Коментари - Съгласни ли сте да се строят още лифтове и да се прокарват нови писти в Пирин? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо на Витоша на мястото на старите лифтове на романски и влекове Спас, на ВИФ и Конярника не се построят нови. На старите стълбове нови с вече съществуващите писти.

Няма нужда от нови пързалки в Пирин. Ако се обновят съществуващите на Витоша.

Ама на другарят скиор цеко хотелите му са в Банско! Как ще си прекарва туристите всеки ден до Витоша да карат ски?

Кабинков лифт - да, друго - не.

Не отгоарям на тъпи въпроси. Какво означав да се стоят ли още писти и лифтова? Има значение дали ще се посторои 1 или 20 писти, 1 или 20 лифта. Ако съм за това да се построят 2 писти и 1 лифт, не означава, че съм съгласен да се построят 3 писти и 2 лифта. В не съм ходил на ски в Банско и не съм запознат с мястото затова не мога да преценя, кой е прав и кой е крив. Но съм сколонен да се доверя на мнението на Валери Симеонов, не на Бойко Борисов. То Борисов, ако има мнение незнам дали има и един човек който да го знае. Смятам, че трябва да се направи референдум и местнито хора да решат, Да те нямат нужното образувание и/или умствен капацитет. Но пък от друга страна кметовете и общинските съветници у нас са корумпирани. И поради тази причина решенията им са във вред на хората, които са ги избрали. Затова по-добре референдум, така поне се знае, че местните хора сами ще са си виновни, ако се окаже, че са гласували грешно. И няма Цветан Цветаниов живеещ в София или Борисов, който живее в Банкя, Бояна и на Дондуков 1 да се разпорежда със "задния им двор" на хората в Банско.

Прост народ, беден народ.

Пише се "образование", не образувание - образуване е изцяло друга дума по смисъл и значение :)

Нали сте виждали пистите в Австрия, Чехия и Швейцария. А ние къде сме? Трябва да се строят нови писти и нови лифтове категорично. от това се печели. Пак сме на опашката във всичко ново. Аман от тъпотии. Къде са зелените да протестилат срещу презастрояването на София - няма ги, явно за това не им се плаща!

Много си прав. 14 год работя по ски инфрструктура за да имат хората някакво препитание. Пенсионирам се и мога да карам ски където поискам. Жалко за децата на BG и тези хора който не могат да си позволят да пътуват до Австрия Италия или Франция. "Ашколсум бе зелени шарлатани" би казъл бай ти Ганя.

Пирин не е заден двор на банскалии и те не могат да го смятат за своя собственост.

Премахнете задължителните допълнителни полета и после и може да се гласува.

Отвори една карта на Европа. Виж да какви ширини са изброените от теб страни и на какви сме ние! Да не говорим за Банско на 50-тина километра от субтропическият климат, минаващ почти по границата ни с Гърция! Може и в Сахара да искат да карат ски, но не е естествено. И за България ските не са естествени. После погледни височината. Не я знам там. Но над определена височина не растят дървета и храсти. За една шепа хора тук, няма защо да се вреди на всички. Реално трябва да е 7 милиона срещу тази шепа хора.

Пирин не е на Банско. Въздуха от него го дишаме всички. Дори клошар събиращ боклук в София, дето не е виждал Пирин. Мисли се и за общото пред частното благо. Така не може иначе да направиш и едно сметище, защото местните са против.

Засрахте морето, а сега дайте и планината! Ама като тръгнат едни свлачища после да не оревете света! Ни ви е бащиния, нито някой вярва, че ще има контрол при изпълненито!

Аз не виждам разлика между новите писти в Пирин и АЕЦ Белене, Южен поток и др. Просто се плаща на определени кръгове, за да може в България да няма икономика, факт...

Абсолютно 'ЗА' нови писти и лифтове - и не само в Банско - да се развият още Витоша и Родопите!

"някой" ти бил ли си някога в Пирин през зимата?Мисля,че и през лятото не си стъпвал там но да се изхрачиш по партийната повеля.Пистите започват под връх Тодорка на 2700м и сняг там има най малко до май месец но точно такива като теб които дори не са помирисвали планината се правят на природозащитници,айде по креватите,че ще минава визитацията

простия е и мързелив та за това е беден

ти поне веднъж отишъл ли си да почистиш там природата,да посадиш дръвче за да имаш претенции на кого е и на кого не е Пирин

защото ти трябва малко и инженерно познание а на теб ти липсва,отдавна няма двуседалкови лифтове никъде по света да се правят а за другите има други изисквания

Глей ся, Скиорче, Искам да знам ти лично колко пъти си карал през Май месец на Банско с лифта. Щото аз кръстосвам Пирин и зиме и лете и последното ми каране този сезон беше на 24 Април на Тодорка. Тогава работеха лифтовете на Томба и Платото и се караше точно под Тодорка заради националите, но аз се качих пеша. Така че довода ти е смешен. И когато говориш за партийна повеля и да си лягаме за визитация- не визираш ли своето платено (или умопомрачено) същество от олигархични структури. Аре престанете да лобирате да се сече и да строи, че от вас няма да остане нищо диво.

ти плати за тоя пост? Витоша- видяхме колко се разви. Родопите са разпределени на друг- там не се меси.

Не става само с лифтове. Трябва и бетон много бетон, тухли железа гора да не остане, въздух да няма, а после и ттурсте. Само така излелите бетона ще фалират и най-после ще се отървем от тях. е има едно деудобство, че ще трябва да платим събарянето и засаждането на дървета но цената все пак си струва.

Интересно е мисленето на зелените ни екоталибани. Тъй като сами са се нарекли зелени, смятат че това автоматично им дава правата да си заплюят даден природен обект и да го смятат за свой. И го пазят както кучетата пазят териториите си. Останалите простосмъртни, които не са зелени работа там нямат. Не им се полага да газят, тъпчат и мърсят територия, която е само за богопомазаните зелени. Това е вид психическо разстройство, фанатизъм, подобен на фанатизма на колегите им от ИДИЛ. Просто обърнете внимание с какъв хъс пазят територията си, лъготят като дърти сиганки както им дойде на езика. То бива фанатизъм и отдаденост на кауза, но то тяхното отдавна прехвърли всички разумни граници.

Ти даваш ли си сметка как се строи в планина? Освен строежи, и пътища трябват. Повтарям - в планина.

Разбира се, че съм за втория лифт. Това безумие трябва да спре, трябва да се спре с това поредни години да се губят приходи от зимния туризъм. Не ми го побира това главата как е възможно тази съдийка Соня Янкулова да се продаде на тия мизерници- Зелените.

Много некоректно поставен въпрос. Ако гласуваш с "ДА", това означава, че си съгласен да се строят още, както минимален брой, така и десетки лифтове и писти. СЛУЧАЙНА НЕТОЧНОСТ ИЛИ ДОБРЕ ПРЕМЕРЕНО ПОДВЕЖДАНЕ?

Цеко с офшорките да вземе да си оправи нещата на Витоша, която явно неглижира, за да може да реализира построените площи в Банско. Хора Банско не е подходящо за толкова мащабен туризъм. Само лакомията на местните селяндури + платените тролове + цеко бандата имат интерес да натискат за банско. Боровец да се съживи и е близо до София и склона позвполява повече време да се задъжи хубав сняг. Банско ще съсипят Пирин, а после като дойде пороя и има жертви в града ще викат ами това е нормално, времето се мени, природа.... никой не отчита до какво води обезлесяването.... да се задавят дано!

стройте,стройте....... то снег нема да има. както нема слънце тва лето. айде още 20 лифта. ИЗСИЧАЙ СИЧКО!

бетонираха морето, сега докато не бетонират и планините нема да спрат.... ех природо, природооооооо....

Прост народ-слаба държава,респективно и калпав туризъм.Как да имаме европейски туризъм,като нямаме инфраструктура като тяхната?Така наречените зелени са реално тъмно червени,нищо че се взеха с уж тъмно сините.Както и да е, на Банско му трябва минимум един лифт и най-много два.това са реалностите.

Ами зависи - първо Пирин не е само над Банско. Второ зависи какво точно ще се прави. Трето зависи какви са условията. Може би първо трябва да им стане ясно, че не е проблем Лефе да е 8 лева на пистата, но е проблем Каменицата да е 6. Пицата нека е 20 лева, ама не с размер на пърленка и с кашкавал от палмово масло... Да разберат, че както ние плащаме висока цена за тази услуга, така и те трябва да плащат висока цена на доставчици, персонал и услуги. Та ако ще продължават в същия дух съм против. Ако почнат да се променят и печелбата се радпределя по-справедливо ще съм за. Защото ако почнат да купуват СКЪПИ продукти от местните, плащат ВИСОКИ заплати, държат да се ремонтира качествено със СКЪПИ материали ще дадат тласък на тези, които ще бъдат конкурентни и да ИЗНАСЯТ ПРОДУКЦИЯ. Серене от палмово масло и бира от царевица няма как да изнесеш...

Пирин не е само Банско. Освен това Боровец не е зле откъм писти. За Витоша си прав - срамота е състоянието на съоръженията.

Да бе, щото като гледам туристическите ни обекти на какво приличат, сме цъфнали и вързали. Черноморието бетон, лайна и пияни отрепки, Рилските езера се превръщат в сметище, Паничище с осигурена "инфраструктура като тяхната" от султана на Оман Кабус ибн Саид. Баш имаме нужда от още инвеститори в туризма, те ева в малоумника.

И Странджа и Сакар !

Затруднява те идеята да се пази природата на България ли ? Имаш право да се разхождаш - кой те е спрял ? Но нямаш право да наливаш бетона за жалките си сгради върху зелените поляни и да изсичаш дърветата, за да изкарваш пари, с които да си купиш Бе Ен Ве и силикон на чалгаджийката до теб ? И това ли те затруднява ? Просто природозащитниците не искат кисели псевдо-бизнесменчета да унищожават природата, за да "правят пачки" от това ! И слава богу че ги има, иначе всичко ще отсечете, заравните и бетонирате - защото само това можете ! Сложно ли ти е ?

Има и други зимни курорти, на който не му харесва Банско.

Съсипвайте природата в името на парите и после ревете,че природата ще ви го връща подобаващо с наводнения и всякакви други природни стихии...

харесвам много бетона и стъклото! Красота. Викам, ще отида малко на гора, в Боженци. Първият ден хубаво, тишина, гора, жив човек няма! На третият ден обаче, натоварихме децата и с жената се изнесохме с мръсна газ към цивилизцията! Няма по лошо от тишината и дърветата наоколо!

Гледам анкетата се е обърнала! Повечето искат застрояване!

Верно, целия Пирин асфалтиран, бетониран хотелиран. Дърветата в саксии - Бонзай.

Тази "анкета" е фалшива и манипулативна като самите поръчители и тяхната медия!!!

Мутрьосаните пак ще си секат, строят, лапат и дерат, така че.. бегайте на работа да не закъснеете, че гладът не прощава.

Проблема е държавната собственост на 90% от горите в България. Ако този процент беше в полза на частника нямаше да има зелени, нямаше да има специлани промени и т.н. а щеше вече в зоната Добринище-Разлог-Банско да има поне 10 кабинки и около 200км писти. Пирин щеше да си е там, щеше да е в Юнеско,но горе високо по скалите, тук там Натура 2000 . Нямаше да има коли в парка, нямаше да има концесии, цековци и офшорки. Освен това, щеше да има и ски зона централен Балкан, Берковски Балкан, Витоша щеше да има 50км писти и още куп седалкови лифта, модерни. Нямаше да има коли горе, и кой би се качил с кола ако лифта те качва за 20 мин без да висиш по опашки. Зимен сезон, летен сезон, кабинките трябва да работят за да се качват туристи. Така го правят на Запад. Пририодата не стои пред човека, там човека е стои пред природата, горите са на хората и всеки пази и внимателно се отнася към това свое богатсво. При нас, сеч и концесии, после сочиме с пръст как се прави на Запад. Ами ето казвам ви, там хората го правят, местните, а не държавата!

Отговорих с "НЕ" защото съм от Бургас и много искам да видя лично, как Валери Симеонов скача от мостика с релса на врата. От чисто сеирджийски подбуди искам да кажа де. Личното ми мнение е че повече лифтове няма да навредят на туризма, а даже напротив. Но повече ме вълнува, дали Симеонов ще изпълни суисидалните си намерения. :-)

в момента пирин планина работи изцяло и само за ЦЕКО МИНЕВ-ЮЛЕН....в банско пистите са пълни с напушени/пияни нископлатежноспособни туристи....а в града с румънски джебчий ако питате местните те реално никакъв келепир не виждат от така нареченият БГ туризъм --даже децата не могат да си позволят да качат на ЦЕКОВИЯ ЛИФТ....БАНСКО е обсаден от същите мутри които лятото вилнеят по морето....та за това и застрояването е индентично.......и какво правим!?...няма шанс нещата да се оправят по нормален начин-ТОВА Е ИСТИНАТА....единственият шанс е ВОЕННА ДИКТАТУРА ПОНЕ ЗА ПЕТ ГОДИНИ-за да се филтрират нещата

Съдейки по твоя правопис и интеУект, явно и ти не си по-различен от "мутрите", за които пишеш.

Има по-добри курорти - да, но не са в България. А са все из държави, където хората явно са по-глупави и са направили стотици писти с дължина "един ден спускане" и десетки влекове и лифтове. Само тук т.нар. ЗЕЛЕНИ са най-големите разбирачи. В компанията имаме един такъв "зелен", който веднъж леко подпийнал каза (цитирам по памет): "... даже не знам как изглежда костенурката дето живее в дефилето, а и не му пука за нея, но ще протестирам в нейна защита, за да не се строи АМ "Струма" и да правим мръсно на Бойко." Та в тази връзка съм сигурен, че протестиращите срещу лифтовете на Банско не им е еня за природата, а по-скоро искат да пречат на другите (и на инвеститорите и на туристите). А защо това да не е политическа поръчка на комундетата и ДПС, за да не може ГЕРБ да се похвали с нещо ново и добро?

Е как я виждаш тая природа от толкова много дървета?

А-а-а-а-а-а, най-сетне си признаха - щом някой ще "прави пачки", значи трябва да му пречим. Е-е-е-е-е-х, завист, завист?! А аз си мислех, че "зелените" все пак са истински зелени. А то какво - викат им "зелени", защото се борят единствено за зелената валута.