Ще се строи ли на тези 6 места в Борисовата градина? Отговоря главният архитект (видео)

Здравко Здравков обеща да гарантира интереса на столичани при промените в парка и прилежащите му територии

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Родена съм в близост до Борисовата градина и за първите 4 посочени места бих казала, че отдавна са си застроени и също толкова отдавна стоят в руини. Къпалнята, т.нар. заведение Маймунарник, някогашният ресторант "Тенекиите". Стоят оградени, разрушени, гадни, както целият парк впрочем. Не знам за строителството, но паркът е в отчайващ вид и реконструкцията е, меко казано, наложителна.Захабено, кално, изпочупено и остаряло място.

Аз не мога да разберса едно - КАКВО ЩЕ СТАВА В ПАРКА НЕ СЕ ЛИ ОПРЕДЕЛЯ ОТ ОБЩИНАТА, КМЕТА, общинския съвет. Може ли някакво самозвано професорче да е основният фактор за промените в този парк? Няма ли задание , защо се прави този план, защо се дава възможност на някой си, който нито е избран от гражданите на София, нито се знае от кого зависи и колко е почтен, да се разполага в парка. Явно се вижда на какво е способен, щом предлага такъв проект. Кой знае кой му плаща в кртайна сметка. А това същество , наречено главен архитект, защо е в общината? Защото кой знае по какви критерии се хареса на Фандъкмарка.

Абе тоя Пурко, що не го пратите в червен бряг,а..

Ще се строи! Колкото повече отричат, толкова по-голяма е вероятността!

за политиците периодът е прИходен, а за народа - преходен - постоянно прехождат към по-високи цени , такси, данъци, а лъжите растат като небостъргачи

няма медицински сестри. Преките плащания от пациентите са най-високи в Европа." За борбата с контрабандата, голямата гордост на Борисов, за която той казва: "Почти я няма. Справихме се с контрабандата и я занулихме". Европа обаче вижда, че не се събират данъци, акцизи и има незаконна търговия с горива в България. По темата за инвестициите Борисов твърди: "Откриваме всеки ден заводи, даже по два на ден и инвестициите растат". Някои ги е откривал преди 2 години и сега- пак. Европа констатира: "Корупцията, регулаторните режими, недостатъчната работна ръка са пречка пред инвеститорите, които напускат България".

Този беше дал разрешение на Артекс и го защитаваше докрай, докато сам Борисов се намеси, за да го спре.

Важното е Армията да бъде направена модерен съвременен стадион!

Прочетете внимателно последния абзац! Строителство явно ще има и то огромно, както предупреждават общ. съветници от ДСБ. Кога не са ни излъгали та сега?! Фандъкова и ГЕРБ-вън от общината!

12 дървета билдинг не прави....

това всичко се прави, за са изтъпанчи Файндъкова, да спре строежите, да стане герой и да спечели изборите за още няколко ужасни за София години...

значи щом се обсъжда, пиши го бегало...

мдааа, трябва да уредим още наши фирми

просто да разкарат грозните съборетини, да оправят алеите и да направят 1-2 тоалетни

Е така,в началото на парка една две каравани за храна,кафе и нищо повече,,пейки в изобилие,алей за разходка,шезлонги дървени в тревата.Но там има вековни закони,а тука ги променят мутрите как им е изгодно,а къде е Нено,, белите дробове на София,,

С това изказване се обявява началото на "мотивационните" предложения към "преценяващите". Защото "преценката" е изключително субективно мнение и зависи единствено от личното облагодетелстване на преценяващия. Обявете допитване до живеещите в София и като видите резултатите, тогава преценявайте!

Тази дума,,преценка,,и е прав този дето плаща.А бедните софиянци ще ги накажем с гласуване против ,,бетонните глави мутри,,Ненаситни копелета,Бог да ги накаже

А какво ще ги правите? Предлагам да залесите бившия София-Ленд и останалите парцели и да ги рпевърнете в красиви паркове за разходка и спорт. Стиска ли ви :-)

Господин архитектът обясни, че нямало как 10 сантиметрови павета да се нивелират, затова по "Графа" станала такава юфка. Това ми образува стрес, защото днес трябва да ходя на лекар и дано той да не е компетентен в своята област като него. Г-н Архитект, що не се разходиш по някой калдаръм в Жеравна или Копривщица, че да установиш, че може.

И,родите,защото знаят,че есента няма да има дана,

Ако някой им вярва да ходи на лекар.

Ще строят срещу Токуда,,да предценят,,опасната дума.Що за изроди алчни,мутри в действие

Голямо увъртане за да маскира факта, че най-големите терени - 4, 5 и 6 ще се застроят. Самоковската селска пръчка лъжеше, че няма да има застрояване, а ден след това плевенския селяндур неохотно признава, че ще има застрояване, но ще оцелеят няколко дървета. ГЕРБЕРАСТКИ лъжци!

Плевенският екип ремонтира София по плевенски образец, никакви павета, разнообразие от плочки, от малки по-малки, аз изброих 7 вида на площад Славейков, само дето в Плевен се строеше с качествени материали.

Този мешкувац от Червен бряг да си се прибира на село. Не става за главен архитект на София. Не че предишния ставаше!

Слушах сутринта архитекта. Никакъв еднозначен отговор на въпроса имат ли инвеститори издадени строителни разрешения за някои от указаните обекти или не. Щото ако имат, това какво казват той и Фандъкова не е меродавно. Най-малкото защото те са чиновници, получаващи заплатите си да спазват нормативните изисквания, включително решенията на общинския съвет, а не да правят каквото им харесва или каквото им наредят от партийната им централа.

Отговор към заглавието - Разбира се! И не само там!

Покрай Борисовата, дали главния архитект знае, защо на място, за което от 15 години се говори, че няма да се строи, защото така е по план (за ъгъла на Гешов и България става въпрос). Сега не стига че има драма с тръбите за водопровод, ами и има оградено пространство, строителна площадка, което трябваше да е градинка. Говори се за голяма сграда. Кой променя правилата, когато става дума за разрешение на общината все пак и защо?

Патологични лъжци.

Повечето чужденци винаги са се чудили София колко зелена столица е - пролет и лято дървета, междублокови пространства, паркчета. Това компенсираше донякъде негатива на изоставените сгради и бедността... Улавяше се известен уют...сега бетонна джунгла и таралясници Долу ръцете от Борисовата!

Докато на власт са продажници и зад тяхстои мафия, която не я интересува нищо друго освен яки печалби. То ще се строи докато се застрои и последното квадратче трева, и докато се изкорени последното дръвче! След което забогателите от това строителство ще се оттеглят с парите си някъде на зелено и на въздух, а тук ще останем ние, да се блъскаме и душим по-зле и от говеда. Аз вече когато видя бетоновози, строителна техника и строежи направо ме изпълва трудно контролируем гняв!

Много е "интересна" тази част: "при всеки един имот, при наличие на повече от 12 дървета, се преминава на един специален съгласувателен режим, в който се преценява как да бъде разположено бъдещото застрояване, така че да запази растителността." Това е незначителна пречка пред всеки "инвеститор". Дървета в София могат да изчезнат много лесно напр. от роми с каруци през нощта, или пък да бъдат "дискретно" отровени с хербициди, както не веднъж се е случвало. Защитните мерки трябва да се вземат превантивно и на момента, а не да се чака!

Това за хербицидите и аз съм го чувал .....

Защо общината не се заеме терена на бившето лятно кино.там сега е затворена пустош.

От шестте изброени само две са зелени площи в Борисовата градина.

ариана, лилийте както и ловният парк всички са част от борисовата градина.

Зевзек

Цитат от Уики: Ловният парк е парк в София. Граничи на юг със Софийския зоопарк, а на север с Борисовата градина. Вероятно твоята информация е друга.

Почтен човек ми се вижда арх.Здравков.И на "Артекс" не се даде. Вярвам му! Дано строителната мафия не намери някой нов Цветанов.

Надявам се, че тролиш! Същият се беше подписал за Артекс, вярвяй му!

На мене най - отгоре и с асансьор ! И поне 3 гаража - може и заменка да направим !

ТА ТЕЗИ МЕСТА ВЕЧЕ СА УРЕДЕНИ И ПРОДАДЕНИ ПРОФОРМА ! ПАРИТЕ, КАТО КОМИСИОННИ СА ВЗЕТИ ! КАК НЯМА ДА СЕ СТРОИ !!! ДА НЕ УСУКВАТ ПОВЕЧЕ !!!

Щом е не , значи да !

Под снимка 2 май е излишно да се планира нещо.това е бившата кръчма Теникиите и там сле пожара стои един фургон за охрана близо 25 години.По-добре е там да има нещо..

по-добре е да има гора!

Чети внимателно.Там петното е частно и след пожара там терена е заграден с висока ограда и има само един строителен фургон над 25 години.

цялата борисова е държавна. Ако някой се е сдобил с парцел в нея - съд за чиновника, който му го е продал, както и национализация (или заменка) на парцела.

На село зелени площи колкото щеш!

Обаче няма нищо по зелено от кратуната ти

До всички живеещи в София -БЪДЕТЕ БДИТЕЛНИ, НЕ РАЗРЕШАВАЙТЕ ДА ПИПАТ ПРЕКРАСНАТА ГРАДИНА. НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ!!!!ТОВА Е НАЙ-КРАДЛИВОТО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ!!! БЪДЕТЕ БДИТЕЛНИ!!!

Спорд фактите е много далеч от най-крадливите , предимно соц управления .

Герб са най-долните тоталитаристи, не троли, моля!

Пак пропуск в приема на хапчетата забелязвам ? Аз за факти говоря , не троля като теб !

Павле, не знам по кое време си живял и как се развиваш във времето,но говариш пълни глупости...

Бих се радвал ако от Позитано 20 си се подготвяте за влизането в парламента а не да ми обяснявате какво говоря при положение , че съм се нагледал на лъжите и кражбите от вашето племе !

Научуиха са единствено да крадат от строителство чрез обществени поръчки и от строителство в паркове. Айде да идват на власт в политиката и икономиката някои малко по-образовани да крадат през технологии, софтуеър и прочее, че унищожиха и парковете и строителния сектор. Дърво няма да остане, строителен майстор също....

Тази администрация да не пипа нищо повече. Доказаха тяхните възможности. Да изчакат изборите

След изборите нали пак ще е същата , защо да чака ?

Е той нали преди време каза, че в София има място за още 2 млн.души, така че защо да няма място за тези строежи.

На теория в София място има. Но на практика ще стане със строителство и инфраструктура като в Токио, а хората небостъргачи не щат. Предпочитат ниско строителство, което изяжда доста повече терен, в по-голямата си част зелен.

Дет се вика ще си взимам апартамент на ЗЕЛЕНО местенце.....

Ще се строи и още как. Въпросът е #КОЙ ще строи и кой ще вземе по един-два-три-пет апартамента бартер за панелка в обеля.... Откъде се навъдиха тези родоостъпници, акъл не ми го побира.....

При Соца София Беше красива,зелена,подредена ,правена с Ум и без Корупция Столица. След това ...видяхме ...а при ГЕРБ ...без думи ..разгром

Тъй , тъй , само където по соца се виждаше какво дишаме а сега не ! Аман от лаладжии където си мислят , че никой не е видял какво беше тогава !

Сега и зрението на хората е в пъти по-зле ,съгласни сме . Особено когато зрението и Моралните Ценности са Запушени с Пачки от Крадене и Корупционно Презастрояване на София !

Дааа си беше взимал редовно хаповете ?

Не одобрявам сегашното поголовно и безпланово презастрояване, но не ми хвали "при соца". Тогава се строяха само грозни панели.

Този да си събира багажа и да се връща на село. Никакво строителство в борисовата градина и точка. Аман от тарикати и инвестиционни интереси

Отскочи ли до общественото обсъждане или е по-лесно да си форумен капацитет ?

Ти мислиш ли че някой в общината се интересува от общественото ти обсъждане?

А ти мислиш ли , че може да мине какъвто и да е било проект ако не е съобразен с общественото обсъждане ? Личи си , че си само лаладжия .

Да, мисля, защото се е случвало много пъти. НЕ знам дали знаеш, предложенията на общественото обсъждане НЕ са задължителни за изпълнение и проекта може да си остане пак същия. Чети ЗУТ

Явно мисленето не ти е сила ! Посочи ми един обект който не е съобразен с общественото обсъждане ? Не друго ами аз мога да ти посоча куп такива спрени защото не са съобразени с него !

Абе тези малоумни ли са , що ли ? Не гласуваха никакви облекчения и привилегии за автомобилите на ток и на газ, цяла София диша тежките канцерогенни газове от дизеляците, те тръгнали да имитират загриженост , че няма да отрежат и едно дърво.

При Боорисов като кмет ,половин София бе Разпродадена с Подписа на Борисов , ..той каза че са му фалшифицирали подписа във Всичките 150 случая на Открадване на Земя ..в София ... ..и ..НИЩО .. ГЕРБерите които Открадна ха тези парцели си ги Застроиха и са Щастливи Милионери .. ..След като си Платиха Процента на Борисов разбира се.. .. С Артекс Същото но с друга Схема за Крадене .. Същото се случва безспирно и НИЩО..Гарантирано е от тях

В заглавието има едно излишно ЛИ

Разбира се, как столична община се бори със замърсяването на въздуха в Столицата - като сече дърветата в Борисовата - това е толкоз просто и логично ... " И става толкоз душно, че да дишаш не би могъл спокойно, с пълна гръд."

Oт ГЕРБ са пълни Данайци, като ти кажат "добър ден" първо погледни слънцето.

А защо никога няма предложение за увеличаване на парк/зелена площ или залесяване. Всичко трябва да се превърне в урегулиран поземлен имот за застрояване!

че сме европейската столица с най-малко зелени площи на глава от населението... Ние си ги избираме обаче...

Явно не си посещавал/а други европейски столици ?

че цитирам евростат. Ако не знаеш какво е това - потърси в Интернет...

Ти си цитирай , все пак отиди и виж защото само с цитати ....

че съм посетил 11 от столиците на държави от европейския съюз, всяка за по 7 до 10 дни, мога да потвърдя данните на европейската статистическа служба. Явно ти си ги минал за по една нощувка и си стоял само в музеите, щом не си забелязал зеленината...