Коментари - Отнеха 11-те деца на русенското семейство | Днес.dir.bg

Отнеха 11-те деца на русенското семейство

Социалните служби са отнели 11-те деца на русенците Ивелина Зартова и Красимир Тодоров. Родителите твърдят, че синовете и дъщерите им са взети несправедливо.

Обратно в новината

Коментари - Отнеха 11-те деца на русенското семейство | Днес.dir.bg

Коментари

Майко Българиьо, в чужбина на това семейство ще усигорят и дом и добър живот за дечицата им.Защо бе крадете деца от родители за да ги дадете на мангала да ги отгледа и да си намаже душицата с отпуснатите пари! Нима ще ги обичат повече от собствените им родители? Педставям си, щом приемника взема солидна сума, колко ли се разпределя и по другите инстанции? Ами дайде на тези родители половината сума отпусната за дечицата им, те ще си ги гледат бе, и ще си ги обичат! Жалко за дечицата и за родителите - пак погрешната държава! Засрамете се хора! Помагайте на такива хора, не ги унищожавайте!

На простаците, които плюят срещу едно, БЪЛГАРСКО, многодетно семейство с упреците, че имали... много деца(?!?), искам само да им кажа, че точно заради тяхното мислене и заради веруюто им... "по-добре малко или изобщо никакви, но качествени", след време наистина в тази държава ще останат... малкото "качествени", наобиколени от ордите на бай Мангаля!!! И кои всъщност са тези, които имат дързостта да вземат отношение по въпрос, който ни най-малко ги касае?!? Гледайте си в собствената чиния и оставете другите сами да решават, колко деца трябва да имат!!! П.С. От снимката на семейството, изобщо не личи, че децата...бедстват, дори напротив, но явно наистина е проблем това, че не са... кафяви, кой знае?!?

Защо държавата не помага на семейството при тази демографска криза? Сега ще ги дадат в приемно семейство, където взимат по 1000 лв на месец за 1 дете! Вече има професия професионални гледачи на деца, където разни хора само това правят и взимат доста пари! Освен това трябва да се усвояват едни над 130 милиона от ЕС за тези цели. Поредното безумие в страната на безумията...

Геноцидът срещу българите не е спирал 30години. Докога?

Проблемът е ,че не са сигани. Затова нямат право да имат толкова деца и да вземат помощи. Така казва еврупейската власт-пари само за виолетовите. И в германистан е така- помощи само за мюслитата-германеца да бачка по 12часа на ден.

Luna0102

"Двамата живеят на семейни начала от 19 години" "Ние искахме голямо семейство, а и съпругата ми не искаше да прави аборти" Съпруга на семейни начала, това някакъв нов термин ли е? От толкова години заедно, имат деца за цял футболен отбор, само че нямат пари да купят на всяко екип и да се чуди човек защо се плодят като тъмно зелени, като не могат да осигурят елементарни условия на живот на децата си. Нямало легло за всяко дете- в какъв апартамент трябва да живееш за да има място за 11 легла плюс тези за родителите?! Безотговорна работа, искали били голямо семейство, ами то и аз искам много неща които знам че не мога да си позволя.

Значи така - на лилавите се дават "помощи", надвишаващи средната заплата в БГ, а на българите се отнемат децата. И това го правят българи - "социални"!

За жалост е абсолютно така ! Съгласна съм активното действие на социални грижи,но сираци много по домовете... тежко се живее с лишения,обаче кой дом дарява с майчина любов и ласка

Човек трябва да има толкова деца, на колкото може да осигури нормално съществуване. Децата не са домашни любимци, не са тук за да ни радват и да задоволяват нашия родителски инстинкт. Те са хора, които имат право на достоен живот заради самите себе си и е задължение на родителите да им го осигурят. За момента мога да го осигуря на две деца и за това имам толкова. Няма по-голямо щастие от децата и аз искам да имам 11, но би било безотговорно спрямо тях.

Добре че в древни времена и след това не са следвали този принцип,Колко ли човечество щеше да има и щеше ли да оцелее като вид.

Много точно и ясно казано! Децата имат нужди,които трябва да бъдат задоволени.Няма логика да си беден да нямаш дом ,а да искаш голямо семейство и всички заедно да си мизерствате!

Какви деца, едно от друго по-хубави, да са живи и здрави, с много деца е така, по-големите се грижат за по-малките.

коментарии отвсякъде! Да, добре е да се раждат и растат повече българчета, но нека да са "качествени"- нахранени, облечени, образовани и обичани, които ще работат, а не деца, които утре няма да могат да си изкарват сами прехраната и само ще потребяват!

Колко "качествени и охранени", като убиецът от Борисовата градина ли, или като убиецът с БМВ-то от Пловдив!?!?!?

Искаме да се оправяме с демографската криза ама май само на думи.Като се появи многодетно семейство и ги правим на луди.Кой ще поиска голямо семейство като всеки момент ще нахлуят едни лелки и ще му отнемат децата.

Да, трябва да се борим и срещу обезлесяването. Ама там правим сметка, че на едно дръвче му трябват 5/6м2, че трябва да ги поливаме, да ги подрязваме, да ги торим и да ги пръскяме. Не ги садим през 20 сантиметра и не ги подрязваме с косата и когато няма вода не поливаме само две или три а останалите ги оставяме да буренясват. Всяко нещо има нужда от вода, въздух, храна, поддръжка и говорим за дръвчета или марули а това са ДЕЦА, за тях според тебе е без значение, давай да ги правиме па кво стане

Айде в лудницата!

с повече от 2 деца жената става робиня, все пак сме 2018, не сме каменната ера.

По-голяма глупост не ми е попадало пред очите.

Душке, като чукнеш петдесетака ще разбереш, че освен децата които си родила всичко друго е прах и пепел!

,,камиларите,, ша ви оправят ,,генофонда,,...!!! не се притесняваи...!!! те са в петнаисти век и по календар и по културни традиции...!!!

един хитър мъж би искал не повече от 2 деца, и високо образована жена с работа и голяма заплата, едно е 1 заплата, друго е да се комбинират 2 големи заплати, само глупак би търсил жена да му народи 10 деца и да не носи пари в домакинството. и финансово е глупаво, и жената страда.

Ако едно време всички мъже бяха хитри както ти ги искаш един господ знае щеше ли да ни има като нация.

Въпросът е за какво пък да си ѝ ти след като тя е с високоплатената работа, върти домакиството и ражда децата?

Аз пък си се чувствам прекрасно!

От такива отнети деца се създават нови ЕНИЧАРИ...

Защо всички, които искат да се помогне на семейството не започнат да им изпращат всеки месец пари, дрехи и храна? А дават напътствия как държавата трябвало да им помогне. Държавата сме всички ние и аз не мога да отделя от моите с труд спечелени пари, с които едва изхранвам собствените си деца. Защо всички само изискват от държавата, а не правят нищо, когато самите те трябва да дадат. Бизнесмен години наред им е помагал, и те са решили, че е по-лесно да се поставят в ролята на жертва, на която някой е длъжен да помага да живеят на гърба на децата. Помогни си сам, за да ти помогне и бог. Народна мъдрост.

Точно така!

Защото не може постоянно хората да изпращат пари за да помогнат на този или онзи.Има едни пари , които биха се дали на приемно семейство.Е , да ги дават на тези хора и всичко е нормално.Ти защо се правиш на неразбрал ?

Държавата е въшлива с пари. Не слушайте какво ви заблуждават. Просто тези пари не стигат по предназначение, а само до властимащите и техните офшорки. щом може да си позволим с лека ръка да хвърлим на вятъра 3 млрд за АЕЦ Белене, 2 млрд за КТБ, 2 млрд за пътища и магистрали, които са като швейцарско сирене значи държавата е богата. Щом си сменят през 2 години новите мерцедеси значи има пари държавата, но както казах не стигат по предназначение.

Тези не заслужават. Това са паразити, за тях е супер да са жертва и да получават помощи. Приемните родители са друго нещо - те непрекъснато са контролирани и за разлика от тези "родители" ако умре дете - тъжна им майка, а тези - ще си направят друго - голяма работа - 2-3 умрели млади са още 4-5 могат да направят.

Скоро бях във Жеравна, в къщата на Йовков - две стаи, в едната миндери за спане, където всички са спяли заедно малко скромно бюро във втората стая. Имали са 6 деца. Толкова скромно е живяло семейството...дълбока тема за размисъл ме налегна. А сега всички искаме, коли, смарт телефони, силикони , децата ни са изродени. Аз не виждам нищо нередно някой да има толкова много деца, дори да и да живеят скромно, но са семейство! А сега какво ще постигне държавата ?

Да благодарим на Бог, че ма семейство с толкова деца. Грях, голям грях за социалните. Върнете децата на хората и им помогнете, Парите, които се дават на други семейства им ги дайте да си гледат децата. Тези хора ще възпитат добри и работливи хора. Господ да им помага. Ако можем малко помощ и ние, обикновените хора, защото това са българчета!

Да ти умра на състраданието! А това, че тези животни са уморили вече две от децата си, не значи нищо ли? Доколкото знам, им е помагано постоянно от кого ли не - и от институции, и от отделни хора. Тия от правене на деца не се сещат даже брак да сключат, и май не всички деца са припознати от майстора си!!!

Ти знаеш ли при какви обстоятелства наистина са си отишли тези деца ? Защо ги наричаш животни без да имаш представа какво се е случило.Ако бяха животни нямаше да оцелеят другите 11.

БРАЕО!Подкрвпям напълно,не вземайте ецата,помогнете на родителите,има толкова много ненужна администрация на всички нива,да се размърдат малко....

като чета мнения из форума стигам до извода, че българина е на принципа, че трябва да си богат за да имаш дете. За това ще изчезнем скоро и циганите ще ни асимилират. Масово цигани раждат по 10-15 деца и ги гледат в хиляди пъти по мизерни условия. Домовете са пълни с цигани. Едно българско семейство да си позволи да има повече деца и държавния апарат ще го смачка вместо да се помогне на тези хора.

Абе майката като не работи, как така ги намират самички и да си играят с горящ огън?! Ако трябва ще ги вземе със себе си на магазина или там, където ходи. Или пък да ги остави на по-големите деца да ги наглеждат...Че и с паразити...Това си е жива мърлящина!

Дали наистина е така както го описват социалните ?

Социалните вместо да помагат, те разбиват семейства. Сега някои нездерни родители , обещали тлъсто комисиони се точат на чуждите дечица, а социалните потроват доволно ръце и чакат кеша. В ромските семейства така живеят от десетилетия, да сте чули да им отнемат деца. Така е, за бежанците има пари, на самотни майки помощта е сто и нещо лева, а ес-то отпуска по около 1000 лв. на месец за отглеждане на деца от приемни родители

Защо трябва някой да им помага? Всеки трябва да си прави сметката как ще си гледа децата. Като не могат, да не раждат деца, които едвам да издържат и да живеят в мизерия. Гледах ги преди 2-3 години по телевизията, когато бяха 10 деца. Години им беше плащан наема от някакъв бизнесмен, който в един момент решава да спре с тази благотворителност. И майката като отвори една уста - Как можело? На улицата ли да идели? Как не го било срам?!? Супер наглярка! Вместо да е благодарна, че е живяла на гърба на някой, тя го очерня! Ама то като му подадеш пръст, ще ти захапе ръката...!!!

И като отидат парите в приемни семейства какво велико дело се случва ? Има смисъл да бъдат изведени ако тези родители ги малтретират или ако им посягат сексуално и са застрашени самите деца и живота им.Сега какво се получава ? 13 българи ще бъдат разделени един от друг , а едно семейство ще бъде разбито.И какъв е смисъла на всичко това ? За назидание на другите ? Да се покаже какво се случва ако искаш да имаш деца и ги раждаш ли ? Това ли е смисъла на тази държава и на тези социални ? Това семейство трябва просто да бъда подпомогнато с пари и особено с пари , които биха взели приемни семейства за да се хранят.

Нямам нищо против, ако ЛИЧНО желаеш да им помогнеш. Аз не желая. Както казах, гледах тв предаването и усетих огромната наглост, безочие и неблагодарност на жената. Принципно не съм против да се помага, особено на сираци или възрастни хора без роднини, но точно на тези - не!

Браво, точно така е! Тия мърлячи са бетер циганите!

И сега ако ги настанят при приемни родители, държавата ще изплаща по 1200 лева на дете на месец. Хайде сега сметнете, ако това семейство получава и половината от сумата да ли няма да си гледат по-добре децата. И не ми скачайте с ромското самосъзнание и темподобни. Тук отсъства държавата. Социална политика във Франция например - ако майка има 3 деца отглеждането на децата се смята за трудов стаж и не е длъжна да работи. Да ви кажа , там често виждам френски семейства с по над 4 деца и понякога и едно , две осиновени.

Само да добавя,че на снимката виждам едни добре облечени и чисти деца. За двата смъртни случая- ами съда да докаже ако са виновни!

Там е МНОГО по-стряскащо положението . Но за тях не важи !

А богатите? Богатите много си ''гледат'' децата . Осигурени са им , коли , телефони , моби , таблети , дрога , чалга , алкохол , гаджета , екскурзии ... Така ли трябва да се гледат децата в Бг ?

А къде спи държавата, или само циганите ще издържаме... На тях за обезщетение на незаконните им къщи апартаменти даваме, но парите са от нашите данъци.

Държавата не спи - отнема децата на българите, храни и брани циганетата.

Според мен тези родители не мислят за децата си щом се множат непрекъснато.Те мислят само за себе си, болни хора. Не е по възможностите на двама човека да се грижат за толкова деца, да им осигурят храна,дрехи и обувки,играчки,учебници.....легла,завивки....ежечасно внимание и обич и т.н.За това трябват повече пари, повече ангажирани хора и помощ.

Кажи го на "ромите" .... а те не са "болни" а това е просто бизнес ...

А как ще я има тази държава ако ще цвъкаме по едно , в краен случай по две деца ?

Работата не е в бройката, а в качеството!

Айде спестете си моралните съвети, децата са вече направени, 11 българчета са факт. Аз избирам да им помогна, ако се предостави начин как. Всеки решава за себе си.

Ако бяха малко по-цветни децата съм сигурен, че проблем нямаше да има и щяха да ги оставят при родителите. Не че ги оправдам тия родители, все пак има доста предпазни методи вече, ама съм сигурен, че децата ги взимат, защото са бели.

Ами те ромчето, дето го провесиха от осмия етаж, го върнаха набързо на родителите, явно те се справят по-добре като такива ,според социалните...

Българи са но с цигански манталитет. Правят деца, а не мислят. Казвам го като родител, който добре е осъзнал, колко много грижи и внимание трябват за 1 дете, отделно колко финанси. С 2 деца е почти непосилно, а те цели 11 деца родили - на снимката половината са с обувки, половината не. Не са ли помислили - ами образованието им? Ами университет? Всичко струва много пари. От къде? С едната любов не се живее! Не сме говеда само да ядем, преживяме и оплождаме. Хора сме и сме надарени с разум, но не го използваме. Нормално е след два смъртни случая да се вземат мерки. Това е. В този случай е действано правилно. Не ми казвайте, че е нормално 40-дневно да умира от глад. Просто не ми го казвайте и не ме убеждавайте!!!

Аман от такива модерни , отговорни , невероятни родители като теб.Не пропускате случая да се изтъкнете колко сте уравновесени , над нещата , гледате с перспектива.Тези хора са консумирали както трябва брака си и се раждат деца.От това няма нищо по-нормално и не са виновни те ,че тази държава не върви въобще , че доходите са ниски или , че има мафия от приемни семейства , които искат да усвояват едни пари.Човек е на тази земя не само за да работи , а и да създава поколение и ако ще трябва постоянно да се съобразяваме , кога да правим някои неща в кревата и кога да се раждат деца жална и майка на България.И сега се топим доста сериозно , а трябват българи за да я има тази държава.

goose

Викаш държавата е виновна за техните решения? :-) То затова сме и на този хал де, щото вечно търсим вината къде ли не, но не и в самите нас :-)

Има презервати бе, аланкоолу. Някой да му каже на тоя недоклатен шофьор, че има такова изобретение

Смятам, че не е нужно да се извеждат децата от семейството, а да се помогне на същото да си доотгледа децата. Едва ли Община Русе няма вилищвен фонд или по-точно да си преразгледа решенията за предоставяне на същия. От друга страна не е необходимо да "убием с камъни" хората, които са имали смелостта да създадат повече от едно дете. Не им ги отнемайте - помогнете им, нищо, че не са роми... По инключение.

Не е смелост да родиш толкова деца! Безотговорност е, егоизъм и неграмотност. Животински нагон и поведение. Жената не искала да прави аборти! Искали много деца! Ама то не е само да ги раждаш, нали трябва да ги храниш, обличаш, възпитаваш и обучаваш? Правилно са им взели децата, дано поне някое от тях има късмета да бъде отгледано и изучено. Макар, че за големите вече е късно, ще трябва и тях да спасяваме скоро.

Радвай се , че някога хората не са мислили като теб , че може би нямаше да те има.Какви сте такива морални , ограничителни , прозорлив.То да не ви се нарадва човек.

А моята не иска деца. А е на 29, гони кариера и нямала време за деца. Иначе има време за СПА, и модерни женски глезотии. Сега е на вълна фитнес йога, каквото и да значи това. Няма лошо да се поддържа, но двама души като са заедно, може би ще трябва да има и поколение. Напоследък се замислям дали една сутрин да не й кажа "Айде, ние с теб сме дотука, до довечера си събирай багажа и да те няма". В момента живеем в моето жилище, не че няма доходи да си вземе собствено, но така й е по-лесно.

Щом не си се оженил за нея, не си балък, инак ти отиде апартамента при развода. Търси си съпруга от добро семейство.

Ми действай бе, пич. Кажи и че търсиш майка на децата си, а не фитнес йога. Обясни и че рано или късно ще се разделите и че без деца вероятността за това е 95%, а с деца под 50% и то след като пораснат.

Изв, ама какви деца, ако не сте готови за обвързване? Ако бракът ви е много като обвързване, то децата са доста по- голямо обвързване. Ако и двамате сте готови за семеен живот, първата най- лесна стъпка е брак. Брак значи отдаденост и вече градите всичко нагоре ЗАЕДНО! Иначе е всеки за себе си. Да, и след брака няма гаранция, но за мен без брак провалът е ГАРАНТИРАН. Ако ти или тя не сте готови за брак едва ли е подходящо да имате общи деца. И аз съм на тези години, просто давам съвет.

Все жените ви виновни, ама вие къде сте в тази конфигурация, понеже съм жена със сигурност мога да ти кажа, че жените са тези които искат, повече, деца от мъжете. За да не иска деца, явно не вижда в теб бъдещ баща, сигурно и липсва сигурност, осигуреност /апартамента не е всичко/, може би не иска да дундурка две деца на веднъж, а иска мъж и подкрепа. Та замисли се може би за поведението ѝ "вина" имаш и ти! Монетата винаги има две страни....!

Защо все бели деца извеждат от семействата ??? Хайде сега се опитайте да ме обедите, че всички чаавета имат легла и къде да УЧАТ .... чиста проба бизнес е това социални продажници !!!!!

Няма сми да те Обеждаваме, мен.

Това ли е всичко, което имахте да кажете ...... браво! Отличен (6) дано да сте доволен.

Да стовариш готварска печка върху дете и го премажеш, се нарича убийство (предумишлено или не). Да лишиш детето си от храна и то да умре- също.

Готварска печка има от типа на Раховец - малка и лека, но достатъчно тежка при удар по главата да убие и възрастен човек. Такава печка не проблем да се събори от играещи деца. А да ... отбелязвам че децата играят. Та това казваш било убийство?А детето не е умряло от глад , е имало недохранване. Как си представяш ако майката няма достатъчно кърма това семейство да си купува адаптирани млека за по 120-150 лева на месец? И плодови сокчета и пюрета за още толкова?

Недохранване, от което се мре, се нарича ГЛАД !!

Мисля че и по двата случая има минало дело , поне така пише , а относно забележките Ви , спомням си само преди няколко години за два случая 1.Дете премазано от джип в центъра на Ст.Загора пред очите на майка му на сред пешеходна зона??? 2.Дете влачено от джип около30 м. на улица в село докато пресичало с колелото ??? Според Вас това е напълно нормално защото видиш ли в единия случай майката е била на мястото и може би "спокойно" е гледала какво се случва...??? Каква нахалница , а после иска справедлива присъда за "нещастния" шофьор...??? А в другия случай , какви са тези "нехранимайковци" родители да оставят детето си без надзор на централна улица с колелото да се шляе...??? ...не намирам коментара Ви за уместен...

Мислите, че е имало дело, и това ги оправдава ? Аз пък мисля, че печката може да се монтира здраво от всеки обичаш децата си татко, както и от почти всяка майка. А детска храна социалните ще ти дадат- ако отидеш и поискаш. Било "недохранване", а не глад, видите ли, пък детенцето лошаво взело, че напук умряло?! Станете адвокат на убийци, ще забогатеете.

Точно за тия два случая, както и за сестрите "Белнейски" (всъщност чужди за тия тъпаци Белнейски) многократно съм посочвал съпричастността на родителите към съотв. ужасни случки, но никой "орган" не се досеща да им потърси отговорност или поне да спомене тяхната очевадна небрежност!

Абе, Красимире, то хубаво, че жена ти не иска да прави аборти, ама да сте чували нещо за презервативи, контрацептиви и т.н., бе пич? В 21 век не знаеш ли, че не всяко еване трябва да завършва с размножаване?

Това са пари бе! Социалните да осигурят поне презервативи преди да тръгнат да взимат децата.

Кой туй презватив ва .... не го знам ама наще чаавета не ги взимат .... черни били не ги искат приемните родители ай муу

Само отелязвам че "приемни родители" получават по 225 до 300 лева на дете. А тука хората си гледат децата. Просто нямат достатъчно пространство. По-добре да им са даде "ВРЕМЕННО" по-голямо жилище и хранитлени купони. Ще е много по-евтино за държавата и много по-добре за децата. Пък може някой от социалните да минава по-често, ама не да гледа, а да помага. Децата ника не са малко и няма как да бъдат наблюдавани постоянно. То това не става и при наличие на едно дете във всяко едно семейство. Та това ми е мнението - да не им се дават пари, а общинско жилище с легла и купони за пазаруване на храни, като децата си останат при тях. Тези 11 деца в приемни семейства ще струват на държаватаблизо 4000 лева всеки месец, а ще бъдат нещастни. При родителите си ще струват на държавата около 440 лева + 1000 купони за храна+500 лева общински наем, а децата ще са при родителите си. Та на кантара са държавни 4000 лева и нещастни деца и държавни под 2000 лева и доста по щастливи деца.

Да ама социалните няма да намажат от цялата работа. Те вземат процент от приемните семейства, кофтито за социалните е че приемните семейства искат все бели деца, за това няма отнети чаавета.

Приемните родители олучават по 1200 лева, Хайде сега сметнете, ако а това семейство им дават и половината от сумата да ли няма да си гледат по-добре децата.

някое отнето циганче, на което са отрязани пръстите, за да може да краде или отглеждано по светофарите от малолетната си майка-просякиня?

от това по голямо нещастие да се родиш при такива родители ням...едни прекрасни дечица със свити за цял живот душици си е престъпление от всякъде.....Най -голямото престъпление е безотговорността на тези два големи шебека които трябва да бъдат наказани...Децата в институции,тия два нереза осъдени и да работят обществено полезен труд и да превеждат цялата заработена сума обратно за покриване разходените от държавата средства за отглеждане на децата им до навършване на пълнолетие....да ги видим тогава ще им дойде ли на акъла за онова...................

Защо все бели деца извеждат от семействата ??? Хайде сега се опитайте да ме обедите, че всички чаавета имат легла и къде да УЧАТ .... чиста проба бизнес е това социални продажници !!!!!

Вижда се, че не си отгледал нито едно дете, а само лаеш. Миже би си сътдит и на твоите родители, че са те създали "свита" душичка.

ОБРАЗОВАНИТЕ И ВЪЗПИТАНИ ДЕЦА СА НАЦИОНАЛЕН КАПИТАЛ ! ВМЕСТО ДА ИМ ПОМОГНЕ,ДЪРЖАВАТА ГИ НАКАЗВА.ДОКОГА ЗАКОНИТЕ ЩЕ СА САМО ЗА БЪЛГАРИТЕ. ДОКОГА ДЪРЖАВАТА ЩЕ Е СКЪПА НА ТРИЦИТЕ И ЕФТИНА НА БРАШНОТО.

На снимката добре изглеждат, ама.... фабрика за деца ли са отворили?

Не се знае кое от кой баща е, все пак не са семейство. А две вече са се "отървали", не без родителска помощ.

Пак взимаме лошия пример на западна Европа като отнемаме децата на определени семейства. Живях 2 години близо до ромско гето,техните деца ходеха голи,боси и безпризорни по улиците,на училище разбира се нестъпваха,но никой не ги притеснява,дори държавата им дава кинти,с които родителите живеят,а децата им понеже са много ,което оцелее. Това семейство са бг,и затова са наказани. БГ нетрябва да се множат,а да умират. На ромите се полага веднага общинско жилище защото били многодетни,а на тези хора не,защото са българи.

Да се осъди печката, че паднала в/у едното детенце и го убила, както и добрата фея, дето не е нахранила другото и го уморила с глад. А на щъркела, дето ги е донесъл- медал !

БЕЗСПОРНО ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕСИ И БЕЗСПОРНО ТРЯБВА ТАЗИ ФАБРИКА ЗА ИЛЮЗИИ ДА СЕ ЗАТВОРИ!? ТОВА МИ СЕ ВИЖДА КОЛКОТО И АРОГАНТВО ДА ГО НАПИША КАТО КОНвЕИР ЗА ДЕЦА???!!! АБЕ ТАКА ЛИ НЕ СЕ НАМЕРИ ЕДНО ЗВЕНО ОБЩИНСКО ЧАСТНО ДЪРЖАВНО ЛИЧЕН ЛЕКАР КОИТО ДА КАЖАТ АБЕ ТЪПАЦИ ИМА ПРЕЗЕРВАТИВИ И ДРУГИ ИНТЕРВЕНЦИИ С КОИТО ВИЕ Д СЕ ОНОЖДАТЕ НО ДА НЕ ПРАВИТЕ НЕЩАСТНИ ДЕЦА!!!!НЯКОЙ НАЯСНО ЛИ Е КАК СЕ ГЛЕДАТ 11ДЕЦА/АМА НЕ ДА ГИ ГЛЕДАШ КАК ПЕЧКАТА ПАДА ВЪРХУ ЕДНОТО ДРУГОТО УМИРА ОТ ГЛАД И Т.Н. СЕГА ТИЯ НЕРЕЗИ КАК ЩЕ ОСИГУРЯТ ПОКРИВ ВЪЗПИТАНИЕ И ОБРАЗОВАНИЕ ДОРИ СПОКОЙСТВИЕ НА ТЕЗИ МИЛИ ДЕЧИЦА....ТОВА СЕМЕЙСТВО ЯВНО Е ЗА ДИАГНОЗА НО ЗАЩО ТРЯБВА ДЕЧИЦАТА ДА ПРЕЖИВЯВАТ ЕЙ ТАКА ЖИВОТО СИ ЗАРАДИ ПРОСТОТИЯТА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ И ЗАРАДИ НАХАЙСТВОТО НА ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ....ТЕЗИ ДЕЦА ТРЯБВА ДА СЕ ОТНЕМАТ ОТ ТЕЗИ РОДИТЕЛИ ЗЩОТО ИЗЛИЗА ТАКА ,ЧЕ ЖИВОТА И ЩАСТИТЕТО ИМ Е ОПРОПАСТЕНО ОТ ПРОСТАШКИЯ НАГОН НА ТЕЗИ "РОДИТЕЛИ".. при тях май има един виц "като си вървяло циганското семейство и едно от децата паднало в калта Айшето се обърнала хванала чаавето и се провикнала Манго да го мием ли или ще правим ново!!!! това е към прокуратурата и към закрила на тетето...стига сте бляли вземете мерки...а такива семейства дал Господ в България събудете се ...

Вие виждали ли сте гето от вътре ??? Дали там трябва да се намеси държавата или само ако са бели деца тогава ???

Парадокс. Едни се.....на поразия, други им отглеждат конвейра от деца също на поразия. Интегрирахме се успешно към гетата.

В Столипиново и Факултетета условията по добри ли са, някой взима им децата там! Социалните могат ли да предоставят по-добри условия?

Иди там, размахай пачката и попитай- може да се сдобиеш с осиновено чедо.

Нашите баби и дядовци също са били в повечето случаи от многодетни семейства и за съжаление с доста смъртност на братя и сестри. Сега такива родители ги смятаме за престъпници. Статията не ме убеждава , че родителите са доказано виновни! Въпросът е защо не им се помага! При тая демографска криза, такива семейства трябва да бъдат подпомагани, особено ако са български. Оскотяхме ейй!

Държавен цинизъм. Защо държавата не помогне с общинско жилище на семейството?Колко ще плати тази държава на всяко приемно семейство, ако започне да настанява децата там?къде е тази държава ,която допуска десетки хиляди ромски деца да живеят в бараки без ток,вода,тоалетна и т.н.?защо социалните не изведат ромските деца от средата,в която живеят?Защо държава се е превърнала в мащеха за българите?Защо...?

Не в мащеха , а в терорист.

Аз съм за да се дава отпор на плоденето на тъмнозелените, но не е този начинът. Дори ако тези "родители" не ходят на работа, трудно могат да се оправят с 13 деца. А ако ходят, не виждам какво внимание изобщо се обръща на децата, освен да се напълни копанята с ядене. Така като ги гледам, не са спечелили и джакпота от тото. Колкото и конвенции да се изпишат има неща, които са НОРМАЛНИ и неща, които са НЕНОРМАЛНИ.

Коментари - Отнеха 11-те деца на русенското семейство | Днес.dir.bg

Отнеха 11-те деца на русенското семейство

Социалните служби са отнели 11-те деца на русенците Ивелина Зартова и Красимир Тодоров. Родителите твърдят, че синовете и дъщерите им са взети несправедливо.

Обратно в новината

Коментари - Отнеха 11-те деца на русенското семейство | Днес.dir.bg

Коментари

Майко Българиьо, в чужбина на това семейство ще усигорят и дом и добър живот за дечицата им.Защо бе крадете деца от родители за да ги дадете на мангала да ги отгледа и да си намаже душицата с отпуснатите пари! Нима ще ги обичат повече от собствените им родители? Педставям си, щом приемника взема солидна сума, колко ли се разпределя и по другите инстанции? Ами дайде на тези родители половината сума отпусната за дечицата им, те ще си ги гледат бе, и ще си ги обичат! Жалко за дечицата и за родителите - пак погрешната държава! Засрамете се хора! Помагайте на такива хора, не ги унищожавайте!

На простаците, които плюят срещу едно, БЪЛГАРСКО, многодетно семейство с упреците, че имали... много деца(?!?), искам само да им кажа, че точно заради тяхното мислене и заради веруюто им... "по-добре малко или изобщо никакви, но качествени", след време наистина в тази държава ще останат... малкото "качествени", наобиколени от ордите на бай Мангаля!!! И кои всъщност са тези, които имат дързостта да вземат отношение по въпрос, който ни най-малко ги касае?!? Гледайте си в собствената чиния и оставете другите сами да решават, колко деца трябва да имат!!! П.С. От снимката на семейството, изобщо не личи, че децата...бедстват, дори напротив, но явно наистина е проблем това, че не са... кафяви, кой знае?!?

Защо държавата не помага на семейството при тази демографска криза? Сега ще ги дадат в приемно семейство, където взимат по 1000 лв на месец за 1 дете! Вече има професия професионални гледачи на деца, където разни хора само това правят и взимат доста пари! Освен това трябва да се усвояват едни над 130 милиона от ЕС за тези цели. Поредното безумие в страната на безумията...

Геноцидът срещу българите не е спирал 30години. Докога?

Проблемът е ,че не са сигани. Затова нямат право да имат толкова деца и да вземат помощи. Така казва еврупейската власт-пари само за виолетовите. И в германистан е така- помощи само за мюслитата-германеца да бачка по 12часа на ден.

Luna0102

"Двамата живеят на семейни начала от 19 години" "Ние искахме голямо семейство, а и съпругата ми не искаше да прави аборти" Съпруга на семейни начала, това някакъв нов термин ли е? От толкова години заедно, имат деца за цял футболен отбор, само че нямат пари да купят на всяко екип и да се чуди човек защо се плодят като тъмно зелени, като не могат да осигурят елементарни условия на живот на децата си. Нямало легло за всяко дете- в какъв апартамент трябва да живееш за да има място за 11 легла плюс тези за родителите?! Безотговорна работа, искали били голямо семейство, ами то и аз искам много неща които знам че не мога да си позволя.

Значи така - на лилавите се дават "помощи", надвишаващи средната заплата в БГ, а на българите се отнемат децата. И това го правят българи - "социални"!

За жалост е абсолютно така ! Съгласна съм активното действие на социални грижи,но сираци много по домовете... тежко се живее с лишения,обаче кой дом дарява с майчина любов и ласка

Човек трябва да има толкова деца, на колкото може да осигури нормално съществуване. Децата не са домашни любимци, не са тук за да ни радват и да задоволяват нашия родителски инстинкт. Те са хора, които имат право на достоен живот заради самите себе си и е задължение на родителите да им го осигурят. За момента мога да го осигуря на две деца и за това имам толкова. Няма по-голямо щастие от децата и аз искам да имам 11, но би било безотговорно спрямо тях.

Добре че в древни времена и след това не са следвали този принцип,Колко ли човечество щеше да има и щеше ли да оцелее като вид.

Много точно и ясно казано! Децата имат нужди,които трябва да бъдат задоволени.Няма логика да си беден да нямаш дом ,а да искаш голямо семейство и всички заедно да си мизерствате!

Какви деца, едно от друго по-хубави, да са живи и здрави, с много деца е така, по-големите се грижат за по-малките.

коментарии отвсякъде! Да, добре е да се раждат и растат повече българчета, но нека да са "качествени"- нахранени, облечени, образовани и обичани, които ще работат, а не деца, които утре няма да могат да си изкарват сами прехраната и само ще потребяват!

Колко "качествени и охранени", като убиецът от Борисовата градина ли, или като убиецът с БМВ-то от Пловдив!?!?!?

Искаме да се оправяме с демографската криза ама май само на думи.Като се появи многодетно семейство и ги правим на луди.Кой ще поиска голямо семейство като всеки момент ще нахлуят едни лелки и ще му отнемат децата.

Да, трябва да се борим и срещу обезлесяването. Ама там правим сметка, че на едно дръвче му трябват 5/6м2, че трябва да ги поливаме, да ги подрязваме, да ги торим и да ги пръскяме. Не ги садим през 20 сантиметра и не ги подрязваме с косата и когато няма вода не поливаме само две или три а останалите ги оставяме да буренясват. Всяко нещо има нужда от вода, въздух, храна, поддръжка и говорим за дръвчета или марули а това са ДЕЦА, за тях според тебе е без значение, давай да ги правиме па кво стане

Айде в лудницата!

с повече от 2 деца жената става робиня, все пак сме 2018, не сме каменната ера.

По-голяма глупост не ми е попадало пред очите.

Душке, като чукнеш петдесетака ще разбереш, че освен децата които си родила всичко друго е прах и пепел!

,,камиларите,, ша ви оправят ,,генофонда,,...!!! не се притесняваи...!!! те са в петнаисти век и по календар и по културни традиции...!!!

един хитър мъж би искал не повече от 2 деца, и високо образована жена с работа и голяма заплата, едно е 1 заплата, друго е да се комбинират 2 големи заплати, само глупак би търсил жена да му народи 10 деца и да не носи пари в домакинството. и финансово е глупаво, и жената страда.

Ако едно време всички мъже бяха хитри както ти ги искаш един господ знае щеше ли да ни има като нация.

Въпросът е за какво пък да си ѝ ти след като тя е с високоплатената работа, върти домакиството и ражда децата?

Аз пък си се чувствам прекрасно!

От такива отнети деца се създават нови ЕНИЧАРИ...

Защо всички, които искат да се помогне на семейството не започнат да им изпращат всеки месец пари, дрехи и храна? А дават напътствия как държавата трябвало да им помогне. Държавата сме всички ние и аз не мога да отделя от моите с труд спечелени пари, с които едва изхранвам собствените си деца. Защо всички само изискват от държавата, а не правят нищо, когато самите те трябва да дадат. Бизнесмен години наред им е помагал, и те са решили, че е по-лесно да се поставят в ролята на жертва, на която някой е длъжен да помага да живеят на гърба на децата. Помогни си сам, за да ти помогне и бог. Народна мъдрост.

Точно така!

Защото не може постоянно хората да изпращат пари за да помогнат на този или онзи.Има едни пари , които биха се дали на приемно семейство.Е , да ги дават на тези хора и всичко е нормално.Ти защо се правиш на неразбрал ?

Държавата е въшлива с пари. Не слушайте какво ви заблуждават. Просто тези пари не стигат по предназначение, а само до властимащите и техните офшорки. щом може да си позволим с лека ръка да хвърлим на вятъра 3 млрд за АЕЦ Белене, 2 млрд за КТБ, 2 млрд за пътища и магистрали, които са като швейцарско сирене значи държавата е богата. Щом си сменят през 2 години новите мерцедеси значи има пари държавата, но както казах не стигат по предназначение.

Тези не заслужават. Това са паразити, за тях е супер да са жертва и да получават помощи. Приемните родители са друго нещо - те непрекъснато са контролирани и за разлика от тези "родители" ако умре дете - тъжна им майка, а тези - ще си направят друго - голяма работа - 2-3 умрели млади са още 4-5 могат да направят.

Скоро бях във Жеравна, в къщата на Йовков - две стаи, в едната миндери за спане, където всички са спяли заедно малко скромно бюро във втората стая. Имали са 6 деца. Толкова скромно е живяло семейството...дълбока тема за размисъл ме налегна. А сега всички искаме, коли, смарт телефони, силикони , децата ни са изродени. Аз не виждам нищо нередно някой да има толкова много деца, дори да и да живеят скромно, но са семейство! А сега какво ще постигне държавата ?

Да благодарим на Бог, че ма семейство с толкова деца. Грях, голям грях за социалните. Върнете децата на хората и им помогнете, Парите, които се дават на други семейства им ги дайте да си гледат децата. Тези хора ще възпитат добри и работливи хора. Господ да им помага. Ако можем малко помощ и ние, обикновените хора, защото това са българчета!

Да ти умра на състраданието! А това, че тези животни са уморили вече две от децата си, не значи нищо ли? Доколкото знам, им е помагано постоянно от кого ли не - и от институции, и от отделни хора. Тия от правене на деца не се сещат даже брак да сключат, и май не всички деца са припознати от майстора си!!!

Ти знаеш ли при какви обстоятелства наистина са си отишли тези деца ? Защо ги наричаш животни без да имаш представа какво се е случило.Ако бяха животни нямаше да оцелеят другите 11.

БРАЕО!Подкрвпям напълно,не вземайте ецата,помогнете на родителите,има толкова много ненужна администрация на всички нива,да се размърдат малко....

като чета мнения из форума стигам до извода, че българина е на принципа, че трябва да си богат за да имаш дете. За това ще изчезнем скоро и циганите ще ни асимилират. Масово цигани раждат по 10-15 деца и ги гледат в хиляди пъти по мизерни условия. Домовете са пълни с цигани. Едно българско семейство да си позволи да има повече деца и държавния апарат ще го смачка вместо да се помогне на тези хора.

Абе майката като не работи, как така ги намират самички и да си играят с горящ огън?! Ако трябва ще ги вземе със себе си на магазина или там, където ходи. Или пък да ги остави на по-големите деца да ги наглеждат...Че и с паразити...Това си е жива мърлящина!

Дали наистина е така както го описват социалните ?

Социалните вместо да помагат, те разбиват семейства. Сега някои нездерни родители , обещали тлъсто комисиони се точат на чуждите дечица, а социалните потроват доволно ръце и чакат кеша. В ромските семейства така живеят от десетилетия, да сте чули да им отнемат деца. Така е, за бежанците има пари, на самотни майки помощта е сто и нещо лева, а ес-то отпуска по около 1000 лв. на месец за отглеждане на деца от приемни родители

Защо трябва някой да им помага? Всеки трябва да си прави сметката как ще си гледа децата. Като не могат, да не раждат деца, които едвам да издържат и да живеят в мизерия. Гледах ги преди 2-3 години по телевизията, когато бяха 10 деца. Години им беше плащан наема от някакъв бизнесмен, който в един момент решава да спре с тази благотворителност. И майката като отвори една уста - Как можело? На улицата ли да идели? Как не го било срам?!? Супер наглярка! Вместо да е благодарна, че е живяла на гърба на някой, тя го очерня! Ама то като му подадеш пръст, ще ти захапе ръката...!!!

И като отидат парите в приемни семейства какво велико дело се случва ? Има смисъл да бъдат изведени ако тези родители ги малтретират или ако им посягат сексуално и са застрашени самите деца и живота им.Сега какво се получава ? 13 българи ще бъдат разделени един от друг , а едно семейство ще бъде разбито.И какъв е смисъла на всичко това ? За назидание на другите ? Да се покаже какво се случва ако искаш да имаш деца и ги раждаш ли ? Това ли е смисъла на тази държава и на тези социални ? Това семейство трябва просто да бъда подпомогнато с пари и особено с пари , които биха взели приемни семейства за да се хранят.

Нямам нищо против, ако ЛИЧНО желаеш да им помогнеш. Аз не желая. Както казах, гледах тв предаването и усетих огромната наглост, безочие и неблагодарност на жената. Принципно не съм против да се помага, особено на сираци или възрастни хора без роднини, но точно на тези - не!

Браво, точно така е! Тия мърлячи са бетер циганите!

И сега ако ги настанят при приемни родители, държавата ще изплаща по 1200 лева на дете на месец. Хайде сега сметнете, ако това семейство получава и половината от сумата да ли няма да си гледат по-добре децата. И не ми скачайте с ромското самосъзнание и темподобни. Тук отсъства държавата. Социална политика във Франция например - ако майка има 3 деца отглеждането на децата се смята за трудов стаж и не е длъжна да работи. Да ви кажа , там често виждам френски семейства с по над 4 деца и понякога и едно , две осиновени.

Само да добавя,че на снимката виждам едни добре облечени и чисти деца. За двата смъртни случая- ами съда да докаже ако са виновни!

Там е МНОГО по-стряскащо положението . Но за тях не важи !

А богатите? Богатите много си ''гледат'' децата . Осигурени са им , коли , телефони , моби , таблети , дрога , чалга , алкохол , гаджета , екскурзии ... Така ли трябва да се гледат децата в Бг ?

А къде спи държавата, или само циганите ще издържаме... На тях за обезщетение на незаконните им къщи апартаменти даваме, но парите са от нашите данъци.

Държавата не спи - отнема децата на българите, храни и брани циганетата.

Според мен тези родители не мислят за децата си щом се множат непрекъснато.Те мислят само за себе си, болни хора. Не е по възможностите на двама човека да се грижат за толкова деца, да им осигурят храна,дрехи и обувки,играчки,учебници.....легла,завивки....ежечасно внимание и обич и т.н.За това трябват повече пари, повече ангажирани хора и помощ.

Кажи го на "ромите" .... а те не са "болни" а това е просто бизнес ...

А как ще я има тази държава ако ще цвъкаме по едно , в краен случай по две деца ?

Работата не е в бройката, а в качеството!

Айде спестете си моралните съвети, децата са вече направени, 11 българчета са факт. Аз избирам да им помогна, ако се предостави начин как. Всеки решава за себе си.

Ако бяха малко по-цветни децата съм сигурен, че проблем нямаше да има и щяха да ги оставят при родителите. Не че ги оправдам тия родители, все пак има доста предпазни методи вече, ама съм сигурен, че децата ги взимат, защото са бели.

Ами те ромчето, дето го провесиха от осмия етаж, го върнаха набързо на родителите, явно те се справят по-добре като такива ,според социалните...

Българи са но с цигански манталитет. Правят деца, а не мислят. Казвам го като родител, който добре е осъзнал, колко много грижи и внимание трябват за 1 дете, отделно колко финанси. С 2 деца е почти непосилно, а те цели 11 деца родили - на снимката половината са с обувки, половината не. Не са ли помислили - ами образованието им? Ами университет? Всичко струва много пари. От къде? С едната любов не се живее! Не сме говеда само да ядем, преживяме и оплождаме. Хора сме и сме надарени с разум, но не го използваме. Нормално е след два смъртни случая да се вземат мерки. Това е. В този случай е действано правилно. Не ми казвайте, че е нормално 40-дневно да умира от глад. Просто не ми го казвайте и не ме убеждавайте!!!

Аман от такива модерни , отговорни , невероятни родители като теб.Не пропускате случая да се изтъкнете колко сте уравновесени , над нещата , гледате с перспектива.Тези хора са консумирали както трябва брака си и се раждат деца.От това няма нищо по-нормално и не са виновни те ,че тази държава не върви въобще , че доходите са ниски или , че има мафия от приемни семейства , които искат да усвояват едни пари.Човек е на тази земя не само за да работи , а и да създава поколение и ако ще трябва постоянно да се съобразяваме , кога да правим някои неща в кревата и кога да се раждат деца жална и майка на България.И сега се топим доста сериозно , а трябват българи за да я има тази държава.

goose

Викаш държавата е виновна за техните решения? :-) То затова сме и на този хал де, щото вечно търсим вината къде ли не, но не и в самите нас :-)

Има презервати бе, аланкоолу. Някой да му каже на тоя недоклатен шофьор, че има такова изобретение

Смятам, че не е нужно да се извеждат децата от семейството, а да се помогне на същото да си доотгледа децата. Едва ли Община Русе няма вилищвен фонд или по-точно да си преразгледа решенията за предоставяне на същия. От друга страна не е необходимо да "убием с камъни" хората, които са имали смелостта да създадат повече от едно дете. Не им ги отнемайте - помогнете им, нищо, че не са роми... По инключение.

Не е смелост да родиш толкова деца! Безотговорност е, егоизъм и неграмотност. Животински нагон и поведение. Жената не искала да прави аборти! Искали много деца! Ама то не е само да ги раждаш, нали трябва да ги храниш, обличаш, възпитаваш и обучаваш? Правилно са им взели децата, дано поне някое от тях има късмета да бъде отгледано и изучено. Макар, че за големите вече е късно, ще трябва и тях да спасяваме скоро.

Радвай се , че някога хората не са мислили като теб , че може би нямаше да те има.Какви сте такива морални , ограничителни , прозорлив.То да не ви се нарадва човек.

А моята не иска деца. А е на 29, гони кариера и нямала време за деца. Иначе има време за СПА, и модерни женски глезотии. Сега е на вълна фитнес йога, каквото и да значи това. Няма лошо да се поддържа, но двама души като са заедно, може би ще трябва да има и поколение. Напоследък се замислям дали една сутрин да не й кажа "Айде, ние с теб сме дотука, до довечера си събирай багажа и да те няма". В момента живеем в моето жилище, не че няма доходи да си вземе собствено, но така й е по-лесно.

Щом не си се оженил за нея, не си балък, инак ти отиде апартамента при развода. Търси си съпруга от добро семейство.

Ми действай бе, пич. Кажи и че търсиш майка на децата си, а не фитнес йога. Обясни и че рано или късно ще се разделите и че без деца вероятността за това е 95%, а с деца под 50% и то след като пораснат.

Изв, ама какви деца, ако не сте готови за обвързване? Ако бракът ви е много като обвързване, то децата са доста по- голямо обвързване. Ако и двамате сте готови за семеен живот, първата най- лесна стъпка е брак. Брак значи отдаденост и вече градите всичко нагоре ЗАЕДНО! Иначе е всеки за себе си. Да, и след брака няма гаранция, но за мен без брак провалът е ГАРАНТИРАН. Ако ти или тя не сте готови за брак едва ли е подходящо да имате общи деца. И аз съм на тези години, просто давам съвет.

Все жените ви виновни, ама вие къде сте в тази конфигурация, понеже съм жена със сигурност мога да ти кажа, че жените са тези които искат, повече, деца от мъжете. За да не иска деца, явно не вижда в теб бъдещ баща, сигурно и липсва сигурност, осигуреност /апартамента не е всичко/, може би не иска да дундурка две деца на веднъж, а иска мъж и подкрепа. Та замисли се може би за поведението ѝ "вина" имаш и ти! Монетата винаги има две страни....!

Защо все бели деца извеждат от семействата ??? Хайде сега се опитайте да ме обедите, че всички чаавета имат легла и къде да УЧАТ .... чиста проба бизнес е това социални продажници !!!!!

Няма сми да те Обеждаваме, мен.

Това ли е всичко, което имахте да кажете ...... браво! Отличен (6) дано да сте доволен.

Да стовариш готварска печка върху дете и го премажеш, се нарича убийство (предумишлено или не). Да лишиш детето си от храна и то да умре- също.

Готварска печка има от типа на Раховец - малка и лека, но достатъчно тежка при удар по главата да убие и възрастен човек. Такава печка не проблем да се събори от играещи деца. А да ... отбелязвам че децата играят. Та това казваш било убийство?А детето не е умряло от глад , е имало недохранване. Как си представяш ако майката няма достатъчно кърма това семейство да си купува адаптирани млека за по 120-150 лева на месец? И плодови сокчета и пюрета за още толкова?

Недохранване, от което се мре, се нарича ГЛАД !!

Мисля че и по двата случая има минало дело , поне така пише , а относно забележките Ви , спомням си само преди няколко години за два случая 1.Дете премазано от джип в центъра на Ст.Загора пред очите на майка му на сред пешеходна зона??? 2.Дете влачено от джип около30 м. на улица в село докато пресичало с колелото ??? Според Вас това е напълно нормално защото видиш ли в единия случай майката е била на мястото и може би "спокойно" е гледала какво се случва...??? Каква нахалница , а после иска справедлива присъда за "нещастния" шофьор...??? А в другия случай , какви са тези "нехранимайковци" родители да оставят детето си без надзор на централна улица с колелото да се шляе...??? ...не намирам коментара Ви за уместен...

Мислите, че е имало дело, и това ги оправдава ? Аз пък мисля, че печката може да се монтира здраво от всеки обичаш децата си татко, както и от почти всяка майка. А детска храна социалните ще ти дадат- ако отидеш и поискаш. Било "недохранване", а не глад, видите ли, пък детенцето лошаво взело, че напук умряло?! Станете адвокат на убийци, ще забогатеете.

Точно за тия два случая, както и за сестрите "Белнейски" (всъщност чужди за тия тъпаци Белнейски) многократно съм посочвал съпричастността на родителите към съотв. ужасни случки, но никой "орган" не се досеща да им потърси отговорност или поне да спомене тяхната очевадна небрежност!

Абе, Красимире, то хубаво, че жена ти не иска да прави аборти, ама да сте чували нещо за презервативи, контрацептиви и т.н., бе пич? В 21 век не знаеш ли, че не всяко еване трябва да завършва с размножаване?

Това са пари бе! Социалните да осигурят поне презервативи преди да тръгнат да взимат децата.

Кой туй презватив ва .... не го знам ама наще чаавета не ги взимат .... черни били не ги искат приемните родители ай муу

Само отелязвам че "приемни родители" получават по 225 до 300 лева на дете. А тука хората си гледат децата. Просто нямат достатъчно пространство. По-добре да им са даде "ВРЕМЕННО" по-голямо жилище и хранитлени купони. Ще е много по-евтино за държавата и много по-добре за децата. Пък може някой от социалните да минава по-често, ама не да гледа, а да помага. Децата ника не са малко и няма как да бъдат наблюдавани постоянно. То това не става и при наличие на едно дете във всяко едно семейство. Та това ми е мнението - да не им се дават пари, а общинско жилище с легла и купони за пазаруване на храни, като децата си останат при тях. Тези 11 деца в приемни семейства ще струват на държаватаблизо 4000 лева всеки месец, а ще бъдат нещастни. При родителите си ще струват на държавата около 440 лева + 1000 купони за храна+500 лева общински наем, а децата ще са при родителите си. Та на кантара са държавни 4000 лева и нещастни деца и държавни под 2000 лева и доста по щастливи деца.

Да ама социалните няма да намажат от цялата работа. Те вземат процент от приемните семейства, кофтито за социалните е че приемните семейства искат все бели деца, за това няма отнети чаавета.

Приемните родители олучават по 1200 лева, Хайде сега сметнете, ако а това семейство им дават и половината от сумата да ли няма да си гледат по-добре децата.

някое отнето циганче, на което са отрязани пръстите, за да може да краде или отглеждано по светофарите от малолетната си майка-просякиня?

от това по голямо нещастие да се родиш при такива родители ням...едни прекрасни дечица със свити за цял живот душици си е престъпление от всякъде.....Най -голямото престъпление е безотговорността на тези два големи шебека които трябва да бъдат наказани...Децата в институции,тия два нереза осъдени и да работят обществено полезен труд и да превеждат цялата заработена сума обратно за покриване разходените от държавата средства за отглеждане на децата им до навършване на пълнолетие....да ги видим тогава ще им дойде ли на акъла за онова...................

Защо все бели деца извеждат от семействата ??? Хайде сега се опитайте да ме обедите, че всички чаавета имат легла и къде да УЧАТ .... чиста проба бизнес е това социални продажници !!!!!

Вижда се, че не си отгледал нито едно дете, а само лаеш. Миже би си сътдит и на твоите родители, че са те създали "свита" душичка.

ОБРАЗОВАНИТЕ И ВЪЗПИТАНИ ДЕЦА СА НАЦИОНАЛЕН КАПИТАЛ ! ВМЕСТО ДА ИМ ПОМОГНЕ,ДЪРЖАВАТА ГИ НАКАЗВА.ДОКОГА ЗАКОНИТЕ ЩЕ СА САМО ЗА БЪЛГАРИТЕ. ДОКОГА ДЪРЖАВАТА ЩЕ Е СКЪПА НА ТРИЦИТЕ И ЕФТИНА НА БРАШНОТО.

На снимката добре изглеждат, ама.... фабрика за деца ли са отворили?

Не се знае кое от кой баща е, все пак не са семейство. А две вече са се "отървали", не без родителска помощ.

Пак взимаме лошия пример на западна Европа като отнемаме децата на определени семейства. Живях 2 години близо до ромско гето,техните деца ходеха голи,боси и безпризорни по улиците,на училище разбира се нестъпваха,но никой не ги притеснява,дори държавата им дава кинти,с които родителите живеят,а децата им понеже са много ,което оцелее. Това семейство са бг,и затова са наказани. БГ нетрябва да се множат,а да умират. На ромите се полага веднага общинско жилище защото били многодетни,а на тези хора не,защото са българи.

Да се осъди печката, че паднала в/у едното детенце и го убила, както и добрата фея, дето не е нахранила другото и го уморила с глад. А на щъркела, дето ги е донесъл- медал !

БЕЗСПОРНО ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА СЕ НАМЕСИ И БЕЗСПОРНО ТРЯБВА ТАЗИ ФАБРИКА ЗА ИЛЮЗИИ ДА СЕ ЗАТВОРИ!? ТОВА МИ СЕ ВИЖДА КОЛКОТО И АРОГАНТВО ДА ГО НАПИША КАТО КОНвЕИР ЗА ДЕЦА???!!! АБЕ ТАКА ЛИ НЕ СЕ НАМЕРИ ЕДНО ЗВЕНО ОБЩИНСКО ЧАСТНО ДЪРЖАВНО ЛИЧЕН ЛЕКАР КОИТО ДА КАЖАТ АБЕ ТЪПАЦИ ИМА ПРЕЗЕРВАТИВИ И ДРУГИ ИНТЕРВЕНЦИИ С КОИТО ВИЕ Д СЕ ОНОЖДАТЕ НО ДА НЕ ПРАВИТЕ НЕЩАСТНИ ДЕЦА!!!!НЯКОЙ НАЯСНО ЛИ Е КАК СЕ ГЛЕДАТ 11ДЕЦА/АМА НЕ ДА ГИ ГЛЕДАШ КАК ПЕЧКАТА ПАДА ВЪРХУ ЕДНОТО ДРУГОТО УМИРА ОТ ГЛАД И Т.Н. СЕГА ТИЯ НЕРЕЗИ КАК ЩЕ ОСИГУРЯТ ПОКРИВ ВЪЗПИТАНИЕ И ОБРАЗОВАНИЕ ДОРИ СПОКОЙСТВИЕ НА ТЕЗИ МИЛИ ДЕЧИЦА....ТОВА СЕМЕЙСТВО ЯВНО Е ЗА ДИАГНОЗА НО ЗАЩО ТРЯБВА ДЕЧИЦАТА ДА ПРЕЖИВЯВАТ ЕЙ ТАКА ЖИВОТО СИ ЗАРАДИ ПРОСТОТИЯТА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ И ЗАРАДИ НАХАЙСТВОТО НА ВСИЧКИ ИНСТИТУЦИИ....ТЕЗИ ДЕЦА ТРЯБВА ДА СЕ ОТНЕМАТ ОТ ТЕЗИ РОДИТЕЛИ ЗЩОТО ИЗЛИЗА ТАКА ,ЧЕ ЖИВОТА И ЩАСТИТЕТО ИМ Е ОПРОПАСТЕНО ОТ ПРОСТАШКИЯ НАГОН НА ТЕЗИ "РОДИТЕЛИ".. при тях май има един виц "като си вървяло циганското семейство и едно от децата паднало в калта Айшето се обърнала хванала чаавето и се провикнала Манго да го мием ли или ще правим ново!!!! това е към прокуратурата и към закрила на тетето...стига сте бляли вземете мерки...а такива семейства дал Господ в България събудете се ...

Вие виждали ли сте гето от вътре ??? Дали там трябва да се намеси държавата или само ако са бели деца тогава ???

Парадокс. Едни се.....на поразия, други им отглеждат конвейра от деца също на поразия. Интегрирахме се успешно към гетата.

В Столипиново и Факултетета условията по добри ли са, някой взима им децата там! Социалните могат ли да предоставят по-добри условия?

Иди там, размахай пачката и попитай- може да се сдобиеш с осиновено чедо.

Нашите баби и дядовци също са били в повечето случаи от многодетни семейства и за съжаление с доста смъртност на братя и сестри. Сега такива родители ги смятаме за престъпници. Статията не ме убеждава , че родителите са доказано виновни! Въпросът е защо не им се помага! При тая демографска криза, такива семейства трябва да бъдат подпомагани, особено ако са български. Оскотяхме ейй!

Държавен цинизъм. Защо държавата не помогне с общинско жилище на семейството?Колко ще плати тази държава на всяко приемно семейство, ако започне да настанява децата там?къде е тази държава ,която допуска десетки хиляди ромски деца да живеят в бараки без ток,вода,тоалетна и т.н.?защо социалните не изведат ромските деца от средата,в която живеят?Защо държава се е превърнала в мащеха за българите?Защо...?

Не в мащеха , а в терорист.

Аз съм за да се дава отпор на плоденето на тъмнозелените, но не е този начинът. Дори ако тези "родители" не ходят на работа, трудно могат да се оправят с 13 деца. А ако ходят, не виждам какво внимание изобщо се обръща на децата, освен да се напълни копанята с ядене. Така като ги гледам, не са спечелили и джакпота от тото. Колкото и конвенции да се изпишат има неща, които са НОРМАЛНИ и неща, които са НЕНОРМАЛНИ.