Русия спира безвизовия режим с Турция от 1 януари

Русия реши да преустанови безвизовия режим с Турция от 1 януари догодина.

Обратно в новината

Коментари - Русия спира безвизовия режим с Турция от 1 януари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никакви атомни централи на джихадистка Турция Русия да не строи. Това е държава която рано или късно откачен исламист като Ердоган ще избер и може атомна бомба да направи и употреби.

Не е задължително да влязат автоматично - и сега не са симетрични - руснаците могат да стоят в Турция без виза до 3 месеца, а турците в Русия - един месец. Турците направиха така заради многобройните руснаци, които купиха летни къщи в курортните градове по източното крайбрежие на Турция и пребиваването им там през лятото носи много пари на местните - нали им продават хранителни стоки, посрещат ги в ресторанти, аква-паркове, оказват им услуги, продават им разни дрехи, вещи - това си е чиста печалба! А сега - йок! А на тия, дето си мислят, че никой не ходел в Русия, мога само да кажа - погледнете някоя статистика за туризма - само в Москва досега през 2015 г. са пребивавали 16,5 милиона туристи от цял свят! Представяте ли си тази цифра?! Москва е пълна с хотели, всички те са ужасно скъпи, но въпреки това хората ходят, остават, и това не са само командировани за 2-3 дни, както у нас е основният поток, а хора на екскурзии, посещаващи музеи, галерии, театри и какво ли не! И пътуващи на еднодневни екскурзии по Златния пръстен около Москва - серия исторически градове, манастири и паметни места в радиус от 500 км от Москва, където е безкрайно интересно, красиво и има какво да се гледа и купува - традиционни руски сувенири (сега вече много скъпи!) ръчна изработка - бижута, предмети за бита, рисувани сервизи, плетени неща от дантели или кози пух, рисувани тъкани в етно-стил, лен и всичко от него, мед, сувенири от брезова кора, картини и всякакви дървени резбовани неща ... Ако вие сте неграмотни и нямате представа от бита и богатствата на Русия, това изобщо не значи, че всички са така и не ходят, и не знаят - напротив, на западняците им е безкрайно интересно, те ходят, знаят, купуват и оставят много пари - градът цъфти през последните години, метротот се удължава във всички направления, строителството е огромно, чисто и красиво е навсякъде, с много нови паркове, изложбени площи, зали по за 7-8 хиляди зрители (у нас най-голямата е в НДК за 4,5 хиляди) и т.н.

А на Ердоганчо вече почна да му пари стола - всеки ден си променя реториката, вече запява съвсем друга песен, защото подкрепата за него в собствената му страна доста намаля след свалянето на самолета! Днес Ройтерс вече съобщава, че на митинг на неговата партия в град Балъккесир казал: "Ние наистина сме много огорчени от този инцидент! Надявам се, че подобно нещо няма да се повтори!" Но в руския Сенат (Съвета на Федерацията) считат, че той е "огорчен" не толкова от унищожаването на самолета, а от реакциите на Русия и по-точно, от възстановяването на визовия режим между страните, което беше обявено за 1 януари 2016 г. и всевъзможните ограничения за бизнеса, който губи страшно много. Русия е основният доставчик на пшеница за Турция, а 70 % от природния газ, който Турция потребява, идва от Русия по газопроводи! СТрои се първата атомна централа (засега не е спряна, но и това е възможно да се случи!), работи се по трасето на Турския поток, за туризма и търговията с хранителни стоки от Турция за Русия (главно плодове и зеленчуци), съвместните предприятия в строителството и преработката на храни в самата Русия - да не говорим - там е пълна катастрофа! Проблемът е, че за турците тези проекти са много важни и значими, а за руснаците не е фатално, ако не ги правят с турци - могат и сами или с други нации, за тях обемите не са толкова впечатляващи, защото Русия е огромна (население - двойно на турското), има съвсем друго финансиране за семейни фирми, по-гъвкаво и много динамично в момента - от различни източници. Така че - турчолята (малките им фирми) губят всичко, руснаците си го местят ... в другата банка и пак си имат и партньори, и клиенти, и кредити, и особено огромни пазари! Все си мисля, че няма дълго да се задържи на власт Ердоган с лъжливите си приказки и агресивна политика! Неговите хора ще го свалят и ще го бутнат в затвора, барабар с всичките му крадливи синове и дъщери! И това ще бъде правилно!

О, бама!

Сега остава ние да махнем визите за Турция тогава ще я вапцаме,юроша ще се увеличи и ще се присъединим към малоазиатският съюз.

Не знам въвеждането на визи на кого ще навреди повече. Като гледам турчолята не са се засилили много към Русия докато руснаците пълнят лятото турската ревиера !

То кой ли па се засилил натам?

Лавров ли ще микаже : "...Turkey 'crossed the line' with plane downing: Lavrov..." Май беше обратното, некой друг пресече границата. Турция също въведе "визи"..

много добре че им се отвориха очите и няма да снабдят лицемерите с газ през на всичкото отгоре "турски" поток! това е вече адекватно поведение и трябваше да се случи отдавна. ясно е че турция е марионетка на юса и им лиже газа.

и винаги на място под юргана..а кво става с Илюмжинов и путинската компания в Москва...

Значи с Турция-без визи,а за нас -ВИНАГИ С ВИЗИ!Хайде сега-лайте,до скъсване!...

ние сме истински европейци, а не поданици на империите.

Аз съм копеле и обичам да лъс кам бас туните на Об онго и Ерфоган

Русия никога не е била виновна за нищо, виновен е целият останал свят! Русия никога, никого не е нападала! Само се е отбранявала и разширявала и така е увеличила територията над 550 пъти!

50 колонии..голема колониална империя от острови в Тихия океан, през Бейрут чак до острав Бронхолм включително..Зачем им нужна чужая земля...ми за анклави с рускоговорящи.

другари, учете се от историята и не реагирайте първосигнално.

ДАНС установи руска връзка в хакерската атака на ЦИК

хаха,затърчал се е някоя да ходи в тая шибана,кагебистка държава Русия..

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун въведе нови правила за мъжките прически в страната. Мъжете трябва да се имат коса не по-дълга от два сантиметра, а прическата трябва да бъде същата като неговата. Жените ще трябва да се съобразяват с вкусовете на нежната половинка на Ким Чен Ун...ха..ха А в Русия Путин наредил прическата на да е като на Кадиров, а жените ще трябва да се съобразяват с вкусовете на нежната половинка на Кадиро-Путина

виждаш, че корейците в България са се изравнили по брой с българите...

Yes

Бунт срещу Ердоган в Турция.

ЕМБАРГО на българите срещу турция. НЕ КУПУВАЙТЕ ТУРСКИ СТОКИ!!

на империализЪма от изток.

Рускините ама ша го лъскаш ръчно.!. Мого си им потрябвал, мирингясалия кюмюрджи ЧАЛГАДЖИ.!.};-)))

Хане,хане,докъде я докарахме български хан да защитава действия на терористи и подръжниците им.Мен не можеш ме обвини,че съм русофил,защото съм германофил и християнин.А ти езичник ли си хане ?

разбивка на руската картинка..

Каква ирония - "най-големите турски националисти" не са етнически турци: Мустафа Кемал - със ясносини очи, потомък на потурчени славяни от Солунско, т.е. помак, Ердоган - етнически грузинец( родителите му са от Батуми, Грузия), така са му викали и в училище - "гюркчу", грузинеца, Давутоглу - с пшеничения си мустак най-вероятно има поне 3 литра славянска кръв в жилите си, категорично не е образец на типичен турчин.

Хе хе, май и ти като Митьо си гледал отдалече, после само се хвалиш.

Братя българи, вие съгласни ли сте да ходите в Турция и да носите пари на бесния ислямистки неоосманист Ердоган и на великия му везир Давутоглу. Откажете се от Турция, бъдете достойни хора!

стои си в свинарника-булгаристан,никои не ще миризливи ганювци в турция

Ами върви си и ти във вашия "гюллюк гюлистанлък", ама чак толкова анадолска простотия и на вас не ви понася, а?

Падаща от небето ОПЕЧЕНА пуйка ще се сервира в Сирия, след като С 400 триумф, е вече на бойно дежурство от преди 2-3 дни. А пък и Путин, не го вдига на Ердоган ... телефона. И не щял изобщо да го вижда в понеделник в Париж, цели 10-сет дена, на форума за климата.

ние сме съгласни да почиваме в Кушадасъ и по на юг. Кримваш нема редовно ток за минибара.

zosha_@

чудя се на някои писания тук..чудя се и на ердоган. като има толкова много вътрешни проблеми, а те ще стават все повече - защото и икономиката на турция запада, къде е тръгнал да се репчи - нима е забравил, че големите държави са склонни при проблеми да жертват малките, а турция е малка държава за мащаба на русия. жокер - колко пъти турция ще се нанесе на картата на русия? колкото до тези които се тревожат за благосъстоянието на руския народ - не се притеснявайте, руснаците са големи националисти, ще оцелеят и ще пребъдат. ние в българия не бива да се месим между големите, но все пак е добре да се оглеждаме откъде е посоката на вятъра, а е очевидно, че посоката е от париж и от москва.

наи голямата стратегическа грешка е била на русия и европа че са ни спрели да завземем цариград! сега щеше да е христянски!

са по-напред в репченето..пък и икономиката им фърчиии.

Направо настръхвам от ужас каква е истината за конфликта в Сирия - той се подклажда от Турция. Омразната империя на изосанали турчоля. Мракът на Европа и близкия изток! Долу Турция!

така бе 1овек... нали драпат за ЕС. Или те ще ни резнат или , ЕС ще ги гейовизира.

Това е истинският ти ник ?

Ти си за руснаците ;)

Руските тирани - най-големите тирани и няма по-тирани от руските тирани! Може ли да диференцираш тираните по националност и степенуваш по тираничност ?

Нали черно на бяло ти казаха от пчрви януари си на визов режим. Какво още?

Ако имахме държавници а не дупедавци точно сега е момента да обявим безвизов режим за руските туристи.

Гласувам и с двете ръце ЗА

Безвизов режим за руските вдовици и "моми"-ДА! За руските мародери-НЕ!..Ще ми изпият ракията и ще ми заколят прасето...

Ша ти вземат къщата и ша ползват малко женати.!.ха..ха

мои приятели "олекнаха" с по един апартамент от дошлите рускини.

А ти като се погледнеш в огледалото хомо сапиенс ли виждаш или само хомо?

Какво е путинофилията? Имате 30 минути да обмислите и да отговорите с (+) или (-): а) умствена недостатъчност (+), б) пасивен хомосексуализъм (+), в) мазохизъм (+), г) комунизъм (+), д) нещо такова (+), д) кво, кво (-).

Е, това ако не е признак на евроатлантически мощен интелект ...

намерете видеото във фейсбук от алия хассан aliya hassan "ислямска държава "в германия

Каквото и да говорите-това са фанатизирани ислямисти.Те не признават ни американци,ни французи,ни руснаци.Тия дето защитавате Ердоган -ще имате ли очи да го защитите пред родителите на наскоро екзекутирания американски журналист.Дори Франсоа Улан каза,че това са-ВАРВАРИ.

Бил казал големият авторитет видите ли?!

"Болен Сидеров _ пророк. Преди около година в парламента каза , че иде време разделно и всеки ще бъде принуден ясно да заяви на чия страна Е" Ми то ясно бе пичове...вие сте на /до 4-ти километър, а останалия нормален свят е слава Богу извън вашия периметър.

За всички защитаващи турция или ид, за жените и дъщерите Ви на какво да търся разкрой фередже или бурка?!?!

Отношението на Путинистите от момента на заграбването на Крим към външния двят е като към врагове. Руснаците ненавиждат всички, включително и нас българите

Явно си срещал наистина лоши руснаци.

Шило

Нищо не е срещал.

Вероятно Mustafa Hajuroglu (Мустафа Хайжуроглу) е името на турския пилот, стрелял по бомбардировача.

Войниците не са виновни, виновни са издалите заповедтта!

Шило

Турция май не я чакат много добри дни. Не само заради Русия... Изнудвачите никой не ги обича.

ердоган да каже и за това как ранените джиядисти са лекувани в турските болници!!!!не можете да се скриете светат вижда всичко!!!!

Е няма само синът му да изкарва пари!!! Трябва и дъщеря му да изкара нещо!!!

На какво се крепят тираниите в Русия и Турция. На омразата към външния свят. За Пу всички са или фашисти, или Идил. Останалите са покорни холопи и искат пати. Турците са същите. Къде сме ние. В Европа и тук ще си останем

Айде пак се появи пророк с единствената истина ...

Укрофашагите открито ще се сражават на страната на идил!

много се съмнявам турски самолети да влезнат в сирийското въздушно пространство нататък много се съмнявам и някоя цистерна да прекоси турската граница

Да, терористи от ИДИЛ да се лекуват в Турция също е невъзможно.

Още от времето на Черномирдин и Елцин, руснаците се разсипваха да дават привилегии на Турция във всяко отношение. То не бяха ниски митнически тарифи за турските стоки, безвизов режим за турците и т.н. и т.н. Най-после разбраха с кого си има работа!

Заради плажовете за руските паралии или е по-сложно?

Иво инджев

Руските паралии си купуват плажовете!!! Там ходят или по точно ходиха т.н. работническа класа или дребни държавни чиновници!!!

Волен Сидеров _ пророк. Преди около година в парламента каза , че иде време разделно и всеки ще бъде принуден ясно да заяви на чия страна Е .

Пропок на глупостта и инсинуациите. Да беше малко по-умен, да му бях повярвал, ама на баба Вуна от село и стига