за рушене на социалистическата собственост! .... После вдигнали цената заради разходи на ерп тата. Ами що не си вземат тези пари от заплатата на унищожителя! Ти, ще имаш ли нещо против, ако поради замръзнала ключалка на таблото -този месец платиш 20 лева повече, което при следващото отчитане ще ти е с 20 лева по -малко!

Напълно ви подкрепям. Аз процедирам по същия начин и се сблъсквам със същия проблем за нехайното отношение към таблото. Когато имат да вземат- реагират на мига, когато трябва да дадат- се правят на разсеяни!!!

Вие ще видите какво ще ви станат сметките като започнем белене.

И ти ще видиш каква ще ти стане сметката, като спрем Козлодуй.

Има ли смисъл да се попита: Защо бяха продадени енергийните дружества на чужди компании, които да ни дерат кожите както си искат и да изнасят печалбите извън България...

Дружествата са чужди , регулатора който ги контролира си е направо роден.

И подкупен. С пари за "реклама и ПиАр" в официалните бюджети на ЕРПтата.

Има! И отговорът е - за комисионни!

Заради тези ли проверки Енерго про ни смениха електромерите по сред зима и виелици ,по средата на месеца/16,01,2017/ ,като се наложи да спрат тока без да има авария за около 1-2 часа и ни сложиха електромери с др .данни а не занулени !!!Нямам думи сега чакам да ми пратят протокола за смяна !!

Трябва да има протокол дата, техник, показание стар електромер, показания нов електромер, дата и поемно лице; в ЖК обикновено касиер, домоуправител, или някоя пенсия на първи етаж. Търсете си протокола от ЕРП то което ви реже квитанциите. Питайте хората във входа протокол трябва да има номера на старият ви електромер и номер новият електромер

България да спре износа на електрическа енергия. Кой прибира парите от износа?

Тези които го произвеждат и продават!

комисионерите.

Всички, повтарям пак, ВСИЧКИ електронни електромери са манипулируеми. Колкото е по-сложен един уред, толкова ПО-ЛЕСНО се манипулира. За да пипнете механичен уред, трябва да го отворите. Енектронните си имат директно оптичен приемо-предавател за връзка с компютър. Освен Инфрареда, имат и вградени модеми по силовата линия. Имат блутуут, GSM, GPRS, PLC, Scada, каквото се сетите. Имат и СОФТУЕР. Никой никога в България не е сертифицирал нито един процесор, нито един чипсет, нито един ред от софтуера! Със софтуера се правят логически процеси или входно-изходни точки за манипулиране на електромерите. Същото важи и със 100% сила за топломерите в абонатните станции, където всички до един са електронни уреди, понеже в тях се извършва умножение на дебита по температурната разлика по топлинния коефициент. Така че всеки електронен или умен уред е основна отправна точка за тероризъм от страна на имащите достъп. Свалане на правителства, блокиране на икономиката, извличане на спекулативни облаги, подпалване на ел-таблото, кражба, кражба и продажба на лични данни, физически грабеж на имота, когато ви няма, нещо което се разбира чрез тези електромери, това са само много малка част от терора, за който с тези уреди сме отворили врати.

а като добавим абсолютно неясните им счетоводни формуляри за заблуда на противника в наше лице нещата стават шест за тях. може би не е лоша идея да се пишат оплаквания...

Колега, подкрепям на 100% казаното от теб! В момента в подстанцията има централен електромер. Той отчита потреблението на всички, закачени към подстанцията. Нека това потребление означим с X. Накрая на месеца, ако сумата от всички електромери, монтирани къс тази подстанция е < X, то разликата софуерът нагтлася автоматично, като импулси, по силовите модеми, монтирани във всеки един електромер. Т.Е. ако има бай Мангал, който краде ток, всички ние, балъците му плащаме... А бай Мангал гласува за Баце... Схемата е ясна...

Нещо не ми става ясно като как става тази врътка това на Асен да го начислят на мен. Това става при промяна на цените, но при отчетането! Аз всеки месец на една и съща дата записвам показанията и си правя сметки -разликата е 20 -30 стотинки в повече или по -малко. В момента в който видя че има несъответствие веднага им вдигам кръвното -имах случай в който за 10 дена ми бяха начислили сума пет пъти по -голяма. решили че има токов трансформатор -много пъти споменах майката, накрая направиха проверката и ми промениха сметката, даже не си направих труда да платя. Но има една врътка с новото окабеляване -колкото си по -далече от таблото където е изнесен електромера, толкова повече ти се завишава сметката зараади загубите от индукционни взаимодействия на кабелите. При 25 метра сметката може да ти набъбне с 20% (товаренето почва като включиш бойлера, перабнята, фурната, кондиционера)

Старите механични електромери спираха като им лепнеш магнит отгоре. Съвсем малки тренировки трябваха. Никакво отваряне не се искаше.

Значи не са само електроните маниполируеми.

Само тези, които бяха в бакелитена или пластмасова кутия. Тоест с избор на механичен електромер с метална кутия, или просто заключване на вътрешната врата на ел таблото проблема се решава, защото няма да има къде и как да сложиш магнит. А електронните без магнит се манипулират, както е написал колегата.

Ползвам една крушка, телевизор и компютър. Платих сметка от 60 лева. Няма да се оплаквам за такава дреболия. Аз зная, че живея в страна, в която се краде с милиарди и виновни няма. Всичко е законно. Зора е до като навикне човек.

Спри ги малко да си починат тези електроуреди, че при тази сметка не "могат да си поемат въздух".

наглостта... имам чувството, че живея в държава, където сметките се формират по местожителство. В нашия блок така, в съседния - онака. Или на първия етаж така, на петия онака. Ужас.

наглостта... имам чувството, че живея в държава, където сметките се формират по местожителство. В нашия блок така, в съседния - онака. Или на първия етаж така, на петия онака. Ужас.

В тая държава всеки краде, и се оплаква, че го крадат. Андрешко не е от вчера.

Градско, нещо не се връзва, дори и онези сандъци на Правец, не могат да натоварят така сметката, при което в съчетание на лампов телевизор Рубин. Две възможности! Някой те дои -провери си граничните контакти къв съседите, провери си изходящата фаза от таблото. Пусни искане за проверка на електромера! И още една врътка контролен електромер вътре в апартамента -ще си покаже. Имах приятели, които зимата караха в апартамента на тъщата. За времето през което ги няма в техният апартамент, съседа се вързал за контакта в спалнята (на панела двата контакта -неговия и на съседа се разделяли с ....едно кръгче пресшпан! Ами взе си парите (макар и със зор)

Смърт за енергийната мафия скрита в ЧЕЗ, ЕВН, ТоплофЪкация, ЕнергоПро, Веолия, ЕДФ. Ще проверят ли уважаемите инспектори защо топлоФЪКация дава на съд потребители отказали се от услугата преди десетилетия, с демонтирани радиатори, с нулево потребление (очевидно защо), със закрита партида! Или да открием фирма за евтаназия и да открием партиди на цялото ръководство на ТоплоФЪКация и Фандъкова (принципал), без да ги питаме и да им наложим услугите си? Веднага ще им оформим заповедно производство и ще ги поръчаме на най-професионални частни смъртни изпълнители (ЧСИ). В това число и всички представители на Съдебната система, обслужващи срещу подкупи или от страх интересите на тази енергийна мафия!

Импийчмът за омразната самоковска даскалица - усмихнатото лице на корупцията в София! Живеем в мръсен, непочистен, презастроен и задръстен град!

Тока спрямо средния доход на българина е безбожно скъп. Отделно за месец Октомври-Ноември 2016 при нормални 200 лв., които плащаме, след смяна на електромера имаме 409 лв. Студ студ ама колко? Значи освен високи цени и лъжи в засичането.

Ефектът от санирането е пренебрежимо малък. Изводът е, че целта е да се крадат пари от санирането.

е съсипваща. А тази за парно за ноември (нула потребление, нито един пуснат радиатор) чупи рекорди - 150 лева (миналата година беше два пъти по-малка, пак без консумация). Това са изедници. Мразя ги, но няма оправия и това си е. Разбиха ни мръсниците.

Централното парно по принцип не е най-лошата идея, но крадците ме карат много да се радвам, че нямам парно. Имаше и хладни дни, но дет' се вика скандинавците за това живеят по 85+ години. Е при тях студът вероятно е само на вън, но все пак е по-здравословно :).

но има и един друг момент - ако имаше парно, отърваването от него щеше да ти коства АДСКИ много, то е почти мисия невъзможна. Да не говорим колко "топли"... Така че у нас се пуска само при големи студове. А сметките си вървят. Според мен така си пълнят хазната, от надутите сметки за битови консумативи.

А МАНГО КАТО НЯМА СМЕТКА ЗА ТОК , А СЕ ТОПЛИ НА ШЕСТ ЩЕ ГО ПРОВЕРЯТ ЛИ.

започнат и българите,къде си видял българин да не манипулира електромера си,е те такова животно няма

Ей ме на, ела и ме виж! Аман от тарикати - големите, демек монополите, от едната страна на барикадата, малките, потребителите -от другата. А който плаща сметките е балък. Това е България.

срещу сметките за ток. Помни ги и г-н Тиквенски и е сръгал инспекторите да тръгват по проверки за да няма издънки докато все още управлява Той.

Ако тръгнат - що са тръгнали, ако не тръгнат - що не са тръгнали - комунист насищане няма!!!

И каква стана тя , като направим някоя и друга проверка и консумацията на енергия (съответно сметката за нея) ще падне до кръгла нула а може и отрицателна да стане. Това политиците и бюрокрацията яко бъзе ги гони от народното недоволство.

В сметката ми за ноември-декември има 150 лв само такси.

Ти нищо не си потребявал , а те ти викат плащай . Нали така .

Таксите са пропорционални на консумацията.

Таксите са лихварство.

Чужденците ни дерат яко, надписват сметките. Ами така ще е, господа. След като им дадохме нашият ток да ни го продават двойно.

Не е луд който яде баницата...

Лошото е , че едва след като изядат баницата почват да се правят на луди.

Без излизане по площадите няма да стане. Но всички и докрай. докато не се случи ще скубят колкото и както си искат който си поиска.

Точно така! Аз този месец нищо допълнително не съм включвала от обикновенно. Да видим каква ще ми е сметката!

Тройна! Защото манго и сие са включвали и то здраво. Отделно коледните премии и банкети на ЕРП-тата трябва да се избият отнякъде... Ако ДКЕВР или някой друг ги глоби - и глобите трябва да се свалят от нечий гръб. Та така! Ако е само двойна - ще имаш да черпиш.

Не забравяй , че сметката ще е за предходния месец, за този месец я чакай следващия.

Тъй като потреблението на ток през празниците беше значително по-малко от 2015 година, сега за Януари ще ни натресат двойни сметки заради "ниските температури". И медиите непрестанно за това говорят, за да сме подготвени. Щото от някъде пак трябва да ни вземат парите. Интересно , кога Януари месец е бил топъл ????

loyola

Как точно ще проверяват изправността? Аз да ви припомня, че енергото подмени закупените от нас електромери със техни си (тяхна си, поръчкова, разработка), електронни. Теоретично могат да манипулират сметките за тока не по-зле от компютрите на ваген груп.

Истина е, че има възможност за манипулиране на показанията. Как последната сметка за ел. ток на познати е около 45 лв, въпреки, че се прави ремонт на жилището, отопляват се с два климатика, перат с пералня, имат си бойлери, телевизори и друга ел. техника нужна за едно съвременно домакинство?!

Е , и какво ще им направят на дружествата като има проверки ? А какво стана при груби нарушения от тяхна страна ? Минаха с по една глоба която те няма да платят а ще свалят от потребителите по още една кожа.Монополите и големите корпорации получават подкрепа от най високо ниво и съответните правителства почти са с вързани ръце.Защо Бокич не взе лицензи както се канеше за груби нарушения М ? Защото големите му началници му скръцнаха със зъби !

"Интернета" на т.нар. "роми" проверяват ли го? Или те пак ще минат метър, за сметка на редовния данъкоплатец?

Много повече крадат ВЕИ фирмите на депутатите и властниците за "зелена" енергия. Купуват ток на стандартни цени и я продават за "зелена" десетки пъти по-скъпо, фотоволтаиците и витлата са основно за декор. Иска се само траф и окабеляване.

направо трябва да ги избесят голи на площада...

Странно защо медиите не пишат какви са сметките на тия със санираните блокове.

Не думай така! Те са наши момчета...

И на мен ми е много итересно. Да дадеш една камара пари да си санираш жилщето и да не поканиш и една медия да се похвалиш как са ти сметките , е много странно.