17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета едни постове, че Съветът на Европа (СЕ) не бил важен, защото той не бил ЕС и следователно, не трябвало да обръщаме внимание на исканията му. По-голяма глупост не може да се сътвори. Че СЕ не е ЕС се знае отлично, но има някои “дребни” подробности, които въобще не са без значение. В Съвета на Европа членуват 47 държави, докато в ЕС – 28. Европейският съд по правата на човека е орган на СЕ. СЕ създава стандарти, харти и конвенции и т.н. Затова искането по отношение положението на главния прокурор в България, е нещо много сериозно и не може да се пренебрегне от нашата държва. Същото искане преди време беше отправено и от Веницианската комисия, но не беше изпълнено от ГЕРБ – въведеният механизъм за търсене на отговорност от главния прокурор е по-скоро пародия, отколкото нещо реално приложимо. Обективността изисква да признаем, че статута на главния прокурор е в силно противоречие с конституционния принцип за правова държава. За всичко това разбира се не е виновен Гешев, защото правомощията на главния прокурор са формирани по такъв начин още при приемане на конституцията. Но Гешев показа с действията и бездействията си, колко е неадекватна тази уредба, какви опасности крие за правораздаването, разделението на властите и демокрацията. Естествено е той да подаде оставка като цивилизован човек, но още по естествено е да се направят съответните изменения в конституцията и законите, които да премахнав завинаги това недоразумение, нетърпимо дори за европейските институции.

Не могат да махнат Гешев, той е главният закрилник на Мафията в България.

Целта е една,да предадем след време цялото управление на Брюксел и от там да ни управляват,като дори ще направят така ,че конституцията ни да не важи,затова нашия парламент не трябва да се съгласява с исканията на тоя съвет,ама като ги знаем повечето,ме съмнява...

Съвета на Европа иска да признаем и 300 000 македонци в Пирин. Съвета на Европа иска признаем и третият пол и гей браковете и гей осиновявания на деца.

Благодарение нан !Марс© прочетох какво е "съвет на европа" .То и аз бая се позачудих НО ТВА Е НЕВЕЖЕСТВОТО...ДОРИ И БОГОВЕТЕ(ВИЗИРАМ СЕБЕ СИ) ,НЕ СА ЗАЩИТЕНИ ОТ ТАА НАПАСТ Н Е В Е Ж Е С Т В О...И се извинявам на себе си Това е от Уикипедия: "Съветът на Европа не бива да се бърка с органите на Европейския съюз Съвет на Европейския съюз (Съвет на министрите) или Европейски съвет." Всъшност няма нищо общо с ЕС. Др моника по мъже йосифова станишева,ти случайно като се возеше в трамавая, не чу ли от една баба дето разправаше на друга баба че е ИМАЛО СРЩА МЕЖДУ БЛИКЪН И РУСКАТА СВИНЯ ЛАВРОВ ПО ПОВОД ЮКРЕЙН...Гледах,гледаХ да вида нещо в твоа сайт,па не видех нищо.Или ти като мома от сой не се возиш на трамвай...хаха

ограбване на държавата, Курц в Австрия само за опит да премини структората на прокуратурата, се наложи да се прости с примиерския си пост. Взимайте пример!

Гешев още дълго ще тормози червеното котило около Мунчо.И нищо не могат да направят дрОгарете срещу това.

Не правиш разлика м/у мерак и възможности! Полезно е да осъзнаеш разликата!

Тея ще ни колонизрат и да не си смилите че Съвета на Европа е свързан с ЕС, свързан е с руски, сръбски олигарси които знаем с кои наши олигарси имат връзки

Само на главния прокурор ли? Колко харантитници в съдебната система - ужас! И цял инспекторат със 120 чантички на яки заплати.

Когато имаше предложение да се създаде длъжност която да разследва главния прокурор-не можело било. Защото всеки прокурор има правото да разследва главния прокурор. Сега пък-трябвало да се намали някакво си влияние на главния прокурор? Извинете А какво точно е влиянието на главния прокурор че нещо не се сещам? Главният прокурор нещо началник ли се явява на висшия съдебен съвет? И още нещо-до тука от всичките тия нови протеста и така нататъка не съм чул и думичка за някакво намаляване на влияние или нещо подобно. Според всички тях, самата длъжност главен прокурор не е никакъв проблем, правомощията на главния прокурор не са никакъв проблем. Проблем е единствено кой заема тази длъжност.

Как да не разбираш? А джендарите....?

"като се обърне особено внимание на разследванията на изнасилвания или на сексуално насилие ".Мунчо да не са го били и е.али?

Даа, Европа. На Шорош!

Вече и на Европа е ясен.Пътник е.

В цялата статия си говори за правомощията и за длъжността главен прокурор. Не се говори и една дума за човека назначен на тази длъжност. Но явно вие изпълнявате поръчка и не сте стигнали до тая част.

Иван Гешев нещо взе да го стяга каскета напоследък май, така ми се струва?

Блъскайте минуси, блъскайте. Като видите "Божията ръка" разплакан и вие плачете ;)

Леле баце, и тия ли те предадоха? За къде си без паравана на джобния г. прок...толог? Нищо, бай Ставри и такъв ще те вземе... За булка.

Държа да поясня: Споменатият о теб не е "г. прок...толог", а обектът на действие на проктолог!