Разкриха кои фирми са произвели колбасите с конско месо

Вече са ясни имената на фирмите, които са произвеждали колбаси с конско, вместо телешко месо у нас. „Мес-Ко”–Петрич е едното предприятие, а другото – „Бони” в Карлово.

Обратно в новината

Коментари - Разкриха кои фирми са произвели колбасите с конско месо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не е вярно Сланината е по скъпа от съответния химикал които я замества Сега Сачи правят реклама на бедни на мазнине салами Просто сланината я заменят с евтин гел и другото е соя и кожи Това се отнася за всички кремвирши и наденици ЗАТОВА НЕ ДАВАЙТЕ НА ДЕЦА ТЕЗИ ПРОДУКТИ

кюфтета и кебапчета на Ко асо - 30 стотинки ПРИЯТЕН АПЕТИТ С ГМО КИТАЙСКАТА СОЯ И ПИЛЕШКИТЕ КОЖИ

Вместо да ги унищожават, защо не ги раздадат на бедните по линия на БЧК

В събота получихме страхотно разстройство и болки в корема от кюфтета на Сами М а уж бяха в срок на годност ХОРА НЕ КУПУВАЙТЕ БЪЛГАРСКИТЕ МЕСТНИ ПРОДУКТИ АКО ВИ Е МИЛО ЗДРАВЕТО

ЗА КАКВИ КОНЕ БЪЛНУВАТЕ.В СЕЛАТА В РУМЪНИЯ ИМА САМО МАГАРЕТА-КАКТО У НАС.ЦИГАНИТЕ ИМАЩИ КОНЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА ТЯХ ПОВЕЧЕ ОТ СЕБЕ СИ.ЗА ЦЕНАТА НА 1 КОН КУПУВАШ 2 бр. МЛАДИ "НЕИЗПОЛЗВАНИ" ЦИГАНКИ (до 12 год.) ИЛИ 6 бр."ВТОРА УПОТРЕБА" ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ( Макс.22 год.) (виж за цени-пазара в УЗУНДЖОВО). ЯДЕМЕ МАГАРЕШКО!! НАЗДРАВЕ !!.

Добре ,че не сте проверили Фирма Оливия в Силистра за да разберете за какво става въпрос ,също и Актуал Силистра.

До тук добре с коментарите! Но къде са контролните органи в лицето БАБХ! Д-р Кулински, подчинените Ви за какво вземат заплата! Само да ходят командировки и на обучения!Какви доктори са те, с какво се занимават по време на работа.Това е недопустимо от професионална гледна точка. Д-р Войнов, бъдете мъж и не сечете до дъно подчинениете си! Или фирмите Ви плащат!

като чета такива гнусни статии ми се приисква да изкочи миро мършата отнякъде и да развърти боздугана по тия конски фирми.......

много сте тупи бе проблема не е какво е животното а как е отглеявано и какви вешества има в тялото му - животни отглеждани не за консумаця може да судрят вредни за човека суставки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

аз пък вече ще купувам колбаси само на тези две фирми, поне ще знам, че има месо....

Според мен всички български граждани трябва да се откажат да консумират продукцията на тези фирми, защото с това си поведение те губят доверието ни. Не може така утре може да включат в продукцията си кучешко ;котешко и какво ли не. Такива фирми трябва да им бъдат премахнати и фирмаджиите да не могат да правят производство и бизнес с храни.Само така всички останали няма да си позволяват в името на печалбата си да ни лъжат.Да не говорим за ценовата разлика от която също печелят. Нека контролните органи да не вземат подкупи и да не прикриват такива производители защото и те са потребители и не са застраховани да не попаднат и те в ситуация да консумират некачествена и вли вредна храна.

Не само продукцията на тези две фирми. Разберете че в БГ саламите се слагат само замразените боклуци от Европа, гарнирани с ГМО соя и много, ама много химия за овкусяване, цвят ,еластичност и мирис на пушек .

Много ангажиращо е това обобщение "всички български граждани". Има български граждани неможещи да си позволят и 5лв/кг , има и такива, които не се стряскат и от 50лв/кг. Има си храни и за двете групи.

не се крий зад чужда сигнатура,отворко!

забравихте да назовете и меком силистра когато беше в рацете на румен раичев колко колбаси изядохте с конско сега се сетихте

Тази глоба за да е реалистична трябва да се умножи по броят продадени салами! 10000лв са разходи за кафе, салфетки и тоалетна хартия на месец в една фирма, т.е. нищо работа.

И каква е тази максимална глоба-10000лв?Че тава са джобните пари за ден на собствениците на такива големи фирми.Затова нарушенията няма да спрат.

доколкото съм наясно-конското месо е доста по-скъпо от телешкото.не разбирам кому е било нужно това!!

А бе, аз не съм наясно, ама никой не продава по-скъп продукт по-евтино. Има някаква далавера, я комисионна (джобни) за вносителя, щото на производителя (румънския, доколкото стана ясно) не му върви пазара, я нещо друго...

И от фирма ЖИЗЛИН всичките им пачи,създърми и разни варени и наденици са с такива меса...Що народ ги изяде по празниците а те гушнаха паричките

Как се научиха само,а! Като видяха хората, че са излезнали на улицата на протести, проверяващите започнаха да казват имената на фирмите далаверисти. А по-рано какво беше....фирми правели туй, фирми правели онуй, време е да започнат да изписват и имената на шашмаджиите, а не А.Б. от Горно надолнище.

който да довърши реформата в подводния риболоф?

Трябва да се оповестява подробна информация за такива фирми, както и за нарушенията, които са извършили. Така всеки потребител ще може сам да преценява дали да купува тяхната продукция, или не.

НАРОДЕ, СИГУРНО НЕ СТЕ ЯЛИ КОНСКО МЕСО, ТА И ЗА ТОВА ТАКА СЕ ВЪЗМУЩАВАТЕ. КОНСКОТО МЕСО Е НАЙ-ЧИСТОТО И ВКУСНО МЕСО. ДРУГ Е ВЪПРОСА ДАЛИ Е РАЗРЕШЕНО И ОТ КЪДЕ СА КОНЕТЕ...:))

Меско Петрич небешели г.н Чорбаджийски шеф на месопреработвателите в България о ногорките тенеса знаели че слагат конче вместо теле.Теса били измамени от вносителите на месото.

то да е само конско е добре,работил съм в 3 фирми. ОТКАЗАЛ СЪМ СЕ ЗА ВИНАГИ ДА ЯМ КОЛБАСИ И КАЙМА.

Предлага тези две предприятия дим бъде отнет лиценза и да бъдат конфискувани.

Е ,само двете фирми ли са,а магарешкото няма ли да изследват,ако знаете по селата колко законни и незаконни кланици има и колко магарета реват никога няма да куснете колбас ?

Де ги видя тези толкова много магарета по селата? Ти да не живееш още през 70-те години на 20-ти век?

И двете фирми са постоянни снабдители на Кауфланд

Продуктите с конско месо не са опасни за човешка консумация...Пак послъгваме,а? Те са опасни, защото точно при конете за да не се разболяват се слагат такива препарати, които са опасни за други животинки и за човека. От там е страхът според английски и европейски контролни служби.

Според текста на новината са пристигнали 25 резултата от дадени 100 проби ..... заглавието Ви е подвеждащо!!!

точно се чудех кой е изял копитата и опашките, след като доброто месо го опоскаха западняците... :/

Далаверата на търговеца-производител е в ЦЕНАТА. Един тон телешко месо струва 4000 евро, а един тон конско 400 евро...Като ви го продава като телешко печели значи десетократно...Това е.

Справка хипермаркет Карфур - телешко филе - 13лв., конско филе - 33лв. И като пишеш от Germany - провери рецептата за сух шпек по DIN.

Айде да ми уредиш НЯКАКВО месо по 400Е/тон за кучетата.

Обаче - ти си точно като кумира ти бат Боко - не минава ден да не изплещиш някоя простотия тук - коя от коя - по-големи. Иначе си живееш живота в Германия, де... ма ден по ден киснеш тук да пишеш простотии с българско IP.

и аз бих взел за кучетата по 400Е/тон

Браво, това е похвално казват се имената , хората бойкотират фирмите фалират и така доакато останат читавите и почтени търговци и производители. А всеки да знае какво го очаква ако започне да лъже и печалбарства. Аз съм за публично обявяване на фирмите които произвеждат накачествени хранителни продукти и лъжат хората. Най-малкото хората да предпазват децата си от техните некачествени продукти. А не като Битиви и други телевизии които съпбщават примерно "Фирма за мляко бе глобена заради пикня в плякото"- Подтекста е не съобщаваме името щото не е смъртоносно, пък кой пил пил да му е честито той е от малцината късметлии да опита кисело мляко с пикня кво толкова е станало па и не ни пука чак толкова за вас та да си разваляме рахата и губим пари от настояща или бъдеща реклама.

Гошо, правиш ли разлика между разследване и положителен резултат ор разследването, т.е. глобата? Практиката е, че по време на разследване имена не се огласяват. АКО се докаже, че има провинение -тогава вече иманата стават публично достояние.

А ако някой реши да ти подлее вода и каже, че в това, което произвеждаш, има неразрешени добавки и съобщят името на фирмата ти, докато те разследват, хората спират да купуват и накрая фалираш, дори и да се докаже , че си невинен. Малко става като приказката: Аз да кажа, че сестра ти к...ва, а ти ходи и обяснявай, че нямаш сестра.

Е напишете ги тай-сетне тези фирми...

Аз лично предпочитам конско вместо генно модифицирани крави... За вас не знам...

А има уж стандарт , а ???

Съдържание на салам: Свински и пилешки кожи /вместо месо/,ГМО китайска соя ,карантий много химия /поне 5 Е та/,много вода/единственото безвредно нещо в салама/ После защо сме болни и имаме алергий

Кой е този "алергий"? Древноримски сенатор ли е?

Първи братовчед на "карантиЙ"...

На мама техноложката шефа и

Избягвайте да купувате салами,във тях има само боклуци и остатъци от животински произход,купувайте си риба,прясно месо,което може да си го смелят на кайма във магазина,салами те във БГ най лошите по качество във EU

Това е истината Не купувайте никакви салами пушени бекони филета и пр Пълно е с отпъдъци и химия

Тези фирми даже не съм ги и чувал.

От най-мутренските времена колбасарските фирми са център на мръсните капитали. От най-мутренските времена до ден днешен ни обясняват, че "борели мафията", а виждаме, че те мафиотите дори не са и разбрали. И не ни трябва заем, за да се пълни хазната - ако НАП провери всички пристани на мръсни пари - колбасарски фирми, търговци на петрол, на зърно, вносители на сол, плодове и зеленчуци, складове на едро, нощни клубове и дискотеки, търговци на скрап ...и ето повече от милиард в хазната. Е, и без смъртни случаи няма да се мине - мафията няма да прости такъв минус и опит да ги облагат.

с Харварненска диплопа . Иначе, Миро мършата, и .айно да яде, ще се прави, че му е СТРАШНО фкусно ? Любимеца на ББ !

Абе,някои коментиращи ме изумяват ! Как ще ядете месо от толкова благородно животно като коня,бе ??

наясно с историята на България

Не живеем вече във варварските времена от преди векове..но май-така се държим.

И защо да не ядем конско?! Много си е вкусно, а и няма никакви мазнини.

Те и швейцарците ядат кучета, ама никой не ги нарича варвари. Апропо в Италия конското си е деликатес, в Унгария също. Исторически погледнато конското си е било основно ястие и на българите.

Аз пък се чудя как изобщо можете да ядете месото на мъртви животни, ама много е варварско!

А, аз се чудех защо за по-вкусни колбасите напоследък.

Много тежки санкции налагате. Направо ще фалират тези фирми. Толкова пари се изхарчиха за глупости, вземете купете една ДНК лаборатория. Стига сме се излагали.

Грешката на тези предприятия е,че не са обявили конското месо в състава.Не знам какво толкова е страшно това месо-в ЕС вече всички станаха графове и графини....С удоволствие бих си купувал продукти с конско месо,стига да не е на бутикови цени!

Ако управляващите ни дебили не са наясно- има си Български Държавен Стандарт, според който ситуацията става подсъдна. Ако "случайно" няма, то медийните им оригвания за санкции са просто смешни и жалки. И в този случай- или и на тях им е изгодно, или са негодни за работата, за която им плащат.

Да тръгнем по веригата и стигнем първоизточника на злото, защото санкциите следва да са не някакви 10 000 лева, а много по-брутални. Сега естествено предприятията ще вдигат рамене и обяснява, че не са знаели. А критериите на ЕС изискват проследяемост на всичко и лесно следва да се установи кой им го е доставил конското. Тези следва полицията да ги арестува и ги съдят и отнемат всичко, защото регистрирана кланица за коне няма, а и убитите животни са най-често крадени от селата. Полицията обаче отказва и да посети ограбените хора в селата, на които кончето е изчезнало, а и не регистрира такива кражби. После същите тези ''отговорни МВР кадри" отиват на море и ядът за закуска колбаси с крадено конско месо. Същото е с прокурори, ДВСК, НАП и купищата контролни органи получаващи заплата. Защо когато намериха камара кости от коне и магарета не разследваха и стигнаха до тези, които го направиха?

Уморих се да повтарям, че конското месо е 2 пъти по-скъпо и 5 пъти по-качествено от говеждото. Итъпаците знаят, че сух колбас /шпек/ без 10% конскко не става.

Вярно е, че конското е по-скъпо от телешкото. Само, че пък на мен ми омръзна да говоря, че това конско не е за ядене, ами е от старата кранта на бай Иван от село, която тъкмо умира, и тоя я коли. Идва ветеринаря слага му се една банкнота в джоба и той бие печат на месото. След това месопреработвателната фирма с кеф купува евтинкото месце, и си го буха заедно с тоалетната хартия в колбасите. Ето това е истината.

Ми не знам - ако не е старата кранта на бай Иван, а дъртата му крава така по-добре ли е? Не мисля. Телешко месо в Бг почти не можеш да купиш - всичкото е кравешко. Взех напоследък да ставам вегетарианка. От време на време взимам само пилешко или риба и никакви свини, крави, салами, колбаси. И да ви кажа се чувствам по-добре. Изчисти ми се алергията, дето я мъчих 2 години и дадох сума ти пари за лекарства - явно е била от консервантите. В къщи свикнаха и не мрънкат вече. Вярно, че сега ми отнема повече време да готвя, щото постните манджи са трудоемки, но определено си струва - и здравословно, и природно и финансово.

И така да е: просто е трябвало да го обявят на етикетите си, а не да пишат, че е телешко! В Метро например имаше колбаси, произведени от конско месо - някакъв %. Купих и бяха хубави!

Не знам кой е тъпакът в случая. Да има конско и то по- скъпо, и да е вложено, без да се споменава това- е, такова животно не съществува. Въпросната мафия да работи на загуба. Търси се тъпакът за наградата- "Интелект на Форума". Аман от графомани.

Пише се "търси се тъпакА" - непълен член, защото е допълнение - граматика за 3 клас. Това конско е евтино, защото е от непроверени цигански или крадени стари кранти. Ако е истинско конско - шпекът ще струва 30лв. и ще е по DIN.

Проблемът не е в предимствата на конското, а в незаконния произход и съответно липсата на контрол над месото. Публична тайна е и, че колбасарските фирми са пристан за мафиоти и капиталите им.

Санкциите в България, не могат да се наричат така. 10 000 лева за компании от такава категория е все едно муха ги е ухапала. По-добре да си плащат глобата и пак да си продължават с конското, отколкото да слагат телешко и да не плащат глоби. То и за малоумник е лесно да си направи подобна сметка. И нека се има предвид, че 10 000 лева са максималната глоба. Иначе ги глобяват с по 1000 лева сигурно, което е заплатата на двама човека дефакто. Смешна държава сме. Направо жалка история.

Тамън щях да напиша същото, ама видях че няма смисъл. Няма да забравя как мобилните оператори правеха милиони от разни измамни практики, а и до ден днешен си ги правят, а накрая с триста зора ги глобиха с 5000лв! От друга страна Румъния наложи глоба от около 100 милиона на подобен оператор! Не, не сме смешна, слаби са думите направо що за държава сме.