Русия обмисля край на долара при търговията с петрол и газ

Владимир Путин обвини САЩ, че използват долара като инструмент за икономическа и политическа война

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доларите в Рубли?

Предлагам доларът да се замени с водка а стотинките с квас! Моля гласувайте!

Време беше да се изоставят тези хартишки без покритие дето са наложени преди много години като нещо ''къпо и с покритие''...

И как изчисли, че са без покритие, я ни разкажи схемата?

Тук не се говори за смърта на долара , а за това , че Америка няма да може да диктува своите "ценности " на света. За съжаление демокрацията за която говорим повече от 30 години я няма нито тук , нито там. Оказа се че пазарната икономика не може да е независима , а народите са зависими от една или друга идеология ....и както е тръгнало ще се наложи Русия за трети път да ни освобождава. Този път от заразата която е влязла в мозъците на евродепутатите,...

Кога започвате войната? Едно време ги организирахме такива някъде около втори клас. За радост тогава нямахме власт, а после ни дойде акъл, така че няма пречка, но гледам за маса народ пречката все още съществува и затова власт не бива да им се дава.

Хахахахахаха... Русия не участва като фактор в световната политика от десетилетия... А отделно е втората най-зависима от долара страна след САЩ... Глупости и фейк нюс от дира както винаги

Народе купувайте минерална вода и консерви, СМЕЕЙТЕ СЕ , но това ще бъде расзпалащателното нещо в Света , идат лоши времена, ковида не си свърши работата на 100%. За съжаление ядрения синтез и глобалното противопоставяне ще играят роля.

Гледайте разговора на британския историк с Бойко Василев в Панорама. Британецът разбива на пух и прах руските лъжи, че на източния фронт се решава изхода от Втората световна война. Той казва истината. Че всичко се решава на Западния фронт, а Третият райх губи войната след десанта на съюзниците в Нормандия. Време е и ние в България да прегледаме учебниците си по история и напишем в тях истината. Която изобщо не е в полза на руснаците.

Да не би ние да не можем да четем където трябва че сме длъжни да ''вярваме'' на британския историк дето си възхвалява ''ролята'' на британията :))))))))

Край. В понеделник отивам да обърна доларите в рубли.

С мисленето ще си остане.

Жалки, миризливи русофили: 1.Защо есички кремълски политиции олигарси си държат парите в долари и в американски банки? 2.Защо всичкидеца на кремълски политиции олигарси учат в западни университети и остават да живеят там ? За какво да се гордее руският човек? За Яхтите на Абрамович? За продаденият на САЩ Русал ? За просещият народ ? За убитата медицина ? За убитата космическа индустрия ? Че армията лети на стари самолети от времето на ссср ? Според отзивите на тези, които наскоро са служили – по руските форуми, няма какво да се прави там, повсеместна разруха, няма резервни части за оборудването, всичко се държи на последно издихание, няма никаква инициатива за нищо, всичко се прави като фокусник вадейки резервни части от ръкавите си. А в чем патриотизм? Элиты России у которых и недвижимость и деньги и семьи за границей ? Дмитрий Песков - оказался гражданином Франции. Его жена - гражданином USA. – вот ето правда для ваши кремлевские крысый и лжепатриотов недоимперии… Пропагандист Соловев-гражданин Италии. Познер – гражданин США и Франции. Дочь замглавы администрация Кремля Кириенко получила гражданство Франции. Но иностранный агент это ты, русский раб. Истории без цензуры и запретов — в «Лент, Брелев – гражданин Великобритании…болшинство сенаторов – поголовно имеет западная недвижимость… и так далее . Теперь не удивлюсь, если Пыня окажется гражданиной Зимбабвэ. А где дочери путина ? В каком месте Россия великая ? ВВП как у Мексики

Абе, байхуй. Кво мексико бе. Русия е шестата икономика в света, почти с бвп като Германия. Смятано според ППС. Мексико на кое място? Русия с 45 млрд. долара военен бюджет изпреварва сащ във високотехнологичните въоръжения с техните 750 млрд. Какво значи тук БВП. Показател на МВФ. Русия миналата година за 90 дена построи 37 нови болници заради ковид. И Русия изнася, а не внася ваксини. Освен това е единствената страна с 4 собствени ваксини. И Русия помагаше на Италия миналата година, когато всички се бяха свили в черупките си, а САЩ прихващаха обдишващи инсталации, маски и лекарства за други страни и си ги присвояваха. Да ти ева и пропагандата скапана ИгорЬ

Можеш да се гордееш и с други неща - с откраднатото от прасето , с пачките и еврата в нечие чекмедже, с 112 тото място по медийна свобода, с най високата смъртност на планетата... всяка нация си има поводи за гордост.

Беше преди 7-8 години. Нищо не стана.

Това го говорят от 70-те години! Още по времето на СССР ги правеха тия планове. Ама и те като петилетните планове на соц-икономиката - само на думи. На дела - нищо.

Дори без да осъзнава всеки червен ТРОЛ или жител на планетата използвайки компютър, смартфон, интернет или друга IT технология , подпомага капитализацията на американската икономика. Така се оказва че целият свят работи за икономиката на Америка, като използва продукти и сервиз измислени и създадени в САЩ като : Google Android, Apple iOS, MS Windows, МАК, Youtube, facebook , iPhone , SWIFT, платежните системи Visa и Mastercard , PayPal… и много други… Почему Россия ПРОИГРАЕТ США – ФАКТЫ. https://www.youtube.com/watch?v=yoKRpDdsij8 Така че дори и тези лъжци и зомбирани идиоти , които неистово крещят че „ живота в Америка е ужасен, че скоро доларът ще рухне, че Америка ще се разпадне…“ – те сами правят така, че това да не се случи никога… Използвайки всички тези американски продукти и технологии тези червени оракули всъщност индиректно подпомагат американската икономика, защото всички тези продукти и услуги съставляват повече от 60% от американската икономика. За това американците са спокойни за бъдещето на Америка – докато цял свят ползва техните продукти – американската икономика ще расте, в САЩ ще се откриват все повече работни места и стандарта на живот на населението все повече ще расте. Така че е задължително - всяко нисшо кремълско или Пригожинско червеникаво-кафяво тролче да осъзнае – в момента в който натиснеш клавиш на клавиатурата , за да се изходиш с поредната лъжа и инсинуация за Америка – не забравяй : ТИ ПОДКРЕПЯШ И РАБОТИШ ЗА ИКОНОМИКАТА НА САЩ. И Америка ти благодари за това ! - Само една Калифорния има по-голям БВП от цяла Русия. У кремлеботов горит анус. - САЩ са най-голямата икономика в света. - По отношение на обема икономиката на САЩ е 12 пъти по-голяма от руската икономика. - САЩ произвежда 20% от цялото световно производство… -Производството в Америка е на 2-ро място в света и по-голямо от Германия, Франция, Индия, Бразилия – всички заедно взети. Америка, има износ на селскостопанска продукция за $ 160 милиарда , руснаците са с 26 милиарда –това e почти 8 пъти повече, независимо от голямата руска територията. Това е и показател за разликата в технологичното оборудване в селското стопанство. -Какво произвежда и продава Америка: 1. Топливо, Газ, Нефт – САЩ вече излезе на първо място по добив на нефт и газ. 2. Стомана, 3. Автомобили, 4. Самолети-на първо място в света, 5. Комуникационни продукти, 6. Химикали, 7. Електроника, 8. Оборудване за хранителната промишленост, 9. Потребителски стоки, 10. Дървесина, 11. Медицинско оборудване, 12. Софтуерни продукти, 13. Компютърни системи, 14. Космически технологии, 15. САЩ произвеждат и разполагат с най напредналите и модерни оръжейни системи и технологии… и много други. 80% от информацията в света е на англииски език.

Духльо, с какви спътници се осигурява високоскоростния интернет. Кой ги извежда в космоса? Без руските спътници ще видиш високоскоростен интернет само през домашния си телефон. Във въоръженията сащ са изостанали сериозно от Русия, а в ядрените технологии с поне 10 год. Всеки втори реактор в света се строи от Росатом. А сащ ракетите Атлас летят на руски двигатели. Само тръбите на ракетите им са си американски. А американци повече от 10 години виждат космос само благодарение на руски ракети.

Само ако го знаеше Мъск щеше да продаде всичко и да си купи акции на Роскосмос

Всички съзвездия от сателити до едно са американски. Русия допринася за равитието на Интернет с технологии за рязане на презокеанска оптика. До там са. Имат клещи.

Тука много необразовани, безхаберни червени тъпи тролчета си позволяват редовно да драскат лъжи за Америка. АМЕРИКА ЗАГНИВАЕТ В БЕДНОСТИ? Правда про доходы в США / Серия 1. https://www.youtube.com/watch?v=M5VbPxHK2s8 1. По обем Американската икономика е 12 пъти по голяма от руската. Бездомните в Америка са 0,17% Те са съсредоточени птедимно в Сан Франциско и Лос Анжелис. Като създават грешното впечатление на туристите че бездомниците са много. Бездомните в русия са 3,4% - а това е 20!!!! Пъти повече.

45 милиона са 0,и... явно американците са 90% от 10милиардия свят .

Не знам руснаците колко ще успеят, но ако и китайците реша да направят същото, е тогава сра маца в каца!

Така че е задължително - всяко нисшо кремълско или Пригожинско червеникаво-кафяво тролче да осъзнае – в момента в който натиснеш клавиш на клавиатурата , за да се изходиш с поредната лъжа и инсинуация за Америка – не забравяй : ТИ ПОДКРЕПЯШ И РАБОТИШ ЗА ИКОНОМИКАТА НА САЩ. И Америка ти благодари за това !

Не знаех, че икономическата мощ на Америка се крепи на българските тролове ;-)

Една от любимите теми на кремълските „анализатори“ е неизбежната смърт на долара. RosTV говори за това от пристигането на Путин в продължение на 20 години. В същото време всяка година Русия увеличава инвестициите си в американския държавен дълг. Наскоро те увеличиха своите инвестиции в държавния дълг с цели 80% ..., за да ускорят смъртта на долара Само Капитализацията на Apple е повече от 1 трилион зелени, а всички руски компании взети заедно са около 600 милиарда, и намалява всяка година! Няма такава слабо развита държава в света, в която държавният телевизионен канал да не разказва как Америка ги уважава и се страхува. Телевизионни зомби-идиоти. Кога хората ще спрат да вярват на зомбито? Крахът на американската мечта ще дойде, когато заплатите в Съединените щати няма да бъдат $ 3000- $ 5000 на месец, а 20 000-30 000 рубли И между другото: само Apple е колкото 22 Газпрома ... Путирастишки, не се разстройвайте ... Очакват ви още по-големииярки поражения. И между другото: „Само в една Калифорния БВПродукт е два пъти по-висок от този на цяла Русия.

Предполагам си наясно, че хамериканците увеличиха доларите в обръщение със 30% само през 2020-та. С новата си "програма" Байдън ще принуди федералните да отпечатат даже повече през 2021-ва. Това автоматично обезценява долара и в момента много икономисти прогнозират по-голяма инфлация от 2008-ма. Това обезценява и повечето други валути и Руснаците са в правото си да не искат да подкрепят подобно начинание, което завлича и тях самите.

Троловете руски Нямат кинти за закуски Мамицата им проклета По големи к*рви са от лозановата Николета Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА. Вот как пашет свиноферма кремлеботов - нацистов и проститутов : https://www.instagram.com/p/B8bVJuQF33t/?igshid=ybeq1l6q70v2

Ракетс Руска прахосмукачка -около 15 20кг.С чугунен корпус Работи Сделана 1961г.

Путин чак сега ли разбра, че ВОЙНАТА Е ЕДИНСТВЕНО ИКОНОМИЧЕСКА!!! ПУТИН СЕ СТРАХУВА ОТ ЗАКОНА МАГНИТСКИ - ЧЕ ЩЕ ЗАСЕГНЕ И НЕГОВИТЕ СВЪРЗАНИ С КГБ ФИРМИ, БОЖКО И ШИШИ СА СЪЩО НЕГОВИ ЧОВЕЧЕТА!!! АГРЕСИЯТА МУ В БЪЛГАРИЯ И В ЧЕХИЯ НЯМА ДА ОСТАНЕ БЕЗ ПОСЛЕДИЦИ! БАЙДЪН НЕ ПАСЕ ТРЕВА!!

Ще минат на Албански Леки

сите албанци ше минат през майкати проста.

Силата на Америка не е в долариТЕ, а в свободата, правата на нейните граждани и безпрецедентно високото технологично ниво. Вие в Русия никога не СТЕ СЕ РАЗДЕЛИЛИ с своето бедно минало. Погледнете назад към историята на вашата страна. Точно същото ви очаква в бъдеще. В близко бъдеще. За далечното бъдеще отдавна сте изчерпали живота си потенциал. Такава огромна, но изостанала и обедняла страна НЕ е жизнеспособна през 21 век. Лайна, омраза и плюене на гняв по целия цивилизован свят изобщо не е необходимото за оцеляване. И последната. Никой никога не ви е спирал да станете нормална, развита държава. Убивате страната си и ТИ вече си се самоубил: твоя мързел, неспособност и нежелание да решаваш проблемите си, тотално пиянство, довело до деградацията на нацията. И вие компенсирате тази неспособност с гняв, омраза и завист към западните страни, осъзнавайки, че НЯМА ДА ИМАТЕ НИЩО ПОДОБНО.

Защо при Брежнев доларът струва 64 копейки, а сега при плешия пигмей струва сто пъти повече - 80 рубли? И къде са вашите петролни рубли или петрол-юани, за които кукуригахте от много години? НЯМА ГИ . И няма и да ги има. Има само голям спад на рублата и юана. ЦАР ДОЛАР Е ХЕГЕМОН В СВЕТА. БЕДНАТА псевдо "велика" сила е Раша. Ватника за 1 долар е готов и майка си да продаде. Само един туит на Тръмп е достатъчен, за да обезцени рублата. Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток Путя и очи на запад. Русоробите грухтят тук против Велика Америка…А всъщност: Ето Супер-оръжието срещу русофилите и руските троловете - Покажете им долар и веднага забравят всички опорки на Кремъл ... В процентно съотношение най-много подадени документи за зелена карта са от русия. Руските "патриоти" и българските русофили лаят против свободна, демократична и богата Америка... И като се приберат в дома си веднага попълват бланките за емиграция и зелена карта.

Силата на долара не е в никаква свобода и псевдокомсомолски глупости дето си написал, а е в няколко други неща, две от които са (но не само) връзката му с петрола и силната армия.

Долара е станал международна валута, благодарение на търговията с петрол през 19 век. Тогава той е имал златно покритие. В момента американците печатат безконтролно долари като вестници, като долара няма никакво покритие. Виждате в последната година как радават билиони безконтролно напечатани долари. Дълга им нараства до цифра, която не може да се произнесе, но те продължават с печатницата. Отказването от долара при търговията, особено с включването на Китай сигурно ще доведе до колапса на америка.

Ама че си анализатор! Щом печатат така, я кажи къде е инфлацията? Или американската икономика е комунистическа и такова нещо като инфлация няма.

Много по практично и ефективно би било Русия да обмисли края на Путин

Недей ще обидиш русофилиците и ,ще ти сложат минуси.

герб, дпс, вмро и българско лято в полза на радев и останалите

Тези се ебават, ама много идиоти им вярват. Никой не спира Русия да си продава петрола и газта, ако иска за Касахстански тенги. Да го продават за рубли ако искат, никой не ги спира и никога не ги е спирал. Долара не е резервна световна валута заради закон някакъв. Долара е световна валута, защото винаги можеш да го размениш за стоки или услуги от САЩ.

То и кокошката сънува просо

Абе аз се чудя, тия "велики" руснаци, защо не си продават петроола и газа в рубли бе?! Да видим колко е силна рублата :) Тия кремълски клептомани ламтят ЗА ДОЛАРИ и никога няма да минат на рубли, юани или друго.

в рубли т.е. в хартия.

Ами не плащай и не приемай плащания в $ бе, Путин. Някой задължава ли те да правиш това?..

да спре веднага ... после банан 200 долара на пазара :)

до рубладжиите - как седят на стената като тапети ? аз даже не съм виждал рубла.... и не ща ни на живо ни в гугъл... амам все пак за тапети стават ли ?

Чета тук разни глупости, но не забравяйте, че Русия и Китай държат ключа към благополучието на Щатския долар. Ще последват такива аномалии, че доларът ще предаде Богу дух - инфлацията ще е огромна !! Мен (например) ще ми е приятно Еврото да заеме мястото на долара !!

И Китай с кой ще търгува като "съсипе" САЩ? САЩ правят 15% от световния брутен продукт. Да кажем, че ги ударят така силно, че падната на 7%. Тия 8% мислиш ли, че ще се отразят само на САЩ или на целия свят? Я виж какво стана 2008, а това което ти си фантазираш ще е няколко пъти по-силно... Я си помисли пак за какво си желаеш. Само си мислиш, че живота ти не може да стане по скапан. :))

Туй ще е гулем гъзобрък в краварски дупар. Те нежно или грубо трепят всеки вожд на камилари или южноамерикански индианци който спомене това. Но с Пути нема как това да стане, че има пръст на копче за много ядрени мърсотии насочени все в краварския дупар. Пути обаче засега май само ги предупреждава.

го има ... но ако се сблъскат губим всички... а русия няма да я има.... ония имат всичкото нещо да я прегазаят за 24 часа... с едни копче не става...

От как Путин е на власт рублата от 33 за евро стана 92 за евро. Премахна се допълнителната пенсия и мюсюлманите от 4млн станаха над 32 млн.Външният дълг на Русия стана от 150 000 000 000$ на 470 100 000 000 $! От както Путин е в Кремъл външният дълг е скочил с 320 000 000 000 $ Линк: https://tinyurl.com/russiaextdebt

Сега. Само за момент да си представим, че Путин е толкова глупав, че като ги говори тия неща е и искрен и би го направил, аз лично не го вярвам, но русофилите са особена порода. Още няма глупост която да не са повярвали, ако тя твърди, че САЩ са пред разпадане и Победата е току зад ъгъла. Значи. Съсипва долара. Как обаче? 2018 русия държи 11.4% от световния пазар на петрол. Има няма 129 милиарда долара... Ако някой смята, че 120 милиарда долара ще събортя щатската икономика, значи няма идея от икономика. Ако все пак, икономиката на САЩ може да бъде съборена със 129 милиарда, аз лично смятам, че в такъв случай тя трябва да бъде съборена. п.п. И сега, като между приятели. Кога викате да обръщам доларите в рубли? :))) Не бихте ме посъветвали да ги обърна в гейска валута, като еврото, нали? :)))

Нама как да се бутне долара като водеща валута, поне в близко бъдеще.

храни срещу петрол скоро... бтв колхозниците са толкова зле че старите им анохдища се изпомпват със западна технология - те не знаят как да изпомпат последния петрол в кладенеца толкова са зле милите...

като дойдат в България на почивка не можеш ги върнеш... пак зяпнали с уста колко по напред сме...

трябва да се плаща с рубли... хем на никой по света не му трябват хем не струват нищо..ха.ха

Козяшките тролове квичат. Значи Русия е на прав път.

препоръчвам ти красноярск примерно... енджой ама си веземи и поколението да не тровите България ....

Освен че квичат и препоръки дават... Троле, аз тук съм се родил и тук ще си живея. Знам че искате България без българите, но не ме интересуват желанията на американо-ционистките ти господари.

Джуджето съвсем се е възгордяло. Щяло да сваля долара. За съжаление Русия я чака гражданска война. И тогава в Рашата ще циркулират 3 валути: 1.) Патрони за АК 2.) Спирт (водка/самогон) 3.) Консерви с тушонка!

Не бе глупако. Кибрит, сол и патрони са основните неща за оцеляване... прости джендърски тролове. Утре да ги оставиш с 2 консерви копърка в тайгата и ще умрат от глад.

ли американските шамари...