Питбули нахапаха жестоко жена и мъж в Казанлък

37-годишен мъж и 80-годишна жена бяха нахапани от питбули в Казанлък. Инцидентът е станал около 12 ч. Съдът в Сливен пък осъди общината заради ухапано дете.

Обратно в новината

Коментари - Питбули нахапаха жестоко жена и мъж в Казанлък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано бързо се възстановят физически и психически! А към другите - хора, няма да дочакаме държавата да регулира тези неща, сами трябва да се оправяме, тези, които имат кучета нека помислят преди да се е случило. Има ситуации, в които и кротко куче може да нападне, дори заради влошено здраве, тумор и подобни, не е задължително да е злобно по принцип. Затова ги водете на каишка и с от по-опасните породи с намордник. Когато се случи най-лошото не се живее лесно натам, мислете преди това. И за животинката ви ще е по-добре, и за вас, и за хората, които срещате. Заради липсата на каишка непрекъснато има и обяви за загубени кучета, не причинявайте това на животните си, представете си какво преживяват.

Статията ме трогна с това, че мъж е помогнал на немощна старица в тежка беда. Има златни хора като този човек. А къдее държавата! Какво прави, за даосигури спокойни старини на немощните хора! Къде! Докога!

Здравейте! Ще напиша този пост от позицията на човек, който е бил ухапан от немска овчарка, ще разкажа за последствията и съжалението, което всеки ден се събужда у мен, че не осъдих собственика на кучето. Преди 3 години бях по работа в една частна фирма и на излизане бях нападната в гръб от огромната им немска овчарка, която дори не беше завързана. Кучето ми разкъса мускула на десния крак, болката при разкъсването на крака е неописуемо жестока. Успях да се откъсна от животното и се обърнах с лице към него, започнах да викам, защото съм чела, че така се реагира в такива ситуации. Слава на Бога, дойдоха хора и хванаха немската овчарка, оттам се озовах в ортопедия, с огромни рани на крака, биха ми ваксина против бяс, шиха ме, не можех да си движа нормално крака почти месец... до тук с физическите травми.... какво става обаче с напрежението. Все още има вечери, в които сънувам как ме напада куче, когато се разхождам в парка, гледката на кучета ми връща целия стрес от преживяното, изпитвам невероятен страх да не бъда нападната отново. Само човек, който го е преживял, си има представа за какво говоря. Не съдих фирмата по лични съображения, защото приятел работеше там, и той щеше да бъде уволнен, ако бях завела дело. Целта на поста ми е, да ви дам насоки какво се прави в такива ситуации. ПЪРВО - веднага си изваждате медицинско от съдебния лекар. ВТОРО - пазите си всички квитанции за болничното лечение, покупка на лекарства и т.н., ТРЕТО - имате възможност до 5 години от случката да заведете дело пред районния съд, къде е станал инцидента. Може да претендирате имуществени и неимуществени вреди, като стойността е относителна, но около 5000 лева средно може да бъде осъден собственика. МОЛЯ ВИ, не правете като мен, не си мълчете, аз днес съжалявам, че не го направих, въпреки, че съм юрист по професия, запозната съм с правата си. И когато прочетох статията....... всичко се върна като бумеранг в сърцето ми. Бъдете живи и здрави!

нося винаги спрей и електрошок. Вече доста помияри опитаха "благинките".

Не знам до кога подобни технически средства ще бъдат на свободна продажба. Тези неща предизвикват невъобразими страдания, болка и психически стрес у животинките. А това е забранено от закона за защита на животните. Има къде-къде по-хуманни и цивилизовани начини. Например тънки титанови ризници, които се носят под дрехите и предпазват от ухапване и даже от удар с нож.

Да, бе, да, титанови ризници, а? Я по-добре една дрянова тояжка в ръката и да видиш колко хуманно ще държа най-добрите приятели на човека по-настрана! ;-)

"разделяй и владей" ще има докато защитниците на животните не проумеят простата истина че ПОВЕДЕНИЕТО НА ЖИВОТНОТО Е НЕПРЕДСКАЗУЕМО - ако е гладно или малтретирано никой не може да е сигурен дали няма да нападне. Затова БЕЗСТОПАНСТВЕНИ ЖИВОТНИ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА! Стопанинът да носи ПЪЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОВЕДЕНИЕТО НА ЖИВОТНОТО И БЕЗ КАИШКА И НАМОРДНИК ДА НЕ СЕ ИЗВЕЖДА НА УЛИЦАТА. Контролът за това да се възложи на правозащитните организации за животните и при всеки инцидент те да носят изцяло отговорността, а не само да защитават с приказки животните. Общините си имат достатъчно задължения , свързани с организацията на живота на хората - нека защитниците на животните да поемат изцяло отговорността за любимците си и да не товарят цялото общество с финансии от бюджета .

Бих стиснал ръката на този Човек - Иван Христов, който се е притекъл на помощ, а не е извадил телефона да снима...!!Ето от такива хора има нужда България!А колкото до собственика...справедливо ще бъде да му пуснат два озверели ротвайлера пък каквото стане...

...подали не една жалба. Кой те бръсне за слива в Б-я. Жалбите са само за статистика и отчети.

Тези породи са забранени в някой държави. Мисля, че тук също трябва да се забранят със закон, а този който го притежава да се води на отчет. Така при инцидент да може да бъде намерен, а не да остава неизвестен.

Днес забраняваш породи кучета, утре ще поискаш расова сегрегация!

Расова - НЕ, но за такива като ТЕБЕ може!

Разтрел и за собственика и за кучето! Най-комплексираните и примитивни хора отглеждат питбули като демонстрация на сила и бруталност. За това в гроба и двамата.

Да насъскат собственото му куче срещу него в една килия. Мисля, че е по-добър вариант и оп-хуманно към животното ;р

Стига са ни разделяли на кучкари и мразещи животни, както и по други критерии! По метода "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ", ДА СМЕ ВЕЧНО ОЗЛОБЕНИ И РАЗЕДИНЕНИ. Да, при такава агресия трябва евтаназия на животното и наказание за собственика!! НО! Заради сухото да не гори и суровото! Хората са виновни да има такива животни. Дай сега да избием и забраним всичко що мърда и всички под общ знаменател. Световната статистика показва, че високият % ухапванията не принадлежат на споменатите породи, а на лошо гледани и подтиквани към агресия от страна на стопаните си кучета от ВСЯКАКВИ ПОРОДИ. За протокола: - имам малко по размер, кротко куче; - да, бих си отмъстила, ако заради някой комплексар пострада мой близък;

Правилно - да му се забрани да отглежда кучета и да бъде задължен да отглежда "бежанци"!

"разделяй и владей" ще има докато защитниците на животните не проумеят простата истина че ПОВЕДЕНИЕТО НА ЖИВОТНОТО Е НЕПРЕДСКАЗУЕМО - ако е гладно или малтретирано никой не може да е сигурен дали няма да нападне. Затова БЕЗСТОПАНСТВЕНИ ЖИВОТНИ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА! Стопанинът да носи ПЪЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОВЕДЕНИЕТО НА ЖИВОТНОТО И БЕЗ КАИШКА И НАМОРДНИК ДА НЕ СЕ ИЗВЕЖДА НА УЛИЦАТА. Контролът за това да се възложи на правозащитните организации за животните и при всеки инцидент те да носят изцяло отговорността, а не само да защитават с приказки животните. Общините си имат достатъчно задължения , свързани с организацията на живота на хората - нека защитниците на животните да поемат изцяло отговорността за любимците си и да не товарят цялото общество с финансии от бюджета .

естествено тапите и корумпирани полицаи си барат ушите и нищо не правят пичовете

Не е вярно - кучето на съседите точно полицай го застреля. После го разследваха почти година, преди да признаят, че е действал при самоотбрана.

Съдете общината и собствениците до дупка за колкото се може по големи обезщетения,защото само така ще им просветне в празните малоумни глави,че това са опасни породи и за тях следва да има стриктен режим.

Деде има държави в които такива породи са забранени.

То има държави, в които всичко е забранено. А кучетата направо ги изяждат, като деликатес.

Чудя се при такива случаи, кого по-добре да "евтанзират" - кучето или собственика?! Ако е кучето, какво е виновно, че са го възпитали така?! Ако е собственика, може би е по-добрия вариант, ще имаме сигурност, че няма да възпита следващо куче-убиец!!! И ми се струва, че случаите на кучета, нападнали човек биха намалели!

Такива породи кучета, чрез които се демонстрира превъзходство над другите хора, обикновенно се притежават от комплексирани индивиди.

Преди години, невинно на вид куче, не от кръвожадните породи, прилежно вързано и водено изкъсо от стопанката, само бафна срещу мой приятел с когото вървяхме заедно по улицата. От стреса, момчето започна да заеква, и продължава и сега, повече от години оттогава. Това правите вие, драги кучкари ! И ако стане инфекция, отговорът ви е "Ама то е толкова кротко и добре възпитано !" Така че, обичайте си зверовете и си ги гушкайте вкъщи ! Не ги водете наперено по оживени улици и в магазини, оглеждайки се за ефекта който предизвиквате с тях, и не ги извеждайте в градинките за да се изсерат там /където играят децата ни/ !! Защото вече много хора казват: "Жална им майка кучкарска, лошо им се пише на тях или техните деца ако звярът им направи някоя поразия с мен или моите деца !".

За това оръжието на кръста и от упор...

Само малоумен идиот би стрелял с огнестрелно, в гъсто населен район. Особено по бързоподвижна цел и в състояние на адреналинов шок. Да не говорим, че дори да улучиш, куршумът няма да спре в кучето, а ще рикушира в настилката и ще си намери още една или повече жертви. И не се оправдавай със стопове и HP-та - както знаем, ЕС забрани да ги ползваме за самоотбрана. Подобен стрелец е по-опасен от самото псе.

ЕТО ТАКА СЕ ГРИЖИ ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ЗА ГРААЖДАНИТЕ, А СЛЕД ГОВА ГРАЖДАНИТЕ ТРЯБВА ДА СА ПАТРИОТИ И АКТИВНИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ И ТРАЖДАНСКИТЕ ДРУЖИНКИ ДА ЗАЩАТЕ НАЯ БЪЛГАРИЯ ДА ПРЕСТЪПНИ!!ГРАБВАЙТЕ СОПИ, ВИЛИ, КАМЪНИ И УБИЙТЕ ТИЯ МРЪСНИ ПСЕТА, А СОБСТВЕНИКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ БИТ И СЪДЕН!!!

Да, да... Днес ще пребиете кучетата, утре котките, а вдруги ден на някой ром-избирател ще посегнете! Всеки, способен да нарани чувствата на куче, не би се спрял да убие дете!

Прочети още веднъж статията , лицемер нещастен ! Не може заради печалбарството на един ограничен тъпанар други хора да бъдат давани курбан на кучета-убийци. Ами ако този човек не беше се намесил - какво ? В най-добрият случай щеше да има кратко съобщение за поредната изядена възрастна жена, при това - пред очите на същият онзи нещастник, който е избягал като първи страхливец. Ами ако бяха нападнали и детето - пак ли щяхме да говорим за правата на животните с предимство? Аман от неграмотници, които са виждали куче само на картинка, но пък бързат да се изкажат по въпроса. Винаги съм имал домашен любимец, не мразя животните, но човешкото здраве и живот са над всичко и всякакви защитници като теб заслужават първо да ги закарат да поринат поне месец боклуците в някой кучкарник, пък после да говорят за права и други подобни. Малоумнико, как би се чувствал, ако 80-годишната баба беше твоята баба, а мъжът и детенцето му бяха брат ти и племенникът ти ?! Пак ли същата песен щеше да пееш ?

"разделяй и владей" ще има докато защитниците на животните не проумеят простата истина че ПОВЕДЕНИЕТО НА ЖИВОТНОТО Е НЕПРЕДСКАЗУЕМО - ако е гладно или малтретирано никой не може да е сигурен дали няма да нападне. Затова БЕЗСТОПАНСТВЕНИ ЖИВОТНИ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА! Стопанинът да носи ПЪЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОВЕДЕНИЕТО НА ЖИВОТНОТО И БЕЗ КАИШКА И НАМОРДНИК ДА НЕ СЕ ИЗВЕЖДА НА УЛИЦАТА. Контролът за това да се възложи на правозащитните организации за животните и при всеки инцидент те да носят изцяло отговорността, а не само да защитават с приказки животните. Общините си имат достатъчно задължения , свързани с организацията на живота на хората - нека защитниците на животните да поемат изцяло отговорността за любимците си и да не товарят цялото общество с финансии от бюджета .

"Моето куче винаги е около мен" - означава без повод и без намордник. А какво правиш с кучето около детски площадки? Кучетата трябва да се разхождат на определените за целта места. Във всеки нормален парк и детски площадки е посочено: ЗАБРАНЕНО ЗА КУЧЕТА!!!

Я пак прочети какво ти е написал човека! :))))))))))

Е, такива като вас, могат да убият всичко добро, злобата ви е безгранична, страхът грандиозен и желанието да се заяждаш и забраняваш болестно състояние. Такива, като вас следва да си лекуват нервите и фобиите, защото не кучетата, а страховете ви ще ви навредят.

Наказание: Собственикът да се хвърля в клетка с 3-4 озверели кучетата.

Трябва ли да чакаме някой да бъде изяден от такива кучета,за да се самосезират властите и законотворците.Те сега ни гледат сеира и се оправдават,че няма официално оплакване.

Искаш да кажеш "още някой" или американският професор, разкъсан в Малинова долина, в София, не е достатъчен?

Много добре, да съдят общините! Като ги осъдят 20-30 пъти, белким се сетят, че те са тези, които трябва да контролират безхаберните собственици на кучета! Защото не всички са такива. Има и собственици, които си ходят с торбичките и обират "продукцията" на питомците си, и по никакъв начин не представляват животните опасност за обществото, макар че те са малцинство засега.

Имам куче, обичам животните и винаги ще ги защитавам. В моите очи, за всичко което правят животните са виновни хората. Не приемам стопани, които имат безотговорно отношение към животното си, това вреди и на хората около животното и на самото животно. Не е нормално да си пуснеш кучето без надзор, да се разхожда само, каквото и доверие да му имаш, особено силно куче, каквито са питбулите. Те могат да са много добри, но могат да нанесат и страшни поражения, даже и да убият. Не ги разбирам такива стопани. Моето куче винаги е около мен, винаги искам да го виждам къде е и какво прави, а около детски площадки или изобщо деца, които не са познати не му позволявам да се доближава, а ако трябва да мина през такова място е вързан на къс повод до краката ми, нищо че е дребен, послушен и добронамерен, просто не искам да плаша никой. С познати деца си играе по цял ден, песнат и всички са спокойни и знам че няма проблеми, но просто не искам да се обяснявам с хора, които не познавам. Не разбирам стопаните които си оставят кучетата без надзор и по още една причина, не само че те могат да ухапят някого, дори друго куче, не само човек, но и за самите животни е опасно, може кола да ги блъсне, някой да ги убие, не ги ли мислят тези неща, поне, ако не им пука за хората, не им ли пука за животното? Дано се оправят пострадалите, жалко, че животното не е имало нормален стопанин, за да води нормален живот и да си е живо и здраво и до сега.

кучето трябва да е с намордник и на каишка, не е достатъчно да го наблюдаваш

То и доста хора трябва да са с намордник и на каишка, но не са.

Как си представяш стопанина на питбул да е нормален?

Познавам и такива, наистина и питбулите им са най-лигавите същества на света. За съжаление, нещастната порода, понеже е символ за сила, предизвиква масово комплексари да си взимат такива кучета (това не важи само за питбулите, ами и за стафове, ротвайлери, кане корсо и т.н.), за да си избиват комплексите със силата им (на кучетата), като ги правят злобни и агресивни. Не е виновно животното, виновен е глупака, който го гледа.

Достойна позиция имате господине или госпожо. Но изпускате един много съществен факт. Цялата сила на едно куче - та ако ще да е и 100-килограмова овчарка - е в ЗЪБИТЕ. Слагаш му един здрав намордник и забравяш за проблемите. Едно куче с намордик не може да ти нанесе никаква съществена вреда - нито има силни лапи, нито нокти. Най-много да те изцапа... или да те бутне, ако е по-тежко, но никакви рани НЯМА ДА МОЖЕ ДА ТИ НАНЕСЕ. Не знам защо, обаче, повече се говори за каишки, а не за намордници. Аз твърдя, че едно куче със здрав намордник може да се пусне дори и без каишка.

Мистър Х искате ли един експеримент. Отиваме в Борисовата градина и ще броим колко кучета са с намордници.

Я да те блъсне на земята някоя 100кг мастия, която се е засилила да ти се порадва... особено ако си на преклонна възраст, с остеопороза или бебе, с още неупрепнал череп и гръбнак, пък ако ще и 10 намордника да има!

Защото едно такова куче даже от желание да си играе, може да стресне малко дете или възрастен човек, ако скочи върху му изненадващо.И такова стряскане може да има последствия за много дълго време.

Логически е лесно: куче без стопанин носещ юридическа отговорност да няма.собственоста се удостоверява с чип и документи подписани пред общината.кучето с чип нахапало някой се евтаназира а собственика се глобява съа сума предвидена от закона съразмерна със понесените страдания или телесна повреда.наказанията за телесна повреда да се увеличат десеторно.куче без чип и собственик се залавя,предава в кучкарник от служба определена за целта която носи отговорноста за телесни повреди от кучета без стопанин.куче невзето в срок от един месец се евтаназира.точка.

Една глоба на стопанина от 50 000лв. и всички останали ще си вземат забележка сами. Да не забравяме и за чиповете ..... няма чип... няма стопанин- хайде в рая.

Ха ха! В предния случай мутрата е уредила общината (т.е. данъкоплатците) да й платят обезщетението. Коя ли е мутрата.....

Виновни са от народното събрание, които нагло хапват кюфтета от прасе, а в същото време са писали закон 2 години ако убиеш куче. За този период са взели заплати и са сътворитли тази простотия. Когато стане инцидент, трябва не 5000 лв глоба, а директно премахване на кмета на града + всички подчинени отговарящи за кучетата. Така ще се ганрантира че ще има сериозно отношение четириногите да не посягат на деца. Да информирам, че един инвалид, за цял живот коства много на бюджета и е по-добре да бъдат премахвани неработещите институции от раз! Съдът също е виновен понеже прави ташак работа, като стимулира ненужното пазене на кучешки живот и наказва саморазправата спрямо озлобели кучета.

И защо избра пак същите?

затова си нося патлака. Разстрелваш от упор или чакаш да захапе цефта и му пускаш едно олово пада кат есенен лист.

Абсолютно съм съгласен! А рязана пушка даже маншон можеш да си направиш.

Много пъти виждам разни изживяващи се за мутри или гангстерчета квартални мухльовци да си водят питбулите не само без намордник (всъщност не съм виждал питбул с намордник) но и свободни от каишка по улиците.За тях трябва глоба и при многократно провинение затвор.Големите гангстери.Имат късмет че всичко тук е разграден двор и няма служба която да контролира това иначе не могат да си платят глобите господа кварталните гангстери.

А замисляли ли сте се защо хората си водят големите кучета без намордник? Уличните кучета ги нападат! И могат да разкъсат и беззащитното куче и стопанина му...на тях не им пука, че е с намордник и не е опасно.

В САЩ глобата за разходка на куче без повод е между 300 3000$.Ако кучето представлява опасност службите могат да вземат мерки за унищожаването му даже без уведомяване на собственика. При ухапване и по-тежки разкъсно-контузни рани, глобите наложени от съда могат да достигнат лесно до 100 000-150 000$.И ако собственикът не може да плати, се въвежда изпълнителна заповед за конфискация на имущество.

A сега влез в google StreetView и виж колко кучета тичат до стопаните си по улиците, не само без повод, но и без намордник.

Явно това са разни чернилки по гетата , където полиция не припарва

То се иска внимание за да разбереш какво съм написал:глобата за разходка на куче без повод....А не за скитащи кучета.Ако общината не са си свършили работата, може и да има. Но все пак аз съм любопитен да видя тичащи кучета по улиците, тъй че моля те напиши в кой град и квартал да погледна през Google street view

Пропуснах да добавя и може би затова възникват някои недоразумения.Има градове с по-свободен режим и други с доста по-затегнат.Същото както за оръжията, до положение че може да ги види човек като червени градове(разрешение не се дават) и зелени(лесно се взима разрешение) на картата: hubflyer(.)com/wp-content/uploads/macitytowngun.png Махнете кавичките от точката и вкарайте адреса след http:/link

Много неща в щатите са добре уредени. Това е факт. И на всеки би му се искало така да бъде и в България, нооооо..... Нали уж сме с тях, правим каквото ни кажат, а животът в България става все по-лош и по несправедлив. Защо успяват да се наложат по въпроса с циганите и ред други неща, а по въпроси касаещи съществуването и благоденствието на българина нищо не се прави. Отговорът е ясен. Защото ние сме просто една колония. Защото на тях така им отърва.

Бездомен питбул?! не ви ли звучи абсурдно? Със сигурност има собственик. проблемът е, че няма контрол.

Не кучето, а стопанина е виновен. Трябва да бъде глобен. Кучето е нормално да хапе, котката да драска, комара да пие кръв...Стига сте драматизирали. Глоба 500 до 1000 лв на стопанина и това е. Против съм насилието над животни.

500 лв за компенсация на нахапаната възрастна жена и мъжът, който я е спасил? хайде стига .... Затвор за такива стопани!

Може да им дадат кучето, за компенсация. Ще го продадат на някой по-нормален стопанин и ще изкарат още толкова.

Глобен? Ти имаш ли идея какво е разкъсана бедрена артерия? Дай да ти я прекъсна аз, в контролирана лекарска среда, а после ще ти дам 500 лева. Мускулите,разкъсани от кучето,пък може да си ги възстановяваш с години. Този човек ще куца поне до следващата пролет.

Писна ми от тъпи кучета и комплексираните им по-тъпи собственици.

Псето да се застреля, ако има собственик, същият в затвора.

И собственика да се застреля!

В 99% от моите наблюдения кучето е идеалното отражение на стопанина си (дължи се най- вероятно на нарцисизъм) Така, че собствениците на питбули са си направо за електрическия стол.

Нали стават рядко тези случки - голяма работа. Има наредба за слагане на намордници на едрите кучета, но всеки си казва - моето куче е добро по принцип - днес какво му стана, не знам. Защото хора са нахапвани до смърт и от овчарки, хъски, коли и т.н. Глоба за липса на намордник, за изпражнения и нещата се оправят, като в автомобилите и слагането на колани едно време.

Кучето е свещено животно у нас, не бива да му се ограничават свободите и нравите, включително хапене, разкъсвене.;)

Правилно - това са му културните особености. Трябва да сме толерантни към различните!

И какво ще му направят на собственика и кучето .... Пак нищо... Щом не могат да се грижат за животните по начин който не вреди на обществото то животното трябва да бъде умъртвено а стопанина глобен... Аз също имам куче

Щом не могат да се грижат... нека да е обратното! Само че как ще се оправи хайванчето с глобата....

Тотална забрана на опасните породи-това е! Бул териери, питбули, ротвайлери, добермани, кангали и т.н. Стига толерастия! Виждаш, констатираш чие е, ефтанизираш и яка глоба за собственика!

От кога пък питбула е опасен? Само преди стотина години породата масово е била използвана в САЩ като детегледач. Даже президентът Рузвелт има снимка с такова куче. За сравнение - каракачанката е доста по-агресивна.

решението е само едно, породите кучета -убийци да се забранят да се отглеждат в населени места, както е по много места по света

Няма кучета убийци!!! Има лоши стопани, учещи на агресия кучетата си...

Днес посягаш на кучетата, утре ще поискаш концентрационен лагер за бежанци, роми и нетрадиционнополови. Всеки, който посяга на правата на животните, рано или късно посяга и на правата на хората!

Според закона е забранено отглеждането на породи кучета, селектирани за бой... Но навсякъде точно тия породи се отглеждат.... Мояг далматинец го гушкат всички деца от махалата от 3 до 73 годишна възраст. :)

Според кой закон? Цитирай член/алинея/точка, където да са регламентирани "породи селектирани за бой"!

Живи няма да ги оставя собствениците на псето,ако това се случи на мой близък. Толерастите-кучелюби с минусите могат да се гръмнат. Едрите агресивни породи когато са сред хора трябва да са с намордник или мъртви.

Хубаво общината е платила символично обезщетение, ама какво стана с "познатия", дето е разхождал звяра, и с неговия собственик?! Аз досега бездомен питбул не съм видяла! Масово комплексирани фитнес-маниаци си купуват кучета за бой, които разхождат по анцуг, маратонки и ланци в училищни дворове (вечер, за да имало псето къде да тича - за справка - "Люлин") и по детски площадки! И масово глоби няма за това, че кучетата нито са на повод, нито с намордник!

Фитнес маниак е Арнолд Шварценегер. Тези с качулките, питбулите и пилешките мускули са отпадък, а питбулите им са с повече гънки по мозъка от самите тях.

ДИР, защо го изтрихте онзи неграмотния комплексар, дето се припозна в описанието с пилешките мускули и гладкия мозък?

за Районния съд 5000 им били много, ама за рушвети 50 000 са нищо

Всяко псе трябва да е с НАМОРДНИК и на КАИШКА ! Глобявайте собствениците с прогресивна глоба при повторни нарушения, а бездомните общината да излови и предаде на организации за защита на животните, които да им намерят собственик, или пък те да си ги дундуркат !

Кученцето не е виновно, че да бъде евтаназирано. Виновни сме ние, хората, че сме го създали такова... Спирам, че идват санитарите!!!

Я дай компа си на санитарите и им кажи да не ти го дават.Щото от такива като теб ще продължаваме да четем такива новини който коментираме сега.И си пий хапчетата а не ги плюй.

Държавата ли пазила като подслон за глави. Или са купили с европари?

Идеята е тази глоба да я платят служителите на общината, чието задължение е да следят популациите на кучетата и правилата, които собствениците трябва да спазват. Докато плаща общината, а е виновният, нещата ще са същите. Пука й на общината. Не съм я питал, но предполагам изобщо й е все едно и си се хили ехидно. Понеже паирте са от всички жители :)

Има и друг вариант подобни глоби да станат много по-съществени. Да ги направят по 500 000 лева. Оттук като й опраскат на общината 10 подобни глоби няма да има пари за заплати, няма да има пари за крадене, за нищо. Оттук кмета и цялата компанийка като ги питат какво свършиха на края на мандата им и като кажат, че само глоби са плащали ще вземат да се дисциплинират.

По бай-Тошово време за това нещо и собственикът и приятелят му щяха да са за поне 1 годинка в изправително лагерче от типа Белене. Ех защо ги няма тия лагерчета вече, с тези еврогейски закони доникъде няма да я докараме. Аз ако съм бащата по един в капачките в тъмното и на двамата анаболни идиоти които отговарят за питбула, та да ходят после години по болници тез безмозъчни гадове!

Щеше, щеше, но не беше така.

в Сливен има бездомни питбули????

Браво на майката!! Ако всички като нея си защитаваха правата-животът в банановата република щаше да е друг!!!

Дреме й на банановата република. Пак данъкоплатците ще плащат глобите.

Аз също осъдих Столична община. Моуето мнение е, че при всички такива случаи, пострадалите трябва да завеждат иск. Никога няма да бъде решен проблемът с кучетата, ако си мълчим и не предприемаме нищо.