Коментари - НФСБ подкани Синода за канонизацията на Левски | Днес.dir.bg

НФСБ подкани Синода за канонизацията на Левски

От НФСБ очакват отговор от църквата за канонизация на Дякон Левски за светец, става ясно от призив на организацията.

Обратно в новината

Коментари - НФСБ подкани Синода за канонизацията на Левски | Днес.dir.bg

Коментари

Левски е революционер, няма нужда от църковна канонизация.

Работил е за това България САМА да се освободи!!!!!

Престанете с тази истерия за канонизацията на Левски от Църквата! Васил Левски не е бил нито отшелник, отдал се на пост и молитви, нито мъченик само и единствено за Христовата вяра. Левски е водил въоръжена революционна национално-освободителна борба и е загинал за свободата на независима, светска държава България, чиста и свята република. Левски е национален герой не само на християните, но НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, независимо от тяхната религия.

СА СЕ КЛЕЛИ БЪЛГАРИТЕ!

българският и руският синод са служители НЕ на християнството ,а на служби като ДС и КГБ и това го доказа преди седмица уж "патриярха" на Русия ,кирил,който се демаскира като долно и нахално болшевишко ченге!

Васил Левски е национален, но не и християнски светец. Тази агресивна инициатива е неморална, нечиста и непочтена. Долу ръцете от Левски! Той е твърде голям за вашите малки политически мозъци.

Васил Левски в много от своите действия личи почерк на християнин. Примерно в това колко е бил честен и записките които си е водил разходите от народните пари в своето тефтерче. Все пак той е революционер, а не християнин светец или мъченик. Тоест неговите заслуги са предимно към националното осовбождение, а не към християнската вяра. Така например св. Георги Най-нови или Софийски не мога да си спомня точно името, бива убит от турците защото не иска смени християнската си вяра с мюсулманска, случая с левски не е такъв или подобен. Това не означава, че трябва по-малко да го почитаме или да му се възхищаваме, напротив той със сигурност е национален герой.

нашият синод е послушен васал на руската,кгб,църква и всички са дс кукери ,като руския далаверажия Кирил!Добре известно е,че Левски,Ботев,Раковски,Стамболов,националните ни светила ,са критични към руската империя и са за Европейска република,а не задунайска губерния!Кощунство и гавра е с паметта им,когато руски мекерета,като Сидеров,се правят на български патриоти и изоитски се натискат да поднасят цветя на паметниците им!

Груба намеса на политическа партия в делата на Светия Синод! Да не забравяме библейската мъдрост: Божието Богу, кесаревото кесарю...

Тези ако продължават да прекаляват с изцепките, най-накрая ще бъдат изцепени. Неочаквано за самите тях.

Истината е, че Левски е светец народен от 145 год. и никой не е в състояние да го "изтрие" от БГ историята или да го унижи, защото поне аз, прочел съм доста по тоз въпрос, писал съм и на проф. Божидар Димитров, но отговор няма !! Както по отношение на убиеца на Христо Боев, така и по отношение на Левски. Сами сте свидетели на свинщната, която цари в църквата ни и си помислете тия ли идиоти трябва да гласуват канонизирането на Левски за светец ? За мен е по-важна любовта на народа ни към идола Левски !!!

Прави впечатление, че коментират хора, които имат силно желание, слабо познание и уличен манталитет.

васил левски чте се обарне в гроба ако този грешен синод го канонизира затова господ не им г о позволява *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ДОЛУ ,мръсните си ръце от Левски!!! Нямате право ,дори ИМЕТО му да споменавате ,ФАЛШИВИ,МЕНТЕТА-патриоти!!!

Всичкото руски трол полуде. Васил Левски е Светец! САМО РУСНАЦИТЕ ОТРИЧАТ ТОЗИ ФАКТ!

Левски отдавна е светец за нашия народ, радетел за свобода, чиста и свята република.Нека религията си гледа своите светци, радетели за своите идеали. Левски е загърбил религията и се е отдал на революцията и свободата. И за нас той е светец! Виждате ли го до измислени светци, които примерно след три часа престой в силно разпален огън излизат от него сякаш са били на топло в лют зимен студ?

"Виждате ли го до измислени светци, които примерно след три часа престой в силно разпален огън излизат от него сякаш са били на топло в лют зимен студ?". Значи тогава Бог и Неговите угодници не са възкресявали мъртви, щото като как виждаш ти Лазар труп на четири дни, който се е разлагал и миришел вече да възкръсне? /в събота ще отбележим това велико чудо/. Как виждаш и възкресението на самия Господ Иисус Христос? Как виждаш безсеменното му зачатие и това, че Света Богородица е родила оставайки Дева преди, по време и след раждането на Божия Син, т.е. Приснодева или Винаги Дева? Ако за теб това са приказки под шипковия храст за какво християнство и за какви светци говорим?

До кога тези хора ще бъдат тесногръди? Левски е на всички и на православни, и на католици, и на евангелисти и на евреи, арменци, мюсулмани и т.н. Защо искате да лишите останалите от възможност да му се поклонят като го ограничите в едно изповедание? Той и без това е в иконостаса на България, която е многоетносна и се е борил за всички онеправдани!

Вместо да си измислят как да възвеличат още повече Дякона /тоай дали би одобрил?/, парламентарните патриоти да вземат да изпълнят някоя от заръките му. Например за чиста и свята република. А не днешния разграден двор. Не думи, а дела трябват. Това ще е най-достойната памет за неговия подвиг.

Не така, бе, хора! То си има тарифи в Църквата! Кръщене - 50 лева Опело - 100 лева Сватба - 200 лева Виконт - 20 000 лева Светец - 100 000 лева!

Да не би да е архонт?

Ми вие как мислите? Църква, която е направила Архонт Слави Бинев ще прави светец Левски? ..на мен ми е обидно..

Стига гупости,менте патриоти. Обещахте на пенсионерите,които ви избараха високи пенсии. Не се занимавайте с неща,които не ви влизат в работата.

Обещали били! Като сте наивни, кой ви е крив! Вярвате на глупави обещания! Я гласувайте за мен - аз обещавам да забраня остеопорозата, болките в ставите, падането на зъбите, оплешивяването! Това са реални неща, не като вдигането на пенсиите!

Левски Манастирът тесен за мойта душа е. Кога човек дойде тук да се покае, трябва да забрави греховния мир, да бяга съблазни и да търси мир. Мойта съвест инак днеска ми говори. Това расо черно, що нося отгоре, не ме помирява с тия небеса и когато в храма дигна си гласа химн да пея богу, да получа раят, мисля, че той слуша тия, що ридаят в тоя дол плачевни, живот нестърпим. И мойта молитва се губи кат дим, и господ сърдит си затуля ухото на светата песен и херувикото. Мисля, че вратата на небесний рай на къде изглеждат никой ги не знай, че не таз килия извожда нататък, че из света шумен пътят е по-кратък, че сълзите чисти, че вдовишкий плач, че потът почтенний на простий орач, че благата дума, че правото дело, че светата правда, изказана смело, че ръката братска, без гордост, без вик подадена скришно на някой клетник, са много по-мили на господа вишни от всичките химни и тропари лишни. Мисля, че човекът, тук на тоя свят има един ближен, има един брат, от кои се с клетва монахът отказа, че цел по-висока Бог ни тук показа, че не с това расо и не с таз брада мога да отмахна някоя беда от оня, що страда; мисля, че канонът мъчно ще направи да замлъкне стонът; че ближний ми има нужда не в молитва, а в съвет и помощ, когато залитва; мисля ази още, че овчарят същ с овцете живее, на пек и на дъжд, и че мойте братя търпят иго страшно, а аз нямям нищо, и че туй е гряшно, и че ще е харно да оставя веч таз ограда тиха, от света далеч, и да кажа тайно две-три думи нови на онез, що влачат тежките окови. Рече и излезе.

В една държава пълна с мекерета не може нищо да се направи. Ако канонизират Апостола, ще ревнат всички други врагове на православието, които като Божидар Димитров наговориха куп щуротии по адрес на Апостола. Съвети на Светата православна цъква могат да дават само кръстени.

Тъп, по-тъп, най-тъп, Валери Симеонов. Този човек не разбра, че Васил Левски не може да бъде канонизиран по църковните канони за светец. Което не е необходимо, той е светец в народната памет. А за да е църковен светец трябва да е спазвал десетте божи заповеди. А Левски поне две от тях е нарушил.

Недопустима намеса в работите на уважаваната БПЦ ! Как биха реагирали от НФСБ, ако Светият синод ги "подкани" да обявят за почетен член на партията посочено от тях лице ?

Нека да са двама Ахмед Доган Лютви Местан И бонус Бат Сали от Самоков

stan_posta@

:)

Кои са тия от не знам си коя организация? Днес ги има, утре ги няма, а църквата е съществувала от стотици години и е просъществувала. А колкото до Левски, той е щял да се канонизира още преди 09.09. ако не е бил този случай със слугата в Ловеч.

Васил Кунчев НЯМА да бъде канонизиран, защото не отговаря на критериите за канонизация и на Православната, и на католическата и на протестантските църкви. Бургаския цървул се опитва да трупа точки, след като няколко пъти здраво се осра.

а руския главорез Александър Невски колко бижи заповеди е пристъпил според теб ЕКСПЕРТ-е ?

свети Борис - Михаил, кръстител на българите и свети Петър, внук му - убил брат си за бунтове срещу него. Александър Невски е спечелил битки срещу шведите и тевтонските рицари във времена когато религията е имала силно влияние и това е причината за канонизирането му от РПЦ. Той не е български светец

Наглия черкезин и свитата му лакей били миряни. Бре м.м. ви предателска долна фалшива. Що се бъркате в делата на църквата, а не си лижете от копанята дето ви я дава другият предател от Банкя.

Полека с квалификациите. Оня от Банкя е избран от негово Превъзходителство българския избирател.

НЕкои въобще не зная къде са и кои са. Много си поверваха.

Защо се врете в църковните дела?Не е Ваша работа какво ще прави Синода!Ами то така утре ще предложите и Бойко Борисов да канонизират!

Добре го каза. Васил Левски и Бойко Борисов са героите на България.

Нещо за деня на Тракия? Ще уважите ли събитието?

Едно време разколниците бяха подхванали този въпрос, играейки на тънката струна на патриотизма на българите. Сега тарикатите от НФСБ сигурно искат нов разкол. Измеренията на делото на Апостола са съвсем различни от това, което те предлагат като "миряни".

Коментари - НФСБ подкани Синода за канонизацията на Левски | Днес.dir.bg

НФСБ подкани Синода за канонизацията на Левски

От НФСБ очакват отговор от църквата за канонизация на Дякон Левски за светец, става ясно от призив на организацията.

Обратно в новината

Коментари - НФСБ подкани Синода за канонизацията на Левски | Днес.dir.bg

Коментари

Левски е революционер, няма нужда от църковна канонизация.

Работил е за това България САМА да се освободи!!!!!

Престанете с тази истерия за канонизацията на Левски от Църквата! Васил Левски не е бил нито отшелник, отдал се на пост и молитви, нито мъченик само и единствено за Христовата вяра. Левски е водил въоръжена революционна национално-освободителна борба и е загинал за свободата на независима, светска държава България, чиста и свята република. Левски е национален герой не само на християните, но НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, независимо от тяхната религия.

СА СЕ КЛЕЛИ БЪЛГАРИТЕ!

българският и руският синод са служители НЕ на християнството ,а на служби като ДС и КГБ и това го доказа преди седмица уж "патриярха" на Русия ,кирил,който се демаскира като долно и нахално болшевишко ченге!

Васил Левски е национален, но не и християнски светец. Тази агресивна инициатива е неморална, нечиста и непочтена. Долу ръцете от Левски! Той е твърде голям за вашите малки политически мозъци.

Васил Левски в много от своите действия личи почерк на християнин. Примерно в това колко е бил честен и записките които си е водил разходите от народните пари в своето тефтерче. Все пак той е революционер, а не християнин светец или мъченик. Тоест неговите заслуги са предимно към националното осовбождение, а не към християнската вяра. Така например св. Георги Най-нови или Софийски не мога да си спомня точно името, бива убит от турците защото не иска смени християнската си вяра с мюсулманска, случая с левски не е такъв или подобен. Това не означава, че трябва по-малко да го почитаме или да му се възхищаваме, напротив той със сигурност е национален герой.

нашият синод е послушен васал на руската,кгб,църква и всички са дс кукери ,като руския далаверажия Кирил!Добре известно е,че Левски,Ботев,Раковски,Стамболов,националните ни светила ,са критични към руската империя и са за Европейска република,а не задунайска губерния!Кощунство и гавра е с паметта им,когато руски мекерета,като Сидеров,се правят на български патриоти и изоитски се натискат да поднасят цветя на паметниците им!

Груба намеса на политическа партия в делата на Светия Синод! Да не забравяме библейската мъдрост: Божието Богу, кесаревото кесарю...

Тези ако продължават да прекаляват с изцепките, най-накрая ще бъдат изцепени. Неочаквано за самите тях.

Истината е, че Левски е светец народен от 145 год. и никой не е в състояние да го "изтрие" от БГ историята или да го унижи, защото поне аз, прочел съм доста по тоз въпрос, писал съм и на проф. Божидар Димитров, но отговор няма !! Както по отношение на убиеца на Христо Боев, така и по отношение на Левски. Сами сте свидетели на свинщната, която цари в църквата ни и си помислете тия ли идиоти трябва да гласуват канонизирането на Левски за светец ? За мен е по-важна любовта на народа ни към идола Левски !!!

Прави впечатление, че коментират хора, които имат силно желание, слабо познание и уличен манталитет.

васил левски чте се обарне в гроба ако този грешен синод го канонизира затова господ не им г о позволява *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ДОЛУ ,мръсните си ръце от Левски!!! Нямате право ,дори ИМЕТО му да споменавате ,ФАЛШИВИ,МЕНТЕТА-патриоти!!!

Всичкото руски трол полуде. Васил Левски е Светец! САМО РУСНАЦИТЕ ОТРИЧАТ ТОЗИ ФАКТ!

Левски отдавна е светец за нашия народ, радетел за свобода, чиста и свята република.Нека религията си гледа своите светци, радетели за своите идеали. Левски е загърбил религията и се е отдал на революцията и свободата. И за нас той е светец! Виждате ли го до измислени светци, които примерно след три часа престой в силно разпален огън излизат от него сякаш са били на топло в лют зимен студ?

"Виждате ли го до измислени светци, които примерно след три часа престой в силно разпален огън излизат от него сякаш са били на топло в лют зимен студ?". Значи тогава Бог и Неговите угодници не са възкресявали мъртви, щото като как виждаш ти Лазар труп на четири дни, който се е разлагал и миришел вече да възкръсне? /в събота ще отбележим това велико чудо/. Как виждаш и възкресението на самия Господ Иисус Христос? Как виждаш безсеменното му зачатие и това, че Света Богородица е родила оставайки Дева преди, по време и след раждането на Божия Син, т.е. Приснодева или Винаги Дева? Ако за теб това са приказки под шипковия храст за какво християнство и за какви светци говорим?

До кога тези хора ще бъдат тесногръди? Левски е на всички и на православни, и на католици, и на евангелисти и на евреи, арменци, мюсулмани и т.н. Защо искате да лишите останалите от възможност да му се поклонят като го ограничите в едно изповедание? Той и без това е в иконостаса на България, която е многоетносна и се е борил за всички онеправдани!

Вместо да си измислят как да възвеличат още повече Дякона /тоай дали би одобрил?/, парламентарните патриоти да вземат да изпълнят някоя от заръките му. Например за чиста и свята република. А не днешния разграден двор. Не думи, а дела трябват. Това ще е най-достойната памет за неговия подвиг.

Не така, бе, хора! То си има тарифи в Църквата! Кръщене - 50 лева Опело - 100 лева Сватба - 200 лева Виконт - 20 000 лева Светец - 100 000 лева!

Да не би да е архонт?

Ми вие как мислите? Църква, която е направила Архонт Слави Бинев ще прави светец Левски? ..на мен ми е обидно..

Стига гупости,менте патриоти. Обещахте на пенсионерите,които ви избараха високи пенсии. Не се занимавайте с неща,които не ви влизат в работата.

Обещали били! Като сте наивни, кой ви е крив! Вярвате на глупави обещания! Я гласувайте за мен - аз обещавам да забраня остеопорозата, болките в ставите, падането на зъбите, оплешивяването! Това са реални неща, не като вдигането на пенсиите!

Левски Манастирът тесен за мойта душа е. Кога човек дойде тук да се покае, трябва да забрави греховния мир, да бяга съблазни и да търси мир. Мойта съвест инак днеска ми говори. Това расо черно, що нося отгоре, не ме помирява с тия небеса и когато в храма дигна си гласа химн да пея богу, да получа раят, мисля, че той слуша тия, що ридаят в тоя дол плачевни, живот нестърпим. И мойта молитва се губи кат дим, и господ сърдит си затуля ухото на светата песен и херувикото. Мисля, че вратата на небесний рай на къде изглеждат никой ги не знай, че не таз килия извожда нататък, че из света шумен пътят е по-кратък, че сълзите чисти, че вдовишкий плач, че потът почтенний на простий орач, че благата дума, че правото дело, че светата правда, изказана смело, че ръката братска, без гордост, без вик подадена скришно на някой клетник, са много по-мили на господа вишни от всичките химни и тропари лишни. Мисля, че човекът, тук на тоя свят има един ближен, има един брат, от кои се с клетва монахът отказа, че цел по-висока Бог ни тук показа, че не с това расо и не с таз брада мога да отмахна някоя беда от оня, що страда; мисля, че канонът мъчно ще направи да замлъкне стонът; че ближний ми има нужда не в молитва, а в съвет и помощ, когато залитва; мисля ази още, че овчарят същ с овцете живее, на пек и на дъжд, и че мойте братя търпят иго страшно, а аз нямям нищо, и че туй е гряшно, и че ще е харно да оставя веч таз ограда тиха, от света далеч, и да кажа тайно две-три думи нови на онез, що влачат тежките окови. Рече и излезе.

В една държава пълна с мекерета не може нищо да се направи. Ако канонизират Апостола, ще ревнат всички други врагове на православието, които като Божидар Димитров наговориха куп щуротии по адрес на Апостола. Съвети на Светата православна цъква могат да дават само кръстени.

Тъп, по-тъп, най-тъп, Валери Симеонов. Този човек не разбра, че Васил Левски не може да бъде канонизиран по църковните канони за светец. Което не е необходимо, той е светец в народната памет. А за да е църковен светец трябва да е спазвал десетте божи заповеди. А Левски поне две от тях е нарушил.

Недопустима намеса в работите на уважаваната БПЦ ! Как биха реагирали от НФСБ, ако Светият синод ги "подкани" да обявят за почетен член на партията посочено от тях лице ?

Нека да са двама Ахмед Доган Лютви Местан И бонус Бат Сали от Самоков

stan_posta@

:)

Кои са тия от не знам си коя организация? Днес ги има, утре ги няма, а църквата е съществувала от стотици години и е просъществувала. А колкото до Левски, той е щял да се канонизира още преди 09.09. ако не е бил този случай със слугата в Ловеч.

Васил Кунчев НЯМА да бъде канонизиран, защото не отговаря на критериите за канонизация и на Православната, и на католическата и на протестантските църкви. Бургаския цървул се опитва да трупа точки, след като няколко пъти здраво се осра.

а руския главорез Александър Невски колко бижи заповеди е пристъпил според теб ЕКСПЕРТ-е ?

свети Борис - Михаил, кръстител на българите и свети Петър, внук му - убил брат си за бунтове срещу него. Александър Невски е спечелил битки срещу шведите и тевтонските рицари във времена когато религията е имала силно влияние и това е причината за канонизирането му от РПЦ. Той не е български светец

Наглия черкезин и свитата му лакей били миряни. Бре м.м. ви предателска долна фалшива. Що се бъркате в делата на църквата, а не си лижете от копанята дето ви я дава другият предател от Банкя.

Полека с квалификациите. Оня от Банкя е избран от негово Превъзходителство българския избирател.

НЕкои въобще не зная къде са и кои са. Много си поверваха.

Защо се врете в църковните дела?Не е Ваша работа какво ще прави Синода!Ами то така утре ще предложите и Бойко Борисов да канонизират!

Добре го каза. Васил Левски и Бойко Борисов са героите на България.

Нещо за деня на Тракия? Ще уважите ли събитието?

Едно време разколниците бяха подхванали този въпрос, играейки на тънката струна на патриотизма на българите. Сега тарикатите от НФСБ сигурно искат нов разкол. Измеренията на делото на Апостола са съвсем различни от това, което те предлагат като "миряни".