Коментари - Руските санкции вдигнаха експорта на ЕС с 5 % | Днес.dir.bg

Руските санкции вдигнаха експорта на ЕС с 5 %

Европейската комисия оцени ефекта от руските санкции, наложени на стоки от ЕС и действащи продължение на една година.

Обратно в новината

Коментари - Руските санкции вдигнаха експорта на ЕС с 5 % | Днес.dir.bg

Коментари

Това е НОВАТА ПРАВИЛНА ПРОПАГАНДА. Само че даже и ЕС като цяло да си е увеличил износа - да допуснем, страните, които произвеждат евтино - България досега е изгубила 82 милиона само от селското стопанство.82 "български Коледи"... Помнете ми думата, ще дойде време да се иска отговорност за тия загуби!

Познавайки добре съветските другари, аз има сериозни съмнения че всичко е унищожено. Да, за пред камерите нещичко са унищожили. Ама повечето е заминало по домашните хладилници на милиционери и митничари. А това, което уж унищожаваха сиромасите са го изровили и са го изяли. Защото в Русия никой не вярва на глупостите на Путьо и компания че нещо произведено и внесено от Зап Европа е вредно и опасно. Във всички случаи е много п-безопасно от това, което с епроизвежда в самата Русия

Нормално е предприемчивите работещи, знаещи и отворени към света хора да се оправят в една такава ситуация и да намерят пазар за продукцията си. Да му мислят в империята на Злото, където не произвеждат нищо и разчитат на алкохолното опиянение за да преживеят трудностите на битието.

На съдия се ли правиш, на какво ли? Едните работливи, другите пияници, та тогава защо само гледаште в канчето на другите, а работлитете, работете не завиждайте и не пожелавайте канчето на другите.

БРЦК

Малии , да се прати веднага благодарствено писмо на Путин ,че е вдигнал износа на ЕС с 5%. И да се информират разните му там фермерски франсета , поляци и останали бизнесмени да престанат да лъжат ,че са на загуба от санкциите. Че да не им спрем субсидиите. И минимум един гейпарад за да отпразнуваме добрата новина - ще пее Кончита.

Охо-о-! Тук е пълно в видни тролове. Добро място да се заработи конвертируема валюта.

Руските тролове падладяха. ДОЛУ РУСИЯ!!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!

Това сигурно е платена статия. Ако не е, поръчителите трябва да изчакат отще 20-тина години, за да премине поколението на мислещите и да се настани поколението на неграмотниците.

Нима в Корея и в Китай ядат свинско?!?

Отново европейски алабалистики. Изнесено е свинско месо за мюсюлмански страни, що ли? Е, това е фокусничество - Да загубиш 1000 лева, да продадеш за 500 и да спечелиш 500.

ами да вземем да се поклоним доземи на Путягата, аман-заман купувайте от нас. Та то ние не си купуваме селскостопанската продукция! А като Путягата си пада толкова по ембаргото да вземе да ни врътне кранчето. Да, ама само след няколко месеца ще има втора октомврийска революция.

ЕС бил увеличил износа с няколко процента. А защо всички държави искат компенсации от Брюксел за понесени загуби от ембаргото с Русия. Даже България се надява на Брюкселско подаяние. Хиляди европейски фермери протестират и унищожават продукцията си. Може би брюкселските чиновници отчитат и това за износ

Някой може ли да ми обясни логично как се получава това - износът на ЕС се е увеличил с 5%, пък всички държави в ЕС отчитат загуби заради намален износ на земеделска продукция? Или тази статия/статистика на ЕС лъже, или предишните статии в ДИР-а лъжат за загубите от стотици милиони за Франция, Полша, Холандия, Германия, Дания, Швеция и т.н.

Много е просто - фермерите полуяачават помощи и изнасят под себестойност - т.е. храним евтино другите и минимизираме загубите.А помощите идват от данъците ти!Честито!Ето на това му казвам "Далновидна политика, мейд ин ЕС"!

Винаги съм се озадачавал от някои зависимости в ЕС. Ето и сега, колкото се увеличава опашката от европейски фермери искащи компенсации заради руското ембарго , толкова се увеличава експорта на ЕС. Двойният стандарт и лицемерието на европейските политици са известни, но тази оценка на ЕК изби рибата. Да слушаш одата на радостта, когато унищожаваш хиляди тонове непродадени плодове, зеленчуци, месни и млечни продукти си е висша форма на мазохизъм. Както каза един полски животновъд : всяко зло за добро - не можем да продаваме в Русия, но пък екарисажите ни имат много работа.

рушките санкции са по-скопо бявяване на гладна стачка :))

ЕС се изтакова на метеното и сега щастливо лиже успеха?!?!?

Експортът на ЕС като обем може и да се е увеличил. Това естествено не се отнася за България, ние сме вечните губещи. Но въпросът е в цените, които са много ниски и удрят европейския производител. В парично изражение експортът бележи значителен спад. В Италия, Франция, Португалия ... протестите на селскостопанските производители са много силни и има сблъсъци. Производителите фалират ... Плодове, месни продукти и т.н. се предлагат на нереално много ниски цени, просто за да се реализират. Това не е пазарна икономика, а политическа

По врене ма студената война светът е живял и се е развивал без съветски пазари и суровини. Докато в страните на "развитият социализъм" се чакаше по 15 г. за съветска тараляска, германците правена мерседеси. И оживяха и вървяха напред. А за "загубените" американци да не говорим. 4% земеделски производители в САЩ изхранваха цялата страна и половината свят. Дори хрантутеха и брежневите пияници със зърно. Та какво чудно има сега? Светът ще се оправи и без Путкин. А на пияниците все някога ще им писне. И тогава...

"А на пияниците все някога ще им писне. И тогава..." И тогава дупе да ти е яко.!.};-))) РУСНАКА дълго запряга но бързо караа и това го знят всички.!.};-))))

Браточка ,тука са Абрамсите , Ф15 и Апачи,такъв лобут ще ядете пияни азиатски примати ,че свят ще ви се завие...Те украинците без оръжие ви помляха спецчастите ,а НАТО направо ще ви отвее отвъд Урал !Там ви чакат китайците ...

Тоест,руските санкции са като мехлем за Европейския съюз! Колкото по дълго продължават,толкова на Европейския съюз му е по-хубаво! Ето вижте,че експорта расте. Трябва човек да е съвсем изпращял за да повярва на подобни твърдения! Защо не попитате бизнеса на Германия и Франция какво мислят по въпроса и колко са им загубите до този момент. За страните като Гърция,България,Испания,Полша,Италия и Португалия,които изнасят основно селско стопанска продукция,ситуацията е катастрофална!

Това се казва нахалство.Русия плаща на хора за да ни казва колко е зле в ЕС.Ама тези хора вместо да ме убеждават в Русия колко е добре защо не си съберат парцалките и да идат в Сибир да си живеят добре.

Щерев, ти кога си бил в Сибир. Да кажем в Ханти Мантиск, който поне от спорта би трябвало да ти е известен. Но твоят спорт е разходка до сградата на Отровено общество на Дьорд.

стандарта е нереално висок, заради нефта. И там не всеки може да работи. Но е красив много.

"ЕС удължи компенсиращите мерки за фермерите" - Заглавие то новина от Дир.бг.Износа може и да е нараснал,но на каква цена?Готино е някак да се изнася спонсорирана продукция,ама на това му казват "минимизиране за загубите"......

Всички знаят ,че вежливия, е с мека китка!Въпрос на време е гасударите да го обявят за враг и предател на съвецките - комунопутлерски ценности...};-))))

Ти ли си всички ве ЧАЛГАДЖИ.!.?ха..ха Кой па те знае тебе чалгороба на евроценностите, СЕДИ си в НЕСАНИРАНАТА БЪРЛОГА И не се показвай да не плашиш нормалните хора с окаяния си вид};-))))

Всичко ми е санирано браточка...А в България не е срамно да си гей,за путлеристан не знам ...

Кога? да им вярваш, един път отчитат че губят милиарди, а сега експорта им се е увеличил.

Е, няма само руснаците да печелят от санкциите. Като гледам как и едните и другите печелят, май е трябвало по-рано да ги въведат.

За какво тогава се съсипва европейската икономика за да слугува на американските интереси ли

Ти на какво се надяваш да наваксаш с коментарите ли. Ето Малик значително те изпревари. Може глупости да е написал, но му се брои, а ти проспиваш времето

Така ли ти написаха в опорните точки

Много коментари изписа...ако рублата не беше се сринала, вече щеше да си заработил за едно шишенце спирт и едно степче от бакалията, ама пусти курсове...

Мануел

Прочатох коментарите освен с посредственост с друго не мога да ги запомня. Сериозно ли мислиш, че с това качество на драсканиците си ще продължиш да получаваш от шорошите жалките си подаяния

Нещата са доста по-комплексни. Контрасанкциите от страна на Русия са фактор, но основната причина е ниският курс на еврото спрямо долара. А за да стои този курс изкуствено занижен, на ЕС ни е НУЖНА нестабилна пазарна обстановка, несигурност на търговските отношения, проблеми като в Гърция и прочее алабалализми. Ако еврото беше с 30% по-висока себестойност, колкото в действителност ТРЯБВА да е, според вас кой луд ще купува от нас? Руснаците не ги мислете, те ще се оправят, но в момента САЩ чакат на ЕС като лешояд на мърша и дебнат удобната задаваща се криза в краткосрочен план(според мен 2-3 години) и ще се настанят на европазарите. Тогава вече ще я втасаме здраво :(. Дано опасенията ми не се потвърдят.

САЩ от много години присъства на европейския пазар. Дали ще си продава стоките зависи от крайния потребител. Нарича се свободна търговия, свободен избор и пазарна конкуренция. В раша не е така и няма да се оправи скоро, а дори напротив...ще затъват все повече, само че този път няма да има хуманитарни помощи

Мануел

Не те вдямвам конкретно кой си в момента на дежурство, но зле се справяш

За да не разводняваме темата, точно поради безработицата отчаяно се нуждаят от нови пазари. Да, САЩ имат инвестиции в Европа, но когато инвестираш в Европа, ти плащаш данъците си в Европа, плащаш заплати в Европа и намаляваш безработицата в Европа. Когато говорим за експорт, нещата са съвсем други. А,колкото и да ми е неприятно, мотора на човечеството се намира в САЩ. Хубаво, лошо, това е положението. Отчаяно се нуждаят да намерят работа на всички тези латиноси и чернокожи, които лежат като кърлежи на социалната им система. Защото колкото и по-строга от тази на ЕС да е, пак се задъхва. Трябват им пазари. Иначе расте престъпност, за това и все се стрелят и,и,и ... Просто си гледат интереса, без оглед на този на другите. А стигне ли се до договор с тях, дори и да е с двустранно еднакви клаузи, ще ни пометат!.

Тук ги събират от Карлуково и дават по една клавиатура на малоумник, като им казват, че трябва да се плюе по Русия! Останалото се вижда...

Може и да си прав но според мен това са малоумници жадни и гладни дето искат да припечелят малко пари за да не гладуват

сте ми толкова умнички, че с умиление ви чета постовете. И с удоволствието, че Путин си хвърля парите за слаби ракии. :-)

Винаги съм си мислил, че асенчовците ги събират по малоумие и кретенизъм. Видя се че сте боклуци безхаберни и за нищо но не струвате бъдева Ви плащат парите от шорошите

А на теб в рубли ли ти плащат? Правите ли преразглеждане на хонорарите, след като за една година рублата се срина повече от двойно?

Мануел

За разлика от гъзолизните като тебе аз рубла през живота си не съм виждал. Относно вашите плащания и недоволството Ви относно последното моля обърнете се към Протестна мрежа и лично към Асен Генов

Санкцийте срещу Русия донесоха 200 милиарда печалба на руснаците!

От спрените турски и южен пАток роССия губи : 2 пАтока х 50 милиарда долара на година х 50 години = 5000 милиарда долара пропуснати продажби... Ама според форумния планктон Путин е вели К:)

Как смяташ само за 50 години? Ами тоя газ да не би да се изпарява и да не се продава на други контрагенти: Китай, Индия...и останалия свят? Ти ако не купуваш от Кауфланд, това не значи, че веригата ще фалира! Търговци други...бол!

Руските санкции са обявяване на гладна стачка...путягата дали е питал мужиците искат ли да стоят гладни , докато той и неговите приятелчета милиардери си харчат омразните долари по света :))

Сега кажи как Ви събират само идиоти за да пишете простотиите си тука. Разбирам за пари е но малко поне си напрегнете калпавите мозъчета и престанете да се повтаряте

не е вярно - че путин си е купил имение в Испания за 25 милиона долара ли? Или че не беше там да си реже лозето, докато мужиците се чудеха какво да правят с обезценените си рубли ?

тук е мухлясало от сорос-тролове! Откак се раздвоиха с протежето си и троловете се умножиха! Честито на "честно спечелените пари", тролове!

Двама са ама насмогват за десет. Нали зарад пустите пари за море искат да съберат ама таз година ще го гледат на картичка

и модераторчето, че им помага с клонирането.

По официална статистика спадът на москалии по морето е над 40% и то не само у нас. А ние все повече почваме да почиваме и на вън...виждаш ли, какво значи да ти се покачва леко стандартът и рязко да спада, както е в тайгата. Какво става с рублата? Какви хранителни продукти има в сибирските магазини и колко са достъпни за полуприматите от тайгата? Кои страни подкрепят пусито и изобщо раша, освен северна корея и гана?

Ще сеем отровите си някъде другаде, няма да се предадем. Нека целият свят яде продукцията на нашите химически заводи! Няма да страда само европейсконо население я? Нека и Азия види от какви болести се разболяваме.

Путин е наредил да се вземат всички необходими мерки за преодоляване недостига на храна. Разблокират държавния резерв на космонавтите- това е специално обработено картофено нишесте. Необходимо е само да му се добави вода и да се разбърка. Очень вкусно.

глупак!

Преди северно-корейското свинче уверено водеше по брой простотии на седмица, но Путин вече го догонва...

Глупаците от протестна мрежа отдавна надминаха по простотии и Путин и корееца и Обама по простотии

По скоро си вежлива, руска проститутка ,а не туристка ха ха ха...};-))))

В Европа и храните и бензина поевтиняха от тез санкциии. Путин молодец! Так держат :)))

Путин, Путин, слава, слава, урааа!

Мануел

Ти да не си Бегеец или Щерев те са стари комуняги нищо че сега се правят на демократи. Дори доноси са писали и на школа в КГБ са ходили. Питай ги да ти разкажат за пияните рускини

джиджето преди изглеждаше страшен, а сега изглежда просто глупав

Изводи: Руснаците както и преди 100 и 200 години не могат да се изхранват сами Съвременните руснаци имат телевизор и нямат хладилник Предпочитат диктатор и мразят демокрацията (това за тях е хаос и Майдан) Огромната част не пътуват зад граница и са щастливи в дървените си къщи на 150 години с клозет на двора Варварските демонстрации на унищожаване на храна се възприемат като победа над САЩ Руснаците живеят в друг свят и не желаят нашите ценности Предлагам: да помогнем на украинците да вдигнат Берлинска стена и да прекратим връзките с Русия

Спри да пушиш братче! Нещо зле ти влияе ганджата вече.

Мануел

Вероятно кара на водка и на транквиланти. За повече пари няма. Ама си прав баба му може да е посяла коноп в градината. Нищо че слабичък ама той вероятно набляга на количеството

Аз предлагам да те сложим в чувала и в Рассия. Там да копяш руда нейде в Чукотка за проясняване на съзнанието

Пълни глупости!!! Износа пада вече 6та година!

преди 6 години ли обяви ембаргото?

Русия винаги е страдала от тъпите си управници след ПетърІ и Екатерина,а последните са пълна трагедия във всякакъв смисъл!Ако не беше вярно,нямаше най-голямата и богата на ресурси страна да е в такова унизително и смачкано положение,пренебрегвана и избягвана от всички ,дори и от бедстващи бежавци и имигранти!Света върви напред!Русия към упадък!

И преди 100 години Русия си беше 1/9 от сушата, и тогава имаше всичко изброено в Менделеевата таблица, и тогава жизнения стандарт беше един от най-ниските в Европа. Какво се е променило от тогава до сега ? Май, само управляващите !

Иван Айвазовски, върху която има негласна забрана за презентиране в съвременна Русия. Картината се казва "Раздаване на продоволствие" и изобразява пристигането на американска хранителна пратка в руски село по време на глада в Поволжието 1891-1892 г. като руските селяни веят американското знаме. И историята наистина е не само интересна, но и неизвестна - как фермерите във Филаделфия, Минесота, Айова и Небраска събират 5 000 тона брашно и други храни и за своя сметка ги изпращат в Русия като благотворителност за гладуващите.

Е па го измисли . Такава картина съществува, даже на тази тема са две, ама че Айвазовский е забранен в Русия се изцепи ама мноо яко.!.};-)) Тези времена в Русия отдавна са минали а в България се очаква да настъпят}:-((((Глад в България при фалит на Гърция Глад в България при фалит на Гърция 200 000 гурбетчии издържат цели региони в страната ни, най-засегнати ще са в Смолян, Ловеч и Плевен 2015-07-06 18:30:00 На глад са обречени цели региони в България при задълбочаване на икономическата криза в Гърция, показа проверка на BIG5.BG. По информация на председателя на КНСБ Пламен Димитров, в южната ни съседка работят над 200 000 българи, голяма част от които изпращат пари в родината и издържат семействата си. 1/3 от българите работят в Солун, а големи концентрации има още в Атина, югозападното крайбрежие, остров Крит и остров Родос. Основните отрасли, които предпочитат сънародниците ни в Гърция, са туризмът, строителството и селското стопанство. По данни на Центъра за проучване на работната сила на Гърция около 60% от българските граждани в Гърция са жени, по образователен ценз - около 75% са със средно образование. Основната част от жените работят в сферата на услугите преобладаващо като домашни помощници, в търговията, в хотелиерството, а мъжете - предимно в строителството, туризма и селското стопанство. Най-много се разчита на гурбетчиите в Гърция в Смолянско, Ловешко и Плевенско, обясняват експерти. Цели села се обезлюдявали през лятото за сезонна работа, а десетки жители на малки общини издържат повече от десетилетие фамилиите си чрез работа в южната ни съседка. Монтана, Враца и Видин пък чакали повече на парите от работещи в Испания, като местните се притесняват и от недобрата икономическа обстановка на иберийския полуостров.  BIG5.BG 2015-07-06

Гърция няма да фалира, дори и да премине към драхмата, което е все по-малко вероятно. А иначе хиляди гръцки фирми се регистрират в България, така че картината не е толкова мрачна. Жалко за опорната ти точка, но живота у нас продължава.

Цели фотоизложби на чужди държави бяха забранени в Русия в навечерието на 9 Май тази година, защото показват неща, които са доста по-различни от официалните руски приказки за войната.

Игор Бунич ("Златото на партията"): "Страната продължаваше да измира от глад. Гениално измисленият от Ленин "зърнен монопол" започна да дава своите блестящи резултати. Създаде се възможност да се умори от глад гръбнакът на дребнобуржоазната идеология - селячеството. Това бе къде-къде по-ефективно от разстрелите. Обезумелите от глад тълпи щурмуват складовете със зърно. От караулките без предупреждение стрелят по тях с картечници Само подир няколко години този гениален начин на действие ще бъде повторен от Сталин, но с много по-голяма ефективност. Размахът и последствията от глада през 20-те години по много параметри превишават изкуствено създадения глад през 193233 г. Макар че имаше разлика, и то доста съществена. Ако гладът през 193233 се криеше от света, то "ленинският глад" по всякакъв начин се рекламираше в болшевишкия печат, който подчертаваше пълната безпомощност на правителството и молеше за хуманитарни помощи от Запад..."

("Златото на партията"): "Естествено, първа откликна Америка. Тя вече беше създала хуманитарната Администрация за помощ (АРА), която действаше в следвоенна Европа. През декември 1921 г. Конгресът на САЩ отдели за подпомагане на гладуващите в Русия 20 милиона долара, а обикновените американци бяха призовани да пожертват от личните си средства. Общо в разпореждане на АРА, която се оглавяваше от бъдещия президент на САЩ Хувър, бяха предадени от правителството и от частни лица 45 милиона долара. В акцията се включиха и други международни организации, които чрез свои представители много строго наблюдаваха как се разпределят помощите. По този начин от гладна смърт бяха спасени 22 милиона и 700 хиляди души, за които се изразходваха общо 137 милиона долара. (Американците настоявали техни експерти да наблюдават как се разпределят помощите за гладуващите, тъй като в западния печат вече прониквали слухове, че болшевиките молят за чуждестранна помощ, за да я получат безплатно и веднага след това да я препродадат на Запад. Трудно е да се каже дали така е било замислено или не, но като чул за експертите, Ленин излязъл от кожата си. Вождът веднага обявил комисията на експертите за "шпионска комисия", а за американската помощ изрекъл следното: "Подлостта на Америка, на Хувър и на Съвета на Лигата на нациите е безмерна. Хувър и Браун са нахалници и лъжци."

на руската върхушка в Кремъл и доставят отбрани храни от презрения ЕС и САЩ, това е в традицията на савецко/руска номенклатура. Така беше преди 30 години, семействата на ЦК на БКП бяха на специална доставка на храни, а който желаеше , можеше да си донапазарува в магазина на ЦК , който беше в хотел Рила в София (до Корекома). Като тресна прехвалената савецка техника в Чернобил , започнаха да им доставят алжирски храни, сакън да се не затрие крадливата червена семка

Още един от кухнята на Кремъл! Хахахахаха! Доньо, Доньо, не са само трима, много са вече твоите герои.

Руснаците днес: 64% вярват в победата в ядрена война 55% негативно се отнасят към Украйна 87% не желаят да участват в масови протести 80% одобряват цензурата в изкуството и СМИ 71% смятат, че редът е по-важен от демокрацията 51% поддържат Сталин 88% разбират новините от телевизията 79% не са пътували зад граница 59% нямат спестявания 78% се смятат за щастливи

Торачката се появи! Наспа ли се, троле?

Бай Ставри

Това е информация от оня със скъпия часовник, холоп на оня масовия Кремълски убиец

само да не насаждат тяхната тъпота в България и по света.

Наспа ли се мухъл комунистически. Да не сънуна комунистическия господ. Сигур има брада като Маркс. Да не ти е опростил греховете и да ти е казал да вършиш нови. Това тук от де го научи от курса дето изкара в КГБ то ли с пияните рускини. Давай разкажи разсмей ни

Колко много демократично е да те изнасилят да те убият и да те запалят вие еврогейците сте радетели за това нали!!!!!!!!!!!!!!!!

да живея в Русия и да съм щастлив, колкото средния руснак. Пък и ми липсва живота преди 25 години, неуредиците, дефицита, опашките. Знае ли някой какво да направя по въпроса? Как се става руски поданик, пардон гражданин?

От цялата работа, най-много печели Холандия. Никой не се е съмнявал, че те могат да правят бизнес и особено търговия. А къде сме ние?

сигур се сврял в някое кьоше на двореца и ръфа "Камамбер"-а и "Бри"-то на франсетата, оглеждайки се да не би да го види някой...

Сигурно, плъховете виждате всичко!

Абе, русофили нещастни, Путьо унищожил 350 тона храни... Някой от вас има ли идея колко тона храни произвежда ЕС??? Жалки нещастници! Путлер - Капут! Още малко остана, нефтът върви към $10/барел, каквато беше цената 1999 г... На $10 Путьо взе властта, на $10 и ще го линчуват...

Суровините търсят ново дъно. След което може би мечия пазар най-после ще приключи. А нивото от 10 долара ваша прогноза ли е, или просто хиперболизирахте малко? Моето оачакване е за 30$ за барел.

По компенсациите за непродадена и унищожена продукция си личи. Спокойно. А ако петролът се върне на 10 долара, ще се спука и шистовия балон. А докато едните са виждали и 2, другите ще им е много трудно като им вземеш 200

Нема се пуашиш копеуе, нема да стане.

Ти днес Пъстър свят ли заместваш. Тя много лъжеше и ти не падаш по долу

Нормално е ЕС да се възползва от девалвацията на еврото с цели 30% и да увеличи износа си към страните, спрямо чиято валута еврото спадна. Като как това е резултат от санкциите не е обяснено както трябва, освен с предположението, че някой си бил потърсил нови пазари, сякаш те не се търсят перманентно такива пазари.. Ако еврото падне още малко до 1 долар например и сакнциите бъдат отменени, Европа ще стимулира икономиката си. Сега положителния ефект изглежда загубен - хем девалвация, хем няма далавера, казано на народен език.

Положението на Русия става все по-тежко. След като европейското серско-стопанско производство се разпредели без руските пазари и даже отбеляза ръст на експорта с 5 % , значи са открити нови територии. Вероятно това са неизследвани земи по поречието на Амазонка, където местното население не е виждало европейски хранителни продукти.

Така ще е станало или са пуснали нещо на негрите от Африка на ниски цени, но най вероятно е да ни пращат втасалите гръцки пъпеши и ферментирало грозде на нас в източна Европа

от Kaufland прекрасно гръцко бяло десертно грозде на промоционална цена! Препоръчвам ти го - и днес промоцията важи. А за такова изобилие от качествени ферментирали гроздови сокове - при социализЪма изобщо не можехме и да мечтаем! :-)

ТАКИВА ЛЪЖИ НЕ Е ИМАЛО И ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО! НОВАТА АМЕРИКАНСКА СТРАТЕГИЯ ЗА МАСМЕДИИНА ПРОПАГАНДА СРЕЩУ РУСИЯ ВИ НАКАРА ДА ЛЪЖЕТЕ И ОТ БЛАТОТО - ПРЕДСТАВЯТЕ ГО ЗА ЕЗЕРО...ЕТО ЗА ЛЪЖИТЕ - "КИТАЙ Е УВЕЛИЧИЛ ВНОСА НА МЕСО В РУСИЯ С 35%. /РУСИЯ ИМА БЕЛЕЖКИ КЪМ ВНОСА НА МЕСО ОТ КИТАЙ.../! "ФРЕНСКИТЕ ФЕРМЕРИ СА ЗАГУБИЛИ 800 МИЛИОНА ЕВРО ОТ САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ... И ЩЕ ТЪРСЯТ КОМПЕНСАЦИИ ОТ БРЮКСЕЛ..." / ПО ФРЕНСКИЯ ПЕЧАТ/! ЕСТОНИЯ ИЗХФЪРЛЯ МЛЯКОТО И РИБАТА НА ГРАНИЦАТА С РУСИЯ! /СЪОБЩЕНИЯ ОТ ТАЛИН.../ ПРОСТОТИЯТА Е ВЗАИМНА - ЕВРОПА СРЕЩУ РУСИЯ И РУСИЯ СРЕЩУ ЕВРОПА...

Коментари - Руските санкции вдигнаха експорта на ЕС с 5 % | Днес.dir.bg

Руските санкции вдигнаха експорта на ЕС с 5 %

Европейската комисия оцени ефекта от руските санкции, наложени на стоки от ЕС и действащи продължение на една година.

Обратно в новината

Коментари - Руските санкции вдигнаха експорта на ЕС с 5 % | Днес.dir.bg

Коментари

Това е НОВАТА ПРАВИЛНА ПРОПАГАНДА. Само че даже и ЕС като цяло да си е увеличил износа - да допуснем, страните, които произвеждат евтино - България досега е изгубила 82 милиона само от селското стопанство.82 "български Коледи"... Помнете ми думата, ще дойде време да се иска отговорност за тия загуби!

Познавайки добре съветските другари, аз има сериозни съмнения че всичко е унищожено. Да, за пред камерите нещичко са унищожили. Ама повечето е заминало по домашните хладилници на милиционери и митничари. А това, което уж унищожаваха сиромасите са го изровили и са го изяли. Защото в Русия никой не вярва на глупостите на Путьо и компания че нещо произведено и внесено от Зап Европа е вредно и опасно. Във всички случаи е много п-безопасно от това, което с епроизвежда в самата Русия

Нормално е предприемчивите работещи, знаещи и отворени към света хора да се оправят в една такава ситуация и да намерят пазар за продукцията си. Да му мислят в империята на Злото, където не произвеждат нищо и разчитат на алкохолното опиянение за да преживеят трудностите на битието.

На съдия се ли правиш, на какво ли? Едните работливи, другите пияници, та тогава защо само гледаште в канчето на другите, а работлитете, работете не завиждайте и не пожелавайте канчето на другите.

БРЦК

Малии , да се прати веднага благодарствено писмо на Путин ,че е вдигнал износа на ЕС с 5%. И да се информират разните му там фермерски франсета , поляци и останали бизнесмени да престанат да лъжат ,че са на загуба от санкциите. Че да не им спрем субсидиите. И минимум един гейпарад за да отпразнуваме добрата новина - ще пее Кончита.

Охо-о-! Тук е пълно в видни тролове. Добро място да се заработи конвертируема валюта.

Руските тролове падладяха. ДОЛУ РУСИЯ!!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!

Това сигурно е платена статия. Ако не е, поръчителите трябва да изчакат отще 20-тина години, за да премине поколението на мислещите и да се настани поколението на неграмотниците.

Нима в Корея и в Китай ядат свинско?!?

Отново европейски алабалистики. Изнесено е свинско месо за мюсюлмански страни, що ли? Е, това е фокусничество - Да загубиш 1000 лева, да продадеш за 500 и да спечелиш 500.

ами да вземем да се поклоним доземи на Путягата, аман-заман купувайте от нас. Та то ние не си купуваме селскостопанската продукция! А като Путягата си пада толкова по ембаргото да вземе да ни врътне кранчето. Да, ама само след няколко месеца ще има втора октомврийска революция.

ЕС бил увеличил износа с няколко процента. А защо всички държави искат компенсации от Брюксел за понесени загуби от ембаргото с Русия. Даже България се надява на Брюкселско подаяние. Хиляди европейски фермери протестират и унищожават продукцията си. Може би брюкселските чиновници отчитат и това за износ

Някой може ли да ми обясни логично как се получава това - износът на ЕС се е увеличил с 5%, пък всички държави в ЕС отчитат загуби заради намален износ на земеделска продукция? Или тази статия/статистика на ЕС лъже, или предишните статии в ДИР-а лъжат за загубите от стотици милиони за Франция, Полша, Холандия, Германия, Дания, Швеция и т.н.

Много е просто - фермерите полуяачават помощи и изнасят под себестойност - т.е. храним евтино другите и минимизираме загубите.А помощите идват от данъците ти!Честито!Ето на това му казвам "Далновидна политика, мейд ин ЕС"!

Винаги съм се озадачавал от някои зависимости в ЕС. Ето и сега, колкото се увеличава опашката от европейски фермери искащи компенсации заради руското ембарго , толкова се увеличава експорта на ЕС. Двойният стандарт и лицемерието на европейските политици са известни, но тази оценка на ЕК изби рибата. Да слушаш одата на радостта, когато унищожаваш хиляди тонове непродадени плодове, зеленчуци, месни и млечни продукти си е висша форма на мазохизъм. Както каза един полски животновъд : всяко зло за добро - не можем да продаваме в Русия, но пък екарисажите ни имат много работа.

рушките санкции са по-скопо бявяване на гладна стачка :))

ЕС се изтакова на метеното и сега щастливо лиже успеха?!?!?

Експортът на ЕС като обем може и да се е увеличил. Това естествено не се отнася за България, ние сме вечните губещи. Но въпросът е в цените, които са много ниски и удрят европейския производител. В парично изражение експортът бележи значителен спад. В Италия, Франция, Португалия ... протестите на селскостопанските производители са много силни и има сблъсъци. Производителите фалират ... Плодове, месни продукти и т.н. се предлагат на нереално много ниски цени, просто за да се реализират. Това не е пазарна икономика, а политическа

По врене ма студената война светът е живял и се е развивал без съветски пазари и суровини. Докато в страните на "развитият социализъм" се чакаше по 15 г. за съветска тараляска, германците правена мерседеси. И оживяха и вървяха напред. А за "загубените" американци да не говорим. 4% земеделски производители в САЩ изхранваха цялата страна и половината свят. Дори хрантутеха и брежневите пияници със зърно. Та какво чудно има сега? Светът ще се оправи и без Путкин. А на пияниците все някога ще им писне. И тогава...

"А на пияниците все някога ще им писне. И тогава..." И тогава дупе да ти е яко.!.};-))) РУСНАКА дълго запряга но бързо караа и това го знят всички.!.};-))))

Браточка ,тука са Абрамсите , Ф15 и Апачи,такъв лобут ще ядете пияни азиатски примати ,че свят ще ви се завие...Те украинците без оръжие ви помляха спецчастите ,а НАТО направо ще ви отвее отвъд Урал !Там ви чакат китайците ...

Тоест,руските санкции са като мехлем за Европейския съюз! Колкото по дълго продължават,толкова на Европейския съюз му е по-хубаво! Ето вижте,че експорта расте. Трябва човек да е съвсем изпращял за да повярва на подобни твърдения! Защо не попитате бизнеса на Германия и Франция какво мислят по въпроса и колко са им загубите до този момент. За страните като Гърция,България,Испания,Полша,Италия и Португалия,които изнасят основно селско стопанска продукция,ситуацията е катастрофална!

Това се казва нахалство.Русия плаща на хора за да ни казва колко е зле в ЕС.Ама тези хора вместо да ме убеждават в Русия колко е добре защо не си съберат парцалките и да идат в Сибир да си живеят добре.

Щерев, ти кога си бил в Сибир. Да кажем в Ханти Мантиск, който поне от спорта би трябвало да ти е известен. Но твоят спорт е разходка до сградата на Отровено общество на Дьорд.

стандарта е нереално висок, заради нефта. И там не всеки може да работи. Но е красив много.

"ЕС удължи компенсиращите мерки за фермерите" - Заглавие то новина от Дир.бг.Износа може и да е нараснал,но на каква цена?Готино е някак да се изнася спонсорирана продукция,ама на това му казват "минимизиране за загубите"......

Всички знаят ,че вежливия, е с мека китка!Въпрос на време е гасударите да го обявят за враг и предател на съвецките - комунопутлерски ценности...};-))))

Ти ли си всички ве ЧАЛГАДЖИ.!.?ха..ха Кой па те знае тебе чалгороба на евроценностите, СЕДИ си в НЕСАНИРАНАТА БЪРЛОГА И не се показвай да не плашиш нормалните хора с окаяния си вид};-))))

Всичко ми е санирано браточка...А в България не е срамно да си гей,за путлеристан не знам ...

Кога? да им вярваш, един път отчитат че губят милиарди, а сега експорта им се е увеличил.

Е, няма само руснаците да печелят от санкциите. Като гледам как и едните и другите печелят, май е трябвало по-рано да ги въведат.

За какво тогава се съсипва европейската икономика за да слугува на американските интереси ли

Ти на какво се надяваш да наваксаш с коментарите ли. Ето Малик значително те изпревари. Може глупости да е написал, но му се брои, а ти проспиваш времето

Така ли ти написаха в опорните точки

Много коментари изписа...ако рублата не беше се сринала, вече щеше да си заработил за едно шишенце спирт и едно степче от бакалията, ама пусти курсове...

Мануел

Прочатох коментарите освен с посредственост с друго не мога да ги запомня. Сериозно ли мислиш, че с това качество на драсканиците си ще продължиш да получаваш от шорошите жалките си подаяния

Нещата са доста по-комплексни. Контрасанкциите от страна на Русия са фактор, но основната причина е ниският курс на еврото спрямо долара. А за да стои този курс изкуствено занижен, на ЕС ни е НУЖНА нестабилна пазарна обстановка, несигурност на търговските отношения, проблеми като в Гърция и прочее алабалализми. Ако еврото беше с 30% по-висока себестойност, колкото в действителност ТРЯБВА да е, според вас кой луд ще купува от нас? Руснаците не ги мислете, те ще се оправят, но в момента САЩ чакат на ЕС като лешояд на мърша и дебнат удобната задаваща се криза в краткосрочен план(според мен 2-3 години) и ще се настанят на европазарите. Тогава вече ще я втасаме здраво :(. Дано опасенията ми не се потвърдят.

САЩ от много години присъства на европейския пазар. Дали ще си продава стоките зависи от крайния потребител. Нарича се свободна търговия, свободен избор и пазарна конкуренция. В раша не е така и няма да се оправи скоро, а дори напротив...ще затъват все повече, само че този път няма да има хуманитарни помощи

Мануел

Не те вдямвам конкретно кой си в момента на дежурство, но зле се справяш

За да не разводняваме темата, точно поради безработицата отчаяно се нуждаят от нови пазари. Да, САЩ имат инвестиции в Европа, но когато инвестираш в Европа, ти плащаш данъците си в Европа, плащаш заплати в Европа и намаляваш безработицата в Европа. Когато говорим за експорт, нещата са съвсем други. А,колкото и да ми е неприятно, мотора на човечеството се намира в САЩ. Хубаво, лошо, това е положението. Отчаяно се нуждаят да намерят работа на всички тези латиноси и чернокожи, които лежат като кърлежи на социалната им система. Защото колкото и по-строга от тази на ЕС да е, пак се задъхва. Трябват им пазари. Иначе расте престъпност, за това и все се стрелят и,и,и ... Просто си гледат интереса, без оглед на този на другите. А стигне ли се до договор с тях, дори и да е с двустранно еднакви клаузи, ще ни пометат!.

Тук ги събират от Карлуково и дават по една клавиатура на малоумник, като им казват, че трябва да се плюе по Русия! Останалото се вижда...

Може и да си прав но според мен това са малоумници жадни и гладни дето искат да припечелят малко пари за да не гладуват

сте ми толкова умнички, че с умиление ви чета постовете. И с удоволствието, че Путин си хвърля парите за слаби ракии. :-)

Винаги съм си мислил, че асенчовците ги събират по малоумие и кретенизъм. Видя се че сте боклуци безхаберни и за нищо но не струвате бъдева Ви плащат парите от шорошите

А на теб в рубли ли ти плащат? Правите ли преразглеждане на хонорарите, след като за една година рублата се срина повече от двойно?

Мануел

За разлика от гъзолизните като тебе аз рубла през живота си не съм виждал. Относно вашите плащания и недоволството Ви относно последното моля обърнете се към Протестна мрежа и лично към Асен Генов

Санкцийте срещу Русия донесоха 200 милиарда печалба на руснаците!

От спрените турски и южен пАток роССия губи : 2 пАтока х 50 милиарда долара на година х 50 години = 5000 милиарда долара пропуснати продажби... Ама според форумния планктон Путин е вели К:)

Как смяташ само за 50 години? Ами тоя газ да не би да се изпарява и да не се продава на други контрагенти: Китай, Индия...и останалия свят? Ти ако не купуваш от Кауфланд, това не значи, че веригата ще фалира! Търговци други...бол!

Руските санкции са обявяване на гладна стачка...путягата дали е питал мужиците искат ли да стоят гладни , докато той и неговите приятелчета милиардери си харчат омразните долари по света :))

Сега кажи как Ви събират само идиоти за да пишете простотиите си тука. Разбирам за пари е но малко поне си напрегнете калпавите мозъчета и престанете да се повтаряте

не е вярно - че путин си е купил имение в Испания за 25 милиона долара ли? Или че не беше там да си реже лозето, докато мужиците се чудеха какво да правят с обезценените си рубли ?

тук е мухлясало от сорос-тролове! Откак се раздвоиха с протежето си и троловете се умножиха! Честито на "честно спечелените пари", тролове!

Двама са ама насмогват за десет. Нали зарад пустите пари за море искат да съберат ама таз година ще го гледат на картичка

и модераторчето, че им помага с клонирането.

По официална статистика спадът на москалии по морето е над 40% и то не само у нас. А ние все повече почваме да почиваме и на вън...виждаш ли, какво значи да ти се покачва леко стандартът и рязко да спада, както е в тайгата. Какво става с рублата? Какви хранителни продукти има в сибирските магазини и колко са достъпни за полуприматите от тайгата? Кои страни подкрепят пусито и изобщо раша, освен северна корея и гана?

Ще сеем отровите си някъде другаде, няма да се предадем. Нека целият свят яде продукцията на нашите химически заводи! Няма да страда само европейсконо население я? Нека и Азия види от какви болести се разболяваме.

Путин е наредил да се вземат всички необходими мерки за преодоляване недостига на храна. Разблокират държавния резерв на космонавтите- това е специално обработено картофено нишесте. Необходимо е само да му се добави вода и да се разбърка. Очень вкусно.

глупак!

Преди северно-корейското свинче уверено водеше по брой простотии на седмица, но Путин вече го догонва...

Глупаците от протестна мрежа отдавна надминаха по простотии и Путин и корееца и Обама по простотии

По скоро си вежлива, руска проститутка ,а не туристка ха ха ха...};-))))

В Европа и храните и бензина поевтиняха от тез санкциии. Путин молодец! Так держат :)))

Путин, Путин, слава, слава, урааа!

Мануел

Ти да не си Бегеец или Щерев те са стари комуняги нищо че сега се правят на демократи. Дори доноси са писали и на школа в КГБ са ходили. Питай ги да ти разкажат за пияните рускини

джиджето преди изглеждаше страшен, а сега изглежда просто глупав

Изводи: Руснаците както и преди 100 и 200 години не могат да се изхранват сами Съвременните руснаци имат телевизор и нямат хладилник Предпочитат диктатор и мразят демокрацията (това за тях е хаос и Майдан) Огромната част не пътуват зад граница и са щастливи в дървените си къщи на 150 години с клозет на двора Варварските демонстрации на унищожаване на храна се възприемат като победа над САЩ Руснаците живеят в друг свят и не желаят нашите ценности Предлагам: да помогнем на украинците да вдигнат Берлинска стена и да прекратим връзките с Русия

Спри да пушиш братче! Нещо зле ти влияе ганджата вече.

Мануел

Вероятно кара на водка и на транквиланти. За повече пари няма. Ама си прав баба му може да е посяла коноп в градината. Нищо че слабичък ама той вероятно набляга на количеството

Аз предлагам да те сложим в чувала и в Рассия. Там да копяш руда нейде в Чукотка за проясняване на съзнанието

Пълни глупости!!! Износа пада вече 6та година!

преди 6 години ли обяви ембаргото?

Русия винаги е страдала от тъпите си управници след ПетърІ и Екатерина,а последните са пълна трагедия във всякакъв смисъл!Ако не беше вярно,нямаше най-голямата и богата на ресурси страна да е в такова унизително и смачкано положение,пренебрегвана и избягвана от всички ,дори и от бедстващи бежавци и имигранти!Света върви напред!Русия към упадък!

И преди 100 години Русия си беше 1/9 от сушата, и тогава имаше всичко изброено в Менделеевата таблица, и тогава жизнения стандарт беше един от най-ниските в Европа. Какво се е променило от тогава до сега ? Май, само управляващите !

Иван Айвазовски, върху която има негласна забрана за презентиране в съвременна Русия. Картината се казва "Раздаване на продоволствие" и изобразява пристигането на американска хранителна пратка в руски село по време на глада в Поволжието 1891-1892 г. като руските селяни веят американското знаме. И историята наистина е не само интересна, но и неизвестна - как фермерите във Филаделфия, Минесота, Айова и Небраска събират 5 000 тона брашно и други храни и за своя сметка ги изпращат в Русия като благотворителност за гладуващите.

Е па го измисли . Такава картина съществува, даже на тази тема са две, ама че Айвазовский е забранен в Русия се изцепи ама мноо яко.!.};-)) Тези времена в Русия отдавна са минали а в България се очаква да настъпят}:-((((Глад в България при фалит на Гърция Глад в България при фалит на Гърция 200 000 гурбетчии издържат цели региони в страната ни, най-засегнати ще са в Смолян, Ловеч и Плевен 2015-07-06 18:30:00 На глад са обречени цели региони в България при задълбочаване на икономическата криза в Гърция, показа проверка на BIG5.BG. По информация на председателя на КНСБ Пламен Димитров, в южната ни съседка работят над 200 000 българи, голяма част от които изпращат пари в родината и издържат семействата си. 1/3 от българите работят в Солун, а големи концентрации има още в Атина, югозападното крайбрежие, остров Крит и остров Родос. Основните отрасли, които предпочитат сънародниците ни в Гърция, са туризмът, строителството и селското стопанство. По данни на Центъра за проучване на работната сила на Гърция около 60% от българските граждани в Гърция са жени, по образователен ценз - около 75% са със средно образование. Основната част от жените работят в сферата на услугите преобладаващо като домашни помощници, в търговията, в хотелиерството, а мъжете - предимно в строителството, туризма и селското стопанство. Най-много се разчита на гурбетчиите в Гърция в Смолянско, Ловешко и Плевенско, обясняват експерти. Цели села се обезлюдявали през лятото за сезонна работа, а десетки жители на малки общини издържат повече от десетилетие фамилиите си чрез работа в южната ни съседка. Монтана, Враца и Видин пък чакали повече на парите от работещи в Испания, като местните се притесняват и от недобрата икономическа обстановка на иберийския полуостров.  BIG5.BG 2015-07-06

Гърция няма да фалира, дори и да премине към драхмата, което е все по-малко вероятно. А иначе хиляди гръцки фирми се регистрират в България, така че картината не е толкова мрачна. Жалко за опорната ти точка, но живота у нас продължава.

Цели фотоизложби на чужди държави бяха забранени в Русия в навечерието на 9 Май тази година, защото показват неща, които са доста по-различни от официалните руски приказки за войната.

Игор Бунич ("Златото на партията"): "Страната продължаваше да измира от глад. Гениално измисленият от Ленин "зърнен монопол" започна да дава своите блестящи резултати. Създаде се възможност да се умори от глад гръбнакът на дребнобуржоазната идеология - селячеството. Това бе къде-къде по-ефективно от разстрелите. Обезумелите от глад тълпи щурмуват складовете със зърно. От караулките без предупреждение стрелят по тях с картечници Само подир няколко години този гениален начин на действие ще бъде повторен от Сталин, но с много по-голяма ефективност. Размахът и последствията от глада през 20-те години по много параметри превишават изкуствено създадения глад през 193233 г. Макар че имаше разлика, и то доста съществена. Ако гладът през 193233 се криеше от света, то "ленинският глад" по всякакъв начин се рекламираше в болшевишкия печат, който подчертаваше пълната безпомощност на правителството и молеше за хуманитарни помощи от Запад..."

("Златото на партията"): "Естествено, първа откликна Америка. Тя вече беше създала хуманитарната Администрация за помощ (АРА), която действаше в следвоенна Европа. През декември 1921 г. Конгресът на САЩ отдели за подпомагане на гладуващите в Русия 20 милиона долара, а обикновените американци бяха призовани да пожертват от личните си средства. Общо в разпореждане на АРА, която се оглавяваше от бъдещия президент на САЩ Хувър, бяха предадени от правителството и от частни лица 45 милиона долара. В акцията се включиха и други международни организации, които чрез свои представители много строго наблюдаваха как се разпределят помощите. По този начин от гладна смърт бяха спасени 22 милиона и 700 хиляди души, за които се изразходваха общо 137 милиона долара. (Американците настоявали техни експерти да наблюдават как се разпределят помощите за гладуващите, тъй като в западния печат вече прониквали слухове, че болшевиките молят за чуждестранна помощ, за да я получат безплатно и веднага след това да я препродадат на Запад. Трудно е да се каже дали така е било замислено или не, но като чул за експертите, Ленин излязъл от кожата си. Вождът веднага обявил комисията на експертите за "шпионска комисия", а за американската помощ изрекъл следното: "Подлостта на Америка, на Хувър и на Съвета на Лигата на нациите е безмерна. Хувър и Браун са нахалници и лъжци."

на руската върхушка в Кремъл и доставят отбрани храни от презрения ЕС и САЩ, това е в традицията на савецко/руска номенклатура. Така беше преди 30 години, семействата на ЦК на БКП бяха на специална доставка на храни, а който желаеше , можеше да си донапазарува в магазина на ЦК , който беше в хотел Рила в София (до Корекома). Като тресна прехвалената савецка техника в Чернобил , започнаха да им доставят алжирски храни, сакън да се не затрие крадливата червена семка

Още един от кухнята на Кремъл! Хахахахаха! Доньо, Доньо, не са само трима, много са вече твоите герои.

Руснаците днес: 64% вярват в победата в ядрена война 55% негативно се отнасят към Украйна 87% не желаят да участват в масови протести 80% одобряват цензурата в изкуството и СМИ 71% смятат, че редът е по-важен от демокрацията 51% поддържат Сталин 88% разбират новините от телевизията 79% не са пътували зад граница 59% нямат спестявания 78% се смятат за щастливи

Торачката се появи! Наспа ли се, троле?

Бай Ставри

Това е информация от оня със скъпия часовник, холоп на оня масовия Кремълски убиец

само да не насаждат тяхната тъпота в България и по света.

Наспа ли се мухъл комунистически. Да не сънуна комунистическия господ. Сигур има брада като Маркс. Да не ти е опростил греховете и да ти е казал да вършиш нови. Това тук от де го научи от курса дето изкара в КГБ то ли с пияните рускини. Давай разкажи разсмей ни

Колко много демократично е да те изнасилят да те убият и да те запалят вие еврогейците сте радетели за това нали!!!!!!!!!!!!!!!!

да живея в Русия и да съм щастлив, колкото средния руснак. Пък и ми липсва живота преди 25 години, неуредиците, дефицита, опашките. Знае ли някой какво да направя по въпроса? Как се става руски поданик, пардон гражданин?

От цялата работа, най-много печели Холандия. Никой не се е съмнявал, че те могат да правят бизнес и особено търговия. А къде сме ние?

сигур се сврял в някое кьоше на двореца и ръфа "Камамбер"-а и "Бри"-то на франсетата, оглеждайки се да не би да го види някой...

Сигурно, плъховете виждате всичко!

Абе, русофили нещастни, Путьо унищожил 350 тона храни... Някой от вас има ли идея колко тона храни произвежда ЕС??? Жалки нещастници! Путлер - Капут! Още малко остана, нефтът върви към $10/барел, каквато беше цената 1999 г... На $10 Путьо взе властта, на $10 и ще го линчуват...

Суровините търсят ново дъно. След което може би мечия пазар най-после ще приключи. А нивото от 10 долара ваша прогноза ли е, или просто хиперболизирахте малко? Моето оачакване е за 30$ за барел.

По компенсациите за непродадена и унищожена продукция си личи. Спокойно. А ако петролът се върне на 10 долара, ще се спука и шистовия балон. А докато едните са виждали и 2, другите ще им е много трудно като им вземеш 200

Нема се пуашиш копеуе, нема да стане.

Ти днес Пъстър свят ли заместваш. Тя много лъжеше и ти не падаш по долу

Нормално е ЕС да се възползва от девалвацията на еврото с цели 30% и да увеличи износа си към страните, спрямо чиято валута еврото спадна. Като как това е резултат от санкциите не е обяснено както трябва, освен с предположението, че някой си бил потърсил нови пазари, сякаш те не се търсят перманентно такива пазари.. Ако еврото падне още малко до 1 долар например и сакнциите бъдат отменени, Европа ще стимулира икономиката си. Сега положителния ефект изглежда загубен - хем девалвация, хем няма далавера, казано на народен език.

Положението на Русия става все по-тежко. След като европейското серско-стопанско производство се разпредели без руските пазари и даже отбеляза ръст на експорта с 5 % , значи са открити нови територии. Вероятно това са неизследвани земи по поречието на Амазонка, където местното население не е виждало европейски хранителни продукти.

Така ще е станало или са пуснали нещо на негрите от Африка на ниски цени, но най вероятно е да ни пращат втасалите гръцки пъпеши и ферментирало грозде на нас в източна Европа

от Kaufland прекрасно гръцко бяло десертно грозде на промоционална цена! Препоръчвам ти го - и днес промоцията важи. А за такова изобилие от качествени ферментирали гроздови сокове - при социализЪма изобщо не можехме и да мечтаем! :-)

ТАКИВА ЛЪЖИ НЕ Е ИМАЛО И ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО! НОВАТА АМЕРИКАНСКА СТРАТЕГИЯ ЗА МАСМЕДИИНА ПРОПАГАНДА СРЕЩУ РУСИЯ ВИ НАКАРА ДА ЛЪЖЕТЕ И ОТ БЛАТОТО - ПРЕДСТАВЯТЕ ГО ЗА ЕЗЕРО...ЕТО ЗА ЛЪЖИТЕ - "КИТАЙ Е УВЕЛИЧИЛ ВНОСА НА МЕСО В РУСИЯ С 35%. /РУСИЯ ИМА БЕЛЕЖКИ КЪМ ВНОСА НА МЕСО ОТ КИТАЙ.../! "ФРЕНСКИТЕ ФЕРМЕРИ СА ЗАГУБИЛИ 800 МИЛИОНА ЕВРО ОТ САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ... И ЩЕ ТЪРСЯТ КОМПЕНСАЦИИ ОТ БРЮКСЕЛ..." / ПО ФРЕНСКИЯ ПЕЧАТ/! ЕСТОНИЯ ИЗХФЪРЛЯ МЛЯКОТО И РИБАТА НА ГРАНИЦАТА С РУСИЯ! /СЪОБЩЕНИЯ ОТ ТАЛИН.../ ПРОСТОТИЯТА Е ВЗАИМНА - ЕВРОПА СРЕЩУ РУСИЯ И РУСИЯ СРЕЩУ ЕВРОПА...