За дни събраха 60 000 лв. за болна млада майка

Само за три дни стотици българи помогнаха на младата майка Руска Стайкова, която се нуждае от бъбречна трансплантация, и събраха необходимата сума от 60 000 лв.

Обратно в новината

Коментари - За дни събраха 60 000 лв. за болна млада майка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами много хубаво ама здравната каса за къв чеп служи тогава

Слава на Господ!

:)

много се радвам за жената. наистина. също така съм приятно изненадан от администраторите че проследиха развитието на нещата. Аз бях този дето се съмняваше че що го отразите както отразихте на смонатанта Пернишка кметиза заболяването. За Росица изобщо не ми пука . Била зле ,да е зле. сасипа града. Но за тази жена се радвам от сърце че ще се оправи

Успех! Аз съм един от трансплантираните и използвам случая още веднъж да благодаря на всички ХОРА за помоща им, която ми оказаха! БЛАГОДАРЯ ВИ!!!. На младата жена - успех и много, много здраве.

дано се оправи маиката и да си гледа детето,но..моят племенник е на 11 и с нефротик синдром.това не е тежко заболяване а трябва да се пази от настинки.вупросут е след това???дали няма да се повтори.

Народ, който не храни собствените си лекари, храни лекарите на други държави. Вече има случаи на Българи събирали пари за лечение в чужбина и там ги лекуват български лекари.

Нали разбираш, че само титлата лекар не е достатъчна. ТРЯБВАТ И ЗНАНИЯ И ОПИТ И най-вече апаратура.

Здраве на всички през новата година! Дано тези хора оздравеят и да се оправят. Аз обаче се възмущавам от това, че пари за бронирани Аудита за властта има, а за лечението на болни хора няма. Не ме разбирайте погрешно, но като чуя за Българската Коледа полудявам. Президентът би трябвало да насочи усилията си не за благотворителни акции, чиято цел в крайна сметка е личният пиар, а към това да се развива здравеопазването и все по-малко хора да търсят чужбина и да се лекуват успешно тук. Ще кажете - ама няма права, ограничени са му пълномощията и т.н. Не е вярно! Затова е държавник, за да прави нещо за тая държава. Как - би трябвало да знае още преди да заеме този пост. Ако това е максималното, значи квалификацията му е само до ниво началник на БЧК.

браво, че успяхме да саберем парите. и аз дарих от чужбина. дано операцята мине благополучно. а че има добри хора така е, но сякаш само лошото ни го показват по новините,за да внасят паника и да ни контролират. телевизията, новините навсякаде ни казват колко е зле всичко, вместо да има повече позитивизм, а тои е заразен и варши чудеса.

Четейки прекрасната новина за проявената човештина от толкова много хора, бих искал да попитам всички хора - дали не е възможно при всички/доказани/ подобни случаи на нуждаещи се хора, всеки трудоспособен човек /а те са около 2500000/ да предостави по 1, 2, 3 или .... лева съобразно възможностите си. Тогава ще има много такива случаи с щастлив край като цитирания по-горе. Толкова е лесно да направиш добро - иска се замо желание.

Всички тези работоспособни хора плащат не по едно левче, а по минимум 18 левчета и то всеки месец... Та аз бих се запитал дали не е по-разумно да се запитаме как здравната каса ни харчи парите и защо трябва да се събират дарения постоянно?

Приятелю, хора дето плащат по 18 лева, най-добре да си замълчат, защото други плащат по 192 лева с/у които не получават нищо.

Браво ! Дано Господ бъде с тези хора и им помогне ! Прекрасно е ,че са се събрали нужните средства ,за да бъде извършена трансплантацията... Наистина е жалко,че плащаме здравни осигуровки...за какво ? Дано да има все повече хора,които са готови да помогнат на някого в нужда,защото именно,когато сме заедно сме най-силни ! :) Успех !

Дано да се оправят и тримата (+ майката). Това са хора, които със сигурност са плащали здравни вноски. Тогава какъв е смисълът да има НЗОК?

Щастлив съм, че успяхме да помогнем.. (сам човек почтни за никъде не е). Сега дано всичко мине успешно до край.. и мама и баба и най-вече това разкошно дете да бъдат щастливи!

pompai

Няма се притеснявате българи,следващия път ще ви купят на изборите за 1-на модерна болница. Като се замисля си заслужава.:((((((

Няма как да се купи нещо, което не се продава. Всички знаем чии гласове се купуват на продажните цигани...Ясно беше, че ти като небългарин не се стърпя да не плюеш и мразиш дори при добра новина. Давай заработвай си стотинките, явно само така можеш.

Браво, това е много добра новина, и показва че все още има ХОРА в България. Но да попитам, дали Цецо Корпоративния шмекер е дарил една стотинка от неговите скромни откраднати милиони. Но всеки сам да му мисли, няма ненаказано добро, и всеки рано или късно си плаща. Оптимист съм, и вярвам че скоро ще дойде края на тази мафия!!!

''няма ненаказано добро''...това ли ти е оптимистичното? Вижда ми се не на място. Състрадателни хора винаги има, но не могат да компенсират липсата на държава в сферата на здравеопазването.

Тази статия доказва категорично, че българите още са народ!

Защо при положение, че у нас се правят трансплантации от жив донор (в случая майка й) трябва да ходят в Турция?

Там са доста добри лекарите (личен опит). Тук само гледат да вземат парите и това е.

Не знам как стоят нещата с трансплантациите, но мога да кажа за химеотерапията. Препаратите , които се вливат (една и съща фирма) са в ПЪТИ по-евтини отколкото у нас. Затова много хора се лекуват там. Предполагам, че и тук ситуацията е подобна.

Обстановка, отношение, опит...

Браво! И аз помогнах и виждам смисъл от това!

ас сусто исках да преведа няколко евро, но ибана ми прави проблеми.... някои да санае причината? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво, много се радвам! Аз лично й изпратих пари и се надявам искрено да й помогнат и да се оправи. Но е много жалко, че държавата пръска за какво ли не пари, но не и за хората. За откраднатите от КТБ пари държавата наля 4 млрд., теглиха се заеми, а за БГ коледа с големи усилия едвам се събраха 1,5 млн за болни деца :(

Само браво мога да кажа. Изводите се налагат сами. Когато няма политици, злонамерен pr и лоша журналистика се случват хубави неща...

В ePay.bg ми изписва Име на получател Номер на сметката на получателя (IBAN) Невалиден IBAN!

pompai

Може би е събрана сумата и който е честен е затворил сметката.

Справих се :)!Грешката беше моя.

pompai

Вие такива готини и добри хора ,искам да живеете поне 200 години и да помагате, защото утре може и всеки от нас да е ..............

Искрено се разкайвам,че не можах да помогна навреме на тази жена-ако някой може да каже как може да и се изпратят пари ...

pompai

братле ,помогни на друг ако тук не си успял и ще съм щастлив.

Прав си ,но за съжаление с трансплантацията не приключва битката на това момиче... Наистина ли сметката е закрита-жалко ако е така

pompai

Това трябва да се прави в БГ а не парите ни да отиват в друга държава. И тук ще е поне 50% по евтино. Това го няма като стратегия на правителството а толкова пари изтичат от страната защото и здравеопазването ни е леш.

Който не храни собствените си лекари,храни чужди.

Споко, те сами добре се изхранват...

За дни събраха 60 000 лв. за болна млада майка Така е когато няма държава. А крадците на съвременна България, ги финансират от държавния бюджет средно по 40 милиона на година, за това че сме гласували за тях. По БТВ вчера гледах коментара за доходите на един евродепутат. Това са 12800 евро основна заплата плюс още 21000 евро преднасначени уж за различни разходи. Ами Европарламента според мен по цинизъм няма равен на себе си, той се е превърнал в един своеобразен Содом и Гомор в едно.

pompai

Петров ,това е европарламент. Това ,че ние сме бедна държава и тези пари ни се виждат големи са виновни управленията от 1990 до сега.

Това е кражба, а не Европарламент. Прибави и 200 милиона евро годишно за техните разходки между Брюксел и Страсбург, както и командировачните по 150 евро на ден без да да са били в командировка плюс още безотчетни и минимална пенсия от 1405 евро за пет години прекарани в Европарламента.А ние , като бедна държава внасяме 900 милиона лева годишна в Евробюджета.

Затова никога не се плюйте на нация- читави хора сте и винаги с това го доказвате, защото може да е малко, но дадено навреме и анонимно- без телевизионни камери и Пи-Ар номерца на българските големци.

За такива хора трябва да се грижат гражданите, защото държавата има пари само за лимузини и интеграция на бежанци и римляни!

Jeni

Хубава новина! Дано има късмет да се излекува и да се радва на детенце! Но пак възниква въпросът-къде е държавата, защо не се грижи за хората? Къде е моралът-за парашути ще дадем милиони, а за болните хора-нищо!??

Успех на младите хора!!! желая им всичко най-добро! и....четейки колко много хора са се отзовали - ГОРДА СЪМ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА!

Такива сме ние , Българите ! Състрадателни и добри , интелигентни и талантливи . С една дума - Хора . Само толерантноста и търпението са ни в повече , но и на това му се вижда края : )))) Със здраве !

Стискам и палци от сърце всичко да мине и замине, Господ здраве да и дава да се радва на живота и детенцето. За държавата - няма коментар - такава няма.

pompai

Не искам да я разбирам тази държава.Дава 2-милиарда и прави най модерната болница и няма да ходим в израел и други страни.

Bell

проблемът не е в липсата на болници, а на специалисти. България не е привлекателна дестинация за величията в медицината.

pompai

Като най бедна ,не можим ли да я направим за европа и да задържим срециалистите?

Не мога да се съглася,че нямаме специалисти и то много,въпросът е доколко са заплатени.В една реномирана клиника в България с достойно заплащане изведнъж ще се окаже,че има кой да работи,ама къде е тя.А солидарност между хората винаги има и няма да се изгуби.Не сме ние тези,които са открили Америка.

къде е държавата? Има комисия за лечение в чужбина, къдета се изпращат случаии, които не могат да се лекуват в България. А у нас се правят бъбречни трансплантации от жив донор! Здравеопазването наистина не е грижа на държавата, след като сами си помагаме един на друг.

Ама къде го виждате това здравеопазване ? Дано не се налага на никои да го ползва защото е направо пътник ако не може да си плати на лекарите които го гледат първо в ръцете въпреки че е здравно осигурен

Браво! Възползвах се от новината и изпратих на момчето, което се нуждае в момента. Ако много хора изпращат по колкото имат възможност нещата се случват. Можем да бъдем добри, и това трябва да ни радва!

С цялото уважение към жената в нужда, дано Господ здраве да и дава, но с тази обеца на носа... звучи малко грозно и несериозно

Аз ли съм кьорава, но обеца на носа не видях , ти къде я видя ???

годишна жена. Какво се чудиш?

Дори и да има обица кое е несериозното ? Ти не си нормална

Вие сериозно ли?

За пръв път виждам положителен ефект от социалните мрежи.

Такива примери за благотворителност , организирана от социалните мрежи са стотици. Сети се за наводненията в Мизия и Аспарухово само.... Явно гледаш , ама не виждаш : )))

дя-до

Юруш на маслините!!!

хубава новина,радвам се че българите зпочват отново да се обединяват!Успех на жената с пожелание да не пропуска нито миг от живота на детенцето си и да му се радва още дълги години!