Разкриха кои фирми са произвели колбасите с конско месо

Вече са ясни имената на фирмите, които са произвеждали колбаси с конско, вместо телешко месо у нас. „Мес-Ко”–Петрич е едното предприятие, а другото – „Бони” в Карлово.

Обратно в новината

Коментари - Разкриха кои фирми са произвели колбасите с конско месо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Санкциите в България, не могат да се наричат така. 10 000 лева за компании от такава категория е все едно муха ги е ухапала. По-добре да си плащат глобата и пак да си продължават с конското, отколкото да слагат телешко и да не плащат глоби. То и за малоумник е лесно да си направи подобна сметка. И нека се има предвид, че 10 000 лева са максималната глоба. Иначе ги глобяват с по 1000 лева сигурно, което е заплатата на двама човека дефакто. Смешна държава сме. Направо жалка история.

Уморих се да повтарям, че конското месо е 2 пъти по-скъпо и 5 пъти по-качествено от говеждото. Итъпаците знаят, че сух колбас /шпек/ без 10% конскко не става.

Да тръгнем по веригата и стигнем първоизточника на злото, защото санкциите следва да са не някакви 10 000 лева, а много по-брутални. Сега естествено предприятията ще вдигат рамене и обяснява, че не са знаели. А критериите на ЕС изискват проследяемост на всичко и лесно следва да се установи кой им го е доставил конското. Тези следва полицията да ги арестува и ги съдят и отнемат всичко, защото регистрирана кланица за коне няма, а и убитите животни са най-често крадени от селата. Полицията обаче отказва и да посети ограбените хора в селата, на които кончето е изчезнало, а и не регистрира такива кражби. После същите тези ''отговорни МВР кадри" отиват на море и ядът за закуска колбаси с крадено конско месо. Същото е с прокурори, ДВСК, НАП и купищата контролни органи получаващи заплата. Защо когато намериха камара кости от коне и магарета не разследваха и стигнаха до тези, които го направиха?

Ако управляващите ни дебили не са наясно- има си Български Държавен Стандарт, според който ситуацията става подсъдна. Ако "случайно" няма, то медийните им оригвания за санкции са просто смешни и жалки. И в този случай- или и на тях им е изгодно, или са негодни за работата, за която им плащат.

Тамън щях да напиша същото, ама видях че няма смисъл. Няма да забравя как мобилните оператори правеха милиони от разни измамни практики, а и до ден днешен си ги правят, а накрая с триста зора ги глобиха с 5000лв! От друга страна Румъния наложи глоба от около 100 милиона на подобен оператор! Не, не сме смешна, слаби са думите направо що за държава сме.

Вярно е, че конското е по-скъпо от телешкото. Само, че пък на мен ми омръзна да говоря, че това конско не е за ядене, ами е от старата кранта на бай Иван от село, която тъкмо умира, и тоя я коли. Идва ветеринаря слага му се една банкнота в джоба и той бие печат на месото. След това месопреработвателната фирма с кеф купува евтинкото месце, и си го буха заедно с тоалетната хартия в колбасите. Ето това е истината.

И така да е: просто е трябвало да го обявят на етикетите си, а не да пишат, че е телешко! В Метро например имаше колбаси, произведени от конско месо - някакъв %. Купих и бяха хубави!

Не знам кой е тъпакът в случая. Да има конско и то по- скъпо, и да е вложено, без да се споменава това- е, такова животно не съществува. Въпросната мафия да работи на загуба. Търси се тъпакът за наградата- "Интелект на Форума". Аман от графомани.

Проблемът не е в предимствата на конското, а в незаконния произход и съответно липсата на контрол над месото. Публична тайна е и, че колбасарските фирми са пристан за мафиоти и капиталите им.

Грешката на тези предприятия е,че не са обявили конското месо в състава.Не знам какво толкова е страшно това месо-в ЕС вече всички станаха графове и графини....С удоволствие бих си купувал продукти с конско месо,стига да не е на бутикови цени!

Много тежки санкции налагате. Направо ще фалират тези фирми. Толкова пари се изхарчиха за глупости, вземете купете една ДНК лаборатория. Стига сме се излагали.

А, аз се чудех защо за по-вкусни колбасите напоследък.

Абе,някои коментиращи ме изумяват ! Как ще ядете месо от толкова благородно животно като коня,бе ??

наясно с историята на България

с Харварненска диплопа . Иначе, Миро мършата, и .айно да яде, ще се прави, че му е СТРАШНО фкусно ? Любимеца на ББ !

От най-мутренските времена колбасарските фирми са център на мръсните капитали. От най-мутренските времена до ден днешен ни обясняват, че "борели мафията", а виждаме, че те мафиотите дори не са и разбрали. И не ни трябва заем, за да се пълни хазната - ако НАП провери всички пристани на мръсни пари - колбасарски фирми, търговци на петрол, на зърно, вносители на сол, плодове и зеленчуци, складове на едро, нощни клубове и дискотеки, търговци на скрап ...и ето повече от милиард в хазната. Е, и без смъртни случаи няма да се мине - мафията няма да прости такъв минус и опит да ги облагат.

Не живеем вече във варварските времена от преди векове..но май-така се държим.

Тези фирми даже не съм ги и чувал.

И защо да не ядем конско?! Много си е вкусно, а и няма никакви мазнини.

Пише се "търси се тъпакА" - непълен член, защото е допълнение - граматика за 3 клас. Това конско е евтино, защото е от непроверени цигански или крадени стари кранти. Ако е истинско конско - шпекът ще струва 30лв. и ще е по DIN.

Избягвайте да купувате салами,във тях има само боклуци и остатъци от животински произход,купувайте си риба,прясно месо,което може да си го смелят на кайма във магазина,салами те във БГ най лошите по качество във EU

Съдържание на салам: Свински и пилешки кожи /вместо месо/,ГМО китайска соя ,карантий много химия /поне 5 Е та/,много вода/единственото безвредно нещо в салама/ После защо сме болни и имаме алергий

А има уж стандарт , а ???

Те и швейцарците ядат кучета, ама никой не ги нарича варвари. Апропо в Италия конското си е деликатес, в Унгария също. Исторически погледнато конското си е било основно ястие и на българите.

Това е истината Не купувайте никакви салами пушени бекони филета и пр Пълно е с отпъдъци и химия

Аз лично предпочитам конско вместо генно модифицирани крави... За вас не знам...

Е напишете ги тай-сетне тези фирми...

Браво, това е похвално казват се имената , хората бойкотират фирмите фалират и така доакато останат читавите и почтени търговци и производители. А всеки да знае какво го очаква ако започне да лъже и печалбарства. Аз съм за публично обявяване на фирмите които произвеждат накачествени хранителни продукти и лъжат хората. Най-малкото хората да предпазват децата си от техните некачествени продукти. А не като Битиви и други телевизии които съпбщават примерно "Фирма за мляко бе глобена заради пикня в плякото"- Подтекста е не съобщаваме името щото не е смъртоносно, пък кой пил пил да му е честито той е от малцината късметлии да опита кисело мляко с пикня кво толкова е станало па и не ни пука чак толкова за вас та да си разваляме рахата и губим пари от настояща или бъдеща реклама.

Далаверата на търговеца-производител е в ЦЕНАТА. Един тон телешко месо струва 4000 евро, а един тон конско 400 евро...Като ви го продава като телешко печели значи десетократно...Това е.

Ми не знам - ако не е старата кранта на бай Иван, а дъртата му крава така по-добре ли е? Не мисля. Телешко месо в Бг почти не можеш да купиш - всичкото е кравешко. Взех напоследък да ставам вегетарианка. От време на време взимам само пилешко или риба и никакви свини, крави, салами, колбаси. И да ви кажа се чувствам по-добре. Изчисти ми се алергията, дето я мъчих 2 години и дадох сума ти пари за лекарства - явно е била от консервантите. В къщи свикнаха и не мрънкат вече. Вярно, че сега ми отнема повече време да готвя, щото постните манджи са трудоемки, но определено си струва - и здравословно, и природно и финансово.

точно се чудех кой е изял копитата и опашките, след като доброто месо го опоскаха западняците... :/

Справка хипермаркет Карфур - телешко филе - 13лв., конско филе - 33лв. И като пишеш от Germany - провери рецептата за сух шпек по DIN.

Гошо, правиш ли разлика между разследване и положителен резултат ор разследването, т.е. глобата? Практиката е, че по време на разследване имена не се огласяват. АКО се докаже, че има провинение -тогава вече иманата стават публично достояние.

Айде да ми уредиш НЯКАКВО месо по 400Е/тон за кучетата.

Според текста на новината са пристигнали 25 резултата от дадени 100 проби ..... заглавието Ви е подвеждащо!!!

Продуктите с конско месо не са опасни за човешка консумация...Пак послъгваме,а? Те са опасни, защото точно при конете за да не се разболяват се слагат такива препарати, които са опасни за други животинки и за човека. От там е страхът според английски и европейски контролни служби.

И двете фирми са постоянни снабдители на Кауфланд

Кой е този "алергий"? Древноримски сенатор ли е?

Е ,само двете фирми ли са,а магарешкото няма ли да изследват,ако знаете по селата колко законни и незаконни кланици има и колко магарета реват никога няма да куснете колбас ?

Предлага тези две предприятия дим бъде отнет лиценза и да бъдат конфискувани.

Де ги видя тези толкова много магарета по селата? Ти да не живееш още през 70-те години на 20-ти век?

то да е само конско е добре,работил съм в 3 фирми. ОТКАЗАЛ СЪМ СЕ ЗА ВИНАГИ ДА ЯМ КОЛБАСИ И КАЙМА.

Абсолютно вярно е това което казвате и съм абсолютно съгласен. Просто тезата на колегата беше, че видиш ли конското е по-скъпо от телешкото, и с две думи сме балъци, че мърморим срещу конското. Иначе е ясно, че животновъдството в България е поставено на изчезване и е ясно, че или ядем умиращите животни, или вкарани от чужбина 20 годишни меса. На зърнопроизводителите постоянно им се дават жестоки субсидии, затова всеки от големите земевладелци е с Порше и Ламборгини пред къщата, но за жалост животновъдите не могат да се похвалят с подобни придобивки. Затова и колбаси ни са на подобно ниво.

Меско Петрич небешели г.н Чорбаджийски шеф на месопреработвателите в България о ногорките тенеса знаели че слагат конче вместо теле.Теса били измамени от вносителите на месото.

Не сме всички със синя кръв като тебе.

НАРОДЕ, СИГУРНО НЕ СТЕ ЯЛИ КОНСКО МЕСО, ТА И ЗА ТОВА ТАКА СЕ ВЪЗМУЩАВАТЕ. КОНСКОТО МЕСО Е НАЙ-ЧИСТОТО И ВКУСНО МЕСО. ДРУГ Е ВЪПРОСА ДАЛИ Е РАЗРЕШЕНО И ОТ КЪДЕ СА КОНЕТЕ...:))

Трябва да се оповестява подробна информация за такива фирми, както и за нарушенията, които са извършили. Така всеки потребител ще може сам да преценява дали да купува тяхната продукция, или не.

който да довърши реформата в подводния риболоф?

Как се научиха само,а! Като видяха хората, че са излезнали на улицата на протести, проверяващите започнаха да казват имената на фирмите далаверисти. А по-рано какво беше....фирми правели туй, фирми правели онуй, време е да започнат да изписват и имената на шашмаджиите, а не А.Б. от Горно надолнище.

И от фирма ЖИЗЛИН всичките им пачи,създърми и разни варени и наденици са с такива меса...Що народ ги изяде по празниците а те гушнаха паричките