Ройтерс: Вотът в България е помрачен

Българската полиция арестува поне 5 души в събота по подозрение в купуване на гласове, а премиерът Сергей Станишев призова българите да не излагат на опасност бъдещето си на парламентарните избори в неделя, предаде Ройтерс от София, цитирана от БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Ройтерс: Вотът в България е помрачен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде сега за цялата ти наглост Сергейчо бягай да играеш на опозиция...щото и вие боклуци купувахте кат невидели!!! В интерес на истината само и единствено за Герб и СК нямам инфо, че са купували гласове. Силно се съмнявам обаче те да са играли начисто:))))))) Ама от шибани олигофрени...най-се дразня кат излезнат тия тъпи лидери и почнат да обясняват, че виждаш ли тяхната партия не купувала гласове. ТРЯБВА всички да бъдете линчувани за наглостта и лъжата си!!!!!!!Жалко, че българите сме все още като новородени бебета и нямаме сили да се справим с вас!

Не съм този, към който си се обърнал, но ще кажа: Вие сте глухи и слепи и сте като роботи. Точно, ама точно както си бяха най-върлите социалисти преди 40 и повече години. Едно си баба знае, едно си бае: всички, които не повтарят като нас заклинанията, са комунисти и те, те са виновни за всичко, по целия свят. Елементарно, меко казано.

Казах на Гневен,ако е възможно да ми спести стихотворните си напъни,това съм казал.В случай че сте въпросният,издайте

до това им се пише на гърба.Ей, червен тъпанар.Историята отдавна се произнесе за комунизма-и го прати на боклука.А ти не се крий зад НДСВ и ДПС, щото те са ваши червени креатури.Вие червените караконджули докарахте плашилото цар и пуснахте турчина да бесней над бащино огнище.Вие червените безродници сте виновни за бедите в България от 65 години насам.И няма да мирясате, докато не ни затриете съвсем.

Що бе, драги, че те нали ще загубят изборите. Нека новото правителство направи каквото трябва. Ако иска, де. И друго да ти кажа: циганин вяра няма, нито принципи, нито пък съвест. Те, ако може ще се продадат на по няколко партии. Вярвай ми не са една и две, тези дето купуват гласове.

Чакаме осъдени и затворени купувачи и продавачи на гласове! Няма как да стане, нали комунистите лежат на циганските гласове...

Ами вървете, господине, изнасяйте се. Който желае. Не се съгласявам с думите ви. В България гладен никой няма да остане, ако работи. Едно парче земя да обрабова, пак ще има какво да яде. Аз се чувствам добре тук, дори да не съм заможна, отколкото с повече пари някъде, където ще ме имат за низш и ще се държат като господари с мен. Тук има с кого и къде да споделя, да се утеша, да се повеселя.Тук наистина би могло да бъде по-добре и от Швейцария като стандарт, но не е. Начело на държавата бяха хора, готови за слугуват на чужди интереси или за комисионни или кой знае за какво, но ттака или иначе затриха работещата икономика на България. Тоест, извода е - всички да гласуват, а преди това много да мислят, а не да реагират първосигнално на лозунги и клишета. Просто вижте как се е променял живота ви и на вашите близки през годините.

Твоето писание е абсолютна демагогия!Синята демокрация сама се унищожи от алчност и мания за величие и сега като първия път се появяват по време на криза очаквайки нещо от народното негодование! Едва ли на хората им е къса паметта за тяхното успешно управление.Не се заблуждавайте, същото мога да напиша и за червените боклуци!И затова си мисля, че 70% ако гласуваме за една малка неизвестна партия е ТОВА ЩЕ БЪДЕ ИСТИНСКИ ШАМАР!!!

Даа, купуването на гласове е едната струна на това уродливо явление. Другата-още по страшна страна, за която не се говори е КУПУВАНЕТО НА ДЕПУТАТИ. и точно тя не е забранена със закон, не е криминализирана и се шири легално. Криминални на свобода регистрират за 24 часа партии и правят алъш вериш с депутатските места- купуват и продават депутати. Всяка една партия е поискала огромни суми от всеки кандидат -депутат да го нареди в листите си. Особено са големи сумите в партиите, чийто места в парламента са сигурни. Това е КОРПОРАТИВЕН ВОТ. Корпоративния вот не е забранен у нас както е в развита Европа-старичленки, България няма антикорупционно законодателство, нито закон за политическите партии. Това показва лицето на уродливия, корумпиран, нискокачествен и безидеен български политически модел, несрещан никъде другаде в Европа. Идея за България

ГЛАСУВАЙТЕ!!! По данни на ЦИК имащите право на глас мисля, че бяха около 6 млн. 800хил. Доган е докарал от Турция 80-100 хиляди. Те (турците) и тук не са малко, но все пак, ако всички българи отидем до урните шансовете им значително намаляват. Така че ГЛАСУВАЙТЕ!!!

АЛООО!!! ДАНС!!!!!СЪБУДЕТЕ СЕ!!!!!Когато един гражданин му осигоряват безплатна екскурзия-ТОВА Е КУПУВАНЕ НА ГЛАС!!!!!!!!

Как направиха откритието си за българския вот преди да се е реализирало събитието? Или някой пишман кандидат депутати вече така са докладвали на Запада. Предателството към запада е по-опасно от турско-изселническат инвазия. Запада го прави същото, но винаги под маската на някаква благородна цел, с много загриженост за съдбините ни.

ВОТА НЕ ПОМРАЧЕН ОТ ТИЯ ПЕТИМАТА ,А ОТ ПОВТАРЯЩАТА ИСТОРИЯ С НОМЕРА НА ДПС И БЕЗДЕИСТВЕТО НА . ДЪРЖАВАТА .КАКВО ШЕ БЪДЕ БЪЛГАРИЯ СЛЕД 20 ГОДИНИ? .

Ами ти много точно завършваш изказването си,че си подават оставките при уличаване.И то говорим за суми в размер на2 000-5 000 лири.А тук ги уличават с милиони и наглия след това се появява по ТВ-то и ни се хилнал насреща все едно нищо не е станало.Аман от такива нагли цървули и от такива червени пропагандатори като теб.

Нека тъпите англичене да си гледат тяхното чудо. Нито са по-умни от българина, нито по-търпеливи. Днес се решава бъдещето на всички нас. Да нанесем решаващ удар по всяко зло! Да гласуваме за добруването на всичко българско ! България ще пребъде вовеки веков!

Опозицията се захвана с изборния туризъм от Турция, плаши с ново турско робство и сочи Доган като главен виновник . А къде е решението? Прочетете нашия нов АНАЛИЗ: ВСИЧКИ СОЧАТ ДОГАН, НО НЕ КАЗВАТ КАК ЩЕ ГО СВАЛЯТ - Проблемът Доган, ДПС и ново турско робство не в изборния туризъм, нито в двойното гражданство, нито ще се разреши с отнемане правото на емиграцията да гласува.Броят на гласуващите наши сънародници в Турция е ЛИМИТИРАН- до 50 000 и не е решаващ за изборите. Води се пропагандна игра наопозицията за да придърпа гласове към себе си. Хора, мислете!НИЕ ВИ СЪВЕТВАМЕ- Гласувайте НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ със зачеркване на всички в бюлетината - невалидна. Нужно е прякото отпадане на сегашните политически сили от управлението.Идея за България

Отново глупости за България - и то само заради тримата, родени от утробите на рускиня, туркиня и германка и които кръстосваха българските земи да манипулират нас - българите. Отново Европа ни се присмива и подиграва. Отново сме циганска шатра в сърцето на цивилизования свят. Дали и ние сме си виновни? Та нямаше ли българска майка да роди Един Българин? И какви писания четох тук ...

Много хубаво го казват от Ройтерс: нови, още по-корумпирани политици изтласкват старите корумпирани политици с купуване на гласове. Да живее демокрацията, да живее корупцията, да живее мутризацията!

Браво, ГНЕВЕН (05.07.2009 г. 07:45ч.) - истински талант си !

Може да е и с отвръщение, но ще гласувам с 19, а пък да става каквото ще става. От 20 години гласувам черно, а не червено на политическата рулетка. Този път синьо няма, ама ББ като число може и да се падне вместо СС, за последно вчера, 20 часа по БНТ.

СЕРГЕй и ГОЦЕ са престъпники, де беше жив дякона..... Серге на доганизацията!

А бе,Гневен,стига с тоя соц реализъм,че да ми идваш много и ти.Децата ми работиха на разни идиоти за без пари и се махнаха,защото гладен не се живее. Дори и с поезия.Ако съм по-млад ще се махна и аз.С природни красоти не става само,трябва и хляб.Пък и красотите вече са нечия частна собственост и са осрани и бетонирани.И бебетата вече знаят,че ако не са мама и татко в чужбина да пращат пари,няма ни хляб,ни дрешки,ни училище.Хората не са тръгнали по кефа си,а защото тук живот няма,няма и да има.Защото стиховете на чичко им Гневен,колкото и добре да са наредени ,няма да ги нахранят.

Bravo, Viktori, dano poveche hora misliat i napraviat kato teb i men - lasuvajte s nomer 19!!! Samo istinskite hora i demokrati ot Siniata koalicia mogat da se spraviat s polozenieto - kakyto veche vsichki, vkl. i komunistite, sme se ubedili! Glasuvajte s 19!

Някой платил водата на ромите в квартала и ДАНС и МВР работят усилено по случая. Доган платил 4 дневна екскурзия на стотици автобуси от Турция, а ДАНС и МВР си кротуват. НА ТОВА МУ КАЗВАМЕ - НАЧАЛНИК ДА ТИ Е ДОГАН. Е ТОВА НЕ Е ЛИ ДВОЕН СТАНДАРТ ГОСПОДА- ДРУГАРИ ДЕТО СТЕ УЖ СОЦИАЛИСТИ. И ЩЕ ГОВОРИТЕ ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ КУПУВАТ/ПРОДАВАТ ГЛАСОВЕ. ЛИЦЕМЕРИ И ДВУЛИЧНИЦИ - ТОВА СА ТЕ.

Открих още един начин за купуване на гласове. БСП обещава записване на ученици след V клас в елитни гимназии по втория начин. Наглостта няма граници.

Да, най активни в покупко-продажбата на гласове, както и на двойното гласуване са ДПС и сателитите им - тези, които вие, американците, а и европейците толкова години защитавате, като изразители на човешките права. Нали заклеймявахте в тоталитаризъм и дискриминация, всеки, който се опълчеше срещу ДПС. Ето сега какво става - една държава (Турция), която няма нищо общо с Европейския съюз ще определя правилата в една европейска държава. Защото коренът ДПС трябваше да бъде отсечен още при зародиша му. А не да каканижете сладки приказки за етническа дискриминация. Това се отнася както за българските политици, така и за отвъдоеканските им и европейски вождове (щото нашите политици без вождове ен могат).

Ами естествено, че ще е им е помрачен! Нали тяхното мекере се изложи отвсякъде! Много поздрави на спонсорите ви, Ройтерс!

ДОГАН И СТАНИШЕВ СА БРАТЯ ! ГЛАСУВАЙТЕ ХОРА , ЗАЩОТО ТУРЦИТЕ ЩЕ НИ ПОРОБЯТ ОТНОВО, НО ТОЗИ ПЪТ ЗА ВИНАГИ .

Хора, още е 8 часа. Имамеоще време да разкараме Доган! ГЛАСУВАЙТЕ!!! htt

В правилата за гласуване откривам 2 очевадни грешки, които може да са нарочни - 1: Мястото, което уж е с черна лента и не се вижда, най-вероятно лесно се забелязва под определен ъгъл, там, където е натискал химикала. 2: Ако за недействителни се смятат бюлетини без отбелязан вот, при преброяването може тайно от някой от броящите да се запълни празното поле с желания избор. Така хората остават излъгани. Затова, аз още не съм решил за кого ще гласувам и ако не си харесам, като прочета имената, ще задраскам 2 или повече позиции, та наистина да е невалидна. Съветвам никой да не се подлъгва да пуска ПРАЗНА бюлетина, лесно може да бъде МАНИПУЛИРАНА. И не натискайте много с химикала, да не ви разберат. Успех!

На драго сърце бих гласувал с 19,ако на първите места в листата бяха нови,некорумпирани имена.Спомни си кой създаде господин 10%,Христо Бисеров,Йордан Цонев др. като всеки от тях бързаше да продаде нещо от България на безценица за прослувутите 10% комисионна на продавача.Тогава имаше какво да продават,но сега вече няма и не съм сигурен в техните обещания.

Нека Англия да прибере циганите, които много обича, и работите в България ще се оправят от РАЗ!

политически партии, се очаква да свали от власт управляващите социалисти за провала им да овладеят хроничната корупция и престъпност и да смекчат въздействието на световната криза, сочат допитвания цитат от Ройтерс. Значи Ройтерс си има и тука представител-шпионин който с неверните си информации, т.е. дезинформации нагнетява положението в България. Това му е работата. Такива задачи са му поставили. Затова получава сребърниците. Но и ние сме хайвани, че ги пущаме такива съмнителни симпатизанти на България, които само по подозрения предполагат, че народът иска да свали правителството на социалистите. Първо, този господин никой трябва да знае, че социалистите не управляват сами, а в коалиция с ДПС и НДСВ. Защо всички камъни се хвърлят по социалистите! Ясно защо. О, ясно защо. Те да има колай и в капка вода ще ни удавят, но историята ще си каже думата исега, а и в бъдеще. Това им се пише на гърба. Как не ги е срам тия нахалници да говорят за смекчяване на кризата в една страна, която има стабилна банкова система, няма фалирали банки както в Англия, безработицата е най-ниска от страните в ЕС, а ако ще говорим за сорупция, то коремпираните са от другите партии и те сде учат от своите английски господари, които си изподадоха оставките заради корупционни скандали. Крадецът винаги вика дръжте крадеца. Ци ви ли за ци я ,,,а? Джентълмени, а?!

Не искам вече цигани и турци да определят бъдещето на децата ми !!!,не искам вече и малкото останали ми приятели в България да избягат някъде!!!!,не искам вече да наричат Родината ми тоалетна,не искам вече и тротоарите ни да приличат на такава!!!,не искам вече да виждам тъпоъгълници в парламента !!!,не искам повече малоумници да бетонират едни от най-красивите места по Черноморието !!!!,не искам да съм член на най-бедната страна в ЕС!!!,............., ГЛАСУВАМ И без пакет брашно,една дозичка,печено пиле,бутилка уиски и бог знае още какво. ГЛАСУВАЙТЕ,З ЕГОИЗМА,ГЛАСУВАЙТЕ ЗАРАДИ ВАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ,А АКО НЯМАТЕ ТАКИВА ,ЗАРАДИ ЛЮБИМИТЕ ВИ ХОРА,ГЛАСУВАЙТЕ!!!!!

Има ли разлика дали ще дадеш пари кеш,дали ще дадеш някакъв подарък или ще организираш безплатна екскурзия на гласоподавателите?То все е купуване на гласове!Някъде някой давал пари ,за да гласуват за някоя партия,а пък те за кого ще гласуват само те си знаят.А тези с платения превоз от Турция 100% ще гласуват за ДПС.Това Ройтер и Европа не го виждат,защото искат да унищожат българите.

Искам аз като порасна тук в родината прекрасна да живея и се трудя. Все се мая и се чудя татко мил и скъпа мама кака отидоха и двама да работят на чужбина! Гледам моята родина, хубостта й чак прелива! Толкоз много й отива да е първата държава в Европейската управа /казват, че била такава/. Е, нима не заслужават българите работливи да са горди и щастливи? Виж небето и морето, планините и полето, езерата и реките, проломите, пещерите! Виж открай докрай земята на мира и красотата! Тя е райската градина, тя е моята родина! И на нея аз приличам! Българче да се наричам! Българското да обичам! На България се вричам! От детето ум вземете, тук живейте, работете, българското съживете, на света го наложете! Разтворете си сърцата! Вот днес дайте за децата! Тук в родината прекрасна най-щастливи да пораснат!

ВСИЧКИ ДАЛАВЕРИ ПО ГЛАСУВАНЕТО ГИ ИЗМИСЛИХА КОМУНИСТИТЕ И ТУРЦИТЕ ЗА ДА ОСТАНАТ НА ВЛАСТ. БЪЛГАРИ, ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ !!! ВСИЧКИ НА ИЗБОРИ - ДА ИЗМЕТЕМ ЧЕРВЕНАТА И ТУРСКА СГАН ЗАВИНАГИ !!

СТАНИШЕВ ЗАКЛЕЙМИ КУПУВАНЕТО НО НЕ КАЗА НИЩО ЗА ПЛАТЕНИТЕ ОТ ДПС АВТОБУСИ. ЗА ЕДНИ МОЖЕ, А ЗА ДРУГИ НЕ МОЖЕ. ЛИЦЕМЕРИ СА БСП И В ТОВА ЕВРОПА Е НАПЪЛНО УБЕДЕНА. МЪЛЧАТ СИ ЗАЩОТО СЕ ДОГОВОРИХА ДА ИМ ПРЕЛЕЯТ ОТ ДПС ГЛАСОВЕ ПРИ МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ. ТОВА СА ТЕ СОЦИАЛИСТИТЕ - БИВШИТЕ КОМУНИСТИ - ЛЪЖЦИ И МАНИПУЛАТОРИ. ДА ГЛАСУВАМЕ ПРОТИВ СОЦМАФИЯТА.

Всичко се вижда и се знае, нали и по някаква турска телевизия давали реклами и обяви за гласуването в България, и говорел някакъв координатор на ДПС за Турция. Всичко това се знае, но няма воля да се прави нещо срещу манипулациите и извращенията на вота, нали точно това е проблемът. И европейците с техния двоен морал и двойни и тройни стандарти да не се правят на учудени, щото те ни я натрапиха тази етническа партия, създадена по етнически и религиозни принципи! Те също така ни натискат да назначаваме по министерствата техни хора, за да бъдели всички представени еднакво - а не с конкурси, както беше у нас по-рано. Сега конкурсите са про форма, колкото да се замажат очи, а иначе трябва насила да назначаваш техни хора, депутатите им звънят на шефовете на Човешки ресурси и досаждат и те карат да ги вземаш, нали има две министерства, в които вече почти не се говори български - на земеделието и на екологията. И там резултатите са най-плачевни, а корупцията - най-голяма. Няма ли един мъж в тая държава да ни спаси от чумата Доган?!

Трябва да се вкара Доган в затвора за купуване на гласове! Но нашите проститутки ( разбирай партии) го пазят, защото може да помогне за заграбване на властта ! Така че ,кой е виновен за това положение на дeмагогски избори?

Списък с над 200 гласоподаватели с двойно гражданство от Турция беше открит в кола с 50 кг хероин, влязла у нас през Капитан Андреево Списъкът е бил заверен от изселническата организация в турския град Гебзе. В него освен трите имена фигурират и ЕГН-тата на хората и конкретни дати около вота, когато те трябва да отпътуват за България и след това да се върнат, съобщи шефът на хасковската полиция комисар Атанас Ненков. В ареста са 3-ма - шофьорът на колата, получателят на дрогата у нас и организаторът на канала. Листовете с имената били сред личните документи на трафиканта на хероина при акцията на митничари и антимафиоти. У Сабахтин Ахмед Мустафа са открити и данни на лица, които трябва да получат по 500 турски лири за изборите. Той е декларирал, че носи подаръци за общинския шеф на ДПС в Хасково Мюмюн Искендер, пише в сигнал на главния секретар на СДС Иван Сотиров до МВР. Никой не ми е носил подаръци. Не познавам такова лице. Не съм ходил в Гебзе, нямам контакти с тамошната изселническа организация, каза Искендер. Разпоредена е проверка дали няма нарушение на изборния закон, схема за купуване на гласове или опит за двойно гласуване в чужбина и у нас, каза комисар Ненков. Все още трафикантът не е обяснил какъв е произходът на списъка и каква е връзката с днешните парламентарни избори. Автомобилът, в който пътувал 45-годишният Мустафа, бил спрян за проверка на ГКПП Капитан Андреево завчера. Двойният гражданин скрил 100 пакета хероин под стелките пред задната седалка и в кухината на резервната гума. В Хасково бил закопчан вчера и 40-годишният организатор на трафика А. Б. от Момчилград. Той трябвало да плати 15 хил. евро на шофьора за услугата. По обяд в Кърджали бил хванат и М. Ю., получател на дрогата за над 5 млн. лв.

...Тези отвратителни практики нанасят страшни белези върху нашата демокрация. - НАШАТА ??? Ей, комунист да смята, че въобще има демокрация и тя е НЕГОВА ?!? Да бе, демокрацията тяхна...а къде ви беше демокрацията, когато пращахте хора за няма нищо по лагерите в Белене, Росица и др. места, а ?!? Къде ви беше демокрацията, когато, имахте отрядници в кварталите да следят кой ученик ще отиде на Великден с яйце на черква и да го изключат след това от училище ?!? А после отрочето на партиийният функционер Димитрии Станишев се прави на пръв вярващ и обикаля с комуниста Максим по черкви и манастири. На това ли му викате нашата демокрация - тоя театър дето вие го скалъпихте за да намразят хората демокрацията в тая й форма - по комунистически, и така да ги накарате да лелеят по онова време. Вашата демокрация, а ? ... такава комунистическа демокрация си я наврете там дето слънце не огрява. Народе, бегом към урните!!! България е станала бетер Титаник, потъвааа... бюлетина 19 !!!

NAI GOLEMIA KOPUVA4 NA GLASOVE E BSP SAS DARGAVNI PARI KATO PLACHTA NA CIGANITE SMETKITE ZA TOK VODA I PRACHTA PENSIONERITE NA MORE NA DARGAVNI SMETKI.....KOI MU DAVA TOVA PRAVO ........

До: Viktori (04.07.2009 г. 23:14ч.) Ние ще гласуваме, чеденце, но за крадливия мангал - имаш много здраве. Просто забрави, както се казва!

Ами от ДАНС да вземат и да проверяват всички гласували на друго място. Гласувал на друго място, да се провери за гласуване по адресната му регистрация. После да се търси и на други места. Който го хванат, че е гласувал повече от веднъж - по бързата процедура в пандиза. Тогава той сам ще си каже кой за какво и колко му е платил. Да бъдат проверени и всичките екскурзианти да не се окажат гласували по няколко пъти!

Пуснаха бандитите от затвора чи да влезнат в парламента дет им е мястото. Е тва е справедливост вече. Браво и в Америка е така.

Л...но!!! Старата Гвардия умира,но не се предава

Glasuvaite utre za GERB ili Siniata koalizia!!! Glasuva ,ako ne za vas,to za vashite deza i vnuzi-za tiahnoto badeshte!!!

Ми то, ... кво да коментира човек.. нямам думи..:(((