Руските войски са физически и морално изтощени, твърди US разузнаването, според Путин спецоперацията върви по план

Най-вероятният сценарий е бавно движещ се конфликт с Русия, която постига "постепенни печалби, без пробив"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

12:00 часът мина, хайде на лек път и да не се връщате!

САЩ принуди ЕС да участва в чужда война. При това Русия решава проблем на ЕС, койтоотдавна е дискутиран. По заповед на САЩ Европа сега декларира съвсем обратното - че няма нацизъм в Украйна. Мисля, че всеки човек с компютър може да провери кой лъже. В Украйна има нацизъм, той е докалдван отдавна в ЕС, опасен е, това е също докладвано, а видео материлаите и на нацистите, и на изявленията им, че държавата ги финансира, и на европейските доклади за нациъзм в Украйна - са документирани и си стоят в интернет на вниманието на честните хора. Русия решава проблем, който засяга цяла Европа, но моралът на запада е толкова извратен, че през това време се ебава с Русия, коят бъхти да спре нацитата. Типично за запада. И във Втората световна сотитци хиляди западняри са воювали на странта на Германия, а когато СССР удуши фашистите, тогава западът се обърна на 180 градуса и започна да функционира антифашистки. Западнярите са жалки можешници и скоро самите те ще пострадат от низостта си. Учудващо за мен е, че има българи, които харесват как западът базика и България! Това са по-големи уроди от западнярите дори! = предатели.

Само да кажа, че ЗАПАДА няма никакъв морал! Само едни подмазвачи и казват каквото им кажат да кажат... Няма мисъл в ЕС и оттам са проблемите на всички ни. Русия трябва да решава проблемите на Европа..... И в същото време я плюят като за световно.

Ами да ... така бавно бавно ще бъде. Миналата седмица Северодонецк, тази седмица Лисичанск, другата седмица вече ще са в покрайнините на Славянск. И така бавно бавно Донбас ще бъде освободен.

Откога казват на оръжията ----хуманитарни помощи !!!!

Американското разузнаване в лицето на ЦРУ не позна че СССР ще се разпадне , това дойде като гръм от ясно небе в Америка, та сега ли ще познае за развоя на военнити събития в Украйна.

ОРКИ

По начало, събитията в Украйна тръгнаха и вървят по сценарий на САЩ, това е широко известно. Госпожа Нюланд преди години оповести многомилиардното финансиране на старта. И - разбира се, разузнаването на САЩ подава базисна информация и варианти.

Руската армия е пратила 10% от силите си в Украйна, по всяко време могат да хвърлят още някой брикет в огъня. Украинците са мобилизирали 3 милиона войници и все плачат за още оръжия, защото половината се крадат и препродават в близкия изток за кеш

Когато ти дойде ти настъпи есен и зимата не закъсня . Промени се земята и целия свят вятър донесе руската мъгла . И ето идва най-щастливият ден , когато ще заврем на Путин ракетите отзад ха ха ха ха

"постепенни печалби, без пробив" много як превод но подозирам, че все пак става дума за пари

Ако някой ви каже, че прави тука една голяма работа, но не трябва да очакваме някакви крайни срокове, защото такъв е живота, ще помислите, че ви говори, колкото вятър да става. Но щом го казва Путайн... Тогава е адски умен и е логично и няма как друго да бъде. :)))) Да, добре. Какво стана? Първо беше 3 дена, след това стана до 7ми май, пък сега вече не бързат... п.п. НАТО трябва да побърза с доставките. Тогава и Путин ще се разбърза.

Е нищо че са изтощени, сега, взимат Лисичанск и ще могат да си починат. През това време ще доставят още амуниции и артилерията и самолетите, ще подготвят следващите цели, и напред отново. А колкото до американското разузнаване, те така разузнаваха и Афганистан и Сирия, че и далечния Виетнам (от където въпреки НАПАЛМ-А, който изсипваха да горят хората живи), избягаха като мишки... Та не им вярвам много на тези аз, те работят с така наречения метод на Гьобелс - пропагандата и лъжлива информация (дезинформация).

Това разузнава дето крещеше от декември "руснаците ще нападнат!" и ти викаше "Паникьосани истерици!" ли? :))

Не, това, дето с MI6 още от 2003 г търсят и още не са намерили оръжията на Садам в Ирак.

Ами не, аз се радвам че нападнаха, аз се надявах това да стане, защото както и предполагах то се и доказа преди около месец, колко корумпирана е тази държава, ние пред тях с нашата корупция сме едни мишоци. Така че тази държава трябваше да бъде прочистена. А тези, които сега ги снабдяват с оръжия (купени с моите и твоите пари, без да ни питат), за да може да отблъснат руснаците, според теб защо го правят? Аз ще ти кажа, защото, това са същите, които се възползваха от корупцията там, ядяха от баницата и сега не е в техен интерес тази баница да свършва. Та драги ми пресмехулко, продължавай да живееш заблуден, че американците и островитяните са ни големи приятели.

Като ги потисна малко Русия, се видя, колко струва рекламата на НАТО.

УКрайна взриви газопровода захранващ с газ освободените от УкроНацизма, Мелитопол и Бердянск. Украйна Обвини Русия, че е взривила газопровода в новоосвободените градове.

Не газопровод, вратовете им трябва да прекъснат на агресорите!

Кой, НАТО ли ще ги прекъсне?

Холивудските сценаристи пак се изказаха. Аз обаче забелязах, че от както Глиги се върна от фронта, украинците взеха да се огъват и бързо да губят позиции. Мисля че ЦРУ трябва да се замисли сериозно върху това.

че Русия воюва в Украйна с 15% от армията си Вечни мошенници сте фъшкии

Ти вряваш, че другите 85% едва ги одържат, за да не отидат там и да решат всичко за 3 дена ли? :))))))))))))))))) Ама верно ли? :)))))))))))))))))))

Много слабо. Досега 500 коментара трябваше да сте написали. Заети сте да си стягате багажериите ли що ли? Тролчета операция по план е с конкретни цели и конкретни срокове. Всичко останало е просто празни приказки.

САЩ имат три сценария, дано да са съгласували с Москва, да не стане някой четвърти.

Боклуци

Вой на руски и путински тролове рано сутрин - музика за ушите!

За себе си ли говориш?

Интересно, защо Американското разузнаване мълчи че от 1992 90% от американските ядрени централи работят на Руски обогатен уран. А половината от Американските ядрени централи са с руски реактори! 20%от електроенергията в САЩ се произвежда с руски уран. Сега руснаците им спират доставките на уран тихичко, и няма да има части за реакторите. До края на годината електричеството в САЩ ще стане "златно". Руснаците ще отшляпат САЩ и без война. Така изглежда.

Защото не е така, троле!

Това всичко е информация от библиотеката на Конгреса на САЩ. Достъпно е за всеки. Вземи и го прочети, но едва ли знаеш английски.

lШа ги заменят с вентилатори от ония немслити на Зиеменс гамеса

Научи български бе дебил

Отряд от велики бойци ше фаща Путиня и са вече на границата с Русия:) Тамън да се разгорещи троленето и хоп-са. https://t.me/mikle1one/1534

А моя анализ е че Русия бавно и методично превзема Украйна до идването на зимата. А зимата удара ще поеме ЕС, няма да са останали пари, оръжия, горива, метали, зърно… те така ще ни изкорубят че ни е бедна фантазийката. ЕС ще е слабото звено в конфликта и Русия знае това много добре. ЕС е икономически съюз а не военен, не сме подготвени за тези лай*на.

много погрешни представи имаш за ресурсите на ЕС и Европа като цяло, досега не са използвани дори 0.001% като помощ на Украйна.

Баф мааа му...къде са тия ресурси на ЕС!? Май само ти ги знаеш...

Бензина като удари 8-10 кинта и сме аут оф де пикчъро.

Платените руски тролове или някой друг?

Що...вие американските тролове си мислите че бензин по 10 лв не ви бърка ли!? Свърши вече тая...с печатането на зелени хартийки без покритие се приключва... поне за близките година - две...че инфлацията нещо...хм...

Всичко е ясно, само едно нещо не разбарах. Руските войски са физически и морално изтощени. А те знаят ли за това или трябва да им го съобщим ние?

""" Това оставя без газ градове като Мелитопол и Енергодар, както и много други населени места в областта."" Е, и ние оставаме без газ ,но не се хвалим или ако имаме някаква тя ще е на такива цена ,че по-добре е да я нямаме.Това се нарича американски,еврогейски ,демократичен неолиберализъм

ти газ не ползваш, но да ти кажа че газ ИМА дори и сега когато Русия СПРЯ и ТУРСКИ ПОТОК от седмица насам!

Кажи му старата и новата цена да сравним, аз ползвам газ и знам много добре по джоба си колко скочиха сметките, но никаква достоверна информация няма.

Много са изтощени руснаците. За това взеха по бързо Северодонецк дори от Мариупол. Искат вече в Къщи. И на края на бърза ръка ще вземат и останалата част от Украйна че да ходят да си пият водката с мечките на спокойствие. И те са хора, и те се изморяват.

А една река, Севернодонецка, не могат да я минат още от 24 Февруари, а се бият в гърдите и гледат през Атлантика! Смех!

Ти май не знаеш как се стреля с оръжие и не си бил на война. Много експерти като тебе са се насирали само от звука на Пукната автомобилна гума след като 2 часа преди това е имало бомбена атака. В сащ Каубоите залягаха при всеки по силен шум една година след падането на Световния търговски център. Много си курназ от далеко да коментираш ама ако те пратят там си мъртъв на 2-та минута.

Само Еритрея, Сирия, Беларус и Венецуела подкрепят Путята. И тукашните копейкаджии.

Ако цяла Южна Америка, Африка и Азия (без Япония) за теб са нищо като брой държави и население, то ти явно живееш в някаква илюзия. Както каза индийският министър на външните работи: "Проблемите на Европа са проблеми на целия свят, но проблемите на света не са проблем на Европа" Защо? Европейците са свикнали да паразитират на гърба на по слабите и когато ги наритат в топките врякат сякаш някой иска да ги убие. Време е светът да покаже че не само САЩ и Европа са на тая планета.

Тъповата пропагандна статия нямаща нищо общо с разузнаването. Американското разузнаване далеч не са такива тъпаци.

Посейдон! След това света ще е едно по-добро място!

А за вас чемодан -вокзал- сибир

............"Складове с хуманитарна помощ са били унищожени при ракетен удар в близост до град Лисичанск в Луганска област, съобщи ръководителят на областната администрация Серхий Хайдай..........." Хахахахахахаха ! ВЕрвам ви укри

Американското разузнаване се опитва да промива мозъци отново. Абсолютно неуспешно... Отново.

В Украина Русия воюва срещу целия запад. И побеждава!

Срещу НАТО с бюджет 1400 милиарда

Плюс това и физически... Руската армия е 150 хил и 50 хил от ЛДНР...общо 200 хил...със спомагателните - 400 хил. Украинската е 700 хил...Зеленски лично се похвали... С 2 пъти по малка армия...плюс НАТО...и атакува...при това успешно... ЛНР вече е готова - всеки момент пада Лисичанск...остава ДНР и Краматорск... после да се готвят ,Харков и Одеса...

И пак ще умрете

И кое е останалото 99,5 от НАТО!? Смелия първи арканзански полк ли!? Или втори аризонски!? Може би страшната българска авиация и чертежите на Ф-16!? Всичко което можеше да направи и даде НАТО е това... Остава да прати и своя армия... и когато жертвите започнат, да видиш тогаз и Байдън и англоборето как ще мигат на парцали...

Останалото са ракетите и артилерията, която като я изпратят в Украйна ще се разцивирите, че не се бият честно

Ракетите и артилерията!? Ми пращаите я бе... кво чакате...и ти като какъв се водиш!? Пръв Натовец ли!? Къде ти е НАТОто бе клоун!? Арсенал, Дунарит и ВМЗ бълват руски оръжия останали още от Варшавския договор...че и без лицензи... Нали си Натовец - що не правиш М-16 а Калашников!? Къде ти е натовското въоръжение а!? За 30 година са купени една фрегата втора употреба от Белгия и няколко декоративни хеликоптера... Военна промишленоист ли имаш...съвременно оръжие ли имаш!? Иначе безплатни американски бази има...и ходихме и в Ирак и в Афганистан и в Либия за натовски кеф... Продължавай да пееш оди за НАТО...и да се радваш че си в него...

Да не те изпратя у кофата като останалата част от батальона ти

Малей...къв си страшен... В Лисичанск имат нужда точно от такива...че нещо положението куца....

Се нуждаеш от български буквар, че нещо ти куца българския

Хе...миличкото...като няма кво да каже и се хване в правописа ми!? Нямам контролно по български бе...натовски палячо... пиша както си искам..

Но с малоумен москал не се спори, пръска му се чивията и дотам

Хе...приключи ли!? Ми и НАТОто ти направи същото... Сега само ще гледа отстрани как руснаците си вземат обратно УКрайна...и ще квичи ...санкции...санкции...санкции. А наесен като стане студено...те тогаз ще гледаш сеир... Като трябва да решаваш - да ядеш ли или да се топлиш...че за двете не стигат парите...

Американското разузнаване каза, че талибаните ще влезнат в Кабул една година след позорното бягство на "великата" американска армия. Талибаните влезнаха още на другия ден. 365 към едно. Абсолютни некадърници.

И в Ленгли е една армия от “заплатаджии” - като в Европейския парламент.

"Той посочи, че целта на операцията е да освободи Донбас, да защити хората, живеещи там" - освобождение чрез тотално разрушение. Нищо, освободените територии ще поседят без вода и храна няколко месеца (Мариопул), след 2-3 години може да им вдигнат паянтови панелки. Ще имат удоволствието да получават високите руски заплати от по 200 евро, но пък тока и горивата ще са евтини! То население не остана, но можем да заселим троловете които толкова високо ценят блицкрига на руснаците. Радвайте се на феноменалните успехи от завладяване на по един град на всеки 1-2 седмици с цената на пълното му разрушаване.

Не се наврещя ейй трол....ти прочете ли какво си надращил а???

Като не можеш да измислиш опорка, не се хаби да пишеш.

Кво е опорка а трол??? Някакъв професионален жаргон а?? Не се навтещя еййй

А досега кви заплати получаваха!? В Украина кви заплати получават!? А в лелеяния европейски съюз кви заплати ще получават!? Сравнявай с България...горд член

Нищо чудно че избягаха от Афганистан с подвити опашки...

Новата им доктрина ясно каза че ако се бият техни воиници ще ядат бой от всеки, и затова трябва да ползеат по качествени воиници които не са американци, и ето ползват българи украинци и така

Кой, американците ли?

Китайците.....ти не четеш ли бе??

Познаите кой е агресора, НАТО с бюджет 1400 милиарда или Русия със военен бюджет 70 милиарда

То тоя бюджет да не мислиш, че отива за оръжие. Повечето е за поддръжка на колониалните бази на САЩ, златни тоалетни за разни подкупни генерали и адаптация на меки китки из армията им. То затова и едни камилари с калашници с 21 век наритаха великата американска армия.

Абе на 20 по повече милиарда долара все ще се намерят продажници които да мобилизират и качествени воиници я украинци я българи... Така че

Това е вица за месеца.....браво....толкова ли ви сътвори пипето.....

Уж руската армия е слаба пък нато ще добавя 300000 души да се пази от Русия и ще си прави бмджета за отбрана трилион и половина срещу 70 милиарда военен бюджет на Русия

Навремето изучавах история задълбочено и в една от хрониките на византийските историци, относно битката на Тервел срещу сарацините под стените на Цариград, когато Тервел дефакто спасява византийците, хроникьорът пише, че българите такъв бой са били сарацините, гонили са ги и са ги клали, докато ония панически са бягали, че чак се уморили да въртят мечовете и да секат разгромените сарацини. Струва ми се, че това ще да е същата умора, като се има предвид какво се случва реално на бойното поле, може и да са поуморени руснаците да бият укропите като тъпани и да разколачват и пленяват НАТО-вското оръжие.

Явно не си изучавал както трябва...като гледам кво дращиш тука ми е всно кво си учил...откъде ви копат бе???

За щастие съм изучвал и то доста добре, затова мозъкът ми не е каша като това в твойта празна кратуна в която козяк насипва с канчето буламач от евтинджос пропагадна. За папагалите, да зобат и да повтарят.

Е сори...но тоя път си прав...

Путин ще спечели тази война и с това ще покаже на света, че САЩ не са вече хегемон. Еврейското време свършва!

с тия темпове може и да не доживее да я види тази победа :)))))))

Кои темпове...твойте ли???

Абе, уморената руска армия отворила онлайн магазин за пленени "Стингъри" и "Джавелини". Армии от трети страни се оборудват..

Копейкин го уволниха. Работодателите ти си приготвят чемоданите. Съветвам те и ти да се възползваш от безплатния полет, че после ще трябва да си плащаш!!!

Ти си чемпдан и половина...ама още не го знаеш

Истината е, че Русия ще вземе каквото иска . Независимо дали Ви/ Ни харесва или не. Да си гледаме батака в БГ че стана Ужасяващ! Ни то дипломатите са 70, НИТО Е ПОДПИСОНО ЗАКОННО, ЗАЩОТО НЕ Е ПОДПИСАНО ОТ МвР - Ганчовска.

Едно е да искаш, друго е да можеш! Слава Украине! Героем слава!

Николовв

В состав РОССИИ!!!

В Украйна в момента върви 7 по ред вълна на Военна мобилизация на цивилни в Укро армията. Мобилизират ИНВАЛИДИ!!! 6 та вълна беше мобилизация на Жени в Армията. Това е положението.

Инвалиди бият великата руска армия:)))) Малоумието на платените руски тролове става все по-очевидно.

Така като гледам военните сводки от една камара независими източници, а не глупостите на мисирките от пропагандните курници, я бият с дупе по топките...ежедневно и все по-силно... Американците се чува щели да предефинират определението за победа. Освен скачане от колесници на бягащи самолети ще включат и бягане панически от територии и градове, които противника завзема и загубата на 1000 войници на ден като победа.

Да, да борим ги с розовите си дупета... Направо ги лапаме руските....

Този, който е писал статията да му се ударят 5 тояги на голо дупе и забрана да пише една година. Такъв батак, такива глупости. Руската армия уж отслабена, па и ракетите свършвали, па уж вече рухва и отстъпва, но в същото време настъпва и трепе укрите като кучета. Пълен батак.

Ми половината руски танкове са унищожени в Украйна. Няма нужда да коментираме даже. Разбира се, Русия има много танкове в резерв, но те не са готови за бой. А за да се отремонтират им трябват запчасти и време. Как? С фалиралите руски заводи?

Кои заводи са фалирали. Дай малко по-подробно. Или поне някой линк. Ако нямаш си запази свободните съчинения

Извинявай, ама ти да не си роднина на маршал Будьони, че не харесваш танковете? Русия има повече танкове от тези, на НАТО, и всичките са готови за използване.

Николовв

запчасти ??? Ти си толкова българин колкота аз съм китаец!

Призовавам всички тролове от Задунайски Тролски Баталььон да изгорят всички инструкции, да си фгорматират компютрите и телефоните. Последен приказ ви давам преди да си хвана чемодана и да ида на вокзала за Сибир. Неблагодарниците българи ни гонят както ония соросоид Генерал Колев ни изгони от Добруджа!

Имаш един шут угз за начална скорост

Интересно, никъде не пишеше Дойче Веле...

Каква е тази статия - "тулюгювеч" ?!? хИли като няма нови опорки ще си разтягаме локуми ?!?

Интересно, тия "уморени" руснаци последните седмици прегазват "свежата" украинска армия като валяк по целия донбаски фронт. Инкасират и огромни загуби, сваряват ги в котли и вземат градове един след друг, а ония бягат (когато могат), захвърлят оръжие и се предават. Ако така се бие уморена руска армия с най-добре обучаваната, въоръжена и надъхана армия в Европа, как ли ще се бие отпочиналата. Тия са в поредния измислен сценарии и проектират желания като реалност. Но реалностите са съвсем други.

е колко точно е напреднал руския валяк??? Един месец се занимаваха със Северодонец, накрая украйнците решиха, че няма смисъл да го отбраняват повече и го отстъпиха, сега Лисичанск, после Славянск, след това Крематорск, горе долу верно със скоростта на валяк се движи руската армия.

Изтощени !!!?. Руснаците воюват с ⅓ от професионалната армия, а другите ⅔, а редовната донаборна армия, а мобилизацията от запасни войници и офицери ?. Пълни глупости и САЩ много добре го знаят и затова не се намесват.

Руснаците ги бият като тупани и тия, които не наторят украинския чернозем ще се приберат като наZрани! Рухна митът за могъщата путлеразка армия. Кво стана със 10 000 кадировци? Превззеха ли Киев или още пътуват със 160 км конвой?

Учудвам се, че Бойко Борисов още не се е изказал по въпроса за изгонените руски дипломати, да не би пак да му е спрял токът. Нека да отговори защо 12 години не са предприети никакви мерки?

Правителството на Борисов беше едиственото за тия 30 години дето изгони руски шпиони. И другари Радев и скочи на площада с размаха юмрук именно защото му арестуваха руските шпиони в президентството.