8 години от кървавия 11 септември

Днес се навършват 8 години от терористичните нападения срещу САЩ, които отнеха живота на хиляди невинни хора и поставиха началото на войната с тероризма.

Обратно в новината

Коментари - 8 години от кървавия 11 септември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И кой получи парите от застраховките -евентуалните организатори на атантата ли? Колкото до войната - не искам да се повтарям с предишния си постинг, но ти си с по-специален статут:) Думата ми беше, че и една пиратка пред американското посолство в Кабул щеше да е достатъчен повод, а защо не и заплахата от хероина за американската младеж - подобно на изказването на др. Медведев за руската такава отпреди 2 дена:)

До Major Payne. Само да ти кажа целият този театър от 11 септември е за пари. За адски много пари. Пари от застраховките на кулите, пари от липсите, пари от антитерористичните мерки и от войните срещу тероризма. Сметни ги колко са и кажи не заслужава ли заради толкова пари да похарчиш 3000 човека? Като знаеш че стават убийства и за 5 лева

Според документацията, в момента на атаките там е имало следните ценни метали: Comex metals trading - 3,800 gold bars weighing 12 tonnes and worth more than $100 million Comex clients - 800,000 ounces of gold with a value of about $220 million Comex clients - 102 million ounces of silver, worth $430 million Bank of Nova Scotia - $200 million of gold . След атаките са извадени $230 милиона. За съществуващата разлика има много теории, една от които е вашата, но други изглеждат по-достоверни, като измами на застрахователите на тези ценни метали например... Бързата сметка показва, че 100 билиона в злато тежат около 12 000. Оставям на вас да прецените как такова количество би могло да се изнесе от центъра на Манхатън, за колко време и от колко хора така, ча да няма следи...

Ами има причина и тя е 100 милярда в злато!Било е изнесено преди експлозията след това не е открито дори и микрон от него с тази инсценировка заличават следите!

Чета коментарите и вече почти не се чудя, с тоя ли човешки материал ще се оправи България!!! Все пак качеството е различно, но повечето от изказванията са в зоната на идиотизма. Не може обаче да се даде короната на изказалия се в Гледайте как днес всички в 09:18ч., който казва, че кулите са взривени от малка атомна бомба в основите и. Ще се опитам да му отнема първенството, като кажа, че там от CIA са взривили първата инхалационна бомба и затова сега няма радиация. Ха сега кажете, достатъчно идиотско откритие ли намерих за да ми повярвате?!

Тероризмът не е хубаво нещо и мир на праха на невинните жертви! Но исторически погледнато, и англо-американците са извършили много престъпления, на които човечеството гледа безучастно и за които обвинява други, а не преките извършители. Колко хора загинаха при бомбардиривките в Дрезден, Хамбург, Нюрнберг, и др. германски градове, в последните седм. на войната, когато е било вече ясно кой побеждава,колко и какво световно архитектурно, историческо и културно наследство в Европа бе разрушено от нации, които нямат и 1 % от това на старата Европа! Когато Германия бомбардира Лондон през 1940 г., целите са военни и промишлени обекти, а не жилищни сгради, църкви и др., а с какво отвърнаха САЩ и Англия?! И седнали да плачат за два високи блока, разрушени от терористи? И създаването на Израел на палестинска територия, и отказа на Англия през май 1941 г. след пленяването на Рудолф Хес да сключи съюз срещу болшевизма, са груби исторически грешки на евреите-англо-америк за които си плащат, ще си плащат и за в бъдеще.

По света има хора с много повече информация и интелект от любителите на заговори и те преценяват реално какво се е случило. За желаещите - потърсете в интернет Tear Drop. Това е монумент, подарен лично от В.Путин на американския народ за да покаже съболезнованията и подкрепата на руските народ и правителство за тази трагедия. Тема за размисъл: Защо почти всички медии от двете страни на океана услужливо не забелязват този факт? Сред загиналите има представители на 90 нации, като не всички са приятелски настроени към САЩ. Ако беше вътрешно дело, в такива случаи се получават дипломатически конфликти, а сега се изпрати военна подкрепа. Само за справка - в Афганистан са участвали военни от 42 нации. Един-два въпроса към привържениците на конспиративните теории. Защо трябваше да се разрушават кулите, като можеше да се мине и много по-скромно? Спонете си какъв беше формалният повод за началото на ПСВ. Една по-знакова фигура... и готово. Нали според вас и без това американския народ се манипулира лесно. А за другите войни на САЩ какви формални поводи бяха нужни? Бих ги попитал също, след като приемат, че това са умишлени взривове за какво е било нужно технологичното време от повече от 2 часа за да ги срутят. Защо не са го направили в момента на удара на самолетите, когато вниманието на всички е в самолетите и никой не мисли за нищо друго освен за удара. Разбира се, че има много сериозни документи опровергаващи теорията за умишлено взривяване, но всеки вижда това, което желае. Някои хора събират информация за да си оформят мнението, а други избират информация за да си подкрепят теориите. Какво да се прави, шарен свят!

и БУШ разбра,че като прави лошо,то се връща....сега трябва да разберът и евреите...

Не срами ника!

Тъпи,злобни,бедни,гл БЪЛГАРИ !

За някои доста тъпи момченца ще цитирам някои факти, които са издавани и могат да се проверят. От края на ВСВ до сега САЩ са водили между 16 и 18 войни по целия свят, в резултат на които има между 8 и 9 милиона жертви. Хайде да сравним 8 милиона жертви, с 3000 жертви, и то както ще се окаже май сами са си ги погубили. Много терористи по този свят, много нещо. Ама най-големият терорист безспорно е новата империя на злото - САЩ. Да добавя, че и 2/3 от световната търговия с оръжие се пада на тях, пък осмърдяха орталъка за нашия 0,01%, та побързаха да съсипят военното ни производство, че сме снабдявали терористи с калашници и базуки. Ама пак да попитам, по-големи терористи от САЩ има ли на света? Та затова хората по цял свят ги мразят. И да се измитат по-скоро от базите си на наша територия, нямат работа тук. Все още се намират коне с капаци, които защитават САЩ така, както не биха защитавали майка си и баща си, за собствената им Родина да не говорим. Сега поне има много информация, интернет и т.н., не е като по времето на социализма. Точно затова са жалки. Но когато човек няма акъл /мисъл в главата/ и морал, ще продължава да се заблуждава. То нали това е целта на средствата за масова информация, масовата култура и масовото образование на запад, които се копират у нас и все повече дават своите плодове. И въпреки това огромно старание, повечето хора разбират как стоят нещата и кой е терориста в света.

Плюйте колкото си искате, големи разбирачи сте. Факт е, че човешката трагедия в голяма, а мястото изглежда много призрачно, особено за тези от нас, които са били там......

променете текста, Пентагона е ударен от ракета. Иначе всичко друго е вярно, но все пак може да се уточни, че кулите са взривени, а Ал Кайда е финансирана от ЦРУ групировка, ръководена от приятеля на Буш Осама. Като млад Буш е работил в рафинерията на семейство бин Ладен, а после нещата се обръщат и той става работодател на бившия си работодател. Ех, защо ли и тук няма толкова подробна информация как комунистите си запалиха партийния дом, и какви други безобразия и престъпления извършиха...

И 65 години от кървавия 9.Х

За всичко са виновни ...ИЗВЪНЗЕМНИТЕ И ОПИТА ИМ ДА ВЪВЕДАТ НОВ СВЕТОВЕН /РАЗБИРАЙ ВСЕЛЕНСКИ/ РЕД, ТЕ ОТДАВНА СА ТУК И ТЕЗИ ОТ ТЪМНАТА И ТЕЗИ ОТ СВЕТЛАТА СТРАНА ...БОРБАТА ПРОДЪЛЖАВА МЕЖДУ ТЯХ САМИТЕ, ЗАРАДИ НАС ...НЕКА СИЛАТА БЪДЕ С ВАС - ЧОВЕЦИ!!!

пич ти друга работа нямаш ли си

Тези янки защо изобщо се хабят. Вече и малките деца знаят кои и как събори кулите. Много жалко за жертвите и семействата им.

ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е СЦЕНА Прилича на една от тези картини, при които умишлено взривяват старите сгради. Всеки, който е наблюдавал планирано взривяван на сгради прекрасно знае, че ако имате намерение да го извършите, трябва да се взриви вътрешната конструкция на сградата, за да я разрушите. Начинът по който сградата се разруши беше резултат от нещо планирано. Не беше случайно, че първата кула просто се разпадна, а втората кула почти веднага се разпадна по същия начин. Как стана това, ние не знаем. Сградите пропаднаха в прахта. Не намерихме бюро, не намерихме стол, не намерихме телефон, или компютър. Най-голям парче от телефон, което намерих беше част от клавиатура - толкова голямо. Бетонът е пулверизиран. Имаше ситен прах, с дебелина три инча. Бетонът беше просто смлян на прах. ...сградите бяха умишлено разрушени с поставен от човешка ръка динамит. Беше като от детонатори, разполо в сградата... Чух втора експлозия. Имаше доста тежки експлозии. Имаше второстепенни взривове и впоследствие всичко се разпадна... ...удар вълна от взрив и после всичко се разхвърча. На мен ми прозвуча като взрив... Звучеше като стрелба... бум, бум, бум... После изведнъж три големи експлозии. ...и чухме страхотна експлозия, идваща отдолу... ...и после целият връх на сградата просто се срина. Нещо подобно на експлозия... - ... взривове със засилваща се сила... ...голяма експлозия... взриви се някъде на 8-мия етаж... ...тогава тръгнахме към лобито, където стана голяма експлозия... Лобито изглеждаше сякаш там беше избухнала голяма бомба. ...огромна експлозия, сега летят обломки... ...имаше огромна експлозия... ...огр експлозия, която всички ние чухме и почувствахме. Бяхме свидетели на някакъв вид експлозия... ...беш много силно... взриви се... експлозия... и втора експлозия в първата кула... ...имаше още една бомба... те мислят, че наистина е имало устройства поставен в сградата... ...пост в сградата... МИТЪ 11-ТИ СЕПТЕМВРИ 19 похитители, изпратени от Осама Б. Ладен, превземат 4 търговски самолета и с хитрост избягват въздушната отбранителна система, поразявайк 75% от целите си. В резултат Кулите 1, 2 и 7 падат разрушени по метода палачинка, дока самолетът поразил Пентагона се изпарява след удара, както и самолета който се разби в Шенксвил. Комисията 911 намира, че не е имало никакви предупреждения за този акт на тероризъм, заради многобройни пропуск на охранителната система. никакви предупреждения мисля, че някой би могъл да предположи, че биха могли да използват самолет като ракета... самолет като ракета. ...никой от правителството ни, всъщност не мисля, че и предишното, би могъл да предположи нападение на самолет в сграда. Нямаше никакви предупредителни знаци за такова нещо. USA Today съобщава, че в течение на две години, преди атаките на 11 септември NORAD провежда учения, използвайки отвлича на самолети като оръжие. И една от мишените е била Световният Търговски Център. Операция Mascal, октомври 2000 година Симулация на самолетна катастрофа в Пентагона В поверителен документ от Филипините получен в CNN, ясно е описан план: РАННА СХЕМА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА САМОЛЕТ КАТО ОРЪЖИЕ ... се качат на който и да е пътнически самолет, ще завземат пилотската кабина и ще пикират в щаба на ЦРУ. Другите сгради мишени са: Пентагонът и Световният Търговски Център. Сигналните лампи Безопасност и Антитероризъм примигват в червено, според думите на Джордж Тенет. Предупрежден за подготвяна атака са толкова сериозни и има драматична нужда да се направи нещо спешно, са безпрецедентни. В това, президентът продължава едномесе си почивка. 19 похитители пакистанското разуз Махмуд Ахмед нарежда на Омар Шейх да изпрати спешно 100.000 долара на Мохамед Ата, лидер на похитителите. ... Мохамед Ата получава телеграфен трансфер от Пакистан. Човекът изпратил парите на Ата вероятно е Ахмед Омар Саид Шейх. Омар Шейх несъмнено е поддържан от пакистанските прави тайни служби ISI. Никога не са събирани сведения защо генерал Ахмед нарежда да бъдат преведени 100.000 долара на Мохамед Ата. Сутринта на 11 септември правителс служители са били на закуска с ген. Ахмед във Вашингтон. Комиси 911 смята, че финансирането на атаките е маловажно в официалния си рапорт. Въпреки, че ни съобщиха за 4 или 5 похитителя във всеки от самолетите, имената им трябва да присъстват в списъците на пътниците във всеки от полетите. Списъците на пътниците не съдържат никакви имена на предполагаеми похитители, не се споменава и едно арабско име. Ние знаем, че мъжете, за които се предполага, че са похитителите са имали домове, коли, кредитни карти отпуснати от правителството. В те са били агенти. Доказателст очевидно подкрепят това твърдение. Паспортъ на един от похитителите от полет 11 е намерен сред останките. ...преми като метеор, през самолета и се спуска на земята съвсем невредим. Все пак нещо се случва. В продължение на шест месеца този паспорт е бил в тях. Мислехме, че имаме доказателство, но как тогава този човек е все още жив. Някои от тези 19 човека са все още живи. Не можех да повярвам когато ФБР ме сложи в списъка си. Взели са името ми и рожденната ми дата, но аз не съм самоубиец похитител. Аз съм тук. Жив съм. Нямам идея как се управлява самолет. В края на краищата, шестима от похитителите са все още живи. ФБР не са променили списъка си до този ден. Няма свидетелства, които да свързват живите, или мъртвите похитители с Осама Б. Ладен. Осама Б. Ладен Разби се след Садам Хюсеин, искам да кажа Бен Ладен, той е, той е, той е... Януари 2001. Адмнистрацията на Буш нарежда на ФБР и секретните служби да се оттеглят от разследванията, кас семейството на Бен Ладен, включително и двама души свързани с Осама Б. Ладен, които живеели познайте къде - във Фолс Чърч, Вирджиния точно до щаб квартирата на ЦРУ. Когато става най-търсен престъпник в Америка, според сведенията ни, той прекарва две седмици в американска болница в Дубай, лекуван от американски лекар и посещаван от местните агенти на ЦРУ. Не видяхме дори следа от доказателство, коет да води към Осама Бен Ладен като непросредствен организатор на атаките от 11 септември. Провал да се намери доказателство по-къ е наречен излишен, защото видеото намерено в бункера на Бен Ладен в Афганистан доказва отговорноста му към атаките. Това признание е широко разпространено като доказателство. Но мъжът на това видео е с черна кожа, пълно лице и широк в основата си нос, различен от Осама Бен Ладен на другите видео материали в бункера. Отново виждаме подхвърлени доказат 1976 г. Осама нарежда на по-стария си брат Салим Бен Ладен да наеме Джим Бат от Тексас, за да се заеме с всички инвестиции в САЩ на семейството на Бен Ладен. Джим Бат случайно се оказва дългогодишен приятел и бивш пилот-телохранител Джордж Буш младши. Връзките между Буш и Бен Ладен стават все по-ясни, когато разбираме за пътуване на Джордж Хърбърт Уокър Буш до Саудитска Арабия през 1998 и 2000 да се срещне със семейството на Бен Ладен от страна на компанията, наречена Карлайл Груп. Джордж Х.У. Буш се е срещнал с по-големия брат на Осама Бен Ладен - Шафик Б. Ладен, на 11 септември сутринта на преговори с Карлайл Груп Карлайл Груп е един от големите световни доставчици за отбраната които ползват големи облаги от афишираната след 9/11 Война с тероризма и войните в Афганистан и Ирак. Пентаг някой ще прелети със 60 тона, 125 фута ширина, 44 фута височина през тази преграда. Преди атаката на Пентагона, според твърденията, самоле изпълнява 270 градусова маневра надолу по спирала, докато Хани Ханюр е известен като ужасен пилот, който не можел да пилотира дори малък самолет. Той не се притесняваше от това, че дори не можа да завърши курса До ден днешен съм изумен как изобщо е долетял до Пентагона... Той изобщо не можеше да пилотира. Няма седалки, няма багаж, няма тела. Нищо, освен тухли и каменни отломки. Официалнот обяснение на всичко това е, че топлината от горивото от самолета е изпарила самолета. Полет 77 има два двигателя Ролс Ройс, направени от стомана и титаний и тежащи по 6 тона всеки. Според науката е невъзможно 12 тона стомана и титаний да се изпарят от самолетно гориво. Същото така ни казаха, че телата могат да бъдат идентифицирани дори по пръстови отпечатъци, или ДНК тестове. И какъв пожар може да изпари алуминий, или стомана, а да не засегне човешките тела? Според моето разследване няма доказателствата за самолетна катастрофа близо до Пентагона и както вече казах, единствените видими следи са толкова малки, че се събират в една ръка. Веднага след удара правителствените агенти събраха всички остатъци и ги отнесоха. Цялата морава е покрита с пясък и боклуци, така че всяко останало доказателство буква е покрито. Видеозапис от охранителните камери, които биха показали какво всъщност е ударило Пентагона са били незабавно конфискувани от агентите на ФБР. А министерството на правосъдието отказва и до ден днешен да ги публикува. Ако тези записи съдържат доказателства, че Пентагонът наистина е бил ударен от 757 повече от наложително е правителството да ги публикува. ОТК ДОСТЪП Шен там няма нищо, освен дупка в земята. Изглежда е така. Единственото нещо, което можахме да видим е дълбока диря изровена в земята и няколко прекършени дървета Видяхме някакви хора да работят, ходеха из района, но според нас там не беше останало много. Имаше ли някакво по-голямо парче в останките? Не, нищо. Нищо, което да показва че там се е разбил самолет. Катастрофа на пътнически самолет в НигерияКомисията 911< Страница 172: Правител на САЩ не можа да установи произхода на финансиране на атаките от 11 септември. В края на краищата, този въпрос е практически маловажен. Америк власти не могат да намерят следите на произхода на финансиране. И онази невероятно унизителна изява в края на краищата е маловажно. Това е от голямо значение! Не е ли от значение кой е платил за 11 септември? Срутване на сграда 7 е признато като особено трудно за обяснение. В рапорта си комисията 911 мълчаливо признава, че не може да се обясни срутването на тази сграда дори само с това, че изобщо не споменава за нея. Г- н президент, защо вие и вицепрезидента държ да са появите заедно пред комисията 911? Защото комисията 911 иска да ни зададе въпроси, затова се и срещаме, и аз нямам търпение да се срещнем, за да дам отговори на въпросите им. Въпросът беше защо се появявате заедно а не поотделно, по тяхно настояване ли? Защото това е добър шанс да отговорим двамата на въпросите. Комисията 911 търси отговори от нас, и аз искам да дам отговори. Мислите ли, че трябва да излязат и да кажат какво наистина мислят? Трябвал е да говорят под клетва. - Да, публично. Срещите на Буш и Чейни с комисията са станали само при техните условия: - Появяват се заедно - Не са били под клетва - Без медии и семейства на загиналите - Без каквито и да било записи и снимки Без водене на бележки Не мислите ли, че семействата заслужават стеногра или да изслушат свидетелите? Не ми ли зададохте този въпрос вчера? Имам същия отговор. Финалнот заключение е анонимен рапорт. Това значи, че ако е имало и един член на комисията, направил някакво възражение по казаното, думите му фактически щяха да бъдат изхвърлени от доклада. Относно Филип Зеликов: Открихме, че той не само е подготвял прехода на администрацията на Буш, но той е човекът подготвил меморандума за структурирането на Националния Съвет по Сигурност в администрацията на Буш. Той лично измисля превантивната военн стратегия която в края на краищата използваха във войната с Ирак. Той е близък приятел с Кондолиза Райс... Ние искаме неговата оставка. В написания рапорт на комисията 911 няма нищо, което администрацията на Буш да не е одобрила. Следовтел разбираме защо тази комисия под ръководството на Зеликов е трябвало да игнорира всички доказателств които биха показали истината че на 11 септември се е провела нелегална операция, планирана да даде пълномощия на доктрината и капиталите нуждаещи се от ново ниво на имерска мобилизация.

Мъстейн никога не е бил говедо, факт. Пънкар, да, но стадно говедо-не.

ПРОМЕНЕТЕ ТЕКСТА!!!!! В ПЕНТАГОНА НЕ СЕ Е РАЗБИВАЛ САМОЛЕТ...ПУБЛИКУВАЙ МИ СНИМКА, НА КОЯТО СЕ ВИЖДАТ ОСТАНКИ НА САМОЛЕТ И ЩЕ СЕ ОТРЕКА ОТ ДУМИТЕ СИ И ОТ СЕБЕ СИ ИЗОБЩО!!!!!

ABE SHMOKO SJTO NE SE SKRIESH NEKUDE?oDI OBIASNIAVAI NA ISTINSKITE AMERIKANTZI KOLKO SI AMERIKANETZ,I NE SE OPITVAI DA PROMIVASH CHUJDITE MOZUTZI!!!

банално е, но защо никъде в официалните про-американски и антиарабски (дори уикипедията доказа, че има уклон) не се споменава за третата кула, за която има мноооого информация. справка: това пасва на третия (четвърти с този над пентагона) самолет, който обаче не е долетял. не долетял, но кулата ... паднала. без да е бутана.

МНОГО СЕ КЕФА ЧЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА СА СИ ОТВОРИЛИ ОЧИТЕ ЗА СВЕТОВНАТА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ А ето какво е казал американския гражданин Dave Mustainв една негова песен. MEGADETH - UNITED ABOMI-NATIONS (обединени отрващения - игра на думи nations-abominations in their kitchens Held hostage by oil-for-food Yet their own plates are full off the fat of their lands There's no blood on their hands, right Kojo? They promised to tell the truth Without leaving a fingerprint, They will lose the U.N. one way or another The victim, I fear will be us, sisters and brothers The U.N. is right; you can't be any more un Than you are right now, the U.N. is undone Another mushroom cloud, another smoking gun The threat is real, the Locust King has come Don't tell me the truth; I don't like what they've done It's payback time at the United Abominations A grave and gathering danger The decision to attack Based on secret intelligence it'll take years I fear to undo the failings in Iraq, Iran, and Korea You may bury the bodies But you can't bury the crimes only Fools stand up and really lay down their arms No, not me, not when Death lasts forever The U.N. is right; you can't be any more un Than you are right now, the U.N. is undone Another mushroom cloud, another smoking gun The threat is real, the Locust King has come Don't tell me the truth; I don't like what they've done It's payback time at the United Abominations Th U.N. writes resolution after resolution and has become irrelevant through inaction and totalitarian paralysis, Orde Order!!! Ha! There is no such thing as order Larry, it's true, reports confirm today that the United Nations has officially closed its doors forever, Well, I just don't see what all the fuss is, because they don't do anything anyway, do they? The U.N. is right; you can't be any more un Than you are right now, the U.N. is undone Another mushroom cloud, another smoking gun The threat is real, the Locust King has come Don't tell me the truth; I don't like what they've done It's payback time at the United Abominations NATO invaded Yugoslavia to end ethnic cleansing, there was no U.N. The U.S. invaded Afghanistan after 9/11, there was no U.N. Saddam Hussein violated 17 U.N. resolutions; The U.N. was asked to join the war in Iraq. The U.S. invaded, Ha! there was no U.N. Libya bombed a discotheque in Berlin killing Americans, there was no U.N. Iran funds Hamas, and attacked the U.S. in the seventies, there was no stinking U.N. Facing War without end, looking into the future, there was no more U.N.

Имаше версия, че американците сами са си го направили. Кой знае, може пък наистина сами да са направили тази гадост! Аз лично нре вярвам на официалната версия, понеже помня много добре какво стана на 11 септемврти. Имаше още един изчезнал самолет за който всичко се потули и до ден днешен не се спомена нищичко.

дамм, и четем, и документални филми гледаме, а не като тъпи американски кравари да зяпаме CNN и да гледаме екшъни как евреите са спечелили втората световна война, като тайно са избили всички висши немски военни :()

Pak ottam (USA) idat slovata: Sovite ne sa tova, koeto sa. Spravka - Twin Peaks

От собственият си задник ,ли извади измислените цифри ,глупак?

Жалко за жертвите , но кой помисли и кой си дава сметка колко са жертвите на американския държавен тероризъм Така че това е едно много малко възмездие Жалко само че самолетите не уцелиха Пентагона и Белия дом , но има време

Така се родиха Терористите. Те терорист е празнаквалификация, запазена за всяка личност или група, която дръзнеда предизвика установения ред. Не трябва да се бърка с измисленатаАл Кайда, която е всъщност името на компютърна база данни за поддържанитеот САЩ Муджахидини през 80-те години. Истината е, че няма Ислямска армияили терористична група, наречена Ал Кайда. И всеки осведоменофицер от разузнаването знае това. Но има пропагандна кампания да сенакара общественоста да повярва в съществуването на такъв обект.Държавата зад тази пропаганда е САЩ. Робин Кук, бивш секретарпо външните работи на Великобритания През 2007 министерството на отбранатана САЩ получи 161.8 млрд. долара за така нареченатасветовна война с тероризма. Според националния център поантитероризъм, през 2004 около 2000 души са били убити в цял свят вследствие на терористични атентати. В това число 70 американци. Използв това число като среднастатистика, което е много щедро е интересно да отбележим,че два пъти повече хора годишно умират от алергия към фъстъците,отколкото от терористични актове. Същевременн водещата причиназа смъртност в Америка са сърдечно-съдовит заболявания, взи-мащи средно 450 000 жертви годишно. През 2007 правителственитесуб в тази обалст са били около 3 млрд. долара. Това значи, че правителствотона САЩ през 2007 е похарчило 54 пъти повече средства заборба с тероризма, отколкото за превенция на заболяването, коетоубива 6600 пъти повече хора годишно. И тъй като етикетатероризъм и Ал Кайда са неизменно лепени на всяка новина,за всяко действие срещу интересите на САЩ,митът се разраства. В средата на 2008щатският Главен прокурор предложи US конгреса официално да обяви война на тази фантазия, да не говорим, че до юли 2008 имаофициално повече от 1 млн. души в Щатския списък напредполагаемите терористи. Тъй наречените антитерористичнимер разбира се нямат нищо общо с гражданска безопасност и всичкообщо със запазване на установения ред сред нарастващитеантиаме чувства едновременн по света и у нас, които с право са основани наомразата към алчната корпоративна имперс експанзия,която експлоатира света. Истинските терористи на нашия святне се срещат в тъмна доба или викат Аллах акбарпреди някоя жестока проява. Истинските терористи на нашия святносят костюми за 5000 долара и работят по най-високитепозиции в сферата на финансите, политика и бизнеса. Така че, какво да правим? Как да спрем една система на алчности корупция, която има такава сила и инерция. Как да спрем товаотвратително групово поведение, което не чувства състрадание замилионите избити в Ирак и Афганистан, за да може корпоратокрацията отУол Стрийт да контролира енергийни ресурси и продукцията на опиум. Преди 1980 Афганистан е произвеждал0% от световния опиум. След като поддържаните от САЩ муджахидиниспечелих съветско-афганската война до 1986 страната произвежда 40%от световното предлагане на хероин. До 1999 те вече произвеждат80% от световното предлагане. Но тогава се случва нещо неочаквано. Талибан идват на власт и до2000 г. премахват по-голямата част от опиумните полета. Производството падаот 3000 тона на 185 - 94% намаление. На 9-ти септември 2001 плановете занахлуване в Афганистан са на бюрото на президента Буш. Два дни по късно теполучиха своето извинение. Днес производството на опиум вконтролирания от САЩ Афганистан, достига 90% от предлагания в светахероин, рекордни добиви се постигат всяка година. Как да спрем една системана алчност и корупция, която обрича бедното население наробство във фабриките за печалбата на Мадисън авеню? Или организира фалшифициранитерори атаки с цел манипулация? Или създава вградени моделиза социална манипулация, експло по рождение? Или систематично редуцира общественисвободи и нарушава човешки права, за да пердпази себе сиот собствените си недостатъци. Как да се справимс множеството скрити институции, като Консулството за чуждестранниотношен Трилатералната комисия и Билдерберг групата и останалитенедемокра избрани групировки, които зад затворени врати заговор-ничат за контрола над политически, финанс социални и екологичниелементи от нашия живот? За да намерим отговора, първотрябва да намерим истинската причина. Себичните, корумпирани групировки,опиращи се на печалби и икономическа сила не са причината за проблема. Те са симптоми.

Пълни глупости ! Всички,които пишат,че САЩ са си организирали сами атентатите имат явно доста развинтена фантазия, гледали са много филми или четат теорията на световната конспирация.Сигурно им се иска да е така,но не е! Америка брани всеки един свой гражданин навсякъде по света,камо ли да причини това на народа си и на страната си.Те са супер националисти.Живея много години в САЩ и са ми ясни тези неща.

Предполагам, че и финансовата криза беше одобрена от американския парламент защото някой им проми мозъците, че ако стане криза, ще се стопят средствата, с които се захранва т.н. тероризъм. Е, който зло мисли, зло и намира. Лошото е, че се избъзикаха с нещо, което не зависи само от американците. Световната икономика се нарича световна именно защото не е американска... Ще им сърбаме попарата общо.

Трети и четвърти самолет не са се разбивали никъде. Пентагонът е ударен с две ракети изстреляни от нисколетящ самолет, за което има очевидци, а в Пенсилвания никакъв самолет не е падал. На мястото на катастрофата има само един гол кратер от бомба или ракета без никакви останки от самолет. А за самолетите, които разбиха двете кули - това е дело на висши американски военни, има и разказ един такъв военен, който признава всичко предварително преди още 11 септември. Потърсете в Интернет и четете. Жалко за невинните хора загинали по такъв жесток и нечовешки начин.

Всъщност никъде не е имало комунизъм - нито в СССР нито в САЩ нито никъде... единствената разлика между СССР и днешен САЩ е че едно време през т.нар. комунизъм - тук имаше открит тоталитаризъм, докато сега в САЩ е прикрит - най-вече благодарение на медиите, но и на имбесилността на американците, които след като имат забавление и ядене, си затварят очите за всичко останало.

до наблюдател: първо като говориш за християнски морал - не знаеш ли че е грях да споменаваш напразно името Му? Второ именно защото сме солидарни, милосърдни и т.н. ни е жал не само за убитите от собствените си управляващи американци, но и за всички останали, независимо че не са християни, защото те са много повече и са избити заради медийните манипулации на които и ти си повярвал!

Мир на прахта на загиналите хора! За съжаление не са били случили на държава. А се навършват 8 години от най-бруталното и показно деяние на американското правителство. Брутално, защото е срещу собствения си им народ, не че са много жертвите. За тези убийци 3000 човека отдавна не са голямо число. Мир на прахта на невинните.

И за това сега се радват на Обама (по-добре от Осама и много по-добре от Буш)

Zashto li nikoi vechene viarva na USA. Jalko za nevinite jertvi. Bush i priateli pokazaha kakvo e da si nagul i suzdadoha izmisleniaj geroi - Ben Laden. Za suajlenie dosta oshte glupaci koito si misliat che tuk e zamesen arabskiaj sviat i che ima teroristi. Dori i rusnacite ne sa stigali tolkova daleche za da si prodavat orujieto i da kradat chujd petrol. V omenta USA propoviadva skrit komunizum. Navsiakude vsichko se sledi , prekriva i vkarva nevinni hora s obvinenie v terorizum za da otchita deinost. Nima viarvate durjavata s nai silni technologii che ne moje da otkrie skalen komik Kato ben laden ? Ta tija ot satelit praviat geolojki otkritia ... absolutno American Clishe

Боже, колко простотия има на този свят боже и за съжаление може би с най-голяма концентрация в България. Чета коментарите тук за конспирации, интриги, машинации и с изумление уставновявам, колко злобна, пошла и жалка нация сме. Къде е нашият хуманизъм, христянска солидарност и съчувствие. Изглежда по интересен ние е ислямският фундаментализъм и талибанска ценностна система. Бог да пази България.

защо си мислят че някои им вярва още

личи си кои са лумпените по изказването ти... хайде продължавай да си сваляш си и без това ниския IQ с пиене на хлорирана вода, гледане на реалита и тъпчене с макдоналдс, мислейки си че си велик, защото идиота не знае, че живее в Идиокрация, както лудия не знае, че е луд ;)

Какво се ознаменува? Нали те си гръмнаха сами кулите? Нима има още някой на който не му е известен този факт?

Това е военна акция - дали тайните служби на САЩ са взривили кулите, дали са организирали акцията или порсто са я предизвикали с политиката си за последните 30 години...

Грандиозната човеконенавистническ манипулация на ЦРУ и шепа отегчени до смърт, но също така алчни до смърт и властолюбиви милиардери, които се изхрачиха със садистично сладострастие върху собствения си народ.