СЗО: 500 души имат симптоми на отравяне с боен газ в Сирия

Около 500 души в Сирия са получили медицинска помощ, след като са проявили признаци и симптоми, сходни с тези, получавани при контакт с токсични химикали.

Обратно в новината

Коментари - СЗО: 500 души имат симптоми на отравяне с боен газ в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Червени лъжливи тролчета, защо не изпратите децата си там да поживеят и да пробват химическите оръжия на животното асад ?

А ти 70, като толкова много вярваш на белите каски дай повече данни освен тези скалъпени филми. Или ще почнем да избиваме хората като светата инквизиция.Само по твърдения. То си е написано в самата статия ,че нямат представители поне да бяха закарали станция която да дава сведение дистанционно. Да , ама тогава как ще обвиняваме лъжовно.

СЗО е обучила 800 сирийци да лъжат за Бойни отровни вещества!

Е чак такива фалшиви новини в официален сайт не бях чел. Едни казали ама те не били там,ама обучели хора с които не са се чували,и накрая тези хора ще излезе е са белите каски които дезинформират света от самото начало.

ЕЖК !!!!

Червеният полумесец не потвърждава тази партенка.

Важното е, че я потвърждават Белите каски с черните души и наблюдателя с телескоп от Лондон.

Pesh0

Какъв е мутива на Асад , да ползва химически оръжия , след като е спечелил войната ?В крайна сметка не ползва при тежките боеве преди една две години . Иначе ми е ясен мотива на САЩ ... да твърдят това .

Аве тия да не намерят на некоя врата у сирииско гел НОВИЧОК ?

Удивително е, как САЩ вярват на джихадистите, без дори да има преки доказателства за хим.атака в Дума. Също както вярваха на своя съюзник Англия за новичока в Солсбъри, без никакви доказателства. Правя си извода, че и джихадистите в Сирия са съюзници на САЩ. В Дума е групировката "Джейш ал Ислям" ("Армия на исляма") ... = типични джихадисти, борещи се за халифат. С други думи "либерали и демократи от умерен тип"!

Преди доста години Западат подкрепяше по същия начин демократа Хитлер, за да го тласне към война срещу СССР и Сталин. Сключваше с него договори и му даваше територии - от 1936 до 1939 година. Едва после се сетиха, че Адолф бил нацист, когато той подписа със Сталин пакта Молотов-Рибентроп и нападна Полша, а след това Белгия, Франция и т.н.... тоест Запада!

Паисий

Марширувайки на Олимпиадата през 1936 г. английската делегация поздрави Адолф с вдигане на ръка в нацистки поздрав. Това май не си го спомнят днес... нарочно. Но го има заснето във филма за Олимпиадата. За вечни времена. Но си спамнят за съюза Сталин.Хитлер от 1939 до 1941. Обаче не си спомнят за Сговора в Мюнхен през 1938 г., където нямаше пукнат руснак! И как англ.премиер размахва радостно договора с Германия, като слиза от самолета в Лондон.

Те и Иранците и хизбула са ислямисти бе кретен.

Първо човекът не е кретен и втро от ислямист до ислямист има разлика. Даже и журналята го описваха.

Абсолютна и нагла лъжа! Русия покани на място представители на световната общност за да се запознаят и с химическите атаки и да видят "огромният брой жертви". Нищо такова няма! Това твърдят местните. Никой не пожела да отиде на място и да види какви са фактите! Защо ли? Ами защото ще се види,че всичко е една гигантска лъжа! САЩ и Запада го знаят, но напират за война. Щом напират, ще си я получат. Путин е търпелив и уравновесен. До сега не е държал такъв тон като Тръмп. Но той не е човек, който ще се съгласи да му диктуват условия!

Какво е това русия. Боклук, свиня ???!!!

То и в Ирак уж имаше някакви лаборатории..., ама нищо не беше открито.

Аха, щото нямаше лаборатории до преди месеци казвахте че джихадистите правели БОВ в бившите Иракски заводи за БОВ.

Шило

Не е ли по-добре, да си вдигнат задниците и да отидат на място?

Всички обвинения срещу Сирия,Иран и Русия са долни лъжи.Това са високо морални държави които не избиват опонентите си по асансьори,мостове,че и в чужди държави.как не ви е срам да плюете по такива хора които отровиха Георги Димитров с ч5 мг олово на живо тегло-вторият най известен случай в човешката история?как не ви е срам да плюете по хизбула?ами по сирия?държава в която службите не разполагат с информация какво става помежду им?попитайте сирийци в България колко служби е имало

"СЗО, която е в състава на ООН, обяви, че разполага със съобщения." Разбира се, всички разполагат със съобщения, но не и с факти. Ех, ако съобщенията ставаха на факти, да поискаме от приятелите си да ни пратят съобщения, че сме станали милионери...

Супер точно

Гарантирано от ФАЩ. Разследвахте ли англията а ето използва БОВ срещу Скрипала.

Защо ли Мей зае категорична позиция за ненамеса във военна интервенция в Сирия?

"СЗО цитира информация, получена от местни здравни организации, с които партнира." Бас държа, че тези местни "организации" са на терористите в Сирия. Щото в двете болници на град Дума няма никакви натровени с БОВ, както показаха руските репортери. Дори клиповете на Белите каски показват, че ако има наистина някакъв газ, то по-скоро става дума за обикновен хлор или сълзотворен газ. Няма зарин, няма новичок, няма нищо такова.

Кое по-голямото животно? Донката Трумп, Тереза Май, или Асад?

И сега какво? Асад животното, а? Все ще има кой да жали за животното. А дали ще има кой да жали за децата не е ясно.

седем години гледаме ,,клипове,, с рязане на глави и забучени на стената деца от джихадистите...!!! когато тези ,,кучета,, започнаха да ,,агонизирът,, покровителите им ,,умират,, от желание да убият противниците им...!!! ,,Час след публикацията в Туитър Доналд Тръмп поиска да се спре надпреварата във въоръжаването. Отношенията ни с Русия никога не са били толкова зле. Дори през Студената война, посочва американският президент в новата си публикация. Няма причина за това. Русия има нужда да ѝ помогнем за икономиката, което ще стане много лесно, а ние имаме нужда всички държави да работят заедно. Да спрем надпреварата във въоръжаването?, допълва Тръмп. В следващ туит Тръмп посочва, че много от лошите чувства между Русия и нас са причинени от фалшивото и корумпирано разследване за руската намеса на последните президентски избори. То се води от демократи или от хора, които са работили за Обама, допълва още Тръмп. Той отправи ракетните заплахи заради предполагаема химическа атака в предградие на Дамаск. Малко след това от официално изявление на Пентагона стана ясно, че там не се водят разговори за бъдещи военни операции в Сирия. ..,,???

Защо не вземем и ние да пратим 100-тина съобщения, че сме обгазени, ей така да видим, щом на ония вярват защо на нас да не повярват. При това сме "съюзници".

ама те и терористите в Сирия са съюзници на САЩ.

СЗО както преди не може да потвърди, че в сирийския град Дума е било приложено химическо оръжие съобщава официалният представител на ВОЗ Тарик Язаревич. Той е пояснил причината за заявлението на СЗО, че с признаци за въздействие на ХВ са се обърнали към медиците в Дума са се обърнали около 500 души. СОЗ няма представители в града, а сведенията са получени от техни "партньори в сферата на здравеопазването". При това тези партньори са базирани в Турциия на границата със Сирия пна почти 500 километра от Дума. Ние не можем да потвърдим това, защото нямаме наши представители там подчерта официалният представител на ВОЗ Тарик Язаревич.

днес.

Интересно какви мили хора умирали от отровен газ? Ами това са семействата на Ислямска държава, колко ни е еня за тях? Значи Тръмп си търси ядрена война, иска да затрие света, заради убийството на семейства на терористи?

Докато в този район има ислямисти в нищо хуманно не можем да бъдем сигурни. И защо са решили, че след като има симптоми на отравяне с химическо бойно отровно вещество, то е било пуснато от Асад? Всеки, който иска да нагнети напрежението може да го пусне.... И защо пък Асад, нали в крайна сметка се бие за освобождаването на негови територии..., ако имаше ислямистка гропировка в Америка едва ли щяха да подбират методите, но сега за да възвърнат осраните си позиции, след като Америка създаде ИДИЛ се опитват да изместят фокуса от себе си!!!

Под слънцето. Лъжи, лъжи и пак лъжи. Това е средството, с което едни мошенници и бандити, манипулират биомасата.

Последните дни върви най-глупавото дърдорене по медиите, в човешката история. Всички знаят, всички имат доказателства и сведения..., но още никой не е отишъл на място да разследва фактите и обстоятелствата около този случай, въпреки разрешението и поканата от Дамаск. На място отидоха само руски представители и вече заявиха, че няма данни и следи за употребата на химическо оръжие.

Колкото имаше скрипал в Англия !! "Белите каски" са долнопробни ментета, безбожници и изроди !!

Ал

Ама разбира се! Не само бомби, но и крилати ракети, със стотици трябва да хвърлите по Асад, щото "има данни", че на "някой си" са му "зачервени очите"! С такива "лидери" и такива "организации" сме обречени. И ми е много чудно как още не сме се изтрепали.

Тръмп обявява че иска да се изтегля от Сирия и оп... газова атака... от това по-прозрачно здраве му кажи.

Има симптоми, доказателства няма! Не искаме СЗО, искаме мир!

Доказателства има, това че не искаш да ги видиш е друг въпрос!! Сирийците искат мир, не искат Асад да ги убива!!

Te и щатски мекерета не щат, нито платени мародери, ама никой не ги пита, за това и избраха да си подкрепят президента. Защото си е техен.

се виждат невидими доказателства? Може би "предполагаемо"?

ХУМАННО ДА ИЗБИВАШ ЦЕВИЛНИ ГРАЖДАНИ С БОВ!ПО ЛЕСНО И БЪРЗО Е ДА СЕ ИЗБИЯТ С БОМБИ.ТАКА СИРИЯ ще е свободна да Я ГРАБИ кой как може!А хората статисти във филм на ужаса!А БОГ ПРЕЗ ГЪСТИЯ ДИМ ГЛЕДА ТИХ НЕВЪЗМУТИМ!

И кой хвърля бомбите в Сирия?? Асад И Путин!! Избиват сунитите.

ако ще избиват сунитите, доста работа ги чака!Щото ония са 40% от населението!

четете преди да пишете глупости!как Асад ще избие сунитите като от 18 милиона в Сирия 13 милиона са сунити, т.е около 74%!

Сорос държи Световната Здравна Организация! Всички трябва да верваме само на савецката Академия на наУките от Магадан!

Ами държи я ;) Щом признаха педерастията за норма...

Мога ли да убия Тръмп в Туитър? Килъри и без туитър е пътничка в хосписите...

Скоро да са те посещавали, за да подписваш, че няма да убиваш никого? Питам само.

На тия значи, от т.нар. Световна здравна организация, някои, които се криели в мазетата им били изпратили съобщения, че ги болат главите. А пък в наше село и ние се крием мазетата да си опитваме винцето и ракийката, ама нито ни боли нещо, нито пращаме съобщения.

Съдът в Хага по-миналата година реабилитира Слободан Милошевич напълно, посмъртно за всички обвиняния! Чул ли си го това по ЛГБиТиви? Но това не пречеше на сатаНАТО да хвърлят тонове обеднен уран в Югославия и част от България, нали? А това, че белите каски е съставено от бойците на ИДИЛ, които сутрин ходят с каски, а следобед с калашници? Путин е виновен, нали, понеже калашник е руско оръжие :) произведено във ВМЗ или ФАЩ?

Лъжеш!!

Ако на него не вярваш, прочети в ингилизкия link и търси статия Балкани, реабилитиран е посмъртно още през 2007г. Невежеството е блаженство за мързеливите, но за глупаците е проклятие.

Имат пълен достъп ама страха им за животеца им е по голям от желанието за работа:(((Защо не се появиха тия ''обучените'' от вас да ги види и сисрийския народ и останалия свят кои са и за кого работят, защото само едни деца показваха по няколко пъти как ги къпят ама никой друг не приказва по показаното по ''нашите'' медии

Вече никой не вярва, че Асад сам трови народа си!Просто петролните кладенци представляват интерес както за САЩ и Русия, така и за Турция и Иран.Ако има как кладенците да секнат ще видите, че въпреки че Асад е на власт няма да има война и подобни отравяния.Кой президент би тровил собствените си съграждани особено при положение, че властта му едвам се крепи?!? Ама американеца като е свикнал да се вози на кола с по над 3500 кубика дето харчи 30 на 100, а в същото време няма достатъчно собствен петрол е така!

Докато големите батковци си играят на игрички, с по-големи и тежки колички и танкчета и самолетчета, дребните, обикновените хорица се явяват просто оловни войничета и играчки и пешки и го "удяват". Горките сирийци, горките хора, какво им причиниха "великите сили"!

Действита на мейката ''предполагаеми сведения'' са влезнали в речника и на тия високо платени дебили дето ''получили сведения'' и на тази база приказват а работата им е реално да приказват след като вземат проби намясто и излезнат резултатите а не да препредават някакви ''съобщения''

Съдът в Хага по-миналата година реабилитира Слободан Милошевич напълно, посмъртно за всички обвиняния! Чул ли си го това по ЛГБиТиви?

А къде беше това СЗО през 94-та където в Руанда племето тутси изби над един милион хуту?

Кои точно са ''местните здравни организации'' с които тези си партнират и повтарят техните приказки че нещо не ги видяхме попоказаните ни клипове на ''белите каски''.. Организации дето не си вдигат задника да отидат на място да видят какво става а приказват като ''една жена каза на пазара'' са чиста проба подлоги на сащ и на всеки агресор...Ами защо няма директни показвания на тия дето приказват на уше приказките си???

" СЗО цитира информация, получена от местни здравни организации, с които партнира. " А знаете ли как се казват тези организации?? Ал Кайда, Джебхат Ал Нусра и ИДИЛ.

NADIA

Russia has warned that any U.S. missiles fired at Syria over a suspected chemical weapons attack on a rebel enclave would be shot down and the launch sites targeted, raising the possibility of a U.S.-Russian confrontation. Ако някой не вдява, да п,евеждам

Хубавото е, че на цял свят стана ясно, че маймуните от ФАЩ не заслужават да живеят.

И #Kой въоръжи ИДИЛ с химически вещества? Тереза Змей определено "highly likely" има опит в това!

Асад може да отрича ама няма да успее да скрие всички тела.

,,...Джейш ал-Ислам държи хиляди заложници и в преговорите със Сирийските власти заплашват ,че ще избият тези заложници и ще хвърлят вината върху властта. Десетки пъти сме го казвали този факт. В Дума се намира един от най-страшните джихадистки затвори, наречен Тоуба и в който ежедневно се изнасилват и избиват хора. Точно за Великден, същите тези уроди бомбардираха (ОТНОВО) християнските квартали на Дамаск (Баб Тума и Джарамана) Свидетели сме на МЕДИЕН ТЕРОРИЗЪМ, в който жалки сервилни зомбирани журналисти разпространяват една от най-жалките пропаганди , без въобще да се съобразяват какво им е на самите сирийци и какви удари получават. И дори въобще без да показват никакви човешки качества. Това че са купили няколко десетки сирийчета, които да показват по медиите, е още по-жалко и по-показателно за какво става на въпрос. Грозно, жалко. Сега предполагам, че поредният боклук ще се изсипе и ще почне да реди, че това е Путинска пропаганда. Явно тези хора си живеят в собствена злобна реалност, в който пилешките им мозъци не могат и да осъзнаят какво се случва всъщност, и са заровили глави в почвата...,,??? ,,..Но нека се позовем на фактите. Цяла Сирия и всеки сириец знае кой управлява град Дума. Джейш ал-Ислам или Армия на Исляма, джихадистка групировка, представена пред медиите като умерена, въпреки че техният лидер и основател, Захран Алуш, многократно е повтарял, че не искат демокрация, а налагане на ШЕРИАТ и ислямска държава. Публично е декларирал и призовавал да се избият малцински групи. Това го има публикувано дори в йоутубе:..,,??? разни ,,евреичета като филип се пишат на джихадисти...??? или ...са???

,,...Същата група в своите профили показва как слагат хора от малцинствата в клетки и ги използват за човешки щит. Същата група отвлече стотици от град Адра, където живеят малцински религиозни групи и до днес правителството преговаря за да ги освободят. Същата група наложи тотален шериат и терор в района. За него разказват хиляди сирийци, от вече освободени от джихадистите градове в И.Гута:..,,???

Сега на кой да вярваме? На стотици лекари от СЗО или на Мария Захарова която каза,че съвеЦката армия спасила българските ервеи????

На Мария Захарова.

а ,,мазето ,, на зтвора в ,,дума,, или другите в клетки за да се крият зад тях ,,приятелите,, на запада...??? кога...???

Не е необходимо да вярваш, нито да имаш собствено мнение. Каквото свирне ТрУмпета от Вашингтон, това ще танцуват мъпитата от оста Лондон-Париж-Берлин. А тези от СЗО направо си признават, че това е съобщение от някакви си доброволци. Чети от извора, нали си много печен.

Това е вече прекалено, къде е СЕМ да осъди БТА за разпространението на тази снимка с текст че е от Дума: "Дете с кислородна маска след предполагаемата газова атака в Дума, Източна Гута, край Дамаск"??? Това е манипулативно разпространяване на откровени лъжи. По ТВ-тата я разпространяват с кадрите, как енергични брадатковци поливат мирно застанали деца с вода, НО изрично пише "илюстративни кадри", "архив" или "минали събития". И няма ли кой да спре тези охлюви от СЗО, които препредават на юнашко доверие дописките на някакви си сирийци, един бог знае кои са и от къде са.

СЗО изпраща днес специалисти в Сирия- Дума...! А тази "гореща" новина Дира я Copy-paste от DV...А там са лъжлювци !!!

Излетя самолета "Съдника на деня" в който летят президента на САЩ, министъра на отбраната на САЩ и други висши военни. Този самолет излита само при опасност от ядрена война. Той издържа една седмица в непрекъснат полет чрез презареждане във въздуха. Айде, радвайте се вече членове и привърженици на НАТО и Русия !!!! Бог да пази България!!!

Излетя ти пр*днята от гащите

Самолета е E-4B Nightwatch, а може да го видиш на CivMilAir. Наистина си смешник, Брато и то много голям!

Пепел ти на устата, но има доста правдоподобни сценарии. Едно време поне имаше антивоенна опозиция, мирни походи, демонстрации, даже преговори за разоръжаване (май бяха САЛТ1 и 2). Сега сме се зомбирали с телефоните и от самовлюбени селфита няма да видим градушката над главите ни.

Напълно си прав! Вече всеки си стои в къщи и се надява другия да му реши проблемите!

Сега е време да покажем, че сме европейска народност и да застанем в твърда коалиция със западните ни приятели срещу азиатско болшевишките орди.

Да ти п_кая на войнолюбивата тъпа коалиция !